Info
x
Exista "viata" de dupa relatie?
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 14:25
Intrebarea vrea sa fie, nu atat un subiect de forum, ci mai mult o chemare la vot - un sondaj..
Tema: cum credeti?.. dupa ce se termina o relatie (in care au existat sentimente reciproce de reala iubire) .. se poate mentine o anumita "amicitie"? Si daca da, care ar fi "nivelul"? VAriante de raspus: 1: da, ramanem prieteni adevarati 2: nu mai tinem legatura, dar cand ne intalnim vorbim si ne interasam de viata celuilalt 3: varianta 2 dar mai mult sub o forma de manierism ("buna ce faci - eu, bien - dar tu - ms, bine si io") 4: doar ne salutam sh-atat 5: nici macar nu ne salutam :P Pregatiti-va! Pe locuri! Start..! ;) Raporteaza abuz de limbaj |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 15:45
Eu zic, mai degraba "Ce faci dupa ce experienta (relatia) a trecut?"
Problema este ca tu te referi mai mult la cum continui "relatia" cu celalalt dupa ce te-ai despartit... acum eu cred ca e important si ce faci tu cu TINE! **uite ca abia ai pus o intrebare ca eu i-am si schimbat sensul. sa ma scuzi.** In timp ce traiesti o intamplare sau o serie de intamplari simti ca esti intr-o tornada si nu poti face nimic altceva decat sa te lupti cu armele pe care le ai in acel moment. Dupa ce ea s-a terminat... fie ramai pe marginea drumului contempland nenorocirea ce ti-a fost data sa traiesti, fie te ridici, culegi niste ramasite din ce-ai avut, gasesti noi arme cu care sa te lupti si te pregatesti pentru o noua tornada. Unii refuza aceste arme, doar se ridica si pleaca. Unii prefera iertarea. Altii prefera sa ia noile arme si sa umble cu ele prin viata de atunci in colo. Acele arme se numesc precautia, prejudecata si teama. Poti sa te temi de suferinta, dar nu si de iubire, iar cum ele merg mana-n mana… ar trebui sa avem o arma impotriva suferintei, dar ce facem cu iubirea? Acum... on topic... Depinde enorm de cum s-a terminat relatia. Nu poti fi "amic" cu cineva care te-a ranit enorm, care poate te-a jignit sau te-a enervat atat de tare incat sa nu vrei sa-i mai vorbesti sau sa-ti mai vorbeasca vreodata... Varianta cea mai buna e sa ramaneti prieteni, asta e frumos, am trait si eu asta. Varianta nr. 2 se intampla mai des atunci cand fiecare si-a vazut de viata lui fara sa aibe sentimente amestecate vizavi de celalalt si cand si-au facut alt cuplu, pentru ca nici unul nu doreste ca trecutul sa-i mai invadeze prezentul. 3. e atunci cand te lasa rece persoana respectiva. 4. idem 3. 5. daca s-a terminat urat, normal ca nu intereseaza pe nici unul sa dea semne ca ar dori sa fie ok, doar atat. Bine asta tine si de fiecare persoana, de educatie etc. Nu zic nu, nici eu nu as mai saluta pe cineva care nu ma intereseaza absolut deloc. De la iubire la ura e doar un pas, dar de la iubire la indiferenta e mai lunga calea, asa ca e greu de obtinut si e bine sa o lasi asa cum e! Si vreau sa propun o a 6a varianta, aceea in care va vorbiti cand da-ti unul peste altul dar doar ca sa va insultati si sa va atacati. Adica unde raman resentimente care se pun in continuare in discutie si se creaza certuri si situatii tensionate de fiecare data cand va intalniti. Nu cred ca poate exista (sau nu ma pot gandi eu in mom asta) la o proportie in care variantele acestea ar exista acum in lume... Mai astept si eu pareri.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
koborlo 61 mesaje Membru din: 14/11/2007 Oras: Cluj |
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 17:08
bun, si? un vot? ceva?
in ce ma priveste optez ptr var.4 :P (doar ca, fara partea "sh-atat") K ps: cateodata se intampla si v.5, sau cand nu au existat prea multe sentimente v.1 or 2. ps2: @erikamih - faptul ca nu ne compromitam cu gesturi shablonarde .. nu inseamna NICIDECUM indiferenta :P Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2008, ora 11:33
Infidelitate 3 105 Ultimul mesaj: nic
la 14 Sep 2008 05:53:30 Despartiri 3 193 Ultimul mesaj: edyshor la 30 Aug 2008 12:10:20 Cum am mai pomenit in alta parte, se pare ca lumea, nu pare sa fie interesata de subiecte precum post-relatie.. si se face "ce a fost, a trecut, hai s-o luam ca atare".. In schimb mi se pare interesant (vezi mai sus) se posteaza in mare nebunie la subiecte precum "infidelitate-105mesaje" sau "despartiri-193mesaje" .. Chiar subiectele astea sa fie singurele/cele mai importante preocupari ale noastre?? :)) It seems - we are living in a mad, mad, strange new world.. :P Cu respect, K Raporteaza abuz de limbaj |
|
jtazjmen 651 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 14:17
De la: , la data 2008-10-19 14:25:51Intrebarea vrea sa fie, nu atat un subiect de forum, ci mai mult o chemare la vot - un sondaj.. Eu optez pentru varianta 5 in cazul in care a fost o relatie in care s-au investit sentimente cu carul, si s-a terminat dezastruos. si pentru varianta 2 in cazul in care s-a terminat din diferite motive dar oricum, s-a terminat "bine" ca sa zic asa.. In speta mea, personala, nu am putut alege decat varianta 5 un pic inbunatatita adica in loc sa nu ne salutam, ne scuipam
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Decembrie 2008, ora 17:06
De la: lawyer, la data 2008-12-20 14:17:52De la: , la data 2008-10-19 14:25:51Intrebarea vrea sa fie, nu atat un subiect de forum, ci mai mult o chemare la vot - un sondaj..
|
petruta 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 20:50
|
umblataprinlume_yuppy 56 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 00:59
Totul depinde de nivelul de cultura si civilizatie a partenerilor.
Daca sant oameni adevarati, si educati, si daca odinioara s-au iubit, este extrem de murdar si de josnic sa arunce cu noroi unul in altul sau sa se tavaleasca in mocirla... Si mai depinde si de motivele si conditiile in care s-au despartit. Eu am relatii exceptionale de stransa prietenie cu fostii soti, si daca avem nevoie de ceva, nu ne rafuzam, ci ne ajutam. Ma refer aici la relatii de prietenie, deoarece dupa ce iubirea pasionala s-a transformat intr-o iubire frateasca, este imposibil sa mai facem sex. Nu ca nu am putea, dar oarecum nu ne mai dorim sexual sub nici o forma sau conjunctura, chiar daca dormim in acelasi pat, dormim ca fratii... Exista ceva care s-a rupt, or s-a transformat, ceva care niciodata nu se va mai intoarce, dar pastram acele amintiri frumoasa si ne respectam si ne iubim, dar cuma cu totul altfel, fara atractii sexuale :) Raporteaza abuz de limbaj
Violenta este ultimul refugiu al incompetentei.
(Isaac Asimov)
|
|
|
|
|
Ksenia 7 mesaje Membru din: 16/02/2009 Oras: Oradea |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:49
hmm , sa fie varianta 3

:))