back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Calculul pensiei?

mirela_galateanu

2 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 11:56

buna ziua!
Va rog frumos sa ma sfatuti cum as putea sa procedez intr-o problema legata de pensia mamei mele.
Ca sa fiu mai exacta mamei i-a venit decizia de pensioanere cu o pensie ffoarte mica(1000 de lei)tinand cont ca a avut salariu foarte mare(mai mare de 2500lei) si aproape intodeauna la maxim (fiind contabil sef intodeauana).
Am intrebat diverse persoane care au iesit la pensie care au avut salarii mult mai si carora le-au venit pensii mai mari mari.
Spuneti-ne va rog cum sa procedam pentru recalacularea pensiei

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 16:35

De la: mirela_galateanu, la data 2009-09-07 11:56:48buna ziua!
Va rog frumos sa ma sfatuti cum as putea sa procedez intr-o problema legata de pensia mamei mele.
Ca sa fiu mai exacta mamei i-a venit decizia de pensioanere cu o pensie ffoarte mica(1000 de lei)tinand cont ca a avut salariu foarte mare(mai mare de 2500lei) si aproape intodeauna la maxim (fiind contabil sef intodeauana).
Am intrebat diverse persoane care au iesit la pensie care au avut salarii mult mai si carora le-au venit pensii mai mari mari.
Spuneti-ne va rog cum sa procedam pentru recalacularea pensiei

Pensia se calculeaza tinandu-se cont de punctul de pensie -punctul de pensie pentru toti anii lucrati .Ca sa ai pensia medie ,cea declarata de stat ,trebuia ca punctul de pensie mediu sa fie 1 -asta inseamna sa cotizezi 30-40 de ani la nivelul salariului mediu -cum ar fi in prezent in jur de 1800 lei . Mama ta a lucrat si pe vremea lui Ceausescu si sigur la inceput a avut salariu minim ,De exemplu la revolutie trebuia sa aiba un salariu mediu de 3300 . Pensia de 1000 e pentru un coeficient de vreo 1,3 -deci peste salariul mediu -ca sa aiba o pensie de 2000 trebuia sa aiba un salariu de peste doua ori cat salariul mediu brut pe economie ,toata perioada de cotizare ! Studiaza Legea 19 /2000-legea pensiilor ,reactualizata -pe internet sau din librarii

elena5_2

2 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 16:42

Faceti contestatie la decizia de pensionare pentru recalcularea pensiei

| Varianta pentru tiparire a topicului calculul pensiei?
Mergi la: