back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 22:51

De la: eugenb, la data 2009-04-03 22:30:21"joanna_darc_2007"

Am vazut si acest video-clip si singurul lucru cert pe care l-am aflat a fost ca este facut pentru a colecta bani. In al doilea rand, am aflat ce este facut de o firma, care a primit "ordinul" (sau "misiunea") ca sa "combata" Avortul. In al treilea rand, se "bate moneda" (asta ca tot ne arata si acea moneda - nu am putut sa-mi dau seama cat de mare era acea moneda) de a arata niste fragmente ale unei fiinte umane care ... nu se stie daca a fost sau nu intreaga initial. Daca va uitati mai cu atentie veti observa va initial a fost ... intreaga, dupa aceea a fost folosita pentru expunere (de fapt era o "profanare", dar "scopul scuza mijloacele folosite"). In al patrulea rand am observat ca acea fiinta avea o varsta care putea sa duca la "impiedicarea" avortului (parerea mea) si deci este un caz despre care eu nu am facut referire, deci nu ma mai intereseaza. Eu am facut referire la avortul petrecut inainte de a se dezvolta in asa fel ca cel prezentat. Este clar, pentru mine, ca a fost facut acel video-clip pentru ca sa "imbune" oamenii pentru a face "donatii". Pentru Dumneavoastra, de ce a fost facut acest video-clip ? Daca a fost facut dupa Dumneavostra doar pentru sensibilizarea femeilor sa nu faca avort (ca asa ne invata Dumnezeu) inseamna ca nu si-a atins "scopul", al celor care l-au facut.

Posibilitati de a continua pe aceasta tema mai sunt (nu trebuie cautate prea mult) atat PRO cat si CONTRA. Eu am subliniat doar ce mi-a "sarit in ochii". Dumneavoastra puteti, binenteles, sa vedeti numai aceea a "paharului" care va avantajeaza. Este parerea Dumneavoastra si nu am sa va "interzic" eu acest lucru. Dar ar trebui sa cautati si "dreptatea" celor care sunt "impotriva" ideii Dumneavoastra. Eu nu vreau sa va "oblig" ce cred eu, dar tot asa nu voi accepta ca altcineva sa ma "oblige" sa cred ce crede el daca eu nu sunt convins ca are dreptate. De aici cred ca pleaca "neintelegerile" pe acest topic (sau pe acest Forum). Numai din discutiile duse cu calm si intelegere a tuturor, putem sa ajungem pana la urma la ADEVAR. Prin jigniri si prin afirmatii gen : "daca nu esti de acord cu mine, inseamna ca ma urasti" nu ajungem la nici-un rezultat.

domnule eugen...sunt de acord k trebuie sa ne pastram calmul atunci cand vorbim pe un topic....pe cat de mult putem.....
deci...dumneavoastra sunteti de acord cu avortarea unui copil mai mic(un copil kr nu a avut timp sa creasca mai mult)...insa...stiu k sunteti un bun crestin...si k va temeti de dumnezeu...ganditi-va la faptul k el i-a dat suflet si acelui copil(mic,,,dar cu dreptul la viata)....omorandu-l savarsim uciderea unui om...il maniem pe dumnezeu foarte tare...ganditi-va si la aspectul asta....
indiferent ce varsta ar avea un copil are dreptul la viata!!!
uciderea lui e o crima!!!

numai bine!!!

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 00:43

De la: ralucaelena13, la data 2009-04-03 00:26:45
De la: ralucaelena13, la data 2009-04-02 23:34:55www.youtube.com/watch?v=LiyxFCASdIg&feature=channel_page[/quote]

In speranta ca Lizucaus a terminat de scris.

Imi pare rau,ca am scris atat de mult.Dar o a anume persoana,de pe acest forum,mi-a cerut argumente logice si am simtit nevoia sa-i dau argumente logice.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 00:59

De la: lizucaus, la data 2009-04-02 21:34:53Dragii mei credinciosi de pe acest forum,nu am avut timp sa citesc tot ce a-ti scris,si nici nu ar fi avut rost,ca in afara de faptul ca va considerati toti credinciosi si destepti,si jigniti pe altii,care au o parere libera si care intr-adevar respecta cuvantul lui Dumnezeu:gen mytcor,passadro,etc.,nu sunteti decat niste egoisti si limitati.Sincer imi cer scuze pentru aceasta acuzatie,dar chiar o meritati.Nu meritati absolut nici o atentie din partea nimanui,cu atat mai putin a lui Dumnezeu.Citit cu atentie ce am scris.Pentru d-na Marinescu Irina,nu am spus ca nu as avea viata daca as creste 1-2 copii.Draga mea am spus ca nu as avea viata daca as creste 20 copii.Draga Marcele,inainte sa ma faci cum iti vine la gura,afla ca esti in postul Pastelui si ca trebuie sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti.Mai afla, de asemenea ca am spus 20 de copii,asa un nr.,metaforic vorbind.Am luat un nr.la intamplare,pentru a exemplifica.Si,dragul meu,stiu exact ce e ala feedback.Pt.a-ti demonstra o sa-l afisez pe forum.Spre deosebire de voi,care dati Copy Paste,la niste articole scrise de altii,si pe care nici macar nu le cititi,d-apai sa le intelegeti,eu scriu ceea ce gandesc si ceea ce simt.Pt.cultura ta generala,d-le Marcel sunt psihoterapeut,si v-am manipulat.V-am provocat ca sa vad ce gandesc credinciosii.Se pare ca nimic.Am incercat sa va manipulez pozitiv,dar se pare ca nu ai cu cine.Poate incercati voi sa va manipulati dublu pozitiv si sa nu cadeti in capcana Satanei.Si acum sa va dau o lectie de religie,ca aveti nevoie.Sunteti dusi cu duhul rau.Daca exista rai si iad,va garantez ca iadul va asteapta.(pe acei ce hulesc numele Domnului,pe forumul asta).De manipulare a-ti auzit dragilor credinciosi?De provocare a-ti auzit dragilor credinciosi?Si mai sunteti si in postul Pastelui.Sa va fie rusine.Sincer,sunteti demni de mila.
Mi s-a facut scarba,cand v-am vazut ce a-ti scris.Nu am cuvinte sa-mi exprim repulsia,dar pot spune doar atat:Mare ti-e gradina ta Doamne,dar sigur nu e loc si pentru voi credinciosii.
Sincer,va spun mi-ati lasat un gust amar,desi va inteleg foarte bine.Si anume,din cauza neputintei si slabiciunii voastre de a vedea mai departe de barna nasului,va agatati de Dumnezeu.Ceea ce ma uimeste,e ca Dumnezeu nu va deschide si ochii.Dar fiecare om are modul lui diferit si unic, de a percepe lucrurile.Incercati sa nu mai cadeti in plasa Satanei asa usor,caci repede a-ti cazut,cand v-am provocat(manipulat cum am vrut eu).Tot sincer va spun ca mi-e mila de voi.

... lizucaus ... TE-AI DUS LA DOCTOR ? ... ai mare nevoie ... foarte mare ... CE ''crestini'' ACCEPTA CURVARASIA CA ''voia domnului'' ? ... CE ''crestini'' ACCEPTA AVORTUL INTENTIONAT SI PREMEDITAT CA FIIND ''voia domnului'' ? ... duduita, ca multi alti romani, esti plecata cu SORCOVA ? ...
... de ce aruncati FRUSTRARILE, INCONSTIENTA, IGNORANTA si INAPOIEREA in numele UNEI CREDINTE ? ... nicaieri, IN AFARA DE ROMANIA, nu am mai auzit asemenea INEPTII ...
... ce INSEAMNA PASTELE pentru tine ? ... o perioada in care iti poti arata IPOCRIZIA si SIMULA pocainta ... pocainta pentru ce ? ... PENTRU FAPTELE TELE ... dar cu voia domnului ... ... nu stiu cine v-a bagat asemenea TIMPENII in cap, dar sfideaza EVIDENTELE si LOGICA ... bagati-va ''pastele'' vostru in c_r ... pentru voi oricum NU REPREZINTA NIMIC ...
... eu nu sint un credincios, dar nu ceea ce aud in romania intrece orice LOGICA ... chiar daca subiectul NU AVEA IN VEDERE credinta, tocmai datorita faptului ca stiam ca multi sint atei, vad ca incearca o PITI sa dea lectii de ''religie'' ... daca spui ASA CEVA ORIUNDE IN STRAINATATE esti privit ca UN BARBAR ... din pacate multi straini au aceasta impresie ... si AU SI MOTIVE ... le ''expuneti'' cu logica unui ''telectual'' de romania ...
... HUUUUUUOOOOOOOOOO ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:01

De la: lizucaus, la data 2009-04-01 21:52:04Decat sa suporti durerile nasterii,la 20 de copii,care dureaza 4-5 ore fiecare(depinde de situatie),mai bine te scobesti 20 de minute de 20 de ori(si tot mai bine suporti aceste dureri,decat ale nasterii,atat fizic,cat si psihic si spiritual)..

... duduita ... asta e credinta ta ... bagati-o in fund ... scuze de expresie ... esti dusa rau de tot ...

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:08

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-03 00:54:59
De la: lizucaus, la data 2009-04-02 23:44:12
De la: marinescuirina, la data 2009-04-02 22:56:10Lizucaus, am ras cu lacrimi cand am citit ca esti psihoterapeut.
1. Nu-mi vine sa cred!! Nu mai reproduc aici faimoasele tale cuvinte, dar ma intreb daca pe un forum nu-ti poti controla limbajul (este simplu, nu?? raspunzi in scris, ai timp sa treci prin filtrul gandirii, sa redactezi etc...), cum te descurci in situatii fata in fata? Cum poti gestiona o discutie cu un om care chiar are probleme?
2. Apoi spui ca de fapt a fost o "manipulare pozitiva". Ce stii tu despre manipulare? Ne-ai manipulat atat de bine ca au sarit forumistii in capul tau! Apropo, nu sunt toti credinciosi.
3. Nu stim daca tu crezi sau nu in Dumnezeu, dar precis Il utilizezi pt interesele tale de moment!!! Asta m-a fascinat intotdeauna la unii oameni: il iau pe Dumnezeu aliat si te ameninta cu iadul, cu Satana si cu toate cele!!!!
4. Daca toate fortele cerurilor si pamantului nu ne impresioneaza in argumentatia ta, este cazul sa ne fluturi si diplomele tale!
5.Ca sa rezum: tu injuri si apoi spui ca noi vorbim urat???!!! Eu as spune ca asta-i mania persecutiei (= paranoia), dar deh, eu nu sunt psihoterapeut.

6. Nu cred ca are rost sa te enervezi pt acest mesaj, ca in fond este un "feedback", m-ai manipulat cum ai vrut tu (te citez), deci presupun ca acest raspuns era de asteptat, nu??
7. Asa, ca fapt divers.. daca tu iti traiesti viata asa cum vrei, libera de obligatiile legate de cresterea copiilor (1-2 sau 20, nu conteaza) de ce esti atat de nefericita incat explodezi la niste mesaje scrise de necunoscuti???

Draga mea,lasa-ma cu teoria ta.Eu am injurat,sa provoc.Eu prima data,pe acest forum,am spus un simplu NU.Si dintr-un,,nu,, a iesit o intreaga polologhie.Uita-te la a doua pagina si nu vorbi inainte sa gandesti.Nu-ti flutur nici o diploma,sunt ce vrei tu sa fiu,numai ca iar ti-am aruncat pastila cu psihoterapeutul si tu ai inghiti-to,si ai despicat firul in patru.Ba mai mult decat, atat,mi-ai facut si sapte reguli.Pentru cunostinta ta generala,stiu mai multe decat crezi tu despre manipulare si feedback.Iar daca nu stiu,draga mea,nu e o rusine,caut pe google,si-mi spune nenea google tot.Irina.incearca sa mai gandesti si liber din cand in cand.O sa-ti afisez pe forum manipularea si feedbackul,ca sa ti-i le insusesti bine.

Lizuca, ești "pastă"!!!!
Tu nu ai înjurat pentru ca să provoci, ci pentru că așa ești "educată". Acesta este nivelul tău intelectual, din păcate.
Tu nu ai ce diplome să ne "fluturi" sub nas....pentru că în capul tău sunt doar fluturi.
Tu nu ești și nici nu vei fi vreodată psihoterapeut! Nici măcar economist....că nu ești în stare să cunoști adevăratul sens al cuvintelor "feedback" și "manipulare". Este destul de corectă postarea despre feedback...nu completă...dar corectă. Problema este că nu ai aplicat-o...din lipsă de înțelegere.
Eu nu intru pe forum pentru a demonstra cuiva ceva sau pentru a manipula vreo "personalitate", în consecință, chiar nu mă simt datoare să-ți dau ție sau altcuiva explicații suplimentare la credința pe care o am sau nu o am.
Cu mine fazele de genul " suntem în postul lui paștelui" sau "căderea în capcana lui Satan".....doar mă amuză teribil

Așa că n-ai decât să-l iei pe prea-iubitul tău Iehova și să te înalți cu el liniștită la cer! N-am nici cea mai mică obiecție!!!
În altă ordine de idei, la capitolul "manipulare"...habar n-ai ce înseamnă!!!!! Dacă vrei neapărat, pot să-ți explic......asta dacă nu cumva fluturașii din capul tău au impresia că sunt mai bine pregătiți la capitolul ăsta.
Pot să-ți povestec despre manipulare cel puțin o săptămână fără întrerupere, având în vedere că lucrearea mea de master se numește : "Persuasiunea și manipularea în comunicarea de afaceri". Așa că cel puțin în acest domeniu te pot ajuta.
Ahhh! Încă ceva!
AVORTUL LA CERERE ESTE O CRIMĂ !!!!!!

Dora,permite-mi sa fac o gluma.Daca eu nu cedez,gura nu-ti mai tace.(glumesc).Dar am scris si o poezie(ca femeile vorbesc prea mult).Stiu ce inseamna manipularea si stiu sa o folosesc f.bine,atunci cand vreau.Nu vreau sa ma ridic la cer,inca,dar daca tu imi doresti asta,nu ai decat.Pana una alta,se pare ca avem ceva in comun,masterul.Lucrarea mea la master se numeste ,,Politici sociale in domeniul resurselor umane,,.Iar daca ma poti ajuta in acest domeniu,accept ajutorul tau cu cea mai mare placere.Tot ce am vrut sa spun pe acest forum,a fost ca trebuie sa ne respectam unii pe altii,indiferent de modul fiecaruia de a vedea lucrurile.Trebuie sa acceptam faptul ca suntem diferiti,ca fiecare avem un mod diferit de a percepe lucrurile,situatiile,fenomenele din jurul nostru.Fiecare are propriul adevar,propriile convingeri,iar daca adevarul meu,nu este si al tau,asta nu inseamna ca-ti sunt dusman.Ceea ce e bine pentru mine,nu e binesi pentru tine,deoarece avem personaltati diferite.ne nastem in medii diferite.In viata nu ne nastem egali,fiecare avem minusuri si plusuri.Pentru a putea convietui in societate,trebuie sa ne acceptam unii pe altii,si sa ne respectam unii altora alegerile si deciziile.De ex(e un exemplu metaforic,a se intelege substratul):tu alegi sa faci 3 copii,pentru ca asta iti doresti tu pentru tine,eu aleg sa fac doar unul,pentru ca asta imi doresc eu pentru mine.Din punctul meu de vedere,eu nu am nimic impotriva ta,e superok si sunt intrutotul de acord cu tine,atata timp cat nu ma ataci pe mine personal si nu incerci sa-mi impui punctul tau de vedere.Adica sa nu incepi sa-mi spui ca si eu trebuie sa fac tot trei copii,pentru ca numai eu stiu ce e mai bine pentru mine.Daca eu imi doresc doar unul,si tu incepi sa ma bati la cap sa fac trei copii,o sa ajung la un moment dat,sa cred ca chiar imi doresc trei copii.Si in loc sa-mi faci un bine,tu imi faci un rau,pentru ca eu nu asta mi-am dorit de la mine insumi si nu sunt pregatita pt acest lucru sau nu am potentialul necesar.Repet:e un exemplu metaforic.(poate sa fie o situatie de job,etc.).In general asta e greseala pe care o facem noi romanii,credem ca ceea ce e bine pentru fiecare dintre noi la nivel individual,e bine si pentru ceilalti,din jurul nostru si incercam sa le impunem propriile pareri individuale. Aflati,ca ce e bine pentru unul dintre noi,nu e bine pentru toti.Adevarul se afla in interiorul nostru,a fiecaruia dintre noi.Fiecare are dreprul la propria-i morala,chiar daca ea e imorala.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:08

De la: lizucaus, la data 2009-04-02 22:42:09Postul – Mijloc de purificare si echilibru uman

Afându-ne în Postul Sfintelor Pasti,perioadă de cea mai mare însemnătate din tot cursul anului,care ne oferă posibilitatea înfrânării de bunăvoie,se cuvine să găsim câteva cuvinte despre valoarea postului.Astăzi,puțini vorbesc despre valoarea postului,dar și mai puțini dintre creștini practică postul,pentru că nu înțeleg rostul lui religios-moral.
Chiar și în Dicționarul Explicativ al Limbii române,citim:,,postul este interdicția de a mânca unele alimente(de origine animala),prescrise credincioșilor de către Biserică în anumite zile sau perioade ale anului,,.
Această definiție restânge mult sensul postului,deoarece ființa omenească este cea mai complexă creatura a Lui Dumnezeu și este înzestrată cu suflet spiritual(dar se pare Marcele,ca voua celor care va lăudati ca sunteți credincioși,vă lipsește cu desăvârșire).
Deci dacă prin post ne mărginim numai de la abținerea de la anumite alimente,adică practicăm postul trupesc și ignorăm pe cel spiritual,atunci dovedim că nu am înteles
Rostul mai înalt al postului.Postul am putea spune ca este cea mai veche poruncă:,,din acest pom să nu mâncați,, a spsu Dumnezeu încă în paradis.Omul n-a ascultat.Apoi,de-a lungul timpului,toate celelalte patimi au năvălit asupra lui.În sens contrar,Noul Adam,
Iisus Hristos,își începe activitatea postind,și ispitit fiind,biruiește,pentru a ne deschide calea spre cer.Având in vedere importanța Postului,trebuie să-i înțelegem bine sensul, căci de el depinde,în mare măsură,mântuirea sau condamnarea noastră.Postul creștin, numit și post ascetic,se deosebește de orice alt regim alimentar(medical, vegetarian, necesar sportivilor,etc.)prin obiectivul pe care-l urmărește,fiind mijlocul cel mai puternic de luptă împotriva ispitelor.Unii creștini reduc tot postul la mâncare.
Dar dacă ți-ai limitat postul la mâncare și nu te-ai pregătit sufletește,rămânand același egoist,mincinos,desfrânat,postul este ca și cum n-ar fi.Mai bine ai fi mancat carne,decât să mănânci pe om blestemând și înjurând,spune un Părinte al deșertului(după puterile fiecăruia)trebuie să fie o întărire,un ajutor în lupta pe plan spiritual,un efort de a scutura tirania trupului,ca nu cumva trupul să o ia înainte cu patimile sale.
Postul înseamnă în general înfânare.Frâna la gura(aviz amatorilor:Marcel,Dora, Joanna,etc.),să nu mai clevetești(bârfești),frână la urechi,să nu mai asculți șoaptele
rele ale unuia împotriva altuia,frână mândriei,lăcomiei,frână desfrânării,frână minciunii,invidiei,băuturii,fumatului,răutății.Ești mândru,luptă-te să nu mai fii.
Ești mincinos,desfrânat,trezește-te și biruiește-le.Fără această luptă,oricâtă fasole și cartofi ai mânca,tot nu îndeplinești adevăratul post.Restricția la mâncare este un ajutor,
dar nu un scop în sine.Postul trebuie simțit ,nu ținut din obligație,ci din iubire.
Mulți oameni sunt posesori ai unei păreri eronate când întreabă:,,Ce să fac.ce este mai păcat,doar să râvnești la ceva de mâncare sau la alte lucruri sau chiar să mănânci,,.
Iată cum îi duce satana pe bieții oameni de nas.Cât de viclean este diavolul și cât de ușuratic este omul!Pare un lucru banal,dar îi vedem foarte fideli acestui fel de a fi.
Exemplu cel mai bun voi:altceva nu a-ți știut decât să-mi răspundeți cu răutate și să mă acuzați,neștiind de fapt,cine sunt,ce sunt și ce vreau.A-ți căzut pradă ispitei,când mi-ați adus tot felul de jigniri,și a-ti citit printre rânduri ce v-am spus eu.Mai mult decât atât a-ți interpretat cum v-a venit voua bine(în sens rău).Meritați felicitări și aplauze.
Nu,fraților,oricâte ispite sau tentații am avea,datoria noastră morală este să luptăm împotriva lor,să le învingem,nu să ne învingă ele pe noi(mai ușor cu clevetelile,că v-au cam învins).De asemenea,mai există în popor o falsă învățătură,în legătură cu postul.Ei spun că țin prima și ultima săptămână de post,lăudându-se foarte mult cu aceasta(ca și voi cu credința),dar iată explicația reală.Sfinții Părinți au socotit postul,mai ales cel de 40 de zile,ca o scară către cer,către Dumnezeu,ca o punte ce leagă pământul de cer; deci logic vorbind,ca să trecem această punte trebuie ținute toate cele 40 de zile,care reprezintă 40 de trepte.Dar când creștinul de azi ține primele 7 zile și ultimele 7 zile,socotim că acest post nu este ca o punte continuă,ci are numai cele două capete,începutul și sfârșitul(ca și voi cu avortul,degeaba sunteți contra avortului, dacă le aduceți înjurii și acuze altora).Prin urmare,este o punte ireală,nefolosibilă.Prăpastia este mare,distanța este mare de la un capăt la altul și nu se știe dacă mai poți realiza postul care duce la mântuire.Prăpastia este mare și între voi(cei ce se numesc întrucredința Domnului pe forum) și Dumnezeu și dacă nu vă reveniți,nu se știe dacă veți mai primi mântuirea.Asta se cheamă manipulare pozitivă,Marcele.Cum e să cazi in capcană?În propria-ți capcană?Sau scuză-mă,tu nu știi să răspunzi la întrebări,știi doar să postezi vulgarisme pe forum,dar e important de reținut că ești împotriva avortului,deoarece e o crima.Cât ai scris pe forum,mai bine scriai o carte,și te lămureai și dacă ai dreptate,în funcție de vânzări.Degeaba ai umblat mult prin lume,că nu ai învățat nimic.Eu mă întreb,ce-i înveți tu pe cei 8 copii ai tăi?Sau când mai ai timp de ei,dacă scrii întruna pe forum?

... alooo duduie ... E O VARZA INCREDIBILA IN CAPUL TAU !!! ... tu citesti ce scrii ? ... tu gindesti cind scrii ? ...
... amesteci cu ''nonsalanta'' postul pastelui (???), cu ''manipularea'' pozitiva (???), mintuire (???), capcane (???) ... CU AVORTUL ... asta e ''filozofia'' pe care ti-a plasat-o ''d-zeul tau'' ? ...
... mamaaaaaaaaa, CITA NEBUNIE ... invelita in filozofii de ''viata'' (???) ... crestineasca ... ... daca astia sint crestini (???) si eu sint Bin Laden ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:09

De la: lizucaus, la data 2009-04-02 10:02:23Dora,sunt inteligenta,nu ma cred.Eu sunt sigura pe ceea ce spun,tu chiar nu intelegi?Nu ma afecteaza,nu ma demoralizeaza cu nimic criticile tale.Draga mea,si criticile tale nu sunt deloc constructive pentru mine..

... mdaaaa ... si nebunii cred la fel ...

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:19

De la: The, la data 2009-04-03 08:33:55
De la: lizucaus, la data 2009-04-02 23:44:12
De la: marinescuirina, la data 2009-04-02 22:56:10Lizucaus, am ras cu lacrimi cand am citit ca esti psihoterapeut.
1. Nu-mi vine sa cred!! Nu mai reproduc aici faimoasele tale cuvinte, dar ma intreb daca pe un forum nu-ti poti controla limbajul (este simplu, nu?? raspunzi in scris, ai timp sa treci prin filtrul gandirii, sa redactezi etc...), cum te descurci in situatii fata in fata? Cum poti gestiona o discutie cu un om care chiar are probleme?
2. Apoi spui ca de fapt a fost o "manipulare pozitiva". Ce stii tu despre manipulare? Ne-ai manipulat atat de bine ca au sarit forumistii in capul tau! Apropo, nu sunt toti credinciosi.
3. Nu stim daca tu crezi sau nu in Dumnezeu, dar precis Il utilizezi pt interesele tale de moment!!! Asta m-a fascinat intotdeauna la unii oameni: il iau pe Dumnezeu aliat si te ameninta cu iadul, cu Satana si cu toate cele!!!!
4. Daca toate fortele cerurilor si pamantului nu ne impresioneaza in argumentatia ta, este cazul sa ne fluturi si diplomele tale!
5.Ca sa rezum: tu injuri si apoi spui ca noi vorbim urat???!!! Eu as spune ca asta-i mania persecutiei (= paranoia), dar deh, eu nu sunt psihoterapeut.

6. Nu cred ca are rost sa te enervezi pt acest mesaj, ca in fond este un "feedback", m-ai manipulat cum ai vrut tu (te citez), deci presupun ca acest raspuns era de asteptat, nu??
7. Asa, ca fapt divers.. daca tu iti traiesti viata asa cum vrei, libera de obligatiile legate de cresterea copiilor (1-2 sau 20, nu conteaza) de ce esti atat de nefericita incat explodezi la niste mesaje scrise de necunoscuti???

Draga mea,lasa-ma cu teoria ta.Eu am injurat,sa provoc.Eu prima data,pe acest forum,am spus un simplu NU.Si dintr-un,,nu,, a iesit o intreaga polologhie.Uita-te la a doua pagina si nu vorbi inainte sa gandesti.Nu-ti flutur nici o diploma,sunt ce vrei tu sa fiu,numai ca iar ti-am aruncat pastila cu psihoterapeutul si tu ai inghiti-to,si ai despicat firul in patru.Ba mai mult decat, atat,mi-ai facut si sapte reguli.Pentru cunostinta ta generala,stiu mai multe decat crezi tu despre manipulare si feedback.Iar daca nu stiu,draga mea,nu e o rusine,caut pe google,si-mi spune nenea google tot.Irina.incearca sa mai gandesti si liber din cand in cand.O sa-ti afisez pe forum manipularea si feedbackul,ca sa ti-i le insusesti bine.

Lizuca, ești "pastă"!!!!
Tu nu ai înjurat pentru ca să provoci, ci pentru că așa ești "educată". Acesta este nivelul tău intelectual, din păcate.
Tu nu ai ce diplome să ne "fluturi" sub nas....pentru că în capul tău sunt doar fluturi.
Tu nu ești și nici nu vei fi vreodată psihoterapeut! Nici măcar economist....că nu ești în stare să cunoști adevăratul sens al cuvintelor "feedback" și "manipulare". Este destul de corectă postarea despre feedback...nu completă...dar corectă. Problema este că nu ai aplicat-o...din lipsă de înțelegere.
Eu nu intru pe forum pentru a demonstra cuiva ceva sau pentru a manipula vreo "personalitate", în consecință, chiar nu mă simt datoare să-ți dau ție sau altcuiva explicații suplimentare la credința pe care o am sau nu o am.
Cu mine fazele de genul " suntem în postul lui paștelui" sau "căderea în capcana lui Satan".....doar mă amuză teribil

Așa că n-ai decât să-l iei pe prea-iubitul tău Iehova și să te înalți cu el liniștită la cer! N-am nici cea mai mică obiecție!!!
În altă ordine de idei, la capitolul "manipulare"...habar n-ai ce înseamnă!!!!! Dacă vrei neapărat, pot să-ți explic......asta dacă nu cumva fluturașii din capul tău au impresia că sunt mai bine pregătiți la capitolul ăsta.
Pot să-ți povestec despre manipulare cel puțin o săptămână fără întrerupere, având în vedere că lucrearea mea de master se numește : "Persuasiunea și manipularea în comunicarea de afaceri". Așa că cel puțin în acest domeniu te pot ajuta.
Ahhh! Încă ceva!
AVORTUL LA CERERE ESTE O CRIMĂ !!!!!!

Irina,iti respect parerea despre avort.Si intr-adevar,chiar vreau sa-mi explici ,,manipularea,,.Si vorbesc serios,chiar tin neaparat sa-mi explici,cum sta treaba cu manipularea.Vezi,ca de data asta nu sunt nici ironica si nici in altfel.Si,mai presus de orice vreau sa invat de la tine despre manipulare.O sa afisez eu un mic comentariu despre manipulare,dupa care mi-as dori un feedback constructiv,din partea ta la acel comentariu.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:19

De la: pasadro, la data 2009-04-02 20:07:42
De fiecare data cand postez , ma si semnez: Dana P .Deci, spre deosebire de multi dintre voi, am un nume, adica Dana .
Ceea ce scrii in continuare (ma refer la Marcel) nu reprezinta decat interpretari care le faci in raport de cat te ajuta mintea , adica de cat te duce "mintea capului tau " !

Dana P

P.S.
Nu sunt de vanzare !

... ... UITA-TE LA VIATA TA SI ATUNCI VEI INTELEGE CIT TE-AU DUS PE TINE CAPUL ...
... ai un singur copil ... probabil ca ACUM il iubesti (sau asa ti se pare) ... ai avut ''ghinioane'' in viata pe care le-ai ''rezolvat cum ai putut mai bine ... dar CUM AI DECIS PE CARE DINTRE COPII TAI (cei avortati si cel in viata) MERITA SA TRAISCA ... PE CE BAZA ? ... iti spun eu, pur si simplu, LA INTIMPLARE ... nu vrei sa recunosti dar ASTA ESTE ADEVARUL ... CONJUNCTURILE PRIN CARE AI TRECUT, FRICA, FURIA l-au ales ... NU TU ? ... s-ar putea spune ca ai fost aproape o mama purtatoare, care a jucat RULETA RUSEASCA cu viata propriilor copii ... nu ai reusit sa intelegi nimic din ce ti s-a intimplat, si fara indoiala, vei INDOCTRINA ACEST COPIL CU ACELEASI CONCEPTII ... FRICA, CINISM, EGOISM, IMATURITATE si IRESPONSABILITATE ...
... tinerii au timpit cu ''sfaturile'' voastre despre succes in dauna DEMNITATII, SERIOZITATII, CORECTITUDINII, SENTIMENTELOR PROFUNDE, OBIECTIVITATII, RESPECTULUI ... ia-ti SELECTIONAT si chiar va imaginat ca nu aveati alte sanse iar ei TREBUIE sa fie mai ''inteligenti'' decit voi ... o sa culegeti ceea ce ati sadit ... adica ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:22

De la: lizucaus, la data 2009-04-05 01:19:37
De la: The, la data 2009-04-03 08:33:55
De la: lizucaus, la data 2009-04-02 23:44:12[.

... AI PUTEA SA NE SCUTESTI DE SUBIECTELE ASTEA OFF-TOPIC ... mai altceva de spus ? ... fa-ne sa ridem ... ... baga putin si cu credinta si cu ''profundele'' tale cunostinte de medicina ... distreaza-ne ... oricum comentariile tale ramin si altora ...

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:28

De la: The, la data 2009-04-03 08:36:51Psihoterapeuta a injurat ca sa provoace ......

Cel mai tare banc din ultima perioada

Cel putin e un banc creat de mine.Creaza si tu unul,daca ai creativitate.Decat sa ii critici pe altii,ca au creat ceva,chiar si un lucru atat de mic,precum un banc,inventeaza si tu ceva.Spune-ne si tu un banc.Si mai mult decat atat,injuraturile sunt normale din cand in cand(ti-am trimis si mesaj,cu fraza asta,cum ca injuratura e umana).Ti-am oferit si argumentele logice pe care mi le-ai cerut,si tu tot nemultumita esti.
Problema noastra a oamenilor stii care e?Iti spun eu.Ca nu recunoastem(aici recunoastem are sens de a intelege sensul cuvintelor) adevarul nici daca ni-l pune cineva in fata.Daca in afara de critici,mai ai si altceva de spus,te voi citi cu placere.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:35

De la: lizucaus, la data 2009-04-02 23:50:54FEEDBACKUL CONSTRUCTIV IMBUNATATESTE PERFORMANTA

... ... PITZI ... feedbackul E CONSTUCTIV in functie de OBIECTIV ...

... habar NU AI CE VORBESTI ... ai copiat ceva, poate chiar ai citit , DAR NU AI SIMTUL REALITATII ... folosesti slogane aduse de afara pe care NU STII sa le aplici in lumea reala, pentru o cauza CORECTA si MORALA ...

... pai tu imi explici mie de feed back ? ... in afara de articole pe care le-ai preluat cuvint cu cuvint nu ai inteles nimic ... ABSOLUT NIMIC ...

... insa, trecind peste frustrarile tale, legate de ''eforturile'' (penibile de altfel) de a iti sustine ideea (care s-a cam dus naibii in balarii) poate te vei intoarce SANATOASA la subiectul topicului ...

... apropo, vorbesti CA DIN CARTI despre religia TA, aproape ma fac sa pling cuvintele marete, DAR TE-AI SPOVEDIT VREODATA UNUI PREOT ? ... s-au TU esti in relatie directa cu ''d-zeu'', vorbesti cu el la telefon si prin tine ne explica CUM SE FAC AVORTURILE ? ...

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:37

De la: mari_uka, la data 2009-04-03 10:33:21"Pentru ca in loc sa invatam unii de la altii,nu stim decat sa ne batem in pareri pro si contra,ca sa ne aflam in treaba..."
Lizuca eu cred ca ai multe de spus in favoarea tuturor! Ce ar fi sa mai scrii si pe alte topicuri..te voi citi cu drag asa cum ii citesc si pe ceilalti forumisti, cu care , deja am legat prietenii..printre care e si Dora...si multi altii..ba mai mult imi doresc sa imi accepti invitatia de a intra in lista mea de prieteni..
Ce zici?

Multumesc pentru sustineri.Mari eu am mai scris si pe alte topicuri.Si o sa scriu in continuare,poate ne mai schimbam putin mentalitatea.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:38

De la: lizucaus, la data 2009-04-05 01:28:18
De la: The, la data 2009-04-03 08:36:51Psihoterapeuta a injurat ca sa provoace ......

Cel mai tare banc din ultima perioada

Cel putin e un banc creat de mine.Creaza si tu unul,daca ai creativitate.Decat sa ii critici pe altii,ca au creat ceva,chiar si un lucru atat de mic,precum un banc,inventeaza si tu ceva.Spune-ne si tu un banc.Si mai mult decat atat,injuraturile sunt normale din cand in cand(ti-am trimis si mesaj,cu fraza asta,cum ca injuratura e umana).Ti-am oferit si argumentele logice pe care mi le-ai cerut,si tu tot nemultumita esti.
Problema noastra a oamenilor stii care e?Iti spun eu.Ca nu recunoastem(aici recunoastem are sens de a intelege sensul cuvintelor) adevarul nici daca ni-l pune cineva in fata.Daca in afara de critici,mai ai si altceva de spus,te voi citi cu placere.

... mai femeie ... BANCURILE TALE NU INTERESEAZA PE NIMENI ... POTI INTELEGE ASTA ? ... iar ''argumentele'' tale logice RECITESTE-LE si dute la un doctor cu capul ... ... ma faci sa fac o mica compilatie ... mamaaaaa, dar dusa esti ...

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:42

De la: balabanandrei, la data 2009-04-03 15:12:27
De la: lizucaus, la data 2009-04-02 23:18:07
De la: balabanandrei, la data 2009-04-02 11:18:59
De la: lizucaus, la data 2009-04-02 10:05:11Dora,Marcel,Joanna,coborati de acolo din Rai de unde sunteti,si ajutati-ma va rog,sa urmez Calea cea Dreapta.Faceti-va mila pentru umila mea persoana, caci m-am ratacit,si nu mai vad drumul inapoi catre mine insumi.

Eu am impresia, repet, doar mi se pare, ca aceasta cerere pe care ai facut-o este ironica. Daca este sincera, lumea te ajuta cu placere, dar trebuie sa fii deschisa si obiectiva, pt ca altfel nu ajungem la niciun rezultat.

Nu am,dragul meu nevoie de ajutor,dar iti multumesc pentru oferta.Nu stiu cum ti-ai dat tu seama ca e ironica,pentru ca crede-ma era imposibil sa-ti dai seama de asta,comunicarea pe care o folosim pe acest forum,fiind forma comunicarii scrise,nu verbale.Daca intre noi doi se folosea comunicarea verbala,atunci puteai sa spui ca era o ,,cerere ironica,,.Darul judecatii,pe care Dumnezeu l-a dat omului ca sa deosebeasca binele de rau,este transformat de el in patima osandirii,patima de care Dumnezeu se scarbeste cel mai mult.Una singura este si patima,mandria(de care a-ti dat dovada voi),de vreme ce aceasta ,,ne-a adus din Rai pe pamant,iar de aici,de pe pamant,incearca sa ne trimita in iad,,.Dupa cum am mai spus-o:Atentie la manipularea celor din jurul vostru, manipularea voastra de catre voi insiva,caci voi sunteti produsul propriei voastre gandiri(la fel va manipuleaza si Satana).Si FII TU SINCER SI OBIECTIV CU TINE INSUTI.ASTA VREA DUMNEZEU DE LA TINE.

Imi cer scuze daca te-am suparat cu ceva. Eu am specificat, ca doar mi se pare, nu ca e chiar asa. Si daca am zis ca mi se pare, nu am facut-o anume ca sa te necajesc, ci doar asa am tras concluzia din mesajul tau: "Dora,Marcel,Joanna,coborati de acolo din Rai de unde sunteti,si ajutati-ma va rog,sa urmez Calea cea Dreapta.Faceti-va mila pentru umila mea persoana, caci m-am ratacit,si nu mai vad drumul inapoi catre mine insumi". Asta e mesajul tau. Deci eu m-am raportat la ce ai scris tu aici. Repet, daca te-am suparat cu ceva, imi cer scuze.
Numai bine!

Nu am pentru ce sa te scuz.Ti-ai exprimat o parere libera,la care ai dreptul,ca si mine de altfel.Insa,nu a fost un ton ironic.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:50

,,Ai toata viata un scolar de educat,pe care niciodata nu trebuie sa-l pierzi din vedere:TU ÎNSUȚI! - NICOLAE IORGA.
,,Mintile stralucite discuta idei. Mintile luminate discuta evenimente. Mintile "scurte" discuta oamenii!" - Eleanor Roosevelt

Ce este SCOPUL? Este CEEA CE ne CHEAMA si NE INALTA spre CEEA CE VREM SA FIM,spre CEEA CE VREM SA AVEM. Viata fara SCOPURI ,ar fi o INTAMPLARE...Sa nu renunti niciodata la SCOPURI chiar daca ai simtit amaraciunea ESECULUI. SANSELE trec in fiecare zi pe langa noi, trebuie doar sa-ti faci timp sa le observi,,deci CAUTA in FIECARE ZI..... O SANSA
Alege mai bine sa iubesti decat sa urasti, Alege mai bine sa zambesti decat sa te incrunti, Alege mai bine sa zidesti decat sa darami, Alege mai bine sa perseverezi decat sa renunti, Alege mai bine sa lauzi decat sa barfesti, Alege mai bine sa vindeci decat sa ranesti, Alege mai bine sa oferi decat sa iei, Alege mai bine sa actionezi decat sa amani, Alege mai bine sa ierti decat sa te razbuni, Alege mai bine sa te rogi decat sa disperi...

Revenind la manipulare,cand auzim de Manipulare cum ne simtim,cu ce asociem acest termen:unii dintre noi il asociaza cu ceva negativ,altii cu ceva negativ,altii cu ceva pozitiv,altii cu ceva demonic,altii cu ceva neetic,altii nu simtim nimic,sau altii vad doar sensul termenului ca atare.
Este etic sa manipulezi?
Manipularea este un instrument,etica acestuia fiind data de persoana care il foloseste si nu de instrument in sine.Putem distinge astfel intre Manipulare Pozitiva si Manipulare Negativa!Sa luam exemplul unui cutit:il putem folosi sa ne pregatim hrana,il putem folosi pentru a ne apara,sau il putem folosi pentru a ucide!Oare putem spune ca avem de-a face cu un cutit neetic?In nici un caz.Etica este data de cel care il foloseste,nicidecum de cutit in sine.La fel este si cu manipularea,nu putem afirma sub nici o forma ca aceasta ar fi un bine sau un rau in sine.
Daca ar fi sa facem cateva distinctii,din perspectiva eticii,acesta este un teren,mult prea alunecos si fiecare il raporteaza la scopurile sale.Astfel o sa fac referire la Scop mai degraba:
Distingem urmatoarele categorii de manipulare:
- Manipulare numai in interesul celui care o exercita(manipulare negativa);
- Manipulare in interesul persoanei manipulate(manipulare pozitiva);
- Manipulare care are ca scop satisfacerea ambelor persoane(manipulare dublu pozitiva);

Manipularea in viata de zi cu zi:
Cu toate ca ne este mai comod sa plasam uneori manipularea numai in cadrul primei categorii, realitatea de zi cu zi ne arata ca avem de-a face cu toate cele trei categorii.
Sa spunem ca vrei sa convingi pe cineva de un anumit lucru.Vei folosi toate tehnicile pe care le cunosti,sa zicem ca este vorba de un concediu,anume ca vrei sa-l convingi sa-si ia concediu.Unii dintre voi probabil va ganditi:stai asa ca asta nu e o manipulare!Ba da este,in cazul in care este executata in mod desavarsit pe toate cele trei linii principale:verbal, nonverbal si paraverbal.Acum daca tu ai convins persoana respectiva sa-si ia concediu,uzitand
de toate instrumentele manipularii,avem de-a face cu o manipulare.Daca ai un interes ascuns sa zicem(esti un angajat cheie,si vrei sa-l lasi pe sef cu fundu-l in balta),avem de-a face cu manipulare doar in interesul celui care o exercita,la fel si cu celelalte categorii,daca intr-adevar,persoana respectiva era obosita si stresata(cea care pleaca in concediu),acesta ar fi fost cel mai bun lucru pentru ea,anume sa-si ia concediu,iar a treia categorie de manipulare,anume satisfacerea interesului ambelor persoane,deja avem de-a face cu o manipulare dublu pozitiva!
Va doresc o duminica cat mai placuta!

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:51

De la: lizucaus, la data 2009-04-03 09:56:59Asa e cum ziceti voi.Am avut si eu ceva timp liber,si nu aveam ce face cu el,decat sa postez niste comentarii foarte proaste pe acest forum.Si am ajuns la concluzia trista,ca in afara de a ne contrazice reciproc,altceva nu mai stim si a ne pierde timpul inutil pe forumuri.Dora,nu conteaza ce sunt eu,ti-am mai spus,in primul rand sunt om,dar atata timp cat am internet,inseamna ca-mi permit,si pot sa-mi dau cu parerea despre un subiect sau nu.Ca avortul este o crima sau nu,pur si simplu nu ma intereseaza.Ai inteles gresit ceea ce am vrut sa transmit.Imi pare rau ca nu m-am exprimat atat de bine precum doream.Poate nici eu nu am inteles ce ai vrut sa spuneti voi.Asta e..

... CETESTE CE SCRII ... TI SE PAR ''COMENTARII'' DE LUAT IN SEAMA ? ... inteleg, recunosti ca ai postat comentarii FOARTE PROASTE ... dar, tot cu logica aia ''stralucita'' pe care o ai, PRETINZI sa nu fii contrazisa ... pentru ca ai timp ... iti permiti ... iar subiectul NU TE INTERESEAZA ... atunci ce VREI DE FAPT ? ... SA TE AUZI VORBIND ?????? ...

... CE AI VRUT SA SPUI AM INTELES FOARTE BINE ... e mai bine scobeala de 20 de ori, decit ''disconfortul'' unor copii ... avortul este din VOIA LUI D-ZEU (???) chiar PREMEDITAT si INTENTIONAT (???) ... si ca tu incerci sa lamuresti pe cineva ca mai esti si CRESTINA (???) ... stim de asemenea ca esti in ''domeniu'' (doamne fereste) si ca esti foarte ''pregatita'' ...

... duduita ... nu stiu ce se intimpla cu/in viata ta dar aici chiar ai fi putut INTELEGE ceea ce faci cu corpul tau, cu sentimentele tale, cu viitorul tau ... avortul pare un subiect simplu, O SCOBEALA, dar NU ESTE ASA ... te afecteaza in primul rind pe TINE, PSIHIC, SUFLETESC, viitoare ta FAMILIE, relatia ta cu sotul tau si nu in ultimul rind SANATATEA TA ...

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 01:52

Hmmm!!! Lizucăuș...spui că nu ai avut răbdare să-mi citești toate postările...dar ai citit suficiente încât să mă plagiezi!!!! Doar că nu ți-a trecut prin cap, faptul că o afirmație pe care eu am făcut-o pe un topic...nu merge și pe alt topic.

Ai încercat să o amesteci cu...ce există în "harta ta mentală"...dar aici...chiar nu potrivește!

Pe orice parte ai întoarce-o, avortul la cerere rămâne o crimă! O crimă pe care o face exact cea care ar trebui să protejeze acea micuță ființă ce se dezvoltă.

În paginile anterioare, au mai fost care au încercat să demonteze această afirmație...dar nu au reușit.

Nici un medic, nu o să-ți spună vreodată că avortul este ok, că nu produce traume, că nu pot produce sterilitate...și multe altele.

Indiferent că se discută obiectiv sau subiectiv....întreruperea unei sarcini....rămâne o crimă, săvârșită cu sânge rece.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

440 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:01

De la: lizucaus, la data 2009-04-05 01:50:10,,Ai toata viata un scolar de educat,pe care niciodata nu trebuie sa-l pierzi din vedere:TU ÎNSUȚI! - NICOLAE IORGA.
,,Mintile stralucite discuta idei. Mintile luminate discuta evenimente. Mintile "scurte" discuta oamenii!" - Eleanor Roosevelt

Ce este SCOPUL? Este CEEA CE ne CHEAMA si NE INALTA spre CEEA CE VREM SA FIM,spre CEEA CE VREM SA AVEM. Viata fara SCOPURI ,ar fi o INTAMPLARE...Sa nu renunti niciodata la SCOPURI chiar daca ai simtit amaraciunea ESECULUI. SANSELE trec in fiecare zi pe langa noi, trebuie doar sa-ti faci timp sa le observi,,deci CAUTA in FIECARE ZI..... O SANSA
Alege mai bine sa iubesti decat sa urasti, Alege mai bine sa zambesti decat sa te incrunti, Alege mai bine sa zidesti decat sa darami, Alege mai bine sa perseverezi decat sa renunti, Alege mai bine sa lauzi decat sa barfesti, Alege mai bine sa vindeci decat sa ranesti, Alege mai bine sa oferi decat sa iei, Alege mai bine sa actionezi decat sa amani, Alege mai bine sa ierti decat sa te razbuni, Alege mai bine sa te rogi decat sa disperi...

Revenind la manipulare,cand auzim de Manipulare cum ne simtim,cu ce asociem acest termen:unii dintre noi il asociaza cu ceva negativ,altii cu ceva negativ,altii cu ceva pozitiv,altii cu ceva demonic,altii cu ceva neetic,altii nu simtim nimic,sau altii vad doar sensul termenului ca atare.
Este etic sa manipulezi?
Manipularea este un instrument,etica acestuia fiind data de persoana care il foloseste si nu de instrument in sine.Putem distinge astfel intre Manipulare Pozitiva si Manipulare Negativa!Sa luam exemplul unui cutit:il putem folosi sa ne pregatim hrana,il putem folosi pentru a ne apara,sau il putem folosi pentru a ucide!Oare putem spune ca avem de-a face cu un cutit neetic?In nici un caz.Etica este data de cel care il foloseste,nicidecum de cutit in sine.La fel este si cu manipularea,nu putem afirma sub nici o forma ca aceasta ar fi un bine sau un rau in sine.
Daca ar fi sa facem cateva distinctii,din perspectiva eticii,acesta este un teren,mult prea alunecos si fiecare il raporteaza la scopurile sale.Astfel o sa fac referire la Scop mai degraba:
- Manipulare care are ca scop satisfacerea ambelor persoane(manipulare dublu pozitiva);

Cu toate ca ne este mai comod sa plasam uneori manipularea numai in cadrul primei categorii, realitatea de zi cu zi ne arata ca avem de-a face cu toate cele trei categorii.
Sa spunem ca vrei sa convingi pe cineva de un anumit lucru.Vei folosi toate tehnicile pe care le cunosti,sa zicem ca este vorba de un concediu,anume ca vrei sa-l convingi sa-si ia concediu.Unii dintre voi probabil va ganditi:stai asa ca asta nu e o manipulare!Ba da este,in cazul in care este executata in mod desavarsit pe toate cele trei linii principale:verbal, nonverbal si paraverbal.Acum daca tu ai convins persoana respectiva sa-si ia concediu,uzitand
de toate instrumentele manipularii,avem de-a face cu o manipulare.Daca ai un interes ascuns sa zicem(esti un angajat cheie,si vrei sa-l lasi pe sef cu fundu-l in balta),avem de-a face cu manipulare doar in interesul celui care o exercita,la fel si cu celelalte categorii,daca intr-adevar,persoana respectiva era obosita si stresata(cea care pleaca in concediu),acesta ar fi fost cel mai bun lucru pentru ea,anume sa-si ia concediu,iar a treia categorie de manipulare,anume satisfacerea interesului ambelor persoane,deja avem de-a face cu o manipulare dublu pozitiva!
Mai tii minte?Ministerul?Te pupa tata,shalom!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:05

Dati-mi si mie un copilas mic, decit sa-l avortati, unul mic, mic mic.
Fata mea e mare si ma ia pe sus cu ce stie. Vreau unul mic, ca altfel fac urit. Nu glumesc.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:07

De la: eugenb, la data 2009-04-03 22:30:21"joanna_darc_2007"

Am vazut si acest video-clip si singurul lucru cert pe care l-am aflat a fost ca este facut pentru a colecta bani. In al doilea rand, am aflat ce este facut de o firma, care a primit "ordinul" (sau "misiunea") ca sa "combata" Avortul. In al treilea rand, se "bate moneda" (asta ca tot ne arata si acea moneda - nu am putut sa-mi dau seama cat de mare era acea moneda) de a arata niste fragmente ale unei fiinte umane care ... nu se stie daca a fost sau nu intreaga initial. Daca va uitati mai cu atentie veti observa va initial a fost ... intreaga, dupa aceea a fost folosita pentru expunere (de fapt era o "profanare", dar "scopul scuza mijloacele folosite"). In al patrulea rand am observat ca acea fiinta avea o varsta care putea sa duca la "impiedicarea" avortului (parerea mea) si deci este un caz despre care eu nu am facut referire, deci nu ma mai intereseaza. Eu am facut referire la avortul petrecut inainte de a se dezvolta in asa fel ca cel prezentat. Este clar, pentru mine, ca a fost facut acel video-clip pentru ca sa "imbune" oamenii pentru a face "donatii". Pentru Dumneavoastra, de ce a fost facut acest video-clip ? Daca a fost facut dupa Dumneavostra doar pentru sensibilizarea femeilor sa nu faca avort (ca asa ne invata Dumnezeu) inseamna ca nu si-a atins "scopul", al celor care l-au facut.

Posibilitati de a continua pe aceasta tema mai sunt (nu trebuie cautate prea mult) atat PRO cat si CONTRA. Eu am subliniat doar ce mi-a "sarit in ochii". Dumneavoastra puteti, binenteles, sa vedeti numai aceea a "paharului" care va avantajeaza. Este parerea Dumneavoastra si nu am sa va "interzic" eu acest lucru. Dar ar trebui sa cautati si "dreptatea" celor care sunt "impotriva" ideii Dumneavoastra. Eu nu vreau sa va "oblig" ce cred eu, dar tot asa nu voi accepta ca altcineva sa ma "oblige" sa cred ce crede el daca eu nu sunt convins ca are dreptate. De aici cred ca pleaca "neintelegerile" pe acest topic (sau pe acest Forum). Numai din discutiile duse cu calm si intelegere a tuturor, putem sa ajungem pana la urma la ADEVAR. Prin jigniri si prin afirmatii gen : "daca nu esti de acord cu mine, inseamna ca ma urasti" nu ajungem la nici-un rezultat.

... eeeeee ... aici avem o alta ''gindire crestineasca'' si evident foarte ''logica'' ... ...

... spune nea defazatu ... pai, acolo este o firma care plateste (vai ce rautate) ca sa se faca ''reclama negativa'' avortului ... DAR NU SE INTREABA CIT SE PLATESTE PENTRU CA ACEASTA ''AFACERE'' SA CONTINUEE ... in ciuda TUTUROR EVIDENTELOR ... pe nea eugenia, nu prea il intereseaza, el e pro din principui, el nu a facut nici un avort, si a scapat ca prin urechile acului sa nu fi fost subiectul unui avort ... asa ca e foarte EXIGENT cu manipularea asta ''grosolana'' ... el e omul CU PAHARUL, se uita intotdeauna la partea PLINA ...
... dupa el. ''manipularea'' este inexistanta ... nu isi pune INTREBAREA LOGICA ... cine verifica daca acesti doctori nu sperie femeile de buna credinta cu spectrul unor diverse boli pentru a avorta si apoi a vinde PARTI UMANE CA LA PIATA ? ... el e doar un CREDINCIOS PUR SI CORECT ... ar fi ma bine spus, un alt credincios smerit si plin de pocainta ... in perfecta armonie cu ''d-zeul'' lui ...
... spune ''sfintia sa'' ... ca el e de acord cu avortul pina cind copilul nu apuca sa se dezvolte (???) ca sa poata fi un OM ... dar il intreb - DIN ORICE CONCEPTIE DINTRE DOI OAMENI A VAZUT EL VREODATA IESIND ALTCEVA DECIT TOT UN OM ? ... adica poate confirma cu logica lui ''perfecta'' ca iese un soarece sau o broasca ... deci nu poate deveni un OM ? ... se pare ca supararea lui sint OAMENII ...

... INCA ODATA REPET ... NU A INCERCAT NIMENI SA LEGE AVORTUL DE CREDINTA ... pentru ca romanii sint inca DEPARTE DE ORICE REALITATE, INCLUSIV IN DOMENIUL CREDINTEI ... dar chiar asa-zisii ''credinciosi'' au facut-o ... eugenb, lizicuca, iulia ... ORICENE POATE VERIFICA ASTA ...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:22

De la: lizucaus, la data 2009-04-05 01:50:10,,Ai toata viata un scolar de educat,pe care niciodata nu trebuie sa-l pierzi din vedere:TU ÎNSUȚI! - NICOLAE IORGA.

Este etic sa manipulezi?

Nu știu de unde ai luat toate astea...dar sunt niște tâmpenii!!!!
Scopul...este ceea ce ne înalță spre ceea ce vrem să devenim???? Tu citești ceea ce postezi aici????
Scopul este doar un obiectiv, ceva ce-ți propui să ai, să realizezi. Chiar și senzația de foame, întâi te motivează să mănânci și pe urmă....scopul este mersul la bucătărie și căutat în frigider sau cămară....... Ce sentiment înălțător vezi în asta????!!!!! De piramida lui Maslow ai auzit????
Nici nu știu de ce mă obosesc să-ți mai răspund. Nu pot să cred că vi cu texte atât de infantile! Zău!!!
În ce privește manipularea...dacă ești interesată....n-ai decât să deschizi un topic special pentru asta și promit că voi comenta...dar aici este

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:23

... SI CARE ESTE SCOPUL TAU ? ... ... masina, casa, cariera ... si 20 de SCOBELI ca sa le poti realiza ??? ... ... ce sa spun, foarte moralizator ... vorbesti fara sa ai HABAR DE REALITATE ... e plina romania de oameni cu scopuri inalte CARE CALCA PE CADAVRE ... si tu vei fi una dintre ele ... ce NU POTI intelege este ca poti fi demna si fara sa faci astfel de ''eforturi'' ... daca ai refuza COMPROMISURILE, daca ai avea RESPECT PERSONAL si fata de ALTII, BUN SIMT, OBIECTIVITATE, DORINTA DE MUNCA (nu confunda cu parvenirea), DEMNITATE, ONOARE, SENTIMENTE nu ai fi nevoita niciodata sa te scobesti, si nici sa de ruinezi cu anticonceptionale ... lucrurile ar merge de la sine intr-un sens POZITIV pentru toata lumea ... dar cum prostia si mentalitatea sclavagista, asociata cu INEXISTENTA unei EDUCATII DE VIATA POZITIVE SI OPTIMISTE, atunci e normal sa fii PESIMISTA (chiar daca incerci sa dai o alta impresie), NEGATIVISTA, OPORTUNISTA, CINICA, EGOISTA ... iar copii SINT CEA MAI IMPORTANTA PARTE A SUCCESULUI SI SCOPULUI VIETII ... NIMIC ALTCEVA ... asa cum am fost TOTI ...
... ai mai insirat o droaie de ''ALEGERI'' ... de cind am venit in romania sint bombardat de asemenea mesaje ''pozitve'' ... PROBLEMA ESTE CA NU STITI SA LE APLICATI IN REALITATE ... mizeria, jegul in care se traieste va fac sa le considerati doar o mod de a UITA ca sinteti oameni ... de aici si mentalitatea SCLAVAGISTA ... daca taci si inghiti mizerii, daca rizi prosteste, daca faci avort dupa avort, se cheama ca esti pozitiv ... ce INEPTIE ...

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:31

Lui "homemarcel0" :

As avea o intrebare :

Cand ati fost ultima data la un doctor (de bolnavi cu ... capul) ?

Vedeti ca nu va baga nimeni in seama si continuati cu "povestile" Dumitale (jignirile in special vad ca va plac in mod deosebit). Daca nu aveti ce sa mai scrieti, potoliti-va si lasatii pe cei ce au cu adevarat sa zica ce au (indiferent daca unii sunt PRO sau CONTRA subiectului). Daca nu sunteti "credincios", atunci nu mai "impuneti" unui "credincios" ce si cum sa creada. In primul rand, un credincios da socoteala numai lui Dumnezeu, deci nu unui om indiferent cate cunostinte bisericesti are acesta. In al doilea rand, daca nu sunteti credincios, deci ateu, ar trebui sa fiti impotriva "credintei", lucru pe care nu il faceti. Asa ca, de asfel de oameni, care acum spun una pentru ca imediat sa afrme altceva, dovedesc ori ca au o "problema cu capul" si trebuieste dus la doctor urgent pentru tratament, ori ca, special intra pe Forum numai ca sa jigneasca pe cei care fac "greseala" sa-i contrazica.

Lui "joanna_dark_2007"

Se pare ca ori nu ati avut timp sa citesti afirmatia mea (doar ati dat "copy-paste" si credeti ca ati citit tot ce am scris, pentru ca eu as fi CONTRA), ori ati citit numai inceputul sau numai sfarsitul si credeti ca ati inteles ce am scriu eu. Dar cred ca ati citit doar sfarsitul comentariului meu. Spun aceasta deoarece in prima parte eu am precizat ce am observat foarte usor, dar dumneavoastra ori nu ati vazut, ori daca ati vazut nu v-a convenit, asa ca ati dat-o inainte cu acelasi lucru ignorand realitatea.

Ma vad nevoit sa va precizez din nou :
1.- Video-clipul este o forma de a solicita ... Donatii de fonduri (adica bani - pe romaneste);
2.- Video-clipul este facut de o firma care este platita ... sa combata "avortul" (nu sunt prezentate argumente PRO si CONTRA, urmand ca privitorul sa traga concluzia ce este de tras - este o "obligatie" silita);
3.- Nu s-a prezentat acele "fragmente" ca au fost un "produs" al Avortului sau din fragmentarea ulterioara (deci "profanare" posibila).
4.- "Varsta" fiintei prezentate putea sa fie a unei fiinte omenesti care, putea sa traiasca sau nu (nu s-a zis nimic daca posibila "mama" a supravietuit sau nu, daca intr-adevar a fost un Avort sau au murit amandoi (posibila mama si posibilul fat), etc.

Eu am si precizat ca iau in calcul faptul ca Mama este mai importanta decat Fiul e, pentru sinplul motiv ca, o Mama poate sa dea nastere mai multor copiii, dar o data ce a murit aceasta Mama si acea "filiatie" s-a intrerupt.

V-as ruga sa faceti referire la aceste observari ale mele si dupa aceea, functie de ele, am sa continui sau nu discutia. Ca sa nu vorbim doar ca sa ne aflam in seama. Din observarile facute, PRO si CONTRA, putem sa aflam ADEVARUL. Eu cel putin asa consider. Dumneavoastra ?

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:32

... fratiloooooooorrrrr ... NU MAI TRAITI DIN POVESTI, DIN TELENOVELE ... romanii STIAU SA FIE SI POZITIVI, SI OPTIMISTI, SI DEMNI, SI OBIECTIVI, SI RESPECTUOSI, SI CREDINCIOSI, SI DEMNI, AVEAU SI MORALA, SI VALORI, SI RESPECT DE SINE, SI CAPACITATE DE EFORT ... aveau de toate ... uitati-va in uirma si INVATATI CEVA ... nu mai inghititi ca papagalii formule de lemn din care nu intelegeti NIMIC ... nu cautati departe, uitati-va la bunicii si strabunicii vostri si intelegeti multe ... nu inghititi bullshit degeaba ...

... la toate acestea mai trebuie adaugata o singur lucru ... A FI BUN NU INSEAMNA CA TREBUIE SA FII PROST ... si v-ati adaptat la vremurile de astazi ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:37

De la: eugenb, la data 2009-04-05 02:31:41Lui "homemarcel0" :

As avea o intrebare :

Cand ati fost ultima data la un doctor (de bolnavi cu ... capul) ?

Vedeti ca nu va baga nimeni in seama si continuati cu "povestile" Dumitale (jignirile in special vad ca va plac in mod deosebit). Daca nu aveti ce sa mai scrieti, potoliti-va si lasatii pe cei ce au cu adevarat sa zica ce au (indiferent daca unii sunt PRO sau CONTRA subiectului). Daca nu sunteti "credincios", atunci nu mai "impuneti" unui "credincios" ce si cum sa creada. In primul rand, un credincios da socoteala numai lui Dumnezeu, deci nu unui om indiferent cate cunostinte bisericesti are acesta. In al doilea rand, daca nu sunteti credincios, deci ateu, ar trebui sa fiti impotriva "credintei", lucru pe care nu il faceti. Asa ca, de asfel de oameni, care acum spun una pentru ca imediat sa afrme altceva, dovedesc ori ca au o "problema cu capul" si trebuieste dus la doctor urgent pentru tratament, ori ca, special intra pe Forum numai ca sa jigneasca pe cei care fac "greseala" sa-i contrazica.

... tare ... super ... un credincios(adica dmnul EUGENIA) il mustra pe un necredincios (adica eu) de ce apara DREPTUL LA VIATA AL COPIILOR ... ...
... domnule, asa cum ti-am mai spus, daca dumneata esti ''credincios'' atunci eu sint BARACK OBAMA ... ... va inchinati la 999 ? ... de curiozitate ...

... APROPO, CE RELIGIE AI ? ... ... sa stie si ''oitele'' la cine sa se duca ? ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:39

.... MARTORII LUI IEHOVA ??? ... nea eugene, asa este ?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:43

De la: homemarcel0, la data 2009-04-05 02:39:24

.... MARTORII LUI IEHOVA ??? ... nea eugene, asa este ?

Nu Marcel, nu acceptă avortul!!! De-aia am și scris că "îi vizitează"....(spuneam de Lizuca)

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:47

Gata, eu merg la
Noapte bună!!

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:48

... ma uit la voi si se vede IGNORANTA ... se vede ca NU AVETI COPII sau fi IAU CRESCUT ALTII ...

... nici un OM normal la cap, CARE ISI IUBESTE COPII NU POATE GINDI ATIT DE SIMPLIST ... NICI UN OM CARE ISI IUBESTE COPII CU ADEVARAT NU II POATE RECOMANDA NIMANUI UN AVORT ... MAI ALES DACA ESTE CRESTIN(nu vorbim de sectanti) ... ACEI OAMENI CARE IUBESC COPII SINT ADEVARATII CISTIGATORI IN VIATA ... DATORITA COPIILOR CAPETI REZISTENTA, AMBITIE, RESPECT ...

Pagini: << 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: