back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Magia - forma de dezvoltare a propriei vointe??? sau raul produs de rau?

Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:17

Vin din nou cu rugamintea de a fi putin mai atenti la subiectul... subiectului!!!! LOL!!!!!!!!!!!! Atat de indoctrinate pareti incat se pare ca nu puteti sa faceti distinctia clar SUBIECTUL ESTE DESPRE M E D I C I N A magica nu despre vrajitorie sau mai stiu eu ce!!!!! GOD!!!! atat de mult vreti sa dati un anumit raspun incat uitati de intrebare?????? va rog sa platiti mai multa atentie in raspunsuri.... aici nu e vorba de biserica!!! OK???? si nici de religie???? !!!! OK???? aici este vorba de medicina pe care strabunica voastra o practica acasa la ea desculta in praf si care acum dintr-o data a devenit vrajitorie!!!!! Doamne... pareti a fi irationali... medicina alopata, homeopata, traditionala de azi este magia de ieri.... Si apopo de Biserica, parinti, invatati.... SOLOMON este prezent in Biblie sau nu???? EI!!!!!!!!! ati auzit de Clavicula lui Solomon???? si ce mult il iubea Dumnezeu-tatal pe Solomon???
Ei bine Clavicula lui Solomon este cea mai complexa carte de magie si vrajitorie care a ramas omenirii.... de ce Solomon e pomenit ca fiind un mare invatat al timpului sau in Biblie?? Cartea de capatai a omenirii???? Tot stati atat cu degetele in cruce la orice spune un om.... si cand mergeti la medic tot asa stati??? cand s-a inceput experimentul de la Geneva tot asa ati stat??? Omul vrea sa stie cum s-a format UNIVERSUL!!!! e magie??? e fizica??? e chimie???? e totul la un loc???? Celulele Stem sunt magie??? sunt vrajitorie??? Ce naiba!!!! coborati cu picioarele pe pamant!!!! Nu tot va puneti atatea aripioare de ingerasi si zburati prin aer cu ignoranta!!!! Eu nu cred ca Dumnezeu are nevoie de ignoranti !!!!

Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:26

Mai da isterica mai esti,ai fi in stare sa jignesti pe toata lumea,cind tu esti vinovata ca nu stii sa exprimi exact ceea ce vrei.CIND SPUI MAGIE de ce ai pretentia sa ne gindim la medicina? Care e legatura? Formuleaza-ti altfel titlul topicului si fii calma,fetito,lasa la o parte aerele astea de superioritate caci din cite am vazut nu prea esti inteleasa pe nici un topic deci tu ai o problema.Si sa nu indraznesti sa raspunzi cu jigniri ,raspunde calm controleaza-ti furiile si alege-ti mai bine cuvintele.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:32

nu am de ce sa te jignesc pentru ca ai folosit cuvantul isterica.... te iert.... dar de ce voi cand cititi cuvantul magie tot intr-un soi de isterie va ganditi mereu doar la vrajitorie sau demoni sau ma rog eu ce....??? ar trebui sa stii ca adevarul e la mijloc.... este posibil sa gresesc si eu dar nici voi nu sunteti prea departe de acel mijloc imaginar in care se afla adevarul in stare lui de fapt!!!! O K ? ? ? ?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:37

adica... voi nici macar nu aveti rabdare sa cititi ... altfel nu poti sa sari peste om asa dintr-o data cu versete pentru ca a spus ca magia este un gen de medicina care foloseste puterea mintii proprii.... tu ai cititi primul meu mesaj??? apoi ai citit cum vin uniii cu comentariile lor cu biblia in mana??? de imi spui tu mie ca eu sunt cea care greseste??? tu nu ai gresit ca nu ai citit absolut tot??? toate mesajele??? tu citesti pe aici pe colo cate o bucata de raspuns de la unul cate o bucata de raspuns de la altul si ignori tema discutiei??? Atunci imi pare rau ca sunt aici.... sincer... nu vreau sa pierd timp...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:42

Bun ,e adevarat ca la inceputuri magia a fost cea care a vindecat apoi a evoluat s-a materializat si dinmagie s-au ramificat mai multe ramuri printre care :medicina.Tu trebuie sa fii mai clara despre ce vrei sa vorbim ca una e magia si alta medicina.Chiar daca e traditionalista,homeopata,e medicina iar magia e cu totul altceva.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:44

si daca tot iti iei un alt nick name... macar schimba-ti stilul de a vorbi... ca sa nu poti fi recunoscuta...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:49

Fetito,tu comunici prin ce?Prin nume sau prin mesaje?Ce te defineste pe tine?Numele sau ceea ce spui? Comenteaza-mi postu-rile si u-mi purta grija numelui,deci toti iti spun ca ia o problema si tu refuzi sa o vezi? Cred ca ai sa ajungi sa vorbesti singura daca continui asa...Si tare ma tem ca te crezi geniul neinteles...nemuritor si rece.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:38

Solomon (Evreiască: שְׁלֹמֹה, Standard: Šəlomo ori Šlomo, Tiberiană: Šəlōmōh; Arabă: سليمان, Sulayman) a fost monarhul Regatului unit al Israelului și Iudei între 971 î.Hr și 931 î.Hr, ca fiu al lui David. El este adesea considerat un rege înțelept și constructorul Templului lui Solomon, din Ierusalim.

În CLAVICULELE LUI SOLOMON sunt redate în detaliu detaliile pregătirii oglinzii magice.

Se ia o placă strălucitoare și bine polizată din oțel, ușor concavă, și se scrie deasupra, cu sânge de porumbel alb, bărbătuș, în cele patru colțuri ale oglinzii, numele de mai jos:

IEHOVAH ELOHIM

METATRON ADONAY

Și se pune placa într-o pânză nouă, albă, foarte curată.

Când apare luna nouă, în prima oră după apusul soarelui, apropiați-vă de fereastră, priviți cerul și rostiți cu credință:

,,O etern! O REGE ETERN ! DUMNEZEULE INEXPRIMABIL, ce ai creat toate lucrurile pentru iubirea de mine, și printr-o judecată occultă, pentru sănătatea omului, privește-mă ... (prenumele tău de trei ori) ... sunt robul TĂU, foarte nedemn, și ia în seamă intenția mea curată. Binevoiește să trimiți pe îngerul Tău ANAEL pe această oglindă, care să cheme, să comande și să ordone compagnonilor săi și a celor pe care i-ai făcut, ATOTPUTERNICE, care ai fost și care vei fi etern, că în numele Tău ei judecă și acționează în drept, pentru a mă învăța ceea ce eu le voi cere”.

După aceasta aruncați pe cărbunii aprinși tămâia convențională, care este șofranul oriental, și în timp ce aruncați, rostiți:

,,Și odată cu aceasta, ceea ce răspândesc în fața Ta, o Dumnezeule, care ești trei într-unul, binecuvântat și în cea mai sublimă elevație a Ta, care ești deasupra serafimilor și heruvimilor, și care vei judeca secolele prin foc, statisfă-mi dorința mea !”

Se parfumează oglinda cu fumul și mirosul de șofran, așezând-o pe cadelnița (sobiță) de pământ ars sau din fontă, pentru a se impregna, ținând-o în mâna dreaptă și rostind de trei ori cu voce tare cuvântarea de mai înainte etc. etc.

DA??? e SOLOMON CEL INTELEPT... regele cel iubit de DUMENZEU-tatal... prezent si in Biblia copiilor Si in Biblia - prima carte a omenirii.... Fiul lui David... rege peste regi, cel mai intelept om pe care l-a dat PAMANTUL..... eiiiii....

PENTRU PRIMA DATA ADEVARATA FATA A MAGIEI CABALISTE A FOST SCRISA IN CLAVICULELE LUI SOLOMON - “Solomonarii” sunt principalii magicieni ai credințelor noastre populare.

Se spune c㠓solomonăria” reprezintă un fel de “masonerie populară”, adică o asociație secretă de inițiați.

Unele legende îi atribuie regelui Solomon meritul de a fi fondatorul “masoneriei”, deși alte păreri converg spre Hiram.

Se spune c㠓solomonarii” nu-și mărturisesc credința în fața oamenilor. Ei au petece pe haine și o înfățișare îngrozitoare: într-o mână țin un toiag iar în cealaltă o “CARTE”, din care sunt citite formule magice (nu sunt încă descântece), pentru a dezlega ploile, a închide sau a deschide cerul.

Aceast㠓Carte a Solomonarului” este un fel de amuletă sau talisman făcător de minuni.

“Clavicula lui Solomon” a fost considerată de INCHIZIȚIE drept o carte a Diavolului, fiind interzisă în anul 1559.

Lucrarea amintită a devenit astfel cel mai incriminat text de magie rituală al tuturor timpurilor.

Spre sfârșitul veacului al XIII-lea, vrăjitoria a trecut din Bizanț în lumea latină: o tradiție, de altfel destul de îndoielnică, atribuia Papei Honorius al III-lea, dominican, puteri vrăjitorești, aceleași bănuieli neocolindu-i nici pe alți Papi: Inocențiu III, (1216), Leon III, Ioan XXII, Silvestru II ș.a., suspecți de legături cu forțele tenebrelor.

ACEST ULTIM PARAGRAF DE FAPT VIZEAZA STRICT MAGIA RELIGIOASA!!!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:44

ABRACADABRA!!!!!! va vine sa radeti nu-i asa????
Această formulă magică era adesea folosită ca talisman împotriva bolilor, cât și pentru a apăra pe purtător de eventuale nenorociri.

Cuvântul este obținută din contracția unui blestem din limba ebraică: “abreg ad habra”: (“îndreaptă-ți fulgerul chiar spre moarte”). O altă explicație consideră că șirul de litere “ABRACADABRA” este construit aparent din inițialele cuvintelor ebraice “AB” (Tată), “BEN” (Fiu) și “RUACH ACADASH” (Sfântul Duh).

Acest cuvânt era scris inițial pe un pergament de formă triunghiulară și purtat la gât, legat cu un fir de in.

În ebraică, cuvântul “ABRACADABRA” era format din 9 litere. Se observă că prima literă a alfabetului ebraic era repetat tot de 9 ori.

In Persia și în Siria, acestui cuvânt vrăjit i se atribuia darul de a vindeca diverse boli, în mod deosebit febra. Bolnavul trebuia să poarte în jurul gâtului un fel de filacteră, pe care se scria:

A B R A C A D A B R A

A B R A C A D A B R

A B R A C A D A B

A B R A C A D A

A B R A C A D

A B R A C A

A B R A C

A B R A

A B R

A B

A

Se consideră că puterea sa magică constă în faptul că formula era scrisă sub forma unui triunghi cu vârful în jos, simbolizând o cupă ce captează forțele benefice ale cerului.

Se pare că în secolul al II-lea î. d. H., adepții sectei gnostice basilidiene, răspândită în Siria, puneau acest cuvânt în legătură cu numele zeului Mithra (”ABRACAX” sau “ABRASAX”).

În grecește, acest nume este format din 7 litere- cifră simbol al totalității cosmice.

De altfel, Nicolae Milescu-Spătarul (1636-170 a tradus în limba rusă un curios tratat, intitulat “ARITMOLOGHION”, care încearcă să explice simbolistica numerelor 3,7,9 etc., precum și “HRESMOLOGHION”, tălmăcită, ca și prima lucrare, după izvoare grecești sau latine.

Transcriind numeric literele amintite, obținem: 365 (1+2+ 100+1+60+1+200), adică numărul zilelor anului.

Se pare că formula aceasta a avut o largă răspândire în Antichitate și în Evul Mediu.

Cuvântul magic amintit a pătruns în țara noastră, încă acum mai bine de 19 secole, prin intermediul cuceritorilor romani, care aveau în componența cohortelor lor și militari provenind din Orient.

Se cunosc două tipuri de amulete: “filactere” (formula magică era purtată la gât) sau imagini iconografice(o ființă fantastică, având cap de cocoș, corp uman și șerpi, în locul picioarelor).

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:45

I
SI ACUM ... si de pe la noi anumiti preoti din anumite timpuri....

n perioada secolelor XVI-XVIII, în cultura română au existat numeroase creații cu tentă ocultă.

Unele sunt de domeniul magiei (descântece, amulete) iar altele aparțin de domeniul divinației (horoscoape, zodiace etc.)

Intr-un text aparținând unui popă din Măhaci întâlnim următoarea formulă de exorcizare: “ Sedrahom și Mishalom și Avednag, oprescu-te, diavole etc. “

Exorcizarea se face prin destăinuirea numelor oculte ale Demonului, în mumăr de 19, pe care le comunică în altă parte însuși Diavolul Arhanghelului Mihail (”Avestița aripa Satanei”), revelându-i și formele animalice sub care apare și făgăduind să iasă ori de câte ori inițiatul va scrie aceste nume.

Descântecele sunt incantații, procedee magice de captare.

Unul dintre aceste descântece are chiar un caracter aproape erotic:

“Brazdă, eu te întorc cu pâne și sare, iar tu să întorci pe cutare, inima și gândul, limba și gura, și ochii și luminile, și vederile cu gând bun, și cu cuvânt bun și cu milă asupra mea.”

O răspândire destul de apreciabilă au avut-o “rojadnicele” (horoscoape de nativitate însă fixe și luând ca bază luna), “zodiacele”, “calendarele” (cu horoscoape de actualitate), “gromovnicele” (tratate de “ceraunoscopie”, adică de interpretare ale tunetelor), “trepetnicele” (preziceri pe baza mișcărilor sau tremuratului mușchilor).

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:07

Măi Helen, nu știu din ce cărți scoți tu prostioarele astea și nu știu cum, un om sănătos mintal, poate să creadă că un obiect sau o incantație poate face rău...sau bine.
Binele și răul se întâmplă în măsura în care credem că se poate întâmpla.
Eu nu o să-ți scriu citate din biblie, pentru că nu cred în nici o biblie, dar dacă vrei o explicație logică la faptul că oamenii pot manipula alți oameni, caută fată dragă și citește cărțile lui Aurel Codoban ( programarea neurolingvistică). Dacă ești interesetă...pot să-ți dau detalii.
Nu există magie...decât la circ ( cel puțin adliteram).
aha....încă ceva, aripa satanei, se numește: avizuha.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:23

draga HELEN, nu vreau sa te dezamagesc,dar nu exista magie in medicina,medicina este o stiinta care lucreaza cu date exacte[diagnostice],deci nu poate fi confundata cu nici o incantatie samanica sau a altor magi,preoti sau vrajitori,asa ca te rog sa definesti exact latura care vrei sa fie dezbatuta-magie sau medicina-deoarece eu credeam ca este vorba de partea spectaculoasa a magiei cum ar fi samanismul,ocultismul,tainele masonice de initiere sau astrologia ca pseudo-stiinta in topicul creat de tine.s-auzim numai de bine!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:32

avizuha... depinde din ce izvor este cules cuvantul...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:42

Draga florin.... de profesie apartin Ministerului Sanatatii... asa ca nu i8mi spune mie de diagnostice stricte sau ce vrei tu medicina e 6 din 49 dragule... iar medicii iti spun ca nu sunt Dumnezeu pentru ca sunt prost pregatiti!!!! Da? Initial am vrut sa discutam despre medicina magica adica Simbolism, Descantece, talismanele bolii ca mijloc de vindecare si alte actiuni simbolice pentru alungare bolii, leacuri, ravase de leac, ifluenta corpurilor ceresti si misticismul numerelor..... asadar, draga Florin, asta cuprinde medicina magica... daca si tu ai fi citit toate posturile date pt acest subiect... am mai spus asta mai sus, ca reprezinta ceea ce faceau strabunicii nostrii , desculti, nespalati - asa cum si tu spui- ca sa scape de branca, galbinare sau mai stiu eu ce.... DA??? Daca nici acum nu e clar ce inseamna medicina MAGICA.... nu am ce sa va fac.... se spune ca o idee mare, oricat de mare ar fi ea se poate sugruma intr-o minte mica.... e doar un proverb si va rog sa il luati ca atare.... In alta ordine de idei ... am sa pot discuta despre orice alt gen de magie daca intereseaza pe cineva.... daca nu... nu... e simplu... OK??? pt asta e forum sa se vorbeasca lucruri.... bune sau rele.... eu personakl nu consider ca e un lucru rau sa discuti si despre lucruri "rele" astfel inveti cum sa te pazesti de ele...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:46

si stai putin.... tu imi spui mie de samanism ca si cum nu ar apartine medicinei magice.... dar ce face un saman in comunitatea lui???? crezi ca e laptareasa??? nu.... le ia boala de pe ei cu incantatii.... si ei stau frumusel sa le dezvolte mintea sistemul imunitar in asa fel incat chiar se vindeca....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:49

Si ... te rog.... cu "mai, nustiucum.... " nu poti sa te adresezi normal??? atat ati invatat din libertatea de exprimare?? ca puteti folosi fara a fi deranjat personal de persoana respectiva doar apelativul.... MAI ???

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:50

Draga Dora... prostioarele pe care tu le numesti prostioare le scot din cartile pe care tu nu le-ai citit, le-ai ignorat sau pur si simplu.... te las pe tine sa decizi mai departe

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:53

Sper din tot sufletul ca nu te-ai suparat pe mine,eu nu am vrut decat sa aduc putina lumina in cadrul subiectului,dar pana la urma ai dreptate,cine sunt eu sa le spun altora ce sa faca sau ce sa scrie sau sa nu scrie,in concluzie este dreptul tau sa scri absolut orice despre absolut orice,asa ca nu pot decat sa-ti multumesc ca m-ai bagat in seama si s-auzim numai de bine!P.S. Despre subiect voi posta mult mai tarziu dupa ce discutia va prinde amploare,oricum tinem legatura,sunt aici doar pt.magie!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:58

Fetito,cam iei peste picior pe toata lumea,cartile tale nu te-au invatat nimic sau ai invatat numai ce ai vrut tu.Crezi ca esti singura citita?A citi carti nu inseamna neaparat sa fii si inteligent si intelept ia pilda lui Asklepios,sau Hipocrate intemeitorii medicinei pe linga faptul ca ei au inovat ceva au pus bazele a ceva si nu au dat din gura dupa spusele altora au fost in primul rind umani,din iubire ptr oameni au facut ceva ptr ei dar tu ce faci fetito?Denigrezi pe toata lumea si-i tratezi pe toti de sus?Tu ce vrei sa demonstrezi?Ca stii sa dai citate din ce au spus altii inaintea ta/? vreau sa vad si eu ceva gindit cu capul tau.UPS! Stai ca tu ai incercat dar dupa cum vezi nimeni nu a inteles nimic...deci asta esti tu.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:00

Da, așa este nu le-am citit. Am citit vreo două, m-am lămurit că sunt SF-uri și am trecut la un alt gen de beletristică mai contructiv.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

311 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:08

Daniela helen, daca lucrezi in ministerul Sanatatii, nu inseana ca esti si medic. Esti medic? Eu zic ca sigur nu. Tu poti sa imi spui orice, dar eu sunt sigura ca nu esti medic. Iti doresc sa ai o cariera fulminanta in Ministerul Sanatatii practicand ceea ce este evident ca practici ( de altel ai si spus ca " cu ajutorul magiei ti-ai vindecat mama").

Daniela Helen, nu inteleg de ce te miri ca atunci cand e vorba despre demoni, oamenii care care cred in puterea lui Dumnezeu, vor reactiona. Ai spus de Clavicula lui Solomon. Sper ca ai cautat si cateva surse, mai serioase decat ce posteaza unul sau altul pe blog ( blogul lui dulciu, par example de unde ti-ai extras citatele despre solomonari si abracadabra)
Mi-am dat seama ca stii engleza atunci cand ai spus platiti-mi atentie ( to pay attention to = a fi atent la) asa ca imi permit sa iti dau informatia despre Clavicula lui Solomon gasita pe wikipedia en.

The Lesser Key of Solomon or Clavicula Salomonis (the Clavis Salomonis, or Key of Solomon is an earlier book on the subject), is an anonymous 17th century grimoire, and one of the most popular books of demonology. It has also long been widely known as the Lemegeton.

History
It appeared in the 17th century, but much was taken from texts of the 16th century, including the Pseudomonarchia Daemonum, by Johann Weyer, and late-medieval grimoires. It is likely that books by Jewish kabbalists and Muslim mystics were also inspirations. Some of the material in the first section, concerning the summoning of demons, dates to the 14th century or earlier.

The book claims that it was originally written by King Solomon, although this is certainly incorrect. The titles of nobility (such as the French Marquis or Germanic Earl) assigned to the demons were unknown in his time, as were the prayers to Jesus and the Christian Trinity included in the text.

The Lesser Key of Solomon contains detailed descriptions of spirits and the conjurations needed to invoke and oblige them to do the will of the conjurer (referred to as the "exorcist"). It details the protective signs and rituals to be performed, the actions necessary to prevent the spirits from gaining control, the preparations prior to the invocations, and instructions on how to make the necessary instruments for the execution of these rituals.

The several original copies extant vary considerably in detail and in the spellings of the spirits' names. Contemporary editions are widely available in print and on the Internet.

The Goetia: The Lesser Key of Solomon the King (Clavicula Salomonis Regis) is a 1904 translation of the text by Samuel Mathers and Aleister Crowley. It is essentially a manual that purports to give instructions for summoning 72 different spirits.

The Lesser Key of Solomon is divided into five parts.
Ars Goetia

Further information: Goetia

The circle and triangle, used in the evocation of the seventy-two spirits of the Goetia. The magician would stand within the circle and the spirit was believed to appear within the triangle.

The first section, called Ars Goetia, contains descriptions of the seventy-two demons that Solomon is said to have evoked and confined in a brass vessel sealed by magic symbols, and that he obliged to work for him. It gives instructions on constructing a similar brass vessel, and using the proper magic formulae to safely call up those demons.

It deals with the evocation of all classes of spirits, evil, indifferent and good; its opening Rites are those of Paimon, Orias, Astaroth and the whole cohort of Infernus. The second part, or Theurgia Goëtia, deals with the spirits of the cardinal points and their inferiors. These are mixed natures, some good and some evil.[1]

The Ars Goetia assigns a rank and a title of nobility to each member of the infernal hierarchy, and gives the demons' 'signs they have to pay allegiance to', or seals. The lists of entities in the Ars Goetia correspond (to high but varying degree, often according to edition) with those in the Steganographia of Trithemius, circa 1500, and Johann Weyer's Pseudomonarchia Daemonum an appendix appearing in later editions of his De Praestigiis Daemonum, of 1563.

A revised English edition of the Ars Goetia was published in 1904 by magician Aleister Crowley, as The Book of the Goetia of Solomon the King. It serves as a key component of his popular and highly influential system of magick.

The 72 Demons
Buer, the 10th spirit, who teaches "Moral and Natural Philosophy" (from a 1995 Mathers edition. Illustration by Louis Breton from Dictionnaire Infernal).

The demons' names (given below) are taken from the Ars Goetia, which differs in terms of number and ranking from the Pseudomonarchia Daemonum of Weyer. As a result of multiple translations, there are multiple spellings for some of the names, which are given in the articles concerning them.

1. King Bael
2. Duke Agares
3. Prince Vassago
4. Marquis Samigina
5. President Marbas
6. Duke Valefar
7. Duke Amon
8. Duke Barbatos
9. King Paimon
10. President Buer
11. Duke Gusion
12. Prince Sitri
13. King Beleth
14. Marquis Leraje
15. Duke Eligos
16. Duke Zepar
17. Count/President Botis
18. Dutchess Bathin
19. Duke Sallos
20. King Purson
21. Count/President Morax
22. Count/Prince Ipos
23. Duke Aim
24. Marquis Naberius

25. Count/President Glasya-Labolas
26. Duke Bune
27. Marquis/Count Ronove
28. Duke Berith
29. Duke Astaroth
30. Marquis Forneus
31. President Foras
32. King Asmodeus
33. Prince/President Gaap
34. Count Furfur
35. Marquis Marchosias
36. Prince Stolas
37. Marquis Phenex
38. Count Halphas
39. President Malphas
40. Count Raum
41. Duke Focalor
42. Duke Vepar
43. Marquis Sabnock
44. Marquis Shax
45. King/Count Vine
46. Count Bifrons
47. Duke Uvall
48. President Haagenti

49. Duke Crocell
50. Knight Furcas
51. King Balam
52. Duke Alloces
53. President Caim
54. Duke/Count Murmur
55. Prince Orobas
56. Duke Gremory
57. President Ose
58. President Amy
59. Marquis Orias
60. Duke Vapula
61. King/President Zagan
62. President Volac
63. Marquis Andras
64. Duke Flauros
65. Marquis Andrealphus
66. Marquis Cimejes
67. Duke Amdusias
68. King Belial
69. Marquis Decarabia
70. Prince Seere
71. Duke Dantalion
72. Count Andromalius

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:31

Pentru cei care nu stiu engleza, am sa fac un scurt rezumat a ceea ce am postat mai sus.

"Clavicula lui Solomon" NU este o carte scrisa de Solomon; este o carte a unui anonim aparuta in sec 17 dH. Este insa cea mai celebra carte de demonologie. Dovezile ca nu este din perioada lui Solomon sunt evidente: titlurile nobiliare care sunt atribuite unor demoni, dar si faptul ca vorbeste de Iisus si Trinitate,lucururi inexistente la ora cand "solomon" scria cartea. De fapt, aceasta carte a fost pusa in circulatie in secolul 17. ea insa este un grimoar ( asa se citeste, se scrie grimoir) si inseamna un tratat de vrajitorie. DAr sunt sigura ca helen stie deja ce e un grimoar si ca merge mana n mana cu vrajitoria. Nu inteleg de ce sare ca arsa cand ii spun si altii ceea ce ea de fapt stie. Daca e sa ne luam dupa daniela helen o sa zicem ca nu vrajitorie, ci medicina magica! In fine, sa continuam cu rezumatul despre Clavicula lui Solomon.

Ceea ce a aparut in sec. 17 ca fiind Clavicula lui Solomon, contine de fapt foarte multe fragmente dintr-o alta acrte aparuta in secolul 16, si anume: Pseudomonarchia Daemonum, de Johann Weyer si alte cateva grimoaruri ( adica manuale de vrajitorie). O parte din primul "capitol al cartii" Ars Goetia si anume lista de nume ale demonilor, dateaza din secolul 14.

Apoi vineo insiruire a celor 72 de demoni.

Eu am postat doar un fragment din tot ce gasiti si pe wikipedia ( gasiti chiar dand search cu clavicula lui solomon, wikipedia). Tot acolo o sa gasiti si o poza "emotionanta" a celui de-al zecelea demon despre care pot sa va spun ca e urat ca dracu'.

In concluzie, daniela helen, pot sa iti spun doar atat, cand vorbesti de magie si Clavicula lui solomon in acelasi timp, nu mai da cotita si spune ca tu de fapt te referai la ceaiurile babesti pentru ca e evident ca te referi la demoni si puterea pe care o poti obtine cu ajutorul lor.

Daca asta e de bine sau nu...intr-un mesaj viitor.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:39

Da... normal ca sunt de pe Blogul lui Dulciu..... dar nu m-ai intrebat.... e putina acuzare in cuvintele tale.... (asta nu inseamna ca urmaresc bloguri...da?) Blogul lui Dulciu pentru informatii sumare si generale e perfect!!!! E chiar un tip care a stiut sa isi organizaze foarte bine spatiul sau... Nu sunt medic Slava Domnului. sunt farmacist. Dar cred ca e suficient sa pot sa afirm ca medicii din romanai sunt depasiti... unii sunt expirati de-a dreptul si sunt tineri... ma rog... nu asta era ideea... Am spus de Solomon... am amintit Clavicula lui Solomon.... tu ai postat-o.... chestia cu Abrcadabra... am pus-o pentru cei care au comentat pe aici ca isi feresc copiii sa vada nu stiu ce desen cu zane, vrajitori si chiar cu Mos Cracium.... pe blogul lui Duklciu am gasit chestia cu Abracadabra si am postat-o pt ca nici eu nu stiam de ea, dar s-a prins exact de frica doamnei cu copilul care se intoxica cu idei despre zane... am vrut sa inteleaga ca un copil se poate juca afara cu bicicleta si sa strige in gura mare Abracadabra!!!! incantand.... de asta am luat chestiile alea de pe blogul lui Dulciu.... Nu mai stiu ce sa zic!!! Ai acuzat inainte de a intreba.... nu e frumos si nici in norme crestine nu intra
In Biblie te indeamna asa: intreaba si ti se va raspunde.... dar nicidecum sa vii cu aere de ingamfat sa pretinzi ca tu ai aflat ceva pe care tu supozezi ca celalalt nu iti va raspunde.... Dar repet... daca ai fi cititi chestia cu doamna abracadabra si copilul ai fi inteles de la sine de ce am postat ABRACADABRA lui Dulciu....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:42

Nu ikmi vine sa cred..... ai postat toata lista demonilor aici... toti 72!!!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:47

Si daca ai fi fost atenta de la inceput, si nu ai fi aplicat tentatia de apuca drumul turmei - pt ca asta ai facut... ai vazut un post care a luat o piatra si nu stiu ce a zis....si ai facut si tu la fel... al doilea mesaj din topic incepe prin a-si tine degetele incrucisate spre topic spunand aberatii... in mesajul meu initial vorbeam de efectul placebo al unui gand indus prin "magie".... am ajus tarata la clavicula lui solomon ptr ca am vrut sa le demonsterz ca solomon a fost si el magician dar totusi prezenta lui in biblie nu este ocoliita.... dar de la acest fapt pana la a insira exact numele demonilor.... este cale lunga.... ce zici??

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:09

...ioi ce-mi placiii !...s-o bosumflat Sanziana pi Cosanzeana pin'ca zmeul cel hioros o dosit fieraciunile pana amu.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:17

ei.... voi lua partea buna cu "ioi... ce-mi placi!!!" macar asa ma incurajez singura... hihihi...apropos... mi-e mi-ai adresat chestia aia cu ioi???

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:20

DE CE nu dispari???? ai toate motivele sa o faci!!!! so.... RUN AWAY!!! LADY! sper ca nu am folosit cuvinte gen isterica si alte ale....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:23

Cosanzenei !...da' nu prea stiu io di undi vini , luminatia voastra oare a stii ?...

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 05:08

diana helen, Solomon avea intr-adevar doua clavicule, dar "Clavicula lui Solomon" nu ii apartine. Ti-am dat textul in engleza, am facut si un mic rezumat si tu tot insisti ca acea "carte" ii apartine lui Solomon?

Sigur ca am postat si lista celor 72 de demoni, asa cum apare in respectiva scriere pentru ca am observat ca o apreciezi. Te deranjeaza sa se afle ca magia despre care vorbesti are de-a face cu demonii?
Nu te inteleg de ce tot dai exemple din Biblie? vrei sa ma convingi ca ce? Ca o fi si Biblia tot un soi de Clavicula lui Solomon? Ca o fi vreun tratat de " magie alba"?

mda, "unii zic ca masoneria se trage de la Solomon, altii de la Hiram" zici tu. sa stii ca sunt si alti masoni care spun ca se trage chiar de la Adam, ca cica Adam a fost primul mason. Adica....sper ca intelegi tzacaneala unora.

Daca tu crezi in magie si o practici, dupa cum ai spus, de ce nu ai postat alt mesaj de intampinare. Trebuia sa afirmi doar ca tu practici variate ritualuri magice si cu asta basta.

Pe mine nu ma intereaza nici ce ritualuri magice practici, nici cu cine faci pacte. Eu pot sa iti spun doat atat: "zi-mi cu cine te insotesti, ca sa zic cine esti". sau un vers din F. Villon : "atat il chemi pe dracul, pana vine". Dumnezeul crestin l-a facut pe om liber dintr-o dumnezeiasca iubire. Demonii te fac sluga lor. Daca tu vrei sa crezi asta, bine, daca nu, nu. Poti sa fii stapanul lumii, daca esti sluga dracilor, tot sluga ramai.

Nu te amagi ca exista doar niste energii pure care intra in jocul tau, prin anumite ritualuri. Aceste energii exista, dar dupa cate ai vazut, sunt de fapt cei 72 de demoni dupa carticica ta.
Poate ca discutia putea fi mai placuta, dar asa esti de artagoasa cu toata lumea, incat chiar nu isi are rostul.
In fine.

Expresia este "ai vazut lupul?" nu " te-a vazut lupul?" . Farmacia nu este magie, dar homeopatia hmm... chiar ii rog pe cei interesati sa caute putin pe net informatii despre homeopatie: veti fi suprinsi,... Credinta nu este dorinta! La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul nu inseamna nici pe departe ce ai sugerat tu si...In fine, nu are sens sa mai pierd timpul pe aici.

daniela helen, mult succes in colaborarea stransa cu supranaturalui si demonii, oricare din cei 72, din cartea pe care o ridici atat in slavi.

Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului MAGIA - forma de dezvoltare a propriei vointe??? sau raul produs de RAU?
Mergi la: