back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religia in scoli, pro sau contra ?

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1196 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Mai 2010, ora 21:17

De la: 9am121159, la data 2010-05-15 16:19:02introducerea religiei in scoli la varste cat mai fragede indobitoceste si mai mult pe copii nostrii,vor deveni sclavii popilor cu acordul vostru .
----------
Ce este asa de greu de invatat?Ca sa nu-si mai fure,sa nu se certe sa nu se bata sa nu se violeze intre ei.Si asa nu se preda Biblia la 1-4.Dar de la 4 in sus ar trebui sa se predea Biblia toata viata.
Biblia o citesti doar daca doresti si nu obligat de o programa scolara.....Eu m-am apucat de citit Biblia la 45 ani si nici acum nu am terminat-o....... Nu cred ca este necesara predarea in scoli a religiei.....poate ca ar fi binevenita predarea,, Istoriei Religiilor'' dar nu la clasele primare.

,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
9am188252

17 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2010, ora 22:36

De la: thor, la data 2009-01-31 11:22:52Sunt curios sa aflu si parerea altora despre introducerea religiei in scoli.....Personal ma deranjeaza ca este predata si copiilor din clasele mici, al caroror discernamant este mai mult decat redus....Daca legea penala nu le recunoaste discernamantul, noi ce facem , crestem fanatici?

Lasati copii sa-si dezvolte mintea ,religia este o CRIMA !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 21 Mai 2010, ora 08:48

De la: 9am188252, la data 2010-05-20 22:36:40
De la: thor, la data 2009-01-31 11:22:52Sunt curios sa aflu si parerea altora despre introducerea religiei in scoli.....Personal ma deranjeaza ca este predata si copiilor din clasele mici, al caroror discernamant este mai mult decat redus....Daca legea penala nu le recunoaste discernamantul, noi ce facem , crestem fanatici?

Lasati copii sa-si dezvolte mintea ,religia este o CRIMA !

Si se va preda pana in clasa a-12-a

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 02:49

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-05-20 21:01:22".....Mai bine idioti decat fanatici...."Deci de 2 000 de ani ,decand poporul de pe aceste meleaguri nascutu-sa cu credinta in Iisus s-a idiotit ....?Neamul romanesc este crestin.Crestinii nu-s fanatici si nici idioti...Cei doi termeni folositi de.......,probabil ca nu este de sange .....Sigur,fiecare persoana are dreptul sa-si exprime parerea,dar sa jignesti o natiune cu astfel de termeni ....nu-mi permit sa caracterizez....

Matale nu intelegi pe ce lume traiesti ! Acum ti-e bine ? Daca nu , atunci gandeste-te ca 11 milioane de romani au ales prost ! Au dorit comunisti la putere -basescu si geoana . Acelasi gen de oameni au ales ca noi sa fim crestini ! Unii cred ca ce e bine pentru ei e bine pentru toti -insa se inseala de fiecare data si suferim cu totii !

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 23 Mai 2010, ora 19:09

D-le Karpov,....ca aveti un pseudonim rusesc,fie el si de mare sahist,ma determina sa intreb cat de mult doriti sa fiti roman....Argumentele d-stra antireligie nu au nicio legatura cu starea intima -personala a fiecarui om traitor pe aceste meleaguri....Situatia grea de adtazi este urmare a celor 50 de ani de comunism...,urmare a altor vremi de greselii,sau poate de slabiciune in fata intereselor din exteriorul tarii...Daca stii sa privesti in trecut vei observa ca aceasta natie a ramas numai pentruca a avut comun religia...Credinta in Iisus este mai intai personal-independenta.Viata este o lupta ,indiferent de stapan.TU,om, creatura Domnului,ai menirea sa stai si sa te rogi .sa prinzi puteri si intelepciune pentru drumul tau...Cele 10 porunci... stabilesc cel putin umanismul universal...Ce fac majoritatea tinerilor de astazi....este urmare a ceea ce multi dintre d-stra cosidera dreptul la viata democratica...

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 19:26

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-05-23 19:09:11D-le Karpov,....ca aveti un pseudonim rusesc,fie el si de mare sahist,ma determina sa intreb cat de mult doriti sa fiti roman....Argumentele d-stra antireligie nu au nicio legatura cu starea intima -personala a fiecarui om traitor pe aceste meleaguri....Situatia grea de adtazi este urmare a celor 50 de ani de comunism...,urmare a altor vremi de greselii,sau poate de slabiciune in fata intereselor din exteriorul tarii...Daca stii sa privesti in trecut vei observa ca aceasta natie a ramas numai pentruca a avut comun religia...Credinta in Iisus este mai intai personal-independenta.Viata este o lupta ,indiferent de stapan.TU,om, creatura Domnului,ai menirea sa stai si sa te rogi .sa prinzi puteri si intelepciune pentru drumul tau...Cele 10 porunci... stabilesc cel putin umanismul universal...Ce fac majoritatea tinerilor de astazi....este urmare a ceea ce multi dintre d-stra cosidera dreptul la viata democratica...

Nu te chinui sa-i explici ce si cum e cu religia. Nu vezi ca pe fruntea lui scrie "instabilitate"? un om care nu crede nici macar in el insusi nu va crede niciodata in nimic, daramite sa mai creada si in Dumnezeu.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 01:33

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-05-23 19:09:11D-le Karpov,....ca aveti un pseudonim rusesc,fie el si de mare sahist,ma determina sa intreb cat de mult doriti sa fiti roman....Argumentele d-stra antireligie nu au nicio legatura cu starea intima -personala a fiecarui om traitor pe aceste meleaguri....Situatia grea de adtazi este urmare a celor 50 de ani de comunism...,urmare a altor vremi de greselii,sau poate de slabiciune in fata intereselor din exteriorul tarii...Daca stii sa privesti in trecut vei observa ca aceasta natie a ramas numai pentruca a avut comun religia...Credinta in Iisus este mai intai personal-independenta.Viata este o lupta ,indiferent de stapan.TU,om, creatura Domnului,ai menirea sa stai si sa te rogi .sa prinzi puteri si intelepciune pentru drumul tau...Cele 10 porunci... stabilesc cel putin umanismul universal...Ce fac majoritatea tinerilor de astazi....este urmare a ceea ce multi dintre d-stra cosidera dreptul la viata democratica...

Din cata istorie stiu eu ,regii daci au stapanit teritorii vaste inainte de a veni nenea ala a lui matale pe aceste meleaguri ,adica isus ! Se pare ca Zalmoxes si-a facut mai bine treaba ! In momentul in care au patruns crestinii unitatea s-a cam dus pe copca ! Asta daca e sa ne luam dupa cum gandesti matale ! Nu ti se pare anapoda faptul ca ce nu au reusit comunistii au reusit preotii dupa 1989 ? Au introdus religia si icoanele in scoli si au reusit astfel sa indeparteze tinerii de religie ! Daca esti inteligent nu ai cum sa crezi intr-o religie care are la baza o carte in care se face apologia crimei si nici nu poti crede intr-o institutie vinovata de crime impotriva umanitatii ! Daca aceasta organizatie criminala imi spune o poveste despre un isus nascut dintr-o fecioara ,in urma unui viol a duhului sfant -da-mi voie sa nu cred ca asa ceva este posibil !

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 01:42

De la: click_cont, la data 2010-05-23 19:26:15

Nu te chinui sa-i explici ce si cum e cu religia. Nu vezi ca pe fruntea lui scrie "instabilitate"? un om care nu crede nici macar in el insusi nu va crede niciodata in nimic, daramite sa mai creada si in Dumnezeu.

Ce sa faci si tu ! Iar ai vedenii sau halucinatii ca nu stiu cum sa le mai cataloghez ! Eu inteleg sa crezi in ceva ce poti demonstra -daca te iei dupa vorbele unora sau dupa scrieri mincinoase e treaba ta -insa ar trebui sa gandesti ca poate pe fruntea ta scrie "instabilitate " ! Dumnezeu ,pentru cultura ta generala ,nu are cum sa existe ! Eu exist ! Tu s-ar putea sa existi -insa esti o fiinta mult prea credula! Crezi ca tot ce zboara se mananca ! Conditia este ca informatia sa-ti vina de la un preot homoxexual sau pedofil -altfel nu crezi !

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 12:15

Expertii de la laboratoarele Maryland din California au reusit sa creeze primele "celule sintetice" din lume, o bacterie numita Mycoplasma mycoides, a anuntat omul de stiinta american Craig Venter, un pionier in genomica.

Concurenta ?

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 24 Mai 2010, ora 22:32

Nu merita sa fie luat in seama ..Este un nimeni...Saracull...Dumnezeu sa-l ierte !!! Este .... si nu stie ce spune.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2010, ora 00:41

Zise orbul ...crezand ca vede !

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2010, ora 14:53

De la: karpov, la data 2010-05-25 00:41:27

Dar nimeri Braila

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 25 Mai 2010, ora 15:07

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-05-24 22:32:37Nu merita sa fie luat in seama ..Este un nimeni...Saracull...Dumnezeu sa-l ierte !!! Este .... si nu stie ce spune.

Dar pe dumneata maestre..cine crezi ca te baga in seama? Aaaaaaaaaa?.........Poate dumnezeul ala in care crezi...Desi..daca stau bine sa ma gandesc...Nu exista..asa ca nu are cum sa te asculte..

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2010, ora 15:50

De la: 9am045616, la data 2010-05-25 14:53:41
De la: karpov, la data 2010-05-25 00:41:27

Dar nimeri Braila

E pur si muove !

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2010, ora 16:53

Nu intelegeti ca va dati mari fata de marii romani din istoria acestei tari?Este adevarat eu sunt un nimeni dar,....Sa-i numesc? -Nu meritati !!!

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2010, ora 17:02

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-05-25 16:53:02Nu intelegeti ca va dati mari fata de marii romani din istoria acestei tari?Este adevarat eu sunt un nimeni dar,....Sa-i numesc? -Nu meritati !!!

Eu unul as fi curios ! Insa nu inseamna ca daca e un mare roman e si inteligent sau ca are caracter ! Incep eu cu un "mare" roman - Adrian Paunescu - ca om e o lepra -vorba bunicului meu -care a fost turnat la securitate de ...Revista Flacara -unde redactor sef era domnul Paunescu ! Al ,securistul de la Flacara -nu ii era frica de Paunescu ,el ii urmarea pe cei care scriau acolo iar domnul redactor facea pe el sarmanul cand auzea de securitate -el care nu avea nicio relatie -care se lupta cu ...dictatura ! Mai este un mare roman -unul Maiorescu -e cel care a avut grija ca Eminescu sa intre la ospiciu-mare roman si acest maiorescu -se ocupa de sarmanii nebuni !!

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 26 Mai 2010, ora 16:06

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-05-25 16:53:02Nu intelegeti ca va dati mari fata de marii romani din istoria acestei tari?Este adevarat eu sunt un nimeni dar,....Sa-i numesc? -Nu meritati !!!

Cand spui:mari romani..La cine faci te referi?...Cumva la Jean Constantin?..

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2010, ora 11:20

in concluzie, sa se faca religie in scoli sau nu?

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 30 Mai 2010, ora 13:45

in concluzie sa se faca...!!...dar nu oricum!...ar trebui sa se faca o programa adaptata pe nivele de studiu si care in esenta sa reprezinte forma oficiala si exprimata prin termeni pe cat de exacti pe atat de expliciti a ceea ce inseamana a fi crestin ortodox!!..totusi e religia oficiala si nationala si nu se poate sa nu stim nimic despre ea sau cee ce stim sa fie din auzite si automat gresit!!!...altfel cum putem invata si intelege cat mai corect chestiuni(idei concepte) care apartin altor religii si despre care trebuie sa stim cate ceva si sa putem si vorbi la o adica..deasemeni in termeni corecti...ca sa nu ne facem de ras...in fata altora care stiu mai multe si or sa/si zica....ia uite ce a inteles ala sau aia din..mai/stiu/eu/ce!!!
...si ca drept dovada ca multi nu detin informatii corecte din multe domenii e ca...vorbesc aiurea...si asta se vede...exemplul este parerea precum ca religia in scoli ar putea insemna indoctrinare!!!....eu zic ca tocmai faptul ca se invata ceva in scoala pe tema asta inseamna ca nu e nici o indoctrinare!!...indoctrinarea inseamna a ajunge sa cunosti foarte bine si in detaliu totalitatea principiilor sistemului despre care este vorba-religios in cazul de fata....si nu cred ca despre asta ar fi vorba...si nu asta se urmareste de fapt...!!...scopul religiei in scoli ar fi sa avem idee despre ce e vorba in religia in care ne/am nascut si sa ajungem sa vorbim in termeni corecti si avizati despre asta!!!

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 30 Mai 2010, ora 13:49

ideea e ca fiinta umana tinde catre a se auto/indoctrina cu idei gresite despe ceva ce nu cunoaste foarte bine tocmai din motivul ca nu cunoaste anumite chestiuni.

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2010, ora 15:23

De la: 9am038113, la data 2010-05-30 13:49:35ideea e ca fiinta umana tinde catre a se auto/indoctrina cu idei gresite despe ceva ce nu cunoaste foarte bine tocmai din motivul ca nu cunoaste anumite chestiuni.

ideea e ca, se confunda notiunea de morala cu doctrina religioasa......toti isi arunca cenusa in cap ca buhaii cand trebuie sa-si apere orientarea religioasa, pretind ca ei sunt cei mai potriviti sa conduca, iar rezultatele se vad acolo unde nu te astepti.....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
gerard

1100 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 19:45

De la: herra, la data 2010-05-30 15:23:52
De la: 9am038113, la data 2010-05-30 13:49:35ideea e ca fiinta umana tinde catre a se auto/indoctrina cu idei gresite despe ceva ce nu cunoaste foarte bine tocmai din motivul ca nu cunoaste anumite chestiuni.

ideea e ca, se confunda notiunea de morala cu doctrina religioasa......toti isi arunca cenusa in cap ca buhaii cand trebuie sa-si apere orientarea religioasa, pretind ca ei sunt cei mai potriviti sa conduca, iar rezultatele se vad acolo unde nu te astepti.....

Fosta membra 9am.ro

677 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 13 Iunie 2010, ora 14:30

DOAMNA MATURA DACA vrei sa vezi o doamna care nu o face neaparat pe bani,ci se daruieste cu totul vino sa ma cunosti;nu te grabeste nimeni si nu te tin prin fata blocului;poze absolut reale varsta reala 40 ani DECEBAL 13 Jun 13:55
0

Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 20:17

De la: 9am038113, la data 2010-05-09 21:09:19mi se pare exagerata ideea ca daca se invata religia in scoli inclusiv la clasele 1-4...viitorii absolventi de scoala vor fi si fanatici din punct de vedere religios...nici vorba!!!...ba din contra e bine sa invete chiar de la clasele mici despre ...religia de care apartinem oficial si legal...asha fel incat atunci cand vor creste si vor intalni situatii sau persoane sau vor auzi discutandu/se in anumiti termeni aceasta problema...sa poata interveni la modul diplomatic si cat mai profesional exprimandu/se in termeni corecti ..e bine sa fie informati corespunzator pe aceasta tema...care este una destul de delicata...pentru ca este cunoscut faptul ca fiecare stie si interpreteaza diferit aspecte pe aceasta tema!!!....fanatismul vine mai degraba din lipsa unei culturi..a unei cunoasteri nicidecum din cunoasterea ei...asha cum vehiculeaza unii ideea!!
.....se vede ca initiatorul topicului nu are nici un strop de cultura iar orizonturile sale nu apartin lumii in care traim!!!

Copiii de mici trebuiesc indrumati sa cunoasca temele religioase... ca sant mai increzatori.... si vor avea frica.... de ce nu e corect sa faci in viata ....

GINA
gerard

1100 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 22:59

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2010, ora 08:14

Si tu faci parte din tagma taurinelor?

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 21:36

De la: 9am045616, la data 2010-06-15 08:14:15

Si tu faci parte din tagma taurinelor?

ce spiritual esti 616! stau si ma intreb cum faci ......

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2010, ora 00:06

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 20:29

Dumnezeu a trimis un fax prin care a solicitat introducerea religiei in scoli ...niste comunisti cu har au scos o lege prin care s-a reusit fortat introducerea de bunavoie a religiei in scoli...

plesuardei

245 mesaje

Postat pe: 4 August 2010, ora 09:56

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-05-20 21:01:22".....Mai bine idioti decat fanatici...."Deci de 2 000 de ani ,decand poporul de pe aceste meleaguri nascutu-sa cu credinta in Iisus s-a idiotit ....?Neamul romanesc este crestin.Crestinii nu-s fanatici si nici idioti...Cei doi termeni folositi de.......,probabil ca nu este de sange .....Sigur,fiecare persoana are dreptul sa-si exprime parerea,dar sa jignesti o natiune cu astfel de termeni ....nu-mi permit sa caracterizez....
Orice religie isi are idiotii si fanaticii ei.Crestinismul nu face exceptie!Razboiul de 30 de ani???

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Religia in scoli, pro sau contra ?
Mergi la: