Info
x
mai asteptam ca cei din italia si spania sa trimita bani acasa?....
|
9am045826 9 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 13:11
Intr-adevar ai drepate ....nu stii cum e mai bine sa pleci sau sa ramai in tara ....Sfatul meu este sa ramai langa copii tai iar daca vrei sa pleci sa-ti iei copii cu tine ..
Vorbesc in cunostinta de cauza si eu am plecat in Italia am lucrat aproximativ patru ani un an lucram acolo un an in tara ca sa mai stau cu copilul meu ...nu poti sa/ti imaginezi cat a suferit ...nu m/am imbogatit am schimbat ceva mobila am luat o masina la mana a doua dar eram pe punctul de a/mi pierde baiatul ...in sensul ca deja o luase pe cai gresite .....m/am intors imediat in tara imi este foarte greu dar repet nu mai vreau sa plec ....normal ca ,copii isi doresc de toate dar afectiunea de care-i privezi tu acuma nu o vor mai primi niciodata inapoi ....gasiti o modalitate sa va descurcati aici sau daca nu o puteti face aici sedinta de familie si decideti impreuna ce veti face ...pana la urma vei reprezenta pentru copii doar o persoana de la care vor primi UN NUMAR DE CONT !!!!!!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 74 mesaje Membru din: 1/02/2009 |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 15:35
Da eu am lucrat ca sofer pe comunitate si acum trei saptamani am hotarat sa nu mai plec .
Sincer am o varsta destul de inaintata si am crezut ca voi gasi ceva de munca la limita bunului simt dar sunt total dezamagit . O firma din tara a deschis un depozit de materiale de constructii in Braila , am negociat un salariu dar sa ajuns la altul asa ca prefer sa plec iar . De la salariul de 1600 euro la 600 lei + bonuri de masa e mare diferenta . Si culmea masina pe care lucrez nu are actele necesare pentru a iesi in trafic , ma refer la licente tahograf si altele pe cand acolo nu se intampla asa ceva . Patronul roman vrea sa castige mult de prima data iar angajatulu i ii spune ca e criza . Trebuie sa le multumim guvernantilor care vor multe voturi iar pentru fraieri ca noi nu ne ramane decat sa Uitati-va la TV si daca puteti discerne ce se intampla in tara asta cinste voua .
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 15:39
Am auzit ca incepand de maine, in Piata Constitutiei, pica para malaiata in gura lui natafleata! Sa fiti prezenti.
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 19:42
De unde sa trimita amaratii aia ? ce sa castige olicarii, capsunarii si servitorii strainilor ? ii muncesc in bataie de joc ca pe sclavi, cu max 700E pe luna?
Ticu
|
|
Fosta membra 9am.ro 74 mesaje Membru din: 1/02/2009 |
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 20:11
Dorine sa mergi tu in Piata COnstitutiei pote primesti ceva si in locul nostru .
|
|
Fosta membra 9am.ro 1341 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Dej |
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 20:45
Eu cunosc un caz...oare ar trebui sa-i dau numele?Tare as vrea,sa o cunoasca toti.Prieteni de familie cu mine casatoriti au o fetita adolescenta acum.Ea lucra la o fabrica de medicamente.A plecat in Italia, a lasat familia cu o groaza de datorii.In sfirsit.Dar a plecat sa munceasca,sa stringa bani,sa-i cumpere fetitei un apartament adevarat,sa aiba camera ei,ca locuiau intr-o garsoniera cu wc comun,vroia chipurile foarte mult sa poata sta in voie in camera ei cu sotul ei pe care,chipurile,il iubea foarte mult.A plecat si...dusa a fost.Bani trimitea doar simbolic,pina cind nu a mai trimis deloc.Isi gasise pe altul si nu a mai interesat-o nici de sot nici de fata.Fetita se imbolnavise la un moment dat a trecut printr-o operatie de peritonita,a fost grav bolnava,n-a interesat-o pe maica-sa.Acum sotul si-a pierdut serviciu,lucra intr-un restaurant si s-au facut reduceri de personal,se descurca cum pot ,cu datorii,fetita la liceu,singuri si sint multe multe astfel de cazuri cind cei ajunsi in strainatate isi pierd sufletul !deci ce pretentii sa mai avem sa trimita bani?!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 637 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 23:41
Depinde de fiecare vasix .... femeia despre care ai scris tu , trebuie sa fie o mare tampita daca a fost capabila sa uite si de copila si de sot .... pacat ... mare pacat
Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 03:28
Nu, ei sunt cei care asteapta sa li se dea bani ca sa se intoarca in tara, ca pe urma pleacai la loc sa-si faca un rost.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
|
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 14:11
De unde sa trimita amaratii, ca nu le ajunge nici lor! !
Ticu
|
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 August 2009, ora 14:53
Vai Ticule, saraci si amarati cu 700 E pe luna? Atunci noi cum suntem cu 300-400 E/ luna?
Sa stii ca majoritatea o duce bine si acum ( sclav sau nu) si vrea sa se intoarca. Putini sunt cei care nu s-au descurcat...mai ales acei oameni, care au crezut ca pot lenevi ca si acasa! |
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 August 2009, ora 14:54
Scuze, am vrut sa scriu, ca NU VOR sa se intoarca acasa.
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 20:18
De la: blagaiulia, la data 2009-08-22 14:53:15Vai Ticule, saraci si amarati cu 700 E pe luna? Atunci noi cum suntem cu 300-400 E/ luna?: sml-love0049: Domnita, cu tot respectul pentru matale, dar noi vorbim de strainatate bre ! Un roman care pleaca l a lucru acolo el spera la un castig de la 2300E in sus .Pai matale nu cunosti preturile de acolo. 700E abia isi taraste masa de pe o zi pe alta ,plus chiria, care mai ales in Italia e groaza .Acolo am vazut romani care mancau un covrig si o sticla de lapte pe zi, ca sa -i ajunga banii. nu stiu cu 400E dar exemplu eu, castig pe luna cu putin peste 2000LEI cu un amarat de institut politehnic, cu sotia ca e in medicina ,mai ia si ea ceva , si ne ajung domnita , ne mai si raman,dar cei care fac afaceri puternice,!!!! si asta e in Romania domnita , dar eu nu as da castigul meu de aici pentru Euro lor de acolo . !
Ticu
|
|
GABIBORCAN 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 August 2009, ora 09:12
nea Ticu! nu te baga in chestii care te depasesc. Romania este parasita din cauza unor mentalitati gresite ale unor oameni incapatanati si rau voitori. Cei care au plecat sunt oameni flexibili si indrazneti si mai ales corecti dpdv moral (exclus tiganii) care si-au asumat sacrificiul de a se dezradacina pt a putea trai o viata pe care tara-mama nu le-o poate oferi nici peste 50 de ani. Sa nu uitam ca avem doar o viata. Ne-am chinuit destul pt a construi comunismul, avem acum dreptul la "o vacanta".
Personal sunt ing. constr. si sunt plecat din 1995. Contrar comentariilor rautacioase, eu mi-am facut doar meseria in toate contractele pe care le-am avut si am fost corect apreciat. In Romania mi-am pierdut serviciul in 1991 datorita disponibilizarilor pe criteriul "Roman" (ind. rom.- morman de fiare vechi). In strainatate mi s-a propus (si am fost sprijinit ) de catre o companie de profil, sa urmez cursuri de management in c-tii pe care le-am si absolvit pe cheltuiala firmei. Am acum salariu pe luna cam cat ai matale pensie pe un an jumate, in ultimele 6 luni am facut niste investitii pe care unii le pot achita dupa vreo 10 ani........n-are rost sa mai discutam. In incheiere , ne place nu ne place, lucrurile trebuiesc luate asa cum sunt, nu cum am vrea noi sa fie. Sa traiesti bine nea Ticu!! |
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 10:25
De la: GABIBORCAN, la data 2009-08-23 09:12:38nea Ticu! nu te baga in chestii care te depasesc. Romania este parasita din cauza unor mentalitati gresite ale unor oameni incapatanati si rau voitori. Cei care au plecat sunt oameni flexibili si indrazneti si mai ales corecti dpdv moral (exclus tiganii) care si-au asumat sacrificiul de a se dezradacina pt a putea trai o viata pe care tara-mama nu le-o poate oferi nici peste 50 de ani. Sa nu uitam ca avem doar o viata. Ne-am chinuit destul pt a construi comunismul, avem acum dreptul la "o vacanta". D-le Gabiborcan ,cred ca aici nu ma depasesc lucrurile, cu toate ca eu m-am referit la altceva, vad ca matale pui problema individual, adica specific la domnl Gabiborcan, eu vorbesc la general , unde nu e chiar asa .Este adevarat ca tiganii ne-au stricat eticheta [ din pacate sunt legile blande cu ei ].Este adevarat ca DEOCAMDATA [dar sunt sigur ca in curand {nu 50 ani }n-o sa mai fie asa ]Romania este in situatie proasta economic si asta din cauza guvernului PDL-PNL, ce a facut pe multi sa plece la lucru in strainatate,este adevarat ca romanii sunt harnici,indrazneti, corecti moral , convinsi ca acolo va fi un trai mai bun, eu ma refer ca aceasta convingere este o iluzie desarta.! Apoi comportamentul strainilor care angajeaza romani, lasa de dorit .Romanii pentru ei sunt ca ghimpii in ochi, eu ma refer la romanii care pleaca pe contul lui la lucru, cum sunt capsunarii , tucalistii [olicari ], si munci prin curte, nu la cei cu contract cu firme de acolo si astia nu castiga mai mult de 700E pe luna, ma refer la Spania si Italia, dar cred ca si in alta parte e la fel. Eu consider ca in meseria lu' matale , ing. constr. puteai sa realizezi aici mai mult, mai ales in constructie, faceai o firma si azi aveai banii lui Tiriac, sunt oameni cu 3 clase ,azi mari oameni de afaceri . si nu cred eu ca acolo matale faci numai meseria, cred ca ai si uitat cum arata un birou. ! si eu am terminat institut politehnic, dar nu m-as duce sa muncesc la altii, daca nu mai merge in combinat mai bine ma privatizez dar stiu ca sunt aici si supravietuiesc !
Ticu
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 August 2009, ora 10:40
De la: ticu, la data 2009-08-26 10:25:27De la: GABIBORCAN, la data 2009-08-23 09:12:38nea Ticu! nu te baga in chestii care te depasesc. Romania este parasita din cauza unor mentalitati gresite ale unor oameni incapatanati si rau voitori. Cei care au plecat sunt oameni flexibili si indrazneti si mai ales corecti dpdv moral (exclus tiganii) care si-au asumat sacrificiul de a se dezradacina pt a putea trai o viata pe care tara-mama nu le-o poate oferi nici peste 50 de ani. Sa nu uitam ca avem doar o viata. Ne-am chinuit destul pt a construi comunismul, avem acum dreptul la "o vacanta". Ticule, Romania-i dezmembrata ; politic, economic, social !... |
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 17:37
De la: mytcor, la data 2009-08-26 10:40:05:De la: ticu, la data 2009-08-26 10:25:27De la: GABIBORCAN, la data 2009-08-23 09:12:38nea Ticu! nu te baga in chestii care te depasesc. Romania este parasita din cauza unor mentalitati gresite ale unor oameni incapatanati si rau voitori. Cei care au plecat sunt oameni flexibili si indrazneti si mai ales corecti dpdv moral (exclus tiganii) care si-au asumat sacrificiul de a se dezradacina pt a putea trai o viata pe care tara-mama nu le-o poate oferi nici peste 50 de ani. Sa nu uitam ca avem doar o viata. Ne-am chinuit destul pt a construi comunismul, avem acum dreptul la "o vacanta". sml-happy0065: Corect , asa este si eu sunt de acord cu asta , dar proproblema e cine-i de vina ? pai de vina este incapacitatea guvernului PDL-PNL de a conduce si imultirea mafiei romane, dar eu sper ca nu o sa mai tina mult asa > !
Ticu
|
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 17:39
De la: ticu, la data 2009-08-26 17:37:59scuze "PROBLEMA "De la: mytcor, la data 2009-08-26 10:40:05:De la: ticu, la data 2009-08-26 10:25:27De la: GABIBORCAN, la data 2009-08-23 09:12:38nea Ticu! nu te baga in chestii care te depasesc. Romania este parasita din cauza unor mentalitati gresite ale unor oameni incapatanati si rau voitori. Cei care au plecat sunt oameni flexibili si indrazneti si mai ales corecti dpdv moral (exclus tiganii) care si-au asumat sacrificiul de a se dezradacina pt a putea trai o viata pe care tara-mama nu le-o poate oferi nici peste 50 de ani. Sa nu uitam ca avem doar o viata. Ne-am chinuit destul pt a construi comunismul, avem acum dreptul la "o vacanta".
Ticu
|
|
royan32 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 August 2009, ora 08:49
bre nea Ticu, "olicarii" aia cum ii numesti matale, care castiga 700 eur/luna, au casa si masa asigurata, nu platesc chirie! daca vrei sa stii! ala care manca covrig cu lapte poate era mai zgarcit si lucra pe santier la negru si stateau cate 15 intr-o baraca, mai sunt si cazuri d'astea. nu poti stii! si eu am auzit in ro de unul care a mancat toata viata iaurt ca sa aiba cu ce-si plati placa de mormand din marmura neagra! deci....
este si normal ca romanii care pleaca la munca in alte tari, si nu numai romanii, sa fie priviti ca sarea'n ochi, pt ca patronii lor profita ca si ai nostri, de mana de lucru ieftina in defavoarea celei autohtone. acest lucru a inceput sa se simta si in ro, unde in anumite locuri am auzit ca sunt adusi indieni, iar cei care lucreaza cu ei ii privesc in acelasi mod! deci lucrurile sunt la fel, multumiti din inima... cred ca guvernului mondial, ca deja problema asta depaseste granitele ro. aa, ca sa nu mai zic ca o mare parte din produse sunt fabricate in....? china! mai ales cele de firma care au preturi foarte mari. ori in china, ori prin alte parti tot de chinezi si tot la acelasi pret. |
|
royan32 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 August 2009, ora 08:56
cei care uita de unde au plecat, adica isi parasesc copiii de cele mai multe ori si cel mai grav, daca urmariti cu atentie sunt persoane care provin din zone foarte, foarte sarace si sarace si in educatie. astfel sunt "furate" de mirajul unei vieti aparent fara griji, oricum mai usoara decat cea de unde provin ele si.... renunta la tot, nu se mai intorc. si eu o am pe una pe strada care am aflat ca si-a lasat copilul la.. ala cu care l-a facut, a plecat in it la munca si i-a trimis scrisoare ca nu mai vine. precum stiu si de altii care au stat prin it cativa ani si si-au luat copilul cu ei! depinde.....de mai multi factori.
|
|
Postat pe: 27 August 2009, ora 09:54
De la: royan32, la data 2009-08-27 08:49:16bre nea Ticu, "olicarii" aia cum ii numesti matale, care castiga 700 eur/luna, au casa si masa asigurata, nu platesc chirie! daca vrei sa stii! ala care manca covrig cu lapte poate era mai zgarcit si lucra pe santier la negru si stateau cate 15 intr-o baraca, mai sunt si cazuri d'astea. nu poti stii! si eu am auzit in ro de unul care a mancat toata viata iaurt ca sa aiba cu ce-si plati placa de mormand din marmura neagra! deci....: sml-confused0067: Domnita, pai normal ca "olicarii" aia sa aiba dormitul asigurat,ca trebuie sa fie acolo la nevoie bre, eu ma refer ca pleaca om cu studii , ani de scoala, de aici sa faca menajul la familii acolo, pentru 700E, ca mai mult iau eu aici , fara sa duc olica nimanui ! Domnita, am trecut si eu prin tarile de "ginta latina" pe unde curge "laptele cu mierea ", nu la munca, ca nu fac prostia asta, deocamdata am ce manca aici si in loc de miere , am vazut "noroi " . Astia care mancau covrig cu lapte , nu de zgarciti faceau asta, voiau sa vina si ei acasa cu niste amarati de bani . Asa este , foarte mult mai ales in Spania se lucreaza la negru, 15 intr-o baraca plina cu gandaci , si cu un baton si borcan de dulceata pe zi ,toata mancarea .
De unde sa trimita amaratii aia ? ce sa castige olicarii, capsunarii si servitorii strainilor ? ii muncesc in bataie de joc ca pe sclavi, cu max 700E pe luna?
De unde sa trimita amaratii, ca nu le ajunge nici lor! !