back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Verificati-va cunostintele de cultura generala

Pagini: << 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 >> Sari la pagina:

Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:10

De la: Daphne, la data 2014-01-05 13:02:48Verificam cunostintele generale despre pesti?
Apoi trecem la cele juridice sau dupa ce mancam totusi?

trecem intai pe la casierie....sa ne luam indemnizatia....
dupa , te invit la o cina romantica ...

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:13

De la: Fl_Orion999, la data 2014-01-05 13:10:03
De la: Daphne, la data 2014-01-05 13:02:48Verificam cunostintele generale despre pesti?

Da' ti-ai uitat codu' de la card sau nu ai cechierul cu tine? Ca sa mainviti la masa, ti-e suficient contul de la banca populara.

Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:16

De la: Daphne, la data 2014-01-05 13:13:42

Da' ti-ai uitat codu' de la card sau nu ai cechierul cu tine? Ca sa mainviti la masa, ti-e suficient contul de la banca populara.

l-am imprumutat unei amante....si-acu' astept sa se-ntoarca...sper sa mai ramana ceva ....

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:19

De la: Fl_Orion999, la data 2014-01-05 13:16:15
De la: Daphne, la data 2014-01-05 13:13:42

l-am imprumutat unei amante....si-acu' astept sa se-ntoarca...sper sa mai ramana ceva ....

Imprumutat? Io zic ca nu ii mai vezi! Nu cumva i-ai investit in viitorul acelei doamne?

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:22

Ok. Avand in vedere ca azi e Duminica, hai ca te invit la cina eu! Si economisim banii pe care i-am lasa la resto: gatesc eu sau tu? Unde? In natura, avionu' ne va parasuta pe vreun loc insorit de pe vreo insula! Esti de acord?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:29

De la: Daphne, la data 2014-01-05 13:22:17Ok. Avand in vedere ca azi e Duminica, hai ca te invit la cina eu! Si economisim banii pe care i-am lasa la resto: gatesc eu sau tu? Unde? In natura, avionu' ne va parasuta pe vreun loc insorit de pe vreo insula! Esti de acord?

bineinteles....e randu' tau sa alegi destinatia...

www.google.ro/search?q=insule+exotice+in+pacific&client=firefox-...

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:35

De la: Fl_Orion999, la data 2014-01-05 13:29:09
De la: Daphne, la data 2014-01-05 13:22:17Ok. Avand in vedere ca azi e Duminica, hai ca te invit la cina eu! Si economisim banii pe care i-am lasa la resto: gatesc eu sau tu? Unde? In natura, avionu' ne va parasuta pe vreun loc insorit de pe vreo insula! Esti de acord?

www.google.ro/search?q=insule+exotice+in+pacific&client=firefox-...]

Am ales-o!

Iau covoru'pe care mi l-ai trimis de ma asteata la poarta casei! Sper ca de data asta ai setat bine gpsu' si ajung in Jamaica. Da'..... cine gateste totusi? Sa stiu ce incarc in potbagaju' covorului ....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:44

De la: Daphne, la data 2014-01-05 13:35:49

Am ales-o!

Iau covoru'pe care mi l-ai trimis de ma asteata la poarta casei! Sper ca de data asta ai setat bine gpsu' si ajung in Jamaica. Da'..... cine gateste totusi? Sa stiu ce incarc in potbagaju' covorului ....

s-ajungem noi acolo ca ne-om gati noi unu' pe altu'...asa la foc marunt....

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:50

De la: Fl_Orion999, la data 2014-01-05 13:44:31

Am ales-o!

Suntem canibali? Mno.....asta nu am luat in calcul cand am setat teleportarea.

Flo....am intins-o! Zi faina si numa' bine! Pove pe saptamana viitoare!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 13:52

De la: Daphne, la data 2014-01-05 13:50:14
De la: Fl_Orion999, la data 2014-01-05 13:44:31

Am ales-o!

Suntem canibali? Mno.....asta nu am luat in calcul cand am setat teleportarea.

Flo....am intins-o! Zi faina si numa' bine! Pove pe saptamana viitoare!

youtu.be/mlb-Mo3sM20

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:02

DASCYLLUS ARUANUS

DASCYLLUS ARUANUS

Pestele Domnisoara cu Trei Dungi sau Pestele Domnisoara cu Coada Alba, asa cum mai este denumita aceasta specie, este raspandita in toata zona oceanica indo-vest pacifica, incepand din zona de est a continentului african si zona Marii Rosii, pana in zona centrala si vestica a Pacificului si, spre nord, pana in sudul Japoniei, iar spre sud pana la Insulele Tuamotu.

Este o specie de pesti foarte populara. Trei dungi groase, de culoare neagra, separate de doua dungi groase, de culoare alba, si o dunga subtire alba, care se termina pe coada, acestea sunt marcajele specifice acestei specii de pesti. Acesti pesti sunt o specie ideala pentru incepatorii in tainele acvaristicii, doar ca, trebuie sa va sigurati ca, fiecare exemplar din aceasta specie are propria sa pestera, scorbura sau coral in care sa se ascunda, cu scopul de a reduce la maxim sansele unor scandaluri. Este cunoscut faptul ca, in libertate, acesti pesti, incepand din tinerete, stabilesc o relatie aparte cu anemonele. Odata cu atingerea maturitatii, ei vor abandona siguranta oferita de anemone si se vor muta in zona coralilor.

Aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de 115 litri, cu destule locase de ascunzatoare si de inot, tinand cont ca, acesti pesti, sunt fricosi si se ascund la cel mai mic pericol sau amenintare. Datorita atitudinii sale agresive din perioada maturitatii, va suporta destul de bine coabitarea in acvariu si cu alte specii semi-agresive. Va trebui sa ii supravegheati o perioada de timp, pentru a va asigura ca aceasta agresivitate nu devine una distructiva. Nu reprezinta un pericol pentru nevertebrate si nici nu va deranja aranjamentul reliefului din acvariu.

Marea majoritate a acestor pesti, in perioada tineretii, stau in grupuri in ochiurile de apa calme si linistite, fara pericole. Odata cu maturitatea, se vor desprinde de grup si isi vor croi propiul destin devenind o specie solitara. Ei inoata in ape la adancimi de pana la 12 metri si pot atinge, la maturitate, o lungime maxima de 6.5 cm.

Sunt o specie carnivora, care o dieta ce consta in bucati taiate marunt de carne proaspata, mancare preparata din comert, fie ea si sub forma de fulgi, dar si preparate ierbivore care sa condimenteze meniul sau. Este recomandat, sa fie hranit in cantitati mici, de cateva ori pe zi. In cazul in care aveti in acvariu un relief ce consta in recif de corali acesti pesti trebuiesc hraniti sporadic.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:02

continuam periplul nostru prin lumea pestilor....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:03

DASCYLLUS MELANURUS

DASCYLLUS MELANURUS

Pestii Domnisoara cu Patru Dungi, asa cum mai sunt denumiti, sunt raspanditi in toata zona oceanica indo-pacifica; in zona arhipelagului indo-australian, in zona de nord a Marelui Recif de Corali, in Indonezia, in Filipine, in Insulele Solomon, Caroline si Mariane, in Noua Guineee, pana spre nord la Insula Ryukyu. Ei coabiteaza zonele cu adancimi cuprinse intre 3 si 10 metri. Este un peste ideal pentru incepatorii in acvaristica. In afara de faptul ca este un peste superb, mai este si o specie robusta si rezistenta la boli, mananca mai orice hrana pe care i-o oferim si nici nu costa mult sa il achizitionati.

Coloritul acestei specii consta in dungi vrticale de culoare alba si neagra, alternative, care acopera intreaga suprafata a corpului. Are un numar de patru dungi negre si trei dungi albe, cu cateva pete mici, de culoare alba, chiar deasupra buzei. Ca toate speciile din familia sa, si acestia pot fi o specie agresiva, mai ales in perioada maturitatii. Poate fi pus in acvariu impreuna cu alti pesti agresivi sau semi-agresivi, dar trebuie supravegheat o perioada de timp, pentru a vedea daca aceasta agresivitate devine una distructiva.

Este unul dintre cei mai usor de intretinut pesti, din cei cunoscuti, si este recomandat pentru cei care sunt incepatori in tainele acvaristicii. La maturitate, acesti pesti ating o lungime maxima de aproximativ 7.5 cm. Cel mai lung exemplar capturat, cunoscut si documentat a avut 10 cm. Pentru un singur exemplar din aceasta specie, este necesar un acvariu cu un volum minim de 57 litri. Daca doriti sa mai aveti in acvariu si alti pesti, aveti nevoie de un bazin mai mare. Nu este o specie care reprezinta un pericol pentru nevertebratele sau coralii din acvariul dumneavoastra.

Aceasta specie de pesti se hraneste cu orice fel de varietati de carne taiata, fie ea vie, fie ea preparata si achizitionata din comert, si nu ezitati sa ii oferiti hrana preparata sub forma de fulgi dar si alge. Puteti sa ii hraniti bucati de creveti, in mod regulat. Se recomanda, sa ii hraniti in cantitati mici, de mai multe ori pe zi. Intr-un acvariu care poseda un relief coralifer, acesti pesti, nu trebuie sa fie hraniti periodic, ci foarte rar.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:03

DASCYLLUS TRIMACULATUS

DASCYLLUS TRIMACULATUS

Pestele Domino Trei Pete, asa cum mai este denumita aceasta specie, este raspandit in zona oceanica vestica a Pacificului si cea indo-vest pacifica, incepand din estul continentului african pana la Marea Rosie si pana la nenumaratele insule din Oceania. Nu este intalnit in jurul Insulelor Hawaii sau Marquesas. Abiteaza apele de la adancimi cuprinse intre 1 si 55 de metri si zonele coralifere sau cu roci din belsug.

Acest peste poarta aceasta denumire, datorita petelor albe pe fundalul unui corp colorat in totalitate negru. La maturitate, ajunge sa devina o specie agresiva si ale carei pete albe, stralucitoare, incep sa devina pale, refugiindu-se apoi intr-o anemona (in general din specia Stichodactyla). Sunt denumiti Domino datorita coloratiei pe care o au in perioada tineretii, care imita la perfectie jocul cu acelasi nume. In perioada juvenila, acestia au o pata alba, distincta, pe frunte si o alta pata alba, pe partea superioara a corpului. La maturitate, aceste pete vor disparea, lasand sa se intrevada doar o pata alba, pe laterala corpului.

Necesita un acvariu cu un volum minim de 115 litri. Datorita tolerantei ridicate la apele slab calitative, acestia sunt o specie foarte cautata de acvaristii amatori. Ei devin mai activi si agresivi odata cu avansarea in varsta. Este recomandat, sa aiba vecini de acvariu mai mari in marime decat el, pentru a-i fi mai greu sa-i atace. E mai bine sa ii urmariti o perioada de timp, pentru a va asigura ca agresivitatea sa nu devine distructiva. Apa trebuie sa aiba o temperatura cuprinsa intre 22 si 26°C, un pH cu valori de 8.1 pana la 8.4 si o gravitatie ce trebuie mentinuta intre 1.020 si 1.025.

Ating, la maturitate, o lungime maxima de 11 cm, iar in comert ii veti gasi la dimensiuni cuprinse intre 2.5 si 7.5 cm. Acesti pesti se hranesc cu o varietate de preparate vii, din comert sub forma de fulgi, dar si cu alge. Bucati taiate marunt de creveti, servite regulat, vor fi foarte bine apreciate de exemplarele din acvariul dumneavoastra. Este recomandat, sa ii hraniti in cantitati mici, de mai multe ori pe zi. Intr-un mediu care cuprinde si recif de corali ei pot fi hraniti foarte rar.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:04

DENDROCHIRUS BRACHYPTERUS

DENDROCHIRUS BRACHYPTERUS

Este o specie de pesti pitica, raspandita in zona recifurilor de corali, din zona tropicala oceanica indo-pacifica. In Australia, este raspandit din zona centrala pana in cea nord-vestica a tarmului vestic al continentului, dar si pe intreaga lungime a Recifurilor de Corali si in partea de sud a tarmului nordic al statului australian New South Wales, dar si in zona invecinata Insulelor Maldive.

Acest peste este comercializat si intalnit in natura in trei colorituri: maroniu-mustariu, rosiatic si o forma speciala galbena. Are corpul brazdat de dungi verticale, de un colorit rosu, alb si negru; are inotatoare pectorale larg deschise, exact ca un evantai, si o inotatoare mica dorsala. Aceste caracteristici il aseamana foarte mult cu Pestele Pitic Zebra. Sunt o specie care este printre cele mai cautate pentru acvarii, datorita faptului ca sunt robusti si rezistenti la boli, usor de adaptat la hrana preparata din comert, sunt pesti activi si pasnici. Au un aspect exterior al solzilor ca si cum ar fi scamosat si sunt dotati cu inotatoare pectorale semi-circulare, presarate cu dungi si pete. La inceputul si sfarsitul zilei, acesti pesti, incep sa devina foarte activi si pornesc in cautarea hranei.

Masculii maturi, din aceasta specie, au un cap mai mare, inotatoare pectorale mai lungi si au intre 6 si 10 dungi pe inotatoarele lor pectorale. Femelele au intre 4 si 6 dungi. In libertate, acesti pesti traiesc singuri sau in grupuri, de 3 pana la 10 exemplare, dintre care trebuie sa aveti doar un singur mascul dominant intr-un bazin de minim 375 litri. In acvarii mai mici ca volum, de 115 litri, se recomanda sa aveti decat un singur exemplar, deoarece acesta poate deveni agresiv si va ataca orice alt concurent aflat in zona sa de interes.

Ating, la maturitate, o lungime de maxim 18 cm. In captivitate, ating o lungime de 10 pana la 13 cm. In acvariu trebuie sa aveti un relief propice coabitarii de zi cu zi a acestor pesti cu ceilalti locatari ai bazinului. Temperatura apei trebuie sa fie cuprinsa intre 22 si 26°C, un pH cu valori de 8.1 pana la 8.4 si o gravitatie ce trebuie mentinuta intre 1.020 si 1.025.

Aceasta specie de pesti este una carnivora, care se hraneste cu bucati de creveti taiate marunt, pesti vii si uneori alte crustacee.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:04

DENDROCHIRUS ZEBRA

DENDROCHIRUS ZEBRA

Acest peste este raspandit in zona recifurilor de corali, din zona oceanica tropicala indo-pacifica. In Australia, este raspandit pe coasta de vest a continentului, din zona centrala pana in cea nord-vestica, pe toata lungimea Marelui Recif de Corali si, spre sud, pana la nordul coastei statului australian New South Wales.

Pestele-Leu Zebra Pitic, asa cum mai este cunoscut, are corpul colorat multicolor, acesta fiind brazdat cu dungi verticale, de culoare rosie, alba si neagra. Are inotatoarele pectorale mari si largi, ca un evantai, si inotatoare dorsale inalte, in forma de pana. Acesti pesti sunt extraordinari de frumosi, impresionand cu inotatoarele lor plutitoare deschise larg, cu a lor coloratie dramatica, cu miscarile precaute si tematoare, cu gura sa mare si lacoma, dar, in special, cu a spinilor sai veninosi, capabili sa administreze o intepatura foarte dureroasa celor nepoftiti. In ciuda tuturor spuselor, sunt o specie de pesti pasnica, usor de intretinut, robusta si rezistenta la boli.

Ating, la maturitate, lungimi de pana la 18 cm, desi, in captivitate, abia ajung la 10 pana la 13 cm. Pentru o buna convietuire a acestor pesti, este necesar un acvariu cu un volum minim de 115 litri, cu un mediu inconjurator imbietor pentru aceasta specie. Temperatura apei trebuie sa fie cuprinsa intre 22 si 26°C, un pH care sa nu fie in afara intervalului 8.1 - 8.4 si o gravitatie ce trebuie mentinuta intre 1.020 si 1.025. Sunt o specie carnivora care se hraneste cu variatiuni de carne constand, in special, din creveti vii, pesti vii sau bucati de carne de crustacee.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:05

DIODON HYSTRIX

DIODON HYSTRIX

Este o specie de pesti raspandita, in special, in zona Insulelor Caraibe si in zona coastelor statului american Florida. Mai este cunoscut si sub numele de Pestele Porc cu Tepi. Este cel mai cunoscut astfel de peste din lume.

Are un colorit maro-masliniu cu partea ventrala, burta, colorata in alb. Are pete, ca niste petece, pe spate, de culoare maronie. Asa cum sugereaza si numele sau, are dorsala acoperita de tepi. Este un peste foarte activ si ii place, ca si altor pesti, sa inoate in preajma recifurilor impreuna cu alti pesti. Acest peste are irisul ochilor de culoare galbena, ceea ce il face un peste foarte atractiv. O caracteristica interesanta si specifica lui, este aceea de a se camufla. Ca si ceilalti pesti din familia sa, si acesta, are capabilitatea de a inghiti apa in partea ventrala a corpului. Acest lucru este facut in special cu scopul de a se proteja de eventualii predatori. Gura lor este alcatuita din placi puternice capabile sa sfarme orice carapace. Dintii lui seamana cu aceia ai unui cioc sudat.

Nu este o specie care sa fie pusa in acelasi acvariu cu nevertebratele si coralii. El este adesea prins din mediul sau natural, neexistand pana acum cazuri in care sa fi fost reprodus cu succes in captivitate. La inceput, acestia trebuiesc pusi intr-un bazin separat, in carantina, si deparazitati. El isi foloseste inotatoarele pectorale pentru deplasare, datorita faptului ca nu poseda inotatoare pelvice. Ca si rudele sale apropiate, si acest peste, este cunoscut pentru faptul ca scuipa apa afara din acvariu. Aveti mare atentie sa nu aveti prize sau aparaturi electrice sau electronice in apropierea bazinului, pentru a nu suferi vreun scurt-circuit.

DIODON HYSTRIX Un exemplar matur al acestei specii, atinge, la maturitate, o lungime de un metru. Pentru a face un astfel de peste sa se simta in largul sau, aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de 570 de litri, o concentratie de proteine foarte buna, o apa de o calitate foarte buna, o temperatura cu valori situate intre 22 si 26°C, un pH ce variaza intre 8.1 - 8.4 si o gravitatie de 1.020 - 1.025. Acest peste are o dieta variata ce include calamar, krill preparat, creveti, scoici si moluste, care sa ii ajute sa isi toceasca permanent dintii, care cresc mereu.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:05

ECHIDNA NEBULOSA

ECHIDNA NEBULOSA

Acestia sunt o specie de pesti care salasuieste in crevasele si cavele din recifurile de corali, raspandite in zona oceanica indo-pacifica.

Este un peste de marime mare, care are un corp de forma unui sarpe, fiind singurul peste care poseda un asemenea corp, excluzand din aceasta discutie tiparii. Nu prezinta nicio inotatoare pelvica si pectorala, dar are un corp extrem de puternic, care il ajuta sa se deplaseze precum un sarpe pe uscat, de aici si inutilitatea inotatoarelor anterior mentionate. Are un gura mare, care aplica o muscatura puternica, la nevoie. Coloritul sau consta intr-o combinatie de dungi petecite, de alb si negru, de unde si porecla acestui peste: “fulg”. Inotatoarea dorsala incepe imediat dupa bronhiile sale mici si ruleaza pe toata lungimea corpului.

Acesti pesti trebuiesc manevrati cu multa atentie, trebuie sa le furnizam destule locase unde sa se poata ascunde si destul spatiu pentru inot. In mediul sau natural, acest predator carnivor, locuieste in zone plate de coasta, in crapaturi, cave si sub blocurile de corali. Luminozitatea trebuie sa fie foarte scazuta in zona unde sta el, daca nu este posibil pentru tot acvariul. Nu este deranjat de alti pesti, desi este o specie teritoriala si are nevoie de spatiul sau. Recomandam sa pastrati decat un singur exemplar din aceasta specie pentru un bazin.

Aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de 190 de litri, care sa fie foarte bine lipit la imbinari, o apa de o calitate moderata, o temperatura cu valori cuprinsa intre 22 si 26°C, o salinitate situata in jurul valorii de 1.025. Este un peste robust si rezistent, care se adapteaza la toate conditiile oceanice. Marea majoritate a exemplarelor pierdute in captivitate, se datoreaza faptului ca, acvariile nu erau bine imbinate si etanseizate. Poate coabita in acvariu cu orice peste, pe care nu-l poate inghiti. In acvariu, mai puteti pune cateva nevertebrate, precum anemonele si coralii, dar sub nicio forma nu puneti crustacee.

In libertate, acest peste, atinge o lungime de maxim un metru; mare parte din specimenele crescute in captivitate nu depasesc o lungime de 60 cm. Este un redutabil carnivor nocturn, folosind tactica ambuscadei pentru a prinde crustacee si pesti. In acvariu, accepta sa manance si hrana preparata din comert, krill uscat, pesti, creveti si tot felul de varietati pe baza de carne. Poate fii invatat sa manance din mana stapanului, desi acest lucru este total contraindicat, insa, daca doriti sa o faceti, faceti-o cu mare bagare de seama, pentru ca, muscatura acestui peste, poate cauza dureri cumplite.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:06

ECSENIUS BICOLOR

ECSENIUS BICOLOR

Este o specie raspandita incepand din zona centrala a Oceanului Indian pana in zona de vest a Oceanului Pacific. In Australia, este intalnit in zona centrala a coastei vestului continentului pana spre nordul tramului provinciei New South Wales. Traiesti in crevasele din recifurile de corali. Parasesc securitatea ascunzisului lor pentru a ciuguli algele cu ajutorul gurii lor mari si zgomotoase in timpul masticatului.

Sunt specimene formate din doua sau trei culori. Intotdeauna partea din spate este colorata in portocaliu deschis. Cea de-a doua culoare este un maroniu inchis. Cea de-a treia culoare este ceva mai complexa, fiind alcatuita din pete negre si albe, combinat cu o dunga alba de-a lungul corpului. Acest peste mai are cateva pete curbate de culoare rozalie in spatele ochilor, care sunt greu sesizabile.

Un specimen adult, atinge o lungime maxima de 11 cm. Este necesar un acvariu cu un volum minim de 115 litri apa, cu o calitate medie a apei, o temperatura a apei care sa fie cuprinsa intre 22 si 26°C, un pH recomandat care sa fie situat intre 8.1 si 8.4 si o gravitatie care sa fie intre 1.021 si 1.023. Trebuie sa ii furnizam destul loc de inot si multe lacase de ascunzatoare. Exista pareri contradictorii in ce priveste atitudinea sa fata de ceilalti membrii ai acvariului cat si fata de nevertebrate. Unii sustin ca este un peste pasnic, altii spun ca ar fi o amenintare la adresa pestilor gobie si a pestilor-de-foc. Este recomandata multa atentie, sa ii urmariti o perioada de timp, pentru a vedea cum reactioneaza in noul mediu, si ce atitudine are fata de conlocatarii acvariului.

Dieta acestor pesti este de natura vegetala, inclusiv hrana preparata acasa cat si din comert, care sa contina alge albastru-verzui, bogate in spirulina.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:06

ECSENIUS MIDAS

ECSENIUS MIDAS

Este o specie de pesti intalnita in zona invecinata Insulelor Maldive, in zona oceanica indo-pacifica, in zona Marii Rosii, a Golfului Aqaba si zona sud-estica a coastei Africii, pana la Insulele Marquesas.

Acest peste este colorat in totalitate in galben si are o coada splendida in forma de lira. Pe corpul sau mai gasim o pata de un albastru sters, situata sub barbie. Ochii sai au o zona invecinata inelara cu un colorit albastru deschis. Le place sa inoate, in libertate, impreuna cu alti pesti din genul Anthias, se hraneste cu zooplancton si poate fi foarte teritorial cu ceilalti pesti din specia sa, dar si fata de alti pesti din genul Blenny. Pot fi tinuti in acvarii cu un relief coralifer si/sau impreuna cu specii de pesti pasnici. Coloritul acestui peste poate varia, in privinta nuantei de galben dar si a culorii, in functie de locatia de unde este capturat, cat si in ce priveste stresul la care este supus. Cand sunt stresati coloritul lor devine gri deschis si poate dura ceva timp pana revin la normal, numai cand elementul de stres a fost indepartat. Sunt o specie foarte energica si activa, avand nevoie de mult spatiu de inot, multe orificii sau cave in care sa se ascunda si sa urmareasca activitatea din jurul sau. Stilul lor de inot aminteste de modul in care inoata tiparii. Acest stil de a se deplasa ii ajuta foarte mult sa inoate spre inapoi, in scorburi, in cazul unui pericol. In plus, acest stil de inot este reprezentativ pentru acest peste si va ajuta in recunoasterea sa.

Pentru aceasta specie de pesti, este necesar, un bazin cu un volum minim de 115 litri, cu o apa de o calitate foarte buna si un relief care sa satisfaca nevoia lui de inot si ascunzatoare. Uneori, acesti pesti, sunt recunoscuti pentru faptul ca deranjeaza plante mici acvatice si ca ciugulesc pestii din genul pesti-de-foc sau gobie. Se recomanda un acvariu mai mare, pentru a mai atenua din agresivitatea sa teritoriala. Temperatura apei din acvariu trebuie sa fie cuprinsa intre 22 si 26°C, un pH care sa varieze intre 8.1 - 8.4 si o gravitatie situata la valori de 1.020 - 1.025. La maturitate, ating o lungime de maxim 13 cm.

Spre deosebire de ceilalti pesti din familia sa, acestia se hranesc cu bucati de crustacei, taiate marunt, mysid, saramura de creveti imbogatita cu vitamine, dar si preparate pe baza ierbivora, achizitionate din comert, continand microalge si alge albastru-verzui.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:07

EUXIPHIPOPS NAVARCHUS

EUXIPHIPOPS NAVARCHUS

Ca toti pestii inger, si acesta este o adevarata frumusete si o incantare pentru ochi. Pestii maturi si puietul difera foarte mult in colorit. Puietul nu are nicio pata de culoare portocalie pe corp iar dungile albastru-electrice se intind pana pe inotatoarea dorsala. Adultii au un colorit portocaliu-stralucitor, presarat cu o sumedenie de pete albastre pe partea mediana a lateralelor corpului. Inotatoarea dorsala si coada sunt de o culoare portocalie ca focul, cu margini de culoare albastru metalizat. Fata sa este de culoare portocaliu deschis, incepand din zona de sub ochi pana in zona bronhiilor, si de aici pana in zona inotatoarei anale.

Nu este o specie agresiva fata de alti pesti. Aceasta regula nu se aplica in cazul in care celalalt peste este tot un peste inger. Poate fi plasat intr-un acvariu care contine si alti pesti ingeri, si, chiar daca este vorba de exemplarele din aceasta specie, dar din varianta pitica (Centropyge), nu se va crea mare valva in bazin. Sunt o specie rezistenta si robusta, din moment ce s-au acomodat la viata in captivitate sau in noul mediu inconjurator. Este important sa verificati cateva lucruri, inainte de a cumpara un astfel de peste. Trebuie sa va asigurati ca pestele este intreg, sa nu aiba inotatoare rupte, sa va asigurati ca nu prezinta semne de extenuare, ceea ce ar insemna ca a avut o calatorie lunga si epuizanta si ca nu a fost acomodat la viata in captivitate sau ca acest peste refuza sa se hraneasca si este in pragul colapsului. Asigurati-va ca pestele cumparat de dumneavoastra se hraneste si accepta hrana, solicitati celor din magazin sa va arate acest lucru sub pretextul ca vreti sa vedeti ce hrana accepta si daca le place acea hrana. Aceste mici ponturi, aratate mai sus, va asigura ca nu aruncati banii aiurea pe fereastra, fiti sigur ca acesti pesti costa foarte mult si ar fi pacat sa nu primiti, in schimbul lor, aceasta incantare de peste care sa va delecteze ochii.

Cand introduceti in acvariu un specimen proaspat achizitionat din aceasta specie, el va fugi imediat si se va ascunde datorita faptului ca sunt niste pesti timizi. Cu siguranta le va trebui ceva mai mult timp, comparativ la alti pesti ingeri, sa se acomodeze si sa se integreze in comunitatea de pesti deja existenta, dar, dupa cateva saptamani, se vor obisnui si se vor simti ca acasa. Aveti nevoie de un acvariu de minim 350 litri, cu o calitate foarte buna a apei, o temperatura care sa fie cuprinsa intre 22 si 26°C, o gravitatie care variaza intre 1.022 - 1.025 si un pH care ar fi bine sa aiba valoarea de 8.2, daca nu reusiti este bine sa mentineti valoarea lui peste cifra 8. Daca aceasta valoare scade sub aceasta cifra, este imperios necesar sa luati masuri si sa remediati situatia, altfel riscati sa pierdeti pestii din aceasta specie si nu numai. Cum am spus mai sus, sunt o specie rezistenta la boli. Ca toti pestii, acestia sunt pasibili de a suferi de boala petelor albe (Cryptocarion) si oodiniaza sau basicute mov (Oodinium), trebuie imediat sa izolam pestii bolnavi, pentru a nu contamina si restul populatiei din acvariu.

Hranirea unui astfel de peste nu pune prea mari probleme, odata ce a fost aclimatizat. Nu sunt niste pesti mofturosi, acceptand o mare varietate de hrana, atat vie cat si din comert. Vor consuma bucati taiate marunt de midii, moluste, creveti la saramura, alge uscate, bucati de pui de creveti si mancare sub forma de fulgi, din comert. Ei sunt cunoscuti ca au obiceiul sa mai ciuguleasca din algele Caulerpa, de aici trebuie sa fiti foarte atenti, daca aveti astfel de alge si astfel de pesti in acvariu. Variind dieta acestor pesti, ii veti mentine intr-o conditie optima si vor avea un colorit superb tot timpul.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:07

EUXIPHIPOPS XANTHOMETOPON

EUXIPHIPOPS XANTHOMETOPON

Sunt o specie de pesti raspandita in zona Oceanelor Pacific si Indian, intalnita pe tot cuprinsul arhipelagelor din zona indo-australiana, cel mai des apar in Noua Guinee si in Marele Recif de Corali. Inoata la adancimi cuprinse intre 3 si 30 metri, sub nivelul la care sunt intalniti coralii calcarosi. Ei populeaza zona lagunelor si ochiurilor de apa. Sunt o specie care este comercializata intensiv, fiind cel mai adesea capturata in zona Oceanului Indian. Nu este un peste usor de intretinut, dar, pentru acvaristii profesionisti, mentinerea unui astfel de specimen reprezinta o mare realizare.

Pestii Inger - Majestic isi petrec mai tot timpul fiind singuri si exista toate sansele sa nu suporte cu bine prezenta altor pesti in zona sa, fiind un peste cu un simt teritorial accentuat. Agresivitatea sa este evidentiata mult mai bine in cazul altor pesti inger, pot ciuguli nevertebratele si coralii. In concluzie, nu sunt o specie considerata sigura pentru corali. In libertate, acesti pesti ciugulesc coralii, buretii si alte organisme mici. Ei mai consuma si mici cantitati de alge. Unele exemplare sunt dificil de acomodat la viata de acvariu si sunt greu de hranit. Se poate incepe hranirea lor cu bucati taiate marunt de creveti mysid sau brine, sau dafnia, pana cand se acomodeaza, incep sa manance regulat si putem completa dieta lor cu un alt fel de hrana, cu un continut mai mare de proteine. Odata ce se acomodeaza si se invata cu dumneavoastra, acesti pesti vor manca chiar si din mana stapanului, dupa o perioada de invatare.

Un exemplar matur din aceasta specie poate atinge, la maturitate, o lungime cuprinsa intre 18 si 25.5 cm. Acesti pesti au un colorit stralucitor si care iese in evidenta, cu o culoare de baza bine definita albastru deschisa care se opreste in zona capului si partii din fata a corpului. Aceasta coloratie se extinde pe partea de jos a corpului, in zona inotatoarelor ventrala si anala. Inotatoarele sale au margini colorate in albastru deschis. Partea inferioara a capului este colorat in galben, separata de partea albastra a corpului printr-o dunga albatru deschisa. Aceasta banda separa si de cealalta parte albastra a corpului. Partea galbena este impodobita cu pete albastre. Inotatoarea dorsala este de culoare galbena, imaginea finala creata este aceea de sa galbena pe un peste colorat in albastru.

Pentru intretinerea in bune conditii a acestui peste, este necesar un acvariu cu un volum minim de 380 de litri, cu relief imbietor, dotat cu multe locase de ascunzatoare si destul spatiu de inot. Temperatura apei trebuie sa fie cuprinsa intre 24 si 26°C, un pH situat intre 8.3 si 8.4 este recomandat si o gravitatie care sa fie intre 1.020 si 1.025. Daca tinem acest peste intr-un acvariu in care punem si nevertebrate, trebuie sa mentinem salinitatea peste cota de 1.022. Sunt o specie foarte greu de reprodus in captivitate.

Hrana sa trebuie sa fie foarte variata. Uneori, krill, calamari, creveti, bucati de midii si spanac, sunt indeajuns. Exemplarele mai mofturoase pot fi tentate si cu creveti mysis si brine, sau dafnia. Este bine sa ii suplimentam uneori dieta cu vegetale, care sa contina spirulina sau bureti, cu o formula imbogatita, speciala pentru speciile de pesti inger.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:08

FORCIPIGER FLAVISSIMUS

FORCIPIGER FLAVISSIMUS

Este un peste ce provine din zona oceanica indo-pacifica, Pestele Fluture cu Nasul Lung, asa cum mai este denumit, si este un specimen frumos care incanta ochii celor care fac scufundari in zonele populate de ei sau posesorilor de acvariu care ii detin. Mai este raspandit si in zona Marii Rosii. Mai rar, se gasesc in zona Insulelor Hawaii si, ceva mai bine raspanditi, in zona Insulei Maui.

Botul sau alungit, ii face sa se distinga de ceilalti pesti din genul Fluture, iar, coloritul stralucitor si robustetea lor, fac din ei niste pesti foarte cautati de acvaristii pasionati. Este un peste de culoare galben deschisa. In spatele inotatoarei pectorale este o zona colorata in alb. Botul sau este destul de lung, subtire, iar deschiderea lui este mica. Atinge, la maturite si in libertate, o lungime maxima de 18 pana la 23 cm.

Sunt o specie care sunt, adesea, intalniti in libertate inotand in perechi. Acesti pesti se hranesc cu mici nevertebrate, plancton, icre de peste si alte diferite micro-organisme gasite in micile crapaturi ale rocilor sau crevaselor. De aici deducem utilitatea acestui bot lung, pe care acesti pesti il poseda. Datorita tendintei lor de a ciuguli si a cauta, dupa hrana, prin toate crapaturile, este bine, ca acesti pesti sa fie introdusi intr-un acvariu deja stabilit de ceva vreme, care are destul relief si roci. Puteti pune mancarea in cavitati si orificii, pentru ca acesta sa o gaseasca si sa faceti hranirea cat mai interesanta si mai aproape de realitate. S-ar putea ca unii corali sa nu fie in siguranta cu acesti pesti, pentru ca ei au obicieiul de a-i ciuguli, uneori. Acest lucru apare foarte rar, dar, cel mai bine este, sa urmariti comportamentul lor si sa vedeti cum reactioneaza.

Specimene cu botul mai lung sunt mult mai predispuse sa se hraneasca cu mici nevertebrate, din crapaturile sau gaurile din roci, in vreme ce, exemplarele cu botul mic, se hranesc cu scoici, bureti si corali. Se inteleg foarte bine cu alti pesti pasnici. Este recomandat, sa tineti intr-un acvariu numai o singura pereche din astfel de pesti, deoarece riscati un conflict teritorial. Sunt o specie rezistenta si nu necesita prea mult efort pentru a fi intretinuti, fiind specia ideala pentru acvaristii incepatori. Se poate spune ca, este unul din cele mai raspandite si des intalnite specii de pesti din lume, din lumea acvaristicii. Au, uneori, obiceiul de a inota la suprafata apei cu burta in sus, asa ca nu trebuie sa va panicati foarte repede.

Pentru intretinerea in bune conditii a acestor pesti, este necesar sa aveti un acvariu cu un volum minim de 300 de litri, cu destul spatiu pentru a inota si locuri de ascunzatoare, cu o apa de calitate medie, cu o temperatura cu valori cuprinse intre 22 si 26°C, cu o gravitatie situata intre 1.020 - 1.025 si cu un pH care sa nu depaseasca valori de 8.1 - 8.4. Putem tenta acest peste sa se hraneasca cu creveti mysis sau brine, cand il avem in captivitate. Carne de pesti, crustacee oceanice sau alte preparate, special concepute pentru astfel de pesti, sunt la fel de bune. Pentru a ajuta acest peste sa isi mentina greutatea corporala, trebuie sa il hranim de cel putin trei ori pe zi.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:08

GENICANTHUS CAUDOVITTATUS

GENICANTHUS CAUDOVITTATUS

Este o specie de pesti intalnita in zona tropicala marina de vest a Oceanului Indian, in Marea Rosie pana spre sud in Nepal, in sudul Africii, inclusiv in jurul Insulelor Maldive, Madagascar, Reunion si Mauritius. Mai este denumit si Pestele Inger Zebra. Nu este o specie migratorie, nu prezinta un pericol pentru reciful de corali si este intalnit in ape la adamcimi cuprinse intre 2 si 70 metri.

Acesti pesti sunt colorati putin diferit, in functie de sexul lor. Masculii sunt usor de recunoscut dupa aspectul lor exterior asemanator cu cel al unei zebre, dungi negre pe un fundal alb sau argintiu, si o dunga in forma de fulger in zona de la baza inotatoarei dorsale. Femelele sunt de culoare gri, cu dungi negre, in forma de fulger de-a lungul inotatoarei caudale. Este o specie de pesti robusta si rezistenta la boli. Inotatoare caudala este mai lunga. In general, masculul sta cu mai multe femele, in anumite locuri cu ape mai mici la adancime, intr-un teritoriu bine delimitat.

Exemplarele din aceasta specie ating, la maturitate, o lungime de maxim 20 cm. Nu sunt niste pesti care sa fie agresivi si sa prezinte un pericol pentru ceilait pesti din acvariu. Se hranesc cu plancton la cativa metri de solul apei.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:09

GENICANTHUS LAMARCK

GENICANTHUS LAMARCK

Este o specie de pesti destul de rar intalnita in apele ce inconjoara Insulele Solomon si New Hebrides si spre nord pana langa tarmurile Japoniei. Acesti pesti sunt de culoare gri-argintiu sau alba, atat femela, cat si masculul, cu dungi negre orizontale, ce incep de la ochi si tin pana la inotatoarea caudala. Dungile femelelor sunt mai groase iar, una dintre ele, prelungindu-se pe toata lungimea inotatoarei caudale. In concluzie, inotatoarea dorsala este de culoare neagra, adesea mai mare in cazul femelelor, iar inotatoarea caudala este patata cu negru.

Membrii acestui gen de pesti sunt specii care se hranesc cu plancton si nu constituie un pericol pentru coralii sau scoicile din acvariu, ceea ce face din ei pesti perfecti pentru un mediu coralifer. Coada lor este in forma de lira, ceea ce arata ca este un agil si rapid inotator. Se adapteaza foarte repede la viata din captivitate, accepta hrana preparata din comert si necesita un acvariu bine intretinut. Este important, datorita agilitatii lor, sa furnizati in acvariu destul spatiu pentru inot. Sunt o specie lipsita de agresivitate fata de ceilalti locatari ai acvariului.

Este necesar un acvariu cu un volum minim de 150 litri, o calitate a apei foarte buna, o temperatura cuprinsa intre 22 si 26°C, o gravitatie care variaza intre 1.020 - 1.025 si un pH situat intre 8.1 - 8.4. Ating, la maturitate, o lungime maxima de 23 cm, in comert ei sunt vanduti la o lungime de 5 pana la 7.5 cm. Acest peste este unul dintre putinii pesti inger care prezinta dimorfism sexual. Masculul are are o pata galbena pe frunte si o inotatoare caudala mai ascutita. Adesea, masculii si femelele, din aceasta specie, au fost descrisi, de-a lungul timpului, ca fiind doi pesti din doua specii diferite.

Acesti pesti se hranesc cu bucati de carne. Este bine sa ii hranim cu hrana vie, din comert sau preparata acasa. Se recomanda a se hrani in catitati moderate, de mai multe ori pe zi. O formula ce poate fi preparata acasa, poate consta in bucati tocate marunt de midii, creveti, calamari si spanac. Este o idee buna sa suplimentati dieta lor cu ceva vegetale imbogatite cu vitamine.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:09

GENICANTHUS MELANOSPILOS

GENICANTHUS MELANOSPILOS

GENICANTHUS MELANOSPILOS Este o specie de pesti intalnita in zona vestica a Oceanului Pacific, in Australia. Femelele din aceasta specie sunt de culoare galbena, pe partea dorsala, si albastru deschis, pe partea ventrala. Inotatoarea caudala este de culoare albastru-marin, marginita pe partea de sus si jos cu dungi negre sau albastru-inchis. Masculii sunt de culoare galben-pal, cu multe dungi, subtiri, de culoare inchisa si verticale. Si aceasta specie de pesti inger prezinta un dimorfism sexual dramatic.

Un bazin cu un volum minim de 375 litri, cu destule locase de ascunzatoare si roci pline de verdeata, unde acesti pesti sa poata paste in liniste. Desi sunt o specie care paste verdeata de pe roci, ei nu reprezinta un pericol pentru coralii si nevertebratele din acvariul dumneavoastra. GENICANTHUS MELANOSPILOSEste o specie pasnica si poate fi mentinuta in cuplu sau in grup. Calitatea apei din acvariu trebuie sa fie ridicata, cu o temperatura situata intre 22 si 26°C, cu o gravitatie a apei care variaza intre valori de 1.020 - 1.025 si cu un pH situat intre 8.1 - 8.4.

Acest peste creste pana la o lungime de maxim 18 cm, in vreme ce, specia omoloaga pitica, ajunge pana la 5 – 7.5 cm.

Este important sa hraniti acesti pesti cu hrana vie, din comert sau preparata acasa. Cel mai bine este sa ii hranim in cantitati moderate, de mai multe ori pe zi. O reteta de hrana, ideala pentru acesti pesti, este alcatuita din midii, creveti, calamari si spanac, tocat marunt si amestecat, reteta ce poate fi preparata si acasa cu multa usurinta. Se recomanda ca, ocazional, sa presarati in mancare si ceva cantitati pe baza vegetala, care sa contina spirulina si bucati de bureti oceanici, imbogatiti in vitamine, sau sa cautati asa ceva in comert.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:10

GENICANTHUS WATANABEI

GENICANTHUS WATANABEI

Este o specie de pesti intalnita in zona de vest si sud a Oceanului Pacific. Este cunoscut ca un peste care are marginile exterioare ale inotatoarelor dorsala si anala strajuite de o banda lata, de culoare neagra. Masculul are opt linii subtiri, orizontale, pozitionate pe partea mediana si de jos a corpului, care strabat corpul colorat in albastru-argintiu. Femelele nu au dungi pe corp dar au acelasi colorit stralucitor.

Acesti pesti cresc, in libertate, pana la 18 cm, iar, in captivitate, ating 15 cm. Pot fi tinuti in acvariu singuri, in pereche (mascul-femela) sau in grup, un singur mascul per grup. Mai multi masculi in grup va duce, inevitabil, la un conflict intre masculi pentru teritoriu si femele. Este o specie toleranta fata de alti pesti ingeri, dar ar trebui sa fie introdusa inaintea oricaror alti pesti inger in acvariu. Varianta pitica a pestilor din aceasta specie, atinge o lungime de 5 pana la 7.5 cm. Sunt o specie care este succeptibila de a suferi de boala basicii inotatoare.

Specia prezinta un dimorfism sexual. Sunt o specie hermafrodita si sunt foarte dificil de imperecheat si reprodus, in captivitate. Nu sunt o specie care prezinta un pericol pentru coralii din acvariu. Dieta sa naturala include alge si organisme, care cresc pe roci. Preparate pe baza vegetala si carne trebuiesc incluse in meniul sau, pentru a sustine nevoia de proteine ale unui peste activ pe toata durata zilei. In concluzie, trebuie sa-l hranim cu bucati de creveti imbogatite cu vitamine, hrana preparata din comert, hrana vie, spirulina, alge, creveti mysid si alte varietati de hrana pe baza de carne. Necesita mai multe hraniri pe zi, in cantitati moderate, pentru a fi mentinut in stare buna de sanatate.

Pentru a avea un peste in conditii bune, este necesar un acvariu cu un volum minim de 380 de litri, cu o calitate foarte buna a apei, cu o temperatura cu valori cuprinse intre 22 si 26°C, cu un pH care sa nu depaseasca valori de 8.1 - 8.4 si cu o gravitatie cu valori de 1.020 - 1.025. In acvariu trebuie sa avem corali, de pe care sa pasca vegetatia, si multe locasuri in care sa se poata ascunde, la nevoie.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:10

GLYPHIDODONTOPS CYANEUS

GLYPHIDODONTOPS CYANEUS

Este o specie de pesti intalnita in zona de vest a Oceanului Atlantic, in special in jurul Insulelor Caraibe. Raza de raspandire cuprinde zona oceanica dintre Insulele Bermude, tarmurile Floridei, Golful Mexic pana, spre sud, la tarmurile Venezuelei.

Acest peste este o specie destul de rezistenta la boli, desi, la inceput, necesita anumite masuri de precautie si o zona de carantina pana sa fie introdus in acvariu. Sunt o specie perfecta pentru acvaristii incepatori, fiind usor de intretinut. Este foarte bun un astfel de peste pentru un acvariu proaspat pus la punct si pentru a creea mediul propice pentru noi adaugari de specii, mult mai pretentioase.

Sunt niste pesti de culoare albastru-stralucitor, cu o linie neagra de demarcatie pe laterala corpului, care trece pe sub inotatoarea dorsala si pe langa cea caudala. Are pete de culoare albastru-inchis, pe tot corpul. Nu este o specie de pesti agresiva, o caracteristica specifica acestei specii este faptul ca, atunci cand sunt in grup, se deplaseaza foarte strans unul de altul. Acest specific, este mult mai spectaculos de urmarit atunci cand avem 10 – 20 de exemplare plasate intr-un acvariu foarte mare. Sunt o specie de pesti foarte activa. Nu trebuie sa fie tinuti intr-un acvariu cu pesti agresivi sau cu pesti destul de mari, care ar putea sa ii manance. Mentinerea lor in grupuri, este recomandata, desi, acest lucru, necesita sa aveti un acvariu pe masura. Acestia stabilesc o ierarhie prin care se curata unul pe celalalt.

Un acvariu cu un volum minim de 115 litri, este necesar, pentru un intretine un mic grup de astfel de pesti. Apa trebuie sa fie de o calitate foarte buna, pentru a fi siguri de supravietuirea acestor pesti, trebuie sa aiba o temperatura cuprinsa intre 24 si 26°C, un pH cu valori situate intre 8.1 si 8.4 si o gravitatie cu valori ce variaza intre 1.020 si 1.025. Solul bazinului trebuie sa contina nisip, pentru a favoriza construirea cuiburilor. Ating, la maturitate, o lungime maxima de 13 cm si pot trai pana la 5 ani sau, daca au conditii excelente de trai, chiar mai mult. Calitatea apei trebuie sa fie excelenta, in momentul imperecherii. Trebuie sa li se ofere hrana vie inainte de imprechere. Masculii construiesc cuibul in nisip si vor curta mai multe femele pentru a se imperechea. Acesta va pazi ouale pana cand vor ecloza, cateva zile mai tarziu.

Aceasta specie de pesti se hraneste cu zooplancton, in libertate, si accepta diferite feluri de hrana oceanica, pe baza de carne de pesti, fie ca e ca vorba de hrana vie, fie ca e preparata sub forma de fulgi, imbogatiti cu vitamine. Este bine sa ii hraniti cu varietate de preparate, pentru a obtine o coloratie optima si de buna calitate.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:11

GOMPHOSUS COERULEUS

GOMPHOSUS COERULEUS

Este o specie de pesti raspandita in zona oceanica indo-pacifica, in special in zonele din jurul insulelor Hawaii. Sunt o specie de apa sarata, sunt destul de robusti si rezistenti. Masculii pot fi semi-agesivi fata de alti pesti.

Acest peste are un aspect unic, avand un cioc alugit, care este folosit la prinderea prazii subtire si lunga, pe care o tine captiva, pana cand reuseste sa o rupa in mai multe bucatele usor de inghitit. Femela din aceasta specie este colorata in maroniu spre negru. Masculul are corpul colorat in diferite nuante de verde, de la verde-masliniu deschis pana spre verde inchis sau verde-albastriu inchis. Ca si ceilati pesti inruditi cu el, si acesta, este un peste saritor. Este necesar sa aveti acvariul acoperit, pentru a impiedica eventualele incercari de a sari din bazin. Daca doriti sa adaugati mai multe femele in acvariu, este bine, sa faceti acest lucru intr-o singura etapa, impreuna cu un singur exemplar masculin.

Specimenele din aceasta categorie de pesti, ating, la maturitate, o lungime maxima de 28 cm. Pentru un astfel de peste este necesar un acvariu cu un volum minim de 300 de litri, cu destul spatiu de inot si multe lacasuri pentru acunzatoare, cu apa de o calitate medie, o temperatura situata intre 22 si 26°C, un pH cu valori cuprinse intre 8.1 si 8.4, iar gravitatia sa aiba valori de 1.020 pana la 1.025. Aceasta specie de pesti nu are obiceiul de a se ingropa in nisip, dupa ora serii, de aceea solul bazinului poate fi alcatuit si din pietris marunt. Neaparat, trebuie sa furnizati un relief corespunzator, care sa aiba destule locase pentru ascunzatoare.

Aceasta specie este una carnivora, astfel ca, meniul lor, consta in diferite varietati de carne avand la baza crustacee, creveti de apa sarata, calamari, scoici si viermi oceanici. Raspund destul de bine si la hrana preparata pe baza de carne, intalnita in comert.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 13:11

GRAMMA LORETO

GRAMMA LORETO

Este o specie de pesti raspandita in zona tropicala a vestului Atlanticului. Adesea ei sunt intalniti in grupuri de 6 sau mai multe exemplare si populeaza apele oceanice, la adancimi cuprinse intre 15 si 60 metri.

Partea din fata a corpului sau, impreuna cu capul, sunt de culoare mov deschis spre violet, in vreme ce, partea din spate a corpului, este de culoare galben stralucitor si vibrant. Acesti pesti traiesc in zonele umbroase si evita, pe cat posibil, expunerea la lumini intense. Ei isi cauta locul umbros in care sa se retraga. Este un peste excelent pentru incepatorii in tainele acvaristicii, doarece se adapteaza foarte repede si accepta mai toate felurile de hrana. Aceasta specie de pesti se poate manifesta agresiv fata de alte specii de pesti, mai mici ca statura si pasivi, cat si fata de alti confrati din specia sa, desi, in general, ramane un peste pasiv.

Pot fi mentinuti intr-un acvariu si in perechi, doar daca aveti un acvariu de dimensiuni mari. Daca introduceti in bazin mai multe exemplare din aceasta specie, la momente diferite, veti avea parte de o confruntare apriga pentru teritoriu. Aclimatizarea mai multor exemplare se poate face prin introducerea lor in acvariu in acelasi timp si stingerea luminii pana in momentul in care se obisnuiesc impreuna.

Un singur exemplar din aceasta specie necesita un acvariu cu un volum minim de 115 litri, cu indeajuns spatiu pentru inot si multe locuri de ascunzatoare. Apa trebuie sa aiba o calitate medie, cu o temperatura care sa fie situata 22 si 26°C, cu un pH cu valori intre 8.1 si 8.4 iar gravitatia sa oscileze intre 1.020 si 1.025. Atinge, la maturitate, o lungime de aproximativ 13 cm.

Este o specie de pesti omnivora, preferand o dieta compusa din bucati de carne tocata marunt, continand bucati de peste oceanic, crustacee, creveti mysid si preparate comeciale de buna calitate.

Pagini: << 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului verificati-va cunostintele de cultura generala
Mergi la: