back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre islam si islamizarea europei si americii?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 14:07

Sapam...sapam..

Bi_anca

1554 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 14:25

De la: Shlomo_Mire_Ivan, la data 2009-07-18 14:07:10Sapam...sapam..

Sapa, sapa...da' ai grija sa nu dai peste vreo "comoara".......si sa sari in aer !!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 14:51

De la: Bi_anca, la data 2009-07-18 14:25:18
De la: Shlomo_Mire_Ivan, la data 2009-07-18 14:07:10Sapam...sapam..

Sapa, sapa...da' ai grija sa nu dai peste vreo "comoara".......si sa sari in aer !!

Am fost genist,asa ca stiu cum e cu tarnacopul si lopata.... Pentru orice eventualitate,ma duc sa-mi cumpar un coran....ma pregatesc...

Fosta membra 9am.ro

78 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 01:13

De la: royan32, la data 2009-07-17 19:55:44
De la: selen, la data 2009-01-06 14:27:13 Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este lipsa de toleranta si sentimentul unora de a se simti superiori celorlati doar pt ca sunt diferiti. ............ Ai dat multe exemple, insa motivatiile disensiunilor descrise de tine, sunt mai mult de natura politica, nu religioasa. ...... Diferenta este data de obiceiurile si traditiile locale, acelea sunt neobisnuite. Crezi ca eu una privesc ca pe un fapt normal actele de violenta gratuita facute in numele religiei? Coranul este impotriva violentei, a terorismului, la fel orice alta religie. Fanatici exista insa peste tot. In plus, exista aceasta tendinta de a mediatiza excesiv si-n mod negativ lumea islamica. Nu toti musulmanii sunt rai ori teroristi. Dovada, cu cati dintre ei ai intrat tu in conflict cand esti acasa la Cta?Cele mai bune prietene ale mele sunt romance. Petrecem laolalta sarbatorile mele si ale lor. Ma doare cand citesc mesaje rautacioase aici si vad atata ura gartuita din partea unor oameni fata de care nu ma simt cu nimic mai jos.

italia-
1-intr-o localitate parintii au iesit in strada, deoarece la scoala la care se duceau copii lor, au fost inscrisi in utlimii ani atatia copii musulmani incat au devenit majoritate. rezultatul a fost propaganda religiei musulmane, copii veneau acasa cu manifeste cum ca femeile nu au voie sa fie educate sau sa lucreze, fetitele aveau fetele complet acoperite, manifeste anti americane.
2-cateva crime au cutremurat pur si simplu peninsula prin ferocitatea lor. victimele, tinere de 16,17,18 ani, omorate de familie, dintre care una ingropata chiar in curtea casei pe motivul ca sunt "prea occidentale"
3-curs de limba pentru straini-la curs crestini si musulmani, turcoaice apropo, nu am discutat niciodata cu ele probleme politice sau religioase. intr-o zi insa am gasit pe toata tabla numele lui alah scris in araba de cei care fusesera la cursul anterior. profesoara, musulmana, ne-a tradus si ... s-a terminat, ne-am facut ca a fost un fapt divers.
4-intr-un oras mare scandal mare. musulmanii nu au fost lasati sa-si construiasca o moschee. bineanteles ca a sarit toata lumea in sus, discriminare rasiala, religioasa, bla, bla. a aparut cineva la tv si a zis" domne, nu -i lasam pt ca aceasta constructie este finantata de o societate care printre altele este implicata si in actiuni de terorism"

parca in coran scrie "casatoreste-te cu o femeie pentru religie" e posibil sa ma insel, dar eu asa stiam, in coran sau in hadide.

ziarista turca in iran, povesteste la tv cum a fost confundata cu o iranianca datorita portului national turc. a aflat cu surprindere ca un domn de la o masa apropiata i-a facut o cerere in casatorie la termen. cand a facut mai multe cercetari a aflat ca aceste casatorii sunt un lucru comun, ca un fel de prostitutie "legala". femeia este casatorita de familie pe o perioada de timp contra unei sume de bani, iar la sfarsitul perioadei este repudiata. daca nu ar exista acel contract de casatorie ar fi omorata prin lapidare.

musulmana din pakistan este violata de membrii unui clan din satul in care locuia, respectivii fiind foarte puternici d.p.d.v financiar, inclusiv coruperea autoritatilor. dupa viol trebuia sa se sinucida, asta era "sacrificiul de onoare". din fericire familia a sustinut-o si dupa multa lupta impotriva sistemului, pana la urma a avut loc un protest international, guvernul pakistanez intervenind in solutionarea cazului ar faptuiotrii au fost arestati din nou (initial fusesera arestati si apoi eliberati) urmand sa fie rejudecati.
si cam atat imi aduc acum aminte. deci nu este vorba de vreo superioritate a cuiva, ci pur si simplu de o anumita mentalitate. sa-ti amintesc ca in tari ca: iran, irak, dubai, femeile care intra obligatoriu trebuie sa se acopere? cineva a fost amenintat chiar in mod agresiv de catre politia religioasa sa-i spuna nevestei sa se acopere. ai vazut "numai cu fiica mea"? este o intamplare adevarata! sora mea a avut o relatie cu un iranian-crede-ma cunosc cate ceva despre...ce reprezinta femeia, de exemplu. in ceea ce am scris mai sus nu cred ca este ceva de natura politica.

afganistan- femei arse cu acid pe fata pt ca s-au dus la scoala (daca nu ma insel asupra tarii), nu mai zic ca nu exista pentru ele ajutor sanitar.

turcoaica din romania, a fost expulzata de familie (poate e un termen cam tare, dar oricum nu au mai recunoscut-o ca membru al familiei) pt ca s-a casatorit cu un crestin care NU a obligat-o sa-si schimbe religia si asta am auzit-o personal.

marocanca imi spunea ca daca se duce la doctor, asta in italia, doctorul nu are voie sa o atinga! bineanteles ca nu e vorba de un ginecolog!

cursul pe care l-am urmat era NUMAI pt femei, la cererea barbatilor (sotilor), majoritatea fiind musulmani, barbatii nu erau admisi.

femeile nu au voie sa participe la propria nunta, asta nu mai imi amintesc unde, totul este rezervat strict barbatilor.

nu confunda turcia cu celelalte tari. nu trebuie sa-ti spun eu ca ataturk a facut o mare schimbare.

nu inteleg de ce te-ai simti TU mai jos? crezi ca eu ma simt mai jos cand aud ca "romanii sunt infractori"? sau "ia uite, nu mai ai loc sa mergi de romani"?

royan, ce anume ai urmarit sa demonstrezi cu exemplele date?
le gasesc total nesimnificative.
s-au inmultit musulmanii in Italia? si ce?
ani de zile crestinii au dominat lumea si-au colonizat pamanturile altora.
s-a schimbat roata. doare?

exista oameni incuiati care nu pot accepta din partea propriilor copii un comportament libertin?
de ce nu?
la polul opus occidentul lasa prea multa libertate tinerilor care socheaza prin excese si viata dezordonata.
multe popoare au traditie macelarirea familiei din motive de tot felul, mai putin religioase.
o fac pt bani, onoare, la betie, etc, motive gramada.
ce treaba are islamul cu asta?

aii vazut scris pe tabla in araba numele lui Allah.
da, si?
te-a muscat? te-a inspaimantat?
care-i problema?
eu in orice institutie publica pasesc, vad pe toti peretii icoane.
este un fapt cat se poate de divers.

stiu deranjeaza ca musulmanii ridica moschei pe pamant crestin.
scuza perfecta sa le pui piedici este repede gasita- acuzatia de terorism.
in toate cultele religioase exista obiceiul de-a se fasce donatii banesti.
diferenta este ca-n islam acest lucru este o obligatie care se respecta cu sfintenie.
banii respectivi sunt administrati foarte clar si responsabil.
sunt ajutati in speciat orfanii si vaduvele, exista un intreg sistem de directionare a lor.
doar pt ca uneori, in anumite tari acesti bani ajuta si familiile celor ce au fost rapusi in tot felul de conflicte armate, nu inseamna ca ei alimenteaza organizatiile teroriste.
biserica ortodoxa ori catolica cum ajuta orfanii, vaduvele?

faza cu ziarista vezi bine ca si ea s-a mirat ce acele obiceiuri existente in acea tara si care n-au nici o legatura cu religia, ci cu obiceiurile acelor pamanturi.
lapidarea este pt prostitutie, ori sexul in afara casatoriei, chestie valabila intre habotnici.
restul fac un fel de cununie religioasa si se considera legali in fata divinitatii.
cam ca pe la noi. oamenii simplii, de la tara, au aceste obiceiuri.

acuma obiceiul de-a ascunde femeie in cearceafuri, ce se practica in unele tari, este ceva ce tine de lumea lor.
ce te doare atat de obiceiurile lor.
ti se pare umilitor? de ce?
nici n-ai idee ce haine sexi au femeile iraniene, ori irakiene pe sub voaluri.
doar ca trupurile lor imbracate in haine moderne si frumoase nu se adreseaza decat familiei si nu strainilor.

afganistanul nu este o tara pe care s-o luam in calcul in nici o privinta.
acolo este o lume aparte, nereprezentativa, in care puterile politice actuale ale lumii au facut ce-au vrut si au schimbat iremediabil destinul atatior oameni.

marocanca aia a ta era una socata, ai gasit ce sa-ti spun exemplul edificator cu care sa ne rupi gura.
m-ai dat pe spate , ce sa zic.

ai facut un curs la care au participat doar femei, vaduvit de prezenta masculina.
ce te surprinde?
la musulmani prin traditie femeile stau separat de barbati in general la intruniri.
e un obicei normal.

turcoaica de care spui tu nu a fost renegata de familie pt ca a luat barbat crestin.
prea putin ii durea pe cei din familie de religia aluia.
familia ei s-a atacat ca a nu a luat tot un turc, pt ca in mentalitatea batranilor din Dobrogea, orice astfel de casatorie duce la pierderea identitatii noastre etnice si devenim astfel asimilati de catre marea masa a romanilor, iar copii rezultati dintr-o astfel de casatorie nu vor pastra si transmite mai departe cultura, limba, traditiile ce se pastreaza de atatea generatii.

gogomania cu femeile nu participa la propria nunta, este la fel de mare ca si celelate aberatii ce le-ai insirat pe aici.
daca ai retinut ceva din ce am zis mai sus, obiceiul este ca la evenimenet de orice fel in care se aduna multa lume femeile stau separati de barbati.
adica femeile intr-o camera si barbatii in alta.
manaca separat, socializeaza separat, si practica anumite obiceiuri strabune, printre care si logodna/ casatoria stand separat, pe rand.
anumiti pasi se mai respecta si azi tocmai in numele traditiei: intrunirea barbatilor din cele doua parti, cererile tip de politete catre si le adreseaza, negocierea efectiva, obiceiul de-a cumpara mireasa, negocierea zestrei, incheierea negocierii si rostirea de rugaciuni specifice.
trebuie sa intelegi insa, ca aceste obiceiuri se practica doar in anumite zone, se fac doar ca sa fie facute si sa nu se piarda, si de cele mai multe ori se lasa cu rasete si tot felul de poante si alte sicane pe care si le fac barbatii intre ei, astea fiind sarea si piperul nuntii religioase.

Fosta membra 9am.ro

78 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 01:24

si nu-mi povesti mie de Turcia si vai orpsitele fiinte ale islamului, femeia ascunsa in cearceafuri si chinuita de familie , lipsita de libertate.

vreti victime pe care sa le plangeti?
plangeti destrabalarea, prostitutia, copilele cu copii, batranele violate de proprii fii, femeile ce se vand usor pt favoruri , pe cele care se prostitueaza pe toate canalele tv si prin toate revistele.

poate ca uneori exagereaza musulmanii ferindu-si femeile de ochi straini, dar macar ei stiu ce inseamna o familie, respectul pt mama, sora, copii.
in islam familia este foarte importanta, si printre altele barbatii asta fac, isi protejeaza femeile din familie.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 01:29

De la: 9am101957, la data 2009-07-19 01:24:50 in islam familia este foarte importanta, si printre altele barbatii asta fac, isi protejeaza femeile din familie.
si da, si nu ! depinde ce intelege fiecare prin protejare.
pana una alta ..., nu religia conteaza ! conteaza omul !
www.animatedgif.net/cartoons/drawguns_e0.gif">

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 01:31

@9am101957

Cum explici ca ii dau TOTALA dreptate lui @royan??!!
In Dobrogea o sa cauti cu lumanarea musulmani turci sau tatari care nu obiecteaza la casatoria progeniturilor lor cu GHIAURI !!!

Ai auzit bine !!! E un cuvant arhaic, care credeam ca nu mai e folosit. Ei bine, e folosit si inca cum !!!
Te asigur ca putine familii accepta casatoriile mixte, care nu sunt bine vazute, culmea, de catre musulmani.
Pt. ca crestinii, se intampla rar sa se "bage", motivul religios fiind cam perimat.

Nu confundati Turcia lui Ataturk, cu Turcia actuala, divizata in doua parti: cea europeana si cea asiatica...care au putin in comun. Sunt doua realitati ale aceleiasi tari, coexista, dar nu se confunda.
Ca doua fete ale aceleiasi monede.
Nu confundati ce scrie in Coran cu ceea ce vor sa faca islamistii fundamentalisti !!!!!
E acelasi lucru pe care incerca sa-l faca Inchizitia, crestinismului.

Sa-i stinga LUMINA !!! Extremele nu aduc beneficii nici crestinilor nici musulmanilor.

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 01:34

De la: 9am101957, la data 2009-07-19 01:24:50si nu-mi povesti mie de Turcia si vai orpsitele fiinte ale islamului, femeia ascunsa in cearceafuri si chinuita de familie , lipsita de libertate.

vreti victime pe care sa le plangeti?
plangeti destrabalarea, prostitutia, copilele cu copii, batranele violate de proprii fii, femeile ce se vand usor pt favoruri , pe cele care se prostitueaza pe toate canalele tv si prin toate revistele.

poate ca uneori exagereaza musulmanii ferindu-si femeile de ochi straini, dar macar ei stiu ce inseamna o familie, respectul pt mama, sora, copii.
in islam familia este foarte importanta, si printre altele barbatii asta fac, isi protejeaza femeile din familie.

Ce fac??? Isi feresc femeile ??!!!!

Ia uite mai, alea or fi toate handicapate si retardate.......
Poate nu vor sa fie ferite de nimeni !!! Poate vor sa ALEAGA ele ce e bine si ce e rau !!!

Fabulezi...in cel mai bun caz.....

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 01:38

De la: Bi_anca, la data 2009-07-19 01:31:17Extremele nu aduc beneficii nici crestinilor nici musulmanilor.
ai dreptate ! si pentru a reconcilia taberele ....
www.animatedgif.net/religion/dancingjesus_e0.gif">

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
royan32

291 mesaje
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 11:09

mi se pare si normal ca exemplele date de mine ti se par total nesemnificative, probabil ca ti se pare normal ce am scris!

eu nu am zis ca de ce s-au inmultit musulmanii in italia, am vorbit de comportamentul lor. nu este vorba de pastrarea nici unei traditii, citeste cu atentie! eu cand vin la tine in casa te respect, nu te oblig sa te schimbi tu dupa obiceiurile mele! si crede-ma ca ca sunt foarte respectati, inclusiv la chestia cu constructia moscheilor.

nu nu m-a muscat numele lui alah scris pe tabla, pur si simplu nu am vazut sensul tinand cont de faptul ca eu nu am simtit nevoia sa scriu dumnezeu este atotputernic sau mai stiu eu ce! institutia nu avea nici o icoana pe nicaieri, tocmai ca scopul ei nu era unul religios, sau mai stiu eu ce! - intrebarea e cum ar fi reactionat ei?

si care e problema, intr-o tara predominant crestina ca gaseti icoane pe pereti? asta e ca si cum m-as duce eu in... turcia sau .. maroc si m-as mira de acelasi lucru, ca eu minoritate religioasa gasesc poza alatoyahului si nu a lui isus! asta e chiar hilara!

nu cred ca deranjeaza ca musulmanii isi ridica moschei pe pamant crestin, chestia pe care ai scris-o e o aberatie, as vrea sa stiu cate biserici sunt in tarile musulmane! vrei sa-ti amintesc ca in israel este ridicata o moschee deasupra unui templu crestin asupra caruia nu se mai pot face studii? da-mi si un exemplu de situatie inversa! acolo nu era vorba de banii dati de credinciosi moscheii ci de societatea care finanta constructia, nu ai citit bine, nu e nici o problema! in afara de asta, mai intereseaza-te in cate acte de caritate este implicata biserica catolica la nivel mondial pentru persoane care au alta religie! si ortodocsii se implica in astfel de ajutoruri la nivel mai mic e adevarat, dar nu inseamna ca nu exista.

ba bine ca ziarista nu s-a mirat! a fost inspaimantata! mai ales cand a descoperit ca multe din aceste casatorii aranjate sotiile aveau si 9 ani! dar... ma rog asta e "traditia" nu trebuie sa ne impunem mentalitatile noastre promiscue-occidentalo-libertine. povestea cum femeile nu se pot distra decat in casa, nu au voie sa iasa afara neansotite, etc. vezi ca a scris o carte "ingerii iranului".

pe mine nu ma deranjeaza ca se infasoara in cearceafuri e treaba lor. am facut observatia vizavi de ce se intampla daca nu te infasori! asta da libertate, ai dreptate si tu! mai ales ca ai priceput ca eu am scris comentariul respectiv cu indignare! eu am facut doar niste observatii care vad ca ti-au starnit tie indignarea, desi sunt reale!

marocanca mea socata e o persoana cu studii superioare, care ne povestea despre limbajul non verbal si ce este bine si nu din punct de vedere al traditiei ei! in contextul in care intri in contact cu cineva strain e bine sa te abtii de a face anumite lucruri care tie ti se par normale! in momentul in care am mentionat politia religioasa a schibat frumos subiectul. am inteles, nu vroia sa intre intr-un anumit tip de discutie si am respectat asta.

chestia ca femeia nu participa la propria nunta am vazut-o intr-un documentar tot ceva despre... traditii! asa ca las-o balta!

sigur ca da, afganistanul nu poate fi luat in calcul, acolo dpdv al tau nu traiesc oameni! ce... legatura are cu politica lumii cand eu ma refer la fapte si la drepturi si libertati si fanatisme?

da, m-a socat lipsa barbatilor la curs??!!, mai ales ca nu am realizat acest lucru pana cand nu am intrebat daca se poate inscrie o cunostinta de-a mea, ghici cine a sarit in sus ca nu e voie! pana la urma mi-au explicat profesoarele ca a fost cerinta expresa a barbatilor sa fie asa! poate imi explici tu, ca eu acolo n-am vazut femei retardate, de ce nu au facut ele cererea respectiva? culmea, aceeasi intrebare si nealmurire a avut-o si o indianca hindu?!

turcoaica asa a zis, ca familia nu a fost de acord sa se marite cu un crestin, vad ca ma contrazici si pe lucruri pe care le-am auzit personal!

ai sarit peste paragraful ala unde amaratele alea au fost omorate, sau poate tie astea ti se par crime justificate. halal mod de pastrare a traditiei, ce sa-ti spun!

vad ca pentru tine situatia femeii in islam reprezinta "aberatii insirate" ! asa este cand traiesti intr-o lume libera, iti permiti sa dai din gura! afla ca eu am cunostinta care a fost maritata cu un iranian, care a plecat si plecat a fost, asta vizavi de "protectia familiei"; ti-am mai spus ca sora mea a avut o relatie cu un iranian, intr-adevar, poate ca ele poarta valuri sa nu se vada nici vanataile de la ochi si stai linistita nu e un caz singular, mai citeste despre violenta asupra femeii. nu ma lua ca crestinii fac si dreg, macar astia nu se bat cu pumnul in piept ca religia si traditia lor le cere sa-si protejese consoarta-care consoarta poate depune plangere, are acest drept! tu mai citeste prin coran despre pedepsirea femeii! daca vrei sa stii, tot prin italia(uite ca tara asta imi vine in minte) a fost atrasa atentia asupra unui imam care instiga barbatii sa-si "corecteze" femeile prin violenta! alta cunostinta a fost maritata cu un kuweitian, cand a cerut divortul pt ca nu s-a putut impaca cu cea de-a doua casatorie, despre care i s-a promis ca nu va avea loc, nu si-a mai vazut copii! deh, asta e situatia. apropo de tot felul de traditii-oare de ce or fi isesit aia din iran in strada? crezi ca ei nu s-au saturat de un anumit regim si vor altceva? sau poate tie iti placea romania pre"revolutionara" cand pentru orice gand sau orice vorba erai ridicat in miez de noapte si nu mai stia nimeni de tine! nimanui nu-i convine un regim fundamentalist, indiferent daca isi acopera fata prin traditie sau nu!

vizavi de paragraful cu plansul victimelor- aici e vorba despre isalm si nu de restul lumii, sau nu stii sa faci diferenta pe subiecte de discutie?! stai tu linistita, cand e vorba de violenta reactia e aceeasi indiferent de zona geografica sau religie! cel putin pentru unii..... si sa stii ca daca te prefaci ca nu exista o problema asta nu inseamna ca ea dispare, iar daca gandesti ca e la altii si e problema lor s-ar putea sa ai supriza sa ajunga si la tine!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 11:37

Definitia Coranului Definitia Coranului

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

78 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 12:04

Royan, draga de ce ne contrazicem noi pe aici?
vad ca aduci multe argumente. da este un fapt evident.
islamul se extinde geografic pe batranul continent pana mai ieri crestin.
este o consecinta a politicilor mondiale duse de-a lungul timpului.
este daca vrei un revers al medaliei. asa cum crestinii au cucerit si controlat, colonizat sute de ani teritoriile multor popoare, azi platesc.
biserici exista in tari musulmane, in masura in care acolo traiesc crestini si sunt o gramada construite.(turcia, egipt, maroc,etc)
vezi ca ceea ce reprezinta isus pt crestini nu e nici macar asemanator cu ceea ce reprezinta ayatolahul amintit de tine pt musulmani. mai informeaza-te.

si nu-mi explica mie traditiile turcilor dobrogeni, ori statutul femeii in islam, pt ca eu le stiu si traiesc real.

astea sunt false temeri si probleme.
fanatici exista peste tot, ei nu sunt reprezentativi.
fiecare religie si popor isi are partile lui intunecate.
ar fi mai bine sa-si vada fiecare de ale lui si ...sa ridice piatra cel ce-i fara de pacat.

eu nu ma iau de calugaritele infofolite in cearceafuri negre care stau incuiate in manastiri prin care nu calca picior de barbat. stiu ca o sa te ataci, asa ca ma opresc aici si nu-mi spun parerea despre acest aspect al religiei voastre.

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 12:16

De la: 9am101957, la data 2009-07-19 12:04:28Royan, draga de ce ne contrazicem noi pe aici?

este daca vrei un revers al medaliei. asa cum crestinii au cucerit si controlat, colonizat sute de ani teritoriile multor popoare, azi platesc.

biserici exista in tari musulmane, in masura in care acolo traiesc crestini si sunt o gramada construite.(turcia, egipt, maroc,etc)

vezi ca ceea ce reprezinta isus pt crestini nu e nici macar asemanator cu ceea ce reprezinta ayatolahul amintit de tine pt musulmani. mai informeaza-te.

si nu-mi explica mie traditiile turcilor dobrogeni, ori statutul femeii in islam, pt ca eu le stiu si traiesc real.

ar fi mai bine sa-si vada fiecare de ale lui si ...sa ridice piatra cel ce-i fara de pacat.

eu nu ma iau de calugaritele infofolite in cearceafuri negre care stau incuiate in manastiri prin care nu calca picior de barbat. stiu ca o sa te ataci, asa ca ma opresc aici si nu-mi spun parerea despre acest aspect al religiei voastre.

Asculta, te sfatuiesc sa nu mai spui NIMIC !!! Da' nimic, ca ai reusit sa ma scoti din sarite si pe mine !!!

Nu stiu cine esti, dar iti doresc sa traiesti intr-o tara islamica pana la adanci batraneti (adica pana pe la 50 de ani) .....infasurat in cersafuri sau nu.

NU AI ARGUMENTE !!!! Impaca-te cu ideea, fa-ti bagajelul si valea, ca te asteapta autocarul cu destinatia TARI ISLAMICE, dupa care tot oftezi atata !!!!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 12:19

Rugaciunea de Vineri Rugaciunea de Vineri

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 12:19

nu va mai certati si spuneti-va rugaciunea

royan32

291 mesaje
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 13:09

De la: 9am101957, la data 2009-07-19 12:04:28Royan, draga de ce ne contrazicem noi pe aici?

pai eu nu ma atac de loc si nu vreau sa ma contrazic cu nimeni, tocmai asta e problema! si mai ales nu vreau sa atac pe nimeni, doar sa evidentiez niste... probleme din punctul meu de vedere! eu nu vorbesc de intinderea islamului, sau turcii din dobrogea, sau ca esti tu musulmanca, sau mai stiu eu ce, eu vorbesc despre probleme care sunt "acoperite" sau "explicate" prin traditie si religie, ori daca le cunosti nu stiu de ce te ataci tu in loc sa combati impotriva lor, ca vorba aia le cunosti mai bine! cat despre calugarite sa stii ca nu e ceva nou, sau specific epocii moderne, sau crestinismului, aceasta practica e mult mai veche. ori asta este pur si simplu alegerea lor!!! nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun!
daca fiecare religie si popor are traditiile lor intunecate- tinand cont de faptul ca am ajuns si noi la un grad de dezvoltare, cel putin asa ne batem cu pumnii in piept- ce facem stam si ne uitam?
cat despre ayatollah aveam impresia ca este un lider spiritual, ca un fel de cap al bisericii, posibil ca m-am inselat. cineva avea un fel de iconita si spunea ca este... ceva legat de religie, poate am inteles eu gresit ca a zis ayatollah, dar a fost doar un exemplu ca sa intaresc un argument. ori, printr-o afirmatie chiar ma faci sa rad: pai eu n-am zis un cuvant de turcii dobrogeni!

Fosta membra 9am.ro

25 mesaje
Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 17:34

Nu am nimic cu musulmanii. Numai ca ei nu admit si celelalte religii.Atentatele in numele marelui alahsunt crime odioase. .si mai ales cand te gandesti ca isi trimit copiii,fratzii acum chiar si fetele si femeile la moarte,fara sa cracneasca,ceva nu e in regula.Unde e umanismul islamului>

adrian_vasco

11 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 14:14

Care dintre musulmani? de unde ai aceste informatii?

ion00

367 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 17:38

Vorbim de islam,de influentalui.Dar DE crestinism? STIM CE ESTE UN CRESTIN ADEVARAT? de Luis Ce este un creºtin adevãrat?
Palau

Cea mai importanta întrebare pe care þi-o poþi pune –ºi la care poþi rãspunde- este aceasta: „Sînt sau nu sînt creºtin?”

O învãþãtoare de ºcoala duminicalã a pus urmatoarea întrebare:
“Copii, de ce credeþi voi cã vecinii mei îmi spun cã sint creºtina?“ Nici unul nu a rãspuns.
Puþin nerãbdãtoare,invãtãtoarea a repetat întrebarea: „Hai, spuneþi baieþi, de ce credeþi voi cã-mi spun vecinii creºtinã?” Din nou,nici un rãspuns.
În cele din urmã,un baieþel timid a ridicat mîna ºi a spus: „Probabil spun aºa fiindcã nu vã cunosc!”
Bunicul meu s-a nãscut în Scoþia,lîngã Edinburgh.Era prezbiterian, dar avea mai mult interes pentru alcool decît pentru bisericã.
Înainte de a muri, la cãpãtîiul sãu în Spitalul Britanic din Buenos Aires, Argentina, am încercat sã-l conduc la credinþa în Hristos, dar bunicul a refuzat ºi a murit fãrã a-L cunoaºte pe Isus Hristos.
Tu poate eºti invãþãtor la ºcoala duminicalã.Poate eºti membru într-o bisericã bunã. Cu toate acestea, tu trebuie sã dai un rãspuns la întrebarea: „Sint eu un crestin adevarat?” Acesta este motivul pentru care am scris broºura de faþã. Roagã-L pe Dumnezeu sã te ajute sã inþelegi ceea ce vei citi. Aceste rînduri te pot ajuta sã ai certitudinea ca eºti iertat ºi cã ai ajuns sã-L cunosti pe Dumnezeu ca Tatãl care este în ceruri.
Oamenii au noþiuni foarte ciudate despre ceea ce înseamnã a fi creºtin. Iatã cîteva dintre acestea:

A crede în Dumnezeu nu te face creºtin
Sînt mii de oameni care cred în Dumnezeu dar nu sînt creºtini. La un cãmin de tineret, un tînãr l-a întrebat pe un coleg al sãu: „Crezi în Dumnezeu?”
„Desigur”, a rãspuns tînãrul.
„Ce înseamnã Dumnezeu pentru tine?” a continuat cel dintîi.
„Nu ºtiu.”
În Anglia 80% din populaþie crede cã existã un Dumnezeu, dar cei mai mulþi nu au habar cine este Dumnezeu. Colonelul James Irwin, cunoscut pentru misiunea sa cu Apollo 15 pe luna, mi-a povestit cã în timpul unei vizite într-o þarã musulmanã un conducãtor religios musulman i-a spus: „Dumneavoastra vorbiþi atît de mult despre Dumnezeu, cum de nu sunteþi musulman?”
Ai vãzut? Dacã poþi fi musulman ºi sã crezi în Dumnezeu, atunci « a crede în Dumnezeu » nu te face creºtin!
Eu am un bun prieten care crede în exerciþii fizice, dar niciodata nu exerseazã. El este cu mult peste greutatea normalã ºi suficient de deformat.
Cunosc nenumãraþi copii care cred în sãpun, dar, în ciuda credinþei lor, nu sînt cu nimic mai curaþi.
Credinþa în sine nu aduce nici o schimbare. De aceea, credinþa, dacã rãmîne singurã, nu te face creºtin.

Mersul la bisericã nu te face creºtin
Oamenii merg la bisericã tot timpul - pentru o sumedenie de motive. Dar acest lucru nu-i face creºtini. Chiar ºi unii hoþi merg la bisericã!
Sînt unii oameni care merg la bisericã din obicei. Alþii merg pentru cã familia merge!
Creºtinii merg la bisericã, dar mersul la bisericã nu-l face pe nimeni creºtin.

Rugãciunea nu te face creºtin
Desigur, creºtinii se roagã, dar simplul fapt cã te rogi nu te face creºtin.
Hinduºii se roagã tot timpul. Musulmanii se roagã de cinci ori pe zi.
Regretatul preºedinte al Egiptului, Sadat, în timpul cãlãtoriilor sale externe, purta cu el un mic covoraº, pe care îngenunchia de cinci ori pe zi spre a se ruga lui Mohamed. Doar faptul cã cineva se roagã nu înseamna cã e creºtin.

Trãirea unei vieþi frumoase nu te face creºtin
Trãirea unei vieþi curate, morale nu te face creºtin. Sînt mulþi atei care trãiesc o viaþã decentã, corectã. Dar, la urma urmei, cît de bun este «binele»? Aici este esenþa problemei. Cei mai mulþi oameni au idei eronate cu privire la standardul real cu care trebuie comparatã bunãtatea noastrã. De exemplu, punîndu-te alãturi de beþivul care petrece toatã ziua la cîrciumã, tu pari a fi potrivit pentru un loc în panteonul sfinþilor! Chiar comparat cu prietenii sau familia ta, tu poþi pãrea bun. Dar standardul de bunãtate al lui Dumnezeu e diferit. El te mãsoara cu Fiul Sãu, Isus Hristos, care a trãit o viaþa de absolutã perfecþiune. Comparatã cu acest nivel de perfecþiune, bunãtatea noastrã aratã destul de ºubredã.
O femeie ºi-a întins rufele albe, fiind mîndrã de felul cum strãluceau în soarele de ianuarie. Dar n-a trecut mult ºi un strat alb de zãpada s-a aºternut pe pãmînt ºi imediat diferenþa a devenit evidentã: cînd au fost puse albiturile ei alãturi de albul perfect al lui Dumnezeu, ele au pãrut mai degrabã cenuºii decît albe!
Bunãtatea noastrã comparatã cu bunãtatea lui Dumnezeu aratã foarte pãtatã.
Întotdeauna au fost destui oameni «buni» în lumea noastrã, dar dacã bunãtatea ar fi de ajuns pentru mîntuire, nu ar mai fi fost nevoie ca Dumnezeu sã-L trimitã pe Isus în lume. Faptul cã Isus a trebuit sã vinã ºi sã moarã pe cruce pentru a face posibilã iertarea noastrã ne aratã cã bunãtatea nu-l face pe nimeni creºtin.

Citirea Bibliei nu te face creºtin
Fãrã îndoialã, creºtinii iubesc Biblia. Unii o citesc zilnic. Dar simpla citire a Bibliei nu demonstreazã cã cel ce o citeºte este creºtin.
La vîrsta de cinsprezece ani, Karl Marx a scris o explicaþie de-a dreptul uimitoare asupra unei porþiuni din Evanghelia dupã Ioan. Dar Karl Marx n-a pretins vreodatã cã este creºtin.
În timpul adolescenþei, Nichita Hruºciov, fostul lider al Kremlinului, citea Biblia. Cu toate acestea, scopul lui a fost sã distrugã Biserica Creºtinã din Uniunea Sovieticã.
Citeºte Biblia cît mai mult posibil! Dar nu uita: simpla ei lectura nu te face creºtin.

Vorbirea despre Isus nu te face creºtin
Mulþi oameni vorbesc despre Isus, ba chiar vorbesc bine despre El. Unii din aceºtia pot fi, de pildã, profesori, alþii predicatori sau conducãtori de biserici. Însã asta nu înseamnã neapãrat cã ei ºi cred ceea ce spune Biblia despre Isus. Adesea ei prezintã oamenilor un Isus care corespunde modului lor de gîndire, ºi nu pe Isus Cel Adevarat, al istoriei si al Bibliei.

Tu nu te poþi naºte creºtin
Am întîlnit oameni care mi-au spus: „M-am nãscut într-o þarã creºtina, prin urmare, sînt creºtin, cã ce altceva aº putea fi?” Destul de multe alte lucruri!
Unii s-au nãscut în grajduri, dar asta nu i-a fãcut cai, dupã cum copiii nãscuþi pe aeroporturi nu devin avioane!

Atunci, ce este un creºtin?

„Luis, îmi vei spune,îin cele din urmã, dacã a crede în Dumnezeu, a merge la bisericã, a te ruga, a te purta frumos, a fi moral, a citi Biblia ºi a vorbi despre Isus nu te fac creºtin, atunci ce te face sã devii creºtin? În fond, ce este un creºtin?”
Voi menþiona trei principii de baza, care vor rãspunde la întrebarea „Ce este un creºtin?”

Un creºtin a gãsit calea vieþii
Biblia spune cã un creºtin este cel care a gãsit «calea vieþii». Isus Hristos a spus: „Eu sînt calea, adevãrul ºi viaþa. Nimeni nu vine la Tatãl decît prin Mine.”(Ioan 14:6). Observaþi, Isus nu spune cã El va arãta cuiva calea vieþii, ci : «Eu sînt calea»!
Isus mai spune cã existã o cale largã ºi una îngustã. Dupã El, calea cea mai largã duce la pierzare ºi mulþi sunt cei ce o strãbat (Matei 7:13).
Aºadar, ce este un creºtin? În primul rînd, un creºtin a gãsit calea vieþii, în contrast cu calea morþii. Iar calea vieþii este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Te simþi pierdut? Ai sentimentul cã nu ºtii încotro mergi? Cînd devii creºtin, ai gãsit calea vieþii.
Poate te vei întreba: „Cum este aceastã «cale a vieþii»?”
Este calea pãcii. Cînd umbli pe calea lui Hristos, ai pace în inimã. Isus a spus celor ce-L urmau: „Vã las pacea Mea; vã dau pacea Mea. Nu v-o dau cum v-o dã lumea.” (Ioan 14:27). Pacea lui Dumnezeu este un dar pus la dispoziþia tuturor.
Cînd umbli pe calea lui Hristos, ai pace lãuntricã; o liniºte deplinã iþi stãpîneºte inima. Din cioburile fiinþei tale sfãrîmate se reface o viaþã nouã.
Apoi, calea vieþii este calea curaþiei. Biblia spune: „Ferice de cei cu inima curatã, cãci ei Îl vor vedea pe Dumnezeu.” (Matei 5:8).
Dacã tu flirtezi cu pãcatul, dacã te joci cu imoralitatea; dacã nu-þi faci slujba cu credincioºie, dacã nu eºti onest la ºcoalã, la serviciu, la joacã, în viaþa de familie, atunci nu eºti creºtin.
Altfel tu poþi fi o persoanã cumsecade –sufletul oricãrei petreceri. Dar nu eºti creºtin, deoarece calea lui Hristos este calea curaþiei.
Cînd vii la Hristos, El îþi spalã inima ºi îþi dã putere de a trãi o viaþã neprihãnitã.
Apoi, calea lui Hristos mai este ºi calea dragostei. „Prin aceasta vor cunoaºte oamenii cã sunteþi ucenicii Mei, dacã vã iubiþi unii pe alþii” (Ioan 13:35). Biblia mai spune: „ªtim cã am trecut din moarte la viaþã, prin faptul cã iubim pe fraþi.” ( I Ioan 3:14). Cuvîntul «dragoste» a fost golit de sensul lui real. Astãzi e folosit pentru a descrie o persoanã care exploateazã sentimentele altora în interes egoist, pentru a-ºi satisface propriile sentimente. Dar asta nu e «dragoste». Adevãrata dragoste ne determinã sã dorim binele maxim al altcuiva, indiferent cît ne-ar costa acest lucru!
Calea vieþii înseamnã a avea un singur stapîn în viaþã. Creºtinul slujeºte unui singur stãpîn. Biblia Îl numeºte pe Isus drept Domn al domnilor ºi Împarat al împaraþilor. Creºtinul trãieºte acest adevãr. Isus devine Domnul tãu, Stãpînul tãu, Regele tãu. Ce spune El, aceea se face!
Robul Regelui aºteaptã doar un semn ºi îndatã ce-l primeºte, se grãbeºte sã execute dorinþa exprimatã de rege. Ostaºul care se supune conducerii unui mare comandant va duce la îndeplinire toate ordinele acestuia.
Un creºtin adevãrat acceptã o astfel de autoritate din partea lui Dumnezeu asupra vieþii lui. Mergem oriunde vrea sã ne trimitã El, facem tot ceea ce doreºte El sa facem ºi nu ne dãm înapoi oricît ne-ar costa aceastã ascultare, chiar pierderea reputaþiei sau a confortului nostru, sau orice alte incovenienþe.
Isus are toate drepturile de a conduce vieþile noastre. El este suprem nu pentru cã a moºtenit autoritatea Sa de la strãmoºi, cum e cazul regilor sau al domnitorilor. ªi nici nu conduce prin ameninþãri, cum ar face-o un dictator militar.
Isus este Domn ºi Rege pentru cã El este Creatorul nostru; El ºi-a dat viaþa pentru noi; ºi El este singurul care face toate lucrurile pentru binele nostru absolut.

Un creºtin are viaþa veºnicã
Viaþa vesnicã este foarte deosebitã de viata fizicã pe care o trãim fiecare. Viaþa veºnicã este o viaþã mai plinã ºi mai completã acum. Isus Hristos a spus: „Eu am venit ca voi sã aveþi viaþa ºi s-o aveþi din belºug.”(Ioan 10:10)
Viaþa cu Hristos este viaþa trãitã în modul în care Dumnezeu o intenþioneazã sã fie trãitã. Acest factor o determinã sã fie abundentã.
Viaþa veºnicã nu se terminã niciodatã, ci continuã dupã moartea biologicã – pentru veci de veci!
Ai tu viaþa veºnica? „Hm, nu sunt sigur, poate putinã oi avea ºi eu...”
Acest rãspuns este ca ºi cum ai întreba o femeie: „Eºti însãrcinatã?” iar aceasta þi-ar rãspunde: „Puþin..”
Sau dacã l-ai întreba pe cineva daca este cãsãtorit, el þi-ar rãspunde: „Sper cã da.”. Aceste lucruri nu permit decît un rãspuns absolut: ori da, ori nu! Suntem absolut siguri de ele. Tot aºa, este posibil sã ºtim cu certitudine dacã suntem creºtini ºi avem viaþa veºnicã.
Isus Hristos a spus: „Eu le dau viaþã veºnicã [celor ce Îl urmeazã]; în veac nu vor pieri; nimeni nu-i poate smulge din mîna Mea” (Ioan 10:28). Aceasta este o promisiune tripla. Ai tu aceastã triplã siguranþã?
În primul rînd, El spune: „Le dau viaþã veºnicã.”
Apoi adaugã: „în veac nu vor pieri.”
În final, El spune: „Nimeni nu-i va smulge din mîna Mea.”
Ce vrei mai mult? Un creºtin este o persoanã care descoperã cã toate aceste trei lucruri sînt o realitate în viaþa sa.
Biblia spune: „Cine are pe Fiul, are viaþa.” (I Ioan 5:12). Cu alte cuvinte, Hristos vine sã trãiascã în viaþa ta. Viaþa veºnicã este Hristos în inima ta! Poþi tu spune: „Da, eu am viaþa veºnicã. Îmi aduc aminte de ziua în care Hristos a intrat în inima mea” ?

Un creºtin este unul din copiii lui Dumnezeu
Un creºtin este un om nãscut în familia lui Dumnezeu ºi, prin urmare, este copilul lui Dumnezeu. Poate-mi vei spune: „Luis, eu credeam cã toþi sînt copiii lui Dumnezeu. Nu este Dumnezeu Tatãl întregii omeniri?”
Potrivit Bibliei, Dumnezeu este creatorul tuturor oamenilor, dar nu ºi tatãl tuturor! Sînt mulþi care nici nu vor sã-L aibã pe Dumnezeu de tatã.
Devii membru în familia lui Dumnezeu nãscîndu-te în ea. Domnul Isus a spus: „Daca un om nu se naºte din nou, nu poate vedea Împaraþia lui Dumnezeu” (Ioan 3:3). Ce înseamna asta?
Existã douã naºteri. Prima este cea biologicã, prin care venim pe acest pãmînt.
Dar pentru a deveni fiu a unui tatã spiritual, e nevoie sã ai o naºtere spirituala. Lucrul acesta se întîmplã atunci cînd ne pocãim de pãcatele noastre ºi ne punem credinþa ºi încrederea în Domnul Isus Hristos.
Naºterea biologica o celebrãm cu petreceri ºi cadouri. Dar mai este ºi o a doua naºtere. Te-ai nãscut tu de doua ori? Ai avut parte de a doua naºtere? Dacã nu, atunci trebuie sã iei o hotãrîre, care constã în a-L primi sau a-L respinge pe Isus Hristos. Biblia spune: „Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu”(Ioan 1:12).
Poate-mi vei spune: „Luis, eu am trãit o viaþã stricatã. Cum pot deveni copil al lui Dumnezeu?”
Acum cîþiva ani, în timpul unei vizite în America de Sud, am avut o convorbire particularã cu preºedintele unei þãri, un om din armatã.
„Domnule preºedinte, aþi avut dumneavostrã o întîlnire personalã cu Isus Hristos?” l-am întrebat eu pe acest om.
El a zîmbit ºi mi-a spus: „Palau, eu am trãit o viaþã aºa de rea încît nu cred cã Dumnezeu mai vrea sã mã cunoascã.”
„Domnule general” i-am rãspuns eu, „Dumnezeu vã iubeºte ºi are un plan mãreþ pentru viaþa dumneavoastrã!”
„Palau, dacã ai ºti ce viaþã am trãit eu, n-ai mai spune cã Dumnezeu mã iubeºte. Am fãcut o mulþime de rele.”
„Domnule preºedinte, indiferent ce aþi fãcut, Hristos a murit pe cruce pentru dumneavoastrã. Daca vreþi sã-L cunoasteþi, puteþi sã-L întîlniþi chiar acum.”
În continuarea întrevederii, i-am explicat ce a fãcut Hristos pe cruce, cum a murit purtînd pedeapsa pentru rãul sãvîrºit de noi. Apoi i-am spus: „Domnule, n-aþi vrea sã vã deschideþi inima pentru Hristos chiar acum?”
El a fãcut o pauzã, s-a uitat drept în ochii mei ºi a spus: „Dacã Hristos mã primeºte, aº dori sã devin un creºtin adevãrat.”
Imediat ne-am plecat pe genunchi ºi ne-am rugat împreuna. Acest general ºi-a deschis inima Fiului lui Dumnezeu ºi L-a primit pe Hristos în viaþa lui.
El credea cã Dumnezeu nu-l va primi niciodata din cauza trecutului sãu pãtat. Dar cînd am terminat rugãciunea, s-a ridicat ºi, dupã obiceiul latin, m-a îmbraþiºat, zicînd: „Iþi multumesc. Acum ºtiu cã Isus m-a primit cu adevarat ºi m-a iertat.”
Ai avut tu o asemenea experienþã? Vrei sã ai certitudinea vieþii veºnice? Vrei sã începi a umbla pe calea lui Isus Hristos, conºtient cã eºti un copil al lui Dumnezeu ºi cã mergi spre cer?
Iþi voi arãta cum poþi deveni creºtin adevãrat, chiar acum, în timp ce citeºti aceastã brosurã.

Recunoaºte cã pãcatele tale te-au despãrþit de Dumnezeu!
Cum pot oamenii deveni creºtini? Biblia spune cã mai întîi trebuie sã recunoasca faptul cã pãcatele lor îi separã de Dumnezeu.
Acest lucru l-am admirat la preºedintele sud-american. El a recunoscut cã era pãcãtos. De fapt, a fost aºa convins de rãul si de rãzvrãtirile comise, încît credea, luîndu-se dupã simþurile sale, cã Dumnezeu nu-l va mai primi niciodata.
Ai venit tu in faþa lui Dumnezeu cu cãinþã pentru lucrurile rele comise în viaþa ta, care L-au rãnit pe el? Egoism, mîndrie, lãcomie, imoralitate ºi multe altele?
Biblia spune: „Cãci toþi au pãcãtuit ºi sînt lipsiþi de slava lui Dumnezeu”(Romani 3:23). Tu ºtii cã aici eºti inclus ºi tu – ºi cã e timpul sã vii cu cãinþã în faþa lui Dumnezeu pentru a primi iertarea pe care sã þi-o dãruiascã El.

Crede miracolul Crucii
Apoi, tu trebuie sã crezi ce a fãcut Hristos pentru tine la cruce. Biblia spune: „Hristos a suferit o datã, a murit, pentru pãcate” (I Petru 3:18). Hristos a murit pe cruce, pentru ca acum fiecare din noi sã poatã fi iertat. Pentru rãul ce l-am fãcut înaintea lui Dumnezeu, noi meritam pedeapsa. Dar Dumnezeu a trimis pe Fiul Sãu sã ia pedeapsa noastrã pe umerii Sãi, pe cruce.
Este ca ºi cum un judecãtor ar stabili cã inculpatul este vinovat, dar apoi ar coborî în boxa acuzaþilor ºi ar accepta sentinþa în locul celui vinovat. Ce dragoste magnificã!
Tu poate nu înþelegi deplin cum e posibil ca Dumnezeu sã punã pedeapsa pentru pãcatele tale asupra Fiului Sãu. Dar nu e nevoie sã întelegi totul dintr-odatã. Tu trebuie doar sã crezi cã acest lucru este adevãrat.
Nimeni nu înþelege electricitatea. ªtiai asta? Oamenii de ºtiinþã vorbesc despre electricitate ca fiind proprietatea fundamentalã a materiei. Ei pot crea producãtoare de electricitate ºi o pot utiliza, dar, aºa cum îmi spunea un savant de la Stanford University: „Electricitatea, în esenþa ei, este destul de inexplicabilã.”
Cînd tu devii un creºtin adevãrat, poate nu inþelegi totul de la început. Dar, cu timpul, citind Biblia ºi lãsîndu-L pe Dumnezeu sã te înveþe, înþelegerea ta va spori.

Tu trebuie sã-L primeºti pe Hristos pentru tine insuþi!
Acesta este ultimul pas pe care trebuie sã-l faci, sã-L primeºti pe Hristos personal. Credinþa nu se poate moºteni.
Nu spune: „Tatãl meu a fost un bun creºtin; eu m-am nãscut într-o casã de buni credincioºi.” Lucrul acesta nu te face un copil al lui Dumnezeu. Experimenteazã-L pe Hristos personal. Noi toþi cei care sîntem ai lui Hristos a trebuit sã venim la El în mod individual. Ai venit tu la El? Ai luat tu aceastã hotãrîre de a veni la El?
Poate vei intreba: „Cum sã vin la El?” Calea cea mai bunã pe care o ºtiu este de a-þi pleca capul ºi, printr-o rugãciune simplã, sã-þi arunci toate pãcatele înaintea lui Dumnezeu; prin credinþã sã-þi deschizi inima pentru Hristos; sã crezi în El ºi sã-l primeºti pe El.
Roagã-te aceastã rugãciune: „Tatã ceresc, eu vreau sã devin un creºtin adevãrat. Îmi dau seama cã pãcatele mele m-au separat de Tine. Te rog sã mã ierti! Eu cred în ceea ce a realizat Hristos pe Cruce. Nu inþeleg totul, dar accept jertfa Lui prin credinþã. Îl vreau pe Isus în inima mea. Vreau sã am viaþa veºnica. Vreau sã fiu un copil al Tau. Doamne Isuse, vino te rog în inima mea ºi fã-mã un copil al Tãu chiar acum! Te voi urma ºi te voi asculta pentru veci de veci! Amin.”
De-acum tu Îi aparþii lui Dumnezeu ºi vei vrea sã-L cunoºti mai bine. Cel mai bun lucru este sã citeºti Biblia. Începe cu Evanghelia dupã Luca, ºi citeºte-o ca pe un roman. Dar nu uita cã prin ea comunicã Dumnezeu cu noi. În timp ce citeºti, fii atent la exemplele demne sau la instrucþiuni cu care trebuie sã te conformezi.
Citeºte Biblia pînã la saturaþie. Mintea ta va începe sã se schimbe; modul tãu de gîndire se va transforma, ºi sentimentele tale vor fi înnoite prin lectura Bibliei.
Apoi, cautã sã te întîlneºti cu alþi creºtini. Gãseºte-þi o bisericã unde se explicã Biblia, se predicã Evanghelia ºi unde pãstorul crede cã Biblia este Cuvîntul lui Dumnezeu. Mergi la bisericã ºi spune-i pãstorului: „L-am primit pe Hristos” ºi vezi ce se întîmplã. Dacã pãstorul nu pare interesat sã te ajute sã creºti spiritual, cautã o bisericã în care vei gãsi ajutorul necesar.
În fine, începe sã te rogi! El te iubeºte, El este Tatãl tãu. Comunicarea este cheia oricãrei relaþii.
Relaþia ta cu Dumnezeu va creºte în raport în raport cu intensitatea ºi frecvenþa rugãciunilor tale.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 05:42

Revigorarea religiilor se face la 680 ani. Asta e ultima. Se cunoaste ca este o revigorare. Eu ma mir, ca numai pe forumul asta e practic o invazie cu aceste teme. Pe nici un alt forum nu exista asa ceva. Cum apare un subiect cu cea mai mica tangenta cu fenomene necunoscute, gata cu slogane religioase. Mai rau ca in comunism, cind vorbea si fierul de calcat, despre politica oficiala.
Bineinteles ca efectul e contrar de cel scontat de cei care cred orbeste in religii.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 09:31

Parerea mea - or fii islamicii multi da evreii are banutii ...

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
allinuta2000

5 mesaje

Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 15:01

De la: floare_de_lotus, la data 2009-07-19 01:13:24
De la: royan32, la data 2009-07-17 19:55:44
De la: selen, la data 2009-01-06 14:27:13 Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este lipsa de toleranta si sentimentul unora de a se simti superiori celorlati doar pt ca sunt diferiti. ............ Ai dat multe exemple, insa motivatiile disensiunilor descrise de tine, sunt mai mult de natura politica, nu religioasa. ...... Diferenta este data de obiceiurile si traditiile locale, acelea sunt neobisnuite. Crezi ca eu una privesc ca pe un fapt normal actele de violenta gratuita facute in numele religiei? Coranul este impotriva violentei, a terorismului, la fel orice alta religie. Fanatici exista insa peste tot. In plus, exista aceasta tendinta de a mediatiza excesiv si-n mod negativ lumea islamica. Nu toti musulmanii sunt rai ori teroristi. Dovada, cu cati dintre ei ai intrat tu in conflict cand esti acasa la Cta?Cele mai bune prietene ale mele sunt romance. Petrecem laolalta sarbatorile mele si ale lor. Ma doare cand citesc mesaje rautacioase aici si vad atata ura gartuita din partea unor oameni fata de care nu ma simt cu nimic mai jos.

italia-
1-intr-o localitate parintii au iesit in strada, deoarece la scoala la care se duceau copii lor, au fost inscrisi in utlimii ani atatia copii musulmani incat au devenit majoritate. rezultatul a fost propaganda religiei musulmane, copii veneau acasa cu manifeste cum ca femeile nu au voie sa fie educate sau sa lucreze, fetitele aveau fetele complet acoperite, manifeste anti americane.
2-cateva crime au cutremurat pur si simplu peninsula prin ferocitatea lor. victimele, tinere de 16,17,18 ani, omorate de familie, dintre care una ingropata chiar in curtea casei pe motivul ca sunt "prea occidentale"
3-curs de limba pentru straini-la curs crestini si musulmani, turcoaice apropo, nu am discutat niciodata cu ele probleme politice sau religioase. intr-o zi insa am gasit pe toata tabla numele lui alah scris in araba de cei care fusesera la cursul anterior. profesoara, musulmana, ne-a tradus si ... s-a terminat, ne-am facut ca a fost un fapt divers.
4-intr-un oras mare scandal mare. musulmanii nu au fost lasati sa-si construiasca o moschee. bineanteles ca a sarit toata lumea in sus, discriminare rasiala, religioasa, bla, bla. a aparut cineva la tv si a zis" domne, nu -i lasam pt ca aceasta constructie este finantata de o societate care printre altele este implicata si in actiuni de terorism"

parca in coran scrie "casatoreste-te cu o femeie pentru religie" e posibil sa ma insel, dar eu asa stiam, in coran sau in hadide.

ziarista turca in iran, povesteste la tv cum a fost confundata cu o iranianca datorita portului national turc. a aflat cu surprindere ca un domn de la o masa apropiata i-a facut o cerere in casatorie la termen. cand a facut mai multe cercetari a aflat ca aceste casatorii sunt un lucru comun, ca un fel de prostitutie "legala". femeia este casatorita de familie pe o perioada de timp contra unei sume de bani, iar la sfarsitul perioadei este repudiata. daca nu ar exista acel contract de casatorie ar fi omorata prin lapidare.

musulmana din pakistan este violata de membrii unui clan din satul in care locuia, respectivii fiind foarte puternici d.p.d.v financiar, inclusiv coruperea autoritatilor. dupa viol trebuia sa se sinucida, asta era "sacrificiul de onoare". din fericire familia a sustinut-o si dupa multa lupta impotriva sistemului, pana la urma a avut loc un protest international, guvernul pakistanez intervenind in solutionarea cazului ar faptuiotrii au fost arestati din nou (initial fusesera arestati si apoi eliberati) urmand sa fie rejudecati.
si cam atat imi aduc acum aminte. deci nu este vorba de vreo superioritate a cuiva, ci pur si simplu de o anumita mentalitate. sa-ti amintesc ca in tari ca: iran, irak, dubai, femeile care intra obligatoriu trebuie sa se acopere? cineva a fost amenintat chiar in mod agresiv de catre politia religioasa sa-i spuna nevestei sa se acopere. ai vazut "numai cu fiica mea"? este o intamplare adevarata! sora mea a avut o relatie cu un iranian-crede-ma cunosc cate ceva despre...ce reprezinta femeia, de exemplu. in ceea ce am scris mai sus nu cred ca este ceva de natura politica.

afganistan- femei arse cu acid pe fata pt ca s-au dus la scoala (daca nu ma insel asupra tarii), nu mai zic ca nu exista pentru ele ajutor sanitar.

turcoaica din romania, a fost expulzata de familie (poate e un termen cam tare, dar oricum nu au mai recunoscut-o ca membru al familiei) pt ca s-a casatorit cu un crestin care NU a obligat-o sa-si schimbe religia si asta am auzit-o personal.

marocanca imi spunea ca daca se duce la doctor, asta in italia, doctorul nu are voie sa o atinga! bineanteles ca nu e vorba de un ginecolog!

cursul pe care l-am urmat era NUMAI pt femei, la cererea barbatilor (sotilor), majoritatea fiind musulmani, barbatii nu erau admisi.

femeile nu au voie sa participe la propria nunta, asta nu mai imi amintesc unde, totul este rezervat strict barbatilor.

nu confunda turcia cu celelalte tari. nu trebuie sa-ti spun eu ca ataturk a facut o mare schimbare.

nu inteleg de ce te-ai simti TU mai jos? crezi ca eu ma simt mai jos cand aud ca "romanii sunt infractori"? sau "ia uite, nu mai ai loc sa mergi de romani"?

royan, ce anume ai urmarit sa demonstrezi cu exemplele date?
le gasesc total nesimnificative.
s-au inmultit musulmanii in Italia? si ce?
ani de zile crestinii au dominat lumea si-au colonizat pamanturile altora.
s-a schimbat roata. doare?

exista oameni incuiati care nu pot accepta din partea propriilor copii un comportament libertin?
de ce nu?
la polul opus occidentul lasa prea multa libertate tinerilor care socheaza prin excese si viata dezordonata.
multe popoare au traditie macelarirea familiei din motive de tot felul, mai putin religioase.
o fac pt bani, onoare, la betie, etc, motive gramada.
ce treaba are islamul cu asta?

aii vazut scris pe tabla in araba numele lui Allah.
da, si?
te-a muscat? te-a inspaimantat?
care-i problema?
eu in orice institutie publica pasesc, vad pe toti peretii icoane.
este un fapt cat se poate de divers.

stiu deranjeaza ca musulmanii ridica moschei pe pamant crestin.
scuza perfecta sa le pui piedici este repede gasita- acuzatia de terorism.
in toate cultele religioase exista obiceiul de-a se fasce donatii banesti.
diferenta este ca-n islam acest lucru este o obligatie care se respecta cu sfintenie.
banii respectivi sunt administrati foarte clar si responsabil.
sunt ajutati in speciat orfanii si vaduvele, exista un intreg sistem de directionare a lor.
doar pt ca uneori, in anumite tari acesti bani ajuta si familiile celor ce au fost rapusi in tot felul de conflicte armate, nu inseamna ca ei alimenteaza organizatiile teroriste.
biserica ortodoxa ori catolica cum ajuta orfanii, vaduvele?

faza cu ziarista vezi bine ca si ea s-a mirat ce acele obiceiuri existente in acea tara si care n-au nici o legatura cu religia, ci cu obiceiurile acelor pamanturi.
lapidarea este pt prostitutie, ori sexul in afara casatoriei, chestie valabila intre habotnici.
restul fac un fel de cununie religioasa si se considera legali in fata divinitatii.
cam ca pe la noi. oamenii simplii, de la tara, au aceste obiceiuri.

acuma obiceiul de-a ascunde femeie in cearceafuri, ce se practica in unele tari, este ceva ce tine de lumea lor.
ce te doare atat de obiceiurile lor.
ti se pare umilitor? de ce?
nici n-ai idee ce haine sexi au femeile iraniene, ori irakiene pe sub voaluri.
doar ca trupurile lor imbracate in haine moderne si frumoase nu se adreseaza decat familiei si nu strainilor.

afganistanul nu este o tara pe care s-o luam in calcul in nici o privinta.
acolo este o lume aparte, nereprezentativa, in care puterile politice actuale ale lumii au facut ce-au vrut si au schimbat iremediabil destinul atatior oameni.

marocanca aia a ta era una socata, ai gasit ce sa-ti spun exemplul edificator cu care sa ne rupi gura.
m-ai dat pe spate , ce sa zic.

ai facut un curs la care au participat doar femei, vaduvit de prezenta masculina.
ce te surprinde?
la musulmani prin traditie femeile stau separat de barbati in general la intruniri.
e un obicei normal.

turcoaica de care spui tu nu a fost renegata de familie pt ca a luat barbat crestin.
prea putin ii durea pe cei din familie de religia aluia.
familia ei s-a atacat ca a nu a luat tot un turc, pt ca in mentalitatea batranilor din Dobrogea, orice astfel de casatorie duce la pierderea identitatii noastre etnice si devenim astfel asimilati de catre marea masa a romanilor, iar copii rezultati dintr-o astfel de casatorie nu vor pastra si transmite mai departe cultura, limba, traditiile ce se pastreaza de atatea generatii.

gogomania cu femeile nu participa la propria nunta, este la fel de mare ca si celelate aberatii ce le-ai insirat pe aici.
daca ai retinut ceva din ce am zis mai sus, obiceiul este ca la evenimenet de orice fel in care se aduna multa lume femeile stau separati de barbati.
adica femeile intr-o camera si barbatii in alta.
manaca separat, socializeaza separat, si practica anumite obiceiuri strabune, printre care si logodna/ casatoria stand separat, pe rand.
anumiti pasi se mai respecta si azi tocmai in numele traditiei: intrunirea barbatilor din cele doua parti, cererile tip de politete catre si le adreseaza, negocierea efectiva, obiceiul de-a cumpara mireasa, negocierea zestrei, incheierea negocierii si rostirea de rugaciuni specifice.
trebuie sa intelegi insa, ca aceste obiceiuri se practica doar in anumite zone, se fac doar ca sa fie facute si sa nu se piarda, si de cele mai multe ori se lasa cu rasete si tot felul de poante si alte sicane pe care si le fac barbatii intre ei, astea fiind sarea si piperul nuntii religioase.

allinuta2000

5 mesaje

Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 15:11

Te-ai uitat vreodata la vreun documentar din tarile arabe?Femeile ajung sa-si dea foc sau sa incerce sa se sinucida ca nu mai rezista vietii care o duc.Nu stiu ce esti"" floare de lotus""" dar sunt sigura ca daca ai fi acolo in locul lor nu ai mai comenta nimic bun de islamici.Sunt niste fanatici,nebuni este o religie care nu ar trebui sa reziste.Sa ucizi pt religie Cred ca nu esti normal(a) la cap.Uitate pe CNN cauta topicul "Femei in tarile arabe"Si dupa aceea mai vorbim"

gabymarinescu_pulsar

375 mesaje

Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 15:41

Cea mai mare pacoste!Vin ca plosnitele si incearca sa islamizeze pe cei care cu amabilitate ii primesc in tarile lor.Dupa parerea mea ar trebui cel ce vine sa adopte religia locului,nu invers.

boris_mehr_gmail_com

57 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 16:51

Europenii s-au bucurat cã au venit muncitori din þãrile înapoiate, majoritatea islamici, acum se plâng, dar Islamul este o religie, ca ºi creºtnismul, mozaismul, prin bunã înþelegere trebuie acceptaþi ºi, prin mãsuri legale, civilizaþi, o duºmãnie continuã faþã de islamici va duce la distrugerea Europei. O spun cu obiectivitate, fiind de religie mozaicã, una este ce fac ei în Orientul propiat ºi alta , în Europa. Aºa au fost trataþi ºi negrii în SUA, abia acum americanii au înþeles cã negrii trebuie acceptaþi.

RELUCU

11 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 17:54

Islamizarea face parte din lucrarea evreo-masonica de distrugere a crestinismului !
Islamizarea este otrava uciderii sufletelor !
Islamizarea popoarelor s-a facut cu sabia !
Islamizare echivaleaza cu trimitere in focul iadului !
Domnul nostru este Iisus Hristos, iar Biserica mantuitoare doar UNA !
Cea Ortodoxa !
Tot ce este in afara Bisericii Ortodoxe, va fi aruncat in focul cel vesnic !
Sa luam aminte !

boris_mehr_gmail_com

57 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 20:36

Prietene Relucu, ai o formaþie total necreºtinã, în nu mele cãrei credinþe vorbeºti?Ai auzit de tolderanþã religioasã? Noroc cã nu poþi sã pui pe rug o omenire. Pãi catolicii sunt peste un miliard, islamicii la fel, budiºtii, ºintoiºltii, hinduiºtii, alte miliarde, ce faci cu ei? Ce înseamnã Dumnezeul adevãrat? Nici un profet nu a chemat oamenii la rãzboi fratricid, suntem cu toþii fiii Domnului, dragã domnule relucu, mergi , te rog, la doctor,nu cred cã un preot te-ar putea vindeca de bigotismul furibund în care te scalzi.

boris_mehr_gmail_com

57 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 20:38

De la: 9am142527, la data 2009-10-31 20:36:24Prietene Relucu, ai o formaþie total necreºtinã, în nu mele cãrei credinþe vorbeºti?Ai auzit de toleranþã religioasã? Noroc cã nu poþi sã pui pe rug o omenire. Pãi catolicii sunt peste un miliard, islamicii la fel, budiºtii, ºintoiºtii, hinduiºtii, alte miliarde, ce faci cu ei? Ce înseamnã Dumnezeul adevãrat? Nici un profet nu a chemat oamenii la rãzboi fratricid, suntem cu toþii fiii Domnului, dragã domnule Relucu, mergi , te rog, la doctor,nu cred cã un preot te-ar putea vindeca de bigotismul furibund în care te scalzi.

boris_mehr_gmail_com

57 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 20:41

De la: 9am142527, la data 2009-10-31 16:51:00Europenii s-au bucurat cã au venit muncitori din þãrile înapoiate, majoritatea islamici, acum se plâng, dar Islamul este o religie, ca ºi creºtinismul, mozaismul, prin bunã înþelegere trebuie acceptaþi ºi, prin mãsuri legale, civilizaþi, o duºmãnie continuã faþã de islamici va duce la distrugerea Europei. O spun cu obiectivitate, fiind de religie mozaicã, una este ce fac ei în Orientul Apropiat ºi alta , în Europa. Aºa au fost trataþi ºi negrii în SUA, abia acum americanii au înþeles cã negrii trebuie acceptaþi.

gabriel_drago_afic_ro

2 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 13:01

Nu va mai obositi sa veniti cu explicatii, important este doar sa vedeti ce fac altii si sa luati cea mai buna decizie pt voi. Diferenta cea mai importanta intre islamism si crestinism este ca interpretarea primeia de catre adepti este una primitiva, a oamenilor neemancipati specifica crestinismului de acum cateva sute de ani. Nu as putea spune ce rezerva viitorul dar viitorul il reprezinta omul modern, probabil mai putin religios (indiferent de religie).

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre islam si islamizarea Europei si Americii?
Mergi la: