back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Tzeapa a' la grawe

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

dannys962

1 mesaj
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 13:46

Vai de capul nostru
Cumva credeti ca o Societate de asigurare e ca la LOTO?
Depui cateva milioane si iei cateva zeci ?
Ati auzit de notiunea de " protectie "?
Viitor de AUR tara noastra are !!!!!!

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 15:35

In continuarea explicatiilor date de aynunyvers2008, mona_simona2002 si unflatu2003 mai adaug urmatoarele: pe cei care intereseaza cu adevarta aceste probleme, in legatura cu programul Safe Life al Comp. GRAWE pot sa-mi solicite orice explicatii direct pe adresa mea gigilipianu@yahoo.com. Pentru ceilalti care numai sa discute asa fara nici-un scop doar de informare, va mai spun ca aceste programe se fac sub protectia legii si a contractului primit. A incepe o discutie despre derularea unui contract de peste 25, 30 ani sau mai stiu eu cat cand ele nici nu se fac sub 10 ani, este fara sens. Are sens pentru cine crede ca va imbatrani sau se poate imbolnavi si vrea sa-si protejeze familia. Mai ales pentru cei care pleaca in strainatate. Cu rabdarea treci marea. Daca avem rabdare sa treca anii prevazuti in contract atunci putem judeca in ce masura ni s-a atribuit un profit bun sau nu. Exista pentru cine are probleme deosebite, reducerea la minim a valorii de plata, suspendarea platii din al 2-lea an si chiar incetarea pe anumite perioade a platilor fara a pierde banii. Poti scoate 30% din ce ai depus dupa 5 ani, 60% din suma depusa dupa 10 ani si 100% din totalul sumei depuse dupa 15 ani. Si multe alte protectii si repartizarea a 85% din profitul anual obtinut aferent al sumei depuse s.a.m.d. Dar ce discutam noi aici daca nimeni nu vrea sa inteleaga cu adevarat. Astept totusi solicitari de la cei care doresc cu adevarat sa stie ceva despre aceste programe. Logos.

medichit

14 mesaje
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 22:14

am tot citit postarile despre "tzeapa a'la Grawe".
Nu trebuie sa ne mai mire nimic astazi, ne putem astepta la orice.
Asigurarile(doar ele)din punctul meu de vedere sunt 90% fictiune si 10% adevar cand incaseaza primele.
Acest articol poate fi fie o realitate trista a acelui client care a patit-o, semnand orbeste ca si-n cazul creditelor,neascultand ce i s-a spus de catre agent(daca nu l-o fi mintit frumos), necitind nici macar dupa semnare contractul acasa in linist, sau un interes al unor persoane de a destabiliza un sistem( indiferent care ar fi el).
Asadar nu va mirati cand auziti astfel de vorbe, traim unde? " In Romania si ne ocupa tot timpul ! "

andreealex_2005

12 mesaje
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 01:41

De la: medichit, la data 2009-02-12 22:14:05am tot citit postarile despre "tzeapa a'la Grawe".
Nu trebuie sa ne mai mire nimic astazi, ne putem astepta la orice.
Asigurarile(doar ele)din punctul meu de vedere sunt 90% fictiune si 10% adevar cand incaseaza primele.
Acest articol poate fi fie o realitate trista a acelui client care a patit-o, semnand orbeste ca si-n cazul creditelor,neascultand ce i s-a spus de catre agent(daca nu l-o fi mintit frumos), necitind nici macar dupa semnare contractul acasa in linist, sau un interes al unor persoane de a destabiliza un sistem( indiferent care ar fi el).
Asadar nu va mirati cand auziti astfel de vorbe, traim unde? " In Romania si ne ocupa tot timpul ! "

andreealex_2005

12 mesaje
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 01:43

te inseli!!!Cunosc persoane care au beneficiat atit de asigurarea de viata cu capitalizare cit si de asigurarea de sanatate

andreealex_2005

12 mesaje
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 01:46

inainte de a semna contractul e mai bine sa il citesti iar consultantul firmei de asigurari trebuie sa-ti explice toate conditiile si sa-ti prezinte programul care ti se potriveste(in functie de sex ,virsta, ocupatie etc)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 20:01

In primul rand trebuie sa te decizi la ceea ce-ti doresti. Sa strangi bani singur , sa te ajute altcineva sau sa joci ca nebunul la LOTO sau ruleta in speranta ca o sa traiesti bine tot restul vietii.Sunt oamnei care aleg una din aceste variante si mai sunt oamnei care nu aleg nimic ,deci piata asigurarilor de viata nu este pentru toata lumea si nu o sa fie niciodata . Cei care au o alta parere sunt cei care nu doreau decat sa castige bani repede si multi ,nicidecum sa fie protejati ei sau in caz de probleme membrii familiei.Mentalitatea noastra este sa traim acum cat mai bine ,sa facem copii, sase duca la munca ca 'si eu am muncit de la 16 ani" uitand ca acesti copii nu au ales sa vina ei pe lume ci noi i-am fortat (dorit). In concluzie produsul acesta este nou pt.romani ,este dificil ,este inteles prost si probabil ca nu oricine are nevoie de el ,iar cine are nevoie de el vrea sa-l aiba fara eforturi mentionand simplu : "nu am bani"
Nu are acum nu o sa aiba nici mai tarziu ,ne-am invatat cu "protectia" ,falsa de altfel,statului si ne este greu sa ne descurcam singuri.

cristea_ralucaoana

3 mesaje
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 14:22

draga monica nu mai face pe victima si nu incerca sa acuzi grawe eu am asigurare la grawe si recomand cu incredere aceasta companie cred ca este cea mai sigura si transparenta dupa piata
ma puteti contacta la 0730479978 va pot ajuta in acest sens

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 17:00

Vreau sa mai subliniez cateva aspecte legate de asigurările de viață (in general) poate unii vor decide sa-si planifice viitorul.

Dacă vrem să ne bucurăm de libertate și securitate, noi, ca indivizi, trebuie să ne asigurăm aceasta în primul rând prin propriile noastre eforturi. Asigurările de viață oferă oamenilor metoda cea mai eficientă pentru a realiza securitatea economică. Există 4 amenințări majore la adresa securității economice a fiecăruia dintre noi:
I.DECESUL
II.BĂTRÂNEȚEA
III.INVALIDITATEA
IV.SANATATEA

De ce cumpără oamenii asigurări de viață? Toată lumea consideră că economisirea de bani reprezintă un imperativ pentru securitate. Oamenii vor să economisească dar în același timp să se și bucure de prezent, ceea ce face ca de multe ori economisirea să fie dificilă dacă nu chiar imposibilă.

Plata unei prime de asigurare către o companie creează un patrimoniu imediat constând din întreaga sumă pe care o persoană dorește să o economisească (suma asigurată)

Asigurarea de viață oferă oamenilor posibilitatea creării imediate a unui patrimoniu și să plătească pentru acesta în cele mai ușoare condiții posibile. Chiar dacă plățile în contul primei pot constitui uneori o povară, reprezentand cca. 8-12% din venitul anual) avantajele și beneficiile depășesc cu mult costurile.

O altă rațiune pentru care oamenii cumpără o asigurare de viață este protejarea familiei pe termen mediu si lung. Asigurarea este singurul instrument financiar din lume pentru a realiza economii și care asigură în mod simultan protejarea familiei, acest lucru fiind garantat. Câștigăm o avere în timpul unei vieți, problema este cât de mult economisim din ea. Economisirile regulate aduc cel mai mare venit atunci când ai nevoie, când veniturile ți se reduc sau sunt eliminate din cauza vârstei înaintate.

Cheltuielile asociate cu pensionarea nu pot fi evitate. Dacă un individ nu a acumulat suficiente fonduri pentru o pensionare confortabilă atunci el trebuie să continue să muncească și la o vârstă înaintată, dacă este sănătos și dacă poate găsi de lucru. Cel mai adesea banii care se câștigă cel mai greu sunt banii câștigați după o experiență de o viață.

În ce investim de obicei banii?
•Acțiuni și alte valori mobiliare (piata de capital)
•Depozite bancare (economii pe termen scurt cu dobanzi fixe afisate anual)
•Proprietati Imobiliare – case, terenuri
•Aur
•Valută
•Obiecte de artă
•Bonuri de trezorerie
•Titluri de stat, certificate de depozit si asigurări cu capitalizare

Rolul consultantului financiar este sa identifice nevoile dvs. de economisire si să vă ajute să alegeti una sau mai multe forme de economisire combinate, potivite cu varsta, sexul, profesia, familia si veniturile dvs.

Asigurarea este un instrument financiar-bancar care te ajuta pe tine sau pe familia ta sa cazi mereu in picioare, orice s-ar intampla in viitorul apropiat sau indepartat.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 17:07

MECANISMUL DE FUNCȚIONARE AL UNEI ASIGURĂRI DE VIAȚĂ

Asigurarea de viață este o proprietate creată instantaneu în momentul achitării primei rate de primă.

ASIGURAREA DE VIAȚĂ este o metodă de garantare și conservare a proprietăților unei familiei în cazul unei situații neașteptate astfel încât să nu fie afectate celelalte forme de economisire:
-depozitul bancar – la termen
-acțiunile a caror vanzare precipitata poate produce pierderi
-casa, terenul – uneori subevaluate la tranzactii de nevoie

ASIGURAREA DE VIAȚĂ este o metodă de protejare valorilor umane; indemnizația pentru invaliditate asigură independența materială și spirituală a persoanei în cazul imposibilității obținerii unui venit prin muncă (spre deosebire de pensia de invaliditate oferita de stat).

ASIGURAREA DE VIAȚĂ este o metodă prin care se asigură independența financiară în cazul unui accident sau îmbolnăvire care necesită spitalizare sau o intervenție chirurgicală costisitoare.

ASIGURAREA DE VIAȚĂ acoperă un credit, o ipotecă sau ratele de la cumpărarea unui produs, garantând proprietatea.

ASIGURAREA DE VIAȚĂ poate constitui un capital de investit pentru o persoană tânără, la începutul perioadei productive.

Sunt două categorii de persoane:
- cei care cheltuiesc tot ce castiga și
- cei care înainte de a cheltui, economisesc.

În timp, cei din prima categorie ajung să lucreze pentru cei din a doua categorie... si uramsii lor la fel.

ASIGURAREA DE VIAȚĂ conservă o afacere în favoarea asociaților, în cazul decesului unuia dintre ei.

ASIGURAREA DE VIAȚĂ este produsul care acoperă în mod real necesitățile în caz de deces sau supraviețuire ale unei persoane sau familii.

ASIGURAREA DE VIAȚĂ poate rezolva problemele care apar între moștenitorii unei proprietăți în cazul decesului părinților, inclusiv cheltuielile notariale de succesiune.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 17:18

Exista in Romania doua tipuri de asigurari de viata:

1. Asigurarile traditionale - Asigurarile de viata traditionale sunt asigurari care ofera clientilor garantii considerabile, de obicei un beneficiu fix garantat in caz de deces sau la maturitate(final de contract). Asiguratorul trebuie sa acorde aceste garantii indiferent de costurile pe care le implica si sa ramâna solvabil, ca cerinta a clientului si a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. In acest caz asiguratorul trebuie sa investeasca cu precautie sporita, in special in obligatiuni guvernamentale sau alte instrumente de plata sigure.
Clientul beneficiaza astfel de produse sigure si dobanzi garantate. In prezent exista sute de tipuri de asigurari de viata de la AIG, Generali, Grawe, ING Nederlanden, Interamerican s.a.m.d.

2. Asigurarile UNIT- LINKED - Asigurarile de viata de tip unit-linked sunt asigurari pe baza de investitii, care ofera nu numai protectia prin asigurare, ci si posibilitatea investirii. Prima pe care o plateste asiguratul este investita intr-unul sau mai multe fonduri de investitii puse la dispozitie de catre asigurator, din care asiguratul primeste apoi o cota parte (un anumit numar de “unit-uri”). Asiguratul are dreptul de a opta pentru fondurile si structura in care se vor investi primele platite de el, având posibilitatea ca, pe parcursul derularii asigurarii sa schimbe aceasta structura. Conditia pentru a putea participa la aceste fonduri de investitii este de a cumpara o asigurare de viata.

Daca in cazul asigurarilor de viata traditionale riscul investitiei apartine companiei de asigurari (in consecinta asiguratorul va investi banii cu mare prudenta, de obicei in depozite bancare si obligatiuni de stat, care desi nu aduc profituri mari, sunt sigure), la asigurarile unit-linked riscul investitiei apartine contractantului, beneficiile obtinute din investitii depinzand de performanta fondurilor de investitie create si puse la dipozitie de asigurator.

In Romania se vand asigurari unit-linked in special prin Allianz-Tiriac si ING, dar exista multe alte polite unit-linked oferite de aproape toate companiile mari de asigurari care opereaza in Romania.

Sper ca nu v-am plictisit si informatiile risipesc o parte din ceata care planeaza inca asupra acestor instrumente moderne de economisire si protectie. In occident ele sunt uzuale. La noi, din pacate, sunt primite cu reticenta inca si foarte putin intelese si utilizate.

tuturor si daca nu ati facut-o inca, faceti-va cat mai curand o asigurare de viata cu capitalizare sau o pensie privata.

9am005835

4 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 17:17

De la: caiustimar, la data 2008-11-11 14:10:22LA AIG E la fel insa nu capeti nimic!!!

Eu am platit 7mil timp de 3 ani si nu am mai vazut nimic, m-am ales cu polita si chitantele de plata.Adica cu 0 lei. Nu investiti nici acolo iar daca ati facut acest pati recuperati ce mai puteti ca nu sint solvabili.

Asta e in Romania... nu se citesc nici macar etichetele produselor pe care le cumparam din alimentara, termenul de garantie... daremite contracte de asigurare... clauze contractuate... etc.

Acolo sunt stipulate toate aceste obligatii ale asiguratilor si ale asiguratorului in caz de risc asigurat.

Nu degeaba in tarile civilizate aceste societati functioneaza de sute de ani si-si despagubesc clientii in caz de nenorociri si clientii nu raman pe drumuri in caz ca patesc ceva....

Mai verifica ceea ce spui...
O zi frumoasa.

jojondurant

148 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 17:39

Baiatul meu a avut proasta inspiratie(naiv ca orice tanar,determinat de alt naiv) sa faca pe 20 de ani Asigurare de viata la AIG. Am platit 3 ani. Primul an 9 mil.
lei. Al doilea an,am platit peste 10 mil. lei Al treilea an am platit 11mil. si ceva. Anul trecut am primit o polita de aparoape 12 mil. lei M-am infuriat si am reziliat contractul chiar cu riscul de a pierde suma data,dar cu certe perspective de a salva viitoarele polite. Contractul lor e beton. Al tau ca asigurat este aproape o cacialma. Au insistat sa renunt,puteam plati polita peste clauza impusa de ei(termenul dupa care daca n-ai platit in timp pierzi tot ce ai depus)
Am fost intransigent si am solicitat rascumpararea clauzei,si restituirea sumei partiale (cam o treime din suma depusa pana atunci)
Dupa 3 luni am primit suma de cca 9 mil.lei(900 roni)
AIG este o societate de Asigurari falimentara,cat mai e timp retrageti-va din ea. Altfel veti depune niste bani intr-un sac fara fund ca sa-i vedeti la sfantul asteapta. Dupa 20 de ani ori moare magarul(AIG),ori se pierde samarul.

9am005835

4 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 19:00

De la: jojondurant, la data 2009-03-05 17:39:08Baiatul meu a avut proasta inspiratie(naiv ca orice tanar,determinat de alt naiv) sa faca pe 20 de ani Asigurare de viata la AIG. Am platit 3 ani. Primul an 9 mil.
lei. Al doilea an,am platit peste 10 mil. lei Al treilea an am platit 11mil. si ceva. Anul trecut am primit o polita de aparoape 12 mil. lei M-am infuriat si am reziliat contractul chiar cu riscul de a pierde suma data,dar cu certe perspective de a salva viitoarele polite. Contractul lor e beton. Al tau ca asigurat este aproape o cacialma. Au insistat sa renunt,puteam plati polita peste clauza impusa de ei(termenul dupa care daca n-ai platit in timp pierzi tot ce ai depus)
Am fost intransigent si am solicitat rascumpararea clauzei,si restituirea sumei partiale (cam o treime din suma depusa pana atunci)
AIG este o societate de Asigurari falimentara,cat mai e timp retrageti-va din ea. Altfel veti depune niste bani intr-un sac fara fund ca sa-i vedeti la sfantul asteapta. Dupa 20 de ani ori moare magarul(AIG),ori se pierde samarul.

Imi pare rau ca la semnarea unui contract clientii nu se intereseaza, nu citesc contractul. Fiul dvs a incheiat un contract in care i se stipuleaza acea valoare de rascumparare a contractului inainte de termenul de finalizare al acestuia. La inceputul contractului banii platiti catre asigurator merg preponderent catre asigurare si contractul nu capitalizeaza, pe masura ce contractul inainteaza in timp primeste o valoare tot mai mare de rascumparare. "Babeste" spus, in general daca clientul doreste rezilierea contractului inainte de jumatatea lui va primi mai putini bani decat a platit, de ja mijlocul duratei contractuale va avea un beneficiu financiar in cazul rezilierii acestuia. Ca ati platit in fiecare an mai mult pentru contract este foarte bine, ati aliniat contractul la inflatie. Faptul ca ati primit mai putini bani la rascumparare este normal, firma si-a asumat riscul intamplarii unor evenimente nefericite cu fiul dvs timp de 3 ani si cand a inceput contractul sa capitalizeze l-ati reziliat.
Ma lovesc des de astfel de cazuri in care clientul doreste sa beneficieze de protectie, de capitalizare iar dupa unul 2 sau 3 ani se razgandeste si rupe acel contract. La momentul semnarii contractului clientul isi da acordul ca timp de 20 de ani va plati acea suma de bani, iar firma isi ia raspunderea ca-i va despagubii eventualele nenorociri ce pot aparea pe perioada lui, iar daca nu se intampla nimic isi va lua banii platiti si un profit. Astfel a beneficiat clientul de protectie timp de 20 de ani si a reusit sa-si si puna ceva bani deoparte.
In Romania am convingerea ca daca ar mai aparea un CARITAS, acela ar functiona extraordinar de bine. Romanului ii place sa se imbogateasca peste noapte, astazi sa dea 1000 de lei si daca se poate peste o luna sa ia 10000 de lei.
In tarile civilizate si cu o cultura a asigurarilor firmele functioneaza de sute de ani, credeti ca aceasta recesiune va afecta atat de mult societatiile de asigurari? Cred ca nu deoarece au mai trecut si prin altele si aici ma refer la razboaiele mondiale si recesiunea de dupa.
M-am cam aprins. Cred in acest sistem, lucrez in el si platesc bani grei pe contractele personale si ale familiei. Cu respect.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 6 Martie 2009, ora 15:34

De la: jojondurant, la data 2009-03-05 17:39:08Baiatul meu a avut proasta inspiratie(naiv ca orice tanar,determinat de alt naiv) sa faca pe 20 de ani Asigurare de viata la AIG. Am platit 3 ani. Primul an 9 mil.

Putea sa aleaga un contract cu prima anuala fixa sau unul cu prima anuala crescatoare. Din ceea ce scrieti aici rezulta ca:
- fiul dvs. a ales un contract cu prima anuala crescatoare
-- din moment ce v-ati enervat pe tema asta si ati facut scandal la societate pentru rascumparare n-ati citit contractul si nici consultantul nu l-ati intrebat de ce va vine tot mai mult de plata an de an;
- nu cunoasteti sau nu ati inteles clauzele contractuale
- nu stiti ce reprezinta valoarea de rascumparare nici acum, dupa 3 ani
- ati reziliat un contract incheiat pentru 20 de ani inainte de termen, dupa numai 3 ani si va mirati ca n-ati incasat decat o mica parte din ce bani ati depus acolo?
- AIG nu este o firma falimentara ci o firma la care capitalul majoritar apartine in acest moment statului american, iar cand ati incheiat dvs. contractul era o societate privata
- sumele asigurate si valorile de rascumparare sunt garantate prin mai multe legi, iar despagubirea clientilor se face integral de catre firma AIG la finalul contractului (daca ea mai exista atunci) sau de catre reasiguratorii ei sau fondul de garantare al asiguratilor depus la Trezoreria Romaniei.

Si ar mai fi multe de spus....

zabavacristi

1 mesaj
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 15:53

sunt putini care inteleg sensul unei asigurari de viata cu acumulare de capital si optiune de pensie privata.multi cred ca statul le va da pensie.sa astepte.romani nu cauta altceva decat sa le pice de sus sa vada unde sunt zilele berii ,micii si gratarele iar cand nu vor mai putea sa munceasca ies in strada si tipa cat ii tine gura sa le dea statul bani de lemne sau mai stiu ce.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 6 Martie 2009, ora 15:55

Exista contracte de asigurare cu prima anuala fixa si suma asigurata "batuta in cuie" pe intreaga durata a contractului si exista contracte cu suma asigurata si prima anuala crescatoare sau indexata cu inflatia.

De exemplu - un client care a incheiat o polita la ING (ALEGERE ALEATORIE, firma era pe piata romaneasca in 1992).

Contract cu durata de 20 de ani si suma asigurata 30 milioane lei in anul 1992 insemna valoarea unui apartament de doua camere in Cluj Napoca. Atat costa un apartament in Cluj in 1992, cam 30 milioane lei vechi. Clientul alege sa platesca o prima de asigurare fixa de 10 mii lei/an. Aceasta prima de 10.000 lei vechi/an reprezenta echivalentul unui salariu mediu brut lunar la acea vreme, adica vreo 8% din venitul anual al persoanei.

Daca a ales un contract cu suma asigurata si prima fixa in fiecare an, a continuat sa plateasca 500 mii lei vechi/an in cei 17 ani care au trecut de atunci si suma asigurata i-a ramas 30 milioane lei.

Ce mai poate cumpara in 2009 clientul nostru cu acesti bani si cat reprezinta 500 mii lei/an raportat la veniturile actuale ale clientului? ...mai nimic, nu-i asa? Acest contract de asigurare expira in 2012 (spuneam ca s-a incheiat pe 20 de ani). Credeti ca acel client va fi multumit cu suma pe care o va incasa dupa 20 de ani de plata? Vreo 30 milioane + profitul politei, afica cca. 100 milioane lei vechi???

Acelasi client avea posibilitatea sa opteze in 1992 pentru un contract cu prima crescatoare sau un contract care se indexeaza anual functie de inflatie. Daca ar fi ales aceasta varianta, acelasi client avea de plata in 2009 vreo 10 -12 milioane lei vechi/an (prima de asigurare indexata cu inflatia) iar suma asigurata din contract crestea de la 30 milioane la cca. 1 miliard lei vechi. La la finalul contractului, in 2012 clientul care a platit prima crescatoare avea de incasat suma asigurata = 1 miliard + profitul politei (dobanda tehnica garantata si rezerva matematica). Cum credeti ca arata clientul care incaseaza 2-3 miliarde dintr-o polita de asigurare in anul 2012? Eu cred ca fericit si multumit.

Cam asta n-ati inteles domnule, referitor la polita AIG a fiului dvs.

jojondurant

148 mesaje
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 20:01

Tot respectul pentru profesionalismul dvs ca agenti de asigurari si mai ales pentru faptul ca reprezentati interesele Firmelor. Voi fi mai explicit.
Suma initiala asigurata a fost de 14.812,40 lei cu o rata anuala de 833,32 lei.
Dece 833,32lei? O impartire simpla la 20 de ani ar fi revenit 740,62 lei.
Suma asigurata pentru clauza de indexare era de 3110,60 lei,pt. o rata de 174,99 lei. Dece 174,99 lei? cand prin aceeasi operetie ar fi revenit 155,30 lei.
Altfel spus; 833,32 x 20 = 16666,40 lei
174,99 x 20 = 3499,80 lei.
Acestea ar fi trebuit sa fie sumele asigurate plus beneficiul de cateva zeci de
mii lei.
In schimb la sfarsirul celor 20 de ani se obtinea:

14.812,40 + 3.110,60 + 195,11 + 2 beneficii neestimate,dar care n-ar fi depasit de doua ori 195,11 lei. In total ar fi fost o afacere din care sigur nu scoti pe cat bagi.
Presupunand ca suma: 16666,40 + 3499,80 o depui intro banca doar cu 4%
pe an(cea mai mica dobanda) ar fi rezultat dupa 20 de ani cca 28231 lei.
Asadar,am citit bine contractul si mai bine pun anual 1200 lei la o banca
si voi avea un profit pe masura. Daca veti spune ca nici o banca nu e sigura,atunci cu atat mai putin o societate de Asigurari.
AIG a mai solicitat de la guvernul american inca 50 miliarde de dolari.
Ofera garantie,nu ofera? Mona@ fii fericita,fa un contract la AIG ca apoi sa te muti intr-un apartament peste 20 de ani! Toate cele bune!

cristea_ralucaoana

3 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:23

eu sunt agent grawe si vreau sa va spun celor care nu au incredere ca este o companie ft serioasa iar noi nu ne mintim clientii ci ducem o lupta de constientizare .iar comisioanele se dau tot timpul la termen asa ca veniti la un inerviu la grawe sa va convingeti ca nu vorbesc aberatii . asa ca pentru cine doreste mai multa siguranta asupra viitorului sau eu il pot ajuta cu mai multe detalii. mail ul meu este: cristea_ralucaoana@yahoo.com

cristea_ralucaoana

3 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:26

aa si inca ceva grawe ofera INDEXARE adica banul nu se devalorizeaza !!!

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 13:05

Desi am mai scris anterior, fetele au explicat foarte bine unele probleme dar domeniul este vast. Sunt carti intregi despre aceste tipuri de economii dar cine sa le citeasca ? Asa cum spunea cineva ca unii romani ar arunca mai repede niste bani la un CARITAS decat la aceste societati de asigurari. Dar nu numai. Zilnic, aproape, aruncam bani mult mai multi pe telefoane, pe benzina intr-o deplasare de cateva sute de metri, pe alimente si bauturi nesanatoase, pe diferite chiciuri, intr-un cuvant pe orice in afara de economii. Si viata curge in continuu intr-un singur sens iar sansele noastre de adapost la batranete sunt din ce in ce mai mici si cu cat se intampla aceste cheltuieli nenecesare mai mult cu atat suntem mai buni de chefuri. Din pacate aceasta este situatia si este greu sa lupti cu aceste deprinderi si conceptii. Ma bucur totusi ca mai sunt unii tineri si tinere care constientizeaza acest lucru. Logos.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 17:31

De la: jojondurant, la data 2009-03-06 20:01:35Tot respectul pentru profesionalismul dvs ca agenti de asigurari si mai ales pentru faptul ca reprezentati interesele Firmelor. Voi fi mai explicit.
Suma initiala asigurata a fost de 14.812,40 lei cu o rata anuala de 833,32 lei.
Dece 833,32lei? O impartire simpla la 20 de ani ar fi revenit 740,62 lei.
Suma asigurata pentru clauza de indexare era de 3110,60 lei,pt. o rata de 174,99 lei. Dece 174,99 lei? cand prin aceeasi operetie ar fi revenit 155,30 lei.
Altfel spus; 833,32 x 20 = 16666,40 lei
174,99 x 20 = 3499,80 lei.
Acestea ar fi trebuit sa fie sumele asigurate plus beneficiul de cateva zeci de
mii lei.
In schimb la sfarsirul celor 20 de ani se obtinea:

14.812,40 + 3.110,60 + 195,11 + 2 beneficii neestimate,dar care n-ar fi depasit de doua ori 195,11 lei. In total ar fi fost o afacere din care sigur nu scoti pe cat bagi.
Presupunand ca suma: 16666,40 + 3499,80 o depui intro banca doar cu 4%
pe an(cea mai mica dobanda) ar fi rezultat dupa 20 de ani cca 28231 lei.
Asadar,am citit bine contractul si mai bine pun anual 1200 lei la o banca
si voi avea un profit pe masura. Daca veti spune ca nici o banca nu e sigura,atunci cu atat mai putin o societate de Asigurari.
AIG a mai solicitat de la guvernul american inca 50 miliarde de dolari.
Ofera garantie,nu ofera? Mona@ fii fericita,fa un contract la AIG ca apoi sa te muti intr-un apartament peste 20 de ani! Toate cele bune!

Buna ziua!

Da, problema este foarte complicata. Cum zicea cineva jmai sus... sunt carti intregi care ar trebui citite ca sa intelegeti totul. Prima mea corectie este ca exista o mare diferenta intre agentii de asigurari = angajatii unei companii de asigurari si brokeri= consultanti financiari care reprezinta interesele clientilor in raport cu firmele si casele de asigurari, "avocatul" clientului, daca vreti!

Din calculele pe care le-ati facut mai sus reiese ca despre componenta de protectie a politei n-ati inteles nimic! Sumele asigurate NU se aleg asa cum ati calculat dvs. acolo. Ele se aleg in baza unor date statistice referitoare la populatia unei zone/tari, prelucrate cu ajutorul unor programe complexe de computer cu ajutorul matematicii actuariale.

Cateva criterii importante in alegerea unei sume asigurate sunt:
- speranta medie de viata a populatiei din zona/tara in care se incheie asigurarea,
- riscurile specifice de tara, de zona - exemplu poluarea zonei, cutremure, tsunami; frecventa si structura imbolnavirilor cronice si a bolilor profesionale;
- sexul si profesia asiguratului,
- venitul anual mediu al persoanei asigurate s.a.m.d.

In calculele de mai sus dvs. ati considerat ca toti banii pe care-i plateati dvs. anual pentru contractul de asigurare al fiului mergeau la investitii, ceea ce este eronat. In orice asigurare de viata cu acumpulare de capital, indiferent de la ce companie este si ce tip de program alegeti, banii pe care-i platiti merg in 3 locuri:
1. in fondurile de urgenta (din care vor fi despagubiti cei care decedeaza sau se imblonavesc pe durata contractului) = sa zicem 10% din bani
2. in taxe si comisioane (inclusiv salariile agentilor si personalului administrativ al firmei de asigurari)= alti 10% din bani
3. in investitii = cca. 80% din bani

Polita se numeste ASIGURARE DE VIATA CU ACUMULARE DE CAPITAL si are doua evenimente principale asigurate:
a) decesul asiguratului in timpul contractului si
b) supravietuirea asiguratului

Exista clauze suplimentare de protectie si de investitie pe care puteti sa le alegeti sau nu, implicit platiti sau nu platiti pentru ele.

Daca ati vrut ca o parte mai mare din bani sa mearga la investitii, trebuia sa alegeti doar asigurarea de baza - deces din orice cauza si capitalizare sau pachet de baza + o clauza suplimentara de depozit.

Mai buna decat rascumpararea era varianta de suma asigurata redusa sau varianta de indexare din doi in doi ani (un an plati indexate, in urmatorul neindexate- caz in care suma asigurata crestea din doi in doi ani, nu anual si platile la fel).

In a doua jumatate a contractului ati fi putut opta pentru un contract liber de prime (dupa 10 ani) adica in care sa nu mai plateati nimic, nici o suma anuala, dar contactul mergea inainte cu suma asigurata si beneficiile recalculate.

Constat ca nu ati inteles clauzele de protectie! Ceea ce am scris eu mai sus este o mica parte din consilierea pe care trebuia sa o primiti de la cel care v-a incheiat contractul, atunci si ulterior.

Sa-i transmiteti ca-mi datoreaza comisionul pentru ca l-a incasat pe degeaba din moment ce contractul e lapsat si dvs. nemultumit si nedumerit :)))))

In caz de deces al asiguratului, familia (beneficiarii politei) incaseaza indemnizatia de deces si/sau celelalte sume asigurate prevazute in contract, integral, indiferent de momentul decesului persoanei asigurate. Adica, daca dvs. ati fi platit doar prima transa din acest contract= 833,32 lei si fiul dvs. ar fi decedat (Doamne fereste) de un cancer galopant, sa zicem, la o luna sau doua dupa ce ati platit 833,32 lei, dvs. ca beneficiar ati fi incasat suma asigurata, adica 14.812,4o lei chiar daca ati platti doar 833 lei.

Daca depuneati acesti 833 lei la banca cu dobanda de 4% anual, asa cum spuneti, ati fi scos de la banca tot atatia bani in caz de deces al fiului dvs. 833 lei, corect? Nimeni nu stie cu precizie ziua propriului sau deces, deci incercati sa realizati ca e putin probabil ca decesul sa survina in ziua de scadenta a nu s-ar fi intamplat intr-o zi de scadenta a depozitului bancar.

De unde provin acesti bani din care sunt despagubite familiile celor care decedeaza in tipul contractului? Din acel fond de urgenta pe care l-am amintit mai sus si care functioneaza ca un fel de CAR, daca vreti.

Statistic se stie ca 36 de persoane din 100 nu ajung la varsta standard de pensionare (60 ani femeile, 65 ani barbatii), iar polita de asigurare de viata tocmai asta protejeaza, familiile acelora care nu apuca pensia. Problema este ca nu se stie care anume dintre cei 100 vor supravietui si care sunt cei 36 care nu vor supravietui? Deci... la acel fond de garantare participa toti cei 100 de asigurati, dar numai 36 dintre contracte vor beneficia de aceste indemnizatii de deces. Acesti bani se pierd, nu se regasesc la sfrasitul programului pentru ca PROTECTIA costa!!!! Nimeni nu face asigurarea de viata in ieea ca va fi printre cei 36, dar daca se intampla sa fie, familia va primi niste compensatii materiale.

Mie una nu-mi pare rau de cei 10% din bani pe care-i platesc an de an pentru fondurile de urgenta. Eu prefer sa fiu printre cei care supravietuiesc, sa pierd acesti bani anual si sa-mi iau indemnizatia de supravietuire la final, pensia privata.

Daca in contractul de asigurare mai aveati si alte clauze de protectie - dublul sumei asigurate in caz de deces din accident (inclusiv accident rutier) invaliditate partiala sau totala din boala sau accident, fracturi, arsuri, spitalizare din boala si/sau accident, interventii chirurgicale etc. pentru fiecare dintre ele, firma de asigurari a constituit un fond de urgenta. Fiecare asigurat isi doreste sa Nu beneficieze el de aceste fonduri de urgenta, dar... din pacate, unii vor avea nevoie de acesti bani.

2. supravietuirea = motivul pentru care facem de fapt asigurarea de viata, este acumularea unui fond de pensie suplimentar sau economisirea pur si simplu, adica la finalul contratului, daca asiguratul este in viata, sanatos, voios, voinic, ia suma asigurata la acel moment + 10% din suma asigurata + beneficiul din investitii (partea aceea despre care spuneti ca este inestimabila). Eu vreau sa va intreb daca dvs. platiti CAS si CASS pentru pensie de la statul roman si asigurare de sanatate? Dupa 30 sau 40 de ani de munca, statul roman va spune cati bani os a luati ca si pensie de stat?

nu mai am timp acum sa scriu, dar o sa revin cu detalii daca mai doriti.

Sandel

271 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 11:30

Acest caz nu e o teapa. Orice client . poate beneficia din partea consultantului de un desfasurator si va vedea ce poate primi in orice an in momentul retragerii banilor SA plus rezervele suplimentare acumulate pana in anul respectiv. Abia dupa 6-7 ani rezervele suplimetare cresc , insa nu se recomanda retragerea banilor decat dupa cel putin jumatate din perioada de contractare, pt ca pe o perioada mai mica banii depusi de client nu produc mai nimic. Pe o perioada de 20 de ani, la cele mai bune produse , SA plus rezervele suplimentare acumulate totalizeaza cel putin de doua ori pe cat s-a depus ( pt persoane sa zicem pana la 35 de ani in momentul contractarii- evaluare orientativa, depinde de produs, sex, varsta, etc). Eu sunt consultant Grawe si nu as fi ales aceasta companie daca nu as crede in ea si in siguranta care mi-o ofera, mai ales ca nu investeste banii clientilor la bursa, decat la cererea acestora prin produsul Unit Linked. Efoarte mult de spus despre acest caz pt a lamuri persoana in cauza, o intrevedere pt lamurirea tuturor detaliilor dureaza cel putin o ora. Rog toate persoanele ce cred ca "au luat teapa" de la Grawe sa discute cu un consultant si sa se lamureasca despre ce inseamna o asigurare de viata , adica o investitie pe termen lung. Va pot oferi mai multe informatii daca doriti.

Regret ca traiesc in Romania
Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2009, ora 20:26

Sistemul de pensii publice european, pensia de stat asa cum este ea cunoscuta astazi, pilonul I, cea pe care o asteapta toti romanii dupa o viata de munca, a fost gandita de Bismarck in sec. XIX, pentru conditiile anilor 1870-1880. Se mai numeste si "acordul pas cu pas" adica generatia tanara care este activa cotizeaza la sistemul public de pensii cu o parte din salariu, iar pensionarii aflati in plata primesc acesti bani sub forma de pensie. Sper ca macar atat s-a inteles in Romania ca ceea ce vi se trage lunar din salariu sub forma de CAS nu vi se aduna la pusculita de catre statul roman, intr-un cont personal, din care veti fi platiti la pensie.

In sec. XIX speranta de viata era scazuta, chiar sub varsta de pensionare, dar sistemul este depasit (si este normal sa fie asa dupa 200 de ani), iar pensiile de stat sunt mizerabuile in zilele noastre. Acest sistem de pensii, nereformat, va da faliment inainte ca incalzirea planetei sa scufunde sub ape batranul continent ori ca un asteroid dusmanos sa loveasca Terra… chiar si inainte ca bravii ecologisti sa ne salveze punand lumea in miscare cu energia produsa de morile de vant.Problema pensiilor este o bomba cu ceas. Nemultumirile pensionarilor romani cresc an de an mai ales dupa 1990, de cand numarul contribuabililor la sistemul public de pensii tot scade in timp ce numarul pensionarilor este in continua crestere.

Masurile luate de statul roman sunt legate de cresterea varstei standard de pensionare, nu de suplimentarea veniturilor la fondul de pensii. Varsta de pensionare pentru femei a inceput sa creasca, de la 57 la 60 de ani, iar a barbatilor, de la 62 la 65 de ani. Stagiul minim de cotizare, de la 10 la 15 ani, iar cel maxim, de la 25 de ani pentru femeie si 30 de ani pentru barbati, la 30, respectiv 35 de ani. Si tot nu este suficient.

Raportul cotizanti - pensionari a scazut dramatic in ultimii 20 de ani, de la 3,43 in anul 1990, la numai 0,79 in 2003. In plus, in 2007, doar 59 la suta din populatia activa a Romaniei avea un loc de munca, deci contribuia la sistemul public de pensii.

daca in 1990 pensia de stat reprezenta cca 60% din ultimul salariu pentru o persoana care iesea la pensie, in 2007 pensia de stat reprezinta cca. 30% din acest salariu. Stie cineva cat va reprezenta pensia de la stat cand va iesi el la pensie? Cum se compenseaza peirdearea a 40 sau 70% din venit? Evident, prin economisire intr-un sistem de pensii private sau cu ajutorul unor contracte private, asigurari de viata cu capitalizare in urma carora se obtine o suma de bani care poate fi ridicata integral sau sub forma de pensie privata.

Spre deosebire de statul roman la care cotizati 30 sau 40 de ani si luati o pensie de nimic, companiile de asigurari va garanteaza protectie pe durata contractului, iar la sfarsitul lui o suma de bani = suma asigurata sau suma asigurata + indexarea si va da in plus si o cota de participare la profitul din investitii ai acestor bani.

Unele companii mai acorda si un bonus de fidelitate de cca. 5% sau 10% din suma asigurata pentru clientii fideli care si-au dus contractul pana la sfrasit.

Cam asta ar fi, in linii mari, diferenta dintre "teapa sigura" pe care o luati de la de la statul roman si presupusa "teapa" de la companiile de asigurari.

Asa ca va recomand sa va faceti asigurari de viata cu capitalizare sau pensii private pana nu e prea tarziu. La 60 sau 70 de ani, cu minunata pensie de la statul roman veti fi muritori de foame, veti bate inutil la poarta Caselor de Pensii si Asigurari Sociale de Stat pentru recalculare si/sau veti fi nevoiti sa munciti sau sa va tina copiii din salariile lor, daca le vor avea!

Nu doresc asta nimanui, dar cam asta ar fi trebuit sa auziti de la consultantii care v-au facut programe financiare de asigurare si economisire la Grawe, AIG, ING, Generali, Interamerican, Allianz s.a.m.d. ca sa stiti pentru ce platiti acei bani in fiecare an, sa nu vi se mai para ca luati tzepe.

nicol_tudor

1 mesaj
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 13:01

nu pot da faliment. pai AIG? pe ce lume traiesti. tu chiar inghiti gogosi din astea? normal ca pot da faliment si dau faliment. si grawe poate da filemt. oricine.

florynro4

41 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2009, ora 13:19

De la: nicol_tudor, la data 2009-03-18 13:01:49nu pot da faliment. pai AIG? pe ce lume traiesti. tu chiar inghiti gogosi din astea? normal ca pot da faliment si dau faliment. si grawe poate da filemt. oricine.

nicol, draga, AIG NU O SA DEA NICIODATA FALIMENT!!! decat daca se intampla vreo calamitate care sa devasteze america (si nu ma refer la dezastre financiare!) sau daca america va fi ravasita de un razboi nuclear ceva.
administratia americana nu isi permite sa lase AIG sau CITI GROUP sa falimenteze, deoarece i-ar costa mai mult plata somajului pentru atatia angajati si cheltuieli de despagubire decat sa ii sprijine financiar sa supravietuiasca. in cel mai rau caz le vor fi nationalizate temporar prin infuzii de capital. de exemplu CITI este deja in proportie de 90% nationalizat (statul detine 90% din actiuni in urma ajutoarelor financiare acordate acestui concern financiar)
si, crede-ma ca nu iti spun povesti, pentru ca pana mai acum doua saptamani am lucrat la bursa si asemenea stiri le sorbeam la cafeaua de ora opt in fiecare dimineata

florynro4
Sandel

271 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2009, ora 14:06

De la: nicol_tudor, la data 2009-03-18 13:01:49nu pot da faliment. pai AIG? pe ce lume traiesti. tu chiar inghiti gogosi din astea? normal ca pot da faliment si dau faliment. si grawe poate da filemt. oricine.

Cum ar putea da Grawe faliment?

Regret ca traiesc in Romania
minerva_petcu

4 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 13:56

teapa nu ti-au dat-o ei, tu nu stii nici macar sa citesti un contract!
rascumpararea nu este recomandata la nici o societate de asigurare, asta poti sa verifici!
la rascumparare iei valoarea de rascumparare, plus capitalizare daca exista, ceea ce ai si primit!
ca sa iei banii care i-ai depus, in cazul rascumpararii- deci inchiderea contractului, ar trebui sa platesti macar o treime din durata acelui contract!
rascumpararea nu e recomandata mai devreme, puteai sa-ti ingheti contractul si iti faceai altul la alta societate, daca asta iti doresti!
dar iti garantez, ca nu vei gasi altul mai bun!
oricum, documenteaza-te ca sa nu patesti la fel, sau mai rau, peste 5 ani

minerva_petcu

4 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 14:01

sumele asigurate se calculeaza altfel, in funcie de prima de asigurare, durata, virsta de intrare in program, sex! nu se inmulteste prima cu durata!
poate si la banca ei aceeasi suma dupa acelasi nr de ani, dar nu ai protectia in cazul decesului, asig de viata!

9am3656

1 mesaj
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 16:40

la fel m-i s-a intamplat si mie cu AIG., DESI NU CREDEAM CA O ASTFEL DE COMPANIE SE POATE COBORI LA ACEST NIVEL.E O MAREEEEEEEEE TZEAPA. traIm in tara tuturor posibilitatilor, asa ca orice e posibil in RO.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Tzeapa a' la Grawe
Mergi la: