back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Magia - forma de dezvoltare a propriei vointe??? sau raul produs de rau?

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 21:37

Eu cred ca scopul magiei este de a antrena mintea prin inhamarea intuitiei inspiratiei si imaginatiei creatoare prin atragerea in acest fel a inconstientului in incercarea de a folosi mai mult din creierul nostru... Sa spunem ca este doar un efect placebo arhaic...sau ca este o forta intr-adevar mistuitoare care te duce in mijlocul Iadului??? e inofensiva sau produce raul prin RAU?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 21:45

magie = partasie cu dracii

Dar cred ca tu stiai deja asta, dupa cum ai formulat intrebarea.

am gasit interesan/ util urmatorul link:
despreharrypotter.go.ro/paginahp.html

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 21:51

Definitia stiintifica a magiei este asa: Arta si stiinta ce cauzeaza schimbarea in conformitate cu ceea ce ar putea fi numit mai simplu transformarea dorintelor in realitate" sau o alta definitie "magia este evolutia constienta prin directionarea energiei" nici o definitie a magiei nu contine vreun indiciu despre draci, partasii sau chestii de astea... este considerata o arta ca si pictura, muzica... adica ai nevoie de skills-uri pentru a o practica...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 22:09

De la: daniela_helen, la data 2009-01-22 21:51:53Definitia stiintifica a magiei este asa: Arta si stiinta ce cauzeaza schimbarea in conformitate cu ceea ce ar putea fi numit mai simplu transformarea dorintelor in realitate" sau o alta definitie "magia este evolutia constienta prin directionarea energiei" nici o definitie a magiei nu contine vreun indiciu despre draci, partasii sau chestii de astea... este considerata o arta ca si pictura, muzica... adica ai nevoie de skills-uri pentru a o practica...

HA!
Nu stiam de o definitie "stiintifica"!.
Neindoielnic ai nevoie de skills!
Hmm, tu ce ai in minte? Adica ce citesti, ca sa stiu despre ce vorbim.

In viziunea mea despre lume, care este preluata din surse crestine, magia inseamna vrajitorie. Nu are nici o conotatie pozitiva din punct de vedere crestin.
Ai deschis o tema ff dificila.
Pentru ca multi iau magia in serios astazi, ignorand existenta demonilor, cum chiar tu ai spus!!!

Din perspectiva crestina, demonii exista pretutindeni, invizibili pt ochiul uman. Nu este vorba de energie, ci fiinte reale.
"Demonii se gasesc in vazduh, adica in spatiul de sub cer, pe suprafata pamantului si in iad. "Intinderea dintre cer si pamant, tot abisul pe care il vedem cu ochii, vazduhul, pamantul, servesc drept salasluire duhurilor necurate, alungate din Cer" (Sf. Ignatie Briancianinov).

In Cartea lui Iov, satana este infatisat ca ratacind pe intinderea nemarginita a pamantului. El cutreiera pamantul "dand tarcoale, chinuit fiind de o ura neincetata fata de neamul omenesc" (Iov 1,7).

Sfantul Apostol Pavel numeste pe demoni "duhurile rautatii, care sunt in vazduhuri" (Efes 6,12), iar pe capetenia lor - "stapanul vazduhului" (Efes. 2,2). Demonii pot reprezenta sursa diferitelor boli si suferinte, deci pot intra in oameni si animale pentru a le chinui (Luca 8,33; 13,16).

Demonii traiesc in ape, iar acest lucru il stim din invatatura Bisericii Ortodoxe, care in rugaciunile sale de sfintire a apei roaga pe Dumnezeu sa curete apa de posibila prezenta acolo a duhurilor necurate. "
(Din www.razboiulnevazut.org/capitol.php?id=1267)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 22:14

Este stiintifica pt ca a fost elaborata.... dar de ce spui ca vrajitoria este egala cu magia??? sunt o gramada de practici magice pe care oamenii din popor le practica pentru insanatosirea semenilor....am cititi Folclorul medical roman comparat de Aurel Candrea... Medicina veche este magie (ca sa nu mai aduc in discutie ca medicina actuala e 6 din 49 - lol)..Magia este o forma primara a gandirii umane si un produs natural in ultima instanta...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 22:21

Revin
Pentru diavoli este convenabil sa se creada ca nu exista.

Spui ca magia este diferita de vrajitorie???

Totusi unii promoveaza un cult pentru ei.
(paranteza: uite ce am gasit dimineata pe net:
en.wikipedia.org/wiki/For_the_Love_of_God
Este aceasta arta?? Cultul mortii este cultul demonilor)

Unii care practica magie se folosesc de Biblie pentru a castiga increderea credinciosilor!! Ce spune parintele Cleopa??

"Spuneti-mi mai pe larg despre pacatul ghicirii cu carti sfinte, sau cum se spune " deschiderea pravilei " care se obisnuieste astazi intre credinciosi.

Vrajirea cu lucruri si cu carti sfinte este al patrulea fel de vrajitorie si se cheama " ghitia " . Acesti vrajitori amesteca vrajile lor cu rugaciuni, cu psalmi si alte cuvinte sfinte, adresate catre Maica Domnului si catre sfinti, ca sa poata insela mai usor pe cei slabi in credinta. Acest fel de vraji il obisnuiesc mai ales femeile cele rele, batranele si tigancile pentru a amagi pe cei slabi de minte. Iata ce zice despre acestea Sfantul Ioan Gura de Aur : " Tu zici ca batrana aceea este crestina si omul acela este ghicitor crestin si cand descanta sau deschid cartea, nu zic, nici nu scriu alt nume, decat numele lui Hristos, al Nascatoarei de Dumnezeu si al sfintilor, deci ce rau fac ei ? La aceasta iti raspund ca pentru aceasta se cuvine mai cu seama sa urasti pe femeia cea rea si pe acel rau fermecator si ghicitor ( din carti ) , findca folosesc spre ocara si necinste numele lui Dumnezeu. Crestini fiind, lucreaza ca paganii. Pentru ca si diavolii, cu toate ca numesc numele lui Dumnezeu, insa tot diavoli sunt. Unii, voind a se indrepta, zic ca este crestina femeia care a descantat si nimic alta nu zice, fara numai numele lui Dumnezeu. Eu pentru aceea mai vartos o urasc si ma intorc de la ea, ca intrebuinteaza numele lui Dumuezeu spre ocara. Numindu-sc pe dansa crestina, se arata pe sine ca lucreaza cele ale paganilor ( Hristoitia, op. cit. p. 305-320 ) .

Cei ce ghicesc prin deschiderea Psaltirii si a altor carti sfinte se opresc de impartasanie pana la 7 ani, pentru ca Psaltirea este o carte sfanta cu multe proorocii in ea, insuflata de Duhul Sfant si este pentru rugaciune, iar nu pentru ghicit si castigat bani spre osanda."

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 22:26

IRINA!!!!!! poti sa ma urmaresti??? am spus MEDICINA MAGICA!!!!! nu omoara pe nimeni medicina asta (chiar dimpotriva) .... adica Leacuri, adica forme de "incurajari" prin care spiritul crede ca se va face bine in urma unei anumite actiuni (repet!!! efect placebo!!!) ...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 22:40

Nu stiu nimic despre medicina magica la romani.

Am citit in schimb despre metode magice simple pt vindecarea bolilor.
Sunt variate, dar in ce am citit eu (nu mult, ca deja imi stii opiniile) sunt niste elemente comune.
De ex. in unele situatii, fiecarui organ ii este asociat un element sau o piatra (onix, jad etc). tehnica de vindecare presupne concentrare (in sens de meditatie) asupra unui element, eventual incantatii.. Semne magice (de ex. ritualul se desfasoara intr-un cerc) etc....
Crezi ca toate aceste lucruri sunt inofensive? Efect placebo?? Eu cred ca nu!

(Eu cred ca magia functioneaza in mod real.)

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 22:41

Spune-ne tu despre medicina magica la romani.
daca inseamna ceaiuri.. nu vad nimic rau.
Daca presupune incantatii si luna plina...atunci vorbim despre vrajitorie.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 22:48

Ceaiul... da normal.... are anumite sa la zicem fortat "ritualuri" pentru a avea un efect bun... se culeg doar intr-o anumita zi - e posibil sa fie luna plina - (in fitofarmacie asta se numeste timp de recoltare daca te linisteste si nu mai e magie ci pur si simplu... farmacie). se culeg intr-un anumit fel (in magie se spun cuvinte eliberatoare de energii pozitive - pentru ca ele trebuie sa faca bine - in fitofarmacie se numeste modul de recoltare), se pastreaza intr-un anumit ritual bine stabilit (in magie se fac licori - in farmacie se numeste preparare), se consuma intr-o anumita prescriptie (in magie cu multa credinta ca iti va face bine - azi, dupa sfatul medicului cu o oarecare teama ca te gandesti acum daca e insuficient pregatit si ti-a dat cine stie ce tampenie sa bei care o sa te omoare???)... Vezi... sa nu imi spui ca nu esti de acord cu mine ca e aceeasi Marie dar cu o alta palarie!!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 22:52

De exemplu exista un procedeu in magia medicala prin care persoana bolnava este trecuta printr-un cerc sau ma rog... o gaura care se poate asocia cu actiunea simbolica a unei noi nasteri... tanandu-se cont ca pruncii sunt sanatosi si "noi"... sau copiii se trec prin camasa cu care mama a fost imbracata tot un soi de gaura... tot felul de chestii din astea... ti se par vrajitorii???

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 23:18

in comunitatile traditionale magia este folosita ca metoda de a subjuga supranaturalul...de a-l determina sa faca exact ceea ce vrem noi si cand vrem ....de fapt ...asta este definitia magiei....
in contradictie cu ea este religia....prin religie omul roaga o putere supranaturala sa-i indeplineasca o dorinta...se roaga,ii aduce imnuri de slava... in acest caz forta supranaturala(dumnezeu) va face doar cum stie ea de cuviinta...nu este constransa k in cazul magiei ci doar rugata.....
de ce se spune in comunitatile traditionale k nu e bine sa apelam la magie???...se poate oricand intoarce impotriva noastra....fortele supranaturale reactineaza cand sunt constranse sa faca un lucru....cel kr le-a invocat ar putea avea mult de suferit...
ritualul magic trebuie sa fie indeplinit intocmai...dak se omite un singur element supranaturalul va fii foarte suparat pe cel care l-a invocat si se va razbuna...
in opozitie religia nu il constrange pe dumnezeu sa faca absolut nimik....omul prin religie doar il roaga....dak dumnezeu nu vrea sa-i indeplineasca dorinta nu e nimic....stie dumnezeu pe fiecare si are motive lui sa nu-i indeplineasca o anumita dorinta...nu trebuie sa fie constrans...

insa cum spuneam...magia are loc doar in comunitatile traditionale...astazi ea a disparut aproape de tot datorita interventiei bisericii....si este bine k s-a intamplat asa....nu trebuie dumnezeu constrans sa faca un anumit lucru...trebuie doar rugat....dak nu asculta rugacinea noastra fii convins k asa e mai bine pentru noi....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 23:22

Părinte Cleopa, ce este vrajitoria si de câte feluri este?

Prin cuvântul vrăjitorie întelegem invocarea puterii demonice în ajutorul oamenilor, în locul lui Dumnezeu, cu scopul împlinirii anumitor dorinti omenesti. Vrajitoria s-a practicat, atât la poporul evreu in timpul Legii Vechiului Testament, cât si la crestinii din Legea Darului, până in vremea noastra. în Legea Veche a cerut ajutorul diavolului, apelând la vrajitoare, regele Saul, pentru care a fost aspru pedepsit de Dumnezeu. Vrăjitori au fost atât Valaam, cât si cei trei magi care practicau astrologia.

După învătătura Sfantului Nicodim Aghioritul, vrăjitoria se împarte în mai multe părti si anume: Vrăjitoria propriu-zisă prin care se întelege chemarea diavolilor pentru a descoperi oamenilor comori ascunse, lucruri pierdute si altele de acest fel. Ghicirea, al doilea fel de vrăjitorie, prin care unii oameni spun cele viitoare prin semnele din palmă, numită chiromantie si prin alte obiecte (bobi, cărti de joc, cafea etc).

Descântarea, spiritismul, adică chemarea ajutorului diavolilor în camere obscure sau la morminte, pentru a pedepsi pe cei ce suntinviată. Descântătorii pretind că cheamă sufletele mortilor din iad, precum ghicitorii din timpul Proorocului Samuil (I Regi 21,3), pentru a afla cele viitoare sau pentru a se răzbuna pe cineva. în zilele noastre se practică descântecul în rândul credinciosilor, precum stingerea cărbunilor, rostirea anumitor cuvinte amestecate cu rugăciuni, pentru cei bolnavi, care pretind că sunt "vrăjiti" etc.

Ghitia, adică ghicirea sau vrăjitoria prin lucruri sfinte, precum ghicirea prin Psaltire, numită astăzi deschiderea pravilei; ghicirea cu obiectele bisericii, cum ar fi resturi de vesmmte clericale, cheia bisericii, cenusa din cădelnită, scrierea unor nume pe toacă, pe clopote, pe ziduri de biserică, sau introducerea lor in candele etc. Fermecătoria, adică vrăjirea unor tineri spre a se căsători unii cu altii sau a se despărti, prin invocarea ajutorolui diavolesc, numită popular "ursită".

Ghicirea prin măruntaiele animalelor, numită "iconoscopia" în acest fel de vrăjitorie intră si visurile, zodiile, ceasurile bune si rele, ghicirea prin membrele trupului, numită si prevestire (tiuitul urechilor, zbaterea ochiului, mâncărimea palmelor). Baierele prin care se întelege purtarea la mână sau la piept a unor semne satanice, ate, chei, obiecte (amulete) sau bucâti de stofa vopsite spre păzirea de boli, de primejdii si de pagube, după ce mai întâi s-a invocat asupra lor puterea diavolului. Chemătorii de demoni (clindonii) sunt cei ce ghicesc cele viitoare prin chemarea diavolilor. Intre acestia se numără cei ce fac focuri înaintea caselor si sar prin foc, ghicitorii din pântece precum si cei ce ghicesc în măruntaiele animalelor sau iau mana vitelor, vrăjitorie ce se practică în zilele noastre.

Astrologia este o vrajitorie practicată din cele mai vechi timpuri până astăzi. Prin astrologie se întelege ghicirea celor viitoare prin miscările stelelor, planetelor, vânturilor, norilor si ale celorlalte fenomene ale universului. Astrologii pretind că fiecare om are o stea proprie.

lată câteva din cele mai obisnuite feluri de vrăjitorii, unele aproape uitate, altele practicate si în zllele noastre, pe care le combatem si de care trebuie să fugim, fiind iscodiri diavolesti care amăgesc si însală pe multi crestini spre a lor pierzare.

Poate, într-adevăr, sâ ajute diavolul pe oameni prin vrăji, mai mult decât ne ajută puterea si harul lui Dumnezeu?

Să se stie că diavolii nu au nici o putere de a vindeca pe cineva, de a descoperi pagube sau pe răufâcători. Ei nu pot niciodatâ sa facă minuni adevărate, ci numai cu năluciri mincinoase însala pe cei necredinciosi si slabi în credintă. Acest adevar ni-l arată dumnezeiescul părinte loan Gură de Aur, zicând: ,,Nu vezi cum diavolii n-au putut să vindece nici chiar pe vrajitorii si fermecătorii care le slujeau lor, de besicile si de bubele date de Moise în Egipt, si pe tine oare au să te vindece? (lesire 9, 11). Si dacă dracii nu se milostivesc de sufletul tău, cum se vor întrista pentru durerea trupului tău?

Dacă dracii se silesc să te izgonească pe tine din împărătia lui Dumnezeu, cum te vor izbăvi pe tine de boli? Acestea sunt râsuri si basme. Deci nu te amăgi, crestine, că niciodată lupul nu se poate face oaie, nici diavolul nu se face cândva doctor. Că mai lesne poate face focul să înghete si zăpada să încălzească, decât diavolul să te vindece pe tine cu adevărat" (Impărtire de grâu,pag.324).

Deci, noi când ne îmbolnăvim sau avem necazuri, sau suntem nedreptătiti, sau avem pagube, sau feciori de căsătorit, sau alte greutăti în familie, să nu mai alergăm la ajutorul diavolului si al slugilor lui, care sunt vrăjitorii si ghicitorii, ci la biserică să alergăm si la preoti, la rugăciune si la post si îndată ne va ajuta Bunul nostru Tată, Care ne-a zidit căci are milă de noi.

Care sunt urmarile pacatului vrajitoriei?

Cei ce fac vrăji si aleargă la vrăjitori, fac un mare păcat împotriva Duliului Sfânt, căci lasă pe Dumnezeu si cer ajutorul diavolilor. Se leapădă de slujitorii lui Hristos, adică de sfintii preoti si se duc la slujitorii satanei. Adică, lasă apa cea vie, preotul si harul mântuirii din Biserică si, pentru interesele lor pătimase si omenesti cer ajutorul vrajmasilor lui Hristos, adică al vrăjitorilor si vrăjitoarelor. Se leapădă de adevăr si primesc în loc minciuna, căci toate cuvintele vrăjitorilor sunt minciună si amăgire diavolească. Un păcat asa de mare împotriva Duhului Sfânt nu se iartă celor vinovati nici în veacul de acum, nici în cel ce va sa vină, după cum spune Hristos, de nu se vor pocăi toată viata. Pentru un astfel de păcat vin asupra celor vinovati, care aleargă la vrăji, tot felul de răutăti si primejdii. Mai întâi, mustrarea constiintei că au lăsat pe Dumnezeu si au cerut ajutor vrăjmasului lui Dumnezeu.

Apoi, este oprirea pe mai multi ani de la Sfanta împărtăsanie, de la 7 pâna la 15, si chiar 20 de ani. Apoi, cei ce cred si aleargă la vrăji, alungă din inima lor darul lui Dumnezeu si aduc în casa si în inima lor duhul diavolului. Apoi, cei ce fac vraji si cred în ajutorul lor, se leapădă de Hristos si se unesc cu diavolul. Apoi, cei ce fac vrăji si aleargă la acestea nu se cade a se mai numi crestini ci apostati. Apoi, cei vinovati de acest greu păcat sunt pedepsiti de Dumnezeu cu boli grele si fară leac, cu suferintă în familia lor, cu pagube si neîntelegere, cu sărăcie si moarte cumplită. Si dacă nu se spovedesc la preot si nu-si plâng păcatul acesta cu lacrimi toata viata, nu se pot mântui.

Vrăjitorii si cei ce cred si aleargă la ajutorul diavolului, dacă nu se părăsesc de aceasta si nu se pocăiesc, "se leapădâ cu totul din Biserică", adică se despart de Hristos si se dau de bunăvoie în mâinile vrajmasului, iar dacă mor în acest păcat, nici nu se îngroapă cu preot; ci, asemenea celor păgâni si lepădati de credintă, spre vesnica lor osândă în muncile iadului. lată urmările grozave ale vrăjitoriei.

Convorbiri cu Parintele Cleopa

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 23:32

este cu totul adevarat ce spui si sunt de acord cu tine.... dar uite... Biserica asta... nu stiu ce sa spun.... am avut copilul bolnav foarte grav acum cativa ani buni, eram disperata in ultimul grad...Am mers la biserica sa platesc o slujba... plateam si o mie in situatia aceea... am ajuns la parinte langa sfantul altar, i-am expklicat printre doua cordoane de lacrimi ce necaz aveam si i-am cerut sa platesc o slujba.... Stii ce mi-a raspuns??? Daca am fost la doctor!!!???!!!!! (asta in conditiile in care eu am o formatie profesionala apartinand MS) In momentul acela - atat de tare m-a SOCAT raspunsul lui incredibil de...lumesc incat nu am mai plans, m-am rasucit pe calcaie si de atunci - sa tot fie vreo 4 ani - nu am mai mers la biserica....Copilul meu e bine mersi acum, slava Domnului... am apelat la medicina traditionala... de asta am postat acest topic... de altfel am probleme cu mama mea chiar in prezent si tot cu medicina traditionala ca sa nu ii spun MAGIE am adus-o la viata, inapoi... am fost ca un Orfeu care a coborat in Iad dupa ea - MAMA mea!!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 23:34

Nu, Ioana, ai fi uimita ... magia nu a disparut. Este intr-o expansiune fantastica!!

Fii atenta:
"Uniunea Pagana" pretinde ca programele TV, "Buffy, spaima vampirilor" si "Sabrina, tanara vrajitoare" au provocat un interes urias pentru vrajitorie, in randul copiilor. Organizatia sustine ca primeste peste 100 de solicitari pe luna din partea copiilor care vor sa devina vrajitori. In urma articolelor din presa si a numeroaselor telefoane si scrisori primite, Uniunea a decis sa numeasca primul ofiter pentru relatii cu tinerii din septembrie 2001.

Copii sunt indoctrinati de mici.. magia este atotprezenta in lumea lor: zane, vrajitoare, Mos Craciun etc.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 23:48

De la: daniela_helen, la data 2009-01-22 23:32:29este cu totul adevarat ce spui si sunt de acord cu tine.... dar uite... Biserica asta... nu stiu ce sa spun.... am avut copilul bolnav foarte grav acum cativa ani buni, eram disperata in ultimul grad...Am mers la biserica sa platesc o slujba... plateam si o mie in situatia aceea... am ajuns la parinte langa sfantul altar, i-am expklicat printre doua cordoane de lacrimi ce necaz aveam si i-am cerut sa platesc o slujba.... Stii ce mi-a raspuns??? Daca am fost la doctor!!!???!!!!! (asta in conditiile in care eu am o formatie profesionala apartinand MS) In momentul acela - atat de tare m-a SOCAT raspunsul lui incredibil de...lumesc incat nu am mai plans, m-am rasucit pe calcaie si de atunci - sa tot fie vreo 4 ani - nu am mai mers la biserica....Copilul meu e bine mersi acum, slava Domnului... am apelat la medicina traditionala... de asta am postat acest topic... de altfel am probleme cu mama mea chiar in prezent si tot cu medicina traditionala ca sa nu ii spun MAGIE am adus-o la viata, inapoi... am fost ca un Orfeu care a coborat in Iad dupa ea - MAMA mea!!!

medicina traditionala sau magie nu e acelasi lucru...ti-am mai spus...prin magie divinitatea e constransa sa faca un lucru...dak a i apelat la religie si dumnezeu nu te-a ajutat inseamna k asa era mai bine...nu putem intelege vointa divina..insa intotdeauna dumnezeu ne vrea doar binele.....
irina...e foarte aiurea dak copiii sunt impinsi spre spre practici magice....ii indeparteaza de biserica....insa familia are un rol extrem de important...copiii trebuie invatati de mici sa se apropie de credinta ortodoxa..le va merge bine in viata....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 00:06

De exemplu... PLINIU marele invatat din veacul I a acumulat claie peste gramada in enciclopedia sa nu numai stiinta care se dezvoltase pana la un anumit nivel in acel moment dar si toate ciudateniile, bazaconiile, nascocirile pe care le-a auzit... un exemplu: in Italia de pilda se crede ca uitatura lupilor este vatamatoare si ca daca ei sunt primii aceia care vad omul , iar daca nu omul este primul care ii vede ... ei bine se spune ca ii iau glasul..... lucru de fapt incetatenit si pe la noi... ce nu ati patit sa fiti ragusiti si sa vi se spuna: HEY... ce-ai patit??? Te-a vazut lupul???... si acest lucru se poate gasi la mai multe popoare in Europa... Ca sa scapi de asa o raguseala.... magicienii locului si ai timpului respectivle spuneau oamenilor sa fie cu ochii in patru sa vada ei primii lupii si atunci sa se apuce de parul din crestetul capului.... dar oare???? nu de fapt ii invata sa se apere de o vitregie a mediului ostil in care traiau??? de o vietuitoare care probabil la timpul acela ii decima??? ...dar cel care era acolo sa ii sfatuiasca era MAGICIAN... el ii invata o sumedenie de lucruri care le salva viata, le facea tincturi si pulberi cu care le oblojea ranile trupului... ce mai!!! ne-a salvat!!! e vrajitor!!!???

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 00:09

Bun dar de descantece ce spui??? acolo sunt incantatii, sunt referinte religioase, sunt pasaje in care se vorbeste despre demoni??? astea tot din medicina magica fac parte....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 00:13

Da, Ioana.. eu am ajuns sa restrictionez drastic ceea ce vizioneaza copilul.
Totusi nu pot sa-l tin departe de filmele care plac prietenilor lui, cum ar fi Tinkerbell (=o zana cu rol in schimbarea anotimpurilor), Spiderman (care, apropo, reproduce salutul satanic de cate ori isi arunca plasa!!) si alte filme incarcate de simboluri pagane..

Cine sa-i invete principiile crestine??

(Cand copiii si parintii privesc cu incantare ce face harry potter?? Cand parintii cred carti precum "The secret" ?)
Magia este deja un domeniu fascinant pentru multi, din pacate!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 00:14

De la: daniela_helen, la data 2009-01-23 00:09:16Bun dar de descantece ce spui??? acolo sunt incantatii, sunt referinte religioase, sunt pasaje in care se vorbeste despre demoni??? astea tot din medicina magica fac parte....

Sunt referinte religioase.
Asta nu inseamna ca este ceva bun.
Am reprodus mai sus opinia parintelui Cleopa despre asta.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 00:37

Biserica Ortodoxa are Taina Sfantului Maslu pentru insanatosire sufleteasca si trupeasca.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 00:49

Da... are... de aceea m-am dus si eu la preot sa isi foloseasca tainele printr-o slujba.... si el ma intreaba daca am fost la medic???? vad ca aspectul asta"religios" nu v-ati incumetat sa il despicati in patru, opt, doisprezece.... cu tot respectul.... eu consider ca religia se practica nu se discuta.... de discutat o pot dicuta cei care sunt abilitati sa faca asa ceva.... si in alta ordine de idei cartea "The Secret" de care ai pomenit.... nu este o carte extraordinara, nu este nici de lasat deoparte.... este o carte pe care daca vrei sa cunosti.... esenta ei este cam asa: "Vorba dulce mult aduce"... iti suna cunoscut??? da e o intelepciune a poporului roman... asta e mesajul ei strict si absolut general... nu indeamna la absolut nimic rau.... dar bineinteles nu trebuie sa fii ignorant si sa nu o citesti.... nu stiu am asa senzatia ciudata ca stai cu degetele in cruce la tot si la toate!!!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 01:11

Si chestia aia pe care o spune IIsus??? cum e ?? ca daca aveti credinta in voi cat un fir de nisip veti spune muntelui sa sara in mare si el va sari.... ce reprezinta asta?? nu e un indemn la faptul de a fi foarte increzator in ceea ce iti doresti??? DAR CATA CREDINTA!!!!! sau din noul testament primul rand ca la inceput a fost cuvantul??? PAi spui un cuvant care formeaza un gand, apoi iti folosesti credinta pe care o ai in gandul respectiv.... nu???? E magie asta??? e vrajitorie??? dar eu nu vreau sa discut religie.... discutand din locul meu de novice nu as face decat sa pacatuiesc si sa fac blasfemie.... eu vreau sa discut despre magie ca stiinta, ca arta, ca remediu, ca lucru bun sau lucru rau.... si bineinteles ca exista si o ramura a magiei care se numeste magie religioasa... voi ar trebui sa o cunoasteti mai bine ca vad ca sunteti foarte infocati ... dar despre aceasta ramura a magiei au avut grija Bisericile ca institutii vorbind... sa nu afle chiar tot poporul ce e magia religioasa, cine si cum o foloseste....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 01:20

Ma faci sa zambesc.. nu, Helen, din pacate eu sunt mai credincioasa in teorie decat in practica.
Dar unele lucruri chiar se intampla, indiferent ce credem noi despre ele.

Cat despre acel preot... nu stiu toate detaliile discutiei. Sunt preoti care considera ca pana la slujba Sf. Maslu (unii spun ca e doar pentru cazuri grave) trebuie sa te pocaiesti, spovedesti, impartasesti... eu nu stiu de ce ti-a spus sa mergi la doctor.

Un link despre practici magice:

www.sfaturiortodoxe.ro/_magie.htm

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 06:49

WOW!In sfarsit un subiect despre care se pot scrie mii de pagini si tot nu ar fi de ajuns!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 09:45

CREZI???? Lumea in ignoranta ei este speriata sa discute.... Se confunda magia medicala cu magia neagra, cu magia religioasa, cu vrajitoria cu.....

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 10:46

Draga Daniela Helen,

Spui ca preoul te-a intrebat daca ai fost la medic cu copilul. Mi se pare superb raspunsul lui; nu inteleg de ce te-a socat. Este rapunsul rational, perfect idn punctul meu de vedere. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traista.
Crezi ca medicina a aparut separat de vointa lui Dumnezeu? Unde ai intalnit tu in ortodoxie aceasta idee de a nu te duce la medic, ci de a apela adoar la preot si slujba? Poate ca, mai mult, acel preot chiar avea nevoie sa afle in ce stadiu de evolutie se afla boala: Sfantul Maslu spre exemplu, se face doar in cazurile chiar grave. Dar chiar si atunci, nu e niciun preot ortodox care sa iti spuna, stai tu femeie acasa cu copilul, nu il duce pe la medici ca il face Dumnezeu bine.
Dumnezeu lucreaza prin oameni, adica si prin medici. Eu in locul tau as reveni la Biserica.

"Daca aveti credinta in voi, poti muta muntele...", iar tu tragi concluzia ca DACA ITI DORESTI, poti muta muntii. Fals. Credinta si dorinta nu sunt acelasi lucru, si oricum, nu era vorba de credinta ca poti muta muntii, ci despre chiar credinta in Dumnezeu. Si aici, trebuie sa iti spun, ca asa e. Doar ca astea sunt harisme pe care le primesti de la Dumnezeu atunci cand ai intr-adevar credinta dreapta; vederea cu duhul, puterea vindecarii, sunt alte harisme. Crede-ma pe cuvant sau mai citeste despre asta, despre Sfinti, despre marii duhovnici...In fine, ce trebuie insa retinut e ca degeaba spunem noi ca noi credem: credinta fara fapte moarta este, doar ca faptele nu inseamna doar sa faci binele si sa nu faci anumite pacate. Iubirea de aproape?! Este ceva aproape irealizabil pentru om daca nu elimina complet pacatul, patima, din viata lui. Crede-ma, nu oricine a putut implini aceasta porunca. Sfintii s-au chinuit toata viata lor in lupta cu patimile. Despre aceasta credinta e vorba cand se spune: daca aveti credinta in voi, ii spui muntelui sa se mute si el se muta. Deci, "reteta" este: credinta dreapta+fapte (lipsa patimilor, a tuturor patimilor care sunt multe daca citesti Sfintii Parinti). Si nici atunci nu e vorba de magie, ci de harisma.

Nu vreau sa te obosesc acum cu un mesaj prea lung, dar am sa revin sa vorbim si depre folclorul medical magic, magie, fitofarmacie, reteta si ritual, incantatii si rugaciune.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 10:55

Draga mea.... in disperarea mea de mama . la momentul respectiv, nici nu te gandi ca nu am explicat bine situatia acelui preot.... copilul meu era in spital de mai mult de o saptamana.... raspunsul lui ti se pare minunat??? ei bine, nu vreau nici sa ma gandesc la tine sa fii o mama care disperata se duce in oaza de liniste, speranta, incredere pe care o crede izbavitoare ca sa se roage.... mai analizeaza daca raspunsul a fost chiar asa de minunat.... cat despre dorinta exprimata in indemnul lui Hristos... cerde-ma ca este o DORINTA!!!! pentru ca nu poti sa spui unui munte sa sara in mare fara sa iti doresti lucrul asta!!! nu poti sa ii spui pur si simplu cuiva sa faca ceva fara sa vrei lucrul acela. Dorinta este stapanita de verbul A VREA!!! referindu-ne aici add literam....bineinteles...Se exprima o dorinta clar, lingvistic, filozofic sau cum vrei tu...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 11:26

Raspunsul meu nu cred ca poate fi considerat la obiect.Copilul meu la numai 3 saptamini a avut o afectiune foarte grava a rinichilor vezicii urinare,trebuia urgent operat dar un intreg consortiu de medici s-au confruntat cu starea grava a copilului meu incit nu puteau sa-l opereze.Eu singura ca mama i-am implorat sa faca operatia.Ptr ca imi doream atit de mult sa fie sanatos,eram convinsa in credinta mea ca Dumnezeu nu mi l-a dat doar ca sa mi-l ia dupa 3 saptamini,eram atit de convinsa ca Dumnezeu ma iubeste atit de mult incit nu ma va lasa sa-mi vad copilul meu murind,am fost convinsa in credinta mea ca iubirea ce i-o port lui Dumnezeu imi va face bine copilul.Am crezut asta cu adevarat,fara sa fie nevoie sa ma duc la vreo biserica,pur si simplu am crezut.Si a fost operat.Toti mi-au spus ca a fost un miracol.Copilul meu are acum 3 ani si e perfect sanatos.Eu cred in magia lui Dumnezeu.Stiu ca sint 2 feluri de magii,eu cred in una singura,cealalta precum se stie din timpuri ancestrale daca vrei sa nu existe rau ptr tine :ignora-l,uita-l si va uita si el de tine.Eu cred ca daca toti am crede in bine,raul va disparea caci nimeni nu-l va mai aduce printre noi nici macar cu puterea gindului care e cea mai patrunzatoare putere din lume.Ce faceti voi aici,pronuntind cuvinte care apartin de rau,de intuneric,nu faceti altceva decit sa da-ti puteri.Energia negativa se hraneste din ce?! Din energia care o emana gindurile si emotiile noastre.Gindind un singur cuvint in mod automat se produc si modificari senzitive care atrag energia negativa sau pozitiva deci noi decidem incotro ne indreptam.Nu strica nimanui putina magie ...alba caci este permisa de Dumnezeu,cind facem un bine cuiva acel suflet este fericit deci undeva in univers ajung unde de energie pozitiva care se rasfring poate si asupra noastra:primim ceea ce dam.Facem un rau il facem asupra tuturor nu numai unei singure persoane.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 13:15

va rog eu...nu va mai jucati cu divinitatea...
helen...de unde stii k nu s-ar fii vindecat copilul tau pana la urma?...trebuia doar sa-l rogi pe dumnezeu.....atat!
si sa stii k asa cum potriveste dumnezeu lucrurile este intotdeauna cel mai bine..
dak dumnezeu ne da o boala nu trebuie sa-l silim sa ne vindece...si boala aceea a venit cu un scop....trebuie sa mergem la medici si apoi la biserica sa ne rugam...atat...dak dumnezeu nu vrea sa ne vindece poate asa era mai bine...poate vom suferi mai putin pe lumea cealalta....
apaland la magie strici ordinea fireasca a lui dumnezeu....si stii cum se zice...*ai grija ce-ti doresti fiindk s-ar putea indeplini*.....
data viitoare cand ti se mai intampla ceva mergi cu incredere la biserica....roaga-l pe dumnezeu sa te ajute...acel necaz ti s-a dat cu un scop....scopul era sa te apropii mai mult de dumnezeu sau oricare altul....

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului MAGIA - forma de dezvoltare a propriei vointe??? sau raul produs de RAU?
Mergi la: