back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Am sa ma sinucid pentru ca sunt bolnav de scleroza multipla

 


 
Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:
 
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 23:46

De la: sulumorudar, la data 2009-01-07 14:13:46 Mama mea a suferit de aceeasi boala. Ea a avut mai mult noroc i-a cedat inima. Dar abia dupa ce paralizase si dobandise lacunarism cerebral. Dar nu ajunseseinca la orbire si surzenie, parca o aud siacum gemand de durere.

Imiera asa de mila de ea si sufeream multpentru ea. Acum a venit randul meu doar ca eu nu voiavea pe nimeni cine sa ma ingrijeasca . Dar sper ca nu va fi nevoie asta in cazul in care ma voi sinucide.




Dincolo..... nu stim ce este.... sa nu fie mai rau. Mama ta te iubea foarte mult, nu ar fi vrut sa gandesti asa. Ea ti-a dat viata, nu ar fi vrut ca tu sa anulezi ce a facut ea... ti-a dat viata....



Radu, nimic nu e intamplator, totul se intampla cu un motiv in lumea asta. Odata, un medic mi-a spus ca am cancer, eram mult mai tanara ca tine. M-a terminat in prima clipa, nici nu mai stiam pe unde merg, uitam sa cobor din metrou, uitam incotro mergeam. Au trecut zile pana m-am hotarat sa mai spun cuiva. I-am spus unei doctorite, ne intersectam mereu si o simteam ca pe o prietena. M-a sfatuit asa:

"sa nu iei hotarari pana nu mai asculti si alte pareri".



Dragul meu, ai inceput cu noi, aici, pe forum. Un inceput bun. Acum pasul urmator:

1)-trebuie sa iti folosesti fortele ca sa cauti un loc unde poti fi ingrijit. Exista in Bucuresti spitalul Cristiana. Am auzit ca acolo ingrijitoarele sunt maicute de la manastire. Cred ca Cristiana e si manastire. Cauta un numar de telefon de acolo, sa vezi daca au locuri, trebuie sa le spui si ca nu ai pe nimeni sa te ingrijeasca.

2)-ai nevoie sa vorbesti cu cineva care stie mai multe despre sinucidere si despre suferinta din suflet. Cand am avut o problema speciala - am cautat un preot calugar, la o manastire, fiindca ei au mai mult timp sa stea de vorba, nici nu cer bani si se bucura sa te ajute. Incredibil ce multe stiu acesti oameni, parca traise ce am trait eu....



Hai, da o cautare pe Google, vezi ce e cu "Cristiana" sau "centru de ingrijire".

Raporteaza abuz de limbaj
sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 00:13

Sant doua persoane aici care imijoaca farse , dar ii asigur ca am si eu niste surprize cool pentru ei .


chandramuki_md

173 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 14:27

draga romulus radu (nu stiu care e nume si care prenume) te simtim cu totii disperat. ai toate motivele sa te simti asa. nu voi incerca sa minimalizez efectele bolii de care suferi, nu are rost. ai avut exemplul mamei tale si nimeni nu te mai poate duce cu zaharelul.
doua din ideile de mai sus sunt chiar demne de a fi luate in seama:
1. fa cunoscuta problema ta si deschide un cont in banca pentru a se strange bani pentru tine pentru acele zile cand va trebui sa renunti la munca.
2. ia legatura cu orice organizatie sau for care te-ar putea ajuta in lupta cu boala.
pe langa astea eu te mai sfatuiesc sa te pensionezi pe caz de boala si daca nu ai pe nimeni care sa te poata ingriji atunci cand va fi cazul cauta un azil (sanatoriu) specializat in astfel de boli care sa-ti poata acorda ingrijirea de care vei avea nevoie. nu stiu daca exista astfel de asezaminte in tara, urmeaza sa te interesezi. ai acces la internet si categoric medicul care te are in evidenta te poate indruma in sensul asta.
in ceea ce priveste solutia gasita de tine este extrema, decizia desigur iti apartine.
esti un om puternic daca ai supravietuit 24 de ani cu diagnosticul respectiv, nu vad de ce renunti tocmai acum.


sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 17:42

Sa sti ca am incercat tot ce mi s-a sugerat (de catre specialisti) dar trebuie sa mor inainte de a paraliza.


Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 18:40

nu e adevarat!
nu vrei sa mori!
dovada este faptul k ai deschis acest topic...ai nevoie de ajutor...vrei k noi sa te ajutam sa traiesti...si te vom ajuta!!!...da-ne acesta posibilitate! deschide-ti un cont si posteaza-l aici!
viata ta insa nu tine de noi!..tine de tine insuti!...apeleaza la un preot...spui k ai facut tot ce ai putut...atunci...ce ti-a zis preotul la sfantul maslu?....
intr-adevar...poate vei avea mult de suferit in acesta viata....insa sa nu crezi k dak o sa te sinucizi o sa scapi de durere....nu e adevarat....iti va fii mult mai rau...
ai incredere...dak o sa suferi aici nu vei mai suferi pe lumea cealata...regaseste-L pe Dumnezeu...
cei kr se sinucid nu sunt ingropati cu preot ,nu li se citeste nicio rugaciune...nu are nimeni voie sa aprinda o lumanare pentru ei....
in schimb..dak iei legatura cu un preot duhovnic si ii ceri sa te viziteze in timp ce esti bolnav si dak vei muri sa se ocupe el de slujba inmormantarii tale(de bani ne ocupam noi...tu dai lui banii din cont k sa acopere cheltuielile de inmormantare)...la inmormantarea ta preotul se va ruga si va zice...asaza-l doamne in loc de verdeata si de odihna ,de unde a fugit toata durerea si intristarea....
nu e chiar asa rau sa mori...toti se tem de moarte pentru k se tem de chinurile iadului...dar dak nu faci nimik pentru sufletul tau....
hai...curaj!...o sa-ti fie bine...ai sa vezi....
nu te sinucide dak vrei sa scapi de dureri!
faci cea mai mare gresala....


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 18:50

Cezar are dreptate.
Prin sinucidere nu ajungi decat in iad.
Nu te condamna singur la o osanda vesnica.
Chinul va fi si mai cumplit.
Suntem dispusi sa te ajutam dupa posibilitati.


sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 19:39

Nu voi accepta sa ma umileasca boala prin paralizie , orbire , asurzenie si pierderea facultatilor mintale. Trebuie sa se inteleaga faptul ca si bolnavii au un orgoliu al lor . Dar si faptul ca estemult maigrea o suferinta indelungata decat o moarte rapida.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 19:48

De la: sulumorudar, la data 2009-01-09 19:39:23 Nu voi accepta sa ma umileasca boala prin paralizie , orbire , asurzenie si pierderea facultatilor mintale. Trebuie sa se inteleaga faptul ca si bolnavii au un orgoliu al lor . Dar si faptul ca estemult maigrea o suferinta indelungata decat o moarte rapida.






Asta e soapta celui rau.


Nu fii mandru.


Mandria, orgoliul e un pacat.


Accepta suferinta, roaga-te, o sa suferi mai mult. Iadul e cea mai grea alegere


Nu ceda.


Domul Isus te iubeste


Roaga-te mult pentru putere, rabdare.


Dumnezeu vindeca si trupul si mintea.


Isus vindeca, credinta ta nu trebiue sa moara.


Nu stiu, ai familie , prieteni?


Nu am citit toate mesajele.


O sa le citesc.


Suntem alaturi de tine


Nu esti singur.













nedelcu_gabriela2000

16 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 19:55

De la: sulumorudar, la data 2009-01-09 19:39:23 Nu voi accepta sa ma umileasca boala prin paralizie , orbire , asurzenie si pierderea facultatilor mintale. Trebuie sa se inteleaga faptul ca si bolnavii au un orgoliu al lor . Dar si faptul ca estemult maigrea o suferinta indelungata decat o moarte rapida.

Buna seara si sincer nu pot sa cred ca te lasi invins de boala,ca nu vrei sa te lupti si sa traiesti viata pe care o ai.Esti tanar iar in tine arde flacara,viata e frumoasa,o ai o singura data de trait si nu trebuie sa gandesti asa!As vrea sa iti pot da din pofta mea de viata sa te bucuri de fiecare clipa pe care o traiesti,dar stiu ca nu pot si nici cuvintele meie nu te vor ajuta prea mult!
La 25 de ani ,dand nastere fetitei mele,am murit,la nasterea ei.Am stat in coma 3 zile,iar medicii nu mi-au dat nici o speranta ca ma voi mai intoarce printre vii!Dar se pare ca cineva acolo sus ma iubeste si nu m-a lasat.A urmat o luna de zile de chin,de umilinta in care practic am fost o leguma si eram la mana altora,dar cu putere si mai ales cu vointa am luptat pt viata,dar e adevarat aveam un scop,dar eram mult prea tanara sa pun capat vietii.Stiu ca iti e tare greu si vrei sa cedezi,mai ales ca sti exact ce te asteapta,dar ar fi frumos atat cat ai de trait sa traiesti frumos,cu demnitate si sa te respecti pe tine!Esti un invingator si trebuie sa lupti!


Gabriela Nedelcu cel mai simplu om
sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 20:31

Sper sa reusesc sa ma tin tare , dar nu stiu de unde au atata putere durerile astea . Simt ca ma imprastii . Imi sant amortite mainile ,picioarele obrazul si chiar scalpul , ma doare coloana ,capul si incheieturile . Sper sa rezist cat mai mult , dar totusi sper sa mor inainte de a paraliza.


Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 21:15

ai incredere in tine...
nu renunta...
iti suntem alaturi...
nu ne-ai spus ce religie ai sau dak crezi in Dumnezeu...
ink ceva...intelege...vrem sa te ajutam...dar nu o putem face online...vrem sa postezi contul tau...
dak tii la mandria ta nu te sinucide...vei parea un las kr a fugit de problemele vietii...!


sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:00

Am renuntat la religie de cand mama mea nu a putut fi salavata cu nici un pret. Nu am nici o religie , stiu ca trebuie sa trec prin ce a trecut mama . Nu mi-e frica , dar parca as vrea sa inving mijloacele respective , de dragul mamei . Nu de alta dar ma simt foarte slabit.
As vrea sa mor peste noapte. Fara dureri.
Nu cred ca oamenii au timp si de mine , dar sper ca nu-i vor lasa pe cei mici sa sufere durerile noastre . Noi ,oricum am trait ceva si ne-am bucurat de viata , dar ei copii bolnavi?????? N-am nevoie de ajutorul vostru . Am nevoie de copiii care se afla in aceeasi situatie. Va Multumesc pentru atentia acordata.


Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:04

asculta-ma...nu pierzi nimik dak il regasesti pe dumnezeu acum....poate te regasesti pe tine insuti.....!
gandeste-te...ai enorm de castigat....!


nedelcu_gabriela2000

16 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:10

De la: sulumorudar, la data 2009-01-09 22:00:56 Am renuntat la religie de cand mama mea nu a putut fi salavata cu nici un pret. Nu am nici o religie , stiu ca trebuie sa trec prin ce a trecut mama . Nu mi-e frica , dar parca as vrea sa inving mijloacele respective , de dragul mamei . Nu de alta dar ma simt foarte slabit.
As vrea sa mor peste noapte. Fara dureri.
Nu cred ca oamenii au timp si de mine , dar sper ca nu-i vor lasa pe cei mici sa sufere durerile noastre . Noi ,oricum am trait ceva si ne-am bucurat de viata , dar ei copii bolnavi?????? N-am nevoie de ajutorul vostru . Am nevoie de copiii care se afla in aceeasi situatie. Va Multumesc pentru atentia acordata.

Buna seara din nou!Nu zic ca e bine ca nu mai crezi in minuni dar pot sa te rog sa ai incredere in tine si ca ne asculti si noi incercam sa fim aproape de tine inseamna ca ne pasa de tine si nu esti singu!Lupta pt viata ta si pt dorintele tale!Totul sta in puterea ta!


Gabriela Nedelcu cel mai simplu om
sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:11

      Domnisoara ,  sant convins sa nu mor ca mama , am sa inving in felul meu, doar sant barbat .  Sper ca copiii suferinzi de aceeasi  afectiune vor scapa mai usor decat naoi. Nu cersesc nimic. Dar copiii cred ca merita mai mult decat muzica persecutiva.


nedelcu_gabriela2000

16 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:14

De la: sulumorudar, la data 2009-01-09 22:11:55      Domnisoara ,  sant convins sa nu mor ca mama , am sa inving in felul meu, doar sant barbat .  Sper ca copiii suferinzi de aceeasi  afectiune vor scapa mai usor decat naoi. Nu cersesc nimic. Dar copiii cred ca merita mai mult decat muzica persecutiva.

Ai perfecta dreptate,dar luptand pt tine,ii faci si pe alti sa lupte cu boala,le dai curaj si de ce nu sperante!


Gabriela Nedelcu cel mai simplu om
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:17

radu...
ai mare grija...
mandria i-a trimis si pe cei mai frumosi ingeri in iad...
ganduri de sinucidere iti vin din faptul k nu mai crezi in dumnezeu...dak ai incerca insa sa-l regasesti....ai sa vezi k gandurile de sinucidere ti-ar disparea...
nu vrei nici makr sa incerci sa te aproprii de El?
nu vrei nici makr sa-ti faci sfantul maslu? (ca sa vezi ce o sa ti se prezik)

bolile apar k urmare a pacatelor noastre,dar cel care sufera aici nu va mai suferi pe lumea cealalta...
nu pierzi nimik ,radu!


Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:19

are dreptate fata kr a postat acum...
gandeste-te...ce crede un om foarte bonav kr vede acest topic acum...?
k ar fii mai bine sa se sinucida.....nicidecum!!!
mama ta a fost o femeie foarte puternica...nu a fugit de problemele vietii...tu poti urma exemplul ei?


sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:30

Trebuie sa-ti spun ca mama a dobandit gradul GENERAL AL SUFERINTEI FIZICE . Imi pare foarte rau , eu nu pot atinge gradul ei . Sant ingenunchiat in fata gradului ei de suferinta . E un inger , sper sa ma ierte pentru greselile mele .I've took a bow in afrount of you . YOU ARE MY QUINN I GIVE YOU ALL MY ENERGY. Please allow me tobe youre servant .MOM.


sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:48

And i will not feel youre feelings . Sorrey , i won't tell you aything bad ,but i want to feel that i'm free . I don't whant to see youre deads. And please do not afraide me . OK?



dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:52

De la: sulumorudar, la data 2009-01-09 22:48:39And i will not feel youre feelings . Sorrey , i won't tell you aything bad ,but i want to feel that i'm free . I don't whant to see youre deads. And please do not afraide me . OK?



De ce mesajul tau e in engleza? ( ai si greseli ... )


Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 22:56

dak ai urma exemplu ei mama ta ar fii mandra de tine...
stiu k tu nu astepti mila noastra,dar ....oamenii sunt datori sa se ajute intre ei....


sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:26

Va rog sa nu admiteti granitele psihologice ale celor care incearca sa verse sangele celor pe care ii iubim . Sant un cetatean simplu , dar nu sant de acord cu masacrele stiintifice pe care le fac cei tari.


Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:29

De la: sulumorudar, la data 2009-01-09 23:26:29 Va rog sa nu admiteti granitele psihologice ale celor care incearca sa verse sangele celor pe care ii iubim . Sant un cetatean simplu , dar nu sant de acord cu masacrele stiintifice pe care le fac cei tari.


la ce te referi?


sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:29

i whant to get die ,but do not get sad ,for  that.I'm gonna die ,and it doesen't matter if you don't care


Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 23:37

radu...iti spun pentru ultima data....nu te sinucide....pierzi tot ce ti-a mai ramas pe lume...sufletul tau...

gandeste-te asa...dak oricum esti ferm convins k o sa mori....ce rost mai are sa te sinucizi?
nu ar fii mai bine sa-l regasesti acum pe dumnezeu?

dak pe lumea asta suferi....cum crezi k iti va fii in iad?....acum e ocazia ideala sa iti salvezi sufletul...mai bine mai suferi acum putin si scapi de suferinta din iad....crezi k o sa scapi de dureri dak te omori?...te inseli amarnic....
te rog....gandeste-te bine!

multa sanatate ...si fie k Dumnezeu sa iti trimita gandul cel bun...!!!


sulumorudar

24 mesaje
Membru din: 7/01/2009
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:04

Promit ca daca durerile nu ma vor invinge si aranjamentele psihologice nu-mi vor fi defavorabile am sa reflectez mai mult asupra perspectivelor mele. Dar promit ca nu voi accepta sa sufar manifestarile unei boli care nu are leac si ale carei urmari , sant de-o cruzime inacceptabila .


Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 15:15

Draga Radu, noi nu stim exact prin ceea ce treci tu. Dar nu cred ca cineva este scutit de suferinta... unii au parte de multa, altii de mai putina, dar precis toata aceasta suferinta are un rost pe care noi acum nu il intelegem.
Important este ca trebuie sa suportam si daca este posibil, sa fim exemplu pentru ceilalti.
Eu cred in Dumnezeu si cred ca daca ti s-a dat aceasta boala, ti s-a dat si puterea sa treci prin ea. (Nici un om intreg la minte nu te va dispretui vreodata pentru incercarea la care esti supus!!!)

www.youtube.com/watch?v=yo_24_qTNac


nenita_dan

32 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Timisoara

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 17:21

sulumorudar, fii putin atent aici.

Nu stii niciodata ce va fi maine.
Boala asta afecteaza pe multi, si asta inseamna ca se cauta intens un remediu in toata lumea.

Gandeste-te la cate descoperiri s-au facut in ultimul timp, care pareau imposibile ieri.

Nici nu-ti ajunge timpul sa le afli pe toate.De exemplu?

"Un raport medical de ultima ora sustine ca tehnologiile moderne vor sprijini producerea unor medicamente capabile sa combata si chiar sa elimine definitiv malaria"

"Un prototip de piele artificiala care vindeca ranile de pe corp fara sa lase cicatrice si care ar putea constitui o alternativa la grefe a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori britanici, potrivit unui studiu publicat in revista Regenerative Medicine, informeaza bbc.co.uk."

"386 miliarde de euro sunt cheltuiti in fiecare an in Europa pentru a tine piept patologiilor creierului."

Scleroza este si ea in vizorul stiintei si este doar o chestiune de timp pana se va rezolva. Gandeste-te ca vine momentul acela. Ce-ai sa gandesti cand ai sa-ti amintesti toate gandurile negre si fara rost care le-ai avut pana atunci.
Cand ai sa vezi unde au dus toate renuntarile.
Mi se pare ca traiesti ancorat intr-un moment din viitor in care lucrurile pot lua o turnura dureroasa. Dar tu traiesti acum, nu in viitor. Suferi acum pentru ce nu a venit inca si poate nici nu o sa vina?

Ajunge zilei necazul ei.

Ai o singura viata. Ce naiba,o arunci? In viitor poate o sa fie rau. Dar poate se va descoperi un remediu si o sa fie bine. Ce faci arunci o viata depre care inca nu stii precis cum o sa fie?
Viata e o singura trecere prin lume, formata dintr-o insiruire de clipe care nu se mai intorc. De ce sa le faci una cate una nefericite gandindu-te doar la rau? Prietenii tai nu cred ca vor sa te vada rapus de ganduri rele.Gandeste-te cum admiri pe cineva care desi sufera nu se da batut. Daca vrei ca prietenii tai sa fie fericiti nu abandona.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 18:54

Lupta baiete si o sa vezi ca te indrepti, totul este posibil


Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Am sa ma sinucid pentru ca sunt bolnav de SCLEROZA MULTIPLA
Mergi la: