back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre clonarea umana,este posibila in viitorul apropiat?

mihai_suhani

68 mesaje
Oras: Satu Mare

Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 11:54

Faptul ca sunt ateu imi permite sa gandesc fara prejudecati si sa consider omul ( omenirea) ca singurul creator cunoscut. Savantii din zilele noastre,cel putin mare parte dintre ei,considera clonarea umana posibila in viitorul apropiat. Desigur aceasta realizare ar schimba in buna parte evolutia viitoare a omenirii. In bine? In rau? Ce parere aveti?

Raporteaza abuz de limbaj
9am124036

2 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 12:29

Faptul ca esti ateu te determina sa gandesti cu prejudecati. Nu prea se poate fara prejudecati. Prejudecatile ne ajuta si nu ar trebui sa le condamnam chiar asa.
Clonarea cred ca nu va schimba evolutia omenirii nici in bine, nici in rau. Cred ca nu va fi practicata pe scara larga, va ramane o "curiozitate" de laborator. Nu este nevoie. Ce sa faci? Sa aduci pe lume o copie a ta din punct de vedere genetic dar cu alta identitate personala? Sa-ti clonezi copilul nou-nascut ca ai vrut gemeni si te impaci cu diferenta de 9 luni intre ei? Sa-ti clonezi copilul mort - oricum va fi altul si cel mort nu va invia pe pamant - chiar daca genetic este identic? Sa clonezi celebritati? Oricum vor avea alta identitate, va trebui sa mearga la scoala, vor trai in alta societate.
Da, s-ar putea face un experiment interesant, sa fie clonat cineva de 30 de ori si sa se urmareasca evolutia celor 30 daca seamana. Pentru statistici, pentru cunoastere, pentru ca sa stim odata pentru totdeauna cat conteaza informatia genetica

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 13:33

De la: 9am124036, la data 2009-10-20 12:29:57Faptul ca esti ateu te determina sa gandesti cu prejudecati. Nu prea se poate fara prejudecati. Prejudecatile ne ajuta si nu ar trebui sa le condamnam chiar asa.
Clonarea cred ca nu va schimba evolutia omenirii nici in bine, nici in rau. Cred ca nu va fi practicata pe scara larga, va ramane o "curiozitate" de laborator. Nu este nevoie. Ce sa faci? Sa aduci pe lume o copie a ta din punct de vedere genetic dar cu alta identitate personala? Sa-ti clonezi copilul nou-nascut ca ai vrut gemeni si te impaci cu diferenta de 9 luni intre ei? Sa-ti clonezi copilul mort - oricum va fi altul si cel mort nu va invia pe pamant - chiar daca genetic este identic? Sa clonezi celebritati? Oricum vor avea alta identitate, va trebui sa mearga la scoala, vor trai in alta societate.
Da, s-ar putea face un experiment interesant, sa fie clonat cineva de 30 de ori si sa se urmareasca evolutia celor 30 daca seamana. Pentru statistici, pentru cunoastere, pentru ca sa stim odata pentru totdeauna cat conteaza informatia genetica

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 13:51

TRECAND PESTE CONSIDERENTELE INITIALE DESPRE PREJUDECATI PE CARE NU LE COMENTEZ,FACI GRESEALA PE CARE O FAC MULTI,ADICA PRIVESTI FENOMENUL DIN EXTERIOR,FARA SA FI DELOC IMPLICAT EMOTIONAL. ATINGI TOTUSI DOUA PROBLEME CARE VOR FACE PROBABIL CA CLONAREA SA NU FIE DOAR UN EXPERIMENT STIINTIFIC CI SA FIE SI APLICATA. TRECAND PESTE CLONAREA PROPRIEI PERSOANE, MULTE DIN TINERELE FAMILII CARE-SI VOR PIERDE UN COPIL LA O VARSTA FRAGEDA VOR DORI SA OBTINA O CLONA A ACELUI COPIL, FARA A MAI TINE SEAMA DE DIFERENTA DE VARSTA. ACEASTA VA CREA PARINTILOR CEL PUTIN ILUZIA CA NU L-AU PIERDUT DE TOT,CA AU O COPIE FIDELA A CELUI DISPARUT. EU MA AFLU IN ACEASTA SITUATIE,MI-AM PIERDUT UN BAIAT. DIN FERICIRE MAI AM DOI BAIETI SI POATE EI VOR REUSI IN URMATORII 20-30 DE ANI SA OBTINA O CLONA A FRATELUI LOR MORT. NU POT CUANTIFICA SANSELE PENTRU A SE REALIZA ASA CEVA,DAR ORICUM,PENTRU MINE SANSELE SUNT INFINIT MAI MARI DECAT SANSA CA SUFLETELE NOASTE SA SE INTALNEASCA IN RAI

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 14:02

tehnologia clonarii nu inseamna doar sa iti faca cineva o copie, inseamna mult mai mult pentru medicina :organe compatibile,boli ereditare eradicate,inseamna progrese imense in industria alimentatiei(zootehnie,agricultura)
Dar comform bisericii este imoral, asa cum imorala era si descoperirea lui Galileo Galilei dovada clara ca biserica nu se invata minte niciodata a fost si va fi o piedica in calea progresului stiintific>

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 15:21

Da cifobrien , ai perfecta dreptate, nu am vrut sa intru in toate amanuntele. Clonarea in scopuri terapeutice precum si cea pentru imbunatatirea performantelor in industria alimentara au sanse mari sa fie puse in practica. Eu m-am referit strict la clonarea umana in scopuri reproductive. Ea ar putea ajuta familiile infertile care au incercat toate celelalte metode fara rezultate,sa aiba un copil sau asa cum am mai amintit , pe cei care si-au pierdut pe cineva foarte drag, sa obtina o clona a celui disparut. Asa cum spui,cel mai mare dusman al clonarii este biserica crestina. Ea s-a opus intotdeauna progresului stiintific dar aproape de fiecare data a fost nevoita sa dea inapoi. Sper sa o faca si in acest caz.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 23:15

De la: mihai_suhani, la data 2009-10-20 11:54:46 Faptul ca sunt ateu imi permite sa gandesc fara prejudecati si sa consider omul ( omenirea) ca singurul creator cunoscut. Savantii din zilele noastre,cel putin mare parte dintre ei,considera clonarea umana posibila in viitorul apropiat. Desigur aceasta realizare ar schimba in buna parte evolutia viitoare a omenirii. In bine? In rau? Ce parere aveti?

... e bine, e rau ... ... ce crezi ? ... nu mai e necesara ... deja s-au creat destui mancurti care totusi sint supusi selectiei naturale deci rezultatul corespunde necesitatilor ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 23:26

De la: mihai_suhani, la data 2009-10-20 15:21:31Da cifobrien , ai perfecta dreptate, nu am vrut sa intru in toate amanuntele. Clonarea in scopuri terapeutice precum si cea pentru imbunatatirea performantelor in industria alimentara au sanse mari sa fie puse in practica. Eu m-am referit strict la clonarea umana in scopuri reproductive. Ea ar putea ajuta familiile infertile care au incercat toate celelalte metode fara rezultate,sa aiba un copil sau asa cum am mai amintit , pe cei care si-au pierdut pe cineva foarte drag, sa obtina o clona a celui disparut. Asa cum spui,cel mai mare dusman al clonarii este biserica crestina. Ea s-a opus intotdeauna progresului stiintific dar aproape de fiecare data a fost nevoita sa dea inapoi. Sper sa o faca si in acest caz.

... nu poti si nu trebuie sa incerci sa pacalesti natura in mod grosolan ... curba lui gauss functioneaza ... cu cit urci mai sus, cu atit cazi mai tare ... chestia cu familiile infertile e destul de penibila ... se permit milioane de avorturi si se suspina pe niste cazuri in care, in marea lor majoritatea au devenit infertile tocmai datorita acestora ...
... clonarea unei persoane inseamna doar o aparenta fizica ... practic el este UN ALT OM ... care isi va creea propria constiinta si caracter ... e imposibil sa preconizezi ce si cum va ajunge daca nu iei in considerare o ''dresare psihica'' pentru a il modela cit mai aproape de ''fostul'' ... e oare normal sa manipulezi existenta cuiva ... chiar si clona ? ... si ce drepturi va avea ? ... niciuna ... si oricum trebuie sa traiesti mult si bine ca sa il vezi matur ... ceea ce e putin probabil ...
... o utopie periculoasa ... comunistii au creat ceva asemanator ... dar social ... si s-a transformat in dictatura ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 23:37

De la: cifobrien, la data 2009-10-20 14:02:52tehnologia clonarii nu inseamna doar sa iti faca cineva o copie, inseamna mult mai mult pentru medicina :organe compatibile,boli ereditare eradicate,inseamna progrese imense in industria alimentatiei(zootehnie,agricultura)
Dar comform bisericii este imoral, asa cum imorala era si descoperirea lui Galileo Galilei dovada clara ca biserica nu se invata minte niciodata a fost si va fi o piedica in calea progresului stiintific>

... aloo ... credeti ca pe pamint e doar omul ? ... omul trebuie sa evolueze in mod natural cu ceea ce il inconjoara ... chiar daca inseamna suferinte ... cu cit se doreste mai multa utopie cu atit cinismul si egoismul e mai mare ... ca sa poti tine pasul cu evolutia virusurilor, a bacteriilor si a altor organisme din jurul nostru ar trebui sa existe doar 20-30 de oameni si niste calculatoare imense pentru procesarea tuturor variantelor care pot afecta sanatatea acestora ... calculatoarele ar trebui sa fie alimentate si reparate de cineva, acel cineva ar trebui sa faca si restul de munci necesare totusi vietii ... probabil o ''specie'' de oameni mai rudimentara (urmasii celor care isi inchipuie acum ca exista vreun sfint care cheltuie sume imense dintr-o imensa ''iubire'' fata de restul) ... visele astea sint de cind lumea ... organe compatibile !!! ... cine isi doreste sa fie clona ? ... si daca organele acestora nu mai vor folosi celui pentru care au fost comandate (deja suna cinic) pentru ca acesta a decedat intre timp ? ...

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 11:12

Pentru homemarcel0

TRECAND PESTE CURBA LUI GAUSS,CAREIA NU-I GASESC LOCUL AICI,TRATEZI PROBLEMA FOARTE GENERAL SI FACI CATEVA GRESELI . SPUI CA O CLONA ESTE DOAR O APARENTA FIZICA,UN ALT OM,CU PROPRIA CONSTIINTA SI CARACTER. PERFECT ADEVARAT. APOI TE CONTRAZICI SUSTINAND CA O CLONA NU VA AVEA NICI UN DREPT. PAI DACA ESTE UN OM,NASCUT CA TOTI CEILALTI OAMENI,EL VA AVEA TOATE DREPTURILE PE CARE LE AU OAMENII. CEI CARE AU VIZIUNI APOCALIPTICE , TREBUIE SA INTELEAGA CA O CLONA NU ESTE UN MONSTRU FARA SUFLET CI ESTE UN OM CA TOTI CEILALTI OAMENI.IAR PENTRU CLONAREA IN SCOPUL TRANSPLANTULUI DE ORGANE,NU SE VA CLONA UN OM CARE APOI VA FI HACUIT PENTRU A I SE PRELEVA ORGANELE RESPECTIVE CI PUR SI SIMPLU SE VA OBTINE PRIN CLONARE DOAR ORGANUL RESPECTIV,PERFECT COMPATIBIL CU ORGANISMUL PRIMITORULUI.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 11:38

De la: mihai_suhani, la data 2009-10-21 11:12:49Pentru homemarcel0

TRECAND PESTE CURBA LUI GAUSS,CAREIA NU-I GASESC LOCUL AICI,TRATEZI PROBLEMA FOARTE GENERAL SI FACI CATEVA GRESELI . SPUI CA O CLONA ESTE DOAR O APARENTA FIZICA,UN ALT OM,CU PROPRIA CONSTIINTA SI CARACTER. PERFECT ADEVARAT. APOI TE CONTRAZICI SUSTINAND CA O CLONA NU VA AVEA NICI UN DREPT. PAI DACA ESTE UN OM,NASCUT CA TOTI CEILALTI OAMENI,EL VA AVEA TOATE DREPTURILE PE CARE LE AU OAMENII. CEI CARE AU VIZIUNI APOCALIPTICE , TREBUIE SA INTELEAGA CA O CLONA NU ESTE UN MONSTRU FARA SUFLET CI ESTE UN OM CA TOTI CEILALTI OAMENI.IAR PENTRU CLONAREA IN SCOPUL TRANSPLANTULUI DE ORGANE,NU SE VA CLONA UN OM CARE APOI VA FI HACUIT PENTRU A I SE PRELEVA ORGANELE RESPECTIVE CI PUR SI SIMPLU SE VA OBTINE PRIN CLONARE DOAR ORGANUL RESPECTIV,PERFECT COMPATIBIL CU ORGANISMUL PRIMITORULUI.

... puishor, OAMENII primesc prin nastere niste drepturi ... OK ? ... clona ta ce drepturi si cine i le va oferi ? ... hotareste-te si ce ai vrea sa faci cu acea persoana !!! ... sa il folosesti ca banca de organe sau in ce scop ? ... atunci ce rost mai are polologhia ta de mai sus ? ... bibicule, NU POTI OBTINE UN ORGAN ASA PUR SI SIMPLU ... EL TREBUIE SA SE DEZVOLTE INTR-UN ORGANISM CARE SA II DEA FORMELE SI FUCTIONALITATEA NECESARA ... capisci ??? ... basca, trebuie sa il si cirpeasca cineva la locul lui ...
... si mai retine ceva ... orice ''descoperire'' de genul asta va fi accesibila doar celor cu bani ... foarte multi bani ... ca intotdeauna ... utopiile voastre cu societatea ultra comunista pe care o visati sint periculoase pentru sanatatea voastra mintala ... sa fim seriosi ... decit un zombi cirpit cu diverse organe (de porc/cimpanzeu sau om) de diverse forme sau stadii de dezvoltare mai bine - altii la rind ... a ''trai'' in halul pe care il visezi e un cosmar ... aia batrini aveau dreptate ... stiau ca au trait suficient ... zau, sinteti plecati cu capul rau de tot ...
...iar curba lui gauss este foarte la locul ei aici ...

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 12:28

homemarcel0 IMI PARE RAU SA TI-O SPUN,ESTI OM BATRAN,DAR CU REFERIRE LA SUBIECT ESTI TOTAL DEZINFORMAT.IN VEDEREA TRANSPLANTULUI DE ORGANE SE INCEARCA DOAR OBTINEREA ORGANULUI RESPECTIV SI NU INTREGUL ORGANISM UMAN. AM MAI SPUS-O DAR SE PARE CA NU SE AUDE,E UN DIALOG AL SURZILOR. PE DE ALTA PARTE NU TE POTI DEZBARA DE NISTE OBSESII,CURBA LUI GAUSS,ULTRACOMUNISTII,ETC CARE NU AU NICI O LEGATURA CU SUBIECTUL PROPUS.DACA EXISTA PERSOANE CARE CUNOSC SUBIECTUL SI CONSIDERA CA AU CEVA DE SPUS II ROG SA-SI SPUNA PAREREA

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 12:31

IAR O CLONA, FIIND UN OM CA TOTI OAMENII VA AVEA ACELEASI DREPTURI.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 12:37

De la: mihai_suhani, la data 2009-10-21 12:28:26homemarcel0 IMI PARE RAU SA TI-O SPUN,ESTI OM BATRAN,DAR CU REFERIRE LA SUBIECT ESTI TOTAL DEZINFORMAT.IN VEDEREA TRANSPLANTULUI DE ORGANE SE INCEARCA DOAR OBTINEREA ORGANULUI RESPECTIV SI NU INTREGUL ORGANISM UMAN. AM MAI SPUS-O DAR SE PARE CA NU SE AUDE,E UN DIALOG AL SURZILOR. PE DE ALTA PARTE NU TE POTI DEZBARA DE NISTE OBSESII,CURBA LUI GAUSS,ULTRACOMUNISTII,ETC CARE NU AU NICI O LEGATURA CU SUBIECTUL PROPUS.DACA EXISTA PERSOANE CARE CUNOSC SUBIECTUL SI CONSIDERA CA AU CEVA DE SPUS II ROG SA-SI SPUNA PAREREA

.... bibicule ... incearca sa fii LOGIC ... cum se ''cloneaza'' un organ ? ... ... ce naiba esti chiar atit de speriat de viata incit ti-o pierzi alandala si pe asta pe care o traiesti asteptind vreo minume ... ... CUM CLONEZI TU UN ORGAN ? ... sau altii ? ... ... scuza-ma dar ''avangardismul'' tau nu este nou deloc, si mai rau de atit iti ATROFIAZA constiinta ... sincer ... am impresia ca ''bunatatile'' la care speri sa iei parte ( ) te fac sa planezi pe deasupra realitatii si sa ignori lucruri grave ... incearca sa fii mai realist si sa nu te agati de o idee doar pentru presupusele ''foloase'' de care ai avea parte ... e jalnica mentalitatea ...
... apropo, 68 de ani e virsta pe care o da automat site-ul cind faci inregistrarea ... in realitate as putea avea 98 de ani, 6 ani sau orice alta virsta ... esti intr-un mediu virtual, ai uitat ? ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 12:44

De la: mihai_suhani, la data 2009-10-21 12:31:23IAR O CLONA, FIIND UN OM CA TOTI OAMENII VA AVEA ACELEASI DREPTURI.

... nu zau ? ... cine spune asta ? ... tu !!! ... ... pe cine intereseaza parerea ta ? ... poate nu va avea nici un drept, de unde stii tu ? ... vei fi acolo unde vor fi creati si crescuti acestia ? ... cine si ce fel de valori le vor fi implementate ca fiind cele corecte ? ... asta ca sa fiu foarte scurt ... variante grotesti sint cu miile doar gindindu-te putin ...
... e plictisitor sa vorbesti cu oameni care traiesc din clisee si sloganuri ... ATEI ... ... beahhh ... bye ...

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 12:51

MA ROG, NU VREAU SA INTRU IN POLEMICI STERILE, INTERESEAZA-TE TOTUSI DESPRE OBTINEREA ORGANELOR UMANE PRIN TEHNICA CLONARII (NU S-AU OBTINUT INCA) IAR MAI APOI,AVAND UN PUNCT COMUN VOM PUTEA SI DIALOGA PE ACEASTA TEMA. AI CALCULATORUL IN FATA. INTERESEAZA-TE.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 12:58

De la: mihai_suhani, la data 2009-10-21 12:51:32MA ROG, NU VREAU SA INTRU IN POLEMICI STERILE, INTERESEAZA-TE TOTUSI DESPRE OBTINEREA ORGANELOR UMANE PRIN TEHNICA CLONARII (NU S-AU OBTINUT INCA) IAR MAI APOI,AVAND UN PUNCT COMUN VOM PUTEA SI DIALOGA PE ACEASTA TEMA. AI CALCULATORUL IN FATA. INTERESEAZA-TE.

... ... nu s-au obtinut inca !!! ... ... dar intereseaza-te !!! ... ... amice, decide-te ce vrei ... si cit timp aloci unor prostii ... ... ciao ...

viosadok

5 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 13:06

mai romani...voi nu sunteti normali ???? cum sa clonezi O PERSOANA....care , clona fiind, este totusi UN OM!!!!! doar ca sa extragi organele de care ai nevoie sa supravietuiesti??? ce idei monstruoase va mai trec prin minte????? parca am fii un popor de incesti! numai aia ies asa tembeli!!!

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 13:13

OMUL NU A PUS INCA PICIORUL PE PLANETA MARTE. DAR IL VA PUNE CU SIGURANTA IN VIITORUL APROPIAT. ESTE DOAR O PROBLEMA DE TIMP. CAND NU STI CEVA NU SUSTINE CA ACEL LUCRU ESTE IMPOSIBIL DE REALIZAT.SAU MACAR SUBLINIAZA CA ASTA ESTE PAREREA TA SI ATUNCI TI-O RESPECT.

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 13:18

SE PARE CA BAT LA USI INCHISE . CLONA UNEI PERSOANE ESTE CONSIDERATA DOAR UN DONATOR DE ORGANE. NICI VORBA DE ASA CEVA.DACA ESTE CINEVA IN TEMA DESPRE CLONAREA UMANA IL ROG SA INTERVINA

mihai_suhani

68 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 08:43

ASTEPT IN CONTINUARE O PARERE COMPETENTA.DACA NU VA INTERVENI NIMENI VOI RENUNTA. INSEAMNA CA SUBIECTUL PROPUS DE MINE NU PREZINTA INTERES PENTRU ROMANI.

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 09:01

Daca discutam strict de clonarea (copierea) umana si de tehnologia clonarii in ansamblul ei inseamna ca nu prea vedem padurea din cauza copacilor.
Referindu-ma strict la clonarea umana sa va subliniez un avantaj major viitorii colonisti de pe planeta marte
vor trebui modificati genetic pentru a o locui permanent si acest lucru se va face prin clonare si terapie genetica.

Si o alta problema omul a incetat sa mai evolueze "natural" de vreo 10 mii de ani ptr ca omul modifica mediu in care traieste si nu acesta il modifica pe el .

Si lasand la o parte dorintele unor cupluri referitor la clonarea unui copil mort eu zic cs niste genii ca Einstei sau Hawking ar trebui clonate ptr beneficiul umanitatii.

| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre clonarea umana,este posibila in viitorul apropiat?
Mergi la: