back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Biblia ne invata:trebuie sa fim misogini

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:24

Iata ca avem un lucru in comun .... iubim amandoua pisicile !

Vedeti fetelor ? Florin a aruncat un fragment .... scos din context ..... iar noi am inceput sa ne certam

Noua femeilor ne-a daruit Dumnezeu blandetea si cumpatarea !

Raporteaza abuz de limbaj
Caracterul f�r� �n�elepciune poate mult, dar inteligen�a f�r� caracter nu valoreaz� nimic - Cicero
The_rose_of_Saron

74 mesaje
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:27

De la: The, la data 2009-02-16 18:24:36Iata ca avem un lucru in comun .... iubim amandoua pisicile !

Vedeti fetelor ? Florin a aruncat un fragment .... scos din context ..... iar noi am inceput sa ne certam

Noua femeilor ne-a daruit Dumnezeu blandetea si cumpatarea !

asa este>Amin!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:30

De la: dagaio, la data 2009-02-16 18:17:46
De la: maria_tu, la data 2009-02-16 17:58:53
De la: dumy, la data 2009-02-15 19:02:05totusi cei Ecclesiastul asta?

Ecclesiastul este SOLOMON, FIUL LUI DAVID-al doilea rege al iudeilor- cel care a luptat cu Goliat,primul rege al iudeilor a fost Saul.Este caracterizat in Biblie ca fiind cel mai intelept om care a exstat si va exista vreodata.

De ce Solomon este considerat cel mai intelept om care a existat vreodata?
PENTRU CA ASA ZICE BIBLIA????
SPUNE-MI DOVEZI, daca stii ( exceptand stupida poveste despre cele doua femei care doreau acelasi copil si el a gasit care din ele e mama adevarata pt ca cealalta era dispusa sa il taie in doua )!
Daca Platon, Aristotel sau Socrate nu au fost destul de intelepti pt. capul tau, poate au fost Galileo Galilei, Leonardo DaVinci, Kant, Spinoza, Ghandi, Dalai Lama, Carl Jung, etc.

La modul cum discuti cu mine nu cred ca e cazul sa continuam discutia.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:35

De la: dora_visinescu, la data 2009-02-16 18:24:06Vezi tu Maria, tocmai asta este tragedia , c� am �n�eles-o perfect!
Ceea ce am spus mai sus despre Vechiul Testament, nu sunt vorbe aruncate dup� ce am citit o dat� Biblia. Am c�utat peste tot s� �n�eleg c�t mai corect �i am �ntrebat pe to�i cei care au fost �n m�sur� s�-mi dea un r�spuns. Pur �i simplu nu pot s� cred multe, foarte multe din cele scrise acolo.

Dora nu o poti intelege la o singura citire.
Il sii pe Dan Bejinariu? El a citit-o de 8 ori si odata versiunea engleza si tot mai are neclaritati.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:36

De la: maria_tu, la data 2009-02-16 18:30:38

Ecclesiastul este SOLOMON, FIUL LUI DAVID-al doilea rege al iudeilor- cel care a luptat cu Goliat,primul rege al iudeilor a fost Saul.Este caracterizat in Biblie ca fiind cel mai intelept om care a exstat si va exista vreodata.

SPUNE-MI DOVEZI, daca stii ( exceptand stupida poveste despre cele doua femei care doreau acelasi copil si el a gasit care din ele e mama adevarata pt ca cealalta era dispusa sa il taie in doua )!
Daca Platon, Aristotel sau Socrate nu au fost destul de intelepti pt. capul tau, poate au fost Galileo Galilei, Leonardo DaVinci, Kant, Spinoza, Ghandi, Dalai Lama, Carl Jung, etc.

Deci NU AI ARGUMENTE!!!! BRAVO!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:36

Maria, asta �ncercam s�-�i spun, nu am citit-o o dat� ci de mai multe ori....

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:39

De la: dora_visinescu, la data 2009-02-16 18:36:51Maria, asta �ncercam s�-�i spun, nu am citit-o o dat� ci de mai multe ori....

Pai ce sa iti mai spun, vb cu preotul tau acolo unde nu intelegi ceva, la noi asa se face.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:40

De la: dagaio, la data 2009-02-16 18:36:21

tu de ce nu imi raspunzi mie?
ti-ar conveni k religiile sa fie desfiintate?
sa nu mai esxiste razboaie,chipurile....

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:44

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-16 18:40:33

joanna_dark,

mi-ar conveni sa nu mai existe religii deloc. NICI O RELIGIE! SAU RELIGIA NOASTRA SA FIE IUBIRE!!!!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:46

Argumente pt ce Dagio????

Tu oricum nu crezi ce scrie in biblie, ce vrei sa pierdem timpul degeaba?

Penrtu mine ce e scris in Biblie e sfant.

Daca Dumnezeu a spus ca Solomon va fi cel mai inteligent om care va exista iar tu vii cu alte argumente ce rezolvi?

Acum cati ani a trait Solomon? cunosti contextul, cunosti istoria? studiaz-o daca esti sincera si vrei sa aflii.Citeste proverbele, eclesiastul, cantarea cantarilor, scrise de Solomon si asa o sa-l cunosti mai bine.Gandurile lui sunt acolo, ca si gandurile tale pe paginile forumului.

App. stii ce spune Biblia? Ca a fost si cel mai bogat rege din cati au existat si vor exista pe fata pamntului.

App, daca citesti intr-un psalm scris cu multi ani inainte de descoperirea faptului ca pamantul e rotund , vei gasi un verset in din care reiese ca pamantul e rotund.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:48

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-16 18:40:33

Ioana, �mi permit s�-�i r�spund eu!
Nu mi-ar conveni s� fie eradicate religiile �i �ti de ce? Pentru c� s-ar �nc�lca flagrant drepturile omului. Fiecare are dreptul s� cread� �i s� sus�in� orice religie. A�a este normal �i firesc. Nu este normal s� fie r�zboaie din cauza religiilor, dar sunt. De ce? Din cel pu�in dou� motive:
1. �ntotdeauna vor exista fanatici religio�i;
2. �ntotdeauna de pe urma religiilor se c�tig� bine.

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:49

Cele mai frumoase pasaje din biblie vorbesc tocmai despre iubire

"1. De a� gr�i �n limbile oamenilor �i ale �ngerilor, iar dragoste nu am, f�cutu-m-am aram� sun�toare �i chimval r�sun�tor.
2. �i de a� avea darul proorociei �i tainele toate le-a� cunoa�te �i orice �tiin��, �i de a� avea at�ta credin�� �nc�t s� mut �i mun�ii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. �i de a� �mp�r�i toat� avu�ia mea �i de a� da trupul meu ca s� fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folose�te.
4. Dragostea �ndelung rabd�; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuie�te, nu se laud�, nu se trufe�te.
5. Dragostea nu se poart� cu necuviin��, nu caut� ale sale, nu se aprinde de m�nie, nu g�nde�te r�ul.
6. Nu se bucur� de nedreptate, ci se bucur� de adev�r.
7. Toate le sufer�, toate le crede, toate le n�d�jduie�te, toate le rabd�.
8. Dragostea nu cade niciodat�. C�t despre proorocii - se vor desfiin�a; darul limbilor va �nceta; �tiin�a se va sf�r�i;
9. Pentru c� �n parte cunoa�tem �i �n parte proorocim.
10. Dar c�nd va veni ceea ce e des�v�r�it, atunci ceea ce este �n parte se va desfiin�a.
11. C�nd eram copil, vorbeam ca un copil, sim�eam ca un copil; judecam ca un copil; dar c�nd m-am f�cut b�rbat, am lep�dat cele ale copilului.
12. C�ci vedem acum ca prin oglind�, �n ghicitur�, iar atunci, fa�� c�tre fa��; acum cunosc �n parte, dar atunci voi cunoa�te pe deplin, precum am fost cunoscut �i eu.
13. �i acum r�m�n acestea trei: credin�a, n�dejdea �i dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea. "

Epistola �nt�ia c�tre Corinteni a Sf�ntului Apostol Pavel - cap.13

Caracterul f�r� �n�elepciune poate mult, dar inteligen�a f�r� caracter nu valoreaz� nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:58

joanna_dark,

mi-ar conveni sa nu mai existe religii deloc. NICI O RELIGIE! SAU RELIGIA NOASTRA SA FIE IUBIRE!!!!!!

poi...crestinismul promoveaza iubirea....

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 18:58

De la: The, la data 2009-02-16 18:49:58Cele mai frumoase pasaje din biblie vorbesc tocmai despre iubire

"1. De a� gr�i �n limbile oamenilor �i ale �ngerilor, iar dragoste nu am, f�cutu-m-am aram� sun�toare �i chimval r�sun�tor.
2. �i de a� avea darul proorociei �i tainele toate le-a� cunoa�te �i orice �tiin��, �i de a� avea at�ta credin�� �nc�t s� mut �i mun�ii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. �i de a� �mp�r�i toat� avu�ia mea �i de a� da trupul meu ca s� fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folose�te.
4. Dragostea �ndelung rabd�; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuie�te, nu se laud�, nu se trufe�te.
5. Dragostea nu se poart� cu necuviin��, nu caut� ale sale, nu se aprinde de m�nie, nu g�nde�te r�ul.
6. Nu se bucur� de nedreptate, ci se bucur� de adev�r.
7. Toate le sufer�, toate le crede, toate le n�d�jduie�te, toate le rabd�.
8. Dragostea nu cade niciodat�. C�t despre proorocii - se vor desfiin�a; darul limbilor va �nceta; �tiin�a se va sf�r�i;
9. Pentru c� �n parte cunoa�tem �i �n parte proorocim.
10. Dar c�nd va veni ceea ce e des�v�r�it, atunci ceea ce este �n parte se va desfiin�a.
11. C�nd eram copil, vorbeam ca un copil, sim�eam ca un copil; judecam ca un copil; dar c�nd m-am f�cut b�rbat, am lep�dat cele ale copilului.
12. C�ci vedem acum ca prin oglind�, �n ghicitur�, iar atunci, fa�� c�tre fa��; acum cunosc �n parte, dar atunci voi cunoa�te pe deplin, precum am fost cunoscut �i eu.
13. �i acum r�m�n acestea trei: credin�a, n�dejdea �i dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea. "

Epistola �nt�ia c�tre Corinteni a Sf�ntului Apostol Pavel - cap.13

Draga The, faptul ca biblia vorbeste foarte frumos despre rolul iubirii ( asa cum o face foarte multe carti pe lumea asta! ), asta nu-i spala "pacatele" ei ( bibliei ) ci doar amageste ( din punctul meu de vedere! ) pe cel care citeste.

IN ORICE RAU E SI UN BINE! DACA ARE PUTIN BINE, NU INSEAMNA CA NU E RAU!

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:02

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-16 18:58:18joanna_dark,

poi...crestinismul promoveaza iubirea....

Draga, BIBLIA SI CRESTINISMUL PROMOVEAZA MULTE PE LANGA IUBIRE: INTOLERANTA, GENOCIDUL, RAZBOIUL, URA, VIOLURILE, PROSTITUTIA, GELOZIA, FRICA, MISOGINISMUL, ORGOLIUL, ETC.......

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:08

Eu nu pot spune ca inteleg toate pasajele din Biblie ... departe de mine gandul asta ....
Credinta mea in Dumnezeu nu se naste nici din indoctrinare, nici din fanatism ci este bazata pe experiente absolut personale.
Ceea ce stiu insa este ca Biblia nu indeamna barbatul sa fie misogin ..... unii dintre barbati au rastalmacit anumite pasaje din Biblie pentru a-si sustine asa-zisa superioritate fata de femei.

1 mesaj
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:09

dagaio drag/a nush cum poti sa spui lucrul asta, dar chiar esti lovit in cap daca poti sa afirmi asa ceva

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:10

dagaio....religiile(si in special crestinismul) nu promoveaza asa ceva....
dak te deranjeaza unele din legile evreilor (cum ar fii k o vaduva e obligata sa se marite cu fratele sotului ei decedat dak acesta nu a lasat urmasi) declara-te antisemita si posteaza pe toate topicurile...*moarte jidanilor*!!!...dar nu mai scrie timpenii despre crestinism....poate te si crede cineva...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:13

*Nic�ieri femeia nu e mai �n�l�at� dec�t �n Biseric�, ea e iubit� de b�rbatul s�u a�a cum Hristos a iubit Biserica, Efeseni 5, 25 adic� p�n� la jertfire de sine. Ea este icoana vie a lui Dumnezeu. De aceea mi se par extraordinare cuvintele unui preot rom�n contemporan care, adres�ndu-se t�n�rului cre�tin, �l aten�ioneaz� cu bl�nde�e: �Fiule, ia aminte, atunci c�nd vei vrea s� dai alesei tale primul s�rut, s� te g�nde�ti c� trebuie s� s�ru�i o icoan� a lui Dumnezeu*. Savatie Bastovoi

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:15

Stati putin ...... Dagaio ridica niste intrebari si este indreptatita sa intrebe si sa primeasca raspunsuri (pe cat posibil logice) si nu sa fie jignita.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:25

De la: The, la data 2009-02-16 19:15:02Stati putin ...... Dagaio ridica niste intrebari si este indreptatita sa intrebe si sa primeasca raspunsuri (pe cat posibil logice) si nu sa fie jignita.

Dar ea are dreptul sa jigneasca?
De ce ma rog ii e mila de doua ori de mine?
Ca sunt crestina? Pentru ca eu cred in Dumnezeu?Pana si statul imi garanteaza acest drept.

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:29

Maria , eu cred ca nimeni nu trebuie sa jigneasca pe altcineva ..... indiferent de convingeri !

steal_my_moonlight

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:33

penibil. free your mind ! fanatici ... 8-|

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:35

De la: The, la data 2009-02-16 19:29:51Maria , eu cred ca nimeni nu trebuie sa jigneasca pe altcineva ..... indiferent de convingeri !

Pai adreseaza-te ei , ea a ridicat piatra de jos .

O deranjaza credinta noastra sa ne ignore cum a facut-o si pana acum. Cel putin pe mine, in afara de raspusurile pe care i l-am dat legat deTamar nu cred ca am mai "discutat" cu ea alta data.

Face niste confuzii grave.Crestinismul inseamna dragoste, sacrificiu, nu ceea ce sustine ea (violuri si alte prostii, sa vina cu Noul Testament sa aduca versete in sprijinul a ceea ce afirma, nu vorbe in vant)

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:35

De la: steal_my_moonlight, la data 2009-02-16 19:33:27penibil. free your mind ! fanatici ... 8-|

Parerea ta ....

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:37

Da Maria, ai dreptate, Crestinismul inseamna dragoste !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:46

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 19:50

De la: maria_tu, la data 2009-02-16 19:35:33
De la: The, la data 2009-02-16 19:29:51Maria , eu cred ca nimeni nu trebuie sa jigneasca pe altcineva ..... indiferent de convingeri !

Pai adreseaza-te ei , ea a ridicat piatra de jos .
O deranjaza credinta noastra sa ne ignore cum a facut-o si pana acum. Cel putin pe mine, in afara de raspusurile pe care i l-am dat legat deTamar nu cred ca am mai "discutat" cu ea alta data.
Face niste confuzii grave.Crestinismul inseamna dragoste, sacrificiu, nu ceea ce sustine ea (violuri si alte prostii, sa vina cu Noul Testament sa aduca versete in sprijinul a ceea ce afirma, nu vorbe in vant)

Maria, s� nu facem confuzie �ntre Noul �i Vechiul testament!
Dagaio se refer� la Vechiul Testament, ar fi absurd s�-i ceri s�-�i aduc� argumente din cel nou....
Cre�tinismul care se reg�se�te �n Noul Testament, este ok! Nu ai ce s�-i repro�ezi �i da, ai dreptate �ndeamn� la dragoste �i sacrificiu.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 20:41

Citeste cu atentie mesaju ei "..Biblia si Crestinismul...."
Biblia= VT+NT
Hai sa incheiem discutia.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 20:49

De la: maria_tu, la data 2009-02-16 20:41:50Citeste cu atentie mesaju ei "..Biblia si Crestinismul...."
Biblia= VT+NT
Hai sa incheiem discutia.

Draga mea,

daca un baiat care iti face curte este frumos, simpatic, spune poezii frumoase, are 2 facultati, castiga bine, .........dar ii place sa iti traga o palma cateodata ...... il mai vrei de sot???

Cam acelasi lucru e si cu biblia. Ca eu sa-ti recomand o carte, TREBUIE SA FIU DE ACORD CU EA IN PROPORTIE DE CEL PUTIN 99%. Eu nu sunt, asa ca nu ti-o recomand.

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului BIBLIA NE INVATA:TREBUIE SA FIM MISOGINI
Mergi la: