back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum masuram dreptatea?

Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 31 Mai 2009, ora 13:51

De la: mytcor, la data 2009-05-31 13:47:18
De la: Dorulet, la data 2009-05-31 13:42:27Mytcor....o foto cu un sistem de măsură...ceva?!

...am sa caut daca-ti doresti asa ceva, no prob. !...

...Azi am glume în program...nu lua mot a mot....

Raporteaza abuz de limbaj
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 14:24

De la: Dorulet, la data 2009-05-31 13:51:47
De la: mytcor, la data 2009-05-31 13:47:18
De la: Dorulet, la data 2009-05-31 13:42:27Mytcor....o foto cu un sistem de măsură...ceva?!

...am sa caut daca-ti doresti asa ceva, no prob. !...

...Azi am glume în program...nu lua mot a mot....

sorinplaton.files.wordpress.com/2009/02/unfair.jpg">

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 31 Mai 2009, ora 15:11

Din păcate și din nefericire....este "ilustrată" destul de corect!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
lyly

500 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 31 Mai 2009, ora 21:07

Adevarul este dreptatea firii, iar dreptatea este adevarul ei.

Deuteronomul
Așezarea judecătorilor.
18Să pui judecători și dregători în toate cetățile pe care ți le dă Domnul, Dumnezeul tău, după semințiile tale; și ei să judece poporul cu dreptate.
19Să n-atingi nici un drept, să nu cauți la fața oamenilor, și să nu iei daruri, căci darurile orbesc ochii înțelepților și sucesc cuvintele celor drepți.
20Să urmezi cu scumpătate dreptatea, ca să trăiești și să stăpânești țara pe care ți-o dă Domnul, Dumnezeul tău.

super_green_frog

1358 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 02:54

Evreii au o vorba care suna cam asa: un targ drept e atunci cand ambele parti raman cu o nemultumire, adica niciuna din parti nu e pe deplin satisfacuta. Un lucru are intotdeauna doua fete, totul depinde de perspectiva din care il privim. Daca mai adaugam si faptul ca nu e intotdeauna necesar sa avem dreptate, atunci masuram dreptatea in raport cu gradul de necesitate si ordinea de prioritate. Actualul papa spunea in cursul ultimelor vizite in orient ceva de genul : " Nu exista pace fara dreptate si nu exista dreptate fara iertare". Apoi, inca de mici ni se spune ca dreptatea noastra se termina acolo unde incepe dreptatea aproapelui. Educatoarele la gradinita sterg lacrimile copiilului imbrancit sau deposedat de jucaria preferata si il consoleaza spunandu-i ca in viata lucrurile nu stau intotdeauna asa cum vrem noi. Il ajuta astfel sa treaca peste amaraciunea lui. Dincolo de "filozofeala" dreptatea trebuie masurata de lege.

All Things Grow With Love
alexandru_revnic

115 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 21:06

Mai intai trebuie sa stim exact ce este dreptatea DREPTATEA = D - REP -TATA - E = D -PER -TATA -E

= DAN -PENTRU -TATAL -EVANGHELIST = DAN -PETRU - PAPA -EVA - N

Se spune ca ADEVARUL este la MIJLOC Deci: PAPA =ADEVARUL = CARE ADUCE DREPTATE apoi PETRU EVANGHELISTUL
Eu sunt inceputul si sfarsitul
DAN NEGRU(nu de la tv) ci dan de la JI-DAN NEGRU(TIGAN =HOT)

DREPATEA IN LUME SE MASOARA IN BANCNOTE adica in:BANC - NOTA =BAN -C - NATO

C =S SPIRITUL CRESTIN =BANUL -NATO (acesta este impunatotorul DREPTATII pe TERRA)

DREPTATEA SE MASOARA IN BAI SI FORTA (PUTERE) = PI (AP-I = I-SUS -ONU -ANA -OVA -UDA(DACCA =PUMNAL) =3,14 poate acum este mai mult ,numarul fiind depasit.

PUTEREA SE DEZLANTUIE INTODEAUNA CU UN VIRUS INAINTEA INCEPERI UNUI RAZBOI SI INTODEAUNA DATA VA FI = 11 11 SEPT. GEMENII 11 AUG. SPANIA 11 (2009 =2+9 =11) RECE-SION -NUL,CARE IN PARALEL NE VIRUSEAZA CU FALSA GRIPA PORCINA, PT. CA SA FIM OTRAVITI CU VACCIN CATI MAI MULTI) = 5 MLD. PLANIFICAT DE SIONUL RECE(GER -MAN =OMUL RECE )
Numarul 11 il gasim in : TO- XI -NA DIO -XI - NA ME -XI -CO XI (roman) = 11(arabesc)

TO - XI -NA = TO -11 - NA 11 = NATO (NAT-O =FIUL- O) O = GOL-ANA (SARAC --ALIANTA NORD ATLANTICA) = VIATA =SPIRIT =MINCIUNA = OU = CELULAVIETII =NADA (DAN-A)

SARAC =SARA -C = SOARE SPIRIT CRESTIN = INDIA =HINDIA = IH -DAN =ISUS = ION HRISTOS =DAN

ACOLO UNDE SE TERMINA MINCIUNA(dar fiind rotunda, nu are capat) INCEPE ADEVARUL iar ADEVAR =DREPTATE. asa ca...NEVER PT. CA OMUL ,VIATA OMULUI ESTE O MINCIUNA = O

alexandru_revnic

115 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 21:33

Adevarul este la M-I-J-L-O-C = 6 litere MIJLOC = MI - JL- OC JL =ADEVARUL

JL = J-L = H HORA =H ZIUA = Z SAPTAMANA = S LUNA = L ANUL =A

JL = JUDEU LUMINA-T = I - LUMINA -TII J = I = H = GI = L J = luda - soare -gay - lumina

Z =S(SPIRITUL ZEULUI) L = LUMINA A = ALB -ASTRU

DIOXINA =DIO - XI -NA = D-ZEU - 11 - ANA 11 = DOAMNA ANA (FEMEIA) =ALIANTA NORD ATLANTICA SAU NATURA ALB -ASTRA SAU NOUA ALIANTA ARIANA

DIO-XI-NA = 11 -DIANA -O = 11- NADIA - O NADIA ESTE NASCUTA PE 11 NOIEMBRIE.

TOATE EVENIMENTELE FERICITE SI NE FERICITE SE INTAMPLA PE DATA DE = 11

SPERAM CA INCEPAND CU ANUL 20 11 VIATA NOASTRA VA FI MAI BUNA 11 = 1-1 = H = J-L

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 14:09

oamenii trebuie in sfarsit sa inteleaga ca sunt proprii stapani. Ca ei se pot conduce singuri, fara a fi sclavii guvernelor, a unor anumite
familii, a bancilor, ca nu depind de nimeni si de nimic. Acum este momentul in care trebuie sa ne trezim si sa incepem sa simtim, sa ne luam in maini fraiele propriilor vieti. Nu mai trebuie sa ne Iasam influentati de altii. Nu mai trebuie sa inghitim intoxicarile zilnice. Acum e
clipa noastra,nu trebuie s-o ratam!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
sistacmarcela

14 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 19:03

Cand e vorba de DREPTATE !,... putem spune cu cat mai multa cu atat mai bine !, nu stiu daca am putea gasii vreodata o UNITATE DE MASURA pentru ea !. La fel putem spune si de ADEVAR !, acestea doua, AR trebuii sa fuzioneze si, sa functioneze perfec intr-o societate, insa, constat cu durere in suflet ca sunt pe cale de disparitie in Romania si, in lume chiar!, asa cum au disparut dealtfel si, bunul simt, omenia, curajul, moralitatea, responsabilitatea faptelor, etc....de fapt "adevarata valoare umana". Avansam in timp !(sec 21!) stiinta avanseaza !, insa, calitatea umana dispare !. Oare de ce ?, poate cineva sa ne raspunda ?

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 17:08

Calitatea umana dispare sau a disparut fiindca o mana de "granguri perversi" au urmarit desfiintarea constiintei colective. prin despiritualizarea individului. Au facut in asa fel incat societatea umana sa fie compusa dintr-o hoarda de imbecili buni executanti. Cunoasterea inseamna putere iar ei stiind asta au creat de-a lungul timpului un sistem de imbecilizare pentru a fi cat mai facila manipularea si exploatarea nefiresca. Asa au crezut ei ca e bine dar s-au inselat fiindca nu le-a folosit la nimic. Ce-au obtinut? Haos, foamete si deznadejde. Vremurile in care traim dovedesc din plin ca nu e bine pentru nimeni sau macar suficient pentru mentinerea propriilor imperii. Trebuie sa stim ca toti suntem importanti, fiecare in locul si la nivelul lui si de aceea trebuie sa ne respectam. Astfel vom putea avea o contiinta colectiva in firea lucrurilor, care sa tinda spre normalitate, echilibru, bun simt. Vom plange mai putin adevarul si drepatea fiindca ele vor reveni in constiinta colectiva prin fiecare dintre noi.

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 18:07

Doamna invatatoare, dreptatea se masoara cu palma, cu bita, cu arme albe sau de orice culoare, cu cuvintul, in pas de dans de toate felurile, de la vals pina la batuta in doua parti, da musai incadrate in rigorile unei legi, umane, nationale, mondiale sau divine.....sau totusi se imparte in afara oricarei legi .. sau luam toata dreptatea si o impartim egal la fiecare cite o farimitura mica, mica , sa nu se sature nimeni niciodata de dreptate, ci mereu sa se strige pe oriunde, de catre oricine: EU VREAU DREPTATE, UNDE E DREPTATEA MEAAAAAA!!!!!!!!!!!!

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 15:46

Dezolant.
Ceea ce spui tu se poate referi doar la un patrimoniu material. Patrimoniul este alcatuit din valori SCOP si valori MIJLOC adica cel material care daca il imparti la "toata multimea" s-ar alege fiecare cu cate o farama. Dreptatea sau adevarul sunt in stransa legatura cu cunoasterea care dupa cum stim inca dintr-o ghicitoare de gradinita, cu cat le imparti cu atat se sporesc mai mult.

Nici saracia nu poate injosi sufletele mari, nici bogatia nu le poate inalta pe cele josnice - Vauvanaurgues
Constiinta este lumina inteligentei ca sa distingi BINELE de RAU. - Confucius.
Oamenii cred ceea ce doresc - Iulius Cezar
Rasplateste RAUL prin DREPTATE si bunatatea prin bunatate - Lao-Tzi
Din nestiinta si nerecunoasterea adevarului s-au nascut cele mai mari greseli pe lume - proverb

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 15:47

De la: 9am064173, la data 2009-06-13 18:07:44Doamna invatatoare, dreptatea se masoara cu palma, cu bita, cu arme albe sau de orice culoare, cu cuvintul, in pas de dans de toate felurile, de la vals pina la batuta in doua parti, da musai incadrate in rigorile unei legi, umane, nationale, mondiale sau divine.....sau totusi se imparte in afara oricarei legi .. sau luam toata dreptatea si o impartim egal la fiecare cite o farimitura mica, mica , sa nu se sature nimeni niciodata de dreptate, ci mereu sa se strige pe oriunde, de catre oricine: EU VREAU DREPTATE, UNDE E DREPTATEA MEAAAAAA!!!!!!!!!!!!

Din curiozitate, cine e doamna invatatoare ? Ma aleg si eu cu o informatie.

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 20:55

De la: super_green_frog, la data 2009-06-14 15:46:12Dezolant.

Ceea ce spui tu se poate referi doar la un patrimoniu material. Patrimoniul este alcatuit din valori SCOP si valori MIJLOC adica cel material care daca il imparti la "toata multimea" s-ar alege fiecare cu cate o farama. Dreptatea sau adevarul sunt in stransa legatura cu cunoasterea care dupa cum stim inca dintr-o ghicitoare de gradinita, cu cat le imparti cu atat se sporesc mai mult.

Nici saracia nu poate injosi sufletele mari, nici bogatia nu le poate inalta pe cele josnice - Vauvanaurgues

Constiinta este lumina inteligentei ca sa distingi BINELE de RAU. - Confucius.

Oamenii cred ceea ce doresc - Iulius Cezar

Rasplateste RAUL prin DREPTATE si bunatatea prin bunatate - Lao-Tzi

Din nestiinta si nerecunoasterea adevarului s-au nascut cele mai mari greseli pe lume - proverb

poate ce am spus eu ( tratind ironic si simplist masurarea dreptatii) se refera mai mult la patrimoniul material , dar cum explici luptele pentru eliberarea de sub o dominatie straina purtata cu arme de tot felul, unde masura dreptatii consta in dreptul tau la libertate de posesie, de exprimare, de creatie, etc deci nu numai material.

Al doilea exemplu - . se masoara cu cuvintul - nu departe aici pe forum la topicele privind credinta, fiecare jigneste verbal pe celalalt ca si cum el detine in locul lui DUMNEZEU adevarul absolut si prin jignire ar fi mai credibil, nu stie ce inseamna cu adevarat religia celuilalt, nu a simti-o

,a citit-o doar din carti, dar se erijeaza in adevarati judecatorii divini.

Alt exemplu, minor, cum imi masori tu dreptatea actiunili mele de a intrerupe viata unui copil prin avort, ca cetatean al ROMANIEI, am tot dreptul, ca crestin am incalcat una din cele mai mari legi divine ce stau la baza a tuturor religiilor.........si iti dau una mie de exemple din ce vrei tu. material, stiintific, spiritual, asa ca per total poate sa fie si o tema pentru doamna invatatoare. Citatele tale sint bune, dar ultimul a fost si este cu prisosinta.

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 21:36

Tot n-am aflat cine e doamna invatatoare. In rest, de acord cu tine dar sa nu cultivam deznadejdea. Vorbeam un pic mai sus la inceputul topic-ului ca fiecare dintre noi constituim constiinta colectiva. Tin sa cred, sa cultiv si sa sper in cursul firesc al lucrurillor si nu sa ma las deznadajduita de cele impotriva firii care s-au intamplat, se intampla. Trebuie sa vedem raul doar ca valoare educativa., sa credem ca am invatat sau invatam sa discercem despre "lucruri care se fac si lucruri care nu se fac".

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 10:01

De la: super_green_frog, la data 2009-06-14 21:36:33Tot n-am aflat cine e doamna invatatoare. In rest, de acord cu tine dar sa nu cultivam deznadejdea. Vorbeam un pic mai sus la inceputul topic-ului ca fiecare dintre noi constituim constiinta colectiva. Tin sa cred, sa cultiv si sa sper in cursul firesc al lucrurillor si nu sa ma las deznadajduita de cele impotriva firii care s-au intamplat, se intampla. Trebuie sa vedem raul doar ca valoare educativa., sa credem ca am invatat sau invatam sa discercem despre "lucruri care se fac si lucruri care nu se fac".

"Doamna invatatoare" era doar o figura de stil, cu cit tinzi sa masori dreptatea cit mai corect, iti dai seama ca de fapt nu poti, ca esti la treapta de jos a cunoasterii acestei masuratori, valorile si legile masurarii ei se schimba in timp si spatiu. Peste o clipa afli ca ce sustineai cu tarie ieri, dind lectii si la altii, astazi sint zdruncinate din temelii sau macar inclinate ca Turnul din Pisa, si atunci iti dai seama ca totul e relativ,si ca un profesor de la scoala de filozofie, spun si eu- doar azi e valabil se spun eu, miine s-ar putea sa fie invers, totul e sa iti formezi niste principii ale tale pe care sa nu ti le lasi in calea curentilor.

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 15:02

Corect. Unul din ele ar putea fi : " Sunt lucruri care se fac si lucruri care nu se fac".

ion00

367 mesaje
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 07:23

De la: ioanvirgilsavu, la data 2009-03-16 14:36:46dreptatea este in functie de legile Dumnezeiesti!!daca le aplicam noi acum e fb,daca le incalcam Dumnezeu oricum va judeca lumea fie ca vrem sau nu !pt ca el a creo si el o va judeca in functie de legile pe care le a dat!
Daca ne intoarcem la Dumnezeu,prin pocainta,printr-o credinta reala in Fiul Sau,vom scapa de judecata deoarece Isus a platit in locul nostru pe cruce

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 07:25

Cu parul!

femeia_adevarata

14 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 08:01

Dreptatea in tara lui Basescu se masoara cu ciubucul

username

7 mesaje
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 12:37

De la: The_Mole, la data 2008-12-06 17:12:11
De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-12-05 17:07:47A nu se incurca cauza cu efectul , Vinovat este cel care incepe primul . Sfanta Biblie spune : " cel ce va ridica sabia , de sabie va pieri " ! Aviz amatorilor !

Vrei oare sa spui ca daca tu imi violezi mama am si eu dreptul sa iti violez mama , dar de judecat te putem judeca doar pe tine , pentru ca tu ai inceput?

username

7 mesaje
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 12:40

De la: username, la data 2009-12-19 12:37:38
De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-12-05 17:07:47A nu se incurca cauza cu efectul , Vinovat este cel care incepe primul . Sfanta Biblie spune : " cel ce va ridica sabia , de sabie va pieri " ! Aviz amatorilor !

Vrei oare sa spui ca daca tu imi violezi mama am si eu dreptul sa iti violez mama , dar de judecat te putem judeca doar pe tine , pentru ca tu ai inceput?

Trebuie sa intelegi ca fiecare viol e o cauza si un efect. Faptul ca tu vrei sa ii violezi mama lui nu este efect, efectul violului, ( lucru care nu doresc sa ti se intample ) este suferinta mamei tale si a celor care o inconjoara. Asa ca.... nu scoate sabia din teaca , ptr ca de sabie veu pieri.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 20:46

De la: username, la data 2009-12-19 12:40:13
De la: username, la data 2009-12-19 12:37:38

Trebuie sa intelegi ca fiecare viol e o cauza si un efect. Faptul ca tu vrei sa ii violezi mama lui nu este efect, efectul violului, ( lucru care nu doresc sa ti se intample ) este suferinta mamei tale si a celor care o inconjoara. Asa ca.... nu scoate sabia din teaca , ptr ca de sabie veu pieri.

Se pare ca nu ai inteles ca exact asta era sensul replicii mele.
Eu ii atrageam atentia ca face o confuzie cand citeaza chestia cu sabia. Pentru ca acolo nu se spune : "cine ridica sabia PRIMUL....."
Iar eu am incercat sa ii arat cu un exemplu ca nu e vinovat doar ala care incepe. E de condamnat crima indiferent daca e facuta de invingatori.

lyly

500 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 23:19

La nivelul vietii sociale este absolut necesar principiul dreptatii, altfel se instaureaza haosul. Omul care alege sa urmeze calea adevarului si a dreptatii traieste si se odihneste linistit pentru ca se stie curat la suflet. Minciuna, invidia, nepasarea si rautatea ce dainuiesc in sufletul unora nu fac decat sa distruga destinele celor care, din diferite motive, ajung sa depinda de ei si nu au curajul si puterea sa lupte pentru o viata mai buna. Respectul drepturilor omului si al demnitatii umane constituie fundamentul libertatii, dreptatii si pacii in lume.Dreptatea este un principiu moral si juridic care calauzeste viata si activitatea fiecaruia. Oamenii trebuie sa invete sa fie corecti, sa recunoasca dreptatea, sa demonstreze generatiilor viitoare ca in actiunile lor au urmarit adevarul.

‘’Omul drept, cinstit, bun, curajos, binefacator si credincios cuvantului sau va fi intotdeauna modelul concetatenilor sai; persoana lui intruchipeaza sentimentul moral, marea religie a omenirii.’’ (Emil I. V. Socec, prefata la Cugetari asupra vietii de Marc Aureliu)

GELU1938

113 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 7 Martie 2010, ora 20:01

ce e aia dreptate?NU A FOST NU VA FI.NICIODATA P OAMENI SARACI,, CINE ARE BANI ARE SI DREPTATE . VOI CE ZICETI AM DREPTATE?

GHE NITULICA
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 20:13

De la: GELU1938, la data 2010-03-07 20:01:24ce e aia dreptate?NU A FOST NU VA FI.NICIODATA P OAMENI SARACI,, CINE ARE BANI ARE SI DREPTATE . VOI CE ZICETI AM DREPTATE?

NU.....daca ti-ai modul de gandire ar fi inversul la ceea ce ai spus tu....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2010, ora 16:29

O cauza dreapta : PARCUL HERASTRAU. Sa-i tinem pumnii maine in Oprescu pentru procesul cu rechinii care vor sa planteze un borcan de sticla (hotel) in parcul nostru. Nerusinatii neamului !!!!!

dan1957

57 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 08:00

DREPTATEA e ca REPAOSUL...
RELATIVA.

rebel
Fosta membra 9am.ro

122 mesaje
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 03:56

De la: dan1957, la data 2010-03-10 08:00:33DREPTATEA e ca REPAOSUL...
RELATIVA.
aSA-I SI SA MASOARA CU PASU`

Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum masuram Dreptatea?
Mergi la: