back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Cum sa fim mai puternici, mai buni si mai fericiti ?

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:
 
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Buzau

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:53

Campania 2% - pentru copiii bolnavi de cancer!

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie pentru Asociatia P.A.V.E.L., informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Ce ofera Asociatia P.A.V.E.L.?

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;
- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;
- furnizarea de suport material familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, proteze mamare, scaune mobile, medicamente,..);
- face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;
- organizeaza evenimente pentru copiii spitalizati;
- ofera terapie prin joc la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica;
- ofera consilierea psihologica pacientilor si familiilor;
- face lobby si advovacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Conform prevederii 2% din Codul Fiscal (art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) ai optiunea de a decide cum sã fie cheltuiti 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Aceastã suma nu e o donatie, nici o sponsorizare. De fapt, doar ‘bagi mana in buzunarul statului’ si directionezi procentul de 2% pentru a ajuta. Pot parea sume mici, dar, potentialul lor poate fi semnificativ.

Trebuie sã alegeti o singurã organizatie neguvernamentalã!!

Alocarea a 2% nu este o obligatie!
Este un drept si o optiune care aratã dorinta de a-i ajuta pe altii, de a decide ce se intampla cu impozitele noastre!

Aceasta suma va invitam s-o directionati pentru sponsorizarea Asociatiei P.A.V.E.L., ale carei activitati aveti ocazia sa le aflati din acest site.
Lupta cu maladia numita cancer este una de uzura si doar cei care o duc zi de zi stiu cat de grea este.
In marinimia dumneavoastra aveti acum ocazia sa va alaturati noua si va asiguram ca banii dumneavoastra vor fi utilizati pentru ajutorarea celor napastuiti.

Astfel:
- ii ajutati pe cei suferinzi;
- va implicati in viata comunitatii;
- va exprimati un drept democratic;
- luati decizii privind fondurile din bugetul statului;
- va simtiti util si implicat într-o cauza care merita;

Ce trebuie sa faceti ?

Completezi Formularul 230 (Declaratia de venit global): « Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual » cu datele tale de identificare si cu datele noastre. Cititi si Instructiunile de utilizare ale acestor formulare.

Daca obtineti, pe langa salarii si alte venituri, veti completa Formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.

La destinatia fondurilor veti trece:
- Denumire organizatie neguvernamentalã : Asociatia P.A.V.E.L.
- Adresa: Sos. Mihai Bravu 311 - 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti
- Cod de identificare fiscala : 8956076
- Cont Bancar (IBAN) : RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01 , BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti

Acest formular trebuie depus anual pânã la data de 15 mai. Se depune direct la registratura organului fiscal în raza cãruia aveti domiciliul fiscal sau prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie , informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Acum, PENTRU CA STII, POTI SA AJUTI!



Dana P


Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Emyna

30 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 28 Martie 2009, ora 14:28

De la: gigilipianu, la data 2009-02-12 23:18:36Imi pare rau pentru degenerarea discutiilor. Am sperat ca cei tari, puternici, fericiti si bogati ne vor da si noua niste sfaturi, retete despre cum au reusit. Dar vad ca nu avem cu cine vorbi. Nu am avut norocul sa avem si astfel de oameni pe FORUM. Se pare ca cei care sunt oameni de succes nu au timp pentru a scrie pe FORUM. Eu sper totusi ca va apare cineva care sa spuna si ceva mai serios. Daca nu, voi incepe eu sa vin cu niste idei. Logos.[/quo


Nu pot vorbi in numele altuia, fericirea este ceva atat de relativ, de personal incat mi se pare de prisos sa dau sfaturi. In schimb pot spune ce ma face pe mine mai fericita: sa ma trezesc dimineata si sa vad un cer senin, sa aud pasarile ciripind si glasurile copiilor primavara (eu asa stiu ca vine primavara...in spatele blocului se aud copiii jucandu-se si va asigur ca pentru mine este cea mai placuta galagie), sa reusesc sa fac macar un lucru folositor pe zi, altfel as simti ca a trecut ziua degeaba, sa pot mirosi freziile, florile mele preferate sau sa citesc o carte buna, pe care chiar daca nu am avut bani sa o cumpar, am imprumutat-o de la o biblioteca. Mai spun? Ca mai am lucruri care ma pot face fericita chiar si pentru cateva minute. Doar ca sunt lucruri mici, nu sunt asa "maretze" cum le vroiai tu. Pentru mine sunt bune deoarece imi aduc aminte ca traiesc si ca am resurse interioare. Si asta imi da putere.
Poate ca fiecare ar avea posibilitatea sa gaseasca in jur lucruri pentru care sa se declare multumit ... ce credeti?
Iar banii.... ce sa mai spun? Deunazi o doamna spunea ca nu are bani ... sa isi ia o casa. Altii nu au bani sa isi ia o paine. Iar o prietena imi spunea ca a avut o singura data bani cu adevarat: atunci cand a avut un milion pe care nu il astepta si nu a avut pe moment pe ce sa il cheltuie. Nu erau multi bani, dar era un surplus.
Concluzia.... oare nu este si avutia relativa?

Va salut :)


Fosta membra 9am.ro

7 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 28 Martie 2009, ora 15:11

pentru fiecare din noi, fericirea poate inseamna altceva.pentru a fi puternic, nu cred ca ai nevoie neaparat de bani, ei se duc, iti acorda o siguranta materiala si bineanteles in anumite situatii iti pot deschide " o usa inchisa".. eu vad un om puternic fiind o persoana distinsa, un om care nu incalca principii si norme si se mentine vertical in orice situatie ar intampina.oare suntemi noi un popor de oameni puternici? voi ce ziceti? da, este imaginea ideala de a fi bogat, frumos,fericit,istet. sant atribute pe care nu si le asuma fiecare om, macar de ar incerca sa invete .,sa beneficieze de tot ce ne a lasat Dzeu, cred ca atunci am deveni mai transparenti cu noi si cu ceilalti, sa daramam zidul amaraciunii care s a lipit pe fata si viata noastra.


gigilipianu

443 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 29 Martie 2009, ora 11:01

Asa este Alina, poti fi fericit si singur intr-o pestera. Fiecare poate percepe intr-un mod foarte diferit fericirea. Uneori acelasi individ dar in perioade de timp diferite percepe altfel fericirea. Puterea insa exista doar raportate la relatiile cu semenii si societatea iar aceasta se obtine in primul rand prin informatie. Se spune ca: "Cine detine informatia, are puterea." Si banul te poate ajuta sa detii puterea, dar banul in sine nu reprezinta puterea. Doar ca foarte multi asa cred ca banul ar fi totul. Banul este ca o acvila mare care te poate urca pe cele mai inalte culmi de unde iti poate da drumul sa cazi in prapastie. Bogat nu inseamna doar sa ai o caruta cu bani. Poate insemna desigur sa ai o sumedenie de copii si nepoti pe care ai reusit sa-i educi cum trebuie si sa nu prididesti sa petreci alaturi de ei clipele cele ma fericite. Pentru ce ti-ar mai trebui bani ? Ca sa le dai lor ? Apoi inseamna ca nu i-ai educat cum trebuie si atunci in loc de fericire ai parte numai de necazuri. Ar mai fi multe de spus dar astept si alte pareri. Logos.


Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 29 Martie 2009, ora 13:09

De la: gigilipianu, la data 2009-03-29 11:01:21Asa este Alina, poti fi fericit si singur intr-o pestera. Fiecare poate percepe intr-un mod foarte diferit fericirea. Uneori acelasi individ dar in perioade de timp diferite percepe altfel fericirea. Puterea insa exista doar raportate la relatiile cu semenii si societatea iar aceasta se obtine in primul rand prin informatie. Se spune ca: "Cine detine informatia, are puterea." Si banul te poate ajuta sa detii puterea, dar banul in sine nu reprezinta puterea. Doar ca foarte multi asa cred ca banul ar fi totul. Banul este ca o acvila mare care te poate urca pe cele mai inalte culmi de unde iti poate da drumul sa cazi in prapastie. Bogat nu inseamna doar sa ai o caruta cu bani. Poate insemna desigur sa ai o sumedenie de copii si nepoti pe care ai reusit sa-i educi cum trebuie si sa nu prididesti sa petreci alaturi de ei clipele cele ma fericite. Pentru ce ti-ar mai trebui bani ? Ca sa le dai lor ? Apoi inseamna ca nu i-ai educat cum trebuie si atunci in loc de fericire ai parte numai de necazuri. Ar mai fi multe de spus dar astept si alte pareri. Logos.


pentru mine..conteaza mai mult bogatia spirituala...ea ramane eterna..cea materiala este pe moment...este o bogatie efemera care nu duce intotdeauna la fericire. Dar nu strica daca le detii pe amandoua.


tilsor

1415 mesaje
Membru din: 2/02/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Martie 2009, ora 17:15

De la: mari_uka, la data 2009-03-29 13:09:00
De la: gigilipianu, la data 2009-03-29 11:01:21Asa este Alina, poti fi fericit si singur intr-o pestera. Fiecare poate percepe intr-un mod foarte diferit fericirea. Uneori acelasi individ dar in perioade de timp diferite percepe altfel fericirea. Puterea insa exista doar raportate la relatiile cu semenii si societatea iar aceasta se obtine in primul rand prin informatie. Se spune ca: "Cine detine informatia, are puterea." Si banul te poate ajuta sa detii puterea, dar banul in sine nu reprezinta puterea. Doar ca foarte multi asa cred ca banul ar fi totul. Banul este ca o acvila mare care te poate urca pe cele mai inalte culmi de unde iti poate da drumul sa cazi in prapastie. Bogat nu inseamna doar sa ai o caruta cu bani. Poate insemna desigur sa ai o sumedenie de copii si nepoti pe care ai reusit sa-i educi cum trebuie si sa nu prididesti sa petreci alaturi de ei clipele cele ma fericite. Pentru ce ti-ar mai trebui bani ? Ca sa le dai lor ? Apoi inseamna ca nu i-ai educat cum trebuie si atunci in loc de fericire ai parte numai de necazuri. Ar mai fi multe de spus dar astept si alte pareri. Logos.


pentru mine..conteaza mai mult bogatia spirituala...ea ramane eterna..cea materiala este pe moment...este o bogatie efemera care nu duce intotdeauna la fericire. Dar nu strica daca le detii pe amandoua.

Perfect de acord.....cit de minunat e sa te gindesti ..DEPARTE....si cita fericire poti stringe in suflet cind stii ca in curind ajungi ...ACASA...


Maranatha
ada11_me

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Iasi

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 13:16

Inca nu s-a inventat reteta perfecta pentru astea 3 calitati deci sincer nici de acum incolo oricat s-ar intreba omul intre pauzele lungi si dese, cheia marilor succese de la birou sau indiferent de jobul care-l are..nu ai cum sa multumesti nici macar poporul unei singure tari daramite poporul intregii planete cu aceeasi reteta despre cum sa fii mai puternic, mai bun , mai fericit...pentru ca insasi cuvintele astea 3 sunt intelese diferit de la tara la tara de la continent etc...pornind de la niste idei poti ajunge departe dar niciodata nu vom sti adevarul gol-golut..au mai incercat si altii..si uite ca saracii s-au dus in alta lume incercand sa rezolve misterul si esuand cu niste retete care in timp nu au mai fost valabile..nu sunt o persoana care da sfaturi si cred ca e mai bine asa pt. ca nimeni oricat de experimentat ar fi nu poate sa stie exact situatia altuia si poate foarte bine reteta de succes pt el sa nu se poata aplica la altcineva..s.a.m.d..dar ca topic de forum merge si voi incheia intr-o nota pozitiva...increderea in sine e f. importanta si sanatatea si de asemenea felul in care tratezi lumea cu care vii in contact, ar mai fi dar..va mai las si pe voi... Paste Fericit va doresc!


lyly

500 mesaje
Membru din: 20/08/2008
Oras: Petrosani

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 14:15

Ajutand pe semenii nostri aflati in necaz si in suferinta putem spune ca suntem oameni buni si cu credinta in Dumnezeu.

Ce parere aveti despre "sanatate" in romania si medicii care iau mita pentru a ne trata.

www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20612/Ce-parere-aveti-des...

‘’Eu personal am avut un accident in luna august 2008 in care mi-am fracturat piciorul stang,avand o fractura dubla deschisa deglezna.Am fost transportat la spitalul clinic de urgenta CONSTANTA(acolo a fost accidentul) unde am fost supus unei interventii chirurgicale.La nici o saptamina au intervenit niste complicatii si m-au operat din nou.Am fost transferat la Husi fara a m-i se m-ai face radiografii cum era normal cu toate ca am platit cu varf si indesat iar piciorul meu sta si acuma dupa 8 luni nevindecat.Tibia are o deplasare de aproape 5(cinci)cmiar peroneul are o distanta intre oasele rupte de 2(doi)cm.Spuneti d-stra oricare vreti sa va spuneti parerea pe forum in ce mod a-si fac acesti medici datoria fata de cetatean luandu-i si banii si pleaca si nevindecat.La Husi aceiasi poveste,mi-au pus gips l-am tinut75 de zile, m-i l-au scos si nu mi-au facut nici aici radiografie dupa scoaterea gipsului.Ce sfaturi imi puteti da? ce ar trebui sa fac avand in vedere ca toata tara asta e corupta???’’

Am nevoie de ajutor

www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/19254/am-nevoie-de-ajutor...

‘’nu stiu cum as putea primi ajutor la problema care ma macina de ff multa vreme.Sunt o tinara de 34 de ani,pe linga care viata a trecut,lasind urme adinci in sufletul meu.In urma cu 21 de ani am suferit un groaznic accident de tren un urma caruia mi s-a schimbat viata radical.Eram eleva la un liceu de chimie industriala si doream sa devin farmacista.Nu mi s-a mai implinit aceasta dorint nicicand.Ani care au urmat ,nu au fost altceva decat pins suferinta si iar suferinta.Izolarea mea in casa ,era inevitabila din moment ce locuiam- si inca locuiesc la etajul 2-de unde imi este foarte greu sa cobor,iar pe linga asta nu vrea sa supun pe nimeni unui astfel de efort decat in cazuri de urgenta,cum ar fi mersul la controale medicale.Atrebuit sa astept 21 de ani ca sa imi dea primaria o bucata de pamint sa pot sa-mi construiesc o casa.Am cerut apoape in fiecare an ceva-un apartament la parter ,o casuta sau pamint- ca sa pot sa cobor de la etaj.Deabea anul acesta s-a gasit si pentru mine aceasta bucata de pamint(300mp)Speram sa fac un imprumut la bancaca sa pot sa imi fac macar fundatia,ca altfel in 12 luni mi se ia inapoi acest pamint,dar cand cei de acolo au vazut ca sunt persoana cu handicap locomotor permanent,mi-au spus ca nu se dau credite la astfel de persoane.Din acea zi sunt disperata,chiar nu stiu ce sa fac...sau ce am de facut...Stiu decat atat ca daca nu voigasi intelegere din partea oamenilor cu suflet,visul meu de a avea ocasa cat de mica de unde sa pot iesi usor din casa,sa fiu si eu utila societatii in vreun fel sau altul ,se va spulbera. ‘’



Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:21

sincer sa fiu nici nu am citit ...prostiile astora ...care se exhiba pe acest forum...
adica cum sa fii fericit ?
fericirea prostilor are doua segmente...
una,sa ai bani ...multi...
si alta sa fii un prost - prost !
eu prefer sa fiu un ...nefericit...adica unul care nu este cu voi ...daca vreti dumneavoastra !!!!!!!!!!!!!!!


si electronica !
gigilipianu

443 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 11:59

Tuturor participantilor de pe acest topic si altora de pe FORUM care-l deschid, le doresc multa sanatate, impliniri si un Paste fericit ! La multi ani ! Gigi.


pescarul12345

17 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 11:12

in societatea romaneasca "zarurile au fost aruncate "s-au definitivat clasele sociale si nimic si nimeni nu le va schimba ?!.se stie cum s-au imbogatit unii si alti si cum au ajuns sa-si cumpere imunitatea ajungand in parlament .romania stat infectat cu virus mafiot ? ceea ce-i mai trist este ca nu ne ducem calare peste ei la vot si ...fiecare cu constiinta lui ,pune stampula unde vrea.sus , jos ,eu le-am pus-o peste tot.sansele unei revolte stil cisinau nu sunt excluse.dar ce folos ,virusul a ajuns la cap.si... uni au memoria scurta si ... vai de noi si de viitor.dar cui ii pasa.daca infractorul de drept comun," gainarul "presedintele basescu va castiga inca un mandat,inseamna ca intr-adevar romania a devenit stat mafiot si nu mai sunt sperante.o mana de bogati care conduc efectiv romania si restul, iar de rest nu-i intereseaza .am ajuns negrii pe plantatia numita romania.si ca sa raspund la intrebare,BOBALNA si FLAMANZI,ati auzit de ele ? .doar asa numai asa. uni au uitat de DEC 1989.SA NU UITE GUVERNANTI CA POATE FI SI UN DECEMBRIE 2009 COMBINAT CU BOBALNA SI FLAMANZI . ?!


Ebony

14969 mesaje
Membru din: 5/01/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 18:22

De la: nastasemihail, la data 2009-02-04 04:09:34Eu cred ca as fi fericit daca cineva mi-ar trage un sut in fund cind trebuie. Problema este ca nu prea sint oamenii de genul asta, merg atit de repede "ca racesc la cap de la curentul din timpul mersului", e real.
M-as considera puternic daca as avea taria sa nu ma uit in spate la "binevoitorul cu sutul".
Bun as fi daca nu l-as injura si as lua partea buna din sut.
Apropo, centrul energetic al fericirii este intre picioare, fara gluma.
Centrul energetic al vointei este in dreptul stomacului iar al bunatatii se pare ca tine de inima. Cine are inima puternica practic rezista la multe rele care i se intimpla.
Deci toate cele 3 elemente nu prea pot fi judecate cu creierul, nu au corespondenta clara pe cele 3 centre energetice ale capului.

Mai puternici..:.trecand peste toate greutatile vietii.,Mai buni :deschizandu-ne inima.,Mai fericiti ...:daruind si primind iubire si respect...


Fosta membra 9am.ro

964 mesaje
Membru din: 7/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 00:27

Cum sa fim mai puternici, mai buni si mai fericiti ?!! Consumand Coca Cola si Red Bull si nu strica si putina marijuana.


Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Ninu

58 mesaje
Membru din: 27/04/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 14:07

Acuma chiar in Romania,mi se pare un pic deplasat.Pai uita-te bine in jur si judeca ce vezi,nu ce vezi nu ce auzi.Plecand de la promisiunile celor pentru care ne dam peste cap sa-i alegem-eu cred ca e degeaba-si ajungand la viata noastra de zi cu zi ,ti-e greu sa nu o compri cu ce am invatat la istorie ,parca,despre culturile antice sau ceva mai recente.Eventual o sa fim fericiti ca unii copii ai viitorului vor avea un subiect ferbinte in noi,in prostia noastra.Spun prostie pentru ca tacem si ascultam,si le dam dreptate.E vreo diferenta intre vremea lui Ceasca si cea de acum?Slaba.Mai vedem noi.Dar fratilor,nu va mai avantati in astfel de comparatii pentru ca ajungem de unde am plecat,iar istoria va spune ca fost la cerea noastra.Nu-i asa?Hai sa ne mai gandim.


vladidec

851 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 16:31

De la: gigilipianu, la data 2008-10-11 13:06:51De ce sa discutam numai despre lucruri minore cum ar fi homosexualitatea, manelismul, barfa ieftina, intamplari nefericite si bune doar pentru mass-media ? Hai sa discutam despre cum sa fim mai pozitivi, mai motivati, mai produstivi, mai puternici, mai culti si mai bogati, adica acele insusiri care ne-ar ajuta sa ne sculam in picioare intre natii si am contribui la un viitor fara apocalipsa sau alte vise urate ! Astept orice comentarii de bun simt. Logos.



Cu tot respectul cuvenit, numai de barfe si dicutii suntem buni.


Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Buzau

Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 18:31

Copy-Paste


Motto: "Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie."


O intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“… ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma de la o prietena asistenta medicala.


Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.


Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii.. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.
Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile spunandu-mi in sinea mea:
“Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal.
Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat.
Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.


Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje
Membru din: 7/07/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 22:35

Hmmm...sa fii fericit inseamna sa stii sa te te bucuri in orice clipa de lucrurile simple,sa aspiri la lucruri marete,sa dai un sens vietii tale, altul decat castigul unui loc in ierarhia societatii...sa inveti sa traiesti in deplina armonie cu universul,...sa fii liber,sa te cunosti pe tine insuti,sa accepti ceea ce divinitatea ti-a dat ,sa-ti asculti intuitia ,sa faci o multime de lucruri care iti incanta inima...sa fii bland,milos si drept cu semenii tai pentru ca si ei sunt in cautarea fericirii...


gigilipianu

443 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 08:11

De la: 9am1313, la data 2009-07-07 18:31:41Copy-Paste

Motto: "Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie."

O intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“… ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma de la o prietena asistenta medicala.

Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi.
“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.

Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii.. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.
Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile spunandu-mi in sinea mea:
“Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal.
Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat.
Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.


Nota 10 cu felicitari pentru acest fragment din miile de intamplari de acest gen pe care unii dintre noi nu le remarcam, de multe ori. Un exemplu poate fi si recenta poveste a lui Michael Jackson. "Recunoasterea posterioritãtii este ca o paraºutã care nu s-a deschis la timp". Gigi.


Ana_carmen_baciu

989 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 August 2009, ora 22:29


Carmen Muresan - In Piata Mare
Asculta mai multe audio Muzica


catel

32 mesaje
Membru din: 5/07/2009
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 11:10

De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-17 22:29:41Carmen Muresan - In Piata MareAsculta mai multe audio Muzica


carmen cred ca esti ... sau stai f prost cu gramatica. tu te uiti ce scrii?


tilsor

1415 mesaje
Membru din: 2/02/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 13:22

De la: gigilipianu, la data 2008-10-11 13:06:51De ce sa discutam numai despre lucruri minore cum ar fi homosexualitatea, manelismul, barfa ieftina, intamplari nefericite si bune doar pentru mass-media ? Hai sa discutam despre cum sa fim mai pozitivi, mai motivati, mai produstivi, mai puternici, mai culti si mai bogati, adica acele insusiri care ne-ar ajuta sa ne sculam in picioare intre natii si am contribui la un viitor fara apocalipsa sau alte vise urate ! Astept orice comentarii de bun simt. Logos.


Ceea ce gindesti a putea fi schimbat....e doar unVIS.
Realitatea e alta....Guvern Mondial,Religie unica mondiala,Marea creiza economica,Edictul Duminical,Persecutia(apocalipsa).....SFIRSITUL LUMII---REVENIREA IN SLAVA A LUI HRISTOS.
Ca e asa cum spun eu......pot dovedi cu CE STA SCRIS....tu..draga..cu ce documente vii,in schimbarea acestei lumi??????????????


Maranatha
Ninu

58 mesaje
Membru din: 27/04/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 18:00

Felicitari Maestre!!! Succesul vietii tale va fi simbolul pe care va trebui sa-l urmez.Totusi eu zic sa nu te bucuri preatare si prea de tot deoarece zDumnezeu e acolo sus si urmareste.Deci ai grijasi oricum,felicitari!


tilsor

1415 mesaje
Membru din: 2/02/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 22:47

De la: Ninu, la data 2009-10-17 18:00:38 Felicitari Maestre!!! Succesul vietii tale va fi simbolul pe care va trebui sa-l urmez.Totusi eu zic sa nu te bucuri preatare si prea de tot deoarece zDumnezeu e acolo sus si urmareste.Deci ai grijasi oricum,felicitari!


Imi cer scuze,dar niciodata sa nu-ti iei un simbol pamintean----OMUL--ci unul DIVIN,la care nu se poate gasi vreun cusur.
Omul,are un tel...dar de multe ori.nu mai ajunge la el.
Oricum,viata e o lupta continua,cu tine insuti...pentru un caracter si un comportament exemplar.
Domnul sa-ti dea intelepciune....ca sa poti vedea CARAREA spre CASA DIVINA


Maranatha
Hlluz

149 mesaje
Membru din: 25/06/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 08:22

Nimic nu te face mai fericit,decat munca...si nimic mai nefericit,daca pierzi sanatatea.


ella
9am117598

624 mesaje
Membru din: 14/08/2009
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 10:45

ai dreptate , ar trebui impuscati cei care ne-au adus n sracie tara in situatia asta , in primu rand politicienii, apoi ce crae sunt spioni si fca averi pe spatele nostru. in orsau meu ZALAU, FOSTU SEF AL S.RI. STANCA E CEL MAI BOGAT DIN JUDET, ARE HOTEURI, BAILE BOGHIS, , BASESCU LA CHEMAT LA BUCURESTI SI LA FCAUT GENERAL, AM VAZUT LA TV, SA LE FIE RUSINE SI BLESTEMATI SA FIE CINE O SA-I MIA ALEAG MAI ALES PE BASESCU, EU DIN CAUZA PLOTITICII MI-AM PIERDUT JOBU DE AL BCR, GENERALU E NASU DIRECTORULUI DE LA BCR CRAE E PE FUNCTIE DIN 1990 ESTE DE NECLINTIT, ARE PILE ., RELATII IN CENTRALA IN BUCURESTI , DE AICI MERGEAU PALINCA, POCU DE CRACIUN SI MILEU DE PASTI PLUS VIN, AM VAZUT CUM INCARCAU MASINA SA DUC LA BUCURESTI SA LE FIE RUSINE , NENEROCITILOR ! AM RAMAS FRA SERVICI DIN CAUZA LOR SA DISTRUS FAMILIA MEA , , DIN CAUZA NEMERNICILOR,


gigilipianu

443 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 08:53

Adevãrata schimbare vine din noi. Drumul nostru în viaþã trebuie sa fie consolidat în primul rând cu faptele noastre ºi abia apoi sã ne uitãm cum ne împiedicã nerealizãrile altora. Sã nu învinuim pe alþii pentru ceea ce nu suntem noi înºine. Când te ocupi prea mult de defectele altora, n-ai timp sa le îndrepþi pe ale tale. Oamenii nu sunt prizonierii sortii, ci doar ai propriei minþi. Mulþi oameni confunda un management prost cu destinul. Dumnezeu îþi dã dar nu îþi bagã ºi în traistã. Când ai ajuns la o rãspântie de drumuri în viaþã, îndeosebi la tinereþe, sã alegi fãrã prejudecãþi ºi cu multã încredere oportunitãþile. Nu întotdeauna trebuie sã întoarcem pagina, uneori trebuie sa o rupem! Lumea este a celor energici ºi nu a celor modeºti. Sã luam exemplu de la însãºi natura din care am provenit: plantele, animalele etc.
Puterea celor tineri stã in faptã, a celor bãtrâni în chibzuinþã. Sã nu uitaþi: Veþi avea parte de un lucru doar atunci când veþi crede în el. Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iþi place, ci sa-ti placã ceea ce trebuie sa faci. Gigi.


eugen_scripcaru

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 09:06

A cui?


catel

32 mesaje
Membru din: 5/07/2009
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 14:05

Nimic nu te face mai fericit,decat munca...si nimic mai nefericit,daca pierzi sanatatea.
Corect Hiiluz, dar nu orice munca, ci aceea care iti da satisfactii, pt. care esti facut.


catel

32 mesaje
Membru din: 5/07/2009
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 14:09

pt 9am117598
bine ai revenit la realitate. intrebarea este ce facem noi pt a ne merge mai bine? reusim ceva? o sa reusim cand mai mult din jumatatea asta de tara se bazeaza pe PCR ? (Pile Cunostinte si Relatii).


9am117598

624 mesaje
Membru din: 14/08/2009
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 16:38

nu o sa fie bine niciodat in tara ! cat timp ne conduc in posturiel cheie incompetentii.sunt pusi in slujba statului toate naemurile lor conduce prostimea, erao vb a tata lui meu ,


Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum sa fim mai puternici, mai buni si mai fericiti ?
Mergi la: