back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Patnerul de cuplu (prieten, iubit, soþ, amant, etc).

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 11:36

Un cuplu puternic se formeaz atunci cnd ncerci s schimbi partenerul dup ideea ta de cuplu perfect sau atunci cnd ncerci s-i nelegi partenerul cu toate mofturile lui fr a ncerca s-l schimbi?

Raporteaza abuz de limbaj
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 11:01

Depinde de durabilitatea dorita a cuplului . Daca se doreste o aventura , evident , partenerii se schimba aleatoriu , dupa gusturile care privesc fizicul , exihibitionismul , etc .
Daca cuplul presupune o casatorie sau o relatie considerata a priori definitiva , intervine ceva care se cheama suflet . Astazi insa se merge in general pe ideea : ne cunostem din vedere si ........ din placere . Iar daca domnul este generos , cu atat mai bine .

dagaio

1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 17:54

De la: ccristir68, la data 2008-12-14 11:36:28Un cuplu puternic se formeaz atunci cnd ncerci s schimbi partenerul dup ideea ta de cuplu perfect sau atunci cnd ncerci s-i nelegi partenerul cu toate mofturile lui fr a ncerca s-l schimbi?

Draga ccristir68,

intrebarea ta este gresit exprimata.

1. Daca incerci sa schimbi partenerul, e clar ca nu mai avem cum vorbi de cuplu. Cuplu inseamna intotdeauna 2, nu 1 care schimba. Dar e bine sa schimbi ( nu prea mult ) cat esti tanar, ca sa poti cunoaste ce doresti si sa-l /o poti recunoaste pe sortit/a si sa il /o poti aprecia.
2. Un cuplu devine "perfect" atunci cand cei doi isi doresc foarte mult asta, si acesta nu e perfect pentru toata lumea ci e perfect pentru cei doi. Adica ea e perfecta pentru el, el e perfect pentru ea. Daca acestia sunt impreuna si isi doresc asta, atunci avem acel cuplu perfect.
Eu cred "solemn" in existenta sufletelor pereche, a completarii reciproce, a lui Ying si Yang, in care cei doi sunt cu adevarat perfecti unul pentru celalalt.
3. In cuplu trebuie sa existe marea dorinta ( si sa se intample ) de a-l /o cunoaste in toata "splendoarea" sa pe partener/a. Numai prin cunoastere reciproca, se poate construi un cuplu perfect. Altfel pe cine iubesti? Pe cine il doresti langa tine toata viata? O iluzie?
4. Daca partenerul este perfect pentru tine ( adica ati realizat "cuplul perfect" ) de ce ai vrea sa-l schimbi? Il iubesti si il doresti langa tine asa cum este el. Insa ca sa gasesti aceasta persoana, e nevoie sa cauti si sa ai speranta in IUBIREA ADEVARATA.
5. Daca stai intr-o relatie si accepti toate prostiile celuilalt cu gandul ca doar asa poti sa construiesti "cuplul perfect", atunci te amagesti singur, si suferi foarte mult de la inceput, ori pe parcurs.
Deobicei un cuplu trebuie sa treaca cu bine printr-o perioada de proba, la unii mai lunga, la altii mai scurta, in care cei doi trebuie sa petreaca mult timp impreuna ( nu doar in pat sau la TV, sau in baruri ) in care se vor cunoaste si vor putea trece prin mai multe ipostaze ale sufletului, personalitatii si caracterului lor. Cei doi vor ajunge sa nu mai "poata" sa traiasca unul fara altul, asta nu doar din cauza atractiei fizice.

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 20:09

Scuze drag Dagaio,
Probabil exprimarea mea nu a fost neleas corect. M vd obligat s reformulez. n opinia d-v un cuplu puternic presupune schimbarea caracterului persoanei cu care formai acel cuplu dup dorina d-v. sau nelegerea lui i acceptarea cu tot ce este bun i ru? Consider c a nelege o persoan este un lucru f. greu. Dac nu eti n stare s nelegi o persoan atunci acel cuplu este doar de complezen i dureaz doar att ct este atracie fizic sau pn nelegi caracterul partenerului. Dup ce atracia fizic a trecut urmeaz un adevrat proces de ncercri de a transforma partenerul n ceea ce doreti s fie. Eecul acestei ncercri sau reuita lui duce tot la o scindare a cuplului mai lent sau mai rapid n funcie de partener. Dezbinarea o produce primul care ncearc s-l schimbe pe cellalt, artnd n acest fel c deja este plictisit de felul tu de a fi. M refer la orice fel de cuplu, nu numai la cele familiale.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 22:59

Intrebarea ta: " n opinia d-v un cuplu puternic presupune schimbarea caracterului persoanei cu care formai acel cuplu dup dorina d-v. sau nelegerea lui i acceptarea cu tot ce este bun i ru?"

Multumesc ca ai reformulat-o.

Iarta-ma ca iar fac numerotari.

1. In opinia mea, un cuplu puternic este unul in care cei doi sunt perfecti unul pt. celalalt. Asadar, nici unul nu are vreun interes sa-l schimbe pe celalalt daca se potrivesc atat de bine.
2. Un cuplu puternic si "perfect" e acela care este un TOT unitar, cu bune si rele si care sunt asa pentru ca fac totul impreuna, sunt complementari si se iubesc foarte profund.
3. Exista totusi un fel de schimbare ce e obligatorie intr-un cuplu puternic , chiar si daca vorbim despre o echipa ( duo profesional sau artistic ), prin care cei doi (dupa ce s-au cunoscut bine si s-au acceptat ) ajung sa cedeze fiecare putin din ce nu e bine (orgoliu, atitudini nepotrivite, etc. ) pentru a se ajunge la un echilibru eficient in evolutie.
4. Toti avem temperament si caracter. Cu temperamentul te nasti, caracterul il dobandesti prin educatie. Toti avem de lucrat mai toata viata la caracter. Deci, intr-un cuplu e nevoie sa se mai schimbe si ceva din caracter pe principiul respectului fata de partener/a.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 23:17

.... mamaaaaaa, cita cretinatate ... perfecta ...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 23:17

.... mamaaaaaa, cita cretinatate ... perfecta ...

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 23:50

Da. Mai ales daca o scrii de doua ori!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 00:04

... off sint distrus, grasunico ... dar tu, draga, de ce nu iti manajezi neuronul cel ''fericit'' ... HAHAHAHAHAHAHA ...

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 11:19

De la: ccristir68, la data 2008-12-14 11:36:28Un cuplu puternic se formeaz atunci cnd ncerci s schimbi partenerul dup ideea ta de cuplu perfect sau atunci cnd ncerci s-i nelegi partenerul cu toate mofturile lui fr a ncerca s-l schimbi?

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 11:31

Partenerul nu-l schimbi niciodata, e asa " ca la mama acasa " daca intelegi ce vreau sa spun, eventual daca depasesti pragul ala de 5 ani care se numeste acomodare si nu divortezi hai sa zicem ca il intelegi , dar si asta pana la o limita ca obosesti si intervine rutina ............ adevarul e: amandoi tre sa fie fericiti nu numai unul, nu st iu daca am fost destul de inteleasa ?????

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 15:04

Draga Mia
Daca gandesti asa inseamna ca nu esti adepta schimbarilor si faci parte dintre cei care cauta sa-si inteleaga partenerul. Celelalte concluzii ale tale vin de la sine. Oricum si rutina de care spuneai se poate alunga dar asta numai daca iti cunosti partenerul si stii ce l-ar scoate din acea stare si iar starni interesul.

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 17:26

De la: ccristir68, la data 2009-01-11 15:04:37Draga Mia
Daca gandesti asa inseamna ca nu esti adepta schimbarilor si faci parte dintre cei care cauta sa-si inteleaga partenerul. Celelalte concluzii ale tale vin de la sine. Oricum si rutina de care spuneai se poate alunga dar asta numai daca iti cunosti partenerul si stii ce l-ar scoate din acea stare si iar starni interesul.

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 17:35

Eeeee nu-i asa , eu tot timpul schimb ceva , celelalte concluzii vin din " experienta " si rutina normal ca se poate alunga dar exprimarea e gresita, alungi rutina daca vrei sa salvezi ce mai poti sau daca iubesti partenerul si tot asa .......schimbam ca no asa-i intr-un cuplu facem multe compromisuri.......

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 20:18

De la: mia_rusu1970, la data 2009-01-11 17:35:09Eeeee nu-i asa , eu tot timpul schimb ceva , celelalte concluzii vin din " experienta " si rutina normal ca se poate alunga dar exprimarea e gresita, alungi rutina daca vrei sa salvezi ce mai poti sau daca iubesti partenerul si tot asa .......schimbam ca no asa-i intr-un cuplu facem multe compromisuri.......

Schimbarile pe care le faci sunt probabil in comportamentul tau. Nu cred ca un partener oricare ar fi el ar rezista unor schimbari periodice oricata experienta spui ca ai. la un moment te saturi de atate a schimbari si spui: ,,Ia mai lasa-ma in pace cu mofturile tale."(Nu crezi?)

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 08:17

ccristir68,

si ajungem iar la inceput cand ziceam ca nu poti schimba partenerul , eventual cum se spune mai lasi dupa el si invers, schimbari nu in comportament , de exemplu la sfarsit de saptamana iesim la un suc , la un club, schimb tunsoarea si bineinteles in dormitor ca acolo va place voua, despre astea schimbari era vorba stii sa nu se plicti .......oricum va saturati de ce aveti , macar incercam , care poate, ca sunt si care nu le intereseaza............

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 20:25

De la: mia_rusu1970, la data 2009-01-12 08:17:25ccristir68,

si ajungem iar la inceput cand ziceam ca nu poti schimba partenerul , eventual cum se spune mai lasi dupa el si invers, schimbari nu in comportament , de exemplu la sfarsit de saptamana iesim la un suc , la un club, schimb tunsoarea si bineinteles in dormitor ca acolo va place voua, despre astea schimbari era vorba stii sa nu se plicti .......oricum va saturati de ce aveti , macar incercam , care poate, ca sunt si care nu le intereseaza............

chiar imi place rationamentul tau. Nu stiu daca ai pe cineva dar sigur nu are timp sa se plictiseasca. Asta numai in cazul in care si pui in aplicatie cele scrise.

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 09:14

Mult succes si tie....:))

adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 14:13

De la: ccristir68, la data 2009-01-12 20:25:26
De la: mia_rusu1970, la data 2009-01-12 08:17:25ccristir68,

chiar imi place rationamentul tau. Nu stiu daca ai pe cineva dar sigur nu are timp sa se plictiseasca. Asta numai in cazul in care si pui in aplicatie cele scrise.

adyhd1969

773 mesaje

www.variantacojocaru.ro 20 000 EURO pt FIECARE roman MAJOR

adyhd1969

773 mesaje

adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 14:14

| Varianta pentru tiparire a topicului Patnerul de cuplu (prieten, iubit, soþ, amant, etc).
Mergi la: