back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Domnul dumnezeu savaot este o pesonalitate complexa:hot,procuror,judecator,executor judecatoresc

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 18:13

,,Iata,DOMNUL DUMNEZEU SAVAOT va lua din Ierusalim si din Iuda orice sprijin si orice ajutor,orice hrana de paine si orice sprijin de apa'', ,,In popor se vor stramtora unul pe altul si fiecare va impila pe aproapele sau,cel tanar se va purta obraznic cu cel batran si cel de neam rau cu cel de neam bun.'', ,,Domnul se ridica la judecata si sta sa judece pe poporul sau.Domnul intra la judecata cu batranii si carmuitorii poporului sau si zice:zice DOMNUL DUMNEZEU SAVAOT. Si mai zice Domnul:.In ziua aceea va lua Domnul toate podoabele:inele,sori,lunite,cercei,bratari,valuri,cununi,lantisoare,cingatoare,miresme,talismane,inele,verigi,de nas,vesminte de sarbatoare,mantii,saluri,pungi,oglinzi,panzeturi subtiri,turbane si tunici.Atunci va fi in loc de miresme:putreziciune si in loc de cingatori:franghie;in loc de carlionti facuti cu fierul:plesuvie;in loc de vesmant pretios,zdrente si in loc de frumusete:pecete de robie.'' ISAIA CAP.3,VERSETELE 1; 13-24 Ce preocupari marunte,de om al cavernelor avea acest savaot al jidovilor,chiar credeti ca se poate asemana cu ADEVARATUL DUMNEZEU?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

9 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 18:19

Nu L jicni pe Dumezeu, nu ti e frica? el este Dumnezeul celor smeriti , cei mandri , plini de podoabe si de ifose sunt ai diavolului

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 18:20

De la: morevna2010, la data 2009-02-15 18:19:53Nu L jicni pe Dumezeu, nu ti e frica? el este Dumnezeul celor smeriti , cei mandri , plini de podoabe si de ifose sunt ai diavolului

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 18:25

textul de mai sus este citat din biblie,nu are nici o legatura cu DUMNEZEU,in consecinta fiecare crede ce vrea,in ce vrea,eu nu vreau decat sa-i destup pe oameni spre a reveni la credinta in ADEVARATUL DUMNEZEU,care nu poate fi inchis in nici o carte,nici nu poate fi cunoscut citind o carte,cu atat mai putin cea mai infecta si blasfemiatoare dintre carti si anume biblia,s-auzim numai de bine!

Fosta membra 9am.ro

9 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 18:41

care este adevaratul Dumnezeu?(in conceptia ta) si apropo si mintea si istetimea tot de la Dumnezeu sunt (intreadedvar sunt ale tale , dar date de El , si ti le poate lua daca iti mai bati joc si vorbesti de sus depre unii mai putin inzestrati ca tine ..) caci Dumnezeu le sta impotriva celor mandri pentru ca ei se aseamana cu Diavolul .. si ii ridica pe cei mici si neluati in seama .... si daca ai sa analizezi niste destine ai sa te intrebi " cum de prostu ala de x-ulica a ajuns nu stiu ce sau are nu stiu ce sau .... ai inteles tu ideea ... asa ca desi esti destept,cult si cum mai vrei tu sa sugerezi ...nu desconsidera pe altu care nu e ca si altu are darurile lui ....si nu e meritu tau nici unul.... toate sunt de la Dumnezeu ... si El daca vrea p'ala incult si prost de care razi tu azi maine il face destept si ce ai sa zici ?

Fosta membra 9am.ro

391 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 18:54

CE ''HOT'' ???

Procuror, Judecator, Executor Judecatoresc - DA, poti sa-l numesti si astfel pe Dumnezeu, unicul Dumnezeu al tuturor oamnenilor de pe Pamant.

''SAVAOT'' vine de la ''SABBAOTH'', din limba Ebraica!
Si inseamna ''Domnul, Dumnezeul Ostirilor din Ceruri''!

O cautare pe Google, si veti descoperi orice mister.
Copii n-ar trebui sa incerce sa-si judece parintii. Tot asemenea nici voi n-ar trebui sa cautati tot felul de pricini, si motive de discutii legate de Biblie.

Orice mare carte scrisa de vre-un istoric, romancier, filozof sau om de stiinta, nu se va putea compara vreodata cu marea carte a omenirii, Biblia.

Fosta membra 9am.ro

391 mesaje

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 19:21

Dupa cum vezi Florine, tu esti un baiat BUN totusi, insa atunci cand NU stim niste lucruri, nu este destul sa citim despre ele, respectiv Biblia, caci le vom intelege TOTAL ANAPODA, mai puiutule mai. Trebuie sa stim despre ce se vorbeste acolo, in biblia ceea ...

De aceea as sugera unora, chiar daca li se va parea o pierdere de timp - de fapt mi-as sugera in primul rand mie sa fac acest lucru - TREBUIE MERS LA BISERICA! Da bineinteles ca pentru a intelege interpretarea corecta a Bibliei, si nu doar pentru a aloca un mic timp, din cand in cand realizarii echilibrului sufletesc (interior) prin RUGACIUNE.
Nu trebuie sa fii preot ca sa te rogi, ci in primul rand NOI, niste simplii pacatosi suntem cei asteptati de catre Dumnezeu in cadrul RUGACIUNII !

Daca NU o poti face acasa, intr-un loc linistit, rupt de orice grija cotidiana, o poti face intr-un loc special, in Biserica - in linistea sau alaturi de ruga preotului in timpul slujbei.
Yoginii fac acelasi lucru, si la fel isi respecta si ei corpul alaturi de spirit, printr-o hrana sanatoasa si o viata sanatoasa. Ori practica YOGA nu este o religie. La fel fac si altii din alte religii decat a noastra, crestin ortodoxa, au sinagoga, moscheea, ... locul lor de impacare cu sine insusi !!!

Echilibrul personal, multumirea, armonia interioara - cum vreti sa o numiti - este hrana energetizanta cea mai de pret a organismului uman, si nu numai cea materiala oricat de bine aleasa ar fi aceasta din urma :)

Cautati intelegerea intre oamneni, precum o cauta Iisus, daruti caldura dragostei, lumina sufletului si incredibil, de aceasta veti avea parte in propriul suflet, caci practic aceasta doar o veti ''cultiva'' VOI INSIVA in propriul suflet, si trup, CHIAR DACA de cele mai multe ori va veti lovi de cu totul altceva in preajma voastra.

NIMICA nu este PERFECT pe Pamant!
Dar macar ATATA CAT TINE DE NOI INSINE sa facem SA FIE BINE !!!
Cum face Neamtul? Isi face treaba lui BINE, asa cum trebuie. De aceea i se dusese vestea de om muncitor si destept, a lucrului de calitate.
Ce facem noi? Da las' ca poate sa faca si colegul meu treaba asta, sa o termine el cand vine la serviciu dupa mine ... ???

Pentru cine CHIAR ESTE INTERESAT DE RELIGIE, de Biblie - gasiti orice raspuns la cele neintelese din aceasta in locurile sfinte.

Fosta membra 9am.ro

391 mesaje

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 19:40

DECI, textul ''tau'', Florine, citat din Biblie ESTE DIRECT LEGAT de Dumnezeu

Nimeni NU-i va ''destupa'' pe oameni vreodata, in vre un fel ori altul. Nici EU, nici TU, si nici vre un preot!

Singurii care pot face ceva sunt chiar EI INSISI.

Pur si simplu oamenii TREBUIE SA SE DEA CU CAPUL DE PRAGUL DE SUS, sa ia viata in piept si apoi vor alege dupa cum le este dat si vor VOII ei insisi, propriul drum in viata, isi vor alege propria ''intelegere'' ...

Vrei sa ajuti pe cineva? Vei destupa PRIN PROPRIU-TI EXEMPLU pe oricine te va cunoaste si va voi sa se destupe in vre un fel. Prin propriu-ti exemplu! Pe copii tai, spre exemplu. TU vei fi o pilda! TU vei fi ''judecat'' , ANALIZAT, si exemplu-ti va fi urmat ori ba!

Sodoma si Gomora sunt chiar in noi :)

Iadul si Raiul, asisderea!

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 20:51

As vrea sa-mi spui care e dumnezeul tau,caci nimeni nu cunoaste alt Dumnezeu decit cel di Biblie,cel viu si cel adevarat...
Oare preotii din ce Biblie citesc in biserici?
Spune-mi din ce ,sau de unde cunosti alt Dumnezeu?sau cum il cunosti tu...?
Eu zic sa citesti tot capitolul 3 si nu scoate din context pedeapsa ce lea hotarit-o Dumnezeu ptr neascultare acelui popor.Ma rog ca Dumnezeu sa te ierte pentru modul tau vulgar de adresare catre sfinta SA Persoana.
Accept orice provocare din Biblie dar cu bun simt si respect fata de Dumnezeu si de semenii nostri,indiferent de religie.

Maranatha
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 07:01

Multe buruieni sunt in gradina lui DUMNEZEU ! Ma intreb de ce le rabda si nu le smulge !

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 16:55

Capitolul 38 din Geneza
( cuvintele cu majuscule din paranteze sunt interventiile mele logice ! )
Cititi cu mare atentie!

Capitolul 38
1. �n vremea aceea s-a �nt�mplat c� Iuda s-a pogor�t de la fra�ii s�i �i s-a a�ezat l�ng� un adulamitean, cu numele Hira.
2. V�z�nd Iuda acolo pe fata unui canaaneu, care se numea �ua, el a luat-o de so�ie �i a intrat la ea. ( AU FACUT DRAGOSTE/SEX PT. PROCREERE )
3. �i ea, z�mislind, a n�scut un b�iat, �i Iuda i-a pus numele Ir.
4. Z�mislind iar�i, a n�scut alt b�iat �i i-a pus numele Onan.
5. �i a mai n�scut un b�iat �i i-a pus numele �ela. �i c�nd a n�scut ea acest fiu, Iuda era la Kezib.
6. Apoi Iuda a luat pentru Ir, �nt�iul n�scut al s�u, o femeie, cu numele Tamara.
7. Dar Ir, �nt�iul n�scut al lui Iuda, a fost r�u �naintea Domnului �i de aceea l-a omor�t Domnul. ( CRIMA LUI DUMNEZEU )
8. Atunci a zis Iuda c�tre Onan: "Intr� la femeia fratelui t�u ( VIOLEAZ-O PE VADUVA FRATELUI TAU ) , �nsoar�-te cu ea, �n puterea leviratului, �i ridic� urma�i fratelui t�u ( FA COPII IN ONOAREA FRATELUI TAU )!"
9. �tiind �ns� Onan c� nu vor fi urma�ii ai lui ( ??? ) , de aceea, c�nd intra la femeia fratelui s�u, el v�rsa s�m�n�a jos ( ARUNCA SPERMA ), ca s� nu ridice urma�i fratelui s�u.
10. Ceea ce f�cea el era r�u �naintea lui Dumnezeu �i l-a omor�t �i pe acesta. ( A DOUA CRIMA A LUI DUMNEZEU )
11. Atunci a zis Iuda c�tre Tamara, nora sa, dup� moartea celor doi fii ai s�i: "Stai v�duv� �n casa tat�lui t�u, p�n� se va face mare �ela, fiul meu ( ASTEAPTA SA FII FOLOSITA SI DE AL TREILEA FIU ) !" C�ci �i zicea: "Nu cumva s� moar� �i acesta, ca �i fra�ii lui!" �i s-a dus Tamara �i a tr�it �n casa tat�lui ei.
12. Trec�nd �ns� vreme mult�, a murit fata lui �ua, so�ia lui Iuda. Iar Iuda, dup� ce au trecut zilele de jelire, s-a dus �n Timna, la cei ce tundeau oile lui, �mpreun� cu prietenul s�u Hira adulamiteanul.
13. Atunci i s-a vestit Tamarei, nora sa, zic�ndu-i-se: "Iat� socrul t�u merge la Timna s�-�i tund� oile".
14. Iar ea, dezbr�c�nd de pe sine hainele sale de v�duvie, s-a �nf�urat cu un v�l �i, g�tindu-se, a ie�it �i a �ezut la poarta Enaim, care este �n drumul spre Timna, c�ci vedea c� �ela crescuse mare �i ea nu-i fusese dat� lui de so�ie.
15. �i, v�z�nd-o Iuda, a socotit c� este o femeie n�r�vit� ( PROSTITUATA ) , c�ci n-a cunoscut-o, pentru c� �i avea fa�a acoperit�.
16. �i ab�t�ndu-se din cale pe la ea, i-a zis: "Las�-m� s� intru la tine!"( HAI SA FACEM SEX! ) C�ci nu �tia c� este nora sa. Iar ea a zis: "Ce ai s�-mi dai, dac� vei intra la mine? ( PLATA PT. PROSTITUTIE )"
17. Iar el i-a r�spuns: "��i voi trimite un ied din turma mea ( PLATA PT. SEX )". �i ea a zis: "Bine, dar s�-mi dai ceva z�log p�n� mi-l vei trimite".
18. R�spuns-a Iuda: "Ce z�log s�-�i dau?" �i ea a zis: "Inelul t�u, cing�toarea ta �i toiagul ce-l ai �n m�n�". �i el i le-a dat �i a intrat la ea ( AU FACUT SEX ) �i ea a r�mas grea ( INSARCINATA ).
19. Apoi, scul�ndu-se, ea s-a dus �i-a scos v�lul s�u �i s-a �mbr�cat iar cu hainele sale de v�duvie.
20. Iar Iuda a trimis iedul pe adulamitean, prietenul s�u, ca s� ia z�logul din m�inile femeii. Dar n-a mai g�sit-o.
21. �i a �ntrebat pe oamenii locului aceluia: "Unde este femeia cea n�r�vit�, care �edea la Enaim, la drum?" Iar aceia i-au r�spuns: "N-a fost aici nici o femeie n�r�vit�!"
22. S-a �ntors deci acela la Iuda �i a zis: "N-am g�sit-o �i oamenii de acolo mi-au spus c� n-a fost acolo nici o femeie n�r�vit�!"
23. Atunci Iuda a zis: "S� �i le �ie! Numai de nu ne-ar face de batjocur� ( RUSINE PT. FAPTA LUI ). Iat�, eu i-am trimis iedul, dar tu n-ai g�sit-o".
24. Dar, cam dup� vreo trei luni, i s-a spus lui Iuda: "Tamara, nora ta, a c�zut �n desfr�nare �i iat� a r�mas �ns�rcinat� din desfr�nare". Iar Iuda a zis: "Scoate�i-o �i s� fie ars� ( OMORATA IN CHINURI )".
25. Dar c�nd o duceau, ea a trimis la socrul s�u, zic�nd: "Eu sunt �ngreunat� de acela ale c�ruia sunt lucrurile acestea". Apoi a ad�ugat: "Afl� al cui e inelul acesta, cing�toarea aceasta �i toiagul acesta ( RAZBUNAREA EI )!"
26. �i le-a cunoscut Iuda �i a zis: "Tamara e mai dreapt� dec�t mine ( RAZBUNAREA SI PROSTITUTIA EI ARATA CA E "DREAPTA"? ), pentru c� nu am dat-o lui �ela, fiul meu". �i n-a mai cunoscut-o pe ea.
27. Iar c�nd era s� nasc�, s-a aflat c� are �n p�ntece doi gemeni.
28. �n vremea na�terii s-a ivit m�na unuia, iar moa�a a luat �i i-a legat la m�n� un fir de a�� ro�ie, zic�nd: "Acesta a ie�it �nt�i".
29. Dar acesta �i-a tras m�na �napoi �i �ndat� a ie�it fratele lui. �i ea a zis: "Cum ai rupt tu piedica? Ruptura s� fie asupra ta (BLESTEM ) !" �i i-a pus numele Fares.
30. Dup� aceea a ie�it �i fratele lui, cu firul de a�� ro�ie la m�n�, �i i s-a pus numele Zara.

Pentru confirmarea si autenticitatea acestui capitol va dau link-ul urmator:

www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=38

Ce parere aveti?

Daca Dumnezeu asta a dorit ca Iuda sa aibe urmasi, trebuia sa-i OMOARE pe fiii acestuia din motive stupide?
Alta femeie inafara de Tamara pe vremea aceea si in locul acela nu a existat?
Vi se pare normal ca femeia sa aibe rol de prostituata CA SA FIE PLACUTA LUI DUMNEZEU?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 22:56

Florinelllllll, be carefull

In mascarea adevarului a venit in ajutor minciuna.Stim foarte bine unde a luat nastere minciuna.In gradina Eden a fost portita prin care Satana a intrat in mintea si inima omului.A fost mai simplu, curat, si lejer.Uneori prin minciuna iesim din impas, si bineinteles ca cel rau e acolo ca sa ne-o serveasca pe tava in asa fel incat sa fie si foarte credibila.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 23:10

De la: dagaio, la data 2009-02-16 16:55:57Capitolul 38 din Geneza
( cuvintele cu majuscule din paranteze sunt interventiile mele logice ! )
Cititi cu mare atentie!

Capitolul 38
1. �n vremea aceea s-a �nt�mplat c� Iuda s-a pogor�t de la fra�ii s�i �i s-a a�ezat l�ng� un adulamitean, cu numele Hira.
2. V�z�nd Iuda acolo pe fata unui canaaneu, care se numea �ua, el a luat-o de so�ie �i a intrat la ea. ( AU FACUT DRAGOSTE/SEX PT. PROCREERE )
3. �i ea, z�mislind, a n�scut un b�iat, �i Iuda i-a pus numele Ir.
4. Z�mislind iar�i, a n�scut alt b�iat �i i-a pus numele Onan.
5. �i a mai n�scut un b�iat �i i-a pus numele �ela. �i c�nd a n�scut ea acest fiu, Iuda era la Kezib.
6. Apoi Iuda a luat pentru Ir, �nt�iul n�scut al s�u, o femeie, cu numele Tamara.
7. Dar Ir, �nt�iul n�scut al lui Iuda, a fost r�u �naintea Domnului �i de aceea l-a omor�t Domnul. ( CRIMA LUI DUMNEZEU )
8. Atunci a zis Iuda c�tre Onan: "Intr� la femeia fratelui t�u ( VIOLEAZ-O PE VADUVA FRATELUI TAU ) , �nsoar�-te cu ea, �n puterea leviratului, �i ridic� urma�i fratelui t�u ( FA COPII IN ONOAREA FRATELUI TAU )!"
9. �tiind �ns� Onan c� nu vor fi urma�ii ai lui ( ??? ) , de aceea, c�nd intra la femeia fratelui s�u, el v�rsa s�m�n�a jos ( ARUNCA SPERMA ), ca s� nu ridice urma�i fratelui s�u.
10. Ceea ce f�cea el era r�u �naintea lui Dumnezeu �i l-a omor�t �i pe acesta. ( A DOUA CRIMA A LUI DUMNEZEU )
11. Atunci a zis Iuda c�tre Tamara, nora sa, dup� moartea celor doi fii ai s�i: "Stai v�duv� �n casa tat�lui t�u, p�n� se va face mare �ela, fiul meu ( ASTEAPTA SA FII FOLOSITA SI DE AL TREILEA FIU ) !" C�ci �i zicea: "Nu cumva s� moar� �i acesta, ca �i fra�ii lui!" �i s-a dus Tamara �i a tr�it �n casa tat�lui ei.
12. Trec�nd �ns� vreme mult�, a murit fata lui �ua, so�ia lui Iuda. Iar Iuda, dup� ce au trecut zilele de jelire, s-a dus �n Timna, la cei ce tundeau oile lui, �mpreun� cu prietenul s�u Hira adulamiteanul.
13. Atunci i s-a vestit Tamarei, nora sa, zic�ndu-i-se: "Iat� socrul t�u merge la Timna s�-�i tund� oile".
14. Iar ea, dezbr�c�nd de pe sine hainele sale de v�duvie, s-a �nf�urat cu un v�l �i, g�tindu-se, a ie�it �i a �ezut la poarta Enaim, care este �n drumul spre Timna, c�ci vedea c� �ela crescuse mare �i ea nu-i fusese dat� lui de so�ie.
15. �i, v�z�nd-o Iuda, a socotit c� este o femeie n�r�vit� ( PROSTITUATA ) , c�ci n-a cunoscut-o, pentru c� �i avea fa�a acoperit�.
16. �i ab�t�ndu-se din cale pe la ea, i-a zis: "Las�-m� s� intru la tine!"( HAI SA FACEM SEX! ) C�ci nu �tia c� este nora sa. Iar ea a zis: "Ce ai s�-mi dai, dac� vei intra la mine? ( PLATA PT. PROSTITUTIE )"
17. Iar el i-a r�spuns: "��i voi trimite un ied din turma mea ( PLATA PT. SEX )". �i ea a zis: "Bine, dar s�-mi dai ceva z�log p�n� mi-l vei trimite".
18. R�spuns-a Iuda: "Ce z�log s�-�i dau?" �i ea a zis: "Inelul t�u, cing�toarea ta �i toiagul ce-l ai �n m�n�". �i el i le-a dat �i a intrat la ea ( AU FACUT SEX ) �i ea a r�mas grea ( INSARCINATA ).
19. Apoi, scul�ndu-se, ea s-a dus �i-a scos v�lul s�u �i s-a �mbr�cat iar cu hainele sale de v�duvie.
20. Iar Iuda a trimis iedul pe adulamitean, prietenul s�u, ca s� ia z�logul din m�inile femeii. Dar n-a mai g�sit-o.
21. �i a �ntrebat pe oamenii locului aceluia: "Unde este femeia cea n�r�vit�, care �edea la Enaim, la drum?" Iar aceia i-au r�spuns: "N-a fost aici nici o femeie n�r�vit�!"
22. S-a �ntors deci acela la Iuda �i a zis: "N-am g�sit-o �i oamenii de acolo mi-au spus c� n-a fost acolo nici o femeie n�r�vit�!"
23. Atunci Iuda a zis: "S� �i le �ie! Numai de nu ne-ar face de batjocur� ( RUSINE PT. FAPTA LUI ). Iat�, eu i-am trimis iedul, dar tu n-ai g�sit-o".
24. Dar, cam dup� vreo trei luni, i s-a spus lui Iuda: "Tamara, nora ta, a c�zut �n desfr�nare �i iat� a r�mas �ns�rcinat� din desfr�nare". Iar Iuda a zis: "Scoate�i-o �i s� fie ars� ( OMORATA IN CHINURI )".
25. Dar c�nd o duceau, ea a trimis la socrul s�u, zic�nd: "Eu sunt �ngreunat� de acela ale c�ruia sunt lucrurile acestea". Apoi a ad�ugat: "Afl� al cui e inelul acesta, cing�toarea aceasta �i toiagul acesta ( RAZBUNAREA EI )!"
26. �i le-a cunoscut Iuda �i a zis: "Tamara e mai dreapt� dec�t mine ( RAZBUNAREA SI PROSTITUTIA EI ARATA CA E "DREAPTA"? ), pentru c� nu am dat-o lui �ela, fiul meu". �i n-a mai cunoscut-o pe ea.
27. Iar c�nd era s� nasc�, s-a aflat c� are �n p�ntece doi gemeni.
28. �n vremea na�terii s-a ivit m�na unuia, iar moa�a a luat �i i-a legat la m�n� un fir de a�� ro�ie, zic�nd: "Acesta a ie�it �nt�i".
29. Dar acesta �i-a tras m�na �napoi �i �ndat� a ie�it fratele lui. �i ea a zis: "Cum ai rupt tu piedica? Ruptura s� fie asupra ta (BLESTEM ) !" �i i-a pus numele Fares.
30. Dup� aceea a ie�it �i fratele lui, cu firul de a�� ro�ie la m�n�, �i i s-a pus numele Zara.

Pentru confirmarea si autenticitatea acestui capitol va dau link-ul urmator:

www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=38

Ce parere aveti?

Daca Dumnezeu asta a dorit ca Iuda sa aibe urmasi, trebuia sa-i OMOARE pe fiii acestuia din motive stupide?
Alta femeie inafara de Tamara pe vremea aceea si in locul acela nu a existat?
Vi se pare normal ca femeia sa aibe rol de prostituata CA SA FIE PLACUTA LUI DUMNEZEU?

.... biblia e ca o carte de istorie, in multe privinte ... multi citesc biblia si chiar cred ca asta li se cere ... sa urmeze istoriile de acolo ... fara indrumare sau atitudine pozitiva multi o iau razna pe aratura si devin cel putin extremisti ... sectantii sint cel mai bun exemplu ...

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 00:40

Pentru florin_bad_boy2006

CU FRIC� �I CUTREMUR S� VORBE�TI DESPRE DUMNEZEU �I DESPRE BIBLIE, CARE ESTE CUV�NTUL S�U!
�i Sf�ntul Apostol Pavel �n scrisoarea c�tre Filipeni, 2,12 spune: "duce�i p�n� la cap�t m�ntuirea voastr� cu fric� �i cutremur."
VERSETELE PE CARE LE-AI SCRIS SE REFER� LA DREPTATEA LUI DUMNEZEU CARE VA VENI PESTE OAMENI DAC� EI NU SE �NTORC LA EL. DUMNEZEU ESTE IUBITOR, DAR ESTE �I DREPT, IAR C�ND P�CATELE OAMENILOR SE �NMUL�ESC �I OAMENII NU FAC POC�IN�� DE P�CATE, POATE S� PERMIT� PEDEPSE �I PE P�M�NT, NU NUMAI DUP� MOARTE. Poate c� ai vrea un Dumnezeu care s� nu fac� dreptate, poate ai vrea s� nu faci poc�in�� de p�cate, dar s� nu dai cont �naintea lui la Judecat�, dar asta nu se poate!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 19:32

Printul Anti- Sapun
Publicat de Calmy David

A fost odata ca-n povesti, a fost ca niciodata
Un mandru fiu de imparat, care-si dorea o fata
Dar printul nostru-era jegos ba, cred c-avea si raie
Si se ferea el de sapun ca dracul de tamaie !

A cautat in tara lui iubita mult visata
Dar in zadar, nu si-a gasit perechea mult sperata.

Le-a spus parintilor: - Salut, eu am sa plec indata!
Si nu ma-ntorc pan- n-oi gasi printesa cautata.
A-ncalecat, a spus bye bye, Si pe aici ti-e drumul !
A disparut in orizont, precum dispare fumul.

Trecuse multe aventuri cu zmei si vrajitoare…
A strabatut campii si tari, pe jos si-n sea calare
Si peste tot el intreba de fete si fecioare
Spunand ca-i print si vrerea lui, e doar sa se insoare!

Dar, ce fata de maritat ar accepta pe gura
Un pup jegos si lipicios? (doar, poate sub tortura!)

Intr-un tarziu, un om batran i-a spus ca peste mare
Ar exista printesa lui frumoasa ca un soare!
Dar pan-la ea e drumul lung si el fiind ca omul,
Nu poate-ajunge calarind ci, numai cu TAROM-ul

Dar, ca sa poti pleca cu el, va trebui ca-agentul
Sa-ti dea tichetul fermecat dar, vezi - impertinentul -,
Fara de bani, nu-ti da nimic! Deci, fara nici o sfada
Va trebui sa vinzi si cal si sa renunti la spada!

- Asa voi face, cum spui tu a spus printul agale
Si n-oi uita ce-am auzit din gura dumitale!
Ramai cu bine si multam! El, traista si-o innoada
Si o porni inspre talcioc, sa vanda cal si spada ...
…………………………………………………� ��…….
Cu banii-n dinti a alergat direct la agentie
Sa-si ia biletul fermecat, direct la-mparatie!
…………………………………………………� ��……..
Era acu-n avion si lin, nici ca simtea ca zboara,
Cu traista goala si-n chimir, nici o letcaie chioara!
…………………………………………………� ��…...…
Ajuns odata la palat cam sifonat la dunga…
Printesa remarca indat-, ca n-are bani in punga
Il intreba :
-Au esti tu print? Cum poate sa se vada
Cand vi aici fara un sfantz, nu cal si nici tu spada ?

Mai mult de-atat, mirosi urat a balega si zoaie
Si porti pe cap nu piei de jder ci, ca taranii oaie!
-Nu am un ban, e-adevarat si punga-mi este goala
Dar, am bilet de la TAROM si-n traista o parjoala!

Miros urat, si asta-i just fiindca, capcaunul
Cand am luptat cu el mi-a luat caciula si sapunul !
Dar intr-un an sau doi sau trei. cand voi ajunge-acasa,
Ma voi spala si-oi imbraca doar straie de matasa !

Ca am acasa un palat cu mandre servitoare
Cu paji, lachei si curtezani castele si ogoare
Garjduri cu cai si vizitii si caini de vanatoare
Si faptul ca sunt print real nu-ti spune nimic oare?
-
- Ba sa ma ierti dar cand un print ar vrea sa se insoare
Se spala-n cap si cel putin pe maini si pe picioare!
Asa cum esti si drept ti-o spun, ca nu ma trage ata
Sa ma apropii, sa privesc cum iti arata fata!

- Soldati! Luati-l de aici si duceti-l la baie!
Sa nu-l aduceti inapoi cu blana lui de oaie!
Sa il frecati si cu sapun si cu bureti de mare,
Pana ce pielea-i vom vedea in reala ei culoare!

- Am sa ma spal mai spuse el cu-amar si resemnare
Dar asta cere neaparat un dram de razbunare!
Si dupa nunta ori ce-ar fi, cu spada si cu tunul
Voi interzice in regat spalatul cu sapunul !
Si de se-opune careva la legea-mi protectoare
La funie-i voi da sapunul doar, pentru spanzurare!

9am244878

1 mesaj
Postat pe: 14 Ianuarie 2011, ora 14:12

EXIST� DOMNUL DUMNEZEU

ADEV�RURI REVELATE prin ,,auzul divin,,

● Revela�iile confirm� PROFE�IILE privind poporul sf�nt, poporul roman, iar Bucure�tiul este recunoscut ca �i Noul Ierusalim de c�tre Domnul DUMNEZEEU � Dumnezeeu, Sf�ntul P�rinte DOMNUL SF�NT UNIC �I UNIVERSAL din Steaua Polar�, Lumea Divin� de Sus.

● EXIST� DOMNUL DUMNEZEEU � Dumnezeeu, El este DOMNUL SF�NT UNIC �I UNIVERSAL,Tat�l Divin al �ntregii Crea�ii �i Autocrea�ii Divine Universale. Locul Lui Divin de existen�� este �n Steaua Polar�;

● EXIST� DOMNUL DUMNEZEEU � Focul Sacru Divin (Block � Holly din centrul Supergalaxiei Calea Lactee) �i Domnul Dumnezeeu Focul Sacru Divin Individual (Coroana Solar�);

●Exist� �n Supergalaxia Calea Lactee un num�r de 12.000.000 Sisteme Solare asemenea Sistemului nostru Solar;

●Exist� extratere�trii, cei ce sunt, �n fapt, Semioamenii Cosmici, cu dubl� natur�: fizic� �i divin�. Ei sunt creatorii divini ai trupului nostru fizic, Ei sunt adev�ra�i Fii Divini de natur� fizic�. Ei se numesc �i Fiin�ele Supreme. Ei sunt locuitorii Shambhalei, Agarthei, M�rii Egee.

●Noi nu suntem Oameni, suntem Semioameni. Din Con�tiin�ele noastre purificate �i �nnobilate, prin tr�irea, �n via�a vie fizic� de Semiom, a st�rii sfinte de Nirvana, se autocreaz� Mantalele Divine (Spiritele Purificate �i Nepurificate) ale DOMNILOR SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI, precum �i Omul Unic, El se nume�te Yysus Hristos.

●Via�a Vie �i Via�a Vie Ra�ional� ne este d�ruit� de Domnii Sfin�i Unici �i Universali, Cei ce formeaz� Sufletul Divin Sf�nt sau Duhul Sf�nt Generator al Vibra�iilor Vie�ii Vii �i ale Vibra�iilor Vie�ii Vii Ra�ionale, Ei sunt Ta�ii Divini ai Con�tiin�ei noastre, purificate �i �nnobilate, Experien�� de Via�� Vie Fizic� Semiom.

●Dup� trecerea acestei vie�i fizice, noi (Experien�ele de via�� vie fizic� Semiom) vom locui �n cele dou� universuri divine existen�iale: energoplasmatic �i energobioplasmatic (Semioamenii fiin�e fizice tr�iesc �n universul energobiologic). Aici vom tr�i �n Iad sau �n Rai �i ne vom purifica �i �nnobila prin durere, dac� nu ne-am purificat �i �nnobilat �n via�a vie fizic� de Semiom, prin tr�irea st�rii sfinte de Nirvana.

●P�n� la purificarea �i �nnobilarea noastr�, noi suntem Elemente de Memorie Experien�� de Via�� Vie Fizic� Semiom. Timpul Istoric de Dezintegrare a acestor Elemente de Memorie (Coduri Divine Ra�ionale) este de trei miliarde de ani tere�tri. Deci existen�a noastr� divin�, ulterioar� decesului fiin�ei fizice, este de trei miliarde de ani tere�tri.

● Sf�r�itul acestei Superciviliza�ii de Semiom Ylfy are dou� etape: prima, sf�r�itul anului 2033, iar a doua, anul 2070, c�nd se va sf�r�i via�a Semiomului Ylfy pe planeta Terra.

● EDGAR CAYCE (DECENEU, KRISHNA, PLATON, MOISE, BUDDHA, MOHAMMED(Profetul), SUNDAR SHING, PARASCHEVA (Sf�nta Parascheva), CALINIC (Sf�ntul)) fac parte din Uniunea Eului Om Tat�l Unic al celei de-a �asea Ordini Divine Universale din �mp�r��ia Divin� Supergalaxia Calea Lactee, cea de-a �aseasut�aizeci�i�asea �mp�r��ie Divin� ve�nic� �i indestructibil�, din cele o mie de �mp�r��ii Divine cu existen�� ve�nic�.

●Aceste Adev�ruri Sfinte sunt revelate prin ,,Auzul Divin,, �n Cartea de Revela�ie divin� ,,DIVINA CARTE,, cuprinde 826 pag., �i este scris� de Ini�iatul Rom�n Gheorghe Olteanu. Cartea este realizat� de Editura Uniunea Unic�, tel: 021 352 62 95

Cartea de Revela�ie sf�nt� are urm�torul Titlu complet:

�DIVINA CARTE�

■ DOMNUL DUMNEZEEU � Dumnezeeu // DUMNEZEEUL DUMNEZEEILOR DOMNUL SF�NT UNIC �I UNIVERSAL � SUPER PARTICULA DIVIN� �A� �n Uniune Sf�nt� �i Indestructibil� cu Sf�nta Sa Autocrea�ie Divin�, Antiparticula �a�, CERCUL MAGIC DIVIN SUPREM �YANG �i Yin� �i Sfintele Lor Autocrea�ii, Antiparticulele Divine:
►DOMNII SFIN�I �al � al�;
►DOMNII SFIN�I �fa � fa�;
►DOMNII SFIN�I �Y Alfa � Yy�,
Cei ce, �n Uniune, autocreaz� �SUFLETUL DIVIN SF�NT� sau �DUHUL SF�NT GENERATOR� al Vibra�iilor Vie�ii Vii �i al Vibra�iilor Vie�ii Vii Ra�ionale Universale

■ DOMNUL DUMNEZEEU � FOCUL SACRU DIVIN, Uniunea Divin� Unic� �i Universal� a �SUFLETULUI DIVIN SF�NT� sau a �DUHULUI SF�NT�, cu �DOMNII SFIN�I UNICI �i UNIVERSALI:
►SF�NTA TRINITATE A PARTICULEI DIVINE �A � L � F�,
aflat� �n uniune ve�nic� �i indestructibil� cu
►SF�NTA TRINITATE A ANTIPARTICULEI DIVINE �a � l � f�
■ Sfintele Autocrea�ii, Fiii Divini ai �FOCULUI SACRU DIVIN�:
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �Al � Fa� Neutronul Vie�ii Vii;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �AL � FA� Protonul Vie�ii Vii;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �Alfa� Pozitronul Vie�ii Vii;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �ALFA� Neutriniul Vie�ii Vii

■ DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI CU STARE VIBRA�IONAL�, AUTOCREA�II DIVINE A CELOR DOU�ZECI DE DOMNI SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI F�R� STARE VIBRA�IONAL�, CON�TIIN�ELE COSMICE DIVINE UNIVERSALE:
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �DUM � NE � ZEEU�;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �Dum � Ne � Zeeu�;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �DUM � NEZEEU�;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �Dum � Nezeeu�;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �ALFA � AL � FA�;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �Alfa � Al � Fa�;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �BHAGA � WATH�;
� DOMNII SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI �Bhaga � Wath�

■ NUCLEELE DIVINE TREIMICE RA�IUNE ZEEU SAU ZEI��, UNIUNEA UNIC� �I UNIVERSAL�, �NTR-UN SINGUR NUCLEU, A CELOR PATRUZECI DE �DOMNI SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI�, MATRICEA DIVIN� RA�IONAL� A VIE�II VII �I A VIE�II VII RA�IONALE UNIVERSALE CU CEA MAI MARE STABILITATE

■ SFINTELE �NTRUP�RI �I AUTOCREA�II DIVINE ALE �SUFLETULUI DIVIN SF�NT� SAU �DUHULUI SF�NT�, �N CON�TIIN�E EXPERIEN�E DE VIA�� VIE FIZIC� SEMIOM PURIFICATE �I �NNOBILATE, CELE CE DEVIN FIII DIVINI AI �DOMNILOR SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI�, NUMI�I SPIRITELE PURIFICATE �I NEPURIFICATE

■ FORMELE FIIN�E, ENTIT��I �I UNIUNI DIVINE RA�IONALE UNIVERSALE ALE �DOMNILOR SFIN�I UNICI �I UNIVERSALI�:
� OAMENII UNICI YYSUS HRISTOS;
� OAMENII UNICI UNIVERSALI YYSUS ALFA;
� �i ZEEII �I ZEI�ELE

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2011, ora 14:19

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-02-22 00:40:39Pentru florin_bad_boy2006

CU FRIC� �I CUTREMUR S� VORBE�TI DESPRE DUMNEZEU �I DESPRE BIBLIE, CARE ESTE CUV�NTUL S�U!
�i Sf�ntul Apostol Pavel �n scrisoarea c�tre Filipeni, 2,12 spune: "duce�i p�n� la cap�t m�ntuirea voastr� cu fric� �i cutremur."
VERSETELE PE CARE LE-AI SCRIS SE REFER� LA DREPTATEA LUI DUMNEZEU CARE VA VENI PESTE OAMENI DAC� EI NU SE �NTORC LA EL. DUMNEZEU ESTE IUBITOR, DAR ESTE �I DREPT, IAR C�ND P�CATELE OAMENILOR SE �NMUL�ESC �I OAMENII NU FAC POC�IN�� DE P�CATE, POATE S� PERMIT� PEDEPSE �I PE P�M�NT, NU NUMAI DUP� MOARTE. Poate c� ai vrea un Dumnezeu care s� nu fac� dreptate, poate ai vrea s� nu faci poc�in�� de p�cate, dar s� nu dai cont �naintea lui la Judecat�, dar asta nu se poate!

unde te-ai ascuns,DEMENTA TA....???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
ametist8

93 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 22:33

Cuvinte de folos - Dialog �n tren

din vol.6 - Ne vorbe�te parintele Cleopa

"Mergeam odat� cu trenul de la Pa�cani spre Bac�u.
Eu, ca s� nu m� duc �n vagoane unde se fumeaz�, mi-am luat bilet �i m-am suit �n tren �n vagoane de astea mai ferite. Zic: �M� duc m�car unde nu m� "t�m�iaz�" fum�torii, c� pe mine m� doare capul de fum de �igar�".
M-am dus singur �n vagon acolo, dar n-am �tiut cine o s� mai vin�.
Aproape de plecare a intrat un grup de ofi�eri superiori, mergeau la o �coal� de r�zboi.
Erau maiori, colonei, printre care era �i un plutonier major cu so�ia.
Un c�lug�r �ntr-un vagon de ofi�eri.
Eu, v�z�ndu-m� �ntr-un vagon cu ofi�eri, ca c�lug�r, zic, ce discu�ie pot s� am eu cu d�n�ii?
Eu �mi c�tam de pace �i de "Doamne Iisuse" al meu �i st�team lini�tit acolo, c� �tiam c� am de mers dou� ore cu ei �i trebuia s� schimb trenul spre Tarc�u, la Lunca Str�mb�, c� m� duceam la p�rin�ii Casian, care era stare� la Tarc�u, �i la Ianuarie; asta era prin anul 1957.
Dar unul din ei, ca s� nu tac�, a vrut s� fac� o glum� �i zice:
- Uite, m�i! O s� mearg� bine trenul �sta, c� avem �i un pop� aici!
�tii, c� ei au vorba asta, c� dac�-�i iese popa inainte, ��i merge r�u!
Au �i supersti�ii. S� nu-�i ias� popa �nainte, c-o p��e�ti!
Eu t�ceam din gur�.
- Auzi, m�i, dac�-i popa aici, nu-i bine s� ne spun� povestea aceia cu Dumnezeu?
Se zice c� un "mo�negel" ar fi f�cut cerul �i p�m�ntul �i stelele �i mun�ii �i marea!
Auzi! Un "mo�negel"! Eu tot t�ceam. �D�-le pace, c�-s ofi�eri. Ei glumesc, ei r�d. Eu ce s� discut?" Dar unul vine �i se a�eaz� drept �n fa�a mea.
- P�rinte, nu v� sup�ra�i, de unde sunte�i?
Dar eu, de ce s� le zic Sih�stria?
- De la M�n�stirea Neam�.
- Ce sunte�i? Preot, profesor, dasc�l, ce sunte�i?
- Ba sunt un simplu c�lug�r. Merg �i eu �ncoace, p�n� la Bac�u.
- Auzi, c� �tia ai no�tri, to�i sunt curio�i s� ne spune�i ceva despre Dumnezeu!
Cum �i povestea asta cu Dumnezeu?

Se spune �n Biblia aceea, a voastr�, c� Dumnezeu ar fi f�cut cerul, p�m�ntul, lumea, dar noi avem alt� concep�ie despre lume.

- S� nu v� sup�ra�i, eu sunt un c�lug�r simplu, dar, dac� voi �ncepe povestea cu Dumnezeu, trenul �sta trebuie s� �nconjure globul de trei ori �i tot n-o pot termina, at�ta-i de lung�!

- Auzi, ce zice popa!
- �i �i �i curioas�, zic, grozav! C�nd vom �ncepe povestea cu Dumnezeu, �i cu c�ntec!
- Vrem �i noi s� �tim! Sunte�i c�lug�r, noi suntem ofi�eri, tot mergem �mpreun� p�n� la Bac�u. Cum �i, p�rinte?

�nainte de plecare, m-am ridicat �i mi-am f�cut cruce. Ei, nu. Treaba lor.

- Dac� este vorba c� trebuie s� discut�m, v� cer un cuv�nt de onoare. S� m� ierta�i, a�i intrat aici un vagon de ofi�eri, dar eu stelele astea nu le cunosc, eu am f�cut armata c�nd erau trese. Dac� m-oi adresa gre�it cumva, s� nu v� sup�ra�i!
Dar, un maior se ridic� �i �ntreab�:
- P�rinte, uite ce-i, vreau s�-�i spun ceva. Nu este o absurditate s� credem noi �n ceva ce nu se vede? Dumneavoastr� spune�i c� exist� Dumnezeu, dar l-a v�zut cineva vreodat�? Este o nebunie s� cread� cineva �n ceea ce nu se vede!
- Domnilor, dar mai �nt�i, ave�i cuv�nt de onoare? c� �ncepem o discu�ie serioas�!
- Auzi, b�i, popa! Avem, p�rinte, cum s� nu! �i cel ce se va sup�ra, �i nebun! zice.

- V� v�d oameni de�tep�i, eu �s un prost, dar o s�-ncepem a�a, "povestea" cu Dumnezeu, cum ne-om pricepe noi. Uite ce-i, domnilor, eu am s� spun c� dumneavoastr�, to�i c��i sunte�i �n vagonul �sta, sunte�i nebuni!

- Ia auzi, popa ne face nebuni!
- Sigur! �i, dac� n-am dreptate, la prima gar�, preda�i-m� la poli�ia g�rii! Dac� n-am dreptate. Dar, �nt�i am s� v� demonstrez de ce v� fac nebuni.
- Da, este mare nebunie s� cread� cineva �n ce nu vede! Cine l-a v�zut pe Dumnezeu?
- Fra�ilor, eu merg p�n� la Bac�u, dar at�t v� spun: dac� �ncep "povestea" cu Dumnezeu, trenul acesta trebuie s� �nconjoare lumea de trei ori �i tot n-o termin!...
- Ia auzi ce spune popa?!

- A�i auzit c� dumnealui a spus c� e mare nebunie s� crezi �n ce nu se vede.

Mai �nt�i, c� zice Duhul Sf�nt �n Psaltire la �nceputul psalmului 13 �i 52, la noi �n Scriptur�: Zis-a cel nebun �n inima sa: Nu este Dumnezeu! �i �mi ziceam: �Las� c�-i vorba s� m�rturisesc pe Dum�nezeu, nu conteaz� ce urmeaz� de-aici". Eram bucuros de asta.
Al doilea. Mata ai spus c� este o nebunie s� crezi �n ceea ce nu se vede?
- Da, eu!
- P�i eu v-am spus c� dumneavoastr� to�i n-ave�i minte. To�i sunte�i nebuni. �tii de ce? Am tot dreptul s� v� fac nebuni.
- Dar pentru ce?

- Pentru c� eu n-am v�zut mintea nim�nui niciodat�! �i atunci, nu-i o nebunie s� cred c� ave�i minte, dac� n-am v�zut-o?

- Uite, b�i, ne-a luat popa front! - adic� �n loc. Discu�ia era �i frumoas� �i serioas� �i hazlie.
- P�i cum s� cred eu c� ave�i minte, dac� n-am v�zut minte de c�nd sunt eu? Nici la voi, nici la mine. Cum este? Alb�, neagr�, ro�ie, verde? Ce form� are? P�trat�, dreptunghiular�, hexagonal�? Cum este domnule, forma, culoarea? �i-i pip�ibil�, sau cum este? Dac� �mi ar�ta�i aceste �nsu�iri la minte, atunci eu zic c� ave�i minte, dac� nu, n-ave�i deloc! Pentru c� n-am v�zut-o, nici culoarea, nici forma.
- Uite, m�i, popa! Po�i s�-i zici ceva?
- Dac� n-ai t�cut din gur�! M�i prostule, n-ai pus problema bine!
Ei se prosteau unul pe altul.
- Stai, m�i, c� cu popa ai de lucru!

- Afar� de asta, se crede de toat� lumea de pe glob c� oamenii au minte? Se crede. F�r� s� se vad�. Iat� un argument c� toat� lumea crede c� are minte! �i dumneavoastr� crede�i �i eu, dar nu vedem mintea.

Dar via�a a�i v�zut-o vreodat�? Cine a v�zut vreodat� via�a din om? �i cu toate acestea cine zice c�-i mort, c�nd este viu �i are via��? Se vede via�a?

- Nu se vede!

- �i atunci nu-i o nebunie s� credem noi c� oamenii au via��? Dac� n-o vedem.

- Dar via�a se manifest�, p�rinte!

- Foarte bine. Prin manifest�rile ei se crede c� exist�, cu toate c� n-o vezi.

A�a-i �i Dumnezeu. Care-s manifest�rile Lui �n lume?

�i am �nceput s� spun toate puterile sufletului.

- Dumneavoastr� ave�i imagina�ie?
- Da.

- A�i v�zut-o vreodat�? Nu! Dumneavoastr� ave�i m�nie? A�i v�zut-o vreodat�? Dumneavoastr� ave�i cugetare, g�ndire? A�i v�zut-o vreodat�? Ave�i poft�? Ave�i, pentru c� acestea sunt puterile sufletului - cea m�nioas� �i cea poftitoare.

Dumneavoastr� ave�i partea sadic�, adic� cea cresc�toare. A�i v�zut-o vreodat�? �tii dumneata cum cre�ti? Sau te-ai v�zut vreodat� cum cre�ti?

Afar� de asta. Dumneavoastr� ave�i puterile sufletului, cum este cugetarea, alegerea, hot�r�rea, m�hnirea, �ntristarea, bucuria; le-a�i v�zut vreodat� pe acestea, c�ci acestea sunt puterile suflete�ti?

Nou� ne spune Scriptura c� omul este chipul �i asem�narea lui Dumnezeu. Dar nu dup� forma cea dinafar�, ci dup� cea sufleteasc�.

Iat� c�te puteri are sufletul!

�i nici m�nia, nici ra�iunea, nici pofta, nici bucuria, nici �ntristarea, nici m�hnirea, nici imagina�ia, nici voia liber�, nici via�a, nici mintea nu le-a v�zut nimeni.

�i toate exist�.

�i la filosofia profan� se �nva�� c� exist� aceste puteri ale sufletului.

Dar sufletul l-a�i v�zut vreodat�?

- P�i tocmai, c� nu-i!

- Cum nu-i? Dac� n-ai avea suflet, n-ai mai vorbi cu mine!

Dumneata nu po�i clipi o dat� f�r� Dumnezeu, dac� n-ar fi via�a �n dumneata.

�i vede�i c�te sunt? �i via��, �i minte, �i voie liber�, �i ra�iune, �i m�nie, �i bucurie, �i �ntristare, �i poft�, care se crede de toat� lumea, f�r� s� se vad�. Toate facult��ile sufletului sunt nev�zute, toate puterile lui sunt dup� chipul �i asem�narea lui Dumnezeu, c� Dumnezeu este nev�zut. Iar omul este prototip �i icoan� a lui Dumnezeu pe p�m�nt - �n ceea ce prive�te sufletul: minte, cuv�nt �i duh.

Ai v�zut vreodat� cuv�ntul? �i-ai v�zut duhul cu care vorbe�ti? Iat� c�te puteri �i c�te facult��i nev�zute are sufletul nostru! �i dumneavoastr� nu le-a�i v�zut. Dar se crede de toat� lumea? C�ci omul are �i bucurie �i m�hnire; are �i poft� �i ra�iune �i voie liber�...

- M�i - a spus unul -, mai bine t�ceai! N-ai pus bine problema! �sta trebuie s� fie un director de seminar!
- Nu, domnule, dar ne spune adev�rul! Vezi, c� to�i credem c� sunt acestea, �i exist� �n om, dar nu se v�d!
- �i tu ai spus c�-i o nebunie s� crezi ceea ce nu vezi! Dar vezi c�-i faci pe to�i nebuni, c� acestea sunt, �i noi le credem f�r� s� le vedem.

Mai stau a�a, �i se ridic� un doctor:

P�rinte, d�-o la boala! Eu sunt maior-doctor.
Fac opera�ii �i umblu cu bisturiul prin ma�ele omului - �i tai g�tul, �i tai picioarele -, tai, operez de 30 de ani �i eu n-am dat peste suflet! �i cum s� cred c� exist�, dac� n-am dat cu bisturiul peste el!

- Dumneata e�ti doctor?

- Da!

- �i de aceea nu crezi c� exist� suflet, c� nu-l vezi?

- Da!

- Dar dumneata, �i cei asemenea cu dumneata doctori, crede�i c� exist� durere �n lumea asta?

- Exist�, p�rinte!

- Eu nu cred! E o nebunie s� cred, domnule, dac� n-am v�zut-o!

- Exist�, p�rinte!

- Dar c�nd �l t�iai cu bisturiul �i omul r�cnea acolo �i se zb�tea �n ghearele mor�ii, durerea n-ai v�zut-o?

- Nu. Asta nu se vede!

- �i vrei s� vezi sufletul?

�i durerea-i una din facult��ile trupe�ti, fire�ti, ale omului, �i-i amestecat� cu cele suflete�ti.

�i dup� cum nu po�i vedea durerea, a�a nu po�i vedea sufletul.

Mai ales sufletul fiind duh.

- Auzi, b�, �i tu cu doctoria ta, vorbe�ti prostii! Te-a lovit �n cap, m�i! N-ai v�zut durerea! Dar cine dracu a v�zut durerea? Ins� toat� lumea crede c� este durere.
- Uite, b�, �i-a astupat gura �i �ie!
- M�i, am dat de dracu aici!
- Da-i frumos, domnule! Acestea le povestim �i noi la al�ii. Mai spune ceva, p�rinte!

Atunci se ridic� unul:

- P�rinte, dintotdeauna �tim c� Biserica a stat �mpotriva �tiin�ei. Uite, ru�ii au f�cut un satelit acum care a �nconjurat p�m�ntul de trei ori, cu Iuri Gagarin, �i uite a aterizat cu bine!

- �i ce-i cu asta?

- Astea sunt roadele �i avansul �tiin�ei fa�� de religie!

- Nimic n-a�i f�cut!

- Auzi-l, b�, c�-i contra �tiin�ei! Acesta trebuie s� fie ca cel care a fost contra lui Galileo Galilei!

- Sta�i s� v� spun! �ti�i ce-a�i f�cut voi? Dac� o albin� iese din stup �i �nconjur� buduroiul �n care st�, are ea preten�ia c� �tie ce este �n toat� lumea?

At�ta a f�cut omul p�n� acum! A ie�it de-abia din �tiubei �i a �nconjurat �tiubeiul �n care tr�ie�te �i i se pare c� mare lucru a f�cut!

- Auzi-l, b�!

- �nc� n-a f�cut �tiin�a nici at�t c�t zboar� o furnic� de pe degetul �sta pe cel�lalt! To�i savan�ii lumii �i din Apus �i din R�s�rit.

Si sta�i c� de-acum �nainte avem de vorbit!

- �i frumoas�, domnule, discu�ia asta!

- C�-i frumoas�, c�-i amar�, c�-i dulce, eu v� spun p�n� la cap�t de-acum, c�t a �inea "povestea" asta, da, zic, iaca se apropie gara Bac�u!

Domnule, dumneavoastr� �ti�i Ursa mare de pe cer �i Ursa mic�, steaua polar�?

- Da.

- Uite ce-i! Astronomia �i �tiin�a, cu cei mai mari savan�i astronomi, spun c� la Ursa mare, de la roata din brazd� dinapoi, p�n� la cea de c�tre om - osia carului mare de pe cer -, este 1300 de ani c�l�toria luminii, �i lumina merge cu 300.000 de km/s. Asta-i osia carului mare. Ca s� ajungi de la o roat� p�n� la cealalt� ��i trebuie 1300 de ani s� c�l�tore�ti cu viteza luminii. Dar c�t ar mai fi p�n� la roata dinainte �i c�t ar mai fi p�n� la pro�ap �i p�n� la Prepelea care m�n� boii pe din brazd�.

- Dar cine este Prepelea?

- Este o stelu�� mic�, acolo! Dar c�t mai este de lung carul, spune-mi dumneata!

- M�i, interesant! Cine spune asta?

- Camil Flamarion. L-am avut pe Camil Flamarion la �ndem�n�, Dumnezeu �n natur�. �sta-i mare astronom francez din secolul trecut.

Da, zic, dumneavoastr� vede�i o stea care, c�nd r�sare, cam d�n�uie�te, "Alfa Centaurului". Toat� astronomia arat� c� Alfa Centaurului este steaua megie�� a sistemului nostru solar. Sistemul solar se compune din nou� planete, cu soarele zece. �i p�n� la megie�a noastr�, cea mai de-aproape, este un milion de ani c�l�toria luminii. V� rog s� calcula�i, domnilor, ce-a f�cut Iuri Gagarin!

- N-a f�cut nimic, p�rinte!

- Afar� de asta. P�m�ntul are 36.000 de km �mprejurul lui. Deci 36.000 de km a f�cut acela cu sputnicul lui, iar p�n� acolo, un milion de ani c�l�toria luminii, socoti�i dumneavoastr�, zic, ce-a realizat omul fa�� de distan�a interstelar�, sau inter�planetar�!

- Domnule, este incalculabil.

- Stai s� v� spun altele, mai serioase. Dumnezeu �i arat� lucrurile, nu �n cele mari, �n cele mici, cum spune Sf�ntul Nicodim Aghioritul. Ia g�ndi�i-v� dumneavoastr�, c� �ntr-o ureche de ac se g�sesc opt sextilioane de atomi, cifre astronomice - un sextilion este 1 urmat de 21 de zerouri. Ace�ti atomi dintr-o ureche de ac, ca s�-i numere un om, trebuie s� tr�iasc� 250 de ani �i s� numere mai mult de un miliard pe secund�. �i v� rog s�-mi spune�i dum�neavoastr� c��i atomi sunt �ntr-o ureche de ac �i cum �i �mp�r�i�i �i c�t este de minunat Dumnezeu, c� �ntr-o ureche de ac s� bage at��ia atomi. Atunci ce-a f�cut omul cu �tiin�a lui?

- Domnule, este neimaginabil!

- Stai s� v� spun alta mai minunat�. Pe-un v�rf de ac se odihnesc 16 miliarde de ioni, care sunt corpuri mult mai mici dec�t atomul - Camil Flamarion voia s� scoat� �n eviden�� via�a, la ateii de peste Rin, c� ei se chinuiau s� fac� o celul� vie, pe vremea aceea, pe care nici ast�zi n-au f�cut-o, c� via�a-i numai la Dumnezeu. �i la ace�ti ioni, care nu se pot concepe de mintea omeneasc� c�t sunt de mici, ce aparate trebuie? C� dac� ai avea un aparat, ca un purice s�-l vad� mai mare dec�t Ceahl�ul, �nc� nu ai z�ri �n atmosfer� un ion! �i ace�ti ioni s-a aflat c� �i ei stau ca fl�c�ii de m�n� �i joac�, au via�� �n ei! ��i acum domnilor de peste Rin - c� el �i comb�tea pe germani -, v� rog s� desp�r�i�i for�a de materie �i via�a de zidire".

�Dac� nu m-a� teme de panteism, zice Camil Flamarion - pantei�tii ziceau c� toat� buruiana este Dumnezeu -, a� zice c� Dumnezeu este �n toat� iarba �i �n tot corpul. Dar voi zice altfel, c� Dumnezeu este �n toat� zidirea Sa". Sub cel mai mic germene de materie de sub cer este m�na lui Dumnezeu �i exist� via�a care a pus-o Dumnezeu!

�i acum vreau s� v� spun un lucru. C�nd vedem puterea lui Dumnezeu, c� �n miniatur� lucreaz� at�tea minuni negr�ite �i neconcepute de mintea omeneasc�, c�nd vedem c� �i acolo este via��, �n acele mici particule de materie care nu au niciodat� putere de a fi vizibile cu ochiul liber. Dac� noi nu ne-am teme de panteism, am zice c� Dumnezeu este sufletul naturii, al �ntregii naturi. Dar nu este a�a. Dumnezeu exist�, cum zice marele apostol Pavel, c� prin El �i de la El sunt toate!

�i vorbind acolo, v�d c� se apropie gara Bac�u, �i trebuia s� m� dau jos. Era mult� discu�ie. De-abia intrasem �n subiect. Eu le-am spus c� povestirea este lung�.

- Nu pute�i clipi o dat� din ochi f�r� Dumnezeu, fra�ilor!

- Dar de ce, p�rinte?

- Via�a este de la Dumnezeu, d�t�torul de via��, �i, dac� ai murit, mai clipe�te din ochi dac� po�i! Mai po�i clipi dac� mori?...

N-am amintit chiar toat� predica. V-am spus a�a rezumativ cum a fost. Au fost dou� ore de discu�ie. Ne-am desp�r�it.

- Domnilor, ne pare foarte r�u c� ne desp�r�im!
V� spun drept c� unii m-au s�rutat �i pe obraz, al�ii mi-au dat cire�e, al�ii bomboane. Au dat �i pomelnice.

- P�rinte, vrem s�-�i scriem, dar s� ne spui ce studii ai mata, c� trebuie s� fii un director, un profesor la vreun seminar.

- Eu am s� v� spun, dar s� m� crede�i dac� vre�i! Eu de-abia sunt un cioban �i pasc oile m�n�stirii.

- �i unde te duci acum?

- M� duc la un schit. Eu sunt cioban. Dar dac� a�i avea fericirea s� vorbi�i dumneavoastr� cu un stare� de m�n�stire, sau cu un episcop, s� vede�i ce �tie acela!

- Auzi, m�i! Asta-i o minune!

- V-a�i �nt�lnit cu un cioban al m�n�stirii, dac� v-a�i �nt�lni cu un stare� sau cu vreun profesor de seminar, de �tia mari care au �coli, s� vede�i ce v� spun aceia, zic.

- M�, degeaba tr�im, m�! Suntem ni�te pro�ti! M�, ce ne-a spus popa �sta!

Le-am spus multe despre stele, despre mi�carea Orionului; le-am spus c�te v�nturi bat pe fa�a p�m�ntului �i cum se cheam� fiecare, �i cum se formeaz� v�nturile, dup� Sf�ntul Ioan Damaschin. Despre zodii �i c�te grade are fiecare zodie �i c�t st� soarele �n fiecare grad. Mi-aduc aminte, c� am vorbit pe larg, dup� Sf�ntul Vasile cel Mare, din Hexaimeron. C�te aveam s� vorbesc, dar dac� noi schim�bam trenul. Ne-am desp�r�it cu durere de inim�.

- Domnilor, m-a�i b�gat �ntr-o discu�ie, pe care nici n-am �nceput-o. Ierta�i-m� �i merge�i s�n�to�i; v� face�i generali, iar eu m� duc �n treaba mea!

A�a a fost discu�ia, dar aici v-am spus-o pe scurt."

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2011, ora 01:55

De la: ametist, la data 2011-01-20 22:33:37Cuvinte de folos - Dialog �n tren

Eu, ca s� nu m� duc �n vagoane unde se fumeaz�, mi-am luat bilet �i m-am suit �n tren �n vagoane de astea mai ferite. Zic: �M� duc m�car unde nu m� "t�m�iaz�" fum�torii, c� pe mine m� doare capul de fum de �igar�".
Aproape de plecare a intrat un grup de ofi�eri superiori, mergeau la o �coal� de r�zboi.
Eu, v�z�ndu-m� �ntr-un vagon cu ofi�eri, ca c�lug�r, zic, ce discu�ie pot s� am eu cu d�n�ii?
Eu �mi c�tam de pace �i de "Doamne Iisuse" al meu �i st�team lini�tit acolo, c� �tiam c� am de mers dou� ore cu ei �i trebuia s� schimb trenul spre Tarc�u, la Lunca Str�mb�, c� m� duceam la p�rin�ii Casian, care era stare� la Tarc�u, �i la Ianuarie; asta era prin anul 1957.
Eu t�ceam din gur�.
- Auzi, m�i, dac�-i popa aici, nu-i bine s� ne spun� povestea aceia cu Dumnezeu?
Se zice c� un "mo�negel" ar fi f�cut cerul �i p�m�ntul �i stelele �i mun�ii �i marea!
Auzi! Un "mo�negel"! Eu tot t�ceam. �D�-le pace, c�-s ofi�eri. Ei glumesc, ei r�d. Eu ce s� discut?" Dar unul vine �i se a�eaz� drept �n fa�a mea.
- Auzi, c� �tia ai no�tri, to�i sunt curio�i s� ne spune�i ceva despre Dumnezeu!

Se spune �n Biblia aceea, a voastr�, c� Dumnezeu ar fi f�cut cerul, p�m�ntul, lumea, dar noi avem alt� concep�ie despre lume.

- S� nu v� sup�ra�i, eu sunt un c�lug�r simplu, dar, dac� voi �ncepe povestea cu Dumnezeu, trenul �sta trebuie s� �nconjure globul de trei ori �i tot n-o pot termina, at�ta-i de lung�!

- Auzi, ce zice popa!
- �i �i �i curioas�, zic, grozav! C�nd vom �ncepe povestea cu Dumnezeu, �i cu c�ntec!
- Vrem �i noi s� �tim! Sunte�i c�lug�r, noi suntem ofi�eri, tot mergem �mpreun� p�n� la Bac�u. Cum �i, p�rinte?

- Dac� este vorba c� trebuie s� discut�m, v� cer un cuv�nt de onoare. S� m� ierta�i, a�i intrat aici un vagon de ofi�eri, dar eu stelele astea nu le cunosc, eu am f�cut armata c�nd erau trese. Dac� m-oi adresa gre�it cumva, s� nu v� sup�ra�i!
- P�rinte, uite ce-i, vreau s�-�i spun ceva. Nu este o absurditate s� credem noi �n ceva ce nu se vede? Dumneavoastr� spune�i c� exist� Dumnezeu, dar l-a v�zut cineva vreodat�? Este o nebunie s� cread� cineva �n ceea ce nu se vede!
- Domnilor, dar mai �nt�i, ave�i cuv�nt de onoare? c� �ncepem o discu�ie serioas�!
- Auzi, b�i, popa! Avem, p�rinte, cum s� nu! �i cel ce se va sup�ra, �i nebun! zice.

- V� v�d oameni de�tep�i, eu �s un prost, dar o s�-ncepem a�a, "povestea" cu Dumnezeu, cum ne-om pricepe noi. Uite ce-i, domnilor, eu am s� spun c� dumneavoastr�, to�i c��i sunte�i �n vagonul �sta, sunte�i nebuni!

- Sigur! �i, dac� n-am dreptate, la prima gar�, preda�i-m� la poli�ia g�rii! Dac� n-am dreptate. Dar, �nt�i am s� v� demonstrez de ce v� fac nebuni.
- Da, este mare nebunie s� cread� cineva �n ce nu vede! Cine l-a v�zut pe Dumnezeu?
- Fra�ilor, eu merg p�n� la Bac�u, dar at�t v� spun: dac� �ncep "povestea" cu Dumnezeu, trenul acesta trebuie s� �nconjoare lumea de trei ori �i tot n-o termin!...

Mai �nt�i, c� zice Duhul Sf�nt �n Psaltire la �nceputul psalmului 13 �i 52, la noi �n Scriptur�: Zis-a cel nebun �n inima sa: Nu este Dumnezeu! �i �mi ziceam: �Las� c�-i vorba s� m�rturisesc pe Dum�nezeu, nu conteaz� ce urmeaz� de-aici". Eram bucuros de asta.
- Da, eu!
- P�i eu v-am spus c� dumneavoastr� to�i n-ave�i minte. To�i sunte�i nebuni. �tii de ce? Am tot dreptul s� v� fac nebuni.
- Dar pentru ce?

- Pentru c� eu n-am v�zut mintea nim�nui niciodat�! �i atunci, nu-i o nebunie s� cred c� ave�i minte, dac� n-am v�zut-o?

- Uite, b�i, ne-a luat popa front! - adic� �n loc. Discu�ia era �i frumoas� �i serioas� �i hazlie.
- P�i cum s� cred eu c� ave�i minte, dac� n-am v�zut minte de c�nd sunt eu? Nici la voi, nici la mine. Cum este? Alb�, neagr�, ro�ie, verde? Ce form� are? P�trat�, dreptunghiular�, hexagonal�? Cum este domnule, forma, culoarea? �i-i pip�ibil�, sau cum este? Dac� �mi ar�ta�i aceste �nsu�iri la minte, atunci eu zic c� ave�i minte, dac� nu, n-ave�i deloc! Pentru c� n-am v�zut-o, nici culoarea, nici forma.

- Afar� de asta, se crede de toat� lumea de pe glob c� oamenii au minte? Se crede. F�r� s� se vad�. Iat� un argument c� toat� lumea crede c� are minte! �i dumneavoastr� crede�i �i eu, dar nu vedem mintea.

Dar via�a a�i v�zut-o vreodat�? Cine a v�zut vreodat� via�a din om? �i cu toate acestea cine zice c�-i mort, c�nd este viu �i are via��? Se vede via�a?

- Nu se vede!

- Da.

- A�i v�zut-o vreodat�? Nu! Dumneavoastr� ave�i m�nie? A�i v�zut-o vreodat�? Dumneavoastr� ave�i cugetare, g�ndire? A�i v�zut-o vreodat�? Ave�i poft�? Ave�i, pentru c� acestea sunt puterile sufletului - cea m�nioas� �i cea poftitoare.

Dumneavoastr� ave�i partea sadic�, adic� cea cresc�toare. A�i v�zut-o vreodat�? �tii dumneata cum cre�ti? Sau te-ai v�zut vreodat� cum cre�ti?

Afar� de asta. Dumneavoastr� ave�i puterile sufletului, cum este cugetarea, alegerea, hot�r�rea, m�hnirea, �ntristarea, bucuria; le-a�i v�zut vreodat� pe acestea, c�ci acestea sunt puterile suflete�ti?

Nou� ne spune Scriptura c� omul este chipul �i asem�narea lui Dumnezeu. Dar nu dup� forma cea dinafar�, ci dup� cea sufleteasc�.

�i nici m�nia, nici ra�iunea, nici pofta, nici bucuria, nici �ntristarea, nici m�hnirea, nici imagina�ia, nici voia liber�, nici via�a, nici mintea nu le-a v�zut nimeni.

�i toate exist�.

- P�i tocmai, c� nu-i!

�i vede�i c�te sunt? �i via��, �i minte, �i voie liber�, �i ra�iune, �i m�nie, �i bucurie, �i �ntristare, �i poft�, care se crede de toat� lumea, f�r� s� se vad�. Toate facult��ile sufletului sunt nev�zute, toate puterile lui sunt dup� chipul �i asem�narea lui Dumnezeu, c� Dumnezeu este nev�zut. Iar omul este prototip �i icoan� a lui Dumnezeu pe p�m�nt - �n ceea ce prive�te sufletul: minte, cuv�nt �i duh.

Ai v�zut vreodat� cuv�ntul? �i-ai v�zut duhul cu care vorbe�ti? Iat� c�te puteri �i c�te facult��i nev�zute are sufletul nostru! �i dumneavoastr� nu le-a�i v�zut. Dar se crede de toat� lumea? C�ci omul are �i bucurie �i m�hnire; are �i poft� �i ra�iune �i voie liber�...

- M�i - a spus unul -, mai bine t�ceai! N-ai pus bine problema! �sta trebuie s� fie un director de seminar!
- Nu, domnule, dar ne spune adev�rul! Vezi, c� to�i credem c� sunt acestea, �i exist� �n om, dar nu se v�d!
- �i tu ai spus c�-i o nebunie s� crezi ceea ce nu vezi! Dar vezi c�-i faci pe to�i nebuni, c� acestea sunt, �i noi le credem f�r� s� le vedem.

Fac opera�ii �i umblu cu bisturiul prin ma�ele omului - �i tai g�tul, �i tai picioarele -, tai, operez de 30 de ani �i eu n-am dat peste suflet! �i cum s� cred c� exist�, dac� n-am dat cu bisturiul peste el!

- Dumneata e�ti doctor?

- Da!

- Da!

- Dar dumneata, �i cei asemenea cu dumneata doctori, crede�i c� exist� durere �n lumea asta?

- Exist�, p�rinte!

- Exist�, p�rinte!

- Dar c�nd �l t�iai cu bisturiul �i omul r�cnea acolo �i se zb�tea �n ghearele mor�ii, durerea n-ai v�zut-o?

- Nu. Asta nu se vede!

�i durerea-i una din facult��ile trupe�ti, fire�ti, ale omului, �i-i amestecat� cu cele suflete�ti.

- Auzi, b�, �i tu cu doctoria ta, vorbe�ti prostii! Te-a lovit �n cap, m�i! N-ai v�zut durerea! Dar cine dracu a v�zut durerea? Ins� toat� lumea crede c� este durere.
- Da-i frumos, domnule! Acestea le povestim �i noi la al�ii. Mai spune ceva, p�rinte!

Atunci se ridic� unul:

- P�rinte, dintotdeauna �tim c� Biserica a stat �mpotriva �tiin�ei. Uite, ru�ii au f�cut un satelit acum care a �nconjurat p�m�ntul de trei ori, cu Iuri Gagarin, �i uite a aterizat cu bine!

- �i ce-i cu asta?

- Nimic n-a�i f�cut!

- Auzi-l, b�, c�-i contra �tiin�ei! Acesta trebuie s� fie ca cel care a fost contra lui Galileo Galilei!

- Sta�i s� v� spun! �ti�i ce-a�i f�cut voi? Dac� o albin� iese din stup �i �nconjur� buduroiul �n care st�, are ea preten�ia c� �tie ce este �n toat� lumea?

At�ta a f�cut omul p�n� acum! A ie�it de-abia din �tiubei �i a �nconjurat �tiubeiul �n care tr�ie�te �i i se pare c� mare lucru a f�cut!

- Auzi-l, b�!

- �nc� n-a f�cut �tiin�a nici at�t c�t zboar� o furnic� de pe degetul �sta pe cel�lalt! To�i savan�ii lumii �i din Apus �i din R�s�rit.

- C�-i frumoas�, c�-i amar�, c�-i dulce, eu v� spun p�n� la cap�t de-acum, c�t a �inea "povestea" asta, da, zic, iaca se apropie gara Bac�u!

- Da.

- Uite ce-i! Astronomia �i �tiin�a, cu cei mai mari savan�i astronomi, spun c� la Ursa mare, de la roata din brazd� dinapoi, p�n� la cea de c�tre om - osia carului mare de pe cer -, este 1300 de ani c�l�toria luminii, �i lumina merge cu 300.000 de km/s. Asta-i osia carului mare. Ca s� ajungi de la o roat� p�n� la cealalt� ��i trebuie 1300 de ani s� c�l�tore�ti cu viteza luminii. Dar c�t ar mai fi p�n� la roata dinainte �i c�t ar mai fi p�n� la pro�ap �i p�n� la Prepelea care m�n� boii pe din brazd�.

- Este o stelu�� mic�, acolo! Dar c�t mai este de lung carul, spune-mi dumneata!

- Camil Flamarion. L-am avut pe Camil Flamarion la �ndem�n�, Dumnezeu �n natur�. �sta-i mare astronom francez din secolul trecut.

Da, zic, dumneavoastr� vede�i o stea care, c�nd r�sare, cam d�n�uie�te, "Alfa Centaurului". Toat� astronomia arat� c� Alfa Centaurului este steaua megie�� a sistemului nostru solar. Sistemul solar se compune din nou� planete, cu soarele zece. �i p�n� la megie�a noastr�, cea mai de-aproape, este un milion de ani c�l�toria luminii. V� rog s� calcula�i, domnilor, ce-a f�cut Iuri Gagarin!

- Afar� de asta. P�m�ntul are 36.000 de km �mprejurul lui. Deci 36.000 de km a f�cut acela cu sputnicul lui, iar p�n� acolo, un milion de ani c�l�toria luminii, socoti�i dumneavoastr�, zic, ce-a realizat omul fa�� de distan�a interstelar�, sau inter�planetar�!

- Stai s� v� spun altele, mai serioase. Dumnezeu �i arat� lucrurile, nu �n cele mari, �n cele mici, cum spune Sf�ntul Nicodim Aghioritul. Ia g�ndi�i-v� dumneavoastr�, c� �ntr-o ureche de ac se g�sesc opt sextilioane de atomi, cifre astronomice - un sextilion este 1 urmat de 21 de zerouri. Ace�ti atomi dintr-o ureche de ac, ca s�-i numere un om, trebuie s� tr�iasc� 250 de ani �i s� numere mai mult de un miliard pe secund�. �i v� rog s�-mi spune�i dum�neavoastr� c��i atomi sunt �ntr-o ureche de ac �i cum �i �mp�r�i�i �i c�t este de minunat Dumnezeu, c� �ntr-o ureche de ac s� bage at��ia atomi. Atunci ce-a f�cut omul cu �tiin�a lui?

- Stai s� v� spun alta mai minunat�. Pe-un v�rf de ac se odihnesc 16 miliarde de ioni, care sunt corpuri mult mai mici dec�t atomul - Camil Flamarion voia s� scoat� �n eviden�� via�a, la ateii de peste Rin, c� ei se chinuiau s� fac� o celul� vie, pe vremea aceea, pe care nici ast�zi n-au f�cut-o, c� via�a-i numai la Dumnezeu. �i la ace�ti ioni, care nu se pot concepe de mintea omeneasc� c�t sunt de mici, ce aparate trebuie? C� dac� ai avea un aparat, ca un purice s�-l vad� mai mare dec�t Ceahl�ul, �nc� nu ai z�ri �n atmosfer� un ion! �i ace�ti ioni s-a aflat c� �i ei stau ca fl�c�ii de m�n� �i joac�, au via�� �n ei! ��i acum domnilor de peste Rin - c� el �i comb�tea pe germani -, v� rog s� desp�r�i�i for�a de materie �i via�a de zidire".

�Dac� nu m-a� teme de panteism, zice Camil Flamarion - pantei�tii ziceau c� toat� buruiana este Dumnezeu -, a� zice c� Dumnezeu este �n toat� iarba �i �n tot corpul. Dar voi zice altfel, c� Dumnezeu este �n toat� zidirea Sa". Sub cel mai mic germene de materie de sub cer este m�na lui Dumnezeu �i exist� via�a care a pus-o Dumnezeu!

�i acum vreau s� v� spun un lucru. C�nd vedem puterea lui Dumnezeu, c� �n miniatur� lucreaz� at�tea minuni negr�ite �i neconcepute de mintea omeneasc�, c�nd vedem c� �i acolo este via��, �n acele mici particule de materie care nu au niciodat� putere de a fi vizibile cu ochiul liber. Dac� noi nu ne-am teme de panteism, am zice c� Dumnezeu este sufletul naturii, al �ntregii naturi. Dar nu este a�a. Dumnezeu exist�, cum zice marele apostol Pavel, c� prin El �i de la El sunt toate!

�i vorbind acolo, v�d c� se apropie gara Bac�u, �i trebuia s� m� dau jos. Era mult� discu�ie. De-abia intrasem �n subiect. Eu le-am spus c� povestirea este lung�.

- Dar de ce, p�rinte?

- Via�a este de la Dumnezeu, d�t�torul de via��, �i, dac� ai murit, mai clipe�te din ochi dac� po�i! Mai po�i clipi dac� mori?...

N-am amintit chiar toat� predica. V-am spus a�a rezumativ cum a fost. Au fost dou� ore de discu�ie. Ne-am desp�r�it.

V� spun drept c� unii m-au s�rutat �i pe obraz, al�ii mi-au dat cire�e, al�ii bomboane. Au dat �i pomelnice.

- P�rinte, vrem s�-�i scriem, dar s� ne spui ce studii ai mata, c� trebuie s� fii un director, un profesor la vreun seminar.

- Eu am s� v� spun, dar s� m� crede�i dac� vre�i! Eu de-abia sunt un cioban �i pasc oile m�n�stirii.

- �i unde te duci acum?

- M� duc la un schit. Eu sunt cioban. Dar dac� a�i avea fericirea s� vorbi�i dumneavoastr� cu un stare� de m�n�stire, sau cu un episcop, s� vede�i ce �tie acela!

- V-a�i �nt�lnit cu un cioban al m�n�stirii, dac� v-a�i �nt�lni cu un stare� sau cu vreun profesor de seminar, de �tia mari care au �coli, s� vede�i ce v� spun aceia, zic.

Le-am spus multe despre stele, despre mi�carea Orionului; le-am spus c�te v�nturi bat pe fa�a p�m�ntului �i cum se cheam� fiecare, �i cum se formeaz� v�nturile, dup� Sf�ntul Ioan Damaschin. Despre zodii �i c�te grade are fiecare zodie �i c�t st� soarele �n fiecare grad. Mi-aduc aminte, c� am vorbit pe larg, dup� Sf�ntul Vasile cel Mare, din Hexaimeron. C�te aveam s� vorbesc, dar dac� noi schim�bam trenul. Ne-am desp�r�it cu durere de inim�.

- Domnilor, m-a�i b�gat �ntr-o discu�ie, pe care nici n-am �nceput-o. Ierta�i-m� �i merge�i s�n�to�i; v� face�i generali, iar eu m� duc �n treaba mea!

mare e naivitatea omului!

Marele "invatat" Cleopa a pacalit niste soldati in tren! Si desigur se vor gasi suficienti naivi care sa dea crezare unei asemenea istorisiri.
Ceea ce nu pricep cei mai multi este ca o asemenea istorisire este infantila. Si, din pacate, se vor revolta niste naivi si vor cere explicatii...
Ma rog, nu e nici o vina sa ceri explicatii, Cei care o vor face sunt de fapt oamenii cei mai onesti. Sunt cei care nu asuma o pozitie si vor sa o verifice.

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2011, ora 17:08

Mi-a placut mult dialogul... chiar daca un titlu mai potrivit ar fi fost "Dialog la gradinita".

Pentru ca-mi plac provocarile si pentru ca ocazional am mai avut discutii in care credinciosi incercau sa-mi arate cat de bine "inteleg" ei stiinta as vrea sa-i rog pe cativa credinciosi sa puna in evidenta care sunt punctele slabe pe care le are argumentatia parintelui Cleopa. Daca or fi...

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2011, ora 17:19

Mai Florine ,Yorick si alte capete luminate de pe-aici daca doamna asta v-a spus ,, Nu L jicni pe Dumezeu, ,, voi trebuia sa intelegeti prin asta tot ....adica bateti la o usa inchisa ...cu muuuulte lacate ....si destul de ,, jicnita,,!
De unde n-a dat nici D-seu nu cere !

originala ...nu-mi plac copiile .
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2011, ora 17:20

Hai liberareee!

ametist8

93 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2011, ora 12:22

"Cred in Dumnezeu asa cum cred in rasaritul soarelui. Nu pentru ca il vad ci pentru ca vad tot ce atinge." (C.S. Lewis)

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2011, ora 12:37

De la: ametist, la data 2011-01-23 12:22:22
"Cred in Dumnezeu asa cum cred in rasaritul soarelui. Nu pentru ca il vad ci pentru ca vad tot ce atinge." (C.S. Lewis)

Cred in Horus asa cum cred si in marele Ra !

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2011, ora 14:31

De la: Yorick, la data 2011-01-21 01:55:16
De la: ametist, la data 2011-01-20 22:33:37Cuvinte de folos - Dialog �n tren

Eu t�ceam din gur�.

- Auzi, ce zice popa!

- Da, eu!
- Dar pentru ce?

- Nu se vede!

- Da.

�i toate exist�.

- P�i tocmai, c� nu-i!

- Dumneata e�ti doctor?

- Da!

- Da!

- Exist�, p�rinte!

- Exist�, p�rinte!

- Nu. Asta nu se vede!

Atunci se ridic� unul:

- �i ce-i cu asta?

- Nimic n-a�i f�cut!

- Auzi-l, b�!

- Da.

- Dar de ce, p�rinte?

- �i unde te duci acum?

mare e naivitatea omului!

Marele "invatat" Cleopa a pacalit niste soldati in tren! Si desigur se vor gasi suficienti naivi care sa dea crezare unei asemenea istorisiri.
Ceea ce nu pricep cei mai multi este ca o asemenea istorisire este infantila. Si, din pacate, se vor revolta niste naivi si vor cere explicatii...
Ma rog, nu e nici o vina sa ceri explicatii, Cei care o vor face sunt de fapt oamenii cei mai onesti. Sunt cei care nu asuma o pozitie si vor sa o verifice.

Baaai ! nu mai ,, jicni,, lumea p'aici !Tu vii in curtea lui Fat -Frumos si vrei sa-l convingi ca Zmeul-Zmeilor nu exista?? Tu stii ca este o vorba inteleapta care spune cam asa ,, "Da-mi Doamne(?!) puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta".

Fosta membra 9am.ro

60 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2011, ora 15:05

maic�, nu mai �ita�i ditamai �irimboaili di kanciulatur� literar artistic� c�-mi provoca�i un disconfort ocular de-mi vine s� am���sc, mi se-nv�rt gloabele oculor mai �iva dec�t portocalili di la aristocat nevada �i nici m�car nu cade vreun tik-tak-toe !

jetoane, mai are cineva, poate poate !

ametist8

93 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2011, ora 20:39

"...De c��i ani nu auzim Evanghelia, �i m�ng�ietoare�le ei cuvinte ne tot trec pe deasupra capului... Poate va da Dumnezeu, �n cele din urm�, o clip� c�nd o va auzi �i inima cuiva. Atunci, intr�nd �n�untrul aceluia, ea va face acolo minunata, surp�tor-ziditoarea sa lu�crare, al c�rei miez este via�a cea adev�rat�. Dar p�n� atunci? P�n� atunci doar ne facem c� suntem vii, c�nd de fapt suntem mor�i, mor�i... "

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2011, ora 20:44

De la: _gladlyntelf_, la data 2011-01-23 15:05:12maic�, nu mai �ita�i ditamai �irimboaili di kanciulatur� literar artistic� c�-mi provoca�i un disconfort ocular de-mi vine s� am���sc, mi se-nv�rt gloabele oculor mai �iva dec�t portocalili di la aristocat nevada �i nici m�car nu cade vreun tik-tak-toe !

jetoane, mai are cineva, poate poate !

n'teles Domnu Glad , greseala de eroare ,sa traiti!ma conformez!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2011, ora 22:46

De la: ana__totir, la data 2011-01-23 14:31:17
Baaai ! nu mai ,, jicni,, lumea p'aici !Tu vii in curtea lui Fat -Frumos si vrei sa-l convingi ca Zmeul-Zmeilor nu exista?? Tu stii ca este o vorba inteleapta care spune cam asa ,, "Da-mi Doamne(?!) puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta".

Intentia mea nu a fost de a jigni, si cred ca nu e o jignire ce am spus. In caz ca cineva se simte jignit imi cer scuze.
Totusi, nu prea am incotro, "naivitate" este singurul cuvant pe care il gasesc pentru a descrie pe cineva care ar da crezare unei istorisiri precum cea de mai sus.
Cu toate acestea, dupa parerea mea, cuvantul "naiv" sau "naivitate" nu il consider o jignire. Tot asa cum nu consider jignire nici cuvantul "ignorant". De ce? Pentru ca ele descriu o stare care poate fi schimbata. Poti inceta sa fii naiv, tot asa cum poti inceta sa fii ignorant.
Cu totii suntem ignoranti in anumite priviinte. Spre exemplu eu sunt ignorant in ceea ce priveste chimia anorganica (sau alte mii de domenii). Insa daca imi dau seama de ignoranta mea am doua posibilitati: fie invat despre chimia anorganica, fie ii las pe specialisti sa vorbeasca coerent despre acest subiect.
Problema cu religia este ca pana si "specialistii" se auto-declara incompetenti. Si de aia auzi din gura diversilor teologi tot soiul de fraze precum: "dumnezeu e misterios, nimeni nu-l poate pricepe". Pai daca ar fi pe-asa atunci de ce te apuci sa rostesti fraze despre ceea ce recunosti ca nu cunosti?
Iata de ce, cu dramul de intelepciune pe care il am sau nu il am, eu fac o anumita diferentiere intre propozitii cu valoare sau lipsite de valoare.
Cele cu valoare sunt cele care pot fi sustinute prin argumentatie. Cele lipsite de valoare sunt cele in care trebuie sa crezi fara nici o umbra de dovada.
Cel putin asta e perspectiva mea.

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2011, ora 23:29

Yorick , eu n-am crezut nicio clipa ca tu ai putea ,, jicni,, ( cineva pe topicul asta s-a exprimat asa..)cumva , cu ceva , pe cineva ! Stai linistit , cred ca persoanele cu ceva ,, glagorie ,, la mansarda n-ar putea decat sa te felicite pt ,, stilul ,, tau inconfundabil , de bun simt ..si aproape fara cusur( discursul ) !

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului DOMNUL DUMNEZEU SAVAOT ESTE O PESONALITATE COMPLEXA:HOT,PROCUROR,JUDECATOR,EXECUTOR JUDECATORESC
Mergi la: