back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Nu e nimic rau

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 16:37

Nu e nimic rau sa cumperi produse romanesti.... uneori chiar sunt mai "ECO" decat orice alt produs din import..... dar..... nu stiu ce e in capul guvernantilor astia!!!! ne spun noua sa cumparam ce nu prea vrem.... dar de ce nu micsoreaza importurile??? asa se sustine o " economie"....
Ca sa cumparam noi cei multi (si prosti... Da' prosti Doamne!) pentru a sustine nu stiu ce...e ca si cum unui bolnav de ulcer ii dai aspirina.... ce dracu....
Ma uit ca toata lumea are cate un plan.... noi cei multi ( ) pe care sa il aplicam ????

leo_

448 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:30

De la: daniela_helen, la data 2008-11-19 16:37:04Nu e nimic rau sa cumperi produse romanesti.... uneori chiar sunt mai "ECO" decat orice alt produs din import..... dar..... nu stiu ce e in capul guvernantilor astia!!!! ne spun noua sa cumparam ce nu prea vrem.... dar de ce nu micsoreaza importurile??? asa se sustine o " economie"....
Ca sa cumparam noi cei multi (si prosti... Da' prosti Doamne!) pentru a sustine nu stiu ce...e ca si cum unui bolnav de ulcer ii dai aspirina.... ce dracu....
Ma uit ca toata lumea are cate un plan.... noi cei multi ( ) pe care sa il aplicam ????

si eu cand cumpar ceva daca vanzatorul imi ofera o alternativa romaneasca prefer sa o cumpar pe aia pentru ca sunt constient ca imi las banii in tara. ultima data a fost discutia pentru o bere :)) pacat ca nu producem si noi ceva asemanator cu pepsi ca eu consum mult.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 10:41

Este chiar indicat . este un gest normal si cetatenesc !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 23:40

Si eu zic ca ar fi bine sa fim uniti si sa ne axam pe produse romanesti, dar problema la noi este calitatea. De exemplu, pe fatza nu poti pune orice porcarie de crema. Dar la fructe, adica dintre un mar ro si unul turcesc sau mai stiu eu ce.... Cu conditia insa ca marul ro sa nu fie cu bubunele si aproape stricat. Ar trebui educati producatorii romani sa se straduiasca sa scoata produse competitive, alfel nu se poate aplica ideea. Celelalte popoare cumpara in primul rand de la conationali, dar produsele lor sunt ok.
Eu am mai aplicat ideea, cand s-a putut, vorbesc de calitate-pret.

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 04:37

Romanii nu cumpara produse autohtone din cauza lipsei de potriotism,sau din cauza raportului pret/calitate scazut?

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 21:34

Mergeti prin piete si o sa vedeti ca stiu si ai nostri sa-si vanda marfa foarte bine ....
Mafia sufoca producatorul roman. Raul pleaca de sus pentru ca nu se face absolut nimic pentru starpirea mafiei din piete ....
Nenorocirea este ca si taranul roman a pervertit produsele romanesti si, de ani de zile, nu mai ingrasa solul cu gunoi de grajd ci cu tot soiul de chimicale, stimulatori, totul pentru o productie mai mare si mai rapida, aducatoare de cat mai multi bani.
De anul trecut imi cultiv singur rosii si alte legume pentru ce de vreo cativa ani au disparut total rosiile cu gust de rosii ...
Povestea cu consumatul produselor romanesti e seducatoare dar nu e atat de simpla pe cat pare. Ne otravesc si unii de-ai nostri cu aceeasi seninatate cu care o fac strainii. Si ne inseala cu aceeasi nonsalanta.
Cum dispare concurenta, cum apare nonsalanta !

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2055 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 03:40

De la: Subredul, la data 2009-02-15 21:34:18Mergeti prin piete si o sa vedeti ca stiu si ai nostri sa-si vanda marfa foarte bine ....
Mafia sufoca producatorul roman. Raul pleaca de sus pentru ca nu se face absolut nimic pentru starpirea mafiei din piete ....
Nenorocirea este ca si taranul roman a pervertit produsele romanesti si, de ani de zile, nu mai ingrasa solul cu gunoi de grajd ci cu tot soiul de chimicale, stimulatori, totul pentru o productie mai mare si mai rapida, aducatoare de cat mai multi bani.
De anul trecut imi cultiv singur rosii si alte legume pentru ce de vreo cativa ani au disparut total rosiile cu gust de rosii ...
Povestea cu consumatul produselor romanesti e seducatoare dar nu e atat de simpla pe cat pare. Ne otravesc si unii de-ai nostri cu aceeasi seninatate cu care o fac strainii. Si ne inseala cu aceeasi nonsalanta.
Cum dispare concurenta, cum apare nonsalanta !

Fosta membra 9am.ro

2055 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 03:40

necunoscut

29 mesaje
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 21:25

Stie cineva sigur ca de importurile de produse straine sunt de vina GUVERNANTII si nu oamenii de afaceri locali, etc?
Ca sa cumperi ce trebuie, trebuie sa te duca mintea un pic; sa ai simtul observatiei si totul va fi bine. Romanii cumpara produse straine din SNOBISM!
Cea mai buna ciocolata e AFRICANA romaneasca; sunt si altele bune, romanesti si straine dar asta e pentru mine cea mai buna - o mananc cu aceeasi placere oricand.
Cele mai bune produse lactate - iaurt, sana, lapte batut, etc sunt cele de la MULTILACTA de DOBROGEA. Mai sunt si altele - de la MEDGIDIA...etc.
Cel mai bun detergent e tot DERO romanesc pentru ca a evoluat fara a ataca intens prin actiunea lui ca n-avem nevoie de produse f. tari care fac rau si costa imens din cauza nr. mare de subst. f. sofiisticate.
Cel mai bun sapun de rufe e PRIMAVARA romanesc - e in piete
Cel mai bun detergent de vase e Tixul romanesc , evoluat la ora actuala.
Biscuitii romanesti DIGESTA sunt f. buni si tot asa.
Iar ca produse naturale oricum cele romanesti sunt cele mai bune dar trebuie sa fie lumea in stare sa vada lucrurile normal

opris_anna_maria

228 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 09:19

Adela iti dau dreptate dar sa stiti ca si electrocasnicele sant f bune , eu pe vremuri am cumpatrat un ELECTRO-FELIX , masina de gatit cu plita electrica [1982 ] si e bun si azi , are un cuptor super , frigider ARCTIC din 1982 merge super si acum , cel nou cu congelator jos e tot ARCTIC si nu vreau altceva . aspirator IDEAL vechi si demodat pacat ca nu am gasit furtun , de altfel e bun , aragaz facut de METALICA ORADEA , cuptor excelent , pacat ca nu toata lumea vrea sa ne mearga bine NOUA nu sa cumparam tot de afara ca ei sa aibe locuri de munca si productie si saracii de noi sa fim SOMERI si cu uzinele inchise .

Fosta membra 9am.ro

34 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 11:33

PETITIE PENTRU BLOCAREA IMPOZITULUI FORFETAR
destinatar: Presedintele Romaniei, Avocatul Poporului

DACA SUNTETI IMPOTRIVA IMPOZITULUI FORFETAR, MERGETI PE LINK-UL URMATOR SI SEMNATI PETITIA ONLINE IMPOTRIVA IMPOZITULUI FORFETAR (ATENTIE TREBUIE SI CONFIRMATA)

> www.petitieonline.ro/petitie-p35243045.html

IATA MAI JOS TEXTUL PETITIEI (FORMULAT LA BUNUL SIMT, CACI CE LE-AR VENI CONTRIBUABILILOR SA ZICA, SE EXPRIMA DEJA SI SE VA PUTEA EXPRIMA SUB FORMA DE COMENTARIU ATUNCI CAND SEMNATI PETITIA):

Avand in vedere ca exista indicii serioase ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei privind rectificarea bugetara, prin care se introduce impozitul forfetar, ar putea avea efecte negative importante asupra economiei tarii, va rog ca, in temeiul prerogativelor pe care vi le confera Constitutia Romaniei, sa binevoiti a dispune urmatoarele:
1. Sesizarea Curtii Constitutionale in privinta faptului ca OUG mentionata contravine flagrant prevederilor art. 4 alin (2) din Codul Fiscal.
2. Informarea Parlamentului Romaniei, intr-o luare de pozitie oficiala, in legatura cu posibilele efecte negative ale impozitului forfetar.
3. Solicitarea publicarii lunare de catre Ministerul Finantelor si Institutul National de Statistica a unor rapoarte detaliate, care sa permita evaluarea in timp util a efectelor ordonantei asupra economiei.

9am044905

125 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 19:17

este grav ca produsele romanesti nu sunt promovate cum trebuie, dar curios este cine detine firmele de import/ export, acolo e buba.....si cum promoveaza ei interesele Romaniei, sau, mai bine zis, cum nu le promoveaza...sau cum le saboteaza, ca de unde sa aiba bietul roman bani de comision...

leo_

448 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 21:56

noi suntem cei care le promovam. nu noi cumparam haine de marca de exemplu? nu noi mancam iaurt "natural" si bem apa plata imbuteliata de firme straine?

bbogdan

46 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 15:45

Nu aveti ce face la snobism,din pacate.Era pe aici o tema care se lega de dacii,de logan adica,de parca a spus cineva "nu-ti lua mertan daca asta vrei".Sunt oameni care-si cumpara tot felul de prostii ,dar te omoara cu gura daca ii intrebi de ce ."Unde pune romanu' mana,nu iese nimic bun"N-ai cum sa-i contrazici,mamele lor sunt romance,si tatii,romani si ei,au avut o contributie.Toate popoarele sunt mandre ca sunt ceea ce sunt,indiferent care-i adevarul,numai aici s-a nascut romanul care merita un popor mai bun.

| Varianta pentru tiparire a topicului Nu e nimic rau
Mergi la: