Info
x
Ce parere aveti despre islam si islamizarea europei si americii?
|
Fosta membra 9am.ro 198 mesaje Membru din: 17/06/2009 |
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 15:26
cunosc lumea musulmana....nici macar10 % din musulmani nu cunosc sensul profund al islamului iar marea majoritate a musulmanilor nu au citit Coranul .(citesc altii pt ei ).
nu se pune problema celor 10% dintre islamici ce stiu cu certitudine ca jihad nu inseamna a omor o alta fiinta umna ce crede in Dumnezeu dar il numeste altfel , ci a celor 90% care sunt abil manipulati de forte politice obscure atat din interior cat si din exteriorul religiei islamice prin ignoranta lor. (daca te rogi de 5 ori pe zi nu inseamna decat ca ai credinta care poate te va salva ...dar personal ma indoesc ca este asa in epoca moderna) intrebarea mea este : -oare de ce nu se aude si vocea celor 10% dintre ei in lume ? |
|
gabymarinescu_pulsar 375 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 16:56
Ne certam degeaba,daca totusi in loc sa incercam sa discutam LOGIC si LA RECE,noi luam PARTE vreuneia din religiile actuale,gresim in continuare.Nici una din religiile actuale nu sunt ADEVAR despre CREATIE.NIMENI NU L-A VAZUT PE CREATOR,sau nu stie cum este si ce este ASTA.Nu trebuie nici sa-i atribuim gen,sau dimensiune,nu are nevoie de ele,este ceva TOT SI PRETUDINDENI IN ACELASI TIMP,si NICI TIMPUL NU CONTEAZA pt CREATIE,Ci pt ce creeaza !!Nu are nevoie de ochi omenesti sa vada ,urechi sa auda,creier ca sa STIE.Tot ce se poate afirma cu certitudine despre acest subiect este ca nu se stie NIMIC CONCRET,toate sunt doar inchipuiri omenesti,imaginatia noastra care doreste sa explice si ce nu poate sa vada sau sa auda.Oamenii nu sunt pregatiti sa admita CEVA atat de abstract,de existenta CAREIA oricum isi dau seama,si mai au si INTERESUL s-o exploateze infiintand tot felul de biserici,religii si curente religioase,scotand un profit frumos,chiar fabulos din aceasta AFACERE facuta pe nestiinta celor multi.Subiectul este greu si pt oameni "destupati",si este un izvor nesecat de venituri a excrocilor de pretudindeni.Mai este mult pana sa admitem ca numim CREATIA(sau pe CREATOR-repet nu are nevoie de gen,ala este necesar numai fiintelor pt reproducere-)in mod pur conventional Dumnezeu,Alah,Iehve,Iehova etc,dar putem admite ca exista mai multe astfel de ENTITATI pt fiecare comunitate religioasa in parte?Sau "punem botul"ca religia cutare este adevarata,si cutare este falsa?Asta este tampenie,este politica spirituala,dar ADEVAR nu poate fi.Este bine sa mergem fiecare in lacasul de cult al comunitatii in care ne-am nascut(pt ca nu intamplator ne-am nascut intr-una sau alta!!)si acolo,nu neaparat cu rugaciuni STAS(sunt inventii omenesti=chip cioplit)ci incercand sa ne golim de raul din noi si ca ne umplem de bine atunci ca stam intr-un lacas considerat in mod CONVENTIONAL SFANT,ca ne purificam de rau,ca dorim sa fim buni,ca nu mai dorim sa facem sau sa provocam rau altora fie si pt binele nostru personal(dar egoist poate).Atunci cand vom reusi sa facem acest lucru vom putea sa avem toate genurile de lacase unul langa altul si sa iesim din ele luandu-ne la brat si petrecand impreuna,adica sa fim in stare sa ne iubim aproapele ca pe noi insine.ATUNCI VOM fi desprinsi in sfarsit de maimute,nu mai inainte.
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 17:13
impresionant mesajul tau de dragoste totala si neconditionata @gabypulsar - La multi ani ptr. ziua de ieri !
|
|
gabymarinescu_pulsar 375 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 20:50
Mersi frumos
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 07:55
Pentru a intelege religia este nevoie doar de claritate si simplitate in abordarea subiectului si nu de complicatii terminologice sau disertatii academice .
Deasemenea trebuie absolut separat religia in esenta ei si practicarea ei ca ritual . Astfel putem observa ca pentru majoritatea bisericilor crestine si majoritatea ramurilor religiei musulmane divinul este conceput ca si exterior fiintei . Dumnezeu trebuie ,,vazut " pentru crestini (si nu putem contesta ca El a fost vazut de crestini ) ;pentru musulmani El trebuie ,,simtit" deoarece este considerat fara forma (si exista multi musulmani ce l-au ,,simtit ") Hindusii ,budistii .lamaisti ,considera divinul ,,interior "si este necesara ,,realizarea" lui efectiva ca si prezenta interiora in om (si exista foarte multi ce au obtinut ,intr-o masura mai mare sau mai mica , constiinta prezentei lui Dumnezeu in fiinta lor ). Existenta lui Dumnezeu ar fii indoielnica daca nu ar exista posibilitatea ca oamenii sa-l vada ,simta sau ,,realiza "in interoir .Prezenta Lui este permanenta intre oameni ca si Spirit iar incarnarile (venirile ) Lui sunt ciclice . Poate ca cei ce l-au ,,vazut "..,simtit " sau ,,realizat " pe Dumnezeu sunt mai putin de 10 %in fiecare religie . Dar oare aceasta sa fie cauza absentei marturiilor lor ? Eu cred ca nu . Unul dintre cel mai mare sfant musulman contemporan cu noi si un extrordinar muzician a fost Nusrat Fateh Ali Khan (nascut in 1948 in Pakistan ) . El si-a transmis mesajele spirituale cu ajutorul muzicii numita Qawwali dedicandu-si intrega viata reconcilieri religioase intre musulmani ,hindusi si crestini . Concertele sale au facut intodeauna sali pline la Paris ,Londra sau Los Angeles ,mesajul sau spiritual toti oameni sunt egali in fata lui Dumnezeu indiferent de ce religie practica, este emotionant prezentat de o voce si un stil de muzica unice . en.wikipedia.org/wiki/Nusrat_Fateh_Ali_Khan |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 14:34
inceputurile Islamului .Schisma initiala .
ISLAM HAZRAT ALI (I) Ali a fost vărul și ginerele lui Mahomed, brațul drept al Profetului, care spunea despre el: "Ali este din mine și eu sunt din Ali". Mahomed l-a caracterizat astfel: "Eu sunt Cetatea Cunoașterii și Ali este Poarta ei", indicând astfel că el este stăpânul chakrei Swadishtan (care e sediul Cunoașterii). Fatima și Ali s-au încarnat pentru a permite deschiderea aspectului stâng al acestei chakre. După moartea lui Mahomed, mulți fanatici au vrut să preia religia în mâinile lor și să conducă Islamul spre fanatism, în ciuda faptului că Profetul îl indicase pe Ali ca succesor. Copilăria Ali s-a născut în anul 600 în incinta Kaaba, unde nimeni nu se mai născuse de la fondarea ei de către Avraam, cu mii de ani înainte. Când a văzut lumina zilei, a zărit fața lui Mahomed care l-a luat în brațe și l-a mângâiat. Cel ce l-a îmbăiat prima oară a fost Mahomed care a prezis atunci că pruncul se va ocupa de ultima sa baie, profeție care s-a îndeplinit. Mahomed îl legăna pe genunchi și obișnuia să-i mestece hrana înainte de a i-o da. Adeseori îl culca lângă sine, iar Ali respira parfumul sfânt al suflului său și se bucura de căldura sa. Ali era fiul lui Abu Talib, unchiul lui Mahomed care l-a apărat pe Profet de adversarii din Mecca. La vârsta de cinci ani, Mahomed și Khadidja, prima soție a Profetului, i-au propus lui Abu Talib - ținând seama de vârsta lui înaintată și de dificultățile sale materiale - să-l crească pe copil, ceea ce acesta a acceptat. Ali a fost deci crescut împreună cu Zayd, fiul adoptiv al lui Mahomed și cele patru fiice, între care se afla Fatima. Mai târziu, Ali scria despre copilăria sa următoarele: "Mă ținea pe genunchii lui și mă strângea la piept pe când eram un copilaș. Îl urmam așa cum un pui de cămilă își urmează mama. În fiecare zi îmi dezvăluia una din calitățile sale, instruindu-mă și cerându-mi să fac așa. În fiecare an se retrăgea la Hira și nu putea fi văzut de nimeni, în afară de mine. Atunci nu exista decât o singură casă musulmană care adăpostea pe Trimisul Domnului, pe Khadidja și pe mine, care eram al treilea". Una dintre primele revelații ale Coranului i-a cerut lui Mahomed să-și anunțe familia despre Mesajul divin. Mahomed l-a pus pe Ali, care n-avea decât treisprezece ani, să pregătească cina, în timpul căreia Profetul a spus: "Dumnezeu mi-a cerut să vă chem la El. Care dintre voi mă va seconda atunci în această lucrare, pentru a-mi fi frate, delegat și urmaș ?" Din toată adunarea, nimeni nu a rostit un cuvânt, și pentru că nimeni nu rupea tăcerea, Ali a fost cel care, cu impetuozitatea celor treisprezece ani ai săi, a strigat: "O, Profet al lui Dumnezeu, eu te voi seconda !" Mahomed i-a pus atunci mâna pe umăr, declarând asistenței: "Iată pe fratele meu, pe delegatul meu, pe succesorul meu între voi. Ascultați-l și supuneți-vă lui !". Viziunea Într-o zi, pe când Mahomed își termina rugăciunile, Arhanghelul Gavriil a venit să-l caute pentru a-l conduce la Kaaba, unde l-a suit pe un cal numit Buraq. Acesta l-a dus mai întâi la Ierusalim, apoi în ceruri ei văzură printre luminile cerești inscripția: "Nu există alt Dumnezeu decât Dumnezeu Cel Unic, Mahomed e Profetul Său și Ali mâna sa dreaptă". Căsătoria dintre Ali și Fatima Mahomed o iubea cu o dragoste nesfârșită pe fiica sa Fatima. Avea obiceiul să se ridice și să facă unul sau doi pași în direcția Fatimei, ori de câte ori o vedea venind spre el. O întâmpina mereu cu o bucurie neascunsă. Apoi, sărutându-i mâna, o făcea să șadă în locul lui. Ali a fost cel căruia i-a destinat mâna ei. Căsătoria a fost celebrată cu mare fast, Mahomed insistând să se organizeze un ospăț. După ceremonie, Mahomed i-a reunit pe cei doi soți pentru a le acorda oncțiunea, care niciodată nu mai fusese făcută la o altă căsătorie și care nu face parte din ritualul islamic. Nașterea lui Hasan și Husein După un an Fatima a dat naștere la doi fii, pe care Mahomed i-a numit, prin voință divină: Hasan (cel frumos) și Husein (micul frumos). Cei doi nepoți al Profetului erau încarnările lui Buddha și Mahavira. Mahomed a declarat că erau tinerețea paradisului și nădejdea vieții sale, și a cerut tuturor musulmanilor să-i iubească. Ali descrie Crearea universului și a îngerilor El a scos universul din neant, l-a făurit din nimic, fără efort intelectual, nici experiență dobândită, nici mișcare, nici ezitare, nici premeditare. A fixat sorocul lucrurilor, armonizându-le divergențele, percepându-le limitele, scopurile, cele asemenea și aspectele. Apoi a degajat spațiile, distanțele, căile și cursurile cosmice și a făcut să curgă apele în valuri agitate și înalte; le-a încărcat pe aripile vânturilor furioase și ale furtunii dezlănțuite. Apoi a poruncit vânturilor să trimită înapoi apele, să le înfrâneze și să le îmblânzească. Aerul și-a croit drum și apele s-au revărsat. A creat apoi un vânt sterp în permanență, violent, de origine îndepărtată, pe care l-a pus să miște apa înaltă, să ridice valurile mărilor. Aceste vânturi au agitat puternic apele, le-au împrăștiat în spațiu și le-au amestecat năvalnic. Apoi, din aceste valuri dezmembrate și înspumate, înălțate în aerul liber și în cosmosul deschis, a făurit șapte ceruri din care cel mai de jos e făcut din aburii condensați ai valurilor și cel mai înalt dintrun acoperiș inaccesibil și dintr-o boltă sublimă care plutesc fără sprijin și fără îmbinare. A împodobit atunci galaxiile cu astre și stele strălucitoare. Într-un firmament înstelat și mișcător, Dumnezeu a făcut să se rotească un Soare orbitor și o Lună scânteietoare. Apoi a degajat înaltele ceruri pe care le-a populat cu îngeri de toate categoriile: unii prosternându-se fără a îngenunchea, alții îngenunchind fără a se ridica, alții în rânduri strânse sau slăvindu-L pe Dumnezeu fără a osteni; ei nu sunt supuși somnului, distracției spiritelor, oboselii corpului sau inadvertenței uitării. Unii sunt deținătorii și confidenții revelațiilor Sale, purtătorii de cuvânt ai trimișilor, executanți ai decretelor și poruncilor; alții sunt protectorii adoratorilor Săi, ori păzitori ai porților Paradisului. |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 14:42
ISLAM
,,Voi defini Islamul cum nu a făcut-o nimeni înaintea mea. Islamul este resemnare; resemnarea este certitudine; certitudinea este credință; credința este recunoștință; recunoștința este îndeplinirea îndatoririlor; îndeplinirea îndatoririlor este acțiune." (HAZARAT ALI) (Islam este resemnare cred ca traducerea corecta este ,,a fii umil in fata lui Dumnezeu ".) HAZRAT ALI (II) LUPTĂTOR ALĂTURI DE PROFET Ali a fost în primele rânduri în toate bătăliile pe care Mahomed a trebuit să le ducă împotriva adversarilor săi arabi sau a triburilor evreiești. Fără să piardă o singură luptă, Ali a dobândit repede faima că era invincibil. Pentru ca adversarii să îndrăznească să-l atace în timpul confruntărilor, s-a văzut obligat să se deghizeze. Mahomed i-a dat porecla de Assad Allah, Leul lui Dumnezeu. La prima luptă din oaza Badr, Mahomed l-a desemnat să ia parte la duelul tradițional în care se înfruntau eroii fiecărei armate. Ali s-a debarasat imediat de adversarul său și a ucis, în timpul bătăliei care a urmat, nu mai puțin de trezeci și șase luptători din cei mai valoroși. În luptele de la Uhud, în vreme ce apărătorii Profetului erau înfrânți și mulți o luau la fugă, Ali a alergat spre Mahomed pentru a-l proteja și a respins două batalioane de atacanți cu atâta vigoare încât a fost lăudat de îngeri ale cărori voci s-au făcut auzite: "Thulfiqar este singura spadă adevărată, și Ali e unicul erou". Ali a avut șaisprezece răni, dintre care patru atât de grave încât a fost pe punctul de a cădea de pe cal. Arhanghelul Gavril a lăudat față de Profet curajul și devotamentul fierbinte al lui Ali în momentele în care toți ceilalți îl părăsiseră.Profetul i-a spus atunci lui Gavril: "Nu sunt surprins ! Ali vine din mine și eu vin din el, adică fiecare din noi este o parte a aceleiași lumini cerești". În timpul atacului cetății evreiești de la Khaybar, Ali l-a înfruntat pe eroul evreu Mahrab de care nimeni nu îndrăznea să se apropie din cauza staturii sale uriașe. Pentru a-l intimida, Ali i-a amintit lui Mahrab un vis recent pe care acesta îl avusese, și anume că un leu puternic îl sfâșia în bucăți. Cuvintele și-au făcut efectul și Ali a observat că adversarul său începuse să tremure. Mahrab a încercat să-i dea o lovitură lui Ali cu lancea sa cu trei vârfuri. Ali a eschivat cu măiestrie atacul și înainte ca potrivnicul lui să se poată acoperi, i-a dat o lovitură cu sabia sa irezistibilă, Thulfiqar, care a spintecat în două scutul adversarului,a trecut prin turbanul dublu și casca impenetrabilă, i-a despicat capul și a coborât până la piept. Acesta a căzut neînsuflețit la pământ, iar învingătorul și-a anunțat victoria prin strigătul său obișnuit: "Allah hu Akbar" (Dumnezeu este mare). Indrăzneala lui Ali, "Leul lui Dumnezeu" a continuat să se manifeste în fiecare bătălie iar Mahomed a declarat că faptele eroice ale lui Ali erau mai meritorii chiar decât actele de pietate săvârșite de adepții săi până la sfârșitul lumii. ULTIMELE CLIPE ALE PROFETULUI Puțin înaintea morții, Mahomed își chemă discipolii pentru a le ține ultima predică: "Vă las două mari precepte, fiecare depășindu-l pe celălalt: acestea sunt Sfântul Coran și sfânta mea progenitură, Ali, Fatima, Hassan și Hussein. Aveți grijă cum vă purtați față de ei după dispariția mea". Luă atunci mâna lui Ali în mâna sa, și ridicând-o în sus, strigă: "Cel al cărui stăpân sunt, îl are și pe Ali drept stăpân. Fie ca Dumnezeu să-i ajute pe cei ce-l ajută pe Ali și să le fie dușman celor ce devin dușmani lui Ali". După ce repetă această declarație de trei ori, coborâ de pe platformă îl așeză pe Ali în cortul său unde oamenii veniră să-l felicite. Câteva ore înainte de a muri, Mahomed îi chemă pe Fatima, Hassan și Hussein. Hassan își puse fața pe cea a Profetului și Hussein pe pieptul acestuia. Cei doi copii dragi, pe care nu a încetat să-i mângâie la pieptul său, începură să plângă și să strige cu atâta tristețe încât toți cei de față văzură lacrimile ce li se iviră în ochi. Profetul îi strânse și îi îmbrățișă cu multă dragoste și porunci tuturor celor prezenți să-i trateze, ca și pe mama lor, cu multă dragoste și respect, exact așa cum făcea el. Apoi îl chemă pe Ali care se așeză lângă pat. Ii luă capul sub mantia care îi acoperea pe amândoi până când Ali își scoase capul pentru a anunța moartea Trimisului lui Dumnezeu. SUCCESIUNEA În vreme ce Ali stătea în preajma leșului pentru ca acesta să fie spălat ritual și îngopat, a fost pus la cale un complot pentru alegerea succesorului Profetului. Dintre cei care erau de față a fost ales Abu Bakr, însoțitorul Profetului. În acest fel a fost nesocotită voința Profetului la numai 24 de ore după moartea sa, iar Islamul a fost cuprins de îndată de fanatism și violență. Abu Bakr l-a trimis pe Omar pentru a-l sili pe Ali să-i facă jurământul de supunere, ceea ce Ali a refuzat. Negăsindu-l pe Ali, Omar a început să incendieze casa Fatimei care a ieșit pentru a-i cere socoteală de fapta lui. Omar îi răspunse că dacă nu vor face jurământ de supunere va da foc casei. Atunci Fatima i-a cerut lui Abu Bakr să-i restiuie moștenirea, ceea ce el a refuzat. Fatima a fost atât de nemulțumită de Abu Bakr încât nu i-a mai adresat cuvântul niciodată. Atunci când ea a murit, la șase luni după Mahomed, potrivit ultimei sale dorințe Abu Bakr nu a fost admis să asiste la funeralii. Intr-o zi pe când Abu Bakr se afla pe jilțul Trimisului lui Dumnezeu, Hassan i s-a adresat de față cu toată lumea: "Coboară de pe scaunul tatălui meu !". Abu Bakr, Omar și Othman (aleși ca al doilea și, respectiv al treilea calif), au fost răi conducători, lipsiți de virtuți morale, care nu au ezitat să numească în posturile cheie oameni care fuseseră multă vreme adversarii Profetului. După moartea lui Othman, Ali a fost în sfârșit ales calif și a început o amplă purificare pentru a revoca necredincioșii care își tiranizau provinciile. El a lansat expediții în Irak și în Siria. În cursul acesteia din urmă a fost obligat, datorită lipsei de apă, să poposească împreună cu armata sa în deșertul Mesopotamiei. L-au chemat atunci pe un pustnic creștin, care trăia într-o peșteră lângă tabăra armatei, și i-au cerut să caute un puț. El l-a asigurat pe Ali că prin apropiere nu exista nici un puț, ci numai un rezervor ce nu conținea mai mult de trei găleți de apă de ploaie. Ali îi spuse atunci: "Cu toate acestea eu știu că, în vremuri îndepărtate, unii dintre profeții lui Israel au ales locul acesta și au săpat o fântână pentru rezervele lor de apă". Pustnicul a răspuns că nu auzise de așa ceva, dar că un puț fusese astupat de multă vreme și nu mai rămăsese nici o urmă, și după o veche tradiție nimeni, afară de un profet sau un trimis al unui profet, nu-l va putea descoperi sau destupa. Tradiția arabă spune apoi că el a arătat un sul de pergament pe care un apostol al lui Christos scrisese prezicerea despre venirea lui Mahomed și redeschiderea acestui puț de către moștenitorul și succesorul său. Ali ascultă cu atenție această prezicere, apoi întorcându-se către însoțitorii lui și îndreptând degetul spre un loc anume zise: "Săpați aici". Ei ascultară porunca și după câtăva vreme se loviră de o piatră uriașă pe care o dădură în lături cu mare greutate pentru a descoperi puțul miraculos, care oferi armatei o provizie binevenită. Complet convins, venerabilul pustnic se aruncă la picioarele lui Ali, îi îmbrățișă genunchii și nu-l mai părăsi de atunci. În timpul califatului, Ali a manifestat calitățile sale de om drept față de intrigile, trădările și lașitățile adversarilor săi. Ali a fost asasinat de un trădător în momentul în care el însuși se hotărâse să părăsească acest pământ. Urmând, pe rând, tatălui lor, Hassan și Hussein au luptat pentru a reda Islamului valorile stabilite de Mahomed. Hassan a fost otrăvit de soția sa care era vândută dușmanului. Hussein a fost masacrat dimpreună cu familia lui în cursul bătăliei de tristă amintire de la Kerbala. În secolele ce au urmat, științele (matematica și astronomia) au cunoscut o dezvoltare fără precedent. Arhitectura a cunoscut și ea o revoluție odată cu edificarea monumentelor care sunt considerate minuni ale patrimoniului mondial (moscheea Suleimanye de la Istanbul, moscheea Sinanye din Damasc, ambele operele lui Sinan, arhitect iluminat de Duhul Sfânt, apoi Taj Majalul și altele). La fel s-a întâmplat și cu pictura (arta miniaturilor) și cu poezia care a cunscut gloria unor Sanai, Attar, Rumi, Amir Khusro și mulți alții. Existența lui Ali, considerat o încarnare a Creatorului divin, nu a fost, desigur, străină de această înflorire multidirecțională a artelor, care a îmbinat minunile creativității și simțul esteticii, atribute ale chakrei Swadisthan iluminate . . . ________________________________________ |
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 19:56
Iata la ce ne asteptam de la islam :
"Un bărbat de 33 de ani din Merka, Somalia, a fost ucis cu pietre zilele trecute, după ce s-a aflat că a comis adulter. Iubita lui va fi omorâtă și ea, dar peste câteva luni, deoarece e însărcinată și mai întâi trebuie să nască. Abas Hussein Abdirahman avea o amantă și acest lucru s-a aflat. Din păcate pentru somalez, acest lucru i-a fost fatal. Postul britanic de televiziune BBC a prezentat ultimele șapte minute din viața acuzatului, descrise de un privitor. "Țipa și sângele a început să îi țâșnească din cap în timp ce oamenii aruncau cu pietre în el. După șapte minute, a încetat să mai miște", a povestit acesta. Deși pare un lucru barbar, inuman, de neconceput, astfel de situații sunt des întâlnite în acea zonă. Tot în Somalia, anul trecut a fost ucisă cu pietre o fată de 13 ani despre care s-a aflat că are o aventură cu un bărbat. www.libertatea.ro/stire/ultimele-7-minute-groaznice-ale-unui-bar... resurseislamice.wordpress.com/2009/11/23/o-batrana-a-fost-condam... Femeie siriana in varsta de 75 de ani a fost condamnata de un tribunal din Arabia Saudita la 40 de lovituri de bici, patru luni de inchisoare si deportarea din tara pentru ca s-ar fi aflat in casa ei cu doi barbati care nu ii erau rude. Batrana siriana a fost parata de politia religioasa pentru ca, in urma cu un an, in casa batranei Khamisa Mohammed Sawadi au venit doi barbati, Fahd si Hadian, care nu erau rude cu femeia, potrivit cotidianului saudit al-Waton. Politia i-a arestat atunci pe amandoi. Fahd, in varsta de 24 de ani, a declarat politistilor ca prietenul sau Hadian il insotea in timp ce ii aducea paine batranei, informeaza CNN. In Arabia Saudita exista o interpretare a islamului, denumita Wahhabusm, care pedepseste barbatii si femeile care nu sunt rude si se afla in aceeasi casa. Comisia pentru Promovarea Virtutii si Prevenirii Viciilor este formata din cate sute de politisti religiosi care tin sub observatie daca sunt respectate codurile la imbracat, momentele de rugaciune si segregarea intre sexe. Legea saudita nu permite femeilor nici sa conduca masina si impune un cod de strict in ceea ce priveste imbracamintea. Tribunalul saudit a hotarat potrivit traditiei intreaga ca femeia sa fie supusa la 40 de lovituri de bici si patru luni de inchisoare, iar Hadian a fost condamnat la sase luni de inchisoare si 60 de lovituri de bici. Batrana siriana a declarat insa ca va face apel la decizia tribunalului, pentru ca Fahd este fiul sau potrivit legii saudite, deoarece femeia l-a alaptat la san in copilarie. Cazul a provocat un val de reactii in Arabia Saudita. Aceasta intamplare face pe toata lumea sa fie furioasa, deoarece femeia i-a fost ca o bunica tanarului, a declarat Wajeha Al-Huwaider, activita pentru drepturile femilor, citata de postul CNN. Aceasta nu este insa prima decizie a unui tribunal saudit care starneste reactii controversate. In 2007, o victima a unui viol in grup a fost condamnata la 200 de lovituri de bici si sase luni de inchisoare pentru ca s-a intalnit cu un barbat care nu ii era ruda. Cei sapte violatori ai fetei au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 10 luni si cinci ani de inchisoare.
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
|
|
|
legea_tennis 53 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 02:58
De la: dark1secret, la data 2008-12-14 08:25:12Musulmanii au atins cea mai mare concentratie din istorie in spatiile Europei si Americii.Ei cer ingradirea drepturilor locuitorilor originari si instituirea Shariei,legea islamica.Avand in vedere ca Romania este un stat european,ar fi interesant de aflat parerea catorva dintre romani referitor la acest subiect. tara arde si baba se piaptana..ce conteaza? conteaza inclazirea globala, conteaza poluarea, conteaza razboaiele, criza economica, foamea unor populatii...asta ar trebui sa ne preocupe pe noi si cei care ne conduc...nu islamismul sau alte religii.... |
|
legea_tennis 53 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 03:00
cui nu-i convine sa-si schimbe religia si sa plece...si gata...Intradevar...sunt niste primitivi musulmanii astia....ACHTUNG!!!!
|
|
9am175054 12 mesaje Membru din: 29/11/2009 |
Postat pe: 7 Ianuarie 2010, ora 18:58
După părerea mea,ar fi bine ca musulmanii,hindușii,precum și alte religii care propagă fundamentalismul, indiferent de gradul de gravitate pe care îl are acesta ,să stea acasă și să-și mănânce în liniște convingerile lor.Nu avem și așa destule probleme cu ai noștri ortodocși, catolici, protestanți,penticostali,adventiști,etc.și multe alte orientări religioase de care ne minunăm cum de nu se încurcă și ele între ele?Să ne lase în pace și să stea la ei acasă la Mahomed al lor sau A.llah-ul lor. Nu cred că este cazul să ne impună să ne biciuim și noi sau să ne lovim cu săbiile până ne dă sângele cum fac ei în cinstea nepotului nu știu cărui imam sau nu mai știu care profet care acum este oaale și ulcele și habar nu are de ce sacrificii fac ei în cinstea lor. Sorry efendi!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
iontudormath 14 mesaje Membru din: 8/12/2009 |
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 16:52
Va Salut !
In privinta islamului pot spune ca reprezinta o contra-pondere la unele tendinte exclusiv dominatoare, prin orice mijloc, pentru obtinerea de foloase necuvenite; Acesti islamici sunt un fel de "HAIDUCI MODERNI - SAU DEMODATI, dvs. alegeti" un general spunea: "islamul, ca religie, este anti-Constitutional, antiamerican si anticivilizatie"; probabil asa vor pati toti ecologistii, de aceea Mrs. de Notre-Dame vede o Europa islamica; EU, CA PRAVOSLAVNIK, vad o LUME CRESTINA, ORTODOXIZATA LA MODUL EXTREM, CU CELE 7 LAUDE, DECLARATE PUBLIC, OBLIGATORIU SI BISERICA ROMANA MAI PUTERNICA DECAT STATUL SI REGELE, DAR ASTEPTATI, CA INTAI VINE (FARA SEMNUL CRUCII), ANTIHRIST; SIGUR CA APOI, VENIND DOMNUL NOSTRU, IISUS HRISTOS, VA FI CUM AM SCRIS MAI SUS; Astazi, Ortodoxia este SINGURA FORTA CRESTINA; Alta nu mai EXISTA; Catolicismul, ERETIC, A URMAT INDEMNURI IUDAICE SI A CREAT INQUISITZIA, COMPANIA IEZUITA SI ALTE POLITII BISERICESTI, DISTRUGAND CREDIBILITATEA CATOLICA; CAND ATI AUZIT CA ORTODOCSII AU ARS PE RUG SAU TORTURAT VRACII SATELOR???; LIBERTATEA OFERITA DE ORTODOXIE A AJUSTAT ECHILIBRE POLITICE UNEORI PRECARE MILITAR DE ACEEA ESTE - PRIN EXCELENTA - SINGURA RELIGIE LIBER CONSIMTITA SI ASTAZI, SINGURUL STALP AL UNEI SOCIETATI, respectiv STAT, IN DERIVA, IN DEPLINA ACCEPTIUNE A CONCEPTULUI DE CADERE LIBERA DE LA MARE ALTITUDINE, FARA PARASUTA, PARAPANTA SAU DELTAPLAN; Daca esti BOLNAV, te duci: 1) La VRACI (recte VRAJITOARE, i.e. CARE SE OCUPA CU VRAJEALA), LA DOCTOR (idem, i.e.); 2) LA PREOTII ORTODOCSI, si RUGACIUNI FRATESTI SI/SAU PERSONALE, APLICAND Sf. Masluri, Exorcismele Sf. VASILE (BASILEUM-in greaca-REGE OMNIPOTENS), cum CORECT a PROCEDAT Pr Sf. Manastiri TANACU, TOTUSI CAZUT DIN MANDRIE SI INCREDERE IN SINE, NEEXPERIMENTAT FIIND; SIGUR - HRISTOS DUMNEZEU A PEDEPSIT MANDRIA LUI; DAR AMESTECUL CURTII de JUSTITIE in TREBURILE CELUI de SUS, NU VA RAMANE NEPEDEPSITA, NICI ALE LEGISLATIEI PAMANTESTI PESTE LEGILE DIVINE; PARLAMENTUL N-A FACUT GUVERNUL APT SA CONDUCA CU 50.000 LEGI - EMISE DIN 1989 - 2009, PE CAND DUMNEZEU CONDUCE MEREU CU DOAR ZECE LEGI INTREG MEGAVERSUL; ESTE PRIMA TENTATIVA INQUISITORIALA DIN ORTODOXIE SI - PENTRU STARPIREA DIN RADACINA - TREBUIE RASCUMPARATA DE PUTERILE din stat - PRIN ADANCA POCAINTA PUBLICA, IN GENUL: "Subsemnatul PRESEDINTE, MINISTRU, PREMIER, etc. IN GENUNCHI IN FATA ICOANEI MANTUITORULUI (n.n.-ca IN CAMPANIA ELECTORALA), CU UMILINTA ADANCA, COBORAND IN PRAPASTIA DECADERII CRESTINE ULTIME, TE ROG PRE TINE, DOAMNE IISUSE HRISTOASE, A MA IERTA SI A NU MA JUDECA DUPA MULTELE MELE PACATE, CACI, CE N-AM SAVARSIT, EU, TICALOSUL: -UCIDERE; -JUDECATA STRAMBA A APROAPELUI; - JUDECAREA IERARHILOR ORTODOCSI, DATI MIE, TICALOSUL, SPRE POVATUIRE SI INDREPTARE"; - ASEZAREA IN ALEGERILE PATRIARHALE, IN INALTELE SCAUNE ARHIERESTI, A UNOR POLITICIENI, CARE SA ALEAGA UN PATRIARH DUPA POHTA DECAZUTELOR CLASE BOIERESTI, VANDUTE SATANEI; FAGADUIESC, DOAMNE, ATOT PUTERNICE, CA DE ACUM INAINTE SA NU MAI CALC VOIA TA CEA SFANTA SI CU UMILINTA TE ROG, FACATORUL MEU, A MA INDREPTA CATRE POCAINTA SI DA-MI CA TOT RESTUL VIETII SA-L PETREC IMPLININD VOILE TALE SFINTE, LUCRATOR VREDNIC AL PORUNCILOR TALE MA ARATA SI MOSTENITOR AL BUNATATILOR PREGATITE DE TINE TUTUROR DREPTILOR, CARE DIN VEAC BINE AU PLACUT TIE.AMIN. ASA SA-TI AJUTE DUMNEZEU, tov. CONDUCATOR (aici scrii rangul, functia, si daca ai acest prost obicei, c.v.-ul, PENTRU CA ESTI CUNOSCUT CA INSELATOR SI MINCINOS, IN VEAC, MACAR CA DUMNEZEU STIE VIATA TA DINAINTE); "Caci TU ESTI FIUL MEU, EU inainte de veacuri TE-am nascut"-vezi PSALTIREA Sf. Imparat si Prooroc DAVID; Deci, CRESTINI BINECUVANTATI, BAGATI DE SEAMA CU CINE VORBITI, CA NU STITI CINE ESTE ! AWESOME "STEEL GUARDS" COMMANDER Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 27 mesaje Membru din: 14/01/2010 Oras: Iasi |
Postat pe: 18 Februarie 2010, ora 23:08
Good point,man!..
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 01:51
Sa nu uite lumea ca in numele bisericii s-au facut cele mai monstruoase crime ./poate inchizitia va spune ceva ?
Fanaticii sint peste tot intre noi indiferent de religie /
|
9am21888 2 mesaje Membru din: 5/04/2009 |
Postat pe: 3 Martie 2010, ora 18:43
Ai citeva greseli gramaticale grave.Apoi,daca spui ca STEFAN si MIRCEA au fost supusii turcilor,inseamna ca ai facut istoria cu doamna de franceza.In rest,AI DREPTATE!
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 10:34
De la: dark1secret, la data 2008-12-14 08:25:12Musulmanii au atins cea mai mare concentratie din istorie in spatiile Europei si Americii.Ei cer ingradirea drepturilor locuitorilor originari si instituirea Shariei,legea islamica.Avand in vedere ca Romania este un stat european,ar fi interesant de aflat parerea catorva dintre romani referitor la acest subiect. nu exista asa ceva....islamizarea unei tari e impropriu spus pentru ca tarile despre care vorbesti sunt laice ( exceptie Vaticanul ) ceea ce percepem noi ca islamizare e de fapt o miscare normala de populatie musulmana peste cea crestina si crestina peste musulmana evident ca musulmanii care merg in occident sunt defavorizati in legea lor dar asa cum este situatia azi ei accepta si merg mai departe incercand sa accepte un compromis intre legea lor si normele de conduita euro-americane. numai bine |
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 11:01
De la: iontudormath, la data 2010-01-12 16:52:16Va Salut ! ....... ma sincer daca tu esti cu capu la Garda de Fier ce se vrea renascuta apai va dau astia de pe strada la palme de nu va vedeti ..... comandant al garzi de fier .....la ce ai scris mai treci pe la scoala I-V si nu mai da copy/ paste incearca sa gandesti sau te strange casca de fier ? haiduci moderni ,foloase necuvenite .....ma baiatule ....dormi bine ? te hranesti indeajuns ? iti spala cineva hainele ,esti insurat ? ma miram eu de ce Garda de Fier din Romania nu se vede nu se aude , legionarii decat ameninta asa cu cate un anunt pe stalp pe la universitate ca o sa "spargem gasca de tigani si profanatori ai patriei"....... mai extremist ortodox legionar fascist ce esti .....nu ai vrea sa pup si in c.ur pe prea fericitu nascator de basini ? daca am invata ceva din ce am citit despre Islam este ca trebuie sa avem supunere fata de Dumnezeu si nu de om ...fiecare om care se duce la moastele nu stiu cui sfant care o fost bun face IDOLATRIE ( deci religia asta atat de draga tie , e idolatra ...uuuuu .....snap !!!!!) acelasi lucru se intampla ( intamplataor nu ? ...hmmm) si in Islam unde azi religia shiita ( cam 15 % din totalul de musulmani ) si care se gasesc mai ales in Iran , propovaduiesc idolatria adica sa ne rugam lui Ali , ginerele profetului Mohamed ...ciudat nu ? nu i se roaga lui Mohamed dar i se roaga lui Ali si accepta ca MEDIATORI intre Alah pe Imami ..... ce e mai stresant e mahomedanismul de tip wahabist care e si el idolatru si care vine din urma respirand greu si apsata petrodolari .... si inca ceva ...nu mai cita generali care spun ceva despre islam,citeste Coranul si incearca sa lasi ceva sa treaca prin tasta aia de fier ..... numai bine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 11:24
De la: legea_tennis, la data 2009-12-15 02:58:01De la: dark1secret, la data 2008-12-14 08:25:12Musulmanii au atins cea mai mare concentratie din istorie in spatiile Europei si Americii.Ei cer ingradirea drepturilor locuitorilor originari si instituirea Shariei,legea islamica.Avand in vedere ca Romania este un stat european,ar fi interesant de aflat parerea catorva dintre romani referitor la acest subiect. corect ...nimic mai adevarta de asemenea ce ne intereseaza pe noi de aia din galapagos in spuma mamii lor de bastinosi , ce ne intereseaza pe noi de lume in general .....noi suntem eco ,trendy frendy , aparam gaura de ozon ,salvam balenele , strangem bani sa cumparam ghiata pentru fram din zoobucuresti,mancam numai ecologic sa ne pastram viata asta de 2 lei si fara principii cat mai lunga ....yuhuuuuu etc etc etc ..... 1 nu exista incalzire globala ( pe marte exista de asemenea ingalizire globala ...provocata de vehiculele martine care consuma 45 litri/km de rahat de sosea martiana ...) ci un ciclu in care intra soarele in care are o emisie de radiatii mai mare ( lipsa petelor solare ) 2nu exista poluare care sa influenteze sesizabil clima , conceptul de poluare a fost introdus de margaret thatcher care avea probleme cu grevele minerilor si ca sa aiba populatia de partea ei a donat sume de bai importante universitatilor engleze pentru a face o legatura intre consumul de carburanti si caliatea mediului .....si ei au gasit .... 3 razboaiele sunt alea pe care le acceptam , in Afganistan mor romani pentru ca Afganistanul sa poata da firmelor americane drepturi de exploatare ale zacamintelor de uraniu , cele mai mari din lume ( si in irak au murit romani pentru ca firme mamut sa dea petrol ieftin americanilor ...) 4criza economica e criza falsa e o criza provocata si care se repeta cam la 50 de ani pentru a redresa balanta intre banii tipariti /valoarea lor curenta in bunuri ( adicatelea toata criza a fost sa acopere o rata a inflatie foarte mare a dolarului care devenea tot mai clara in raportul pret/marfa casele fiind cele mai dorite s-a manifestat aici studiaza crahurile din 1929,1987 si pe acesta din 2008 ...e cam acelasi lucru difera insa obectul declansator ) 5foamete mai exista doar prin africa si este generata de situatia politica de acolo unde se caftesc diferite triburi si se alege mereu prafu de tot .....in rest prin alte parti lumea o duce bine....fereasca Domnu de mai bine .... si numai bine . |
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 11:42
De la: tutenes, la data 2009-11-24 19:56:53Iata la ce ne asteptam de la islam : tutenes parca aveai ceva in cap ...... tu daca te uiti la pro la 5 si vezi ce vezi ce intelegi ? ca Romania e o tara de homosexuali criminali si de violatori criminali in serie ??? ce ma.....ce vorbesti tu aici e religia islamica de tip wahabista care baga bani peste tot si formeaza clerici,profesori,scoli , peste tot ....problema cea mai mare e insa ca aceste practici pe care ei le invoca nu sunt MUSULUMANE ci SUNT LEGI NOMADE ca sa intelegi mai bine Coranul se adreseaza la 2 categori de oameni beduinilor sec 7-8 en ( legi pe care acesti beduini le aveau si care acum sunt flexate pe Coran pentru ca religia sa aiba aderenta ) din aceste legi nomade cateva mai barbare sunt circumcizia la femei astfel actul sexual devine foarte dureros la femei si ele normal ca nu mai pot fi cu.rve,lapidarea pentru a pastra ordinea si coeziunea tribului pentru ca victima era omorat de TOTI cei din trib astfel existand un CONSENS si o coeziune a grupului,ruperea mainii ,spanzurarea etc .... si Coranul se adreseaza si celor de azi prin norme si reguli de conduite care ( atentie ) nu implica norme nomade ..... problema e arabia saudita care promoveaza fundamentalismul islamic si care baga bani in promovarea acestuia ..... numai bine . Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 04:43
Eu nu stiu cine ne da noua dreptul sa infieram sau sa absolvim o religie sau o idee!!!
Islamul este modul in care Dumnezeu se adreseaza unei parti bune din omenire, si noi crestinii ar trebui sa dovedim mai multa toleranta, pentru ca poate a-ti uitat, dar Dumnezeu este IUBIRE. Si atunci, care este problema noastra? Poate ca asa a crezut Dumnezeu de cuviinta sa-si descopere cuvantul sau fata de musulmani, poate ca Allah a fost forma superioara de manifestare pe care arabii o pot intelege. De ce sa condamnam Coranul? Nu este cartea sfanta a crestinilor, dar am putea respecta faptul ca miliarde de oamenii cred si urmeaza perceptele Coranului, pentru toti acestia Islamul este un mod de viata. Binenteles ca exista fundamentalismul islamic, si ca orice fundamentalism acesta este foarte periculos, dar oare cine a contribuit la cladirea lui sistematica? Si noi crestinii si evreii i-am sacait mereu si mereu, ce treaba am tot avut cu oamenii aceia? De ce a trebuit sa moara atatia oameni in numele Domnului inca de pe vremea Cruciadelor? Daca te duci in casa omului si ii ucizi copilul, chiar nu-ti poate trece prin cap ca tatal acestuia va veni in casa ta, poate in lipsa ta, si-ti va ucide pe cei dragi ai tai?!!!!!!!!! AR TREBUI SA CUMPANIM MAI INTAI INAINTE DE A PUNE MANA PE ARMA SAU PE PUMNAL CA S-AR PUTEA SA DECLANSAM UN LANT AL ASASINATELOR IN CARE I-AM PUTEA ATRAGE SI PE MOSTENITORII NOSTRII GENERATII LA RANDUL. Vedeti ce se intampla intre musulmani si evrei pentru ca au ajuns ca doi boxeri care de atata amar de vreme isi tot dau in gura, trebuie sa sufere iarasi si iarasi!!!! Ar trebui si noi crestinii. si musulmanii si evreii sa ne vedem fiecare frumusel de treburile noastre, si in mod sigur am vedea mult mai putina suferinta in lume. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 13:27
De la: 9am178165, la data 2010-04-12 04:43:40Eu nu stiu cine ne da noua dreptul sa infieram sau sa absolvim o religie sau o idee!!! da se vede ca nu prea sti ce se intampla in Israel si in jur ....problema acolo nu mai este de a gasi o cale , aceasta a fost odata cand existau lideri , acum insa israelul a reusit sa inlature orice urma de conducere din jurul lor care i-ar putea ameninta direct ...ramane sa distruga populatiile din jur pentru ca asta este de fapt politica israelului recucerirea fostelor teritorii si daca se poate si mai mult .....cum poti sa impaci un criminal si pe viitoarea lui victima ? poti ? .... pana acum in asia mica se varsa sange musuluman , in iraq , in afganistan,in palestina peste tot cei care mor cu miile sunt musulumani pana si in cipru mor musulumani , si in cosovo tot musulumani au murit ....desi culmea noi zicem ca ei sunt o amenintare ei sunt cei care mor cei mai multi ....interesant nu ? si mai e problema afgana , de unde dracu au mai scos astia de la CNN ca astia vor sa cucereasca lumea nu stiu , aia deabia au dupa ce bea apa si acum sunt un fel de varianta perversa a lui Superman care are inca costumul de lucru pe el dar si-a dat pantalonii jos .... e penibil ..... cat despre cruciade ....mai documenteaza-te sunt atata carti , daca vrei iti dau si un audio book , o carte scrisa de un roman Cristian Tiberiu Popescu chiar excelenta ....multi au murit in cruciade din simplul fapt ca asa le-a trecut prin cap sa faca cruciada (cruciada saracilor vre-o 40 000 de atacatori inraiti de foame ) , altii precum cruciada copiilor ( despre care nu prea se vorbeste din motive religioase evidente) au fost pornite de papi disperati de pierderea influentei asupra pamanturilor sfinte deci si asupra taxelor ce se percepeau in Ierusalim .....totul se rezuma la bani .....bani pe care cruciatii i-au avut din plin acesta fiind si principalul motiv pentru care au fost anihilati si decapitati militar prin arderea Marelui Maestru al Ordinului Templier Jacques de Molay in 1314.... ca si azi multi se baga dar putini au idee de ce se intampla cu adevarat si de incarcatura istorica a a zonei ....avem forte internationale care " privesc " cum israelul refuza accesul PERSOANELOR din zonele limotrofe la locurile sfinte pe motiv ca sunt unii care fac poc la intrare in tara ....no de ce sa faca poc asa degeaba ? ....cine ar face poc asa la mijto ? ca sa se simta bine ? sa fie mai fericit ?.... numai bine . |
|
Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 01:49
De la: 9am077225, la data 2009-11-10 07:55:58Pentru a intelege religia este nevoie doar de claritate si simplitate in abordarea subiectului si nu de complicatii terminologice sau disertatii academice . "Pentru a intelege religia este nevoie doar de claritate si simplitate in abordarea subiectului si nu de complicatii terminologice sau disertatii academice " adica tu vrei sa intelegi fizica cuantica dar fara sa te murdaresti pe bot de matematica .....eventual ai vrea un episod din tom & jerry sa iti exemplifice principiul incertitudinii al lui heisenberg .... ca sa citez un clasic ( wheeler) fizica analizata local este simpla.pe o panta un cub de o tona are anumite componente ale fortei bine determinate local , dar pune acest cub pe scoarta pamantului arunca-l in spatiu, pe o galaxie.....acu calculeaza fortele ce actioneaza asupra lui ...... nu poti sa ai o imagine clara a unei situatii complexe prin simplificarea situatiei ....e absurd "Deasemenea trebuie absolut separat religia in esenta ei si practicarea ei ca ritual . Astfel putem observa ca pentru majoritatea bisericilor crestine si majoritatea ramurilor religiei musulmane divinul este conceput ca si exterior fiintei " pai daca nu ai observat esenta religiei e ritu...fara ritual ramane o adunatura de oameni imbracati frumos ...atat ...dogma dicteaza ritul dar fara ritual dogma nu are nici o putere caci prin ritual se intareste dogma si se impune religia ...de fapt pentru mase nu exista decat ritualul religios , revelatia dogmei , fara acest ritual am avea o biserica de oameni foarte culti care citesc in ale celor sfinte si palavragesc pe teme biblice all day long ..... conceptul de Dumnezeu interior si unul exterior e unul fals asta pentru ca musulumani au o relatie mai personala , mai directa de aici si impresia ( foarte gresita ) ca ei cauta pe dumnezeu in ei si nu afara ...sa nu uitam ca islamul e o religie avramica ... in timp ce crestinii au nevoie de sute de sfinti pe care ii roaga sa vorbeasca cu Dumnezeu despre ce probleme au .... "Sfanta Facatoare De Minuni Paraschivoooo zii si matale Lui Dumnezeu ca am nevoie de rabdare sa nu imi omor vecinu ca iar a sarit gardu cand nu eram acasa si a golit damijenele ....amiiiiiiiiiiiiin" pe cand noi mergem sa pupam nu stiu ce oase de oameni pacatosi si sa cautam pe Domnu (sic!) prin ele , musulumanul se roaga lui Alah si are bucuria sufleteasca de a fi demn in fata acestuia ca un om ce cinsteste nu neaparat pe Alah ci mai ales CREATIA fie ea intamplatoare sau nu .....crestinii sunt mai pragmatici ...aprind ceva lumanri , postesc cateva saptamni , nu spala in Duminica de Santa Marie si baga flotari si 300 de Tatal Nostru daca vor sa se spovedeasca .....si au pacatuit cu ceva .... numai bien julien. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Aprilie 2010, ora 18:27
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-04-13 13:27:02De la: 9am178165, la data 2010-04-12 04:43:40Eu nu stiu cine ne da noua dreptul sa infieram sau sa absolvim o religie sau o idee!!! Sincer, mie imi pare rau pentru musulmani, si pentru prigoana la care sunt supusi LA EI ACASA. In ceea ce priveste incercarea de a-si impune valorile si modul islamic de viata in societatea occidentala, este de datoria societatii occidentale sa-si protejeze modul ei pragmatic de viata si valorile occidentale prin legi specifice. Uite in ceea ce priveste interzicerea construirii minaretelor in Elvetia, eu sincer am fost de acord cu acest lucru, nu putem permite asimilarea culturii crestine occidentale datorita minoritatilor arabe tot mai numeroase. Dar, acest lucru se poate face civilizat, fara violenta, suparare, neesuparare, occidentul trebuie sa-si apere modul de viata. Sunt totusi impotriva crimelor savarsite impotriva arabilor la ei acasa, mai ales in Orientul Mijlociu. Oare nu ne dam seama ca nu avem dreptul sa distrugem o cultura si un mod de viata? Cine ne indreptateste pe noi crestinii sa mergem in tara lor si sa impunem valorile noastre? Nimeni, pentru ca savarsim o crima impotriva umanitatii!!!! Cine ne cere noua sa "salvam" femeile musulmane si sa aruncam valurile care le acopera? Nimeni! Au crescut de copile cu acest obicei, si majoritatea s-ar sinucide de rusine ca isi arata chipul. Nu avem dreptul la nici un fel de imixtiune in cultura si religia acestor oameni, nimeni nu ne pune judecatori peste nimeni, si daca ne consideram cu adevarat crestini, apoi sa propavaduim dragostea si intelegerea, nu dezbinarea si razboiul!!! |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 12:46
Iranul a anulat lapidarea unei femei condamnate pentru adulter, după ce cazul a declanșat reacții internaționale, informează cotidianul The Times.
"Potrivit informațiilor transmise de autoritățile judiciare competente din Iran, Sakineh Mohammadi-Ashtiani nu va fi lapidată", anunță ambasada Iranului la Iran. Comunicatul nu precizează dacă femeia, în vârstă de 43 de ani, va fi grațiată sau va fi executată prin spânzurare. Potrivit organizației Amnesty International, femeia a fost condamnată în 2006 sau 2007 și deja a primit 99 de lovituri de bici. Lapidarea programată vineri fusese deja condamnată în principal de Statele Unite și Marea Britanie. Ministrul britanic de Externe, William Hague, aprecia că sentința este "specifică Evului Mediu". "Lapidarea este o formă de tortură. Este un act barbar și odios", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Mark Toner. www.mediafax.ro/externe/iranul-anuleaza-lapidarea-unei-femei-con... Raporteaza abuz de limbaj |
|
gerard 1100 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 01:35
|
Ghibortz 54 mesaje Membru din: 13/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 08:37
Fara religie oamenii devin mai rai, cu religie omenirea devine mai rea. Paradoxal. Cred ca de vina nu sunt nici oamenii (la modul general) si nici religia (indiferent care-i aia). Religiile toate au fost facute ca sa-l faca pe om mai bun. Dar tot religiile, prin impactul pe care il aveau asupra maselor, au fost folosite in diverse scopuri fie de catre stat( lideri, domnitori) fie chiar de catre inaltele figuri religioase ( papi, episcopi, rabini etc).
Eu cred ca nu religiile sunt periculoase ci aceia care prin intermediul lor incearca manipularea oamenilor. De-a lungul timpului nu se desprinde vreo idee de niciunde ca ar fi mai periculosi mahomedanii, crestinii sau budistii. In fiecare religie au existat: cruciade, jihad-uri, kmeri rosii, inchizitie, misionarism si alte lucruri negative. Si evident exista si acum. Nici solutia comunista nu reprezinta solutia: sa nu mai fie religie si gata i-am pacificat pe toti. Asta este un fel de negare a existentei unei probleme. Cred ca singura solutie ar fi ca liderii religiosi (si aia mai mari si aia mai mici), sa indemne in toate religiile pe oameni la alte lucruri decat ura si dezbinare. Sa nu se mai comporte ca niste vedete care le e frica sa nu-si piarda fanii, si de aceea improasca cu noroi celelalte "vedete". Comportamentul preotilor este similar cu al politicienilor in campanie electorala. Si ar fi bine sa nu-si mai bage nici statul coada, dar deh, este prea tentant. Ca sa nu mai vorbim cat de dezastruoasa este asocierea, uniunea stat-religie: vezi statele islamiste. |
|
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 09:03
De la: vaneamarin, la data 2010-07-09 12:46:32Iranul a anulat lapidarea unei femei condamnate pentru adulter, după ce cazul a declanșat reacții internaționale, informează cotidianul The Times. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 18 Iulie 2010, ora 10:30
De la: Ghibortz, la data 2010-07-17 09:03:32De la: vaneamarin, la data 2010-07-09 12:46:32Iranul a anulat lapidarea unei femei condamnate pentru adulter, după ce cazul a declanșat reacții internaționale, informează cotidianul The Times. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iulie 2010, ora 10:56
De la: vaneamarin, la data 2010-07-18 10:30:05De la: Ghibortz, la data 2010-07-17 09:03:32De la: vaneamarin, la data 2010-07-09 12:46:32Iranul a anulat lapidarea unei femei condamnate pentru adulter, după ce cazul a declanșat reacții internaționale, informează cotidianul The Times. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 15:56
De la: Ghibortz, la data 2010-07-17 09:03:32De la: vaneamarin, la data 2010-07-09 12:46:32Iranul a anulat lapidarea unei femei condamnate pentru adulter, după ce cazul a declanșat reacții internaționale, informează cotidianul The Times. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Good point,man!..
ma.....
De-a lungul istoriei au existat diverse pretexte pentru ca o natie sa se razboiasca cu o alta. Pana nu de mult religia era pretextul perfect. Au mai existat si altele cum ar fi de exemplu principiul rasei superioare.