Info
x
Dece auto crysler sint cele ma proaste masini?
|
9am_1454 1051 mesaje Membru din: 1/02/2013 |
Postat pe: 30 Aprilie 2015, ora 07:41
De la: 9am128028, la data 2009-12-20 08:51:49Nu este adevarat ! Nu sunt nici mai bune si nici mai proaste. Va dau exemplul masinilor italiene sau frantuzesti. Sau toti privim la masinile germane care sunt putin mai fiabile dar la fel de costisitoare. Da , masinile americane pacatuiesc pentru noi la capitolul piese. Sa le obtii este un chin ! Daca ai pe cineva acolo, piesele de schimb obtinute noi, sau second-hand, sunt de departe cele mai ieftine din lume. Nu vorbesc din auzite, am avut masini americane. Chiar Chrysler Grand-Voyager. O masina la care eu si fetita mea ne amintim cu plecere, desi acum avem un SUV japonez. Sunetul unui motor american, electromotorul este inconfundabil. Te unge la inima. Am condus acest Plymouth, care era fireste automat si evident pe benzina peste 100km. ,pana la spital, cu plamanul drept ocupat tot de un proces pneumonic sever. Si am reusit, masina, cutia automata a facut totul, eu doar am tinut masina pe drum. Nu am scapat de ea pentru-ca nu m-ar mai fi satisfacut ! Era ca si noua, avea totul schimbat si nou, motor de 70.000 mile. AM SCHIMBAT-O DATORITA GUVERNANTILOR ROMANI ! Desi era cu cel mai mic motor, avea totusi 3,3 l. suficient cat sa o incadreze in masinile nesimtite " de lux", cu un impozit de 2100 RON anual. SI ERA DIN 1994. Asa lux le-am dorit si Sulfinei si lui Calin Popescu si lui Pogea si tuturor celor care isi bat joc de noi, prostimea platitoare de taxe si impozite. AM TRAIT SI TRAIM RUSINEA SI UMILINTA DE A FI ROMAN ! Dar in America, cat plateati taxele locale pe an. Cat costa benzina in America ? Acolo exista taxa de mediu sau de prima inmatriculare ? Stie cineva sa raspunda la aceste intrebari ? La fel ca americanii si eu sunt mandru de Loganul meu cu motor de 1,2 pe banzina si GPL, cu de toate pe el. N-are el nici demarajul nici caii masinilor americane, dar e foarte foarte economic desi are 1200 kg fara bagaje. 6,3% GPL sau 5% benzina. Ma uit cu mila la cei care-si iau masini, de oricare ar fi, cu motoare peste 2000 cmc. Ii consider niste ciudati. De ce iti trebuiesc sute de cai ca sa care un singur dobitoc ? Sa coste mentananta enorm doar pentru fala, pentru depasiri tampite care devin obisnuinta, intr-o tara in care nu prea ai autostrazi pe care sa-ti folosesti caii aia ... Dar ... nu toata lumea trebuie sa gandeasca asa ca mine ... |
|
Fosta membra 9am.ro 260 mesaje Membru din: 20/04/2015 |
Postat pe: 1 Mai 2015, ora 17:36
simplu,
-se poate inmatricula on line -taxa inmatriculare: 200-350$ in functie de statul in care inmatriculezi -asigurare obligatorie , in functie de tipul autovehiculului: personal, transport pasageri, transport comerciale, de la 350-500$ ...etc./an in functie de stat si firma de asigurare, in unele state nu exista asigurare obligatorie ci raspundere personala, ex. California. ex. complet aici: www.insurance-research.org/ -taxa mediu sau emisii, majoritatea statelor, nu. -inspectia tehnica variaza , o data din 2 in doiANI, sau mai multi ani, ex. 5, de asemenea, in functie de leg.de la stat la stat, obligatorie inainte de vanzare, la transferul proprietatii intr-un alt stat cu legislatie diferita sau tranzitarea unui stat cu leg. diferita. -galon benzina NY cca 2, 57$ -altceva?
Raporteaza abuz de limbaj |