Info
x
Ateism. topicul celor care intai... cercetaza ...
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 23:54
Crede si nu cerceta !
Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 00:00
De la: Dorinel, la data 2010-01-13 23:54:04Crede si nu cerceta ! Dorinel....de unde ai scos tu sintagma " crede și nu cerceta!"??? În caz că nu știi, în biblie nu există nicăieri așa ceva! Dacă vrei îți spun și cine a spus-o!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 00:05
De la: Dorulet, la data 2010-01-14 00:00:00Dincolo de cui apartine sintagma, e clar intelesul intrebarii topicului. Crestinismul (ca majoritatea religiilor) se bazeaza pe niste... "adevaruri", pe care le putem numi axiome, care nu sunt empirice, si nu pot fi atacate. Cu alte cuvinte, cine se indoieste de Dumnezeu comite un pacat, fara insa ca Biblia (sau alta sursa de informatie) sa-i ofere dovezi empirice in privinta lui. Deci daca esti pur si simplu un observator logic, care vrei sa-ti faci o parere si "cercetezi", te vei lovi de aceste "adevaruri" pe care trebuie sa le crezi, orice indoiala ducandu-te in pacat ("nu cerceta"). PS. Parca Celsus (sec al II-lea) si defapt reprezinta un atac la adresa crestinismului ...
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 00:11
Ptiuuuuuuuuuuuuuuu ! Am gresit pana si titlul topicului ! Deci sa corectam ... cercetaza ... cerceteaza ...
Se vede ca lucreaza D-zeu ! Deja mi-a tras o palma !
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 00:16
Dimpotriva, daca intrebam un crestin ... "Bate si ti se va deschide, cauta si vei afla"
Puneti mana si cercetati ateilor !
|
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 02:35
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8)
În schimb formula crede și nu cerceta are cu totul alte origini, fiind atribuită filozofului grec Celsus, ce a trait în secolul al II-lea după Cristos, un opozant al religiei creștine. Filozofia sa a fost combătută ani mai târziu de teologul creștin Origen Adamantius în lucrarea Contra Celsus, mijloc prin care numeroase citate din opera lui Celsus s-au păstrat, deoarece scrierile sale nu s-au păstrat. Celsus dorea să ridiculizeze modul în care oamenii simpli erau convertiți la creștinism, fiindu-le băgată pe gât o religie nouă cum era creștinismul. Pentru cei interesați, sau pentru cei care vor să verifice, :) există și la noi o carte de Origen, se numește Filocalia lui Origen, editura Herald. Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 02:41
dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negresit" Genesa 3.17.
"Frica Domnului este începutul științei;" Proverbele 1.7 "Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred in El. N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească, și să fii găsit mincinos" Proverbele 30.5,6 "Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut" Ioan 20.29 "Luati seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia și cu o amăgire deșartă, după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după Hristos" Coloseni 2.8-----uite dorinele,astea citate sforaitoare Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 03:04
De la: Dorinel, la data 2010-01-13 23:54:04Crede si nu cerceta !Pui un topic intr-un fel si comentezi altfel. Eu am gasit. Si nu e ce isi inchipuie cei care nu au gasit. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 03:07
Eu as adauga la ce a gasit Florin "voi veti putea face mai mult ca mine". Daca ar trebui sa nu iesim din cuvintele alea din vechime, nu se ajungea nici la piciorul broastei cu cunoasterea. Au indraznit oamenii mai mult...si mai mult, si au gasit. Acum unii incearca sa ascunda sa nu afle si altii.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 09:34
Ma bucur ca cercetati....Biblia,macar pentru cultura voastra personala.Asai ca
nu este asa de negru????Daca cautati bine,aflati ca este....INGER DE LUMINA....foarte frumos,inteligent,stie toate secretele Universului......si profita de orce credul pe care il poate amagi.....cu Biblia in mana
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 12:37
De la: nastasemihail, la data 2010-01-14 03:04:26Exista o legatura stransa intre titlul topicului si ''Crede si nu cereceta" ....De la: Dorinel, la data 2010-01-13 23:54:04Crede si nu cerceta !Pui un topic intr-un fel si comentezi altfel.
|
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 04:30
De la: Dorinel, la data 2010-01-14 12:37:10Da asa e. Scuze.De la: nastasemihail, la data 2010-01-14 03:04:26Exista o legatura stransa intre titlul topicului si ''Crede si nu cereceta" ....De la: Dorinel, la data 2010-01-13 23:54:04Crede si nu cerceta !Pui un topic intr-un fel si comentezi altfel. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 04:33
De la: symy1, la data 2010-01-14 09:34:22Ma bucur ca cercetati....Biblia,macar pentru cultura voastra personala.Asai caCind tu alergai dupa fete, eu nu mai cautam... gasisem. Si de-abia apoi am citit acea carte veche. Ii spun asa, fiindca asta e. Deci eu sint in masura sa-ti dau tie sfaturi. Dar nu-ti dau ca nu le primesti. Deci nu-mi mai da sfaturi ca stiu mai multe decit mi-ar place sa stiu. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 06:13
De la: nastasemihail, la data 2010-01-15 04:30:19Dar tot ai spus pe dosDe la: Dorinel, la data 2010-01-14 12:37:10Da asa e. Scuze.De la: nastasemihail, la data 2010-01-14 03:04:26Exista o legatura stransa intre titlul topicului si ''Crede si nu cereceta" ....De la: Dorinel, la data 2010-01-13 23:54:04Crede si nu cerceta !Pui un topic intr-un fel si comentezi altfel.
|
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 06:14
Adevarul e ca nu exista cercetare adevarata. Intotdeauna intii crezi si apoi cercetezi de ochii lumii. Si ajungi la ceea ce crezi.
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 09:55
Nastasemihail...nu cred ca lauda de sine miroase bine,lasa-i pe altii sa te aprecieze.Daca esti mai alb pe cap decat mine,tot respectul,bineinteles asta nu inseamna ca si intelepciunea e la fel!!!!
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 12:13
De la: nastasemihail, la data 2010-01-15 04:30:19Pai vezi Mihai ! Noi vecini de prada in jungla si nu ne intelegem !?De la: Dorinel, la data 2010-01-14 12:37:10Da asa e. Scuze.De la: nastasemihail, la data 2010-01-14 03:04:26Exista o legatura stransa intre titlul topicului si ''Crede si nu cereceta" ....De la: Dorinel, la data 2010-01-13 23:54:04Crede si nu cerceta !Pui un topic intr-un fel si comentezi altfel.
|
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 05:56
De la: symy1, la data 2010-01-15 09:55:03Nastasemihail...nu cred ca lauda de sine miroase bine,lasa-i pe altii sa te aprecieze.Daca esti mai alb pe cap decat mine,tot respectul,bineinteles asta nu inseamna ca si intelepciunea e la fel!!!!Te tot dai cunoscator al celor sfinte si ne tot dai sfaturi. Mai citeste ptr tine si nu mai jigni, cu ingimfarea asta. La asta ma refer, ca au citit si altii si nu-si permit sa se dea mareti. Ceva modestie face bine. Sa treci prin viata si sa iesi cum trebuie, atunci sa-ti permiti sa ma faci cum ma faci. Ca numai obraznicii spui peste tot. Am mai citit ce scrii, si nu duci lipsa de ingimfare deloc. Iar eu cind spun ca am gasit, ma refer la mine, si nu dau sfaturi arogante de om superior cum faci tu. Si oricum nu simt nevoia sa ma aprecieze unul ca tine care isi da virsta din ce in ce mai mica. Se tot ascunde dupa citate din carti, probabil ca in curind o sa devii bebe. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 05:57
Ceea ce am spus inainte de obrazniciile tale, sint din experienta mea de viata, nu a unor mumii din vechime.
|
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 06:02
De la: Dorinel, la data 2010-01-15 12:13:15Imi retrag scuzele, ca m-a suparat parsarica aia de simy. Vreau scandal. Nu glumesc. La mine e ciclic.....De la: nastasemihail, la data 2010-01-15 04:30:19Pai vezi Mihai ! Noi vecini de prada in jungla si nu ne intelegem !?De la: Dorinel, la data 2010-01-14 12:37:10Da asa e. Scuze.De la: nastasemihail, la data 2010-01-14 03:04:26Exista o legatura stransa intre titlul topicului si ''Crede si nu cereceta" ....De la: Dorinel, la data 2010-01-13 23:54:04Crede si nu cerceta !Pui un topic intr-un fel si comentezi altfel.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2406 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 06:07
Mihai
Ai gresit topicul, hai la Cearta, omule! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 06:08
"unii au cazut in boala cercetarilor fara rost!"
Apostol Pavel Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 06:10
"cercetati totul si luati ce-i bun!"
Apostol Pavel Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 06:11
"ce este a mai fost,"
Imparat Solomon-cel mai intelept om Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 06:15
De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-16 06:08:42"unii au cazut in boala cercetarilor fara rost!"Eu tocmai spuneam ca in realitate nu exista cercetare. Din primul moment mergi pe o cale in care crezi. Iar altii nu te lasa sa bijbii, fiindca trebuie sa le dai socoteala, daca te platesc. E valabil practic in toate domeniile. Credinta e totul. Dar cercetatul e liber, nu-i asa. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 07:00
Mai pui de lei, de valoarea unei pisici lesinate de foame pe aleile orasului, ce stiti voi de ateism?
Nimic! De religie? Nimic! De credinta adevarata? Nimic Si veniti sa va rinjiti coltii, la coltul strazii, doar primiti o pomana! Nu exista ateisti perfecti, treziti-vaAAA! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 07:06
De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-16 07:00:32Mai pui de lei, de valoarea unei pisici lesinate de foame pe aleile orasului, ce stiti voi de ateism?Vrei sa ne certam
|
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 07:07
Dar tu ce stii de ce spui acolo...nimic.
|
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 07:09
Mihai nu te baga!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 07:10
Trebuie sa duc cumparatori si la topicul meu!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

nu este asa de negru????Daca cautati bine,aflati ca este....INGER DE LUMINA....foarte frumos,inteligent,stie toate secretele Universului......si profita de orce credul pe care il poate amagi.....cu Biblia in mana