back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sarlatanie la comisariatul pentru societate civila ??? fake recruiting ?

Fosta membra 9am.ro

11 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 21:02

Buna ziua,

Am indraznit sa postez acest mesaj pentru a va cere un sfat: ma aflu in situatia disperata de gasi un loc de munca si am aplicat, prin intermediul unui site serios de recrutare (www.ejobs.ro), pt un post de Consilier de Cabinet in cadrul Comisariatului pentru Societate Civila, la sediul din Bucuresti.

Am fost chemata la un asa-zis interviu la care nu s-a intamplat nimic altceva decat ca domnul comisar general Ioan Grigore Prodan ne-a facut o scurta prezentare a organizatiei si a repetat de cateva ori ca avem o mare onoare de discuta cu el insusi, mare comisar general al acestei organizatii. Nu ni s-a specificat clar ce inseamna sa lucrezi pentru fiecare dintre cele 27 de Directii ale organizatiei ci doar ca, pentru a fi admisi la training, trebuie sa platim o taxa de 250 RON. In urma acestui training, se va face un raport de catre noi, candidatii pe job, si daca acest raport va fi ok, vom fi angajati. Insa banii nu-i vom recupera, nici daca trecem cu bine de examen nici daca nu luam examenul respectiv. Acei bani se presupune ca vor fi ca o garantie ; pentru ce anume, nu ni s-a specificat clar.

De asemenea, nu exista un barem de corectare a raportului, totul este foarte ambiguu.
Am facut rost de bani si m-am inscris; trainingul nu a inceput inca pentru ca nu suntem destule persoane inscrise pe Directiile pentru care am optat eu, prin urmare, se va face o redistribuire pe alte Directii. Pana la inceputul acestui asa-zis training, mai am inca sansa de a-mi recupera banii . CE SA FAC IN CONTINUARE ????

Mi-e teama ca totul este un fals, o recrutare falsa, o sarlatanie in stil mare. In sensul ca, daca nu exista un barem clar de corectare, acel raport sau examen nu are sanse de a fi evaluat corect, dupa anumite criterii care se pare ca nu sunt clar stabilite, iar noi, candidatii, ramanem si fara job, si cu banii dati.
In plus, unde s-a mai auzit ca o institutie sa ceara bani candidatilor pentru job ??! de obicei, firmele te obliga ca, la sfarsitul trainingului, sa inchei un contract de 6 sau 12 luni cu ei, nu te pune nimeni sa platesti pentru training.

Ei au motivat plata taxei de 250 RON ca pe o garantie ca ne vom prezenta la training, nu neparat ca pe o taxa de training, devreme ce nu se va elibera nicio diploma / certificat care sa fie recunoscut de autoritati si de catre legile in vigoare. INSA, eu stiu ca daca platesti o garantie, la sfarsitul termenului, daca respecti conditiile (adica, sa ne prezentam la training) GARANTIA ar trebuie sa se returneze !!! asa ar fi nornal si logic si legal, cred eu. Cei de la Comisariat nu restituie insa inapoi garantia, deci, eu nu stiu pentru ce am platit.

VA ROG MULT, am nevoie de un sfat, cat de mic, ca sa stiu ce sa fac in continuare : sa-mi retrag banii cat inca mai pot face acest lucru sau sa astept sa ma repartizeze in cadrul unei Directii, unde sa fac training, insa de la care nu am garantia ca voi trece examenul , examen care nu este evaluat dupa criterii clare de corectare.

VA ROG, ASTEPT UN RASPUNS URGENT DE LA DVS !! n-as vrea sa-mi pierd banii pe care i-am imprumutat pentru ca sa-i dau unor politicieni unsi cu toate unsorile, ca sa aibe ei sansa de acumula niste fonduri in plus, de pe urma naivitatii unor tineri disperati asa ca mine.

alehin

2584 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 22:49

urbaNNews > TEPARI > TEPE INCREDIBILE

Citeste si tu aici ...si cantareste ...trebuia sa te documentezi inainte de a da banii ...nici acum nu-i tarziu ....multumeste Sfantului internet ...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 22:51

Punctele tari ale �Comisariatului� sunt protocoalele de colaborare �ncheiate cu Directia Nationala Anticoruptie si Inspectoratul General al Politiei. DNA, printr-un comunicat de presa din ianuarie a.c., a informat �nsa ca �p�na �n prezent, nu a fost �ntreprinsa nicio activitate �n baza acestui protocol, acesta fiind considerat caduc�. Iar prin decizia nr. 144982/2 din 25.04.2005, adresata tuturor inspectoratelor de politie judetene, Oficiul Juridic al Ministerului Administratiei si Internelor dispunea ��ntreprinderea tuturor masurilor necesare pentru denuntarea unilaterala a eventualelor protocoale de colaborare �ncheiate cu organizatia neguvernamentala Comisariatul pentru Societatea Civila�. Unul dintre motivele posibile ar fi ca UM 0962 sa fi aflat de operatiunile de spalare de bani desfasurate sub acoperirea Camerei de Comert si Industrie Rom�nia-Cehia si a unor firme private, prin intermediul �Comisariatului�.

De asemenea, bateau la ochi si ciudatele protocoale �ncheiate de CSC cu peste 1.000 de primarii din tara. Ei bine, acum vine partea frumoasa: prin aceste protocoale, primariile s-au obligat sa vireze �Comisariatului�, �n fiecare luna, c�te un salariu minim pe economie! Salariul minim este �n prezent de circa trei milioane de lei vechi. �nmultit cu 1.000, rezulta trei miliarde de lei lunar, bani pe care Grigore Prodan �i cheltuieste cum are chef. Simplific�nd lucrurile, acesti bani sunt �ncasati de la stat de catre o organizatie neguvernamentala fondata pe ilegalitati si abuzuri, care pretinde ca lupta �mpotiva coruptiei. La aceasta suma se adauga c�te 100 de euro pentru fiecare comisar regional, pe care acestia trebuie sa �i doneze lui Prodan, dar si sediile primite gratis de la autoritati. �i astfel se contureaza imaginea unei adevarate structuri mafiote! �Comisarii� fara lege Comisariatul pentru Societatea Civila si-a �nceput, �n mod oficial, activitatea la data de 01.10.2003. Cadrul legal de �nfiintare este stipulat �n prevederile O.G. 26/2000, modificate prin O.G. 37/2003. Site-ul CSC este www.comisariat.ro. De unde aflam ca au fost stabilite �bune relatii cu institutiile centrale � Guvern, ministere, diverse directii din cadrul ministerelor, printre care Inspectoratul General de Politie, Parchetul General, Jandarmeria Rom�na, Inspectoratul de Politie al Municipiului Bucuresti, Institutul National de Statistica, Institutul National de Combatere a Discriminarii � si, la nivel teritorial, cu prefecturi, consilii locale si judetene, primarii si inspectorate judetene de politie�. Nimic de reprosat acestor initiative, daca ele nu ar determina, �n fapt, crearea unei false impresii ca organizatia reprezinta o institutie a statului. �Comisariatul� si-a organizat filiale �n mai toate judetele, iar reprezentantii acestuia au functii de inspector, comisar, comisar-sef, comisar general, deci similare ca titulatura cu cele ale Ministerului Administratiei si Internelor. �n plus, �comisarii� au legitimatii si uniforme, asemanatoare cu ale functionarilor din Ministerul Administratiei si Internelor si folosesc documente oficiale cu antete si stampile asemanatoare sigiliilor de stat. De exemplu, stampila CSC este utilizata �n mod ilegal, deoarece, potrivit legii, societatile comerciale, fundatiile sau organizatiile non-profit nu au voie sa foloseasca stampile cu doua cercuri concentrice, av�nd �n centru stema tarii, iar �n partea de sus �nscris cuv�ntul �Rom�nia�. De asemenea, pretinsii comisari folosesc autoturisme pe care sunt montate echipamente de avertizare acustica si luminoasa specifice celor utilizate de masinile din dotarea politiei. Comisariatul este condus de un presedinte si de un Consiliu de Conducere, al carui sef este �comisarul general Grigore-Ioan Prodan�. Secretar general este Adrian-Valeriu Samoil, iar prim-adjunct al comisarului general, Marius-Ciprian Pop.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 23:08

Cei care s-au prezentat la sediul firmei (caracterizat drept "un imobil insalubru" de c�tre ziari�ti) erau angaja�i cu condi�ia s� depun� trei milioane de lei "garan�ie� (sub motivul, c� �In cazul in care viitorul salariat pierde acte ale companiei, costurile pentru refacerea acestora se scad din acea garantie�). Pentru un post de consilier marketing, remunera�ia oferit� de patron era de doua milioane brut, chiar dac� �n anun� acest post intra �n categoria de 300-1.000 USD. Mai mult, contractul se incheia pe trei luni, �i nu pe termen nelimitat. Registrul Comertului a informat ziari�tii, c� Gheorghe Popilean, unicul ac�ionar al SC Mondoprosper SRL, nu a depus nici un bilan� contabil al firmei sale �n nici un an, de la �nfiin�are (17 iulie 1991) �i p�n� �n 1999.[1]

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 23:34

De la: karpov, la data 2009-10-21 23:08:09Cei care s-au prezentat la sediul firmei (caracterizat drept "un imobil insalubru" de c�tre ziari�ti) erau angaja�i cu condi�ia s� depun� trei milioane de lei "garan�ie� (sub motivul, c� �In cazul in care viitorul salariat pierde acte ale companiei, costurile pentru refacerea acestora se scad din acea garantie�). Pentru un post de consilier marketing, remunera�ia oferit� de patron era de doua milioane brut, chiar dac� �n anun� acest post intra �n categoria de 300-1.000 USD. Mai mult, contractul se incheia pe trei luni, �i nu pe termen nelimitat. Registrul Comertului a informat ziari�tii, c� Gheorghe Popilean, unicul ac�ionar al SC Mondoprosper SRL, nu a depus nici un bilan� contabil al firmei sale �n nici un an, de la �nfiin�are (17 iulie 1991) �i p�n� �n 1999.[1]

Karpov ..tu spui ca este o asemanare ,,in sarlatanie,, cu fostul ,,Mondoprosper ,, al lui Popilean ??/
Acelasi mod de operare si racolare ...am fost si eu la Mondoprosper...cred ca acum e bine merci ..liber ca pasarea cerului ...desi a incasat atunci ...cu ani in urma ...bani multi ,multi,...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 23:37

Un ONG pentru linistea mafiotilor

Iata si textul unei scrisori adresate mai multor institutii de stat si principalilor reprezentanti ai societatii civile rom�nesti, �n 30 august 2004, de Nicolae Socoleanu: �O structura noua, ONG, pare sa se dezvolte la nivelul tarii � fiind condusa de Vasile Vlaicu, un pensionar al Ministerului de Interne, fost sef de serviciu �n cadrul MI, dar si fost procuror militar � si doreste sa unifice actiunile celor 30.000 de O.N.G.-uri din Rom�nia (???). Asa cum se mentioneaza pe site-ul propriu de internet, �C.S.C. va fi un mediator cu mandat de reprezentare a O.N.G.-urilor rom�nesti (???).

Ne-am propus sa cunoastem tot ceea ce se �nt�mpla �n societatea civila (???)�, mentioneaza Vasile Vlaicu, presedinte C.S.C. Comisariatul O.N.G. are �n componenta comisari O.N.G. (???), fosti sau actuali ofiteri M.I., fosti sau actuali ofiteri �n cadrul armatei rom�ne, presedinti ai Camerelor de Comert si Industrie, administratori la Societati Comerciale. Se pun �ntrebarile firesti: cine a permis �nfiintarea acestei institutii O.N.G., prin eludarea legilor care reglementeaza activitatea asociatiilor, fundatiilor si federatiilor?; cine se afla �n spatele acestei dubioase �Institutii O.N.G.�?; are legatura C.S.C. cu Guvernul Rom�niei?; dar cu Masoneria?

Profit�nd de pompoasa denumire, ei au reusit sa pacaleasca anumite institutii ale statului, dintre care unele importante, care sunt pregatite sa semneze parteneriate cu aceasta structura misterioasa, pun�nd astfel umarul la pasul numarul doi, atragerea de fonduri europene! Fonduri europene pentru revenirea la centralizare! Printre cei cu care a intrat �n legatura se numara si Asociatia Municipiilor din Rom�nia, aceasta fac�nd parte din Federatia Autoritatilor Locale (F.A.L.R.), despre care s-a scris ca este o organizatie controlata de Putere, si a avut acces, poz�nd �n ONG, la fonduri din strainatate. C.S.C. a �ncheiat protocoale de colaborare cu L.A.D.O. si O.A.D.O.R. si umbla sa �ncheie si cu alte O.N.G.-uri.

Comisarii s-au �nt�lnit, p�na acum, cu Miron Cozma, liderul minerilor, pe care �l considera nevinovat de subminarea puterii de stat prin mineriadele pe care acesta le-a �ntreprins �mpotriva partidelor anti-comuniste, actiunile minerilor fiind comandate de catre comunistul Ion Iliescu� La un an de zile de la �nfiintare, C.S.C. nu a rezolvat nimic concret �n ceea ce priveste �mbunatatirea imaginii Rom�niei, eliminarea coruptiei si a abuzurilor de orice natura, apararea drepturilor omului� Acest Comisariat a �nceput �v�natoarea� autoritatilor judetene, dorind acapararea tuturor acestora �n vederea scopului suprem de monitorizare a activitatilor �n care acestea sunt implicate, precum si a activitatii societatii civile per ansamblu si acapararea fondurilor Uniunii Europene necesare dezvoltarii societatii civile. O capusa comandata si infiltrata �n societatea civila din Rom�nia, C.S.C. doreste sa devina mandatarul acestor fonduri europene, o institutie politizata care doreste centralizarea fondurilor �n vederea manipularii sectorului O.N.G.�.

Helga Kovacs

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 23:40

Comisariatul pentru Societatea Civila. Suna bine: "comisariatul" e suficient de
infricosator ca sa nu-l refuzi pe Comisarul General, dar vine "societatea
civila" si ii mai da jos din epoleti, ca poate nu e om rau. Asa trebuie sa fi
gindit numerosi sefi de institutii publice, care au consimtit sa semneze
protocoale de colaborare cu misteriosul Comisariat. Au facut-o primari, sefi de
prin Politie, presedinti de consilii judetene, directori de agentii
guvernamentale. Jandarmeria tocmai se pregateste sa o faca. La urma urmei,
Comisariatul are numai idealuri nobile: sa ajute, pe gratis, toate aceste
institutii in eradicarea raului din tara. Ceea ce multi nu stiu este ca teancul
de protocoale de colaborare cu institutii publice ii prinde tare bine
Comisarului General, Grigore Prodan, atunci cind va dori sa obtina fonduri
europene. Mai greu atirna antecedentele sale.

O fundatie cu teribilul nume Comisariatul pentru Societatea Civila se
insinueaza pe linga institutii publice, semnind fantomatice "protocoale de
colaborare", in vederea obtinerii de fonduri europene. Liderul asociatiei,
Comisarul General, a fost implicat in sapte dosare penale.

Pe 18 ianuarie, Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) a semnat un
protocol de colaborare cu Politia romana de frontiera. Pe documentul anuntat
pompos de reprezentantii ciudatei ONG, si-au pus semnaturile Aurel Neagu,
chestorul-sef al Politiei de frontiera, si Ioan Grigore Prodan, asa-numitul
Comisar General al Comisariatului pentru Societatea Civila. Dupa cum reiese din
comunicatul Politiei de frontiera, obiectiv al protocolului este "cresterea
nivelului responsabilitatii civice a cetatenilor, precum si stoparea
disensiunilor intre organele reprezentative ale statului cu competente in
asigurarea ordinii publice si societatea civila". Alte asemenea enunturi
lemnoase se gasesc cu duiumul si pe pagina de web a CSC, in care militantii
organizatiei informeaza despre existenta altor protocoale de colaborare cu
diferite institutii ale statului. Dintre acestea din urma amintim Primariile
sectoarelor 2 si 5, trei inspectorate judetene de Politie (Alba, Sibiu si
Constanta), trei consilii judetene (Cluj, Arad si Buzau), Asociatia
Municipiilor din Romania si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Din umbra PSD

CSC s-a nascut recent. Oficial, asociatia a inceput sa activeze din 1 octombrie
2003 si se vrea o forta civica menita sa reuneasca cele 30.000 de ONG-uri
romanesti sub o singura umbrela: Comisariatul pentru Societatea Civila. Marile
ONG-uri din tara nu au reactionat mai deloc la aparitia acestui organism
ciudat. Insa presa a consemnat momentul in care Ioan Grigore Prodan si Vasile
Vlaicu, presedintele CSC, i-au luat apararea primarului Marian Vanghelie in
contextul in care acesta era anchetat de PNA pentru afacerea "Magazinul
Bucuresti". De aceea, nu este surprinzator ca organizatia si-a trecut in
portofoliu un protocol incheiat cu Primaria sectorului 5 si, ulterior, unul cu
Primaria sectorului 2, condusa de alt membru al PSD.

In perioada alegerilor generale de anul trecut, Consiliul Romanilor de
Pretutindeni, organizatie civica in care activeaza intelectualii romani
stabiliti in strainatate, a organizat un miting in fata Ambasadei Romaniei din
Paris, in care, printre altele, a criticat intentia Guvernului de a se trage la
sorti ONG-urile ce vor supraveghea alegerile, atragind atentia tocmai asupra
Comisariatului pentru Societatea Civila, vazut ca o initiativa guvernamentala.

Ultima "lovitura" a Comisarului General s-a produs la Cluj, pe 21 ianuarie.
Potrivit purtatorului de cuvint al Consiliului Judetean, Grigore Prodan a
contactat institutia de pe un telefon guvernamental, motiv pentru care
organizatia sa nu a fost foarte serios verificata, si i-a propus presedintelui
Marius Nicoara sa-i acorde, din partea Comisariatului, o diploma de excelenta
pentru "intreaga activitate depusa de la alegerea in fruntea CJ". De precizat
ca "intreaga activitate" se rezuma la cele sase luni scurse de la alegerile
locale. La ceremonia de acordare a diplomei, Prodan a profitat de prilej si a
si semnat protocolul de colaborare cu CJ Cluj. De remarcat e si faptul ca CSC
foloseste stampile ce redau stema Romaniei, aidoma sigiliilor de stat, practica
interzisa de HG nr. 544/2003 privind modelul sigiliilor cu stema Romaniei.
Comisarul, sub lupa Politiei

In anul 2002, politistii din cadrul IJP Cluj l-au cercetat pe Ioan Grigore
Prodan pentru savirsirea infractiunii de trafic de influenta. Acesta a fost
acuzat ca in perioada septembrie-octombrie 2000 a pretins si primit suma de
3.000 de marci germane de la o persoana din Cluj, careia i-a promis obtinerea
de vize Schengen. Prodan se prezenta drept finul senatorului Petre Roman,
consilier guvernamental si lider al unei organizatii pentru drepturile omului.
El a mai fost cercetat in alte sase dosare penale pentru trafic de influenta,
inselaciune, fals intelectual, fals si uz de fals. Dosarele infractiunilor de
trafic de influenta marca Prodan au fost declinate Parchetului de pe linga
Tribunalul Cluj. Prodan sustine ca in dosarul penal din 2002 a fost cercetat in
urma unei anonime, pentru a se verifica daca a avut calitatea de consilier la o
organizatie neguvernamentala, pozitie de care ar fi profitat pentru
achizitionarea unei masini. El a adaugat ca dosarul s-a finalizat cu
neinceperea urmaririi penale.

Cristina HURDUBAIA, Mihai MUNTEANU, Mihai BACALU

Fosta membra 9am.ro

11 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 17:47

Poate ca va intrebati cum au evoluat lucrurile si m-am gandit sa va tin la curent cu ce am mai aflat...
Intre timp, am aflat ceea ce ma interesa, anume : exista un barem clar de corectare si niste criterii clare dupa care se face evaluarea de la sfarsitul trainingului. Am mers cu toate nelamuririle mele la comisarul general, domnul Prodan, si am primit raspuns la intrebarile mele. Nu este nicio sarlatanie, nici un fake recruiting, recrutarea se face pe bune
Greseala a fost a mea ca n-am pus mai multe intrebari inca de la inceput si m-am grabit sa trag concluzii pripite.
E nasol cand se intampla astfel de lucruri, cand pe fondul unor intamplari neplacute din trecut, ajungi sa nu mai ai incredere in nimeni si sa devii suspicios, cu riscul de a denigra oameni si institutii pe care nu le cunosti indeajuns.

In fine...sper ca totul sa fie bine in continuare.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 18:01

De la: eleonoramagiar, la data 2009-10-23 17:47:05Poate ca va intrebati cum au evoluat lucrurile si m-am gandit sa va tin la curent cu ce am mai aflat...
Intre timp, am aflat ceea ce ma interesa, anume : exista un barem clar de corectare si niste criterii clare dupa care se face evaluarea de la sfarsitul trainingului. Am mers cu toate nelamuririle mele la comisarul general, domnul Prodan, si am primit raspuns la intrebarile mele. Nu este nicio sarlatanie, nici un fake recruiting, recrutarea se face pe bune
Greseala a fost a mea ca n-am pus mai multe intrebari inca de la inceput si m-am grabit sa trag concluzii pripite.
E nasol cand se intampla astfel de lucruri, cand pe fondul unor intamplari neplacute din trecut, ajungi sa nu mai ai incredere in nimeni si sa devii suspicios, cu riscul de a denigra oameni si institutii pe care nu le cunosti indeajuns.

In fine...sper ca totul sa fie bine in continuare.

Dupa tot ce-am citit despre el ....ma indoiesc ca ar fi serios ....ai grija ...m-as mira sa te angajeze ....sa ne tii la curent ....oricum ....

| Varianta pentru tiparire a topicului Sarlatanie la Comisariatul pentru Societate Civila ??? Fake recruiting ?
Mergi la: