Info
x
Cum ai crede tu ca om sa te schimbi
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 24 Decembrie 2008, ora 23:52
De la: pasadro, la data 2008-12-18 15:27:09
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 00:09
Homemarcel, eu trebuie sa-ti cer iertare deoarece te-am judecat gresit din cauza unor mesaje si a chestiei aleia cu fotografia lui vasix ...
In ultimele zile am primit si eu ceva "surprize" neplacute. In fata tuturor iti cer sa ma ierti deoarece am fost o tampita ! Craciun fericit !!! |
|
Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 12:12
De la: cla03, la data 2008-12-25 00:09:20Homemarcel, eu trebuie sa-ti cer iertare deoarece te-am judecat gresit din cauza unor mesaje si a chestiei aleia cu fotografia lui vasix ... ... apreciez ... ...
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 14:56
Am vrut sa-ti cer iertare pe forum de fata cu ceilalti si nu printr-un mesaj privat pe care il citeai doar tu ..... cred ca este mai cinstit asa.
Greselile comise in public trebuiesc recunoscute tot in public ... altfel esti las. Eu nu sunt perfecta ... comit greseli ca oricare alta persoana normala insa sper ca privind catre cei din jur cu intelegere voi invata cate ceva bun de la fiecare ..... si nu vreau sa devin lasa si nesimtita si indiferenta Va doresc tuturor sa aveti un Craciun plin de fericire si lumina ! Sa va aduca nasterea Domnului pace in suflet si bunastare ! |
|
Fosta membra 9am.ro 1341 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Dej |
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 20:44
EXISTA CEVA IN VIATA CARE-TI CERE SA TE SCHIMBI
Noi toti auzim acel glas.Dar nu stim cind sa-i dam ascultare.Stim ca soarele nu face din zi noapte doar ptr a corespunde legilor naturii.Ci pentru multi din noi care vor din noapte sa fie lumina. Noi toti am dorit la lumi straine care ni se pareau ca poate ni se vor potrivi si am ranit adinc credintele crestine ,am taiat si mai adinc in carne vie tot sperind ca fericirea e o stea ce o culegem din virful unui munte de cadavre,pina cind ca intr-un vis am realizat ce -nseamna viata. Si nu sintem multi,sintem atit de putini care stim acum,si ne ascundem cu greu atitea lacrimi ce le daruim la tot ce-a fost,noi sintem cei ce ne bucuram,la o simpla raza de soare,noi sintem cei ce spunem Da eu-lui din noi,si ne-acceptam asa cum sintem,sintem rai ,si sintem buni,dar stim sa raspundem la un zimbet. Stiu ca lumea in efemiratatea ei uita ce e bun,si rasplateste cu venin in necredinta ei pe cei ce vor doar bine,si o rana singerinda o inunda cu venin,dar mai stiu ca eu in aceasta lume,ascult muzica ce-mi rasuna in suflet,si stiu ca acel ceva care mi-a cerut sa ma schimb am stiut sa-l ascult si ma bucur acum ca sint om . Ce e mai trist este ca ,din vechi timpuri cineva cauta cu felinarul in plina zi ceva si cind a fost intrebat ce cauta a spus: caut un om.Nu l-a gasit. Eu am incetat sa mai caut oameni.Am cautat in schimb omul din mine. Cum as crede eu ca om sa ma schimb? Nu vreau sa schimb nimic in mine.Eu as vrea sa fim oameni. |
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 21:20
Stiu ca pe parcursul vietii, noi toti ne schimbam intr-un fel sau altul, in mai bine sau in mai rau. Totul depinde de ce alegeri facem. In fiecare moment ne aflam la o rascruce in care exista mai multe variante sau cel putin doua.
Cred ca cine nu stie sa spuna si sa simta urmatoarele, atunci a imbatranit ( a trecut prin viata ) degeaba: - DA - NU - IARTA-MA - TE ROG - MULTUMESC - TE IUBESC
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 21:44
Nu inteleg intrebarea. Am citit cu atentie mesajul tau introductiv..o data, inca o data.. pana am rontait juma' de ciocolata.. si tot nu m-am prins EXACT ce vrei..
Ceva de "suflet", oricum, alt topic cu miros de trandafiri.. Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strãin. Abia am timp sã mã mir cã exist, dar mã bucur totdeauna cã sunt. Nu mã realizez deplin niciodatã, pentru cã am o idee din ce în ce mai bunã despre viaþã. Mã cutremurã diferenþa dintre mine ºi firul ierbii, dintre mine ºi lei, dintre mine ºi insulele de luminã ale stelelor. Dintre mine ºi numere, bunãoarã între mine ºi 2, între mine ºi 3. Am ºi-un defect un pãcat: iau în serios iarba, iau în serios leii, miºcãrile aproape perfecte ale cerului. ªi-o ranã întâmplãtoare la mânã mã face sã vãd prin ea, ca printr-un ochean, durerile lumii, rãzboaiele. |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 21:53
De la: vasix, la data 2008-12-26 20:44:34EXISTA CEVA IN VIATA CARE-TI CERE SA TE SCHIMBI ... iar nu ai ajuns la psihiatru ? ... vad ca te chinuie problemele din capul tau tare de tot ... poate dai si niste explicatii, asa balmajite cum iti permite neuronii ... vad ca treci repede de la o stare la alta si chiar uiti ce ai facut ... pentru un psiho e perfect normal ... asa e ? |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 21:59
Nu credeam ca acest topic va fi citit cu atata interes de catre...NOI! Va multumesc ...este o intrebare la care deseori ma gandesc. Bunoara am fost in vizita la cineva drag mie, dar ce nu-mi placea la aceea persoana e ca mereu critica pe cineva , la fiecare om gasea cate un cusur, cate un defect, il analiza si-l blama...sincer nu vreau sa ajung ca acel om, pentru ca mie mi se pare ca acel om e mereu nefericit si nemultumit de ce este el de fapt cu cei din jurul sau.
Va pup pe TOTI care ati dat curs acestei teme, culmea fara sa vad critici la adresa nimanui! va felicit
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:01
upssssssss..si eu care credeam ca nu vad chiar nici o critica!
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:02
... cine nu vrea critici, spera in zadar sa se schimbe ...
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:04
si cel care vrea sa critice mereu in van, la fiecare pas..cum se schimba?sau el se simte bine asa...desi nu cred, eu pe acesat cunostinta a mea o vedeam nefericita!
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:05
chiar si de Craciun tot o nefericita era!
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:06
... ''schimbatul'' personalitatii de la sine, prin cautari interioare (HAHAHAHAHAHA) e proprie celor care au parasit lumea reala ... nu poti intelege NIMIC niciodata daca nu urmaresti niste valori ...
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:07
Irina,succes la ciocolata ,noi sintem la lichior de ciocolata,cu ciocolata.Nu e o intrebare.Exista ceva in viata care la un moment dat te face sa-ti dai seama de adevaratul inteles al vietii.Eu in zilele astea mi-am vazut copii rizind mai mult ca niciodata.Am fost cu ei,ne-am distrat,am schiat,i-am vazut rizind si m-am simtit atit de fericit.Pe mine de exemplu copii m-au schimbat,am supravetuit datorita lor,am vrut sa realizez atitea in viata datorita lor.Ei m-au invatat sa am rabdare,sa iert,sa inteleg,sa fiu un om mai bun.Pe multi experienta de a-si pierde persoana iubita printr-un deces ii transforma in monstri,eu datorita copiilor am ajuns om.Asta am vrut sa spun.Si privind in urma nimic din ceea ce am facut nu ma face sa-mi plec privirea.Trec intr-un alt an cu sufletul linistit sint fericit ca sint alaturi de cei dragi,ca sint fericiti,ca m-am ferit sa fac rau,ca am muncit cinstit si cu drag ptr familia mea si am oferit totul ca cei doi copii ai mei sa fie fericiti. Si iata si rasplata:ii vad rizind cu tot sufletul lor de copil.Pe mine asta m-a schimbat si m-a facut sa fiu un om mai bun:zimbetul copiilor mei.
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:10
Maria,hai sa nu dam curs criticilor.Mai bine...spune-mi voi ce mancati de Craciun?
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:15
... unora, inchisi intr-un mic balon de sapun (care este mediul in care traisca de atita timp) le este foarte greu, sau imposibil, sa inteleaga ca gresesc profund ... chiar si cind sint scuturati, prefera sa apare modelul lor de viata, chiar in mod parsiv si pervers (face parte din ''invatatura'' primita in mediul lor), decit sa incerce sa inteleaga ca li se intinde o mina de ajutor ... pina se deintegreaza prefera sa muste orice mina ... le este frica de adevar ... groaza ... cu toate ca nu le face nici un rau ... doar bine ...
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:20
... ce haios ... HAHAHAHAHA ... de pe 23, ora 11.30, pina acum vasea a fost cu ''copii'' la schiat ... in Stalingrad ... HAHAHAHAHAHA ... oare toate minciunile astea cui ii sint adresate ? ... cui ? ... dar niste explicatii nu vrei sa dai ? ... HAHAHAHAHA ... de ce te intereseaza conturile altora ? ... pentru inceput ...
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:33
Tu pe cine vrei sa ajuti Marcel? Pe tine? In fata urii din sufletul tau esti complet neajutorat.Nu ai ce sa-ti faci si nici ajutor nu poti primi decit daca vrei.Ori acum nu esti pregatit decit sa continui sa ataci si sa raspindesti ura.Daca eu sint tinta...iti urez CRACIUN FERICIT!!! MARCEL!!! EU NU URASC! As vrea ca astea sa fie ultimele cuvinte care ti le spun,pe forum,caci dupa fosta mea sotie nu ma duc,cum mi-ai urat,eu sint bine merci si voi fi in continuare.
Marcel,tu nu ai cum sa ma ataci,nici chiar verbal,NU MA VEI FACE SA TE URASC SAU SA-MI SCHIMB DISPOZITIA! EU SINT FERICIT! Si as vrea din tot sufletul ca toata lumea sa fie la fel de fericita ca mine. Nici chiar faptul ca te-ai folosit de poza copilului meu nu m-a facut sa te urasc ci din contra am luat-o ca un atac al unui om disperat si incredibil de singur! Mie mi-e mila de tine! Alergi dupa himere si-ti imaginezi razboaie unde nu sint! Cuvintele tale de pe forum nu ma ataca,Marcel,eu te cred ca vrei sa-mi faci rau,dar nu merge.Si stii de ce? E atit de simplu:eu sint fericit cu mine insumi,cu copii mei si cu statutul meu social.Cuvintele tale nu ma pot rani,poti spune orice,poti insinua orice,poti sa convingi pe toti acesti oameni de pe forum ca ti-am furat nu stiu ce ca nu imi pasa! Eu am constiinta curata ,am mintea cit se poate de integra indeajuns incit sa nu imi pese de acuzatiile si de injuriile tale.A,si inca ceva:CRACIUN FERICIT MARCEL ITI DORESC CU SINCERITATE,SAU SA-TI FIE SARBATORILE PRECUM ITI ESTE SUFLETUL. |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 23:15
... sigur vasea (???), cum zici tu, doar ca e cam tirziu ... nu ai raspuns la nici o intrebare, balmajesti in continuare prostii cu gramada ... si stii de ce ? ... pentru ca ai mintit de la cap la coada ... deocamdata ai folosit un cont ilegal, ai postat comentarii ilegal, ti-ai inscenat diverse povesti ... astea sint doar citeva mici chestii ... stii ca toate astea sint ... HARAM !!! ... habibi ...
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 00:53
Ca sa-mi expun, totusi, parerea: exista ceva care te schimba radical in bine.
Si acest lucru este SUFERINTA. Nu vreau acum sa fac apologia durerii, fiecare poate sa se gandeasca daca am dreptate sau nu. Am cunoscut persoane remarcabile care probabil nu s-ar fi autodepasit daca ar fi avut o viata confortabila. (Confortul, starea de bine, satisfactiile usoare.. creeaza lene, prostie, orgoliu, egoism, indiferenta, cinism.) |
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 02:39
De la: marinescuirina, la data 2008-12-27 00:53:09Ca sa-mi expun, totusi, parerea: exista ceva care te schimba radical in bine. Draga Irina, Din suferinta se pot naste monstri uneori. Majoritatea criminalilor au suferit mult in copilarie din partea adultilor "binevoitori". Toate dereglarile de comportament provin din suferinte. Sa nu uitam ca suferinta naste si razbunarea care nu are cum sa fie buna. |
|
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 09:08
Suferinta,poate schimba in rau dar..depinde si de felul cum te autoeduci,exista un vers al lui Radu Gyr nu-l stiu pe de rost dar era cam asa:SI DACA SINGUR RANA NU-TI LEGAI / CU MINA TA N-AI UNGE RANI STRAINE.
|
|
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 09:14
Am gasit poezia:n-ai lauda de n-ai sti sa blestemi
surid numai acei care suspina azi n-ai iubi de n-ar fi fost sa gemi de n-ai fi plins n-ai duce-n ochi lumina si daca singur rana nu-ti legai cu mina ta n-ai unge rani straine n-ai jindui dupa frinturi din rai de n-ai purta un ciob de iad in tine. ca nu te-nalti din praf daca nu cazi cu fruntea jos in pulberea amara si daca-nvii in cintecul de azi e ca mureai in lacrima de-aseara |
|
lyly 500 mesaje Membru din: 20/08/2008 Oras: Petrosani |
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 09:45
''Suferinta ca incercare
Pentru a intelege ca suferinta este o incercare si pentru a vedea felul in care o putem infrunta, trebuie mai intai de toate sa intelegem caracterul ambiguu al suferintei.'' www.crestinortodox.ro/Suferinta_ca_incercare-160-23045.html |
|
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 11:14
Nu mi-am dorit, ca pe topicul meu, sa se ajunga aici! Eu am deschis acest subiect sa gasim solutii impreuna in a gasi ceva bun in noi, nu sa ne balarim din nou in rautati si frustrari. Offfff.Nu stiu, dar dupa gandirea mea minuscula, nu-ti faci prieteni prin critica si nici prin rautati.Omul care critica e precum schiopul care ii invata pe altii sa alerge. Sau poate ca cuvantul prietenie nu mai are nicio valoare si devine o utopie pentru multora dintre noi. Am totusi o mare dorinta, asta pentru ca respect fiecare cuvant scris de voi...nu transformati acest subiect in balarii. Nu vreau sa citesc cuvinte dure cu atacuri la persoana si nici injurii. Nu am nevoie de ele! Va multumesc, Maria |
|
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 13:15
De la: mariaoprea75, la data 2008-12-27 11:14:15 ...cam tirziu ... dupa ce v-a bateti joc de oricine nu este de acord cu voi, dupa ce ii faceti orice rautate pe care vi-o imaginati ... ceri apoi sa inceteze critica ... HAHAHAHAHAHA ... tipic romanesc ... poate incerci sa iti dai putin cu parerea pe topicul ''meu'' - de ce ne plac barbatii ? ... degeaba faci ''apeluri'' la bunatate cind tu ai inceput ... invata sa iti fii RESPONSABILA si MATURA ... nu ma intereseaza oamenii care trec de la o stare la alta cu usurinta unui nebun ... imi pare rau ca sinteti atit de usor de ''pescuit'' ... acum vasix iar v-a devenit prieten ... cu toate ca este o copie jalnica a unui OM, barbat nici nu pot sa ii spun ... dar ''voua'' va place pentru ca va menajeaza neuronii ... CE INTERES ARE ? ... o sa aflati singure mai tirziu ... se vede ca orice face este acceptabil (inclusiv lucruri ilegale) atita timp cit va linge in c_r ... atit puteti, atit faceti ... HAHAHAHAHAHA ... ... vi se pare viata grea ... HAHAHAHAHA ... uitati-va ce inseamna OM ... ce inseamna atitudine si caracter ... ceva ce voi nu o sa intelegeti niciodata ... www.youtube.com/watch?v=yo_24_qTNac |
|
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 13:50
... ce subiect ?... numai bun de spalat creiere ... persoane care numai cred in nimic decit in ce au in mina, vor sa se schimbe ... CE SA SCHIMBI ? ... CU CE ? ... va dati seama ce ati gresit si vreti sa va schimbati ? ... putin probabil ... mai degraba va plictisiti si va trebuie o noua ''lege'' sa va fie inoculata ''frumos'', sa va adoarma cu placere, sa puteti da din nou palme oricui care are o noua opinie ... care e raspunsul vostru la intrebari la opinii clare si pertinente - vai, draga hai sa il ignoram ... asta da schimbare ... asta da efort ... culmea e denumit chiar ''intelectual'' ...
... imi aduc aminte de o negociere intre niste italieni (cam taranoi dar cu experienta vietii) si niste ''distinsi intelectuali''(parfumati, ''scirbiti'' de greutati) ... negocierea pretului a durat de la 12 ziua pina seara la 11 noaptea ... italieni erau fresh, au chefuit pina dimineata apoi, si au obtinut ce au vrut iar ''telectualii'' nostri, varza, au fugit efectiv sa se culce ... pentru ''telectuallii'' nu conta ca au pierdut mult la pret si ca prestigiu (italienii se distrau pe prostiile si vrajelile pe care le aveau ''telectuali'' in cap), ei erau bucurosi ca vinduse-ra ceva si puteau sa isi ia a doua zi jepane mai mari si inca cite o vila ... |
|
Fosta membra 9am.ro 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 13:56
Intai de toate trebuie sa incepi sa daruiesti. Unii vor spune ca sunt atat de saraci incat nu l ajunge lor. Nu uitati intotdeauna este cineva mai sarac, mai neajutorat si mai "in nevoie" decat tine. Si apoi nu trebuie sa dai neaparat ceva maret; banutul pe care il da la biserica acea batranica din coltul batistei sale atarna mai greu decat milioanele pe care le-ar da cineva din preaplinul sau. Numai ca darul se face DIN TOATA INIMA, orice regret, cat de mic face ca darul nostru sa nu mai fie la fel de apreciat de Instantele Superioare. Nu uitati: CINE DA, SIE-SI DA, si numai cat vei da atat vi primi. Numai cat vei ierta, atat ti se va ierta. In Univers Legea Compensatiei este de capatai.
Incearca sa traiesti in ARMONIE cu tot ce te inconjoara (unii ii spun NATURA, fie...). Armonia este o alta Lege Universala. Ce tie nu-ti place altuia nu-i face, sau inainte de ai face ceva aproapelui tau intreaba-te oare tie cum ti-ar cadea daca ti s-ar face ceva asemanator. Fii ingaduitor cu cei din jur, considera-i doar niste copii fara minte, chiar daca au cu 20-30 de ani mai mult ca tine, sunt destul de multi "copii" in pragul pensiei. Nu uita ca cei mai multi dintre noi inca nu sau "trezit", chiar daca sunt casatoriti, au copii, au terminat scoli mai mici sau mai mari sau poate facultati. Sfatuieste-l pe cel de langa tine sa nu faca rau, dar numai daca ai pe cine, asa cum fac si eu acum cu voi, dar daca vedeti ca sfatul vostru este luat in deradere nu mai dati porcilor pietre pretioase ca nu vor sti ca sa faca cu ele. Nu-l blama pe cel mai needucat decat tine sau mai nestiitor, ca nimeni nu s-a nascut invatat si tu ai fost ca el. george |
|
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 14:22
Maria,exista o solutie:eu am devenit tinta deci daca eu nu voi mai posta probabil ca acest ...ce-si spune fiinta umana va inceta sa mai improaste cu noroi.Deci din respect pentru toti care vor sa poarte o discutie civilizata pe acest forum voi inceta sa mai postez.Inca o data i-am raportat administratorului faptul ca acest Marcel continua cu jignirile si probabil ca va lua masuri,i-am trimis si mesajele lui Marcel la adresa mea.
Va spun deci La revedere si succes ,nu-mi sterg contul deci pot primi mesaje pe privat.Aveti grija si raportati mai departe orice cuvint jignitor care vi se adreseaza caci este un forum de discutii si nu de jigniri. |
|
|
|

Dana P
...