back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Familia--mai are vre_o valoare

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 23:33

Observam ca din ce in ce mai mult familia isi pierde din valoarea ei,-ca fiind cindva nucleul societatiisi a credintei-si ajunge ca intr-un final sa dispara din interesul majoritatii.
Oare ce s-a pierdut,ce s-a schimbat..?
Acele ierni cu foc in semineu,cu toata familia la un loc si,cu acele povesti minunate.....au ramas doar o dureroasa amintire.
Oare prioritatile vietii s-au schimbat....
Oare am evoluat noi.....sau am degenerat...?
CE dor mi-e de mama,de tata,de fratii mei,de-acele zimbete pline de bucurie,acea iradiere de fericire a fetei,acea bucurie de a stringe la piept o papusa facuta din cirpe......Doamne...a fost un vis.?
Azi ,fiecare are camera lui,sa nu-i deranjezi,rigizi ,ursuzi,uriciosi,rai,vulgari,agresivi,blasfemitori..etc...
Daca rizi-de ce rizi;daca plingi-de ce plingi.....Doamne ,oare cu ce am fost injectati..?

Oare necredinta,..oare blestemul..
Mai cauta cineva...o familie.....,eu am gasit o amintire....

Raporteaza abuz de limbaj
Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 23:39

Ce sa fac sa ma casatoresc bine?
Am observat ca exista o dubla si reciproca nedumerire in materie de casatorie: cei care nu s-au casatorit inca si au ajuns sa treaca de 20-25 de ani se intreaba: Cum au reusit oare ceilalti?; cei care s-au casatorit se mira: Ce li s-o pare asa de greu si complicat?

Am stat de vorba nu de mult cu un barbat de aproximativ 28 de ani si am fost surprins sa-l aud intrebandu-ma: Ce ar trebui sa fac? Oare nu este adevarat ca Dumnezeu randuieste casatoriile? Daca vrea El sa-mi trimita pe cineva, mai trebuie sa ma duc eu sa caut?

I-am raspuns: Ce gasesti scris in Biblie? Eu stiu ca undeva scrie: Preaiubitilor Sai, El le da painea ca prin somn, dar asta nu este un indemn la lene si nici nu asigura pe nimeni ca painea ne va astepta dimineata inaintea usii ...

Iti aduci aminte cum si-a casatorit Avraam baiatul, pe Isaac? Tatal tuturor credinciosilor n-a spus: Daca Dumnezeu vrea sa-mi insor baiatul cu una din rudele noastre monoteiste sa-mi trimita El fata aici la noi ... Avraam a pus la cale o expeditie, a cheltuit bani si l-a trimis spre rudele sale pe cel mai important slujitor al casei sale, care era ingrijitorul tuturor averilor lui (Gen. 24:2). Din calitatea solului trimis in cautarea unei neveste potrivite pentru fiul sau ne dam seama de importanta acordata de Avraam acestei probleme.

Prietenul meu a oftat si mi-a spus: Da, dar acest rob a avut si el nevoie de un semn din partea Domnului ...

I-am raspuns: Cred ca si aici citim in text mai mult decat vrea el sa ne spuna. Eu nu cred ca a fost ceva supranatural ... cel putin nu asa de supranatural cum am ajuns sa credem unii dintre noi. Gandeste-te bine, omul trimis de Avraam era un om chibzuit si foarte bun admninistrator. El stia ce multa avere va mosteni Isaac si de cata harnicie va trebui sa dea dovada noua lui sotie. Robul a gandit ca un ... rob. Logica lui este una administrativa: Doamne, fa ca fata careia ii voi zice: Pleaca-ti vadra, te rog, ca sa beau, si care va raspunde: Bea, si am sa dau de baut si camilelor tale, sa fie aceea pe care ai randuit-o Tu pentru robul tau Isaac!

Probabil ca daca Avraam ar fi trimis ca sol un poet, ar fi cerut un altfel de semn: Fata care imi va raspunde cu o poezie sau daca ar fi trimis ca sol un cantaret, semnul cerut ar fi fost: Fata pe care o voi auzi cantand azi aici la fantana. Daca solul n-ar fi avut prea multa minte, probabil ca el ar fi spus: Doamne, scoate-mi-o in cale pe cea mai frumoasa, pe cea cu silueta cea mai placuta, pe cea care are gropite in obraji si o suvita de par pe frunte, cazand peste nasucul ei carn ... Un altfel de rob ar fi cerut ... altceva ... Robul trimis de Avraam a cerut insa o fata harnica pentru ca aceasta era valoarea maxima pe care o pretuia el, ca administrator, intr-o viitoare gospodina din casa lui Isaac. Supranaturalul s-a grefat atunci pe aceasta foarte normala si obisnuita preocupare a robului cu averea careia ii era administrator.

Eu cred ca voi, baietii trebuie sa dovediti aceleasi preocupari ca si Avraam pentru gasirea unei sotii potrivite.

In primul rand, ar trebui sa va dati seama ca o astfel de sotie trebuie gasita, adica este nevoie de o preocupare specifica pentru rezolvarea acestei probleme.

In al doilea rand, cred ca trebuie sa-i acordati o prioritate majora care sa se vada din resursele pe care li le alocati. Gandeste-te ca toata gospodaria lui Avraam a avut de suferit din cauza absentei principalului ei administrator. Este o vreme cand toate celelalte preocupari ale voastre trebuiesc neglijate intr-o oarecare masura pentru ca sa va cautati o sotie.

In al treilea rand, cred ca veti cauta o sotie dupa cum sunteti croiti fiecare dintre voi, dupa specificul personalitatii voastre. Va veti uita la calitati care vor da pe fata cum ierarhizati voi valorile din viata voastra. Veti fi surprinsi cand veti observa ca spiritualitatea voastra inchipuita nu va va impiedica sa va uitati mai degraba la silueta si profilul fetelor, la varsta lor, decat la calitatea caracterului lor ... Cu casatoria este ca si cu cumpararea pe credit: vezi ceva, iti place, o iei si mai tarziu ... platesti.

Pe vremea cand eram la Seminar, profesorii nostri si pastorii care ne vizitau ne sfatuiau cum sa ne gasim sotia potrivita.

Bagati de seama, ne-a spus unul dintre ei, dupa mantuire, casatoria este cea mai mare hotarare pe care o poate lua cineva in viata. De ea depinde tot ce veti putea fi si face dupa aceea.

Fratele Cornel Mara, pe atunci presedintele Uniunii Baptiste, ne-a spus: Daca vreti sa faceti casa buna cu cineva, luati-va o fata harnica si curata. Eu va sfatuiesc sa-i faceti o vizita acasa. Uitati-va cum arata casa in care sta ea, mergeti la (acum ii zice baie) si vedeti cat de curat este (pe atunci, majoritatea bailor erau in curtea din spatele casei).

Un alt pastor ne-a spus: Baieti, nu va inselati cu silueta ei de acum. Uitati-va cum arata tatal si mama ei. Fetele au tendinta genetica sa ajunga la infatisare asa cum sunt mamele lor. Daca va place mama ei, mergeti mai departe. Daca nu va place cum arata mama ei, mergeti in ... alta parte. Daca vrei sa-ti iei o sotie buna, cauta fata unei mame pe care o respecti!

Cineva cu o foarte mare si trista experienta ne-a spus: La inceput, toate fetele sunt foarte timide, foarte cuminti si foarte ... ascultatoare. Daca vreti sa aflati insa cum vor fi mai tarziu in cadrul familiei, duceti-va in familia fetei acum si fiti foarte atenti la felul in care se poarta ea acum cu mama ei si mai ales cu tatal ei. Asa se va purta mai tarziu si cu tine. Nu fi incantat ca, de dragul tau, ea este gata sa-si minta parintii sau sa se certe cu ei. Maine te va minti pe tine si se va certa cu tine. Uiata-te cum se raporteaza ea acum la structurile de autoritate din viata ei si vei vedea cum se va comporta ea dupa nunta. Se spune ca dragostea este oarba; dar casatoria este cea mai sigura cale de vindecare. Daca vrei o sotie buna, casatoreste-te cu una care a fost fata buna la parinti.

In al patrulea rand, orice vei face, ambaleaza-ti preocuparile tale in rugaciune. Fa din convorbirea cu Dumnezeu cel mai important dialog al cautarilor tale. Recunoaste-L in toate caile tale si El isi va netezi cararile (Prov. 3:6).

Mananca mult morcov inainte de casatorie, pentru ca dupa aia sa nu-ti planga ochii de la ceapa. Secretul vietii de casnicie: Alege ce iubesti, iar apoi iubeste ce ai ales. Daca nu vei alege insa cu intelepciune si prin calauzirea divina, vei ajunge ca cel ce a zis oftand: Se pare ca vremea in care ne apreciem cel mai mult partenerul este inainte de casatorie si dupa funeralii.

In al cincilea rand, fi sigur ca iti restrangi aria cautarilor la rudele tale de la rau, din Mesopotamia, adica din poporul lui Dumnezeu. Nu-ti lasa inima si ochii sa zaboveasca printre fetele filistenilor. De ce? Oare nu sunt fete in lume, care sunt de zece ori mai bune decat fetele din Biserica? S-ar putea sa fie asa, dar Daca te casatoresti cu o fata care nu-L are pe Dumnezeu ca tata, sa sti ca-l vei avea drept socru ... pe Dracu! Bunul simt va evita nu numai divorturile, ci si unele ... casatorii. Daca parintii sunt o alegere a lui Dumnezeu pentru noi, tovarasul de viata trebuie sa fie o alegere a noastra pentru Dumnezeu ...

Un om ar trebui sa se casatoreasca numai cu acea femeie pe care si-ar fi ales-o drept prieten, daca ar fi fost barbat.

Ca si barbat casatorit, imi este tare greu sa inteleg cum de nu va puteti casatori voi, de ce va este asa de greu? Robului lui Avraam nu i-a fost teama ca nu gaseste fete la fantana. Problema lui a fost ca erau prea multe si nu stia pe care din ele sa o aleaga. Cu atatea fete in jur ...

In Biblia mea scrie ca dupa barbat a fost femeia; si de atunci este mereu dupa el. Uitati-va bine in jur si veti vedea ce multe fete stau in asteptare. Vorba aceea, perioada de curtare este timpul in care un baiat alearga dupa o fata pana cand ea ... il prinde.

Daniel Branzai

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 23:46

De la: tilsor, la data 2009-02-22 23:33:35Observam ca din ce in ce mai mult familia isi pierde din valoarea ei,-ca fiind cindva nucleul societatiisi a credintei-si ajunge ca intr-un final sa dispara din interesul majoritatii.
Oare ce s-a pierdut,ce s-a schimbat..?
Acele ierni cu foc in semineu,cu toata familia la un loc si,cu acele povesti minunate.....au ramas doar o dureroasa amintire.
Oare prioritatile vietii s-au schimbat....
Oare am evoluat noi.....sau am degenerat...?
CE dor mi-e de mama,de tata,de fratii mei,de-acele zimbete pline de bucurie,acea iradiere de fericire a fetei,acea bucurie de a stringe la piept o papusa facuta din cirpe......Doamne...a fost un vis.?
Azi ,fiecare are camera lui,sa nu-i deranjezi,rigizi ,ursuzi,uriciosi,rai,vulgari,agresivi,blasfemitori..etc...
Daca rizi-de ce rizi;daca plingi-de ce plingi.....Doamne ,oare cu ce am fost injectati..?

Oare necredinta,..oare blestemul..
Mai cauta cineva...o familie.....,eu am gasit o amintire....

Dragul meu Tilisor, f bun subiect, pai in primul rand ca o familie sa reziste e nevoie de respect, dragoste, fidelitate, mult bun simt, multa munca, renuntare la sine, jerfa pt cei din casa ta.
Daca nu zidesti o casnicie pe "stanca" si o zidesti pe "nisip" , o matura valurile.
Intr-o casnicie in primul rand ai nevoie de Dumnezeu, de invataturile biblice, de multa rugaciune, ispitele, nevegherile te pot face sa cazi in multe pacate: mandrie, orgoliu,(sotul considera ca anumite treburi casnice sunt doar obligatia sotiei, iar sotia coplesita de responsabilitati poate ceda), adulter...

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 13:49

Pai daca nu ar fi familia ar creste copiii cei mai fraieri, adica cei mai cumsecade. Lichelele ar trai ca boierii fara nici o grija. Ma refer la ambele sexe, dar parca barbatii sint mai multi.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 22:56

Foarte multa dreptate MARIA,dar daca stam foarte atenti,in ultimii 20 de ani se poate observa atita degenerare,morala,sociala,culturala,politica,religioasa, cum nu s-a mai vazut...Mai are cineva incredere intr-o relatie,mai crede cineva ca ar putea dura mai mult timp...
Am mai spus-o ca fac parte dintr-o familie mixta,dar unde educatia germana a predominat.De cind ma stiu,imi amintesc ca am fost invatat sa ma conduc dupa niste reguli stricte,daca doream sa realizez ceva in viata.
Vorbesc de educatie(nu de religie).Simtul proprietatii mi-a fost de mic dezvoltat.Intre noi nu aveam voie sa schimbam nimic pentru a fi folosit de celalalt(haine,jucarii,obiecte..etc).Trebuia sa dezvoltam simtul raspunderii si a pretuirii a ceea ce aveai.Apoi nu trebuia sa fim invidiosi--unora ni se dadea mai mult ca celorlalti...apoi se inversa...si asa am invatat sa ne multumim cu ce avem si sa ne bucuram pentru ca celalalt era plin de fericire.
Ce nu era al nostru..trebuia lasat acolo...
Toate acestea mi-au prins f bine.
Cind am crescut,am fost invatati ca toti oamenii inaintea lui DUMNEZEU sint foarte frumosi...si asa trebuiau sa fie si in ochii nostri.
Pentru o viitoare familie am fost invatati sa ne rugam ,ca Dumnezeu sa ne dea perechea cu care sa putem fi fericiti si sa ne bucuram de viata...si au trecut 30 de ani..fericiti.plini de impliniri....
Azi,cine mai are curajul sa se prinda pentru atita timp....?
S-a pierdut demnitatea umana,credinta,curajul,increderea,responsabilitatea,fericirea,bucuria..iubirea...

Maranatha
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 23:08

... majoritatea romanilor are doar simtul PROPRIETATII ... atiti si nimic mai mult ... taranii adusi la oras au considerat ca asta este CHEIA SUCCESULUI ... sa calci pe mormite dar sa AI ... au aruncat VALORILE SI MORALA ...
... LUATI-LE INAPOI PINA NU ESTE MAI TIRZIU ... inaintasii vostri au muncit si sperat pentru voi ... NU LE JIGNITI MEMORIA ... NU VA BATETI JOC DE EFORTURILE LOR ... indiferent ce va spun ''noile'' vremuri si moda ... .

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 23:49

De la: homemarcel0, la data 2009-02-23 23:08:30... majoritatea romanilor are doar simtul PROPRIETATII ... atiti si nimic mai mult ... taranii adusi la oras au considerat ca asta este CHEIA SUCCESULUI ... sa calci pe mormite dar sa AI ... au aruncat VALORILE SI MORALA ...
... LUATI-LE INAPOI PINA NU ESTE MAI TIRZIU ... inaintasii vostri au muncit si sperat pentru voi ... NU LE JIGNITI MEMORIA ... NU VA BATETI JOC DE EFORTURILE LOR ... indiferent ce va spun ''noile'' vremuri si moda ... .

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 23:49

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 00:12

Lipsa demnitatii umane creaza monstri. Oare nu mai avem nimic bun care sa ne motiveze sa avem incredere in noi si DUMNEZEU.
Familia e a doua institutie infintata de Dumnezeu.Am circulat foarte mult prin toata Europa si am vazut mentalitatea lor: de a te distra pina la 40 de ani si apoi a te casatori....si vai...citi copii am vazut ce seamana mai mult cu niste rebuturi umane..Dintr-un fruct stors,mai poti scoate zeama...?

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 21:11

Familia-nucleul societatii.....parca suna prea comunist....
Reguli,incredere,fidelitate,onoare,responsabilitate,protectie,fericire....ce cuvinte demodate...
Acum totul e la LIBER , e DEMOCRATIE...nu trebuie sa te mai supui nimanui...poti face ce vrei...chiar scapi si de raspunderi,ca si ea a vrut...

Vreau sa intrebati pe bunicii vostri daca pe timpul lor a auzit de: SIDA, HEPATITA C si B,si alte boli cu transmitere....
De ce e familia...? va intreb...

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 21:15

fiti igienici....nu mai mergeti la curve...schimbati nevestele intre voi.....n-au sida hepatite......blenoragii
www.schimbdeneveste.ro

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 21:16

Familia este grupul cel mai important dintre toate grupurile sociale deoarece ea influienteaza si modeleaza persoana umana
Valoarea familiei este exact aceea a vietii insasi. Fie ca privim familia din perspectiva existentei umane naturale, fie a celei umane spirituale, familia este izvor si albie a vietii.

Eu consider ca familia inca mai are valoare

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 21:17

De la: augustus, la data 2009-02-25 21:15:28fiti igienici....nu mai mergeti la curve...schimbati nevestele intre voi.....n-au sida hepatite......blenoragii
www.schimbdeneveste.ro[/quote]

augustus..mai lasa-ne..lasa-ne, lasa-ne

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 21:32

CAMELIA..
Ma gindesc cu dor si drag la MAMA....cit as vrea sa mai traiasca ca sa pot sa-i spun cita dreptate avea in sfaturile ei...cita dragoste,protectie,invatatura punea in acele sfaturi...si cit de bine ma pregatea pentru momentele urmatoare,vietii.....
Astazi sa fii parinte e mai usor...?e mai greu..? mai vrea cineva sa fie parinte...?

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 21:37

Crede-ma ca ma bucur in fiecare secunda ca am amandoi parintii in viata si sunt sanatosi.

Respect institutia familei si nu-mi plac oamenii care-si bat joc de ea
Familia este instituia fundamental n toate societile. Familia este un "grup social relativ permanent de indivizi legai ntre ei prin origine, cstorie sau adopiune".

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 10:12

Nu e nevoie de multa psihologie ca sa observi ca astazi din mijlocul familiei a disparut comunicarea....de ce...Avem o viata duplicitara.?nu mai avem nimic a ne comunica..prioritatile sint altele...observam ca peste "gard" creste o floare mai frumoasa..?...
Ei bine,BIBLIA spune ca cel rau loveste cel mai bine in familie...de ce?..pentru ca lovind in familie ..loveste in toate structurile societatii...
PACAT...

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 10:16

De la: tilsor, la data 2009-02-26 10:12:01Nu e nevoie de multa psihologie ca sa observi ca astazi din mijlocul familiei a disparut comunicarea....de ce...

Si eu vreau sa stiu .De ce???
Prea multa obisnuinta?Monotonie?

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 21:44

Schimbarea prioritatilor vietii a adus dezmembrarea familie,a lipsei de comunicare,a divorturilor,a sinuciderilor.....
Apoi necredinta din ce in ce mai accentuata a ajutat la implinirea acestui dezastru familiar...
V-ati gindit care e prioritatea d-voastra principala...?

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:13

Mai are cineva nevoie de FAMILIE....
Atita timp ce religia e la pamint...cum putem vb de familie..??

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 23:03

De la: tilsor, la data 2009-03-02 21:13:59Mai are cineva nevoie de FAMILIE....
Atita timp ce religia e la pamint...cum putem vb de familie..??

Religia la pamant???
Daca nu ai la baza Cuvantul, daca nu ai la baza porunca de a-ti iubi nevasta, de a o trata ca pe "un vas mai slab" sau daca nu iti iubesti sotul si nu-l sustii, sprijini, ajuti, daca nu pui pe primnul plan sotul /sotia si copii si alte lucruri au locul 1 in viata ta atunci "scartie" totul in familie.
Cum in societatea de azi la moda este sa-ti iei o amanta, sau sa ai prietenii/prietene/activitati /preocupari carora le acorzi mai multa atentie decat familiei , e normal ca sa apara pb in casnicie.
Biblia prezinta casnicia ca un "JUG" iar "JUG" presupune doua persoane care tb sa traga in aceeasi diresctie, daca unul are "pasul" mai iute sau o ia in alta directie , se strica echilibrul.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 10:04

Maria,eu inteleg foarte bine ce am zis si chiar ce ai zis tu.......
Nu faceam referire la cei ce totusi au BIBLIA ca,carte de capatii....
Cred ca ai vazut ca ori unde aparem pe topicuri sintem tratati ca "nebuni" rataciti...si multe alte cuvinte triviale se aduc..
Chiar s-a deschis un topic--despre credinta si bigotism...unde....e urit...
De aceea am afirmat ca asa putem vedea implinindu-se cuvintul lui Dumnezeu...."cind voi veni voi mai gasi Eu oare credinta pe pamint..?
Voi cauta sa nu mai intru in nici un alt topic,ci ,cum am promis voi termina "cele 10 porunci"si voi iesi definitiv din 9am.
Nu vreau ca prin ceea ce prezint sa provoc comentarii defaimatoare la adresa lui Dumnezeu,dar ma voi ruga continuu ca cei mai inversunati impotrivitori BIBLIEI sa nu gaseasca pace si liniste pina nu-l vor cunoaste pe DUMNEZEU.
Eu ma voi intoarce la cartea mea de "BASME" unde gasesc multa binecuvintare si pace....

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 20:36

Sintem o societate ce am evoluat,moderna,emancipata....cu o stiinta ce rezolva toate necunoscutele vietii....si o folozofie...de mileniul III...unde exista un DUMNEZEU...dar el n-are a face cu noi si noi cu el........Hristos e din BASME si cei ce cred in el sint debusolati,ca sa nu spun "nebuni"...... si uite asa ajungem sa si dorim o familie model,cu o sotie fidela si copii supradotati intelectual....
CE PARERE GRESITA.....cu ce sa-i educi..si-n ce sa ii pui sa se increada....despre ce sa le vorbesti..ca nadejde de dorit...

DOAMNE VINO CURIND....

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 18:36

Dupa citeva interpelari vad foarte clar ca nimeni nu mai are nevoie de asa ceva....de familie...
Pe alte topicuri ziceati ca societatea asta "evoluata" care nici nu mai crede in nimic...este superioara gindiri"jidovilor" si camodernismul aceste e "innaltator"
M-ati dat gata...despre ce societate vorbiti,despre ce viitor cind societatea si viitorul pleaca din FAMILIE
CE PRODUS UMAN SE MAI POATE CREA DIN,..drogati,alcohoolici,debusolati,inculti,curvari...etc(nu fac referire la toti,ci doar la cei ce se incadreaza)
Ce societate poate supavietuii..in astfel de "straluciri"

Maranatha
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 22:35

De la: tilsor, la data 2009-03-03 10:04:56Maria,eu inteleg foarte bine ce am zis si chiar ce ai zis tu.......
Nu faceam referire la cei ce totusi au BIBLIA ca,carte de capatii....
Cred ca ai vazut ca ori unde aparem pe topicuri sintem tratati ca "nebuni" rataciti...si multe alte cuvinte triviale se aduc..
Chiar s-a deschis un topic--despre credinta si bigotism...unde....e urit...
De aceea am afirmat ca asa putem vedea implinindu-se cuvintul lui Dumnezeu...."cind voi veni voi mai gasi Eu oare credinta pe pamint..?
Voi cauta sa nu mai intru in nici un alt topic,ci ,cum am promis voi termina "cele 10 porunci"si voi iesi definitiv din 9am.
Nu vreau ca prin ceea ce prezint sa provoc comentarii defaimatoare la adresa lui Dumnezeu,dar ma voi ruga continuu ca cei mai inversunati impotrivitori BIBLIEI sa nu gaseasca pace si liniste pina nu-l vor cunoaste pe DUMNEZEU.
Eu ma voi intoarce la cartea mea de "BASME" unde gasesc multa binecuvintare si pace....

Auzi, eu sunt pe aici din decembrie, mi s-a spart contul, am fost facuta in tot felul, dar nu am cedat.Tu de ce ai face-o?Cine are de pierdut daca renunti, tu?
Nu, EL.

Domnul este Pastorul meu.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 6 Martie 2009, ora 09:32

Draga MARIA,nu ca as fi las,renunt,..nu.....eu am o educatie...o anumita pregatire si chiar o pozitie sociala...si nu vreau sa murdaresc NUMELE DOMNULUI cu astfel de balaceli cu anumite persoane care fac comentarii doar de dragul de a provoca...
Respect parerea fiecaruia,argumentata,chiar alegerea religioasa a fiecaruia...nu cer sa-mi impun parerile.....dar cind discut despre un subiect ..vreau comentarii pertinente doar la subiect nu la persoana ce l-a postat...chiar daca parerile sint contradictorii...

Pentru ca subiectul este FAMILIA....as fi propus sa dam o"definitie" a familiei placute....caci nu pot zice perfecte...

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 21:10

De la: tisor, la data 2009-03-06 09:32:50Draga MARIA,nu ca as fi las,renunt,..nu.....eu am o educatie...o anumita pregatire si chiar o pozitie sociala...si nu vreau sa murdaresc NUMELE DOMNULUI cu astfel de balaceli cu anumite persoane care fac comentarii doar de dragul de a provoca...
Respect parerea fiecaruia,argumentata,chiar alegerea religioasa a fiecaruia...nu cer sa-mi impun parerile.....dar cind discut despre un subiect ..vreau comentarii pertinente doar la subiect nu la persoana ce l-a postat...chiar daca parerile sint contradictorii...

Pentru ca subiectul este FAMILIA....as fi propus sa dam o"definitie" a familiei placute....caci nu pot zice perfecte...

e timpul sa punem mai mult pret pe valoarea noastra umana organizata....familia

Maranatha
| Varianta pentru tiparire a topicului FAMILIA--MAI ARE VRE_O VALOARE
Mergi la: