back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Desteapta-te romane!!!!

Atlas333

22 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 21:50

Este cineva, care intr-adevar a ascultat si a auzit ce zice imnul tarii? Eu nu sunt unul care da in piept cu caramida,ca-i roman si nu sunt nationalist demagog , dar cred ca in cazul acesta chiar se potriveste imnul acesta , nu ca cineva ar fi pus-o cu un scop , dar e un indemn bun.....
Am o Dacie din 1988, beau Ursus si alte beri romanesti, rar straine. Imi place mamaliga si ciorbele romanesti. Oare romanul are calitati si traditii numai hotia, coruptia , lucrul de mantuiala, produse si articole de proasta calitate??? Nu cred! Suntem descurcareti, inteligenti, plini de talente si atunci ma intreb cum de ne conduc niste hoti, mincinosi, demagogi analfabeti, cioflingari, oligofreni si fura si mint de ingheata apele si sunt liberi, nu sunt in puscarie si sunt aroganti s.a.m.d..
Cum permitem??? Oare nu avem inteligenta sau posibilitatea, vointa sa ne organizam si sa impingem putin balanta si spre noi, poporul. Putin mai multi bani, putin mai multe drepturi nu numai pe hartie. Nu vedem sau nu ne pasa??? Nu vrem sau nu putem face nimic.
Mai exista bunul simt si respect si patriotism si nationalism de bun gust in inima romanilor??? Ne globalizam, asta e??? Mie nu imi trebuie servita asa. Oamenii nu se mai ajuta , nu mai umbla pe la vecini, nici la rude. Suntem divizati si condusi. N-avem timp nici pentru noi, nici pentru copii nostrii. Asa e in toata lumea, munca si facturi. Mai da-l in p*** mea. Telenovele, vedetisme, manele, baroni locali , banci peste banci , somaj , furt, excrocherii,crime, lipsa peste tot, nepasare, ore suplimentare, minim pe economie, invatamantul si sanatatea distruse, autostrada zero , bugetu' ii pielea p*** , "apai " (apoi) absolventi de facultati............................... da-i frate; sclavi in Italia si Spania s.a.m.d..
Ce sa mai zic. Este o tema mare si generala, nu stiu ce sa spun. E bine ca pot sa impartasesc ideile astea. Mie imi pasa. Sunt un idealist si utopist, visator irecuperabil. Azi un batran , sarac, prost imbracat, probabil boschetar, nu stiu, a trecut prin fata geamului si a intrebat daca nu am o pereche de pantofi, ca era descaltat (si nu era beat!). Am mai vazut din astea in Cluj si nu la TV, in realitate, de aproape. Asta-i siguranta sociala, aici am ajuns cu toata civilizatia noastra si tehnologia avansata??? Pai e mai bine pentru animale in jungla frate. Ceva nu-i in ordine, ori cu lumea ori cu mine ori cu ambele. Acesta-i natura omului? Abuzul?
Daca cuiva ii pasa sa mai veniti cu teme mai restranse legate de viata romaneasca de azi ca acum ca citesc ce am scris mi se pare prea filosofic si general.
Va doresc sanatate, intelepciune , fericire si un impuls mic care face diferenta intre gand si fapta!
Numai bine fratilor romani!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 22:05

da...din comentariul tau se vede faptul k esti patriot ...si eu sunt....traiasca Romania!!!

patriot asta inseamna...sa-ti iubesti patria....tara in care te-ai nascut si care te-a crescut....!!!
insa nationalist inseamna altceva....a fii nationalist inseamna a recunoaste ca apartii unei natiuni...atat!!!...poti sa o iubesti sau nu....poate sa-ti placa sau nu acest lucru...prin simplul fapt k recunosti k apartii unei natiuni inseamna k esti nationalist....
a fii patriot e un lucru foarte bun....nu e nimik gresit in a-ti iubi tara....
a fii nationalist e un lucru obligatoriu.....dak nu esti nationalist esti pierdut...poti fii usor manipulut de oricine....te poti trezi transformat in sclav fara sa apuci sa-ti dai seama...
cand devine nationalismul un lucru rau?.....atunci cand unii incep sa sustina k natiunea lor e superioara altor natiuni....se poate ajunge usor la xenofobie....asta e un lucru grav!!!
nicio natiune nu e superioara alteia....toate sunt egale....nu au unii sange albastru si nu provine nimeni din *neamuri alese*...

dak vad k nu intelegeti ce v-am scris o sa revin k sa va explic unii termeni...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 22:10

De la: Atlas333, la data 2009-01-27 21:50:47 Este cineva, care intr-adevar a ascultat si a auzit ce zice imnul tarii? Eu nu sunt unul care da in piept cu caramida,ca-i roman si nu sunt nationalist demagog , dar cred ca in cazul acesta chiar se potriveste imnul acesta , nu ca cineva ar fi pus-o cu un scop , dar e un indemn bun.....
Am o Dacie din 1988, beau Ursus si alte beri romanesti, rar straine. Imi place mamaliga si ciorbele romanesti. Oare romanul are calitati si traditii numai hotia, coruptia , lucrul de mantuiala, produse si articole de proasta calitate??? Nu cred! Suntem descurcareti, inteligenti, plini de talente si atunci ma intreb cum de ne conduc niste hoti, mincinosi, demagogi analfabeti, cioflingari, oligofreni si fura si mint de ingheata apele si sunt liberi, nu sunt in puscarie si sunt aroganti s.a.m.d..
Cum permitem??? Oare nu avem inteligenta sau posibilitatea, vointa sa ne organizam si sa impingem putin balanta si spre noi, poporul. Putin mai multi bani, putin mai multe drepturi nu numai pe hartie. Nu vedem sau nu ne pasa??? Nu vrem sau nu putem face nimic.
Mai exista bunul simt si respect si patriotism si nationalism de bun gust in inima romanilor??? Ne globalizam, asta e??? Mie nu imi trebuie servita asa. Oamenii nu se mai ajuta , nu mai umbla pe la vecini, nici la rude. Suntem divizati si condusi. N-avem timp nici pentru noi, nici pentru copii nostrii. Asa e in toata lumea, munca si facturi. Mai da-l in p*** mea. Telenovele, vedetisme, manele, baroni locali , banci peste banci , somaj , furt, excrocherii,crime, lipsa peste tot, nepasare, ore suplimentare, minim pe economie, invatamantul si sanatatea distruse, autostrada zero , bugetu' ii pielea p*** , "apai " (apoi) absolventi de facultati............................... da-i frate; sclavi in Italia si Spania s.a.m.d..
Ce sa mai zic. Este o tema mare si generala, nu stiu ce sa spun. E bine ca pot sa impartasesc ideile astea. Mie imi pasa. Sunt un idealist si utopist, visator irecuperabil. Azi un batran , sarac, prost imbracat, probabil boschetar, nu stiu, a trecut prin fata geamului si a intrebat daca nu am o pereche de pantofi, ca era descaltat (si nu era beat!). Am mai vazut din astea in Cluj si nu la TV, in realitate, de aproape. Asta-i siguranta sociala, aici am ajuns cu toata civilizatia noastra si tehnologia avansata??? Pai e mai bine pentru animale in jungla frate. Ceva nu-i in ordine, ori cu lumea ori cu mine ori cu ambele. Acesta-i natura omului? Abuzul?
Daca cuiva ii pasa sa mai veniti cu teme mai restranse legate de viata romaneasca de azi ca acum ca citesc ce am scris mi se pare prea filosofic si general.
Va doresc sanatate, intelepciune , fericire si un impuls mic care face diferenta intre gand si fapta!
[/quote

... ...

Atlas333

22 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 22:11

Pentru copatrioata mea joanna_dark_2007 :))
Cunosc eu multe cuvinte si imi plac cuvintele care vin din greaca si latina si azi sunt folosite international, incerc sa le deslusesc singur. Deci intrebare: Fobie este ceva frica dar xeno ce inseamna ????serios

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 22:14

De la: Atlas333, la data 2009-01-27 22:11:28 Pentru copatrioata mea joanna_dark_2007 :))

Cunosc eu multe cuvinte si imi plac cuvintele care vin din greaca si latina si azi sunt folosite international, incerc sa le deslusesc singur. Deci intrebare: Fobie este ceva frica dar xeno ce inseamna ????serios

nu stiu ce inseamna xeno...dar stiu ce inseamna xenofobie...se refera la teama fata de straini...

scrisesem *ura fata de straini* dar am modificat....desi...din teama fata de ei se poate ajunge usor la ura....

Atlas333

22 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 22:16

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-27 22:14:50
De la: Atlas333, la data 2009-01-27 22:11:28 Pentru copatrioata mea joanna_dark_2007 :))

nu stiu ce inseamna xeno...dar stiu ce inseamna xenofobie...se refera la ura fata de straini...

Mersi

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 22:18

De la: Atlas333, la data 2009-01-27 22:16:11
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-27 22:14:50

nu stiu ce inseamna xeno...dar stiu ce inseamna xenofobie...se refera la ura fata de straini...

Mersi

cu placere...o sa mai intervin...sa vad ce mai posteaza si altii....dak mai aveti intrebari...va astept!!!

bogdancover

4 mesaje
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 12:39

ASTA NE LIPSESTE NOUA...UN IMPULS..DAR DE UNDE SI CU CINE SI CUM SI CAND SI MULTE ALTELE.....SI PANA LA URMA DE CE?CA SA NE FIE MAI BINE?DA.EXACT.FIECARE VREA ASTA DAR NIMENI NU FACE NIMIC...

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 09:37

De la: Atlas333, la data 2009-01-27 21:50:47 Este cineva, care intr-adevar a ascultat si a auzit ce zice imnul tarii? Eu nu sunt unul care da in piept cu caramida,ca-i roman si nu sunt nationalist demagog , dar cred ca in cazul acesta chiar se potriveste imnul acesta , nu ca cineva ar fi pus-o cu un scop , dar e un indemn bun.....
Nu spui nimic nou.Cam la atat se rezuma patriotismul nostru:avem Dacia din'88,bem Ursus si mancam ciorba!Nu-i asa ca ti se ridica parul pe maini cand asculti imnul?Si esti mandru de tine!Mai ia o bucata de mamaliga:somn usor!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 21:58

De la: crist_che, la data 2009-02-01 09:37:53
Nu spui nimic nou.Cam la atat se rezuma patriotismul nostru:avem Dacia din'88,bem Ursus si mancam ciorba!Nu-i asa ca ti se ridica parul pe maini cand asculti imnul?Si esti mandru de tine!Mai ia o bucata de mamaliga:somn usor!

de ce ar fii un lucru rau faptul k bea bere ursus si manca ciorba?
patriotismul nu e un lucru rau ...din contra....e chiar recomandat sa cumparam produse romanesti.....
sau te referi la faptul k nu trebuie sa se rezume numai la asta?....aici ai dreptate...dak ne iubim tara trebuie sa o privim critic....sa vedem dak are unele minusuri si sa incercam sa facem ceva pentru a-i imbunatati situatia.....
propun k fiecare dintre cei kr iubesc romania sa posteze aici kr considera k sunt punctele ei slabe si kr ar fii rezolvarile la unele din problemele cu care se confrunta....
vorbeam eu pe un alt topic despre avorturi....dak mai continuam asa romanii vor disparea ca popor prin autoexterminare...am dat si solutii alternative...
acum sa va vad si pe voi...kr sunt defectele romanilor si ce sa facem k sa ne fie mai bine?

lyly

500 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 7 Februarie 2009, ora 09:53

Romanul nu-i naiv, este destept, dar in sufletul lui s-a cuibarit frica si lasitatea.
Cati romani lupta cu adevarat impotriva coruptiei si pentru respectarea drepturilor omului in Romania ?
Cati romani ajuta un om sarac, bolnav sau un om aflat la necaz ?
Cand un om se confrunta cu o problema trebuie ajutat , nu tratat cu indiferenta si nepasare asa cum se intampla in momentul de fata in Romania.
Neimplinirile si neajunsurile vietii, esecurile in relatiile persoanale, descriminarile si situatiile economice nu pot fi tratate cu usurinta, ci acestea trebuiesc sa fie luate in considerare si privite cu cea mai mare seriozitate pentru ca sunt problemele pentru care sunt impinsi cei mai multi sa se sinucida.

FRICA SOCIETATII ROMANESTI!!!
Societatea romaneasca este in prezent dominata de FRICA, SCARBA SI LEHAMITE!!
Putini dintre noi realizeaza ca frica a patruns in subcostientul nostru, si a pus stapanire pe ultimul coltisor al fiintei noastre.

Daca am analiza cu atentie cauzele fricii am vedea ca ne este frica de:
- Abuzurile politistului si mai cu seama a celui de la circulatie;
- De functionarul de la primarie, de la casa de pensii, de la administratia financiara;
- Ne este frica pentru ca cineva rau intentionat ne reclama la politie, la procuratura si ca legile nu mai sunt respectate, nici macar de toti politistii, procurorii si judecatorii, ne este frica ca dreptatea nu o mai gasim nicaieri si la nimeni in Romania;
- Ne este frica pentru ca peste noapte vom fi dati afara din serviciu si vom ramane pe drumuri, pentru ca locul nostru de munca va fi luat de cineva cu pile la vre-un partid;
- Ne este frica pentru ca mica noastra afacere va fi distrusa, de instabilitatea fiscala, de mafiotii si baronii locali, care cumparand cu bani murdari si nemunciti unii sefi din organele statului, ne vor inlatura, si nimeni nu ne va apara interesele;
- Ne este frica pentru ca cerand rezolvarea unei probleme de viata, nu vom gasi rezolvare, decat daca platesti sume enorme, pe care cei mai multi dintre noi nu le au;
- Ne este frica pentru ca pensiile si salariile nu sunt suficiente pentru plata intretinerii si o sa ne fie luate casele si o sa ajungem pe strada;
- Ne este frica pentru ca ne imbolnavim si ajungem la spital, unde nimeni nu se ingrijeste de tine, daca nu scoti bani din buzunar;
- Ne este frica pentru ca nu ne ajung banii sa ne tinem copiii la scoala;
- Stam cu frica pana cand copiii si sotiile noastre ajung acasa de la scoala si serviciu, pentru ca politia si jandarmeria nu este suficienta si talharii ne ataca in amiaza mare;
- Ne este frica pentru ca si copiii nostrii vor consuma droguri, fiindca nu mai au nici o speranta in aceasta tara a instrainarii;
- Ne este frica pentru ca dupa terminarea scolilor, copiii nostrii pleaca sau fug in strainatate unde nu sunt asteptati de nimeni, iar noi batrani fiind ramanem singuri si straini in tara noastra, iar nepotii nostrii de varsta scolara se sinucid sau ajung analfabeti;
- Ne este frica pentru ca fabrica in care lucram pe un salariu de mizerie se vinde si vom ramane pe drumuri;
- Ne este frica pentru ca someri devenind la 40 de ani, in floarea varstei, de nimeni si nicaeri nu mai suntem doriti;
- Ne este frica pentru ca pensia noastra de tarani, muncitori sau intelectuali nu ne ajunge pentru medicamentele batranetii si murim tacuti cu zile;
- Ne este frica pentru ca ni se strica frigiderul, aragazul sau televizorul cumparat dinainte de 1989 si nu mai avem bani sa ne cumparam altul;
- Ne este frica pentru ca daca se vor casatori copiii nostrii, nu vor avea locuinta si vom fi siliti sa stam cu totii in acelasi apartament de 2 camere , apartament pentru care nu mai avem bani sa-l renovam.
- Ne este frica sa spunem ce gandim de teama represaliilor.

| Varianta pentru tiparire a topicului Desteapta-te Romane!!!!
Mergi la: