back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Permise auto

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:

cosy_1990

2 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 11:25

Si eu am dat ieri...si am picat...este de tot kktu pe calculator[scz de expresie],mai ales ca sau bagat si intrebari de ecologie..care eu nu am stiut.si tocmai dealea mi-au cazut.

dintre alea 5 care le-am gresit..au fost 3 de ecologie si 2 normale...nu mi-a cazut nici-o intrebare cu poza niciuna din mecanica niciuna cu indicatoarea si marcaje.Acum tre sa ai si putin noroc cand dai pe calculator..See you later si Succes la luat carnetu;)

gabi_prund

87 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 12:57

rezultatele se vad pe sosele din cauza mentalitatii noastre de a fi "smecherul smecherului". eu unul, sunt "militian" de circulatie de o luna de zile, in Bucuresti si crede-ma ca ma ingrozesc de ce vad zilnic. haos nedescris, prostie multa si teribilism, smecherie si gretosenie, toate specimenele de oameni si caractere. sunt persoane care sunt oprite in oras ptr excces de viteza si ele ne spus : hai domne ma lasi! ma stresezi cu radarul tau. da-mi actele si lasa-ma sa plec ca ma grabesc. deci...? ce sa mai ceri? nu mai zic de faptul ca nu opresc la semnalul politistului dar mai motiveaza si ca : nu v-am vazut domne! cu toate ca stau in fata lui. NESIMTIREA este litera de lege. eu unul, sincer, ma bucur cand mai moare cate unul desta infipt in stalp sau vreun "biker" dupa un salt de 100 de metrii peste coloana de masini in care s-a proptit din cauza, ai ghicit, a faptului ca "simte libertatea si puterea sub el" sa o simta pe lumea cealalta. : cum se ia un permis? toata lumea da vina pe cei de la politie ca o fac contra unei sume frumusele de bani, dar cine se gandeste la faptul ca multi instructori sunt niste idioti? incalca flagrant regulile sub ochii nostrii. pai elevul ce va invata? sunt multi care ii opresc ptr centura, ca vb la telefon, le cer actele ptr ca au oprit in statia de masina sau sub indicatorul de intericere a opririi si raman stupefiat de faptul ca NU STIU SI NU INTELEG CE AM CU EI CA EI NU AU GRESIT CU NIMIC. pai este posibil? asta este romanul! nu mai zic de condusul FARA PERMIS CARE ESTE O MODA PRINTRE PUSTII DE 18-20 DE ANI. NUMAI EU INTR-O SAPTAMANA AM INTOCMIT 3 DOSARE PENALE PTR ASA CEVA. O LUME FOARTE, FOARTE, FOARTE NEBUNA!

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 13:13

asta sa fie paguba si marea noastra problema. americanii! dar de tigani ce mai zici? pune-te in locul unuia de la circulatie, care opreste o ciaoara cu un Q7, care se uita la tine cu o scarba ca si cum ai privi un mic rahat, te ia cu vrajeala tiganeasca, ca sa vezi, c-o fi, c-o plezni, ca ce acte sa prezinte, ca sa-l lasi in pace ca se duce cu piranda si cu puradelul la spital ca este bolnav si ca moare vezi doamne, de parca asta m-ar fi impresionat atat de tare incat nu mai puteam vorbi, ca intr-un final sa il sune pe un sef al meu si sa fiu nevoit sa-l las sa plece. deci? americanii? nu americanii l-au omorat pe Teo Peter ci UN american beat si iresponsabil. cand pe noi ne fac italienii si nu numai TIGANI, ne oripilam ca nu-i asa. in principi nu tin cu americanii ptr ca nu imi place viata americana si modul lor de a vedea lucrurile dar unde este corect hai sa fim si noi corecti. problema noastra este aici, la noi in tara. asta ca o mica paranteza, atata timp, cat vom avea, persoane ca ADRIAN COPILU' MINUNE, SALAM, BURSUC, CAIAC si dracu mai stie ce sef desta de trib, niciodata romania nu va fi civilizata. MAFIA TIGANEASCA! astia sunt ca si cancerul. daca nu este extirpat din radacina, nicio sansa sa se vindece. aveau si italienii mafia lor dar aia erau oameni cu studii si baieti destepti, cum este de fapt clasa politica la noi.asa ca... hai sa nu ne mai miram si sa fim cat se poate de realisti.

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 14:15

eu cred ca marea noastra problema e autoritatea politiei. Sau, mai bine zis, lipsa ei. Cu tot respectul pentru politisti, nu e normal ca un sofer oprit pentru incalcarea vreunei reguli sa te ia cu "hai dom'le lasa-ma ca ma grabesc" si tu sa nu ii aplici o amenda suplimentara, asa, pentru obraznicie. Nu stiu, poate legile nu ii sprijina in sensul asta, dar daca politia ar fi mai prezenta si s-ar afirma mai autoritar pe sosele, ar fi mai putini smecheri care opresc cu nonsalanta unde e drumul mai ingust, nesimtiti care tripleaza parcarea si incomodeaza circulatia, de lene sa faca 50-100 m pe jos, inconstienti care trec pe rosu sau fac manevre fara sa se asigure, bazandu-se pe pe faptul ca te feresti tu de ei si de masina lor mare, taxiuri care iti taie calea pentru ca forteaza un viraj la stanga de pe prima banda, ca sa nu mai vorbim de pietonii care traverseaza aiurea, printre masini, chiar pe sub ochii politistului, daca se poate. In alte tari un sofer nu cracneste in fata politistului care l-a oprit, stie ca orice vorba nelalocul ei il poate "arde" la buzunar sau chiar la libertate. Tzigani sau nu, indisciplinatii nu dau doi bani pe politisti si pe autoritatea lor. Si pentru asta numai Politia insasi e de vina.

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 14:41

L-am luat saptamana trecuta ..din prima ..25 din 26 la chestionar.

Daca inveti este usor.

Am avut un instructor foarte bun si nu am dat nici un fel de spaga..

Peste tot aud ca cica daca nu dai spaga nu iei..//Ei bine,,nu este asa..//Eu am luat din prima fara sa dau vreun ban.
Si am 18 ani:D..pe care i-am implinit acum mai putin de o luna:D.

gombaralexandru1949

4 mesaje
Oras: Sighisoara

Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 15:20

Am obtinut permisul in anul 1972 ,atunci se facea scoala nu gluma atat teorie cat si conducere si mecanica.Examenul se dadea in orasul resedinta de judet.In 36 de ani de conducere am schimbat 3 masini ,nu am avut nici un accident si nu am platit nici o amenda,cred ca e o performanta.Doresc tuturor conducatorilor auto sa procedeze la fel,s-ar desfinta si politia de la circulatie.MULTA BAFTA SI SUCCES fara evenimente rutiere.

alex
instructoruionutz

1 mesaj
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 23:44

edy_sword

166 mesaje
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 15:45

asa e zbucur si eu am gafat la volan dar nu au fost victime cu toate ca eram baut . la ce vreau sa ma refer astept de 3luni si nu am nici un raspuns de la politie in sensul ca ei amenda sau te bagam la bulau in tot acest timp stau fara carnet de sofer .eu a s vrea sa stiu clar ce sa fac, adica sa stiu clar care sunt consecintele si sa le rezolv,am mai sunat la ei dar raspunsul a fost sa mai asteptati e foarte greu sa stai cind ai musca pe caciula nu?

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 23:31

Da..//asta cu manzul scrie,..stiu ca am citit eu..

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 14:46

azi dimineata, pe calea victoriei, la semaforul din piata palatului, un destept cu un mercedes a oprit masina pe prima banda, chiar sub semafor, si a plecat... mercedesul ocupa prima banda, cea de pe care faci la dreapta, parea sa stea la stop, si mai avea si geamurile fumurii... nu se vedea ca nu e nimeni inauntru. Ah, si masina politiei era exact vis-a-vis, langa muzeul de arta! Credeti ca soferul asta stie la ce distanta se leaga manzul de caruta? Dar politistul stie?

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2008, ora 16:00

iti spun eu cum stau lucrurile cel mai bine.
in primul rand ca pe noi, militienii, ne invata sa aplicam legea fara a afecta in niciun fel moralitatea sau integritatea fizica a unui contravenient sau infractor indiferent de natura, caracterul si gradul social al faptei comise. pe principiul EL TRAGE SA TE OMOARE, TU TRAGE SA-L RANESTI! deci...? eu cred ca este destul de limpede!
AUTORITATEA POLITIEI? iaca at exemplu : pietoni indisciplinati care trec strada haotic.
il iei, ii ceri actele, cand aude de amenda sare ca ars, face urat, ca ce lege a incalcat, tipa, altii o iau la fuga, iar daca iti da actele si il sanctionezi, mai trec altii si altii pe langa tine, prin fata ta si a lui, la fel ca el, si urla la tine EU AM CIUNGA IN PAR? PE AIA DE CE NU II IEI? aia fiind un grup de 4-5-6 persoane.
sau... opresc aiurea, merg pe linia de tramvai pana la semafor fara a ocoli refugiul, vireaza stanga prin fata ta, unde evident si cu indicator nu are voie, il opresti, mai trece unul, si inca unul si tot asa, asta in timp ce tu scrii amenda, ala face spume, vine la tine la masina crizat ca IA UITE ALA, DE CE NU IEI NICIO MASURA IMPOTRIVA LUI SI NUMAI PE MINE MA AMENDEZI? si tot asa. dar nimenu nu spune, DOMNULE POLITIST, AM GRESIT, VOI INCERCA CA PE VIITOR SA FIU DISCIPLINAT IN TRAFIC PTR A NU MAI ATRAGE SI ALTE SANCTIUNI IMPOTRIVA MEA. rolul politiei este de a prevenii, DE A MENTINE ORDINEA, SI PE URMA DE A SANCTIONA. daca ar fi sa aplice un politist legea ADLITERAM, nu ar avea procese verbale la el atat de multe, si ar opri tot traficul dintr-o intersesctie ptr a aplica sanctiuni la toti.. altii, cei mai multi, cu masini de lux si cu figuri multe in cap, te ameninta cu cutare si cutare pila, ca el face si drege, ca este de la MAE, SRI, MApN sau dracu mai stie pe unde, si ca de ce ii dai amenda ca a stat sub indicatorul OPRIREA INTERZSA? ca el are treaba. a fost sa plateasca telefonul. se oripileaza, face crize, pune mana pe telefon, gesticuleaza, vine la tine la masina, trage de usa, o deschide, iti da telefonul sa vb cu pila lui, daca refuzi se inegreste de nervi, cere socoteala, ameninta si asa mai departe. si asta ptr ce? ptr un rahat de amenda de 108 lei care platita in 48 de ore este doar 54? NU! pt faptul ca te-ai atins de el. el sau ea, care este o entitate de neatins si cum iti permiti tu, agentul cutare sa ii opresti si sa le ceri socoteala. tocmai tu? asta este mentalitatea. legea nu ma protejeaza pe mine ca politist prea mult sa o pot aplica asa cum ar trebui. cetateanul de pe strada daca ar respecta legea circulatiei si a bunului simt, nu ar mai fi amendat, nu ar mai murii atatia, nu ar mai lua nici politistii spaga, si nimeni nu ar mai avea de suferit. dar, cum in Romania suferinta de smecherie este la rang de virtute, nu se poate trai fara a epata, fara a iesi un pic in evidenta, fara a atrage putin privirea spre tine ca de, doar esti un smecher adevarat si nu mai este nimeni ca tine. cati prosti vad la semafor cu masini de masini care pleaca cu scartait de lasa fum in spate asta numai sa ma sfideze pe mine ca amarat de agent de politie ca este este mafalda si eu X. si ca vezi doamne nu am ce sa ii fac. asta este problema! si aici dau exemplu din randul contraventiilor. infractiunile sunt alata mancare de peste! sa vezi acolo. cati merg fara pemis si numere false! ca sunt SMECHERI! REALITATEA SI PARTEA TRISTA ACESTOR LUCRURI SE VAD IN FIECARE ZI LA STIRILE TV.

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2008, ora 16:38

gresesti! nu politia este de vina. tampenia din capul multora, teribilismul si prostia, ignoranta sfaturilor si impresia ca MIE NU MI SE VA INTAMPLA PTR CA SUNT UN AS AL VOLANULUI. atitudinea de smecher. astea sunt de vina. ce ar avea un politist cu tine daca te urci in masina treaz, mergi normal, respecti ce trebuie sa respecti, ajungi unde vrei sa ajungi cu bine si te intorci linistit acasa si gata?
politia este de vina ca unii se urca morti de beti la volan? politia este de vina ca se urca fara permis? politia este de vina ca alearga ca disperatii pe strazile noastre de rahat? politia etse de vina cand omoara babele pe trecerea de pietoni? este ca politia? impart ca politist pe strada fluturasi cu diferite campanii initiate de politia rutiera cu referire la centura, la traversarea neregulamentara, centrul intersesctiei liber si asa mai departe, si il vad pe om cum mototoleste fluturasul si il arunca. deci... il doare-n brisca! sunt la moda acum detectoarele de radar. ce sa fac frate cu el daca nu ii dau in goarna la masina decat acolo unde am loc si posibilitate? disperatii de viata au, ca ei trebuie sa alerge, sa faca si sa dreaga. NU POLITIA ESTE DE VINA CI SOCIETATEA IN CARE TRAIM. mentalitatea unui popor se reflecta in in stilul de viata! suntem nascuti si traim in spiritul de a fenta legea, pe unul si pe altul, de a mintii, de a pacalii, de a insela, de a fi SMECHER. in consecinta...? urca-te beat la volan, fa intrecere cu masina ca nu mai are nimeni masina ca a ta si omoara un cuplu de tineri care se plimba noaptea prin oras,pe trotuar, placa de la locul accidentului, si da vina pe politie! ESTE CA POLITIA ESTE DE VINA? ce o avea cu mine? MAMA EI DE POLITIE! HAI DRACU SA O DESFIINTAM. SA CURGA BEREA SI SA CANTE MUZICA! SA NE FACEM DE CAP PE SOSELE. SA FUGIM CA DISPERATII CU MOTOARELE PE STRADA LA 3 DIMINEATA, CE DACA DOARME LUMEA, S-O IA DRACU, NOI NE DISTRAM. stiu ca ma injuri dar mai gandeste-te putin inainte s-o faci! eu nu cred ca tu, ca si sofer, nu te-ai simtit lezat in trafic de un SMECHER care te-a sfidat din toate punctele de vedere. la asta sa te gandesti si NU FA SI TU LA FEL ptr ca deasta am ajuns aici.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 06:15

Frumos punct de vedere al politistului ... mai mai sa-mi dea lacrimile ...
Domnule politist, dumneata ori esti un om de treaba, cu bun sint cu tot ce trebuie unui politist adevarat, ori un mare ticalos care ne manipulezi mintile cu chestiuni sentimentale, absolut corecte dar pe care trebuie sa le sanctionezi dumneata, ca politist.
Nu te contrazic in ceea ce ai aratat privind comportamentul unora dintre concetatenii nostri ... sunt convins ca asa este.
Dar as vrea sa te rog sa-mi explici de ce in Romania vezi la tot pasul niste masini de politie si niste militieni care le sprijina asteptand ca cineva sa calce "dunga continua". In tot acste timp, pe langa acesti vajnici aparatori ai legii trec biciclisti (este interzisa circulatia acestora pe DN ?), trec carute cu carutasi beti de multe ori, smecheri in jeep-uri o iau inaintea tuturor fraierilor la bariera, trece tata Maria cu carutul de butelie de la moara cu un sac de malai, trece oricine vrei si nu vrei, inclusiv pietoni care traverseaza aiurea-n tramvai. Nu vad microbuzele care opresc excat acolo unde vrea clientul si tasnesc in trafic ca si cum ar fi singure pe sosele. Nu vad camioane si autobuze din anii 60 care scot un fum de nu mai vezi absolut nimic si e evident ca sunt iesite din orice norma de poluare.
Domnule politist, e culmea tampeniei domnule ... ca in tara unde vezi politisti peste tot sa se intample chestiile astea iar in vest sa nu se intample nimic sau aproape nimic din ce am descris si sa nu vezi un politist mii de km.
De ce credeti ca cetatenii aia din vest dar si noi astia din est, cand conducem pe soselele lor nu suflam pe-o nara si, brusc ne amintim fiecare prevedere din codul rutier, iar aici in Romania devin toti niste fiare, niste bestii dezlantuite ? Nu cumva din cauza atitudinii politiei. A coruptiei din politie ? Incepand de la capii politiei.
Sunt convins ca exista destui politisti corecti, oameni cinstiti care se straduiesc sa-si faca treaba corect. Am intalnit astfel de politisti. Dar ei ar trebui sa reprezinte normalitatea si sa nu se vorbeasca despre ei. Se vorbeste despre cei care sunt nemernici. Spaga, asta e cauza pentru care politia nu este respectata. Spaga pe care o iau unii politisti.
E foarte simplu, ca politist, sa dai vina pe cel care-ti ofera spaga... Dar e si o dovada de tupeu. Domnule, de ce iei spaga ? De ce nu te consideri jignit si nu-i pui catusele celui care comite nu numai infractiunea de dare de mita ci si cea de ultraj ? Simplu, pentru ca vrei si tu vila si masina si, alea, alea ca dom' colonel, ca dom' capitan si asa mai departe ... Si mai esti si "baiat bun". Daca e un conoscut ramane si dator la tine ca, de, l-ai ajutat, nu ?
Problema e mult mai ampla si pleaca de sus de tot. De la clasa politica. De la faptul ca puterea politica a fost confiscata de o gasca de derbedei din nomenclatura comunista care au instaurat un sistem corupt in esenta sa si o mentalitate sub orice critica.
Domnule politist, in cele ce am spus despre politisti nu m-am referit la dumneata personal pentru ca nu te cunosc ci la aspecte legate de politisti pe care le-am observat pe sosele.
Toti smecherii pe care-i cunosc au in memoria telefonului lor si numele a cativa politisti care-i scot vesnic din belele.
Politistii corecti nu iau atitudine impotriva colegilor lor corupti pentru ca fenomenul acesta vine de sus in jos si nu invers. La fel ca in societatea civila. Nu suntem noi mai breji ca politistii. Pana acum nu s-a inventat un antidot la asta. S-a raspandit ca un cancer in toata societatea si banul pare sa fie valoarea suprema.
Mai vorbim ...
Trebuie sa ma urc in masina si sa ma duc la munca ...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 16:29

De la: alincaba, la data 2008-09-05 09:37:46Oamenilor, permisele is valabile in alte tari decat romania pentru 6 luni ca asa sunt legile romaniei si e foarte bine asa!.!.. nu ziceti ca ei nu stiu unde e romania pe harta, va asigur eu ca toti stiu unde e romania, mai multe decat alte tari, si toti stiu cate ceva despre romania. eu am fost de 3 ori in america, si de fiecare data, cand auzeau romania.. imi ziceau cate ceva despre tara mea, dar voi care ziceti ca nu stiu cred ca sunteti neintegrati social si complexati, deci imi pare rau, trebuie sa lukratzi la voi putin.
Cu permisul, l-am luat din prima in 2001, fac in jur de 80 000 de km pe an ca bussinesul meu imi cere multe deplasari in strainatate, accidentele nu le mai pun pe cele minore ca sunt multe, permisul nu mi-a fost luat niciodata (norok cu spaga) deci. .condusul e o necesitate.. :) in perioada 2004-2005 am participat in campionatul national de raliuri grupa H , :) si am okupat un loc admirabil de bun pt prima incercare in campionat. De restul ce sa va zic, succes la condus... si Doamne ajuta.

Alin

Dragul meu, eu "neintegrata" lucrez intr-o companie cu 3000 de angajati si in afara de asta am aici prieteni de toate natiile. Asa ca... ai grija cum folosesti adjectivele, k?

Merci!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 16:33

De la: gabi_prund, la data 2008-10-11 13:13:29asta sa fie paguba si marea noastra problema. americanii!

Draga, daca ai trai in alta tara, ca mine de exemplu, te asigur ca ti-ar pasa. Cat am stat in Romania n-aveam nevoie nici eu de MAE, acum am... si de ministerul asta si de alte institutii.

Sa sti ca se vede cu ochiul liber care tari au politica externa si care n-au, care cetateni ai lumii sunt respectati si care sunt "neica nimeni" asa ca ar fi cazul sa mai lucram la mentalitati acolo, in Romania.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 16:42

Soldatul american care l-a omorat pe Teo Peter, daca tot l-am luat ca exemplu, a facut-o pentru ca n-a cunoscut regulile de circulatie din Romania. Asta se datoreaza faptului ca noi ii primim pe ei cu bratele deschise, fara sa-i testam pentru ca sunt americani si statul lor face lobby pentru cetatenii sai peste tot in lume si le apara drepturile si interesele, ceea ce nu se poate spune despre statul roman, din pacate!

Desi ambele tari sunt remnatare ale acordurilor internationale privind circulatia pe drumurile publice, cetatenii romani dau examene pentru permis de conducere in SUA, in limba engleza, fara translator sau dictionar, dupa doua luni sau maxim 6 luni de la intrarea in SUA. In acelasi timp, cetatenii americani NU dau examene in Romania, clar? La asta ma refeream cand vorbeam de reciprocitate. Romanii n-au omorat pe nimeni cu masina in SUA, asta era un argument in plus.

Greseala soldatului american este ca a trecut pe galben in intersectia cu pricina din Bucuresti, pentru ca in SUA, in unele state, acest lucru este perfect legal, asa cum perfect legal este sa o iei la dreapta pe rosu daca e liber, la stanga cand nu e verde dar e liber s.a.m.d. multe alte chestii permisive in legea circulatiei rutiere. Ei au voie sa faca aici o groaza de chestii pentru care la noi in tara ti-ai pierde permisul instant.

De-aia a murit Teo Peter, pentru ca soldatul american n-a cunoscut regulile de circulatie din Romania. Si nu este un caz singular.

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 16:46

ok! hai sa te lamuresc referitor la unele aspecte care poate daca-s cunoascute nu vor mai fi atat de blamate. nu sta nimeni la panda la "linia continua". crede-ma! este o idee preconceputa, veche si impamantenita. NU AI NEVOIE SA FACI ASTA ptr ca la fiecare minut prin fata ochilor mei se comite cate o contraventie. as mai avea nevoie sa stau ascuns sa prind pe cineva? zau ca nu. dar... stii cum stau eu la panda? vad un dobitoc ca lasa masina pe trecerea de pietoni sau exact in statia de autobuz si merg spre el sa ii cer socoteala. pana ajung la el, pleaca sau intra in magazinul care are nevoie sau unde are treaba. stau langa masina, el vrea sa plece, ma vede si ramane acolo in speranta ca plec sa poata pleca si el. stau cat stau si daca vad ca intrece bunul simt plec si eu dar pana la masina. apre intr-un final si el si pandindu-l, hop si eu langa el. unii raman uimiti ca cica "ce faceti dom'le, ne panditi?'
da domnule, va pandesc! ptr asa ceva va pandesc ptr ca sunteti nesimtit! daca le spui ce au gresit, unii se mira ca nu stiu efectiv reguli de circulatie, altii sunt oripilati si se ratoiesc la mine ca nu au unde parca. stiu asta! dar ce vina am eu ca nu exista locuri de parcare? nu cumva are altcineva aceste atributii? nu cumva primaria? travesreaza oamenii pe rosu prin fata mea si daca le atrag atentia (ptr ca unii sunt batrani si ti se face mila de ei sa le dai si tu de plata) mi se raspunde cu :lasa-ma bai in pace ca-i viata mea nu-i a ta. daca da masina peste mine ce te doare pe tine? am treaba, ma grabesc! raman uimit pur si simplu. astea sunt exemple puerile dar adevarate. este rezultatul lipsei totale a spiritului civic, a bunului simt si a respectului fata de tine, de cel de langa tine si fata de uniforma politiei. unii fac referire la asta cam asa: si ce daca esti ba militean? ce crezi ca imi este frica de tine? deci...? nu de mine ar trebui sa ii fie frica ci de ceea ce reprezint eu prin uniforma ce o port. fiecare cetatean care este nemultumit de politie si politisti ar trebui sa petreaca o singura zi ca politist in strada si se va lamurii cum stau lucrurile cu adevarat. vezi militieni care sprijina masina politiei? hai sa facem diferenta intre politia de sectie, politia comunitara care sincer sa fiu eu unul nu ii inteleg rostul, si politia rutiera. ultima este singura directie de politie care poate aplica sanctiuni si intocmi dosare penale pe legislatie rutiera. celelatle nu au aceasta putere. deci, daca ii mai vezi, uita-te daca intradevar sunt de la circulatie ( intotdeauna un politist de circulatie are cascheta alba inclusiv cozorocul iar camasa, este intotdeauna ALB partea de sus si ALBASTRU partea de jos, si poarta vesta reflectorizanda de culoare verde sau vesta tip "ham" inscriptionata intotdeauna cu POLITIA RUTIERA.restul nu au cum sa sanctioneze pe linie de circulatie) si daca sunt, atrage-le atentia ca au altceva de facut, ptr ca la circulatie foarte rar ai ocazia sa stai pur si simplu fara a face ceva.
ITI POT DA MII DE EXEMPLE DAR NE VOM PIERDE IN DISCUTII PE TEMA ASTA. IN PRINCIPIU CERED-MA CA TINE CEEA CE FACE FIECARE PE STRADA DE EDUCATIA PRIMITA IN CEI SAPTE ANI PETRECUTI ACASA, DE MEDIUL IN CARE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA SI ANTURAJUL IN CARE SE INVARTE. pune un caine in aceiasi camera cu o friptura. dresat fiind te va asculta si nu o va manca atat timp cat esti tu acolo! cum vei iesi, nu va sari pe ea direct dar o va adulmeca si intr-un final o va manca.
cam asa se pot explica si lucrurile referitor la cei ce fac nefacute. daca am fi cu totii mai responsabili cu noi si cu cei din jurul nostru, mai atenti, mai respectuosi si mai toleranti, mai intelegatori si mai calculati, am vedea ca lucrurile vor merge in cu totul alta directie. nu vor mai murii atatia TERIBILISTI in accidente de masina, (condusul fara permis este la moda printre pustime, nu mai zic de mopedisti care ii vezi "peste tot si pretutindeni") nu va mai depasii nimeni coloana la semafor, nu va mai trece cu jeep-ul peste oamenii aflati pe trecerea de pietoni si asa mai departe. toate astea se intampla din cauza SOCIETATII IN CARE TRAIM SI A MENTALITATII NOASTRE. ptr unii nu putem invinui oamenii de buna credinta care sunt foarte multi si care opresc langa mine cu masina si imi spun : domnule politist, e plina domnule lumea de nebuni! vad si ei ce se intampla si ne dau dreptate. daca mergi sa tai buruienile din lanul de greu, ce faci? iei coasa si incepi sa cosesti? nu! ptr ca vei taia griul. trebuie luata fiecare buruiana in parte. dar asta necesita timp si multi nervi mancati. societatea priveste politia ca pe o institutie foarte corupta si pe buna dreptate unii chiar sunt, dar cei mai multi sunt corecti si isi fac treaba cu profesinalism si unii o iau ca pe un afront personal incalcarea legii sub ochii lor, fapt care il determina sa nu ierte nici pe mama lui. cum exista vorba aia ca mama "smecherilor" este mereu gravida, situatia nu stiu daca se va schimba vreodata! nu cred sa te fi lamurit prea tare in ceea ce ai vrut sa stii dar un lucru este cert si anume ca avem obligatia morala sa fim mai buni si mai respectuosi. TOTI!

dcmauto

46 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 17:08

"Nivelul de cultura si civilizatie al unui popor este direct proportional cu nivelul de trai"-valabil si vice-versa.

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 09:53

gabi prund, tot ce ai povestit e real, imi dau seama de asta. Sunt convinsa ca legile nu va ajuta sa va faceti meseria cum trebuie. Dar tot de la voi, politistii, trebuie sa plece initiativele legislative, ca doar n-o sa ceara cetatenii amenzi mai mari si politisti mai duri. Politistii sunt cei care trebuie sa ceara autoritatilor legi mai severe. Si nu ma refer la cresterea amenzii pentru depasirea vitezei, asta nu va taia din obraznicia smecherilor, ci la masuri de crestere a autoritatii politiei. In alte tari, o atitudine obraznica si sfidatoare te poate costa macar cateva ore de inchisoare, indiferent daca pe masina ta scrie Dacia 1300 sau Porsche. Oamenii sunt sfidatori pentru ca li se permite. Asemenea cainelui de care spuneai, si ei trebuie "dresati". Suna dur, dar asta e.
Sunt sofer de Bucuresti, nu prea ma plimb pe soselele patriei, deci nu pot extrapola nemultumirile mele dincolo de limitele orasului. Referindu-ma, deci, strict la capitala, eu cred exista posibilitatea imbunatatirii situatiei, cu conditia ca politistii sa fie ceva mai prezenti in trafic. O fi amenda pentru parcare aiurea mica, dar daca primesti 4-5 pe luna, la un moment dat te saturi, macar de grija de a o plati in 48 ore ... si devii mai putin comod.
O mica diversiune: in ultimele zile am ajuns la concluzia ca cei mai periculosi par sa fie smecherii de Dambovita si Ilfov cu camionete si Dacii daramate... am avut cateva episoade care mi-au dat emotii... or fi auzit ca trebuie sa fii tupeist ca sa te descurci in traficul din Bucuresti?

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 15:07

nu poti mai, oricat ti-ai dorii sa faci dreptate, NU POTI PUR SI SIMPLU! legi sunt dar cine le respecta? hai sa iti spun ceva sa intelegi si mai bine. eu consider ca mass-media are o influenta negativa asupra populatiei vis-a-vis de imaginea politiei si a politistului. mai apare in presa sau la tv cate un reportaj sau emisiune care face referire la \"cum sa fentam amenda\", 'radarul\", \"politia in general\". incurajeaza lipsa de respect fata de uniforma si fata de autoritate. a bagat in cap oamenilor ca masina cu radar trebuie sa fie inscriptionata cu POLITIA. de ce? sa vada \"omul\" unde-i radarul, sa mearga norma, apoi sa omoare soseaua si pe cei de pe trotuare? deasta nu? un om care merge omeneste nu va face niciodata galagie cum nici unul care nu are nevoie de antiradar. a fost acum ceva vreme la tv o faza cu o \"tanti\", nu stiu ce hram purta, cu un jeep, care la solicitarea a trei colegi de-ai mei in a se legitima, a refuzat plecand in tromba mai-mai sa dea peste ei ptr ca ea era nu stiu ce mare scula. si sculele astea nu trebuiesc deranjate. adica vezi doamne, ce ma opresti si ma intrebi pe mine de sanatate? ca nu dau doi bani pe tine mai agentule. asta incurajeaza presa! orice \"vedeta\" deasta de 3 lei 50 opresti, sare ca arsa ca ea este nu stiu cine si ca de ce ii faci asta? sa te razbuni ca ea este vedeta? toata lumea este suparata ca CE AI DOM'NE CU MINE? CE AM FACUT? nimeni nu gresete! ii opreste politia degeaba! repet, suntem crescuti in spiritul de a \"fenta\" tot, lege, bun simt, spirit civic, tot. daca am putea ne-am pacalii pana si pe noi insine si ne-am fura proprii bani. imi pare rau ca nu pot cuprinde aici tot ce vad eu zilnic si cu ce ma confrunt. ca sa intelegi perfect, ar trebui sa iti petreci o singura zi alaturi de un agent de politie rutiera pe strada si nu cred ca vei mai zice ceva vreodata de el.
asta vreau eu ca politist sa inteleaga lumea! ca democratia nu inseamna sa facem fiecare ce vrem. suntem corecti si cinstiti, nu vom avea niciodata de suferit din partea politiei.

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 15:21

apropo! ca am uitat, nu vei rezolva nimic cu marirea amenzilor. iti va sarii tot presa in cap ca omori cetatenii. intr-un fel asa si este. SMECHERII tot ce stiu ei vor face. oricum, nu prea plateste lumea amenzile de circulatie, iti spun eu. si legea este facuta in asa fel incat sa nu se transforme in nimic penal amenda de circulatie.
deasta se face ce se face pe sosele, strazi si dracu mai stie pe unde. nu vezi ca pana si pe plaja te calca masina? nepotismul inca functioneaza! este o entitate! traieste, este vie, are putere, hotaraste!
asa ca, sa stii de la mine, dreptate nu o sa vezi prea curand in romania. se castiga in instanta procese verbale contestate, ca acum contestam absolut tot ptr ca totul este abuzul politiei, din, ATENTIE, necunoasterea de catre judecator a regulilor de circulatie! pai nu iti vine sa-ti dai palme?

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 15:29

DACA AS TRAII IN ALTA TARA MI-AR PASA DE CE ANUME? TU SPRE EXEMPLU, CE CAUTI IN ACEA TARA? ESTI INTR-O TARA STRAINA SI VREI SA TE AJUTE TOT STATUL ROMAN? PE STATUL ROMAN IL DOARE-N C...OT DE CETATENII LUI DIN TARA, DE AIA DIN AFARA, NU MAI ZIC. ASA CA... TE ROG SA MA LAMURESTI REFERITOR LA CE TE-AM INTREBAT

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 16:03

de acord, marirea amenzilor nu foloseste, stiu ca in alte tari depasirea vitezei te usureaza de cateva sute de euro bune, si degeaba, nu au rezolvat nici ei problema, soferii tot calca acceleratia.
din pacate educarea populatiei nu se face apeland la constiinta si bune sentimente, poate doar in filmele americane sa se intample asa. Mi se pare buna campania de la TVR cu filmulete din trafic despre soferi nesimtiti, e un prim pas. Imi pare rau ca nu am fotografiat mercedesul parcat sub semafor, mi-a venit ideea prea tarziu, poate daca am trimite fotografii de genul asta undeva, la o adresa a politiei rutiere, ar folosi la ceva. Majoritatea telefoanelor mobile au aparat foto, totul e sa ai ragazul necesar. Ieri am mai vazut un destept parcat cam la fel, langa benzinaria de la Hasdeu, pe prima banda, sub semafor, un Matiz rosu, i-am retinut si numarul... Cunosc problema parcarilor in Bucuresti, dar cazurile astea sunt prea de tot! Recunosc ca mai opresc si eu masina in zone interzise, daca nu gasesc alta solutie, dar nu sunt nesimtita, gasesc un loc in care sa nu incurc pe altii. Nu mi-e lene sa parcurg 100-200 m pe jos!

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 16:08

E clar ca legislatia nu va ajuta, deci... cereti legi mai bune!
Presa e, intr-adevar, nesimtita, chiar ieri mi-au cazut ochii pe un articol in Click despre punctele slabe care pot fi atacate la un proces verbal de amenda. Pe cand un articol care sa ii invete pe hoti cum sa sparga casele?

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 16:52

De la: gabi_prund, la data 2008-10-17 15:29:31DACA AS TRAII IN ALTA TARA MI-AR PASA DE CE ANUME? TU SPRE EXEMPLU, CE CAUTI IN ACEA TARA? ESTI INTR-O TARA STRAINA SI VREI SA TE AJUTE TOT STATUL ROMAN? PE STATUL ROMAN IL DOARE-N C...OT DE CETATENII LUI DIN TARA, DE AIA DIN AFARA, NU MAI ZIC. ASA CA... TE ROG SA MA LAMURESTI REFERITOR LA CE TE-AM INTREBAT

Eu sunt cetatean roman si am un contract de munca lung in SUA. Este datoria Ministerului Afeceriolor Externe si datoria Ambasadei Romaniei sa reprezinte si sa apere drepturile cetatenilor romani in SUA.

Locuind in strainatate am constatat ca n-avem politica externa, noi Romania! Atata timp cat sunt cetatean roman, statul roman este obligat sa-mi apere interesele atat in tara cat si afara.

Exemplul cu permisele de conducere romanesti care nu sunt recunoscute in strainatate (SUA, Canada, Australia, Noua Zeelanda) este doar unul dintre multele exemple prin care se vede clar ca NU exista interes fata de cetatean nici in tara, nici afara.

Ti-am dat exemplul cu SUA si cu soldatul american care l-a omorat pe Teo Peter pentru ca asta e tara in care traiesc eu si vad cum stau treburile.

Desi suntem membri UE ca si francezii si nemtii, de exemplu, permisele lor de conducere sunt recunoscute in SUA, ale noastre NU.

Desi limba spaniola nu este limba oficiala in SUA, cetatenii vorbitori de limba spaniola pot sustine examenul pentru permisul de conducere in limba materna, in timp ce noi, cetatenii romani si altii... n-avem voie nici cu translator sau cu dictionar.

SUA si Romania sunt amandoua semnatare ale conventiilor internationale privind circulatia rutiera (1929, 1949 si 1969) - conventii care prevad, printre altele, recunosterea permisului de conducere RECIPROC, intre tarile semnatare. Romania recunoaste permisul de conducere american, ei nu-l recunosc pe al nostru (in unele cazuri, este valabil permisul romanesc intre 2 si 6 luni de zile).

Ei bine, din cauza ca pe MAE il doare in cot de cetatenii romani care locuiesc in strainatate, romani care au contracte de munca in SUA sunt obligati sa dea examene acolo pentru a obtine un permis de conducere, in timp ce puscasilor marini americani stationati la Kogalniceanu - de exemplu, aflati in aceeasi situatie in Romania, la munca; li se preschimba permisele fara probleme si nu-i intreaba nimeni daca cunosc sau nu regulile de circulatie in Romania.

Am citit ca iar se schimba permisele de conducere romanesti cu un alt model international, al catelea? Am schimbat si eu doua permise despre care ni se spunea in ROM ca sunt model international si tot nu mi-au folosit la nimic in SUA. Sunt curioasa daca noul model (care citesc ca se implementeaza acum in Teleorman si urmeaza sa se dea in toata tara) va fi recunoscut in occident, in special SUA, Canada si Australia, Noua Zeelanda. Daca nu vor fi recunoscute, banuiesc ca asta e doar o alta "gaselnita" in loc sa se rezolve problemele reale care exista in Romania, ca de obicei... tara arde si baba se piaptana!

Am descris mai sus cateva diferente majore care exista in legislatia SUA si in legislatia noastra referitor la semafoare, mai sunt si altele. In principiu, legile lor sunt mult mai permisive decat ale noastre si cu toate astea, noi suntem tratati de parca in Uniunea Europeana ar exista cetateni europeni de rangul 1,2 si 3. Ghiciti de care suntem noi? :))))

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 15:00

de cele mai multe ori atunci cand se intocmeste un proces verbal ptr opriri si stationari neregulamentare se vine cu un aparat radar ptr a filma masina respectiva, ca in caz de ceva, sa se prezinte proba video in instanta! nu o sa iti vina a crede dar sunt unii care pana si pe aia o contesta pe motivul ca imaginea este trucata! iti dai seama cata dobitocie? parca ala de pe radar, opreatorul, nu are altceva de facut decat sa ii ia locul lui SERGIU NICOLAESCU si sa faca montaje pe pelicula. asa ca... te miri? apropo de contestat! sunt procesele verbale contestate pe FOND si pe FORMA. pe fond, motivul sanctiunii aplicate, si pe forma, daca ai omis sa scrii ceva (lipsa nume, adresa, si... lipsa judecatoria unde poti face contestatie) care face procesul verbal NUL din start. evident ca tot ce spun eu aici vis-a-vis de greseli, nu se poate pune problema de necunostinta. graba, neatentia si situatiile in care ai 3-4 insi langa tine (contravenienti) care tipa, urla, te ameninta si treburi de genul asta, si nu stii cum sa faci mai repede sa le dai copia procesului verbal sa scapi de ei.
sunt intradevar situatii cand da, ai perfeta dreptate si esti nevoit sa contesti sanctiunea ptr ca se comite o nedreptate cu tine dar asta se intampla rar ptr ca niciun politist nu vrea sa fie chemat in instanta si anchetat din cauza unor greseli. asta ar trebui presa sa faca si nu sa invetelumea tampenii! ptr asta exista avocati. mai bine ar promova ordinea in trafic, respectarea spiritului legii si a bunului simt, respectarea celor de langa tine, responsabilitatea si grija fata de tine, de cei din masina cu tine si cei de pe trotuare.
sunt filmulete pe youtube cu accidente rutiere grave. impatimitii vitezei si astia de au impresa ca sunt soferi inascuti si lor nu li se poate intampla nimic indiferent de ce ar face, sa le priveasca si sa se gandeasca de cateva ori inainte sa aiba impresia ca soseaua este toata numai a lor. eu unul, cand mai merg la cate un accident desta, am o satisfactie si zic : iaca, s-a mai dus unul! CINIC DAR ADEVARAT!
as putea spune multe dar spatiul este limitat. in principiu, sfatuesc pe toti, mare grija la volan si in general! fereste-te TU de necazuri si ai sa vezi ca si ele te vor OCOLI!

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 15:32

stai mai putin ca eu nu am nimci cu tine! nu o lua ca pe ceva personal. permisele de conducere nu sunt recunoscute decat cateva luni? o mare tampenie! ori de tot ori deloc! asta ptr ca toata lumea pupa americanii in fund ptr ca americanilor chiar le place asta. cel putin asa vad eu lucrurile. in toata europa si nu numai masinile sunt normale numai la ei sunt toate extralarge. peste tot in lume conbustibilul este ceva scump si se fac masini sa consume putin, la ei nu, la ei cat mai mari si sa consume cat o locomotiva. toti masoara in metrii si km, ei nu, in mile si picioare. peste tot in lume sportul rege este fotbalul, la ei nu, toate sporturile lor sunt de genul cotonogeala si datul cu bata in cap, ruptul oaselor si a gatului spre deliciul si amuzamentul spectatorilor care sunt in extaz. asta este america lasand la o parte democratia lor nascuta acolo care are si ea lacunele ei si nu este chiar asa perfecta cum crede lumea. ce stiu americanii de ROMANIA? iti spun eu ce. DRACULAAAAAA! atat stiu. altceva mai stiu? ma insel?
nu te condamn ptr faptul ca incerci si cauti un loc mai bun undeva mai bine. este dreptul tau si daca esti un om bine pregatit si cu pretentii de la viata, ambitios si integru, asa este cel mai bine. dar nu uita si nu ma contrazice ca iti trebuie si un dram de noroc sa ajungi acolo. este? asa ca... nu iti pune prea multe sperante in ajutorul statului roman. ok! spune-mi tu, ce iti place in america si ce nu. cu ce se deosebesc ei e noi, la oamenii de rand ma refer?
ce este acolo si nu aveai aici? imi poti spune? asta nu ca nu as stii diferenta dintre romania si america dar intreb pe cineva care traieste acolo.
permisele de conducere, nici cele care se vor implementate acum ca fiind europene nu sunt bune. ai sa vezi dar nu acum. o stiu de la un sef de-al meu care nu vb fara sa cunoasca.
daca nu am mai pupa cetatenii maricani in fund si i-am trata ca pe niste simplii oameni, si mai ales cum ne trateaza ei pe noi, am fi mai cunoscuti si tratati mai cu respect. au impresia ca sunt intangibili ptr ca, statul american asta promoveaza. nu ai vazut si in filme? SUNT CETATEAN AMERICAN, SUNT CETATEAN AMERICAN, AM DREPTURI, SUNT PESTE TOATE NATIILE DIN LUME. suntem o tara mica. cine ne ia in seama daca nu are ceva interese pe aici? suntem in NATO! daca se baga rusii peste noi, intervin maericanii? ei as! deci... ? sunt niste mancatori de burggeri si bautori ce coca-cola, grasi si libidinosi. tot asa frumoase sunt si americancele ca romancele noastre? daca ar avea 30% si ei din femeile noastre s-ar pupa in fund singuri. DUMNEZEU BINECUVANTEAZA AMEICA!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2008, ora 20:08

De la: gabi_prund, la data 2008-10-19 15:32:05stai mai putin ca eu nu am nimci cu tine! nu o lua ca pe ceva personal. permisele de conducere nu sunt recunoscute decat cateva luni? o mare tampenie! ori de tot ori deloc! asta ptr ca toata lumea pupa americanii in fund ptr ca americanilor chiar le place asta. cel putin asa vad eu lucrurile. in toata europa si nu numai masinile sunt normale numai la ei sunt toate extralarge. peste tot in lume conbustibilul este ceva scump si se fac masini sa consume putin, la ei nu, la ei cat mai mari si sa consume cat o locomotiva. toti masoara in metrii si km, ei nu, in mile si picioare. peste tot in lume sportul rege este fotbalul, la ei nu, toate sporturile lor sunt de genul cotonogeala si datul cu bata in cap, ruptul oaselor si a gatului spre deliciul si amuzamentul spectatorilor care sunt in extaz. asta este america lasand la o parte democratia lor nascuta acolo care are si ea lacunele ei si nu este chiar asa perfecta cum crede lumea. ce stiu americanii de ROMANIA? iti spun eu ce. DRACULAAAAAA! atat stiu. altceva mai stiu? ma insel?
nu te condamn ptr faptul ca incerci si cauti un loc mai bun undeva mai bine. este dreptul tau si daca esti un om bine pregatit si cu pretentii de la viata, ambitios si integru, asa este cel mai bine. dar nu uita si nu ma contrazice ca iti trebuie si un dram de noroc sa ajungi acolo. este? asa ca... nu iti pune prea multe sperante in ajutorul statului roman. ok! spune-mi tu, ce iti place in america si ce nu. cu ce se deosebesc ei e noi, la oamenii de rand ma refer?
ce este acolo si nu aveai aici? imi poti spune? asta nu ca nu as stii diferenta dintre romania si america dar intreb pe cineva care traieste acolo.
permisele de conducere, nici cele care se vor implementate acum ca fiind europene nu sunt bune. ai sa vezi dar nu acum. o stiu de la un sef de-al meu care nu vb fara sa cunoasca.
daca nu am mai pupa cetatenii maricani in fund si i-am trata ca pe niste simplii oameni, si mai ales cum ne trateaza ei pe noi, am fi mai cunoscuti si tratati mai cu respect. au impresia ca sunt intangibili ptr ca, statul american asta promoveaza. nu ai vazut si in filme? SUNT CETATEAN AMERICAN, SUNT CETATEAN AMERICAN, AM DREPTURI, SUNT PESTE TOATE NATIILE DIN LUME. suntem o tara mica. cine ne ia in seama daca nu are ceva interese pe aici? suntem in NATO! daca se baga rusii peste noi, intervin maericanii? ei as! deci... ? sunt niste mancatori de burggeri si bautori ce coca-cola, grasi si libidinosi. tot asa frumoase sunt si americancele ca romancele noastre? daca ar avea 30% si ei din femeile noastre s-ar pupa in fund singuri. DUMNEZEU BINECUVANTEAZA AMEICA!

Corect! Cam asa stau lucrurile in SUA cum spui. Mi-am spus parerea despre SUA pe un alt topic de aici "Emigrarea pro sau contra?" si am scris mult despre America pe un alt site www.mondonews.ro - o publicatie de stiri on line unde sunt corespondent extern. Aici viata incepe de la alt nivel. Orice om de rand care are un serviciu traieste decent are o casa, o masina, ce sa imbrace si ce sa manance. Diferenta incepe de la vacantele pe care si le permit unii si altii nu, valoarea caselor si masinilor pe care le detin, magazinele de la care mananca si de la care se imbraca unii si altii asta face diferenta.

Ideea este ca noi, romanii, suntem perceputi ca o tara din lumea a treia pentru ca in Romania nu exista vointa politica. Ai nostri oameni politici se ascund dupa scuze din astea puerile "suntem o tara mica" si altele de acest gen. Suntem mai bine vazuti decat asiaticii sau africanii pentru ca suntem albi si pentru ca undeva in subconstient, americanii stiu ca si strabunii lor provin din Europa.

Altfel, America este o tara cu bune si cu rele, nu este doar "lapte si miere" sau acea imagine stralucitoare care ni se livreaza de la Hollywood. Cred ca-i spune tara tuturor posibilitatilor pentru ca aici chiar poti sa vezi si sa auzi orice, poate sa ti se intample absolut orice - bun sau rau. Exista o America a bogatilor si una a saracilor, o America frumos si o alta urata, exista locuri sigure si locuri nesigure, sansa sa duci o viata de vis dar si posibilitatea sa ajungi om al strazii... oricand, orice este posibil.

Ai dreptate si cu femeile... sunt innebuniti dupa europence. Cele mai frumoase femei de aici sunt cele care au venit din Europa, nu numai romancele ci si rusoaice, poloneze, unguroaice etc. Americancele, majoritatea sunt sleampate si neingrijite. Pedanteria si bunul gust sunt atribute rar intalnite la ele, sau doar in clasa de sus. Multe femei de pe strada sunt obeze, lenese, dependente de alcool sau droguri, lipsite de charm.

Daca iesim pe strada in tinute business sau tinute ca acasa in Romania, suntem privite ca niste ciudatenii. In afara de europence, rar vezi aici fuste, tocuri inalte, posete asortate, coafuri elegante. America este tara blue jeansi-lor si a adidasilor. Cine iese din tipar imediat este remarcat. Exista o rutina a lor din care nu le place sa-i scoti, o stare de confort cu care sunt obisnuiti. Galonul de benzina (aproape 4 litri) costa in jur de 3$ acum. cand a fost 4$ deja se panicau. La un calcul simplu, poti sa vezi ca in Europa benzina e mult mai scumpa, cel putin 1 Euro/litru.

Masinile mari GMC, Dodge, truck-uri, Chevrolet pick-up, SUV-uri cu 7 locuri mari consumatoare de combustibili, au intrat in dizgratie acum si in SUA. Marile uzine americane raporteaza pierderi, iar mastodontii de pe sosele se imputineaza. Au inceput sa auda si ei de masinile hibrid si de criza energetica mondiala.

Masinile japoneze sunt cele mai bine vandute acum, tocmai datorita consumului mic de combustibil si a fiabilitatii. Masina imensa face parte din imaginea americanului tipic, e un simbol. Truck-ul, hamburger-ul, berea Budweiser, Coca Cola, blue jeansii, palaria texana si smocul de barba sunt chestiuni "traditionale" asa cum sunt la noi costumele populare si sarmalele.

Uneori ma si mir cum a reusit un popor cu atat de putine calitati si valori sa ajunga cea mai mare putere a lumii. E curios. Daca-i admir pentru ceva, acesta este felul in care inteleg si promoveaza nationalismul ca doctrina. Sunt atat de siguri ca ei sunt cei mai buni, cei mai capabili, cei mai grozavi pamanteni, atat de convinsi incat au reusit sa-i lamureasca si pe ceilalti locuitoti ai Terrei ca asa stau lucrurile!

Cred ca explicatia notorietatii si succesului lor sta in "infuzia" de inteligenta din alte tari, importul de creiere, pretul pe care l-au platit ca sa-i aiba pe cei mai buni dintre cei buni. Pentru asta... cinste lor!

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 14:59

nu te pot contrazice pentru ca la fel ca mine, multi altii nu stiu despre america decat ceea ce au vazut in filme si au mai auzit de pe la altcineva. ideea este ca, si nu vreau sa ne abatem prea mult de la subiectul initial, americanii sunt crescuti intr-un anumit spirit pentru a invinge. ei cultiva conservatorismul si tin la valorile sociale care ii guverneaza, la litera si spiritul legii, la aplicarea ei, la principiile si drepturilor fundamentale ale omului. nu contest ca si acolo este coruptie dar sub cu totul alta forma. americanii, dealungul timpului, asta a fost formula lor de reusita, au CUMPARAT materie cenusie competenta, au investit resurse umane si financiare, au gandit in perspectiva si iata unde au ajuns. la fel ca si acolo, si romania se poate spune ca este o tara a contrastelor. si aici ca si acolo poti ajunge intr-o zi de la agonie la extaz si invers. si aici gasesti masini de lux contrastand cu saracia lucie in unele locuri. peste tot in lume, intr-o democratie asa se intampla. cine poate poate, cine nu, sa fie sanatos. ce este democratia? o anarhie ordonata! stie toata lumea ca in romania, si asta tine numai de moralitate, mediul si felul in care ne formam, prioritara este smecheria, trasul in piept a tot ce se poate trage, si datul sfaturilor. nimeni nu pune mana, nimeni nu face nimic. toata lumea discuta si isi da cu parerea. toate astea vin si sunt luate drept exemplu, de la stimatii nostrii conducatori care nu fac altceva decat sa se indoape si pe gura si pe fund, si vorba aia romaneasca : dupa noi potopul! pentru ceilalti nu se poate.
cam asa stau lucrurile. de cat timp esti plecata acolo, cum te-ai adaptat si care sunt de fapt planurile tale de viitor legate de intoarcerea ta inapoi? iarta-mi indiscretia si curiozitatea si nu o lua ca pe un afront. este doar o curiozitatea din partea cuiva care nu a avut posibilitatea, sansa si norocul sa ajunga acolo unde esti tu.
nu pun la indoiala pregatirea ta profesionala, pretentiile ce le ai de la propria-ti persoana, de la viata si de la societatea in care traiesti. lucruri ce aici nu le gasesti si bineniteles ca le cauti in alta parte. banuiesc ca asta este motivul ce te-a determinat sa pleci la 20000 de km distanta.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 18:24

Da, in SUA legea-i lege nu tocmeala! Nu exista tiganie ca la noi. In primul rand, daca te-a oprit politistul pe strada trebuie sa stai cuminte cu mainile pe volan pana ajunge in dreptul tau si iti spune ce are de spus, daca vrei sa pleci de acolo viu. Nu ezita sa-ti traga un glonte in cap daca ai miscat. La cate se intampla pe aici, nici nu ma mir!

In alta ordine de idei, daca te-a oprit primesti avertisment sau amenda, clar. Nu te opreste nimeni niciodata fara motiv. O amenda de 500 sau 1000 $ se plateste fara scandal si episoade lacrimogene. Si-n rate se accepta sa platesti, dar o platesti, nu exista pardon.

Daca n-ai bani sa platesti, faci munca in folosul comunitatii cateva zile ca sa acoperi amenda - faci curat pe marginea drumului, aduni gunoaie, tunzi iarba de pe scuare si de pe marginea drumului, cureti si vopsesti semne de circulatie deteriorate etc.

Daca nu vrei sa faci munca asta si n-ai nici bani sa platesti amenda, pur si simplu stai la puscarie un numar de zile (functie de amenda) si dupa 2-3 zile printre infractori adevarati nu-ti mai arde de joaca cu legea. Precis a doua oara nu mai faci!

Daca nu-ti convine ce ti-a scris politistul inprocesul verbal si te simti nedreptatit poti sa mergi la tribunal, dar la cat costa pe aici avocatii mai degraba platesti amenda. Singurele locuri in care legea nu se aplica si e jungla sunt ghetourile de negri unde (de multe ori) nici politistii n-au curajul sa intre. Stau masinile de politie la intrarea in ghetou si te intorc din drum daca nu sti sau ai gresit traseul. Daca vrei sa intri o faci pe raspunderea ta.

Sunt in SUA de la inceputul acestui an, inca nu m-am obisnuit. Unele legi sunt foarte bine gandite, altele sunt de-a dreptul hilare - cum ziceam de cea cu pemisele auto pentru cetatenii straini, de exemplu.

Soselele sunt cu totul altceva decat la noi. Doua benzi sunt pe drumurile de tara, pe la ferme si prin ansamblurile rezidentiale. In rest, soselele au minim 4 benzi, iar sensurile de circulatie sunt separate de zona verde. pe marginea soselelor sunt "umeri" si pe stanga si pe dreapta (benzi de urgenta) care se folosesc pentru oprire sau de catre masinile de urgenta Politie, Pompieri, Ambulanta pentru a ajunge mai rapid (daca e cazul) la evenimente.

Intersectiile semaforizate sunt supravegheate video si controlate cu senzori de presiune, dispusi sub asfalt. Functie de numarul de masini incadrate spre o anumita directie (stanga, inainte, dreapta) se schimba culoarea semaforului si se obtine fluidizarea traficului.

Cantarite obiectiv, lucrurile stau mult mai bine aici decat in Romania sub toate aspectele, se castiga o paine mult mai usor decat acasa si poti realiza in cativa ani ceea ce n-ai reusit acasa intr-o viata de om. Asa ca eu una... ma mai intorc in Romania doar in vizite!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Permise auto
Mergi la: