back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Lasitate

 


 
 
yuppy_174987

8 mesaje
Membru din: 14/08/2013
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 08:10

Este vreun popor mai laș decît .... stiti voi ? O scriitoare spunea recent , ca revolutia din 1917 de la rusi va fi o adiere de vint fațã de aceea care va urma :)

Raporteaza abuz de limbaj
serono

15 mesaje
Membru din: 12/10/2013
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 09:33

Poate ai ceva dreptate,dar nu te increde in ORACOLE !

Raporteaza abuz de limbaj
ifrim_sandru

11 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 09:45

Lasitaea este sora buna cu perversiunea, mai apoi cu hotia, excrocheria (ca si plagiatul) impostura, ... si evident politica de tip dambovitean.

Trebuie sa intelegem ca avem cancer... si ca urmare ar trebui sa ne tratam, fie si prin operatie ... chirurgie

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16 mesaje
Membru din: 22/11/2007
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 12:56

De la: yuppy_174987, la data 2013-11-18 08:10:27Este vreun popor mai laș decît .... stiti voi ? O scriitoare spunea recent , ca revolutia din 1917 de la rusi va fi o adiere de vint fațã de aceea care va urma :)

=============================
Acuzarea (ca si invinovatirea) colectiva (cazul... poprului, natiunii...) nu are aplicabilitate juridica si este complet respinsa ca fiind parte a pedepsirii si chiar lichidarii colectivitatii ceea ce se numeste, conduce GENOCID.
Din punct de vedere moral nici macar nu atat de departe nu trebuie mers.
Cine "imparte" "neamurile" in viteze si lase, destepte ori proaste, etc. are in minte griterii stabilite de educatia materialista, fara viata si fara Dumnezeu.
De aceea nici nu poate justifica criteriile, motivele pe baza carora discerne intre bine si rau.
De fapt, nici nu stie ce este, ce cauta in lumea asta, care-i rostul sau ...
Daca presupui ca "LAS" inseamna rezistenta ne-violenta impotriva celor care produc "raul".... mie mi se pare mai degraba un stoicism bazat pe altceva decat bogatia materiala (ori "foamea" de acumulare materiala) si chiar si nu as "pune mana in foc" daca-i chiar rau de tot; neplacut, neconvenabil, nedorit, nemeritat - cum vrei dar inca nu-I cel mai mare rau si nici determinant pentru cautarea propriei "fericiri".
Daca eticheta s-ar aplica unui intreg popor ne-ocupat militar (ca sa aiba "ocazia" sa-si etaleze vitejia...) atunci este vorba de "stapanirtori" si "stapaniti", clar un non-sens: cum apreciezi calitatea (diferita, pasa-mi-te atrinuite) opresorului si a oprimatului... ca ar fi las?
Cand doar una dintre "parti" este lasa, logic - intregul (popor) nu poate fi etichetat drept "las".

Noi avem o vorba: "cozi de topor" - pentru individ sau grup din categoria "stapanitori" rai, tradatori ai increderii supusilor si alta, "painea lui Dumnezeu" pentru individual (un om!) care este "stapanitor" bun (desigur al nevoirii proprii de a produce "binele" pentru ce-i care-I "dau" puterea).
......
Poate ne spui ce ar trebui sa intelegem (ca descriere, definire a "acelui" popor) prin a fi "las" si chiar mai clar, in ce context, mediu, scenariu?
.......
Cand un om trist spune "sintem niste lasi..." isi aroga puterea de a judeca pe toti si pe fiecare, precum si faptul ca mintea sa a produs judecata absoluta.
Se foloseste afectiv, ... asa mai spune omul la tristete, suparare, manie, disperare... atunci cand nu ratiunea este "spatial" comunicarii ci trairea omeneasca.

Raporteaza abuz de limbaj
oldhunter

18 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Pitesti

Postat pe: 29 Noiembrie 2013, ora 15:45

Macar de-ar fi LASITATEA singurul nostru pacat! La fiecare litera din alfabet s-ar gasi cate ceva, asa ca pana la "L" e cale lunga. Plus de la "L" incolo.

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului Lasitate
Mergi la: