dragan_sido
4 mesaje
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2008, ora 14:28
ai drepate colega! astia is de-a dreptul nesimtiti oameni fara caracter! ce autonomie? ce drepturi mai vor????? unde se cred astia????? fratilor tirati-va in p.....a mea la voi in ungaria si acolo faceti legea nu aici!
|
|
|
Galonya
11 mesaje
Oras: Reghin
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 14:58
Dragii mei romani (ultranationalisti)!
Nu este vorba de autonomie care sa nu fiie partea democratiei Europene.
Daca nu va convine, prima data trebuie sa iesiti din Comunitate Europei, dupa acacea trebuie sa cautati un dictator, sa luati arme si sa ucideti 2 milioane de oameni magyhiari (care nu va convine, ca au si ei o istorie) Dar terbuie isa va ginditi si la tigani (romi) in jur de 6-7 milioanae, la lipovani, la sasi, la slovaci, la sirbi, bugari si alte nationalitati, cum zicea Ceausescu.
evrei si alte nationalitati, cum zicea Ceausescu.Spor la lucru.
Eu in locul vostru m-asi ocupa de copii si familii voastre ca sintem aproape de craciun si dumnezeul nu are nationalite.
Un craciun fericit si an nou bogat si frumos!
Géza
Galonya
|
kali13
233 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 21:34
Dragul meu maghiar(ultrasovin),
Se pare ca ai mari probleme de receptare a tot ceea ce presupune notiunea de national si european.Cetatenia europeana este un construct care opteaza si pentru globalizare si nu pentru pierderea identitatii nationale.Toate celelalte minoritati(minus cea maghiara) au inteles exact principiile europene care nu presupun subminarea identitatii nationale a vreunui stat,ci din contra,convietuirea armonioasa intr-un stat de drept.
Legat de dictatori nu cred ca o natiune intemeiata pe atrocitatile primitive ale lui Attila sau care a cunoscut experienta unui servil dar dictatorial Horthy isi poate permite sa dea lectii de democratie unui popor care a suportat prea mult(chiar si in comunism) o statistica constanta a maghiarilor in Romania.
Stim foarte bine sa ne ingrijim de familiile noastre,suntem"la curent"cu insemnatatea sarbatorilor crestine,iar sfatul meu este sa va asumati statutul de europeni normali in Romania,sau dupa caz,sa te reintorci in tara ta,sa-ti ceri acolo drepturi autonome si libertati excesive,sa-ti ingrijesti acolo in"libertate"familia si sa redescoperi acolo insemnatatea crestina a sarbatorilor.Doar in ungaria poti fi la adapost de ultranationalisti si aproape de denaturarea istorica si sovinismul care continua sa va caracterizeze.
|
adi19722003
5 mesaje
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 09:42
 cam asa arata un ungur.
si sa nu uite UDMR-ul ca cel mai mare rege al ungurilor a fost un ROMAN
Si sa nu uite ca armata romana afost de doua ori la Budapesta pentru ai ajuta pe nevolnicii vecini, iar acum au ajuns sa fie patria filmelor pentru adulti.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 18:19
romanii din Ardeal vor autonomie??? du-te ba si impusca-te!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 18:39
Sint un roman din Ardeal care crede ca o Transilvanie independenta atit de Bucuresti cit si de Budapesta ar fi fost cel mai corect si benefic pentru cei ce au trait si traiesc aici. Ma intreb adesea oare citi din cei atit de vehement antimaghiari sint ardeleni?Ma mai intreb si va intreb si pe voi maghiarii ardeleni daca nu e cazul sa reflectati in ce masura atitudinea inaintasilor vostri fata de romanii de aici a condus la situatia actuala?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 19:27
adevaratul este ca nici o natiune nu este inocenta, nici romanii nici maghiarii, amandoua au comis lucruri necorecte - spus bland.romanii si maghiarii in ardeal traiesc in "armonie" dupa opinia mea in cel mai mare parte, si nu -prea- sunt neintelegeri intre ei. in orasele mari 95% din pop. maghiara sigur stie romaneste cel putin bazele lb. romane. dar bucurestenii si moldovenii nu stiu asta si cred ca oamenii se omoara intre ei aici. ei vad doar pe marko bela si pe ceilalti din Media, care nu face imagine buna despre maghiari. ma bucur ca sunt unii, si mai important ca sunt ardeleni care inteleg care e situatia pt. ca ceilalti care nu sunt de aici nu inteleg situatia.
- s-a trezit si biata ioanna_dark. "dark" semnalizeaza mintea sa
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 21:19
in constitutia Romaniei este specificat clar faptul k este un stat unitar ,suveran si indivizibil....asa k mai da-te incolo q autonomia ta cu tot!!!!romanii din Ardeal vor autonomie??? prostie mai mare nu au auzit in viata mea.....voi vreti autonomie bozgori imputiti!!!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 21:21
si atat timp cat sunteti reprezentati in parlament cererile voastre de autonomie sunt neindreptatite...nu aveti dreptul sa cereti acest lucru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 11:07
kali13 daca tot le trimiti pe maghiari in ungaria dute inapoi in mama ta de unde ai venit
iar tu, joanna dark la minte, esti patetic.
- daca discuti cu idioti cazi la nivelul lor si te inving cu rutina. deci am terminat cu discutia.
|
kali13
233 mesaje
|
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 16:09
La nivelul la care scrii tu nici macar nu e vorba de vreo discutie(pentru a incheia ceva trebuie sa si incepi).
Iar legat de mama mea nu sunt probleme de niciun ordin,doar e romanca,si asa ca ramanem amandoua in TARA NOASTRA.
In cazul tau e mai greu sa te intorci in mama ta:
1-pentru ca e prin vreo pusta primitiva(ar fi bine daca ar fi in ungaria)
2-pentru ca iti e greu sa o localizezi(la ce au facut unguroaicele prin istorie e greu sa le localizezi copiii lasati in urma);
3-pentru ca nici macar patria mama nu vrea sa adopte astfel de bastarzi penibili,frustrati si jenanti.
Asa ca continua sa cersesti autonomia poate reusesti si tu,freudian sa-ti regasesti mama
|
Fosta membra 9am.ro
14 mesaje
|
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 16:30
 ... ati innebunit cu totii! Dragilor, hai sa facem un test. Deschideti voi frigiderele, si vedeti: au ungurii mai multe in el, pentru ca sunt unguri in Romania, sau poate romanii, ca sunt "acasa"? Calitatea vietii unuia este mai buna pentru ca spune "buna ziua", sau al celuilalt ca spune "jo napot"? Degeaba va injurati pe forumuri, problema este mai sus: iata, Verestolyi a ramas tot acolo sa ne asasineze in continuare padurile, fratele lui de cruce Basescu este inca presedinte, Tariceanu dirijeaza in continuare mafia, etc. De ce trebuie sa traiti in trecut? Trecutul nu va "baga in oala" nimic... Potoliti-va, si vedeti ce este de facut, daca este de facut ceva... Dar se pare ca suntem neputinciosi, si unii si altii. Si atunci, "hai sa ne uram"! Este simplu, este la indemana, ne pune si andrenalina in functiune un pic... Bucuresteni si regateni, care nu au fost poate niciodata in Ardeal, sa le spuna secuilor- nascuti si crescuti aici, "mergeti acasa!", secuii sa le spuna romanilor in tara lor "Invatati ungureste", cand ei n-au habar de limba romana!!! Vedeti-va toti barna din ochi. Si ganditi-va ca ceilalti sunt exact la fel cu voi, si in primul rand traim in aceeasi tara!!! Es horthyi... fejezd mar be a fenebe!!
|
Fosta membra 9am.ro
14 mesaje
|
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 16:55
Cat despre duo "kali 13 si joanna dark whatever"... sunteti sub orice critica! Ceva de genul:  ... Dar bine ca in Romania, libertatea cuvantului este un drept castigat. Probabil ati auzit de bancul acela cu serpii in desert... unul isi musca limba si il intreaba pe celalalt daca este veninos. Aveti grija la limba fetelor... Sau mai bine, nu?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 19:53
katicarmen mar nem azert de ti szavaztatok 95%ban ot, ami a legnagyobb arany romaniaba. nagyon odalehettek erte
nekem semmi bajom kulonben a romanokkal de ezek a bukarestiek s tarsaiak igen elvannak indulva forumon.vki vissza is kell szoljon.
!!aki nem erti irjon haza
|
Fosta membra 9am.ro
14 mesaje
|
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 20:15
Igazad van, de erre vanak tanitva. Negy evig koplalnak, es aztan varjak a valasztasokat hogy elmehesenek es megint ugyan azokat megvalaszak. Te el tudod kepzelni milyen koztuk elni, itt? Tudod, olvasom az uzeneteket es arra gondolok hogy sajnos, soknak igaza van. Csak mindennek van egy hatarra! Azt ne mondja egy bukoresti sem hogy a szekelyek mennyenek haza Magyarorszagban! Na jo, es most varjuk hogy dobjanak ki.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 20:25
nem dobnak  leforditsak v vmi
most az agyvizuk megint felforr de hat nekik nem tetszik ha veletlenul rosszul fejezed magad ki romanul.ok pedig egy szot nem tudnak a mi nyelvunkon.maaaaai. ezt erti mindenki, na most nem kot6hetnek bele h nem irok romanul.
|
kali13
233 mesaje
|
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 21:53
Se pare ca te-ai erijat intr-o profesoara de moralitate si impaciuire de convietuire pasnica pe un teritoriu romanesc.
Din pacate, tu esti cea care le incalci prin remarcile umoristice proaste(umorul nu este o calitate esentiala a maghiarilor,nu?)si total inadecvate unui atare dialog. Apropo de umorul stricat cu/despre serpi, in cadrul aceleiasi "specii" (parafraza, natiune!), otrava/veninul nu are efect- nu se stie insa, ce sa intampla daca o alta specie (iar parafraza, ungur!) incearca cu tot dinadinsul sa muste prea mult din veninul altei specii (nationalitati).
Asa ca mesajul tau nu s-a dezis de politica pe care o duceti- e un mesaj penibil, fariseic, in "nota" pe care o aplicati romanilor din covasna si harghita.
Drum bun, inapoi in Ungaria, sa predai lectii de etica si comunitarism acolo. Apropo de discursul tau, ti-l explic prin semne asa cum am observat ca preferi si iti este la-ndemana  si apropo de frustrarile voastre repetate care par sa nu se mai trateze (nici macar istoric!!!) un semn pe masura
Prefer sa imi raspunzi in romaneste, nu din criterii normale intr-o tara de drept cu limba de stat- ROMANA, ci pentru simplul fapt ca maghiara este o limba jenant de sterna- va caracterizeaza, oricum, mentalul de pusta, de amorfi, de inadaptati...Se pare ca e boala incurabila, iar toleranta noastra nu e antidotul potrivit.
|
Fosta membra 9am.ro
14 mesaje
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 09:22
Vai tu Kali, tu! Ti-am spus sa ai grija sa nu te impiedici! Vezi acum ce ai patit?Ti-ai muscat limba!!!  Cine te mai ia acum, in halul in care esti? Prezentai si pana acum simptome clare ale sindromului NF ( a se citi nef....a), dar acum, si vanat-albastruie cum esti, dracu se mai uita la tine!
Poate vreun ungur sa te mai bage in seama pe vreun forum, cand versi veninul din tine. Cat despre acel mult ravnit de catre tine:  ... sa ti-l bagi acolo unde stii tu ca ai mai multe lipsuri... vrei sa-ti desenez? In cap, normal, acolo ma gandeam. Ai crezut altceva?A visszontlatasra!
|
Fosta membra 9am.ro
14 mesaje
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 09:55
Nu inteleg! De ce acest subiect nu poate fi tratat cu umor? Pentru ca ne este servit pe tava ori de cate ori sunt probleme mari, mult mai mari, dar care pot fi "drapate" de vesnicul subiect zemos: "Ungurii ne iau tara!" Oameni buni, sunteti destepti, echilibrati, calmi, pana in momentul in care va este servit acest "transylvanian pie"... atunci se rupe filmul. Si reactionati exact asa cum se asteapta EI sa reactionati.
Voi mai tineti minte ca au murit oameni in Targu Mures? Si romani, si unguri. De ce? Cui i-a folosit?
De ce nu poate fi tratat cu umor, macar pe un forum, acest subiect? Asta nu omoara pe nimeni.
"Umor stricat"... vorba unei "antescriitoaredemesajpeforum". Da, umor stricat, unguresc, daca asa consideri tu. Poate ai tu "umor curat" romanesc- pacat ca nu umbli la el. Hai, fa o incercare.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 16:51
Noi am scapat de Rudotel, ramane de vazut cand vor dori pretenii maghiari a-si scoate Morcovul B.din p.......t  .
|
dragan_sido
4 mesaje
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 17:35
baaaa!!!!!! jigodie fu...ti mo...ti mati de bozgor faci pe cultul si pe desteptul ba cum poti sa si spui asemenea lucruri! i-auzi la idiot unguri sponsorizeaza restul tari! de timisoara ai uitat k e orasul ce contribuie cu cei mai multi bani la bugetul tari!!! ai uitat de banateni ai uitat? cretinule! imi provoci sila cum poti avea atata tupeu nesimtitule deocamdata traiesti in romania ! ce ti se pare corect tie????? vrei mai multe drepturi??>..... ba jigodie nici unguri vostri nu va mai vor , nici in ungaria voastra nu aveti atatea drepturi cate aveti aici! sper sa te intalnesc odata ........... sa vezi u ce drepturi iti dau eu!!!!!!
|
dragan_sido
4 mesaje
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 17:36
mesajul de mai sus ii pentru horthyi!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 18:01
Oare de ce italienii il considera pe romanul Mutu tigan? De ce majoritatea europenilor catalogheaza romani = tigani ?
|
elred
5 mesaje
Oras: Tg Mures
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 20:55
ai grija ca nu cumva sa ajungi ca tovarasii tai care au venit la tg. mures nenorocitule  au vrut si ei sa ne arate. pana la urma armata trebuia sa le duca acasa
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 21:03
va aratam noi. facem din tine erou de revolutie post mortum!
|
Fosta membra 9am.ro
14 mesaje
|
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 08:45
 Iata o mostra de umor "curat" romanesc! Bravo! Ai demonstrat ca esti desteapta! Tu chiar nu stii diferenta intre umor si jignire. Sau poate la Bucuresti asta se numeste umor, in mahalaua de unde te tragi? Eu nu te-am jignit, iar faptul ca esti proasta si rea este o realitate, nu o jignire.
Iar in scrisul coerent in romaneste nu ma impiedica nimic, pentru simplul fapt ca sunt romanca. Asa ca las-o tu pe mama mea in pace acolo unde este, mahalagioaica nesimtita si ordinara ce esti ( tot nu consider ca este o jignire, este pur si simplu o constatare "romaneasca" dupa o analiza pertinenta pe text).
Asa ca, "HAI SICTIR"- si nu cauta in DEX, iti spun eu: este un vechi salut irlandezo-scotiano-pontic, pentru zdrente ca tine.
|
Fosta membra 9am.ro
4 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 10:16
Sint socat, consternat si dezgustat de atitudinea revizionista a unora dintre ei. Ar fi cazul sa fie loiali Republicii Romania si nu Republicii Ungare. Nu sint persecutati aici. Au suficiente drepturi cit sa traiasca fericiti. Imperiul Austro-Ungar a fost un fapt anacronic. Ei vor sa dezmembreze Romania, dar uita ca Europa se integreaza si nu se dezintegreaza. U.E. se va extinde si spre est si atunci toti europenii vom fi o singura familie. In acest caz de ce unii dintre maghiarofoni vor sa se izoleze in bantustane lingvistice? Sint de-a dreptul retrograzi.
Accidentele de tipul R.F. Yugoslavia si Cehoslovacia nu cred ca se vor mai repeta. Eu sper din toata inima.
|
kali13
233 mesaje
|
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 10:45
Fa rapandulo care esti tu rapandula,neam de CICCIOLINA ai grija cum vorbesti ca pot sa ma cobor la nivelul tau de zdreantza bozgoroaica parasuta sau probabil ca iti place sa prestezi scato ca altfel nu inteleg de ce iti flatuleaza neuronul singuratic numai ineptii bozgoresti sau vrei sa-ti spun bozghi ca sa te alint.SIKEIM
|
constantin_crina
71 mesaje
|
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 11:04
Voi vreti sa va uniti cu Ungaria, dar Ungaria vrea sa se uneasca cu voi? Si noua ne sunt dragi moldovenii dar sa stea la ei , la ce buget si economie au nu vrau sa mai tin in spate si moldovenii.Cam asa si cu ungurii. Sa nu mai vorbim la ce contributii aduc ei la bugetul de stat in Romania eu cred ca ar tb sa-i lasam sa se intretina din banii produsi de ei in Harghita si Covasna.
|
totiomis
4 mesaje
|
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 12:00
 " Place la mine pe forumu` asta!" Ce se mai infierbanta spiritele...
Eu as vota pentru o lupta cu frisca. Sau un concurs de tricouri ude.
O remarca doar... Eu am fost la Budapesta, si ii sfatuiesc pe toti bucurestenii sa mearga sa vada o capitala superba, cu oameni civilizati si primitori. Sa nu mai vorbesc de felul in care se circula acolo, cat bun simt este in trafic, am ramas foarte placut surprins. Si nu conteaza ca esti roman sau orice. La capitolul asta, jos palaria fata de unguri, ne bat de departe.
Sigur cei ca femeia asta... kali 13, sa se abtina. Destul ca ne-au facut rromii de rusine in toata Europa.
Fato, ar fi bine sa nu iesi nici din Ferentari. Si acolo, fa o groapa mare si te ascunde.
|
|
|