Info
x
O schimbare ?
|
darksethstorm 60 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 00:54
Raspunsul tau a fost adaugat cu succes!
iar topicul e gol. dar nu-i nimic. o sa-l pun bucata cu bucata. poate se va plictisi sa-l tot anuleze :) Raporteaza abuz de limbaj
http://supravietuitoriinromania.wordpress.com
|
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 00:56
lucrurile ar putea merge bine.
exista un fond, exista o baza de la care se poate pleca asa incat lucrurile sa mearga bine. exista idei care pot deveni realitate si exista lucruri care inca se mai pot schimba. dar asta numai daca oamenii invata sa gandeasca pentru ei.. sa-si stabileasca un sistem de referinta propriu si sa inceapa sa vada cercul vicios in care se invarte societatea in jurul nostru. ar trebui sa ne asumam raspunderea propriei existente in loc sa ne plangem de cat de fada si lipsita de bucurii a ajuns. nu A AJUNS, ci noi o lasam sa ajunga. noi, care consideram ca e mai comod sa ascultam "lideri de opinie" si sa ne insusim niste concepte ce ne rup de realitatea in care traim, si ne dau in schimb o colivie prapadita in care ne ascundem dupa vorbe mari ca "stat de drept", "democratie" si alte idiotenii, pentru a ne atrage apoi in mirajul corporatist al consumului si al delasarii totale. da, e mai comod asa decat sa gandesti pentru tine.. e mai usor sa vezi in reclame si in filme ce inseamna succes, decat sa ti-l imaginezi in felul tau, pentru tine.
|
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 01:25
cei care conduc.. acum sau care vor conduce de-acum incolo lumea asta din ce in ce mai "globala" nu au nevoie de oameni care gandesc.
|
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 01:40
m-am plictisit eu inaintea masinariei
spor la cenzurat. pana una alta, daca vreti cititi tot textul aici : darkseth.50megs.com/o%20schimbare.txt nu astept neaparat comentarii. e doar ceva ce vreau sa impartasesc cu voi :)
|
|
Fosta membra 9am.ro 198 mesaje Membru din: 17/06/2009 |
Postat pe: 2 August 2009, ora 19:32
404 Error - File Not Found
The page or file you are looking for (darkseth.50megs.com/o schimbare.txt) is not here. mai exista undeva? |
|
Postat pe: 2 August 2009, ora 19:48
darksethstorm tau apare pe pagina ta!
mi-am imaginat mereu ca in momentul in care va exista o adevarata revolutie spirituala, lumea se va transforma in ceea ce ar fi trebuit sa fie de la inceput : o UNITATE - dar nu in sensul globalizarii de care tot auzim la tv si peste tot si care ni se baga cu forta in case si in minti, nu in sensul birourilor in cladiri patrate, cu monitoare patrate, mobilier patrat si minti patrate, pe care ne educam copiii sa si le doreasca, pentru a deveni si ei "acceptati" in "societate" (adica sclavi platiti) - ci in sensul de organism viu, interconectat, liber sa gandeasca si sa se exprime creativ, intr-o lume vie si curata. dar pana atunci traim cu totii intr-un "status quo" pe care structurile de la varf il perpetueaza. politica e cea mai mare minciuna inventata vreodata de om pentru a subjuga alti oameni. politica si institutia religioasa - create pentru a tine in frau masele; politica si institutia religioasa - concepte care deseori de-a lungul timpului si pana astazi au ajuns sa se confunde.. chestiile astea 2 in care "societatea" vrea sa credem sunt cele mai mari minciuni inventate vreodata. anul asta e an electoral. haideti sa le aratam celor care vor sa ne "conduca", sa ne fure pe fata si sa ne rada in nas, ca nu avem incredere in ei. ca nu mai sunt relevanti pentru lumea noastra. ca nu avem nevoie de ei. haideti sa NU IESIM LA VOT. pentru ca nu merita niciunul sa ne pierdem timpul ascultandu-i, crezandu-i sau votandu-i ca ei sa-si bata joc de timpul si dispozitia noastra. haideti sa nu-i ascultam la tv, la radio.. sa-i ignoram in totalitate asa cum ne ignora si ei cand rezolvarea problemelor noastre nu reprezinta o eventuala sursa de profit - fie el material sau politic - pentru ei. haideti sa nu urmarim dezbaterile interminabile in care nu se spune de fapt nimic si in care ni se jigneste inteligenta in mod sforaitor de niste insi care s-au imbogatit si continua sa se imbogateasca pe seama noastra. haideti sa ignoram stirile partinitoare, filtrate de 1756751616417415 de ori care ni se servesc ca "unbiased news" de trusturile media, controlate de corporatii. haideti, daca suntem interesati de ce se intampla in lume, sa cautam singuri FAPTELE - nu versiunea NBC sau FOX sau REALITATEA sau INTACT despre fapte. haideti sa nu-i mai credem cand ne mint ca sistemul ne apara de ceva. haideti sa nu-i mai credem cand apar la tv vorbind despre cum ne apara politia si armata interesele. haideti sa nu mai iesim duminica dimineata la niste ritualuri complet golite de orice semnificatie, prosternandu-ne ipocrit in fata unor ziduri seci si a unor insi care isi aroga titulatura de "trimisi ai divinitatii", pentru ca apoi sa injuram copiii care se joaca printre noi, fara griji, si sa infieram "tineretul din ziua de azi". haideti sa nu mai lasam "societatea" sa ne dezbine. haideti sa nu-i mai ostracizam pe cei diferiti. haideti sa spunem, macar acum, NU ascultarii telefoanelor si oricaror legi care atenteaza la dreptul inviolabil al omului la intimitate. haideti sa nu-i lasam sa ne puna pe drumul spre 1984 a lui orwell. haideti sa pastram internetul liber. haideti sa ne pastram libertatea de a spune ce avem de spus chiar daca ceea ce spunem deranjeaza pe unii. haideti sa spunem NU bancilor. haideti sa spunem NU alienarii si alinierii in mentalitatea "apartamentul in cutia cu sardele si renaultu' clio in leasing". orice drum, oricat de lung si de greu pare, incepe cu un pas. |
|
vladidec 851 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 August 2009, ora 12:14
darksethstorm, cam la ce visezi tu defapt ?
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 11:40
la ce viseaza toata lumea.. o lume mai buna.
tu ? :)
|
|
|
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 August 2009, ora 12:17
De la: darksethstorm, la data 2009-08-05 11:40:16la ce viseaza toata lumea.. o lume mai buna. ,,Vise maica, vise .,,,o lume buna este pt cei care ne conduc spre propriul lor profit ,o lume dreapta pt toti ,asa cum ne dorim este utopica,oamenii nu sunt egali ne nastem diferiti (ca potential intelectual) desi egali biologic ,binele meu nu este si binele lui Adrian Nastase sau Taracila ...pentru multi bine a fost sa-l aleaga multi ani pe criminalul(moral)de Iliescu ...Se spune : ,,ubi bene ubi patria,,(adica unde este bine acolo este patria )...lumea este si va fi cred cu toate incercarile ei ,ca un hopa mitica ,..dar tot vor fi saracii lumii , tot va exista in mare exploatati si exploatatori adica saraci si bogati ,cu cat se imbogateste mai mult Tiriac cu atat saracesc unii ..Si la scara mare ..adica America si Rusia se comporta ca niste exploatatori.,dictatori pt restul tarilor mai mici..si la scara mica la fel se intampla ..oamenii sunt in general profitori ,lipsiti de scrupule ,fara caracter si au ales coducatori care sa le semene ..asa a fost si va fi ...nesansa noastra este ca lucrurile evolueaza oricum cu sau fara prezenta nostra si tavalugul istoriei merge inainte...si probabil si la noi in tara lucrurile vor arata altfel peste zeci de ani ..Totul se plateste si prostia si domnia.. Asta este proportia si neajunsul votului democratic : 9 retardati hotarasc soarta unui Eminescu de ex... |
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 13:05
dark....nu este chiar un visator.
propune ceva concret...o negare democratica a valorilor democratiei mioritice. deasemenea unitatea naturala a lumii legata prin valori spirituale nu materiale. de ce oare nu incercam sa intelegem si ce spun oamenii nu doar ,,sistemul"?!!! daca acum este utopie...nu va fii si in viitor ..doar daca credem ca este utopie in prezent. ce se analizeza acum in lume este tocmai diferenta mare dinte cei bogati(max10% si restul) diferenta ce naste ...monstrii. problema este ca in actualul sistem de lucru diferenta nu scade ci creste! oare diferenta asta ce reflecta? se spune ca lumea nu este decat rezultatul vectorial al faptelor bune si rele ale oamenilor! |
|
vladidec 851 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 August 2009, ora 15:03
De la: darksethstorm, la data 2009-07-17 00:56:25lucrurile ar putea merge bine. Corect, hai sa vedem cum ar arata Romania, imaginata de noi, si ce solutii ar fi !
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 18:02
eu zic ca in primul rand, primul pas ar putea sa fie o neprezentare masiva la vot, adica exprimarea clara a neincrederii in masinaria asta greoaie, incompetenta, manipulatoare si avida de putere.
apoi sa incercam sa fim mai responsabili fata de ceea ce e in jurul nostru.. in aia 3/4/5/10metri care ne sunt "spatiu inconjurator" in fiecare moment.. sa incercam sa dam exemplu de responsabilitate si sa incercam sa facem din aia 3/4/5/10metri un loc mai placut, mai curat. asta o sa ne faca in primul rand pe noi sa ne simtim mai bine, mai impacati. nu vreau sa ma dau exemplu, dar in perioada facultatii, cand inca fumam si ieseam impreuna cu colegii la o tigara faceam tot posibilul sa-i conving ca nu e ok sa lase chistoacele oriunde, sa le arunce pe jos sau mai stiu eu ce. mi-au trebuit vreo 2luni dar in final toti cei cu care o ardeam isi aruncau chistocul in cosul de gunoi. ajunsese un fel de instinct. eu cred ca daca fiecare e un pic mai atent cu ce se intampla in jur, cu totii avem de castigat. in ceea ce priveste mirajul corporatist/consumist in care societatea e scufundata, poate prima solutie si cea mai urgenta ar trebui sa fie o incetare a risipei. un exemplu foarte bun - am vazut de multe ori p-afara cum romani, de altfel oameni "cu pretentii" dupa cum se purtau cu ceilalti, dadeau iama in bufetul suedez ca niste calici. bineinteles ca isi umpleau pana la refuz farfuriile cu mancare dar nu reuseau sa manance nici jumate iar restul era aruncat. asta mi se pare o risipa imensa. am inceput cu exemplul asta ca sa ajung la fenomenul corporatist si pe ce se bazeaza atitudinea asta spre consumism.. pe inocularea omului slab, crescut intr-un mediu plin de lipsuri materiale, cu ideea ca un gigant "multinational" reprezinta un deziderat pentru ca iti "ofera" mai multe decat iti poti permite, iar in cazurile "de varf" mai multe decat ai nevoie. in acelasi timp, exact ca in cazul politicii, odata intrat in sistem, te invata ca pentru a avansa trebuie sa faci osanale superiorului si sa te porti ca un jeg cu inferiorul. toata chestia se bazeaza pe ideea "divide and conquer". iar o societate divizata are un "rotary club" care trage sforile si milioane de marionete in apartamente si masini in leasing care isi spun ca au reusit in viata. acuma revin la ideea de baza - HAIDETI SA NU VOTAM: e exact modul in care putem acum sa le aratam ca nu mai vrem sa fim oi. ca nu suntem fericiti si multumiti de drumul pe care merge societatea noastra. eu am tot lipit anuntul-manifest prin bucuresti - la universitate, edgar quinet, pitar mos, fjsc - chiar in locuri "non-conventionale" cum ar fi toaletele/"locurile de fumat" impreuna cu indemnuri de gen "cauta un cos de gunoi pentru chistocul ala!! :)", sau prin localurile pe care le mai frecventez si care mi-au permis postarea mesajului. daca aveti un blog sau posibilitatea sa duceti vorba mai departe.. postati si textul meu. nu pentru ca e mai stiu eu ce capodopera literara - stiu ca nu e si nu ma intereseaza nici daca ma citati ca sursa sau nu - ci pentru ca acum tot mai multa lume are acces la internet si reteaua asta e o cale libera (inca) de a impartasi idei. asa ca daca sunteti de acord cu ce-am scris in micul meu "manifest" dati-l mai departe. sunt sigur ca sunt muuuulti care gandesc aceleasi lucruri dar care nu au apucat sa le vada articulate undeva. cred ca asta ar fi o dovada de unitate :) si (inca) un pas.
|
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 10:33
extrem de trist ca intr-o tara ce nu se situeza geografic in desert singura solutie democratica este o actiune extrema!
|
|
111dinu 1317 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 6 August 2009, ora 15:52
Citez :
"acuma revin la ideea de baza - HAIDETI SA NU VOTAM: e exact modul in care putem acum sa le aratam ca nu mai vrem sa fim oi. ca nu suntem fericiti si multumiti de drumul pe care merge societatea noastra." Nu doresc s�-l b�nuiesc pe darksethstorm de manipulare politic�, �ns�, la alegerile pentru europarlamentare, PD-L-ul a transmis filialelor un fax �n care se specifica foarte clar c� membrii democrat-liberali trebuie s� creeze �n r�ndul popula�iei ideea c� neparticiparea la vot este o form� de protest fa�� de clasa politic�. Totodat�, fiecare membru de partid era obligat s� scoat� la vot to�i simpatizan�ii PD-L-ului. Ca urmare, neparticiparea la vot a dat �i va da posibilitatea ca 25-30% din popula�ie, care sigur iese la vot, s� aleag� guvernarea. Cu c�t vor participa mai mul�i la vot, cu at�t mai pu�ine sunt �anse de cump�rare de voturi. Mai mul�i mici �i mai multe beri sunt riscuri prea mari pentru buzunarele politicienilor.
Nici cl�tita cu br�nz� nu se diferen�iaz� de celelalte cl�tite politice.
G�oaza este un desert preziden�ial.
"Daltonistul de urechi" aude �n "blond�" �i negru. Cine se scoal� "prea" de diminea��, r�m�ne cu "noaptea �n cap".
|
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 16:17
De la: 111dinu, la data 2009-08-06 15:52:18Citez : asa este deorece NU POTI DETERMINA PE TOATA LUMEA SA NU MEARGA LA VOT! nu stiu ce se intampla daca treci pe buletin timpul probabil?!!! |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 August 2009, ora 16:22
De la: 111dinu, la data 2009-08-06 15:52:18Citez : Si de ce nu ai spus asta inainte de alegeri? Sau nu ai stiut nici tu. E f grav, daca e adevarat.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 19:03
multumesc lui 111dinu pentru comentariu. nu sunt afiliat niciunei grupari dar recunosc, la chestia asta nu m-am gandit - faza cu absenteismul de la vot ar da ocazia unor fraudari mai usoare.
in plus nu stiam de manevra pd-l, sincer nu prea urmaresc ce se intampla in politica mioritica pentru ca stiu ca oricum ar da-o pana la urma intre ei tot la pace o dau.. si nicio manevra sau compromis intre oameni compromisi nu merita luata in seama pentru ca nu ne aduce nicio schimbare in bine, noua, celor care suntem chemati la vot. atunci si formularea mesajului poate fi schimbata - din HAIDETI SA NU IESIM LA VOT in HAIDETI SA ANULAM BULETINELE. multumesc pentru mesajele pertinente si pentru idei :) acum vin din nou si va rog sa postati textul, in varianta corectata sau in varianta originala - care vi se pare fiecaruia mai potrivita in blogurile/siturile/spatiul dvs virtual sau.. daca nu va este prea peste mana sa faceti printuri si sa le dati colegilor de birou/facultate/prietenilor care nu prea sunt familiarizati cu internetul.. pentru a avea acces cat mai multa lume la text.
|
|
111dinu 1317 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 7 August 2009, ora 09:38
De la: nastasemihail, la data 2009-08-06 16:22:43De la: 111dinu, la data 2009-08-06 15:52:18Citez : L-am aflat ulterior, Mihai ! A fost �i o emisiune TV pe aceast� tem�.
Nici cl�tita cu br�nz� nu se diferen�iaz� de celelalte cl�tite politice.
G�oaza este un desert preziden�ial.
"Daltonistul de urechi" aude �n "blond�" �i negru. Cine se scoal� "prea" de diminea��, r�m�ne cu "noaptea �n cap".
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 August 2009, ora 10:13
cred @darkule ca nici anularea a prea multe voturi nu-i o solutie.....si asta ptr.ca romanul este plin de idei si cele mai multe de jmechereala.....sa zicem ca eu il votez pe Radu Duda ....celor care numara voturile si au alta directiva,vor folosi buletinele deja mult- stampilate ca" scuza" si vor aplica si pe buletinul meu vreo 2-3 stampile,bagindu-l la gramada cu anulatele ! sau p'al tau cu Crin Antonescu sau p'al altuia cu altcineva care nu convine si ne vom trezi cu 50%de voturi anulate ....crezi ca-i va impresiona pe guvernantii nostri acest lucru ? eu ma-ndoiesc ca acest lucru va da nastere vreunei anchete sau macar a unei analize sociologice !
|
|
Postat pe: 7 August 2009, ora 13:32
De la: gabigabi, la data 2009-08-07 10:13:47cred @darkule ca nici anularea a prea multe voturi nu-i o solutie.....si asta ptr.ca romanul este plin de idei si cele mai multe de jmechereala.....sa zicem ca eu il votez pe Radu Duda ....celor care numara voturile si au alta directiva,vor folosi buletinele deja mult- stampilate ca" scuza" si vor aplica si pe buletinul meu vreo 2-3 stampile,bagindu-l la gramada cu anulatele ! sau p'al tau cu Crin Antonescu sau p'al altuia cu altcineva care nu convine si ne vom trezi cu 50%de voturi anulate ....crezi ca-i va impresiona pe guvernantii nostri acest lucru ? eu ma-ndoiesc ca acest lucru va da nastere vreunei anchete sau macar a unei analize sociologice ! da...asa este...dar merita incercat! va exista cel putin o discutie TV ! |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 7 August 2009, ora 13:46
De la: 9am077225, la data 2009-08-07 13:32:30 Si ce schimba o discutie TV? |
|
Postat pe: 7 August 2009, ora 14:26
De la: vaneamarin, la data 2009-08-07 13:46:16De la: 9am077225, la data 2009-08-07 13:32:30 vrei sa spui ca nu ,,s-a mintit poporul cu tembe...televizorul"?? adica opinia publica de unde digera informatii? |
|
Postat pe: 7 August 2009, ora 14:26
De la: vaneamarin, la data 2009-08-07 13:46:16De la: 9am077225, la data 2009-08-07 13:32:30 vrei sa spui ca nu ,,s-a mintit poporul cu tembe...televizorul"?? adica opinia publica de unde digera informatii? |
|
Postat pe: 7 August 2009, ora 18:08
din pacate nicio emisiune la tv nu e de ajuns. caini latra si caravana trece.
de-ia zic ca un vot de blam trebuie dat asupra intregii clase politice nu doar celor care sunt acum la guvernare. sau macar agitate un pic spiritele pentru ca in ritmul in care stam pasivi si asteptam sa ni se intample, in niciun caz n-o sa ni se intample ceva prea placut. si acum cate ceva despre risipa si "paradisul capitalist" cu care suntem asaltati din ce in ce mai mult dupa aderarea la ue puteti urmari aici : www.storyofstuff.com/ dati click pe link si apoi play. e un "filmulet" foarte fain facut, foarte direct si nepretentios despre risipa, relatia corporatii-stat, schimbarea valorilor in societate, consumism si tot ce inseamna lumea spre care tindem in acest moment. nu e nicio teorie a conspiratiei, societati secrete, ocultism sau alte chestii.. sunt cateva rationamente bazate pe observatii si constatari de bun simt, toate reale si cunoscute de cei implicati in ceea ce inseamna "corporate world" si usor de inteles/intuit de cei care vad ce se intampla in jurul lor. probabil 9am077225 l-a vazut deja din moment ce a gasit textul de mai sus in blogul de pe profilul meu de yahoo :)
|
|
Postat pe: 8 August 2009, ora 10:49
cred ca o schimbare ar fi daca politicienii alesi democratic in conducerea politico-administrativa a Romaniei nu ar beneficia de imunitate.
daca gresesc sa platesca imediat ca orice cetatean! |
|
Postat pe: 8 August 2009, ora 18:35
dupa cite stiu eu - dar s-ar putea sa ma-nsel - aceasta imunitate se refera Doar la declaratii politice ; asadar , cadrul legal ca sa-l tragi la raspundere ar exista....dar cine sa-l puna-n practica !? cine ? ca se acopera unii pe altii ! dar, 772 mi se pare ceva contradictoriu intre afirmatia ta ca biserica este una din marile minciuni ale lumii ,ca apoi sa faci apel la unirea in jurul unor valori spirituale !....pai de unde le ei ,daca tu anulezi rolul de baza al credintei :cele 10 - doar 10 - reguli de conduita,ptr. a putea trai impreuna ! nu fura,nu minti; nu ucide; nu rivni la bunul altuia.... nu te-nchina la alt dumnezeu decit mine ! nu crezi ca zeul $ sau Eu i-a luat locul si ne inchinam acum,mai abitir ca oricind, acestui zeu
?si atunci,de ce va mirati ca lumea a ajuns asa cum a ajuns?? ! Liberul arbitru exercitat haotic,fara constiinta,sa fie de vina ,in sensul c-am ales intotdeauna calea cea mai usoara si acum dormin cum ne-am asternut ?
|
|
Postat pe: 9 August 2009, ora 00:23
gabi, te-as ruga sa nu bagi biserica si chestii de genul asta.. macar in topicul asta.
aici nu e vorba de "spiritualitatea" de care crezi tu si chit ca esti de acord sau nu.. spiritualitatea aia pe bune exista dincolo de ideea de biserica si religie institutionalizata (i.e. biserica).
|
|
Postat pe: 9 August 2009, ora 07:05
@darkule,imi pare rau ! te rog sa mai citesti o data ce i-am raspuns lui @772 si crede-ma,nu bat moneda pe biserica -in sensul de institutie sau dogma....nu e cazu' ! .... dar nu vreau sa reiau ! mai citeste o data,te rog !
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 9 August 2009, ora 09:32
De la: 9am077225, la data 2009-08-08 10:49:40cred ca o schimbare ar fi daca politicienii alesi democratic in conducerea politico-administrativa a Romaniei nu ar beneficia de imunitate. Rolul TEORETIC al imunitatii parlamentare cred ca il intelege toata lumea ,se evita abuzurile in care un senator sa fie pur si simplu "saltat" de pe strada pentru ca ideile sau actiunile sale nu convin puterii.Rolul PRACTIC insa nu il mai inteleg deoarece o majoritate parlamentara si un sistem judiciar corupt,pot oricum trimite in judecata penala(tip procese Staliniste) un senator al minoritatii, deci imunitatea isi pierde sensul teoretic si nu mai serveste nimanui.Se poate si altfel ,se poate ajunge ca un sistem judiciar corect sa fie impiedicat de o majoritate parlamentara in actiunile sale impotriva unui membru al acelei majoritati si iar sensul teoretic al imunitatii se pierde.Pe scurti imunitatea parlamentara poate sa fie ,ca mai toata lucrurile din lumea asta ,si buna si rea.Depinde doar cine si cum o foloseste...
|
|
Postat pe: 9 August 2009, ora 13:26
gabi, am inteles ce ai vrut sa zici. doar mi s-a parut doar la prima citire o tenta pro-religie, pro-biserica in sensul in care indepartarea de la valorile bisericii au dus lumea pe drumul asta.
eu cred ca biserica este si ea vinovata de felul in care merg lucrurile acum pentru ca s-a indepartat de valorile pe care se presupunea ca le reprezinta, devenind la randul ei un sistem care functioneaza la fel ca orice institutie sau corporatie. sunt total de acord ca "zeul $" a luat locul oricarei alte divinitati iar biserica nu a facut, de-a lungul timpului, prin reprezentantii ei decat sa intareasca "puterea" acestui zeu $ asupra oamenilor. si sunt de acord si cu marin ca nu imunitatea parlamentarului e problema - pentru ca exista un cadru pentru a o ridica in caz de abuz - ci insusi sistemul care il acopera pe acel parlamentar care abuzeaza. inc-o data scuza-ma gabi ca te-am considerat "bisericos" doar dupa o prima citire si neintelegere exacta a ceea ce ai spus :)
|
|
|
|

Asta este proportia si neajunsul votului democratic : 9 retardati hotarasc soarta unui Eminescu de ex...
?si atunci,de ce va mirati ca lumea a ajuns asa cum a ajuns?? ! Liberul arbitru exercitat haotic,fara constiinta,sa fie de vina ,in sensul c-am ales intotdeauna calea cea mai usoara si acum dormin cum ne-am asternut ?