Info
x
ignoranta vine ca potopul"- reflexii,cugetari,aforisme
|
Doamne_Ajuta 7 mesaje Membru din: 25/02/2009 Oras: Giurgiu |
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 12:27
Acestea imi apartin.
"Astăzi,dușmanii lui Hristos nu-L mai răstignesc.De frica să nu învieze iarași.Afirmă pur și simplu că nu există." (Gavriil STIHARUL) În iad nu ai nevoie de chibrituri. (Gavriil STIHARUL) "Definiția rugăciunii?Roagă-te!" (Gavriil STIHARUL) |
|
Doamne_Ajuta 7 mesaje Membru din: 25/02/2009 Oras: Giurgiu |
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 13:01
Un site sigur care contine aforisme de-ale mele si de-ale altora este acesta: www.intelepciune.ro/ Acolo sunt postate aforisme ale unor autori consacrati care merita mai multa atentie(decat cele ale mele). Mai sunt si altele,dar nu sunt asa de sigure. |
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 23:11
1. Oamenii răuvoitori cred că vă fac mult bine dacă nu vă fac rău. (Esop, sec.VI, î.H.)
2. Tot ce se târăște are parte de lovituri. (Heraclit din Efes, 576-480, î.H.) 3. Cultura multilaterală nu te învață și înțelepciunea. (Ibid.) 4. Disciplina este izvorul succesului. (Eschil, 525-456, î.H.) 5. Adevărata înțelepciune constă în a nu părea înțelept. (Ibid.) 6. Nu ducem niciodată lipsă de prieteni când îi chemăm la masă; rămân puțini în clipele grele ale vieții. (Theognis, sec.VI, î.H.) 7. Fii sigur că un stat în care nu există pedeapsă pentru neobrăzare și pentru libertatea de a face orice sfârșește prin a se prăbuși. (Sofocle, 496-406,î.H.) 8. Nu există bucurie mai mare decât cea neașteptată. (Ibid.) 9. Omul cu adevărat superior este omul prudent atunci când chibzuiește, pentru că analizează toate riscurile posibile, dar care este cutezător când trebuie să acționeze. (Herodot, 484-420, î. H. ) 10. Începutul nu lasă să se întrevadă sfârșitul. (Ibid.) |
|
lerolv4 282 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 23:20
Eu cred in ceva mare, decat care altceva mai mare nu poate exista.
De la sublim la ridicol e doar un pas, deci grija pe unde calcati. Reflectii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!!ii!! |
|
Fosta membra 9am.ro 23 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 07:00
Multa dreptate aveti !
|
|
eduard87_2005 77 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 14:33
cool pictures got-you.org
|
|
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 20:05
1. Este mai valoroasă o clipă de viață adevărată decât anii trăiți într-o tăcere de moarte. (Mihail Bakunin, 1814-1876)
2. Nu este un bun soldat cel ce nu visează să devină general. (Alexandr Pogosski, 1816-1874) 3. Este mai ușor să nemulțumești cea mai mare parte a oamenilor decât s-o mulțumești. (Kozma Prutkov) 4. Respectându-te pe tine însuți, impui respectul celorlalți. (Fiodor Dostoevski, 1821-1881) 5. Dacă vrei să învingi lumea toată, învinge-te pe tine însuți. (Ibid.) 6. Cine nu știe să fie servitor, nu va putea fi stăpân. (Anton Cehov, 1860-1904) 7. Viața nu trebuie arătată așa cum este, ci așa cum o vezi în vis. (Ibid.) 8. Cum ce nu știi e mult mai mult decât ce știi, nu vorbi mult ! (Ramon Llull, 1235-1315) 9. E cu păcat să nu crezi, și o greșeală să crezi totul. (Fernando de Rojas, 1465-1541) 10. Este învins doar cel ce crede că este. (Ibid.) 11. Unii cred că ceilalți greșesc drumul dacă nu-l urmează pe al lor. (Ludovic de Granada, 1504-1588) 12. A fi împăcat cu tine însuți este cel mai bun mijloc de a începe să fii împăcat cu ceilalți. (Luis de León, 1527-1591) 13. Cea mai bună apărare contra insultelor este să le disprețuiești. (Mateo Aleman, 1547-1614) 14.Înțelegerea greșită a adevărului nu înlătură adevărul. (Vissarion Bielinski, 1811-1848) |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 20:49
Cel mai inalt grad al intelepciunii umane,este sa stii sa-ti adaptezi caracterul imprejurarilor si sa-ti pastrezi sufletul calm,in ciuda furtunilor din afara. -Daniel Defoe-
Ca regula generala,nici un om in incurcatura nu e complet cinstit. -William Makepeace Thackeray- Tara fagaduintei este intotdeauna in partea cealalta a desertului. -Havelock Ellis- Ideea fixa care a dus la mai multe crime decat toate celelalte dereglari ale firii omenesti,nu este niciodata mai de temut decat atunci cand isi pune masca dragostei. -John Galsworthy- Sa crezi ca o fiinta nu sufera pentru ca ochii ei nu exprima nimic,este o greseala usor de savarsit. -Graham Greene- |
|
|
|
|
lyly 500 mesaje Membru din: 20/08/2008 Oras: Petrosani |
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 21:03
Conștiința valorează cât o mie de martori. (Quintilianus)
Un om tare, când e lovit, își sporește puterea. (Seneca) Răbdarea este amară, dar dă roade dulci. (persan) Cine trăiește numai pentru el, cu drept cuvânt este mort pentru alții. (Syrus) Mulți își ascund caracterul fals și viclean, adaptându-se după împrejurări. Dar întotdeauna timpul scoate la iveală caracterul fiecăruia. (Theognis) |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 16:27
Adevarul are timp dar minciuna este tare grabita.
Cu dracul te impaci bine pana ii arati crucea. Tuturor, un Paste fericit ! Gigi. |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 23:39
În amânare se afla primejdia. (persan)
Stradania tineretii este odihna batrânetii. (persan) Pretul tineretii la batrânete se apreciaza. (turc) Adesea din cauza deliberarii dispare prilejul. (Syrus) O parte din timp ne este rapita, alta ne este sustrasa, alta se scurge. Dar cea mai urâta pierdere este aceea datorita neglijentei. Si daca vei voi sa bagi de seama vei vedea ca cea mai mare parte a vietii noastre o pierdem facând ce nu trebuie, o mare parte nefacând nimic, întreaga viata, facând altceva. (Seneca) Nu este sigur în ce loc te asteapta moartea: de aceea asteapt-o tu pe ea în orice loc. (Seneca) Noi murim în fiecare zi, caci în fiecare zi (ni) se ia o parte a vietii; chiar când crestem, viata descreste. (Seneca) Fiecare clipa a vietii este un pas catre moarte. (Corneille)Cel care asteapta moartea moare de doua ori. (Bulwer Lytton) Pasul dintre timp si vesnicie este scurt, dar teribil. (Scott) Gigi. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 05:07
Asa e, in iad nu ai nevoie de chibrituri, si nici factura la utilitatile energetice nu vine.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 09:49
Nu trebuie sa incercam a vindeca trupul fara a cauta sa vindecam sufletul.( Socrate)
Sufletul omului are nevoie de frumusetea adevarata mai mult decat de paine.(D. H. Lawrance) Traieste pentru a-i ridica pe altii, nu pentru a-i demola. Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. Constiinta este acea voce care ne ajuta sa ramanem mici chiar si atunci cand facem lucruri mari. Prieten ti-e cel care ghiceste totdeauna cand ai nevoie de el. Nu judeca niciodata actiunile cuiva pana nu-i cunosti adevaratele motive. |
|
taniamanole 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sighetu Marmatiei |
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 16:38
Intre tine si...Dumnezeu
Randurile de mai jos se gasesc pe frontispiciul orfelinatului pe care Maica Tereza l-a fondat la Calcutta, in India. Oamenii sunt adesea neintelegatori, irationali si egoisti... Iarta-i,oricum. Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intentii ascunse... Fii bun,oricum. Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati... Cauta succesul, oricum. Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela... Fii cinstit si sincer, oricum. Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi... Fii fericit, oricum. Binele pe care il faci azi, oamenii il vor uita maine... Fa bine,oricum. Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata de ajuns... Da-i lumii tot ce ai mai bun, oricum. La urma urmei este intre tine si Dumnezeu... N-a fost niciodata intre tine si ei, oricum. Daca ni s-ar permite sa ne traim viata fara a intalni obstacole, am fi limitati. Nu am putea fi atat de puternici cum suntem. Nu am putea zbura NICIODATA! Am cerut putere... Si viata mi-a dat dificultati pentru a ma face puternic. Am cerut intelepciune... Si viata mi-a dat probleme ca sa le rezolv. Am cerut prosperitate... Si viata mi-a dat un creier si muschi pentru a munci. Am cerut sa pot sa zbor... Si viata mi-a dat obstacole de a le depasi. Am cerut iubire.. Si viata mi-a dat oameni pe care sa ii ajut in problemele lor. Am cerut favoruri... Si viata mi-a dat potential. Nu am primit nimic din ce am cerut... Dar am primit tot ce aveam nevoie. Traieste-ti viata fara frica, ataca toate obstacolele si demonstreaza ca le poti surmonta...... |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 9 Mai 2009, ora 20:13
Nu sta in spatele meu, este foarte posibil sa nu merg in directia dorita de tine, nu te aseza nici in fata mea, nu ai de unde stii daca te urmez, mai bine stai alaturi de mine si fi prietenul meu.
Niciodata n-am stiut cine sunt eu, pana cand nu am cunoscut oameni, dar cine sunt oamenii cu adevarat, va ramane un mister pentru mine totdeauna ... |
|
floatunu 47 mesaje Membru din: 29/04/2009 Oras: Piatra Neamt |
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 00:16
Poarta de aur
Iubirea alunga teama. Ea rascumpara o multime de pacate. Este absolut invincibila. Nu exista dificultate pe care sa nu o invingi, cand iubesti destul de mult; Nicio boala pe care sa nu o vindeci, cand iubesti destul de mult; Nicio usa pe care sa nu o deschizi, cand iubesti destul de mult; Nicio apa pe care sa nu o treci, cand iubesti destul de mult; Niciun zid pe care sa nu-l darami, cand iubesti destul de mult; Niciun pacat pe care sa nu-l rascumperi, cand iubesti destul de mult. Indiferent cat de grele sunt problemele, cat de fara speranta pare totul, cat de incurcat e totul, cat de mare este greseala. Daca intelegi pe deplin iubirea, le vei risipi. Daca ati putea iubi suficient de mult, Ati fi cea mai fericita si mai puternica fiinta din lume. Emmet Fox |
|
floatunu 47 mesaje Membru din: 29/04/2009 Oras: Piatra Neamt |
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 00:25
De la: taniamanole, la data 2009-05-08 16:38:12Intre tine si...Dumnezeu Mi-ati luat-o inainte, doamna... ar fi fost primul citat pe care l-as fi postat. |
|
9am043072 12 mesaje Membru din: 2/05/2009 |
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 20:45
|
|
9am173099 1 mesaj Membru din: 14/11/2009 |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 02:25
De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-10-30 06:54:46Ignoranta vine din faptul ca lumea a uitat sa citeasca si s - a lasat robita de televizor . Daca omenirea doreste ca civilizatia sa supravetuiasca , trebuie sa redescopere CARTEA ! |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 12:11
Nu exista oglinda care sa reflecte mai bine imaginea omului, decat cuvintele sale.
Juan Luis VIVES Prin critica trebuie sa ajuti, nu sa distrugi. MONTESQUIEU Succesul este un pasaport valabil oriunde. Claude LELOUCH Un profesionist rezolva problemele inainte ca ele sa devina urgente! Arnold H. GLASGOW Un bun politician este doar acela care nu confunda sloganurile cu solutiile. Edward R. MURROW Analfabetul viitorului nu va mai fi cel care nu stie sa citeasca, ci cel care nu stie sa inteleaga. Alvin TOFFLER Toti suntem ignoranti, dar nu in aceleasi probleme. Will ROGERS Virtutea are milioane de admiratori si prea putini imitatori. Claude BOISTE Cine nu munceste nici nu se grabeste. CONFUCIUS "În politică, prostia nu este un handicap". (Napoleon Bonaparte) |
|
Fosta membra 9am.ro 1276 mesaje Membru din: 7/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 14:13
"Omul se impiedica uneori de adevar,dar cel mai adesea el se ridica si isi continua drumul"(W.Churchill)
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 15:36
Miincarea prea buna e cea care ne face sa tinem regim cu mincare mai proasta.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fabritzio_USA 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Campulung Muscel |
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 12:56
Buna Tania, Mi-a placut mult citatul dat de tine!
Multa Binecuvantare. |
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 12:24
Viata nu e numai o contemplare intelegatoare, plina de mila, fata de tine sau fata de altii, ci si o lupta necurmata impotriva piedicilor care se opun realizarii binelui, frumosului, dreptatii, fie in viata ta, fie in aceea a semenilor tai. ( Ion Agarbiceanu)
Durerile altora le uita omul usor. Poate nici nu le simte cu adevarat, decat daca e martor la ele . ( Ion Agarbiceanu) Opinia publica este regina lumii, pentru ca prostia este regina prostilor. (Nicolas Chamfort) Respectul pentru adevar reprezinta inceputul intelepciunii. (Aleksandr Ivanovich Herzen) Dupa toate probabilitatile, frica este cea mai chinuitoare dintre senzatiile proprii naturii umane. (Aleksandr Ivanovich Herzen) |
|
gabymarinescu_pulsar 375 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 21:08
Exista niste legi nescrise care randuiesc in asa fel lucrurile incat nu aceia ce au mai multa constiinta sau o minte luminata sa fie instaritii unei societati,si Romania nu face exceptie de la aceasta regula.Ba chiar as putea spune(risc sa fiu acuzat de rea credinta)ca la noi lucrurile stau chiar mai accentuat in aceasta directie!E aproape un paradox sa vezi ca bogatii de la noi se pot numi Becali,Vanghelie,Mazare,si destui altii asemeni lor,oameni ce in general "nu dau pe dinafara de cultura,iar la polul opus destui oameni ce au stat in viata lor cu nasu'n carti.Nu vi se pare ca la noi acest fenomen nu tocmai grozav pt a ne lauda cu el,este mai pregnant?Nu stiu de ce eu asa am impresia,poate gresesc....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 21:15
De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2010-03-16 21:08:32Exista niste legi nescrise care randuiesc in asa fel lucrurile incat nu aceia ce au mai multa constiinta sau o minte luminata sa fie instaritii unei societati,si Romania nu face exceptie de la aceasta regula.Ba chiar as putea spune(risc sa fiu acuzat de rea credinta)ca la noi lucrurile stau chiar mai accentuat in aceasta directie!E aproape un paradox sa vezi ca bogatii de la noi se pot numi Becali,Vanghelie,Mazare,si destui altii asemeni lor,oameni ce in general "nu dau pe dinafara de cultura,iar la polul opus destui oameni ce au stat in viata lor cu nasu'n carti.Nu vi se pare ca la noi acest fenomen nu tocmai grozav pt a ne lauda cu el,este mai pregnant?Nu stiu de ce eu asa am impresia,poate gresesc.... nu gresesti.....
Raporteaza abuz de limbaj
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 23:38
De la: taniamanole, la data 2009-05-08 16:38:12Intre tine si...Dumnezeu
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 00:18
De la: floatunu, la data 2009-05-10 00:16:13Poarta de aur
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 07:33
De la: herra, la data 2010-03-16 21:15:56De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2010-03-16 21:08:32Exista niste legi nescrise care randuiesc in asa fel lucrurile incat nu aceia ce au mai multa constiinta sau o minte luminata sa fie instaritii unei societati,si Romania nu face exceptie de la aceasta regula.Ba chiar as putea spune(risc sa fiu acuzat de rea credinta)ca la noi lucrurile stau chiar mai accentuat in aceasta directie!E aproape un paradox sa vezi ca bogatii de la noi se pot numi Becali,Vanghelie,Mazare,si destui altii asemeni lor,oameni ce in general "nu dau pe dinafara de cultura,iar la polul opus destui oameni ce au stat in viata lor cu nasu'n carti.Nu vi se pare ca la noi acest fenomen nu tocmai grozav pt a ne lauda cu el,este mai pregnant?Nu stiu de ce eu asa am impresia,poate gresesc.... Oamenii ce fac bani, oamenii de actiune nu stau cu nasul in carti. Dar sint perioade in viata unui om, in care poti fi de actiune sau altele in care sa studieze. Deci nu e regula. Si un om nu e batut in cuie sa fie toata viata numai intr-un fel. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 5 Ianuarie 2014, ora 18:26
Omul este ca un magnet...atrage lucruri bune,dar si rele....
Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
|
|