Info
x
Credit imobiliar de la cec. ce parere aveti?
|
cris_tina 1 mesaj Membru din: 30/09/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 11:52
Vreau sa iau un credit imobiliar, de aceea am cautat week-end-ul trecut informatii despre creditele imobiliare de pe piata. Mi-a atras atentia CEC-ul, cu atat mai mult cu cat isi fac reclama si la TV. Mi se pare interesanta oferta lor: dobanda fixa de 7,5% in primul an, apoi 10% variabila, se iau in calcul veniturile familiei, ipoteca pe apartamentul cumparat, finantarea comisioanelor din credit, avans intre 0 - 15%. Ar fi Volksbank cu o dobanda mai mica (6,59% variabila) si 0% avans insa pun prag minim pe venit de 2.250 auro pe familie. Eu si sotul meu avem 1600 euro/luna. Cum vi se pare creditul de la CEC? Daca stiti o oferta mai buna, va rog sa-mi spuneti. Astept si sfaturi din partea voastra. Orice parere pe tema creditelor imobiliare e bine venita.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
danmocan 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 14:04
este OK
|
|
ion_mitu 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 14:29
De la: cris_tina, la data 2008-09-30 11:52:15Vreau sa iau un credit imobiliar, de aceea am cautat week-end-ul trecut informatii despre creditele imobiliare de pe piata. Mi-a atras atentia CEC-ul, cu atat mai mult cu cat isi fac reclama si la TV. Mi se pare interesanta oferta lor: dobanda fixa de 7,5% in primul an, apoi 10% variabila, se iau in calcul veniturile familiei, ipoteca pe apartamentul cumparat, finantarea comisioanelor din credit, avans intre 0 - 15%. Ar fi Volksbank cu o dobanda mai mica (6,59% variabila) si 0% avans insa pun prag minim pe venit de 2.250 auro pe familie. Eu si sotul meu avem 1600 euro/luna. Cum vi se pare creditul de la CEC? Daca stiti o oferta mai buna, va rog sa-mi spuneti. Astept si sfaturi din partea voastra. Orice parere pe tema creditelor imobiliare e bine venita. |
|
cosmin_irimia 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 15:48
Buna ziua.Va pot spune ca BCR are o oferta cu 6.2% dobanda.fixa in primul an.Numele meu este Cosmin Irimia si sunt Director de agentie.Ma puteti contacta la nr de tel 0723638050.Cu stima.
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 18:00
Proasta ! Credite la vremea asta ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 69 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 10:33
eu la CEC am credit
|
|
Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 10:34
BCR au dobanzi si comisioane mari plus alte conditii aspre
|
|
Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 10:35
Nu lua credit in perioada asta decat daca e strict necesar, asteapta pana in primavara cand se mai aseaza preturile si politica BNR
|
|
|
|
|
obliografic 1094 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 22:39
cris tina,
parerea mea este sa mai astepti, urmareste si tu ce se intampla pe piata imobiliara si trage concluzii, si apropo in momentul de fata din cate stiu eu nu se dau credite momentan doar daca ai pe cineva in spate
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui.
Cand tu plangi, plang si eu.
Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu.
Cand tu te arunci in cap...
O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 17:44
Am credit de nevoi personale si card de credit de la CEC. Am/am avut credite si/sau carduri la Unicredit Tiriac, BCR, BRD, Credit Europe Bank. Din toate experientele de pana acum e singura pe care o pot lauda cu adevarat fara retineri. De 2 ani si jumatate am creditul de nevoie personale. Platesc o rata lunara compusa doar din rambursare sold si dobanda. O data pe an am de plata un comision de administrare de 50 RON. Dobanda nu s-a modificat niciodata si la momentul cand am facut creditul a fost cea mai mica DAE de pe piata. Ca si comparatie, la Unicredit platesc "comision de administrare" de 0.5% din soldul ramas (ramas per total!!!) in fiecare luna. Initial mi-au zis ca dobanda e variabila (nu au modificat-o pana acum, dar cred ca e pe drum) dar la comision nu specificau variabil/nevariabil , doar 0.2 % valoare la inceput de contract. Cresterea de la 0.2 la 0.5 la suta a comisionului a avut efect cresterea ratei totale ca si o crestere a dobanzii cu 5%. Magarie curata ... depus reclamatie ... raspuns: noi facem ce vrem noi, orice nu e specificat in contract negru pe alb ca e fix rezulta automat ca e variabil. Ca si comparatie, la CEC contractul e muuuult mai clar, scrie negru pe alb ca la prosti: costurile acestui credit sunt urmatoarele: dobanda, comision de administrare, comision de nu mai stiu ce, asigurare de viata. Punct (garantia ca nu vor mai inventa alte comisioane). La momentul acordarii creditului ele au valorile urmatoare: x%, y RON, z%. Dintre acestea variabile vor fi urmatoarele: dobanda. Punct. Nota: la momentul zero (al acordarii creditului) comisionul de rambursare anticipata era de 6.5% - la momentul cand am facut o rambursare anticipata partiala s-a aplicat valoarea curenta a comisionului, care intre timp scazuse la 3.5%, nu cea din contract (cum a procedat BCR-ul, de pilda, la un alt credit). Jos palaria!
Ar mai fi aspectul interactiunii cu functionarii CEC, si aici depinde foarte mult de agentia la care mergeti. Am avut si experiente placute si mai putin placute. Cei cu care am avut de-a face erau de la agentia Liviu Rebreanu si pot sa-i recomand cu cea mai mare caldura. Daca nu va intelegeti cu unii, mergeti la alta filiala si veti pleca (sper) incantata. Nu stiu care sunt particularitatile creditului imobiliar deoarece eu am luat doar credit de nevoi personale. Ce pot sa fac e sa povestesc doar propria experienta (placuta pana acum) cu CEC si sa-i recomand. Sper sa nu se privatizeze prea curand si sa intre in "randul lumii" din pct de vedere ar politicii de dobanzi si comisioane. |
|
gabi_niculici 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 11:44
Am citit cu atentie si desprind ideea ca CEC-ul ar fi cea mai buna solutie in materie de credite , cel putin deocamdata.Am luat un credit de nevoi personale in CHF de la BANCPOST in mai 2007, si ma cocosat scumpirea dobanzii si a ratei de schimb.Ce ma sfatuiti daca as vrea sa fac o refinantare; cand sa o fac; ce aspecte sa urmaresc ; carei banci sa ma adresez?
|
|
ion_mitu 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 14:56
Criza financiara in care ne gasim acum si care v-a dura...v-a suge lichiditatile de peste tot! Criza economica care v-a fi si mai dura si v-a cataliza si mai si piata financiara va duce intr-un final la lipsa acestor lichididati. Criza propriu zisa nu este la noi ci in europa de vest si mai ales SUA. Bancile mama ca sa-si acopere gaurile si nevoia de lichiditati vor ,,suge'' fara mila prin copilasii lor din toata lumea! Ce se poate intampla nici nu vreau sa ma gandesc!
CEC BANK este aici, este a noastra si ar trebui cu atat mai mult ca sa ramana a noastra! In noi este puterea de a ne consolida si economia si sistemul bancar. Sa nu mai acceptam sa fim jecmaniti cu atata usurinta de toti veneticii si de politicienii asatia care ,,inchid ochii si intind mana'' |
|
Marilena_45 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 20:04
daca esti director de agentie la BCR cred ca poti sa-mi spui si mie pentru un salar net de 1500 lei pe luna ,ce credit de nevoi personale maxim as putea obtine, care sunt dobinzile si comisioanele care se platesc,rata lunara, toate acestea pentru o perioada de 5 ani doresc un imprumut cit mai repede,cu toata conditiile ce se impun ,si daca il achit mai devreme de 5 ani sa-mi spui daca trebuie sa platesc comision |
|
my_raluk 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 11:00
eu am vazut si pe site-ul celor de la ING un credit imobiliar destul de atractiv, dar la fel ca si ceilalati te-as sfatui sa mai astepti putin, pentru acum suntem in criza si nu prea e bine sa faci credit in perioada asta...daca totusi vrei ti-am zis si cei de la ING au oferta f buna. www.ing.ro/ing/ro/ING/Produse/Credite/Credit-ipotecar.html?profi...
|
|
cosmin_irimia 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 16:54
BUNA MARILENA 45.DACA TE INTERESEAZA UN CALCUL SI TOATE DATELE SOLICITATE DE TINE TE ROG SA NU EZITI SA O CONTACTEZI PE COLEGA MEA DANA ZAMCU ,CARE DUPA CE ITI VA INTOCMI UN SCORING ITI VA TRIMITE PE MAIL OFERTA NOASTRA
TE ROG SA SUNI LA 0372712735 SAU 0372712736 CU DEOSEBITA CONSIDERATIEI |
|
aurelian_eftemie_67 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 18:03
Cea mai buna oferta a unei banci este cea care iti da exact atat cat ai nevoie. Poate ca (doar aparent) costurile sunt mai mari la CEC. Insa poti primii suma de care ai nevoie. Costuri (aparent!) mai mici inseamna conditii in plus de indeplinit din partea ta. Spun mereu "aparent" pentru ca, desi unele banci par sa ceara o dobanda mai mica, au alte comisioane sau taxe care fac, in final, creditul la fel de scump sau chiar mai scump. Oricum, eu am recomandat in ultimii ani mai multor amici sa contracteze un credit imobiliar/ipotecar de la CEC...
|
|
getapitariu 12 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Suceava |
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 12:17
M-a intereseaza si pe mine f mult subiectul, in ultimul an am studiat toate ofertele aparute la toate bancile inclusiv la CEC, la prima vedere sunt toate afisate frumos, dar cand chiar vrei sa inchei contractul apare ceva care te descurajeaza . Chestia cu afisarea la vedere a tuturor conditiilor si cheltuielilor, a dobanzii reale in realitate astea sunt glume proastea.
Geta Suceava |
|
leo_ 448 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 15:38
De la: gabi_niculici, la data 2008-11-19 11:44:14Am citit cu atentie si desprind ideea ca CEC-ul ar fi cea mai buna solutie in materie de credite , cel putin deocamdata.Am luat un credit de nevoi personale in CHF de la BANCPOST in mai 2007, si ma cocosat scumpirea dobanzii si a ratei de schimb.Ce ma sfatuiti daca as vrea sa fac o refinantare; cand sa o fac; ce aspecte sa urmaresc ; carei banci sa ma adresez? eu zic sa nu faci refinantari intre banci. mai bine gaseste un CAR bun cu 11% de exemplu si faci ceva fond, iar atunci poti face refinantari. acum creditele parca au peste 25% dobanda nu? |
|
Bibi123 1 mesaj Membru din: 8/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 12:38
Cristina,
ai luat pana la urma creditul imobiliare de la CEC? Daca da, dupa cat timp de la depunerea actelor l-ai obtinut? Eu ma lupt din decembrie si ma enerveaza groaznic birocratia (de ex formularele trebuie semnate in fata ofiterului de credit). As vrea sa mai aud opinii despre aceasta institutie si despre creditele luate de la ei. BRTW, la mine vad ca exista un comision de administrare care se aplica la sold. Le-am cerut un draft pt contractul de credit si au zis ca nu mi-l pot da pana nu am raspunsul final de la ei. Sincer nu mi se pare normal. |
|
iulia_nedelcu1 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 18:59
Buna,
Vreau sa iau si eu un credit de la cec bank,a mai luat cineva?
|
|
ego_sine_nomine 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 21:24
Daca sunteti interesati de un credit (de orice tip)sau vreti sa stiti care sunt bancile care mai acorda credite si in ce conditii,lasati-mi un mesaj.
|
|
silviu_m74 118 mesaje Membru din: 7/09/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Martie 2009, ora 16:33
dar fara credite nu ar fi mai usoara viata noastra??? o solutie este aceasta !!!! www.solutiidecriza.com vezi filmuletul din mijlocul paginii !!!!!
www.4life-romania.ro
|
|
Camelius_Rusu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 16:40
daca nu l'ai luat inca incearca si Millennium ... au o super oferta pe EUR, fara comision de administrare si fara cel de rambursare in avans.
|
|
9am25970 1 mesaj Membru din: 27/04/2009 |
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 19:50
incearca si la amrobank.
|
|
costin1314 1 mesaj Membru din: 7/04/2009 |
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 10:10
nu te mai lua dupa ce zice unul si altul, presupun ca stii una din povestirile cu Nastratin Hogea si anume aia cu constructia unui cuptor pe care il darama si il construieste de 10 ori dupa ce toti isi dadeau cu parerea de cum trebuie construit.
Eu am luat credit acum o luna, s-a nimerit ca cel mai avantajos pentru mine sa fie BCR. Sfat: broker de credite - top 3 oferte si o alegi pe cea mai buna Sfat: nu te amagi cu dobanda fixa pe primul an si apoi variabila dupa primul an iti baga comisionul de administrare 0.15 si o sa te spumezi eu am EuriBor la 6 luni +6.5, acum dae e 8.91 si ma descurc Daca te duci tu la banca poti sa ai probleme cu dosarul, sa te intoarca de 10 ori pt o hartie pe cand la broker el se ocupa de tot, daca vrei iti ia si adeverinta de salariu de la servici daca nu ai timp eu am avut preaprobarea in 48 de ore, asta intr-o marti, am semnat lunea urmatoare, marti a venit evaluatorul, raspunsul a venti joi, vineri am facut contestatie la evaluare, marti am primit rezultatul si luni am semnat contractul de vanz -cum, banii au intrat in aceeasi zi si ura si la gara! Totul a durat o luna, mi-am gasit apartamentul prin firma lmobiliara cu care colaboreaza. deasemenea colaboreaza cu 19 banci Faci cum vrei, eu am fost multumit de tot ceea ce au facut pentru mine. Ei colaboreaza direct cu centrala, pentru ca surpriza, daca nu stiai scoringul tau este afectat de riscul de agentie la care ai facut creditul, pentru ca, daca agentia are rau platinici iti scade si tie scoringul. nu te costa nimic sa apelezi la broker, e platit de banca poti sa incerci daca vrei la cel cu care eu am colaborat. Robert Dumitrescu 0746859702 Daca nu, bafta in continuare. |
|
Fosta membra 9am.ro 1276 mesaje Membru din: 7/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 23:57
Bancile iti dau bani credit doar atunci cand demonstrezi ca nu ai nevoie de ei...
|
|
Fosta membra 9am.ro 56 mesaje Membru din: 7/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 01:24
CEC-ul, de-a lungul existentei sale, a fost o banca ce a adoptat o politica economica relativ stabila fata de clientii sai. Merita acum, a se angaja credite de la ac. banca!!!
FDO
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Iulie 2009, ora 15:49
Eu imi platesc factura BOOM TV la CEC. Fara un motiv explicabil ies din agentia respectiva cu un sentiment placut. Angajatele se comporta profesionist si uman in ciuda conditiilor de lucru. Agentia respectiva din Amzei are un spatiu relativ mic si birourile sunt la discretia clientilor si a imbulzelii in anumite momente ale zilei. Cu toate astea am observat o operativitate total satisfacatoare. Perceptia mea despre CEC e una buna. Am mai intalnit pe net comentarii favorabile despre conditiile de creditare si derularea contractelor de credit.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
gabrielcbtr 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 11:47
Buna , oferta cec este buna pentru ca are unele avantaje ( le-ai enumerat ), dar este o banca care se misca greoi , nu stiu in Bucuresti , eu sunt din Constanta , dar incearca si la ING.Ai nevoie de 25% avans care nu trebuie dovedit si cred ca vei avea o oferta mai buna . CEC-ul este ideal pentru ca merge pana la varsta de 80 de ani si accepta 2,3 sua chiar 4 codebitori.
|
|
gabrielcbtr 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 11:47
Buna , oferta cec este buna pentru ca are unele avantaje ( le-ai enumerat ), dar este o banca care se misca greoi , nu stiu in Bucuresti , eu sunt din Constanta , dar incearca si la ING.Ai nevoie de 25% avans care nu trebuie dovedit si cred ca vei avea o oferta mai buna . CEC-ul este ideal pentru ca merge pana la varsta de 80 de ani si accepta 2,3 sua chiar 4 codebitori.
|
|
|
|