Info
x
Avantajele internetului
|
9am_1778 2 mesaje Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 17:41
Pentru mulþi dintre noi internetul a devenit partea vieþii noastre sociale, în care cunoaºtem oamenii noi prin intermediul chat-urilor, forum-urilor sau a reþelelor sociale. Majoritatea tinerilor ºi a copiilor utilizeazã Internetul pentru cãutarea informaþiei. Deci, Internetul este un instrument cu o multitudine de scopuri: profesionale, de cercetare, comunicare, de petrecere a timpului liber. Totuºi, care sunt avantajele internetului?
|
|
9am_1776 4 mesaje Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 17:43
Avantajele folosirii internetului pot fi bine evidenþiate în baza studiului, analizei serviciilor oferite de cãtre acesta. Internetul oferã utilizatorilor o gamã largã de servicii ca:
• Cãrþi electronice; • Serviciul Telnet; • Serviciul e-mail; • Blog; • Chatul; • Forumul de discuþii; • Învãþarea online; • Servicii google; • Google docs; • etc; Toate aceste servicii oferite de Internet duc la accesul liber la informaþie, la schimbul de informaþie dintre persoane, împãrtãºirea informaþiei, comentarea acesteia, cu alte cuvinte participarea activã în cadrul actualizãrii ºi rãspîndirii acesteia. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:12
Avantaje, anvantaje...eu consider cã internetul are ºi dezavantaje, în special ce þine de învãþãmîn ºi educaþie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:15
Consider cã dezavantajele despre care menþionaþi se referã mai degrabã la faptul cum pãrinþii educã copii, cum din start este organizat timpul ºi activitãþile copiilor.
Dacã vorbim de importanþa internetului în cadrul predãrii, însuºirii materialului de cãtre copii/elevi/liceeni/studenþi/masteranzi , precum ºi de alte persoane care sunt implicate în procesul de învãþãmînt atunci putem evidenþia urmãtoarele avantaje. Introducerea Internetului ºi a tehnologiilor moderne duce la schimbãri importante în învãþãmînt. Reiese cã actul învãþãrii nu este doar rezultatul perseverenþei ºi muncii cadrului didactic, ci rezultatul interacþiunii elevilor cu calculatorul ºi respectiv colaborarea cu cadrul didactic. Utilizarea calculatorului ºi internetului permit înþelegerea materialului într-un interval de timp minimizat. În cazul evaluãrii se eliminã subiectivitatea umanã, elevul fiind protejat de capriciile profesorului. Se pot realiza recapitulãri, sinteze, scheme atractive, animate care sã ducã la reþinerea mai rapidã a informaþiei esenþiale. Cu ajutorul serviciilor oferite de Internet elevii pot creea pagini web, iniþia discuþii/dezbateri pe forum-uri. Cadrele didactice de asemenea pot realiza un material didactic atractiv, îl pot posta online pentru a fi accesat de fiecare elev cînd doreºte etc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_1778 2 mesaje Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:33
Va fi un învãþãmînt interactiv pe internet. E o chestiune de ordinul anilor pînã se va implementa în toata lumea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:38
Sunt de acord...Trebuie de înþeles faptul cã pentru realizarea unui învãþãmînt de calitate, cît ºi pentru obþinerea unor rezultate mai bune trebuie sã folosim în procesul predãrii atît metode clasice de predare, învãþare ºi evaluare cît ºi metode moderne.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Martie 2013, ora 19:36
De la: 9am_1778, la data 2013-03-16 18:33:00 Am si eu o intrebare. Comentariul meu este acelasi cu cel pus de tine. Si normal e inaintea ta spus.. Eu sint sters si ai aparut tu. Cum se face? Deci ceea ce ai comentat tu am comentat eu. Deci stergeti comentariile oamenilor si va insusiti v oi ce spun altii. Repet, eu am spus asta. Initiatoarea topicului a spus ca e ceva negativ cu internetul si educatia. Eu am spus exact contrariu ei. Voi repetati ca papagalii? De fapt cine sterge comentariile normale? Daca ar fi spus initiatoarea topicului ce ai spus tu si eu inaintea ta, as fi aprobat doar. Dar....sa nu mai repet. Am senzatia ca sinteti cadre din invatamint ce aveti o oarecare frica....ca implementarea internetului in invatamint prin net interactiv va va afecta. Nu numai ca nu va va afecta dar se va usura munca tuturor. Daca mai stergeti, sa stiti ca fac o poza cu postarea. ca nu suport sa mi se stearga comentariile normale. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|