Info
x
Sorin - ovidiu vantu
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:06
Da,si ??? Ai uitat postarea..........Ozi si o saptamana plina de impliniri !
Raporteaza abuz de limbaj
că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
|
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:10
De la: Silver9AM, la data 2011-08-08 08:06:43 Da,si ??? Ai uitat postarea..........Ozi si o saptamana plina de impliniri ! Buna dimineata! Nu am uitat postarea ci nu mi-o "adauga cu succes"! Am incercat in patru randuri cu acelasi rezultat nul. Raporteaza abuz de limbaj
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:17
De la: _galina_, la data 2011-08-08 08:10:05De la: Silver9AM, la data 2011-08-08 08:06:43 Da,si ??? Ai uitat postarea..........Ozi si o saptamana plina de impliniri ! Redeschiderea dosarelor Vîntu produce mari emoții în întreg spectrul politic românesc. Și asta fiindcă toate regimurile care s-au perindat la putere au relaționat nepermis cu "tatăl" Fondului Național de Investiții. Măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, Justiția trebuie să clarifice cât de corecte au fost aceste relații, câți bani a dat și câtă influență a obținut, în schimb, Sorin Ovidiu Vîntu de la politicienii de diverse culori. Puntea dintre Iliescu și Constantinescu Debutul președinției lui Emil Constantinescu coincide și cu ascensiunea fulminantă a firmei Gelsor SA (înființată în 1995) pe o piață a valorilor mobiliare precar reglementată. În spatele firmei Gelsor se afla, complet necunoscut opiniei publice, Sorin Ovidiu Vîntu. Presa vremii scria că Vîntu a reușit să atragă de partea lui câțiva finanțiști gen Nicolae Popa, Ioana Maria Vlas, Adrian Mititean, un apropiat a lui Emil Constantinescu, Lucia Pavel, o rudă de-a lui Ion Iliescu sau Dinu Băcăuan, vărul lui Constantin Dudu Ionescu. Toți liderii romilor deja lucrau pentru Vîntu: cumpărau cupoane de privatizare și acțiuni pe care apoi le vindeau pe nimic filialelor Gelsor din țară. Vîntu a început să facă primele plasamente. De unde avea banii de start, deloc puțini? Dudu Ionescu i-a scăpat pe Vlas și Popa În 1995 - în plin regim Iliescu s-a înființat firma Mobiliar Invest, cu acționari principali Mititean, Pavel și Băcăuan, considerați de presă, în ordine, omul de încredere a lui Constantinescu, ruda lui Iliescu și vărul lui Dudu Ionescu. Combinație mai mult decât ciudată, o pistă care merită verificată de Parchet, fiindcă cele două firme Gelsor și Mobiliar Invest au pus bazele unei noi afaceri, SOV Invest, prin care s-a derulat operațiunea FNI. Raporteaza abuz de limbaj
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:19
Continuare:
Neîndoielnic, Vîntu a avut nevoie de relația cu oamenii lui Constantinescu ca să obțină garanția CEC pentru depunerile investitorilor FNI. În 1997, Adrian Mititean, apropiatul lui Emil Constantinescu, povestea aproape cu venerație, într-un interviu publicat în EVZ, despre geniul Vîntu, un investitor "pionier" pe piața valorilor mobiliare. Odată cu intrarea CEC în afacerea FNI, firma Mobiliar Invest s-a retras din SOV Invest. O parte dintre acțiuni au fost preluate de Gelsor și o altă parte de off-shore-ul cipriot Comac Ltd, controlat de tandemul Vîntu-Luca. Dacă există legături între participarea firmei Mobiliar Invest la "tunul" FNI și faptul că, în mandatul lui Dudu Ionescu, pe ultima sută de metri a regimului Constantinescu, Vlas și Popa au reușit să fugă din țară, ar trebui să aflăm de la procurori. Vîntu, agent de influență NATO Fostul președinte Emil Constantinescu a declarat că, în 1999, când NATO a avut nevoie de dreptul de survol pentru a bombarda Iugoslavia, "s-a apelat" inclusiv la Vîntu, pentru a convinge parlamentarii pe care îi cunoștea să voteze în acest sens. Asta înseamnă că SOV avea atunci suficienți parlamentari care aveau obligații față de el și cu care putea înclina balanța unui vot important în Parlament. Pe blogul său, Sorina Matei a publicat, în martie, declarația unui oficial NATO despre presiunile care s-au făcut asupra lui Javier Solana, ca, în iulie 1999, când se afla în vizită la București, să se întâlnească cu Vîntu. Cine a făcut presiunile, care era miza lui Vîntu, ce l-a convins pe Solana să accepte un tete-a-tete intempestiv cu un om care nu însemna nimic în ierarhia oficială a statului? Emil Constantinescu, Radu Vasile, Cătălin Harnagea sau Costin Georgescu ar trebui să știe. Sponsor de campanie pentru Ion Iliescu "M-am întâlnit cu Sorin Ovidiu Vîntu, când eram președintele României, dar numai în treacăt", declara, la Ploiești, Ion Iliescu, pe 23 septembrie 2010, răspunzând unei întrebări puse de un jurnalist. "Era pe vremea când mă întâlneam frecvent cu patronatele, care erau împărțite în câteva organizații care se contestau reciproc", nuanța fostul șef al statului. Tot în treacăt, probabil, Vîntu l-a sponsorizat pe Ion Iliescu cu 300 de milioane de lei vechi pentru campania electorală din 2000. Banii au fost virați Fundației Române pentru Republică și Democrație, unde președinte era chiar Ion Iliescu. Serviciul secret al lui SOV, construit de generalu Iliescu Mult mai legați de Vîntu par a fi fost oamenii de încredere ai lui Ion Iliescu din cadrul Administrației Prezidențiale, generalii Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, și Cătălin Voicu, actualul senator PSD. Primul este cel care a organizat "serviciul secret al lui SOV, alături de ex-colonelul SPP Ion Florian. Apropiat al lui Ion Iliescu, generalul Dumitru Iliescu i-a convins, în 2000, pe cei mai buni oameni ai Brigăzii Antiteroriste a SRI să părăsească Serviciul. Le-a oferit salarii duble la "Agenția Internațională de Protecție și Pază SRL, firma pe care o conducea din umbră. Echipa lui Dumitru Iliescu a asigurat paza vilei lui Vîntu din Otopeni (din 2001 acesta i-a angajat pe oamenii lui Iliescu la firma sa de pază) și a asigurat protecția candidatului prezidențial Ion Iliescu în timpul campaniei electorale din 2000. Bodyguarzii de la SRI au spus în anchete ce misiuni au avut în țară în timpul campaniei electorale a lui Ion Iliescu, dar și ce persoane veneau frecvent în vizită la Vîntu. Potrivit acestor declarații, veritabili "oameni de casă" ai lui Vîntu erau Dumitru Iliescu, Nicolae Popa, Varujan Vosganian, Nicolae Văcăroiu și Radu Timofte.
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:26
Continuare:
PDSR INAUGUREAZĂ "PUȘCULIȚA Gaură la Bancorex și Banca Agricolă Cât de strânse erau în anii 90 legăturile lui Vîntu cu PDSR ne-a spus Sever Mureșan, celebrul bancher de la Dacia Felix, încă judecat pentru devalizarea acestei bănci. Mureșan a declarat, pe 19 septembrie 1996, că PDSR a trimis la el un intermediar, pe unul Vîntu de la Gelsor", căruia să-i dea cinci milioane de dolari pentru campania electorală". Pușculița SOV-Gelsor a fost inaugurată de câțiva dintre bunii prieteni ai lui Vîntu din PDSR, reclama presa vremii. Numai FPP II Moldova a emis, în 1996, bilete la ordin în favoarea Gelsor, în valoare de 3,3 milioane dolari. Pagubele totale cauzate defunctei Bancorex de către FPP II Moldova și SOV Invest-ul lui Vîntu sau ridicat, în final, la 30 de milioane de dolari. Vlad Soare, chiar înainte de a pleca de la Bancorex, a aprobat pentru Vîntu o emisiune de obligațiuni de 50 de miliarde de lei vechi. O sumă identică tot pentru obligațiuni SOV Invest a fost aprobată și de Banca Agricolă, împotriva avizului de supraveghere bancar. AVAB a facut plângere penală la Parchet, dezvăluind ilegalitățile. Pentru a-l salva pe Vlad Soare, a doua zi, Vîntu a virat 80 de miliarde în contul AVAB. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:31
Continuare:
RISC Adrian Năstase, finanțat și șantajat de SOV Relația Adrian Năstase- Sorin Ovidiu Vîntu a fost sintetizată într-un raport Armagedon, rămas necercetat de autorități: "Începând cu anul 1996, SOV l-a finanțat pe Adrian Năstase cu sume cuprinse între 3.000 și 5.000 de dolari lunar. ( ) Actualul scandal este o etapă în cadrul războiului din PSD între Ion Iliescu și Adrian Năstase, în care acesta din urmă, având și o echipă de sprijin mult mai competitivă, a reușit să puncteze decisiv, îndreptând atenția opiniei publice aproape exclusiv asupra oamenilor poli tici din anturajul președintelui României. În realitate, relații pecuniare cu Sorin Ovidiu Vîntu au avut alături de Adrian Nastase și persoane din anturajul acestuia, printre ei figurând: Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Ovidiu Mușetescu, Dan Matei Agathon, Sorin Teșu. Amenințările lui SOV Îngrijorat de scandalul tot mai mare din jurul numelui său, dar și de răcirea bruscă a relațiilor cu Năstase, SOV a făcut presiuni asupra acestuia în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2001, pentru a-l determina să-și respecte promisiunile de protecție făcute încă din anul 2000. La sfârșitul lunii decembrie 2001, considerând iremediabil compromisă relația cu Năstase și iritat de informațiile pe care le avea că Mihai Iacob, adversarul său, este susținut de primul ministru, Vîntu a hotărât să-l atace pe Năstase, anunțând dezvăluiri extraordinare pentru începutul anului 2002, dezvăluiri menite să ducă la căderea Guvernului. În ultimele zile din 2001 și în primele zile din 2002 s-au purtat negocieri intense între reprezentanți ai lui Năstase și SOV. În substanță, Năstase i-a promis lui Vîntu că va fi protejat în continuare și că, în plus, studiază câteva planuri de a-l scoate de sub presiunea opiniei publice, cerând în schimb asigurări ferme ca numele sau și ale persoanelor din anturajul său nu vor fi făcute publice". Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:33
De la: _galina_, la data 2011-08-08 08:26:54Continuare: Esti implicata personal in FNI ? Vreau sa stiu daca esti subiectiva,SOV,a fost foarte mult dezbatut pe multe topicuri.......Si o intrebare directa,tot presedintele si procurorii "lachei" sunt de vina in conceptia ta ?
că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:35
Continuare:
GENEROS 1,3 miliarde de lei pentru UFD-ul lui Varujan Vosganian și Adrian Iorgulescu Varujan Vosganian, fost ministru de Finanțe în guvernul Tăriceanu, a pierdut postul de comisar european, printre altele, și din cauza unor legături considerate nepermise la Bruxelles cu magnatul Sorin Ovidiu Vîntu. Nu este un secret faptul că Uniunea Forțelor de Dreapta (UFD), partidul pus pe picioare de Varujan Vosaganian și Adrian Iorgulescu, a fost sponsorizat la alegerile din 2000 cu 1,3 miliarde lei vechi de Sorin Ovidiu Vîntu. Curtea de Conturi a cercetat operațiunea Deoarece s-a depășit suma maximă admisă în legea privind sponsorizarea partidelor politice, Curtea de Conturi a cercetat operațiunea. Așa au apărut în presă documentele potrivit cărora Sorin Ovidiu Vîntu, Nicolae Popa și alte 12 persoane din anturajul lui SOV au virat banii în conturile UFD în 2000, cu numai câteva luni înainte de prăbușirea FNI. După eșecul de la alegerile din 2000, când n-a reușit să intre în Parlament, UFD a fuzionat prin absorbție cu Partidul Național Liberal. Baza de date atașată la expertiza judiciar contabilă efectuată în dosarul FNI a demonstrat faptul că senatorul PNL Varujan și soția sa au fost și investitori la FNI. "Într-adevăr, am avut un certificat de 50 de milioane la FNI", a declarat Vosganian pentru un post de televiziune - "însă n-am luat niciodată banii. Mai mult decât atât, este dovada de la Secția 6 de Poliție că sunt parte la procesul împotriva Ioanei Maria Vlas și FNI, a mai menționat Vosganian, în apărarea sa. De ce-l vizita atât de des la Corbeanca și în strada Paris pe Vîntu, n-a mai spus Vosganian. Probabil pentru a pune la cale strategia de campanie pentru Primăria Capitalei în 2000, în care Vosganian a fost sponsorizat tot de Vîntu. "GATA!" Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:39
De la: Silver9AM, la data 2011-08-08 08:33:39De la: _galina_, la data 2011-08-08 08:26:54Continuare: Eu nu am "profitat" niciodata de astfel de ispite! Toata viata am muncit cinstit si tot ce am agonisit sunt ale mele. Tocmai ca sa nu amestecam lucrurile am deschis separat acest topic. Articolul l-am copiat dintr-un cotidian pe care il primesc pentru ca am cont la ei. Mi s-a parut interesant pentru cei care nu urmaresc in mod direct cazul "SOV"! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:46
De la: _galina_, la data 2011-08-08 08:39:07De la: Silver9AM, la data 2011-08-08 08:33:39De la: _galina_, la data 2011-08-08 08:26:54Continuare: Nu te supara,dar cand deschizi o discutie trebuie sa stim care e situatia de start !
|
|
Postat pe: 8 August 2011, ora 08:59
Silver9AM:
Nu te supara,dar cand deschizi o discutie trebuie sa stim care e situatia de start ! E normal si as fi facut-o daca mi-ar fi trecut prin minte. Mai precizez ca absolut nimeni dintre rude sau prieteni nu au vrut sa se imbogateasca peste noapte pentru ca sunt oameni care intai judeca si pe urma arunca banii pe fereastra. A cere lamuriri e corect si pentru a-ti forma un punct de vedere in functie de unghiul din care se vad faptele.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 9 August 2011, ora 02:18
dormiti linistiti.............eu veghez
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 August 2011, ora 09:47
De la: The_Mummy, la data 2011-08-09 02:18:55dormiti linistiti.............eu veghez Te rog sa veghezi mai degraba cand nu dormim linistiti!
|
|
Postat pe: 9 August 2011, ora 09:57
Spălarea lui Vîntu prin ascunderea probelor
Sursa: Curentul Redeschiderea dosarului FNI, la câțiva ani de la finalizare, pe motiv că scoaterea lui Sorin Ovidiu Vîntu de sub urmărire penală a fost nelegală, readuce în atenție atât marile vinovății ale escrocheriei prin care au fost tâlhăriți în mod organizat peste 300.000 de români, cât și mecanismele prin care a fost posibilă derularea cu succes a acelei operațiuni. Decizia procurorului general, Laura Codruța Kovesi, de a infirma toate soluțiile de neurmărire penală formulate cu privire la capul operațiunii FNI, Sorin Ovidiu Vîntu, dar și a celor rezultate din aceasta (BID, Banca Agricolă, BRS), este un act de curaj deosebit, în condițiile în care pentru spălarea aceluiași cap s-au irosit uriașe resurse financiare și s-au folosit legiuni întregi de funcționari publici, politicieni, procurori, avocați și jurnaliști. Raporteaza abuz de limbaj
|