back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ateism. topicul celor care intai... cercetaza ...

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 07:11

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-16 07:09:42Mihai nu te baga!
Pai vad ca te certi cu mine. Ca doar eu sint pe aici.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 07:12

Nu-mi mai place topicul tau, ca ai bagat tensiune.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 07:15

Mihai, Mihaita,
lasa ca am pus momeala pe cind se trezesc.
Si n-o lua personal!
Lasa pestii sa muste.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 07:16

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-16 07:15:04Mihai, Mihaita,
Si n-o lua personal!
Lasa pestii sa muste.
Am muscat eu, ca delirez de somn. Noapte buna dimineata. Mai dorm si eu vreo 4-5 ore.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:22

Am întrebat odată pe cineva, un prieten care este preot, un om deosebit, despre ateism, despre atei și aspecte legate de ei și mi-a spus în felul următor :
" Cât ești în viață, sănătos, în putere, este foarte ușor să fii ateu. Însă, pe patul de moarte, când simți că viața ți se scurge printre degete, este foarte greu să fii ateu..."
Uneori mă gândesc la spusele lui, dar asta nu inseamnă că voi crede vreodată in creștinism ....

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

1078 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:30

Si n-o lua personal!
Lasa pestii sa muste.

Pestii?? Tu vrei o intalnire cu o dama...

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:31

De la: Dorinel, la data 2010-01-16 13:22:59Am întrebat odată pe cineva, un prieten care este preot, un om deosebit, despre ateism, despre atei și aspecte legate de ei și mi-a spus în felul următor :
" Cât ești în viață, sănătos, în putere, este foarte ușor să fii ateu. Însă, pe patul de moarte, când simți că viața ți se scurge printre degete, este foarte greu să fii ateu..."
Uneori mă gândesc la spusele lui, dar asta nu inseamnă că voi crede vreodată in creștinism ....
dorinele,popii sunt cei mai inversunati atei in viata,ei nu cred nici cat negru sub unghie toate marafeturile si scalambaielile mistice sau alte aberatii din terfeloaga sfanta,dar sunt interesati sa mentina populatia in stare de prostie,altfel ar trebui sa puna osul la munca si nu e pt.ei

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:34

Si n-o lua personal!
Lasa pestii sa muste.
pai emile,muscati-as cozonacu' tau si mancati-as venitu',tu scri ca sa ce??? vrei cearta sfanta sau profana???

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1078 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:43

De la: Dorinel, la data 2010-01-16 13:22:59Am întrebat odată pe cineva, un prieten care este preot, un om deosebit, despre ateism, despre atei și aspecte legate de ei și mi-a spus în felul următor :

Oare teama de moarte transforma pe cineva intr-un crestin?? Poate. Am vazut de curand aceasta transformare....Un crestin convertit de frica, nu de convingerea ca exista Dumnezeu, ci de speranta ca cineva vegheaza...Hmmm, un crestin virtual...

Fosta membra 9am.ro

1078 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:46

De la: florinpreda999, la data 2010-01-16 13:34:15
Si n-o lua personal!
Lasa pestii sa muste.
pai emile,muscati-as cozonacu' tau si mancati-as venitu',tu scri ca sa ce??? vrei cearta sfanta sau profana???

Profana, Florine, profana...Dar arunca nada si pe la cele sfinte...

Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:56

De la: xyz, la data 2010-01-16 13:43:06

Oare teama de moarte transforma pe cineva intr-un crestin?? Poate. Am vazut de curand aceasta transformare....Un crestin convertit de frica, nu de convingerea ca exista Dumnezeu, ci de speranta ca cineva vegheaza...Hmmm, un crestin virtual...

Sunt unii care se transforma in crestini de dragul modei.Am vazut un topic pe aici : "Ce este la moda?Credinta sau ateismul ?"Cred ca sunt destui care se duc la biserica cu gandul ca dupa ce pupa 5 icoane ,dau acatiste de sanatate si fac 20 de matanii isi asigura un loc mai bun in viata de apoi.Indiferent ce viata "crestineasca" au...

Fosta membra 9am.ro

1078 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 14:08

De la: serena, la data 2010-01-16 13:56:13

Sunt unii care se transforma in crestini de dragul modei.Am vazut un topic pe aici : "Ce este la moda?Credinta sau ateismul ?"Cred ca sunt destui care se duc la biserica cu gandul ca dupa ce pupa 5 icoane ,dau acatiste de sanatate si fac 20 de matanii isi asigura un loc mai bun in viata de apoi.Indiferent ce viata "crestineasca" au...

Sunt din cei care regreta ca nu mai exista indulgente de cumparat...

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 14:09

Hmmm, cine ?!!!

Fosta membra 9am.ro

1078 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 14:14

De la: Dorinel, la data 2010-01-16 14:09:46

Hmmm, cine ?!!!

Cineva atins de cancer. Tu cum ai reactiona? Ti-ai regandi convingerile?

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 14:17

De la: xyz, la data 2010-01-16 14:14:49
Cineva atins de cancer. Tu cum ai reactiona? Ti-ai regandi convingerile?
Nu .... Viata merge inainte, atat cat mai este din ea.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 14:20

De la: serena, la data 2010-01-16 13:56:13
Dupa 5 icoane pupate ... de alte cateva mii de persoane, te alegi, posibil, si cu diferite boli pe langa ''iertarea'' pacatelor imaginare... De exemplu, poti ''pupa'' noul virus ....

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 14:55

In toate epocile,adeptii religiei[misticii de orice fel] le-au insuflat oamenilor sa creada in multe,in dogme,in draci,ingerasi,balauri,isus,savaot,adonai,yahwe,elohim etc.,nereusind insa sa le spuna cum sa obtina credinta adevarata. Acesti paraziti si slugile lor nu au afirmat niciodata faptul ca adevarata credinta este o stare de spirit care poate fi indusa prin AUTOSUGESTIE. Credinta adevarata este,,comportamentul chimic'' care imbinat cu puterea AUTOSUGESTIEI sta la baza oricarui,,miracol'' sau,,mister'' care nu poate fi analizat de legile STIINTEI.

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 15:05

Daca Einstein si altii inaintea lui CREDEAU ... oare unde eram azi ??? Eu ma duc sa cercetez !!!!...
Si le doresc credinciosilor de pretutindeni ... sa nu oboseasca prea tare ... crezand...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 23:17

De la: camioneros70, la data 2010-01-16 15:05:45Daca Einstein si altii inaintea lui CREDEAU ... oare unde eram azi ??? Eu ma duc sa cercetez !!!!...
Si le doresc credinciosilor de pretutindeni ... sa nu oboseasca prea tare ... crezand...
A spus chiar el cum functiona. Era vorba de niste imagini pe care le "primea". el doar le combina cu calculele si ce mai apuca sa gindeasca pe linga...E real.
Eu m-am referit pe topic la a crede in ce faci tu. Dinainte de aincepe sti ce vrei, si ce faci. Nu la divinitate. Ca nu oi sta cu ea in gind incontinuu. Unii fac si asta.

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 23:26

TOPICUL PACATOSILOR!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 23:30

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-16 23:26:55TOPICUL PACATOSILOR!
Bine-ai venit. Eu le-am spus sa creada in ceva, dar nu asculta. Eu de exemplu cred in anotimpuri...dar din pacate se egalizeaza.....Nu stiu in ce sa mai cred.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 11:04

Există atâtea chestii pentru care putem fi mândri de noi. Cea mai importantă dintre ele ar putea fi faptul că nu ne-am distrus încă. Avem tot atâtea chestiuni pentru care ar trebui să ne fie rușine. Cea mai importantă dintre ele ar putea fi faptul că nu dorim să aflăm adevărul, dacă nu corespunde cu ceea ce credem. Există mii de credințe, de la grupuri reduse ca număr, la credințe extinse de milioane și chiar miliarde de indivizi, care cred, cu o credință arzătoare, care dacă ar fi fost folosită în același fel pentru perpetuarea științei, am fi colonizat deja sistemul solar.
Personal, vreau să cred că măcar copiii copiilor mei ar putea spera la așa ceva. Am pierdut prea mult în încercarea de a supraviețui credințelor religioase.
Religia asta nu-ți oferă acea libertate de alegere, pe care o promovează. Religia este o metodă de a îndepărta responsabilitatea acțiunilor sau inacțiunilor umane. Implică rasism, xenofobie, distrugere, moarte, indoctrinare, moralitate inflexibilă și dăunătoare, care atacă pe cei tineri, și infectează, ca un virus, generații după generații. Asta vreți ?
Eu vreau să îmi cresc copilul, fără memele, prejudecățile și imaginile îngrijorătoare proferate de religie. Orice religie. Prefer să fac copilul să înțeleagă importanța responsabilității, a libertății, nu să-l fac să se supună fără să gândească. O să reușesc? Nu știu. Voi ce ziceți?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 08:54

De la: Dorinel, la data 2010-01-17 11:04:22Există atâtea chestii pentru care putem fi mândri de noi. Cea mai importantă dintre ele ar putea fi faptul că nu ne-am distrus încă. Avem tot atâtea chestiuni pentru care ar trebui să ne fie rușine. Cea mai importantă dintre ele ar putea fi faptul că nu dorim să aflăm adevărul, dacă nu corespunde cu ceea ce credem. Există mii de credințe, de la grupuri reduse ca număr, la credințe extinse de milioane și chiar miliarde de indivizi, care cred, cu o credință arzătoare, care dacă ar fi fost folosită în același fel pentru perpetuarea științei, am fi colonizat deja sistemul solar.
Personal, vreau să cred că măcar copiii copiilor mei ar putea spera la așa ceva. Am pierdut prea mult în încercarea de a supraviețui credințelor religioase.
Religia asta nu-ți oferă acea libertate de alegere, pe care o promovează. Religia este o metodă de a îndepărta responsabilitatea acțiunilor sau inacțiunilor umane. Implică rasism, xenofobie, distrugere, moarte, indoctrinare, moralitate inflexibilă și dăunătoare, care atacă pe cei tineri, și infectează, ca un virus, generații după generații. Asta vreți ?
Eu vreau să îmi cresc copilul, fără memele, prejudecățile și imaginile îngrijorătoare proferate de religie. Orice religie. Prefer să fac copilul să înțeleagă importanța responsabilității, a libertății, nu să-l fac să se supună fără să gândească. O să reușesc? Nu știu. Voi ce ziceți?

Conteaza ce zici tu. Si in ce crezi..... Unii care cauta gasesc. Altii stiu din prima.
Se ajunge la autosugestie. ca asta tine de ceea ce crezi f puternic.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 08:56

Credinta in ceva anume
Credinta in divinitate
Cunoasterea
Cunoasterea totala, holistica
Revelatia.....
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Reintoarcerea la viata normala transformat.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2010, ora 03:22

Razboaiele religioase nesfarsite, atitudinea iresponsabila a Bisericii crestine, au cauzat mari probleme. In cele din urma, in buna parte a Europei, rationalismul protestant a invins misticismul catolic. De exemplu, tarile "protestante" au la ora actuala si cel mai mare numar de atei / agnostici.
Apoi vine Revolutia Franceza, peste un secol si ceva ... Revolutia Socialista. Ideologia a inceput sa ia locul religiei; nu mai erau europeni, nu mai erau crestini, erau francezi, englezi, spanioli ... Da, si nationalismul a avut un rol.
In cele din urma ororile secolului XX, care chiar daca nu au avut in spate intotdeauna o motivatie religioasa explicita, au cauzat ample rupturi la nivel social si mental in popoarele europene, mai ales in Apus...
Apoi vine si bunastarea, aparent prin unele locuri ... Oamenii bogati de regula nu prea cred, sunt mult prea ancorati in concret .... De obicei in tarile cu bunastare ridicata numarul ateilor e foarte mare...
Viitorul va aduce probabil o lume ciudata, in care Europa Occidentala va fi in linii mari impartita intre atei, neopagani si musulmani, in vreme ce in zone precum Africa, sau India, e foarte posibil ca religia sa fie din ce in ce mai dominanta.

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 00:40

De la: nastasemihail, la data 2010-01-16 07:16:57
Si n-o lua personal!
Lasa pestii sa muste.
Am muscat eu, ca delirez de somn. Noapte buna dimineata. Mai dorm si eu vreo 4-5 ore.

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ateism. Topicul celor care intai... cercetaza ...
Mergi la: