back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

O schimbare ?

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 August 2009, ora 15:28

darkule @ sunt o " bisericoasa" ne dusa la biserica si da, ai dreptate cu partea ei de vina ! o are si inca mare !

Raporteaza abuz de limbaj
9am_anonim

126 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 August 2009, ora 04:59

De la: darksethstorm, la data 2009-07-17 00:56:25lucrurile ar putea merge bine.
exista un fond, exista o baza de la care se poate pleca asa incat lucrurile sa mearga bine. exista idei care pot deveni realitate si exista lucruri care inca se mai pot schimba. dar asta numai daca oamenii invata sa gandeasca pentru ei.. sa-si stabileasca un sistem de referinta propriu si sa inceapa sa vada cercul vicios in care se invarte societatea in jurul nostru.
ar trebui sa ne asumam raspunderea propriei existente in loc sa ne plangem de cat de fada si lipsita de bucurii a ajuns. nu A AJUNS, ci noi o lasam sa ajunga. noi, care consideram ca e mai comod sa ascultam "lideri de opinie" si sa ne insusim niste concepte ce ne rup de realitatea in care traim, si ne dau in schimb o colivie prapadita in care ne ascundem dupa vorbe mari ca "stat de drept", "democratie" si alte idiotenii, pentru a ne atrage apoi in mirajul corporatist al consumului si al delasarii totale. da, e mai comod asa decat sa gandesti pentru tine.. e mai usor sa vezi in reclame si in filme ce inseamna succes, decat sa ti-l imaginezi in felul tau, pentru tine.

Asta mi-a sugerat topicul tau si ceea ce ai scris mai sus. Este vorba despre o poezie superba, pe care foarte probabil as fi trecut-o cu vederea daca ma obliga profa de la scoala sa-i fac un comentariu. Am descoperit-o recent si cred ca spune multe despre ATITUDINE, MOTIVATIE, SCHIMBARE, PRIETENIE s.a.m.d.

Cred ca puterea cuvintelor este magica. Fiecare carte citita si inteleasa este o lectie de viata.

Daca vi se pare ca folosesc prea multe cuvinte treceti direct la poezie.

Consider ca primele schimbari din viata fiecaruia dintre noi ar trebui sa fie:
- sa invatam sa traim in prezent
- sa invatam sa fim toleranti
- sa intelegem valorile umane
- sa invatam sa vorbim si sa ne purtam cu altii respectuos
- sa invatam ceva din tot ceea ce ni se intampla bun sau rau

Poezia:

IN TIMP �NVE�I
de Jorge Luis Borges

Dup� un anumit timp,
omul �nva�� s� perceap� diferen�a
subtil� �ntre a sus�ine o m�n�
�i a �nl�n�nui un suflet,
�i �nva�� c� amorul nu �nseamn� a te culca cu cineva
�i c� a avea pe cineva al�turi nu e sinonim cu starea
de siguran��,
�i a�a, omul �ncepe s� �nve�e...
c� s�ruturile nu sunt contracte
�i cadourile nu sunt promisiuni,
�i a�a omul �ncepe s�-�i accepte c�derile cu capul sus �i
ochii larg
deschi�i,
�i �nva�� s�-�i construiasc� toate drumurile
bazate �n ast�zi �i acum,
pentru c� terenul lui m�ine
este prea nesigur pentru a face planuri ...
�i viitorul are mai mereu o mul�ime de variante care se
opresc �ns� la
jum�tatea drumului.

�i dup� un timp, omul �nva�� c� dac� e prea mult,
p�n� �i c�ldura cea d�t�toare de via�� a soarelui, arde �i
calcineaz�.
A�a c� �ncepe s�-�i planteze propria gr�din�
�i-�i �mpodobe�te propriul suflet,
�n loc s� mai a�tepte ca altcineva s�-I aduc� flori,
�i �nva�� c� �ntradev�r poate suporta,
c� �ntradev�r are for��,
c� �ntradev�r e valoros,
�i omul �nva�� �i �nva�� ....
�i cu fiecare zi �nva��.

Cu timpul �nve�i c� a sta al�turi de
cineva pentru c� ��i ofer� un viitor bun,
�nseamn� c� mai devreme sau mai t�rziu vei vrea s� te
�ntorci la trecut.

Cu timpul �n�elegi c� doar cel care e capabil s� te
iubeasc� cu defectele
tale,
f�r� a pretinde s� te schimbe,
��i poate aduce toat� fericirea pe care �i-o dore�ti.
��i dai seama cu timpul c� dac� e�ti al�turi de aceast�
persoan� doar pentru
a-�i �ntov�r�i singur�tatea,
�n mod inexorabil vei ajunge s� nu mai vrei s� o vezi.

Ajungi cu timpul s� �n�elegi c� adev�ra�ii prieteni sunt
num�ra�i,
�i c� cel care nu lupt� pentru ei,
mai devreme sau mai t�rziu se va vedea �nconjurat doar de
false prietenii.

Cu timpul �nve�i c� vorbele spuse �ntr-un moment de m�nie,
pot continua tot restul vie�ii s� fac� r�u celui r�nit.

Cu timpul �nve�i c� a scuza e ceva ce poate face oricine,
dar c� a ierta, asta doar sufletele cu adev�rat mari o pot
face.

Cu timpul �n�elegi c� dac� ai r�nit grav un prieten,
e foarte probabil c� niciodat� prietenia lui nu va mai fi
la aceea�i
intensitate.

Cu timpul ��i dai seama c� de�i
po�i fi fericit cu prietenii t�i,
�ntr-o bun� zi vei pl�nge
dup� cei pe care i-ai l�sat s� plece.

Cu timpul ��i dai seama c� fiecare experien�� tr�it�
al�turi de fiecare
fiin��,
nu se va mai repeta niciodat�.

Cu timpul ��i dai seama c� cel care umile�te sau
dispre�uie�te o fiin��
uman�,
mai devreme sau mai t�rziu va suferi acelea�i
umilin�e �i dispre�, dar multiplicate..

Cu timpul �nve�i c� gr�bind sau for��nd lucrurile s� se
petreac�,
asta va determina c� �n final,
ele nu vor mai fi a�a cum sperai.

Cu timpul ��i dai seama c� �n realitate,
cel mai bun nu e viitorul, nici trecutul,
ci momentul prezent tr�it din plin cu iubire !

Cu timpul vei vedea c� de�i te sim�i fericit cu cei care-�i
sunt �mprejur,
��i vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine
�i acum s-au dus �i nu mai sunt.....

Cu timpul vei �nv��a c� �ncerc�nd s� ier�i sau s�
ceri iertare,
s� spui c� iube�ti, s� spui c� �i-e dor,
s� spui c� ai nevoie,
s� spui c� vrei s� fii prieten,
dinaintea unui morm�nt,
nu mai are nici un sens.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 August 2009, ora 09:05

De la: 9am_anonim, la data 2009-08-11 04:59:53
IN TIMP �NVE�I
de Jorge Luis Borges

Dup� un anumit timp,
omul �nva�� s� perceap� diferen�a
subtil� �ntre a sus�ine o m�n�
�i a �nl�n�nui un suflet,
�i �nva�� c� amorul nu �nseamn� a te culca cu cineva
�i c� a avea pe cineva al�turi nu e sinonim cu starea
de siguran��,
�i a�a, omul �ncepe s� �nve�e...
c� s�ruturile nu sunt contracte
�i cadourile nu sunt promisiuni,
�i a�a omul �ncepe s�-�i accepte c�derile cu capul sus �i
ochii larg
deschi�i,
�i �nva�� s�-�i construiasc� toate drumurile
bazate �n ast�zi �i acum,
pentru c� terenul lui m�ine
este prea nesigur pentru a face planuri ...
�i viitorul are mai mereu o mul�ime de variante care se
opresc �ns� la
jum�tatea drumului.

�i dup� un timp, omul �nva�� c� dac� e prea mult,
p�n� �i c�ldura cea d�t�toare de via�� a soarelui, arde �i
calcineaz�.
A�a c� �ncepe s�-�i planteze propria gr�din�
�i-�i �mpodobe�te propriul suflet,
�n loc s� mai a�tepte ca altcineva s�-I aduc� flori,
�i �nva�� c� �ntradev�r poate suporta,
c� �ntradev�r are for��,
c� �ntradev�r e valoros,
�i omul �nva�� �i �nva�� ....
�i cu fiecare zi �nva��.

Cu timpul �nve�i c� a sta al�turi de
cineva pentru c� ��i ofer� un viitor bun,
�nseamn� c� mai devreme sau mai t�rziu vei vrea s� te
�ntorci la trecut.

Cu timpul �n�elegi c� doar cel care e capabil s� te
iubeasc� cu defectele
tale,
f�r� a pretinde s� te schimbe,
��i poate aduce toat� fericirea pe care �i-o dore�ti.
��i dai seama cu timpul c� dac� e�ti al�turi de aceast�
persoan� doar pentru
a-�i �ntov�r�i singur�tatea,
�n mod inexorabil vei ajunge s� nu mai vrei s� o vezi.

Ajungi cu timpul s� �n�elegi c� adev�ra�ii prieteni sunt
num�ra�i,
�i c� cel care nu lupt� pentru ei,
mai devreme sau mai t�rziu se va vedea �nconjurat doar de
false prietenii.

Cu timpul �nve�i c� vorbele spuse �ntr-un moment de m�nie,
pot continua tot restul vie�ii s� fac� r�u celui r�nit.

Cu timpul �nve�i c� a scuza e ceva ce poate face oricine,
dar c� a ierta, asta doar sufletele cu adev�rat mari o pot
face.

Cu timpul �n�elegi c� dac� ai r�nit grav un prieten,
e foarte probabil c� niciodat� prietenia lui nu va mai fi
la aceea�i
intensitate.

Cu timpul ��i dai seama c� de�i
po�i fi fericit cu prietenii t�i,
�ntr-o bun� zi vei pl�nge
dup� cei pe care i-ai l�sat s� plece.

Cu timpul ��i dai seama c� fiecare experien�� tr�it�
al�turi de fiecare
fiin��,
nu se va mai repeta niciodat�.

Cu timpul ��i dai seama c� cel care umile�te sau
dispre�uie�te o fiin��
uman�,
mai devreme sau mai t�rziu va suferi acelea�i
umilin�e �i dispre�, dar multiplicate..

Cu timpul �nve�i c� gr�bind sau for��nd lucrurile s� se
petreac�,
asta va determina c� �n final,
ele nu vor mai fi a�a cum sperai.

Cu timpul ��i dai seama c� �n realitate,
ci momentul prezent tr�it din plin cu iubire !

Cu timpul vei vedea c� de�i te sim�i fericit cu cei care-�i
sunt �mprejur,
��i vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine
�i acum s-au dus �i nu mai sunt.....

Cu timpul vei �nv��a c� �ncerc�nd s� ier�i sau s�
ceri iertare,
s� spui c� iube�ti, s� spui c� �i-e dor,
s� spui c� ai nevoie,
s� spui c� vrei s� fii prieten,
dinaintea unui morm�nt,
nu mai are nici un sens.

Superba...

darksethstorm

60 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 14:56

intr-adevar foarte faina poezia. in special partea
"Cu timpul ��i dai seama c� fiecare experien�� tr�it�
al�turi de fiecare
fiin��,
nu se va mai repeta niciodat�."
sincer ma bucur ca topicul o ia in directia asta si ca starneste interesul unor oameni care au cate ceva de spus.. ceva pozitiv, ceva constructiv.
da, cuvintele au putere asupra mintiii umane.. iar felul in care sunt inlantuite pentru a comunica, a dezvolta o idee sau a intreba spune multe despre un om.
sunt de parere ca schimbarea atitudinii fata de lumea din jur trebuie sa vina in mod natural, din interiorul nostru.. iar o poezie ca cea postata poate reprezenta chiar sclipirea care aprinde dorinta de schimbare.
multumesc anonim pentru ca ai postat poezia aici :)

http://supravietuitoriinromania.wordpress.com
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 15:02

Omul nu reuseste sa invete cu adevarat decat din greselile sale. Vazandu-l pe cel din fata lui ca se loveste cu capul de zid, omul trebuie sa se loveasca si el, ca sa fie sigur ca zidul nu fusese doar pentru cel din fata lui. Daca nu s-ar fi dat si el cu capul de acel zid ar fi stat o viata intreaga sa-si puna intrebarea "dar adica totusi eu n-as fi dat cu capul in zid?". Cu toate astea, dupa prima lovitura, omul nostru se prea poate sa se mai dea o data cu capul de zid. "Daca acum reusesc?". Si uite asa, abia dupa ce face un cucui de toata frumusetea, sau eventual se alege chiar cu capul spart, omul nostru se hotaraste sa caute totusi o usa si sa nu mai dea aiurea cu capul in zid. Dar evident, intrebarile vor continua sa-l macine..."de ce n-am reusit? de ce m-am tot dat cu capul de zid? de ce nu am cautat din prima usa?" etc.etc. ... Eu recunosc, sunt o persoana care a dat cu capul in foarte multe ziduri...dar macar am scapat fara cucuie ;)

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Postat pe: 11 August 2009, ora 15:27

,,Cu timpul ��i dai seama c� �n realitate,
ci momentul prezent tr�it din plin cu iubire !"

sper sa ne dam seama in aceasta viata !

Eu propun o schimbare prin reinventarea respectului pentru munca !

am postata acest comentariu la subiectul anului - criza economica .Se pare ca a inceput o discutie internationla privind reconsiderarea valorii muncii.

managerii romani au produs doar speculatii ca asta au inteles ca este ,,economia de piata " .
Culme este ca toti romani i-au apreciat si inca-i mai apreciaza.
decat sa produci si sa vinzi pe piata interna cu profit mic mai bine importi si vinzi cu profit mare ca asta este piata !
sau dai totul la export...ca doar profitul conteza.
daca 20 de ani s-a lucrat asa ,deja exista formata o cultura a speculatiei nu a muncii .
hidrocentralele au fost facute pe timpul cand in Romania economia producea pt toti romanii nu numai pt romanii ,,cu idei de afaceri "' si cand exista cultura muncii seriose .
Cum o mai refacem ?
respectul pt. munca a decazut la romani si pe timpul lui impuscatu cand acesta a inceput sa exporte munca romanilor fara nici un beneficiu real , promitand in schimb o epoca de aur.
acum suntem in aceeasi situatie.
guvernele de dupa 90 au promis o ,,tranzitie "de la epoca comunista de aur la epoca capitalista de aur si in acesta tranzitie au tranzitat tot ce se putea in conturile lor lasand doar datorii publice in urma si oameni care nu inteleg sa muncesca pe nimic cand alti sau imbogatit doar tranzitand .

darksethstorm

60 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 17:41

important este sa-si dea seama si UNDE anume a gresit.. sa stie exact unde a dat cu capu de zid si sa inteleaga.. si dupa ce intelege, proceseaza informatia, isi regandeste strategia, isi schimba abordarea.
dar in cazul societatii noastre, rationamentul nu merge pentru ca nu exista nicio regandire a strategiei, sau o schimbare in abordare. societatea noastra continua sa se dea cu capul de zidul nepasarii, delasarii si auto-amagirii.
avem divertisment lobotomizant, pseudo-vedete si vedetisme, vorbarie goala - chestii care ne tin mintea ocupata aiurea si nu ne dam seama ca suntem intr-un cerc vicios. mai nasol e ca ne educam copiii in acelasi fel si perpetuam starea actuala.. si ei cresc, se "maturizeaza" si ajung in final la fel de nefericiti, prinsi in blocuri fara sa-si cunoasca vecinii, angrenati in tot felul de situatii.. job, rate la banca, grija zilei de maine.
si ca veni vorba de job.. 9am077225 amintea de cultura muncii. eu cred ca randamentul vine din pasiunea si grija pe care le pui in ceea ce faci.
in romania nu exista asa ceva la niciun nivel.. sau daca exista in mod sigur sunt exceptii care intaresc regula. probabil ca nu numai in romania.. dar asta vad eu aici.
daca fiecare ar avea constiinta ca munceste pentru el.. nu pentru un gigant care nu-i simte nici munca nici lipsa, lucrurile ar sta altfel.
nu exista o cultura a muncii pentru ca nu prea sunt "conditii", angajatii sunt vazuti ca sclavi si asa mai departe. oamenii nu vor sa munceasca pentru ca asta e contextul social - nu vad niciun rezultat al muncii lor, in timp ce din speculatii ies bani. macar atata, daca nu altceva, nu ?
societatea ca mecanism, ca sistem s-a dezvoltat de-a lungul timpului cu aportul oamenilor care au considerat-o ca venind in ajutorul altor oameni. dar fiind un SISTEM - ca vorbim de valori, norme de conduita, drepturi si obligatii - nu a facut altceva decat sa creasca, sa se ingrase si sa-i ingrase pe cei "alesi" sa-l conduca.

sistemul n-o sa lucreze niciodata in favoarea individului. sistemul doar EXISTA, iar individul incearca sa-l pacaleasca.. incearca sa fie fericit. sau asa ar trebui.
si societatea/sistemul capitalist tot pe opresiune se bazeaza.. e drept alt tip de opresiune. asta apropo de impuscatul si cele construite pe vremea lui - hidrocentrale si tot tacamul..
si piramidele is superbe dar asta nu schimba faptul ca au fost construite de sclavi.. oase rupte, sudoare si sange.
eu nu vad nicio cultura a muncii aici.. cum nu vad in cele construite pe vremea impuscatului.
parerea mea e ca putem vorbi de o cultura a muncii cand fiecare dintre noi va invata sa munceasca PENTRU EL. nu pentru stat, nu pentru patron, nu pentru religie, doar PENTRU EL (sau familie). poate ca asa ar fi mai fericit.. mai intelegator si cu cei din jur.. mai atent si cu mediul inconjurator.. pentru ca ar avea linistea ca lucreaza la propria-i implinire.
asta ar fi o schimbare in bine.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 12 August 2009, ora 06:50

pai,ce spui tu este esenta unei societati liberale ! si,de fapt acum,nu muncesti ptr.tine ? sau tu gindesti ca nu datorezi nimic statului ( sistemului ) si propui ca schimbare,sa dispara taxe,impozit ?him....trebuie sa fii tare tinar sa gindesti asa si sa nu intelegi ca nimeni nu poate trai Singur.....poate pe o insula pustie....

Fosta membra 9am.ro

241 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 12 August 2009, ora 08:24

De la: 9am077225, la data 2009-08-11 15:27:02,,Cu timpul ��i dai seama c� �n realitate,

am postata acest comentariu la subiectul anului - criza economica .Se pare ca a inceput o discutie internationla privind reconsiderarea valorii muncii.

managerii romani au produs doar speculatii ca asta au inteles ca este ,,economia de piata " .
decat sa produci si sa vinzi pe piata interna cu profit mic mai bine importi si vinzi cu profit mare ca asta este piata !
daca 20 de ani s-a lucrat asa ,deja exista formata o cultura a speculatiei nu a muncii .
hidrocentralele au fost facute pe timpul cand in Romania economia producea pt toti romanii nu numai pt romanii ,,cu idei de afaceri "' si cand exista cultura muncii seriose .
Cum o mai refacem ?
respectul pt. munca a decazut la romani si pe timpul lui impuscatu cand acesta a inceput sa exporte munca romanilor fara nici un beneficiu real , promitand in schimb o epoca de aur.
guvernele de dupa 90 au promis o ,,tranzitie "de la epoca comunista de aur la epoca capitalista de aur si in acesta tranzitie au tranzitat tot ce se putea in conturile lor lasand doar datorii publice in urma si oameni care nu inteleg sa muncesca pe nimic cand alti sau imbogatit doar tranzitand .

Aplica teoria si fii tu exemplu pentru restul,altfel nu esti decit o clona a pliticienilor vremii

111dinu

1317 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 12 August 2009, ora 10:10

@9am077225, citez:
"Eu propun o schimbare prin reinventarea respectului pentru munca !"

Eu at�t de mult o respect �nc�t nu �ndr�znesc nici m�car s� ridic ochii la ea...

Nici cl�tita cu br�nz� nu se diferen�iaz� de celelalte cl�tite politice. G�oaza este un desert preziden�ial. "Daltonistul de urechi" aude �n "blond�" �i negru. Cine se scoal� "prea" de diminea��, r�m�ne cu "noaptea �n cap".
Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Postat pe: 12 August 2009, ora 10:32

De la: LUGULUGU, la data 2009-08-12 08:24:32
De la: 9am077225, la data 2009-08-11 15:27:02,,Cu timpul ��i dai seama c� �n realitate,

Cum o mai refacem ?

Aplica teoria si fii tu exemplu pentru restul,altfel nu esti decit o clona a pliticienilor vremii

pai singur?!!!

oricum eu am aplicat-o...dar in alta tara ! (as fii ras de ideia ta...dar e cam de plans si personal nu am de ce ! !)

darksethstorm

60 mesaje

Postat pe: 12 August 2009, ora 14:42

gabi, eu nu prea is in masura sa propun decat eventual niste idei despre cum ar putea arata o lume mai buna decat cea in care ne-am obisnuit. cand zic sa muncesti pentru tine ma refer in primul rand la a-ti atinge propriile "personal goals" cum zice americanul. dar pentru a le avea macar, e nevoie de ceva auto-cunoastere si mai ales educatie. (educatie NU sistem de invatamant)

eu cred ca munca e buna atata vreme cat omul, cel care munceste.. isi vede rezultatele.. si le constientizeaza. iar anticiparea acelui rezultat ii da omului puterea de a realiza o munca de calitate.. ii da puterea de a pune pasiune in ceea ce face.

ei.. cum vezi tu asa ceva posibil in situatia societatii existente astazi ? ma refer la marea masa de oameni care isi duc traiul si nu la increngaturile de "smecheri ai sistemului" sau (si imi pare rau sa-i pun in aceeasi propozitie cu primii) - artisti. primii sunt exponenti ai zilelor noastre, reprezentanti ai sistemului, oameni care au stat "pe langa cine trebuie" si au "dat" la un moment sau altul "cui trebuie" - ei nu au nevoie sa munceasca, ci doar exista acolo pentru ca sistemul le creaza posturi. de cealalta parte, artistii isi inventeaza traiul.. traiesc prin si pentru arta lor.

dar ce stimuli are un.. functionar public.. sau un depanator tv ? (sunt doar exemple, nu vreau sa jignesc pe nimeni) ce rezultate poate spera sa obtina omul nostru din munca lui ? sa zicem ca depanatorul se perfectioneaza intr-atat incat repara aproape orice. dar daca lucreaza in romania "la patron" nu vede in niciun caz niciun rezultat material al priceperii lui - si de aici vine frustrarea. iar un om frustrat nu e un om fericit.
sa zicem ca lucreaza in colaborare cu o companie mare - gen freelancer, se ocupa de reparatiile aparaturii lor de birou sau mai stiu eu ce. sa zicem ca banii is ok, fiind o companie mare isi permite sa ramburseze decent colaborarea. dar reparand acelasi gen de obiecte, facand aceleasi miscari, aceleasi contacte stricate, aceleasi computere cu probleme.. devine plictisitor si obositor ca orice automatism. si un om plictisit si obosit nu e un om fericit, oricati bani castiga.. si de asta te asigur :)

eu n-am zis de trait SINGUR.. ci de fiecare om muncind pentru el, cat simte el ca are nevoie, sau cat are nevoie familia lui. de fiecare om incercand sa-si realizeze un ideal. fiecare om muncind la propria-i fericire :)
si nu cred ca e nevoie de izolare.. insule pustii sau mai stiu eu ce. ca izolati suntem deja.. traim 30 de familii pe o suprafata de 3-400mp, suspendati unii deasupra altora in blocuri, etaje.. fara sa ne cunoastem unii pe altii, fara sa ne privim in ochi.. un om fericit, un om liber.. e total in afara angoaselor sociale pe care le-am mostenit si le dam mai departe in societatea noastra.
cred ca niste oameni impliniti.. niste oameni multumiti de ei insisi, liberi si fericiti nici macar n-ar mai avea nevoie de un sistem, de stat, de politie, de taxe.. in primul rand pentru ca n-ar avea de cine sa se apere.. pe cine sa-si doreasca sa subjuge, de la cine sa-si doreasca sa fure si asa mai departe.

societatea noastra asa cum e ea acum, e bazata exact pe angoase, pe frustrarile majoritatii, pe invidie, pe prostie, pe ignoranta.
si apropo de tineretea mea.. :) da, sunt tanar.. mi-a luat mult timp sa ajung tanar si incerc sa raman asa.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 August 2009, ora 09:05

iti doresc sa ramii tinar la inima si minte ; sa ai idealuri in continuare,dar Raiul pe pamint inca nu s-a inventat .....au incercat comunistii sa demonstreze ca ei il pot construi acum,aici pe pamint,dar s-a dovedit prea repede ca " teoria ca teoria,practica ne omoara " ....te sarut,copile !

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 19:52

Se potriveste si aici. Am sa dau paste unui comentariu postat si la alte topicuri. M-ar interesa sa-mi fac o parere.

Am remarcat recent aparitia unei formatiuni politice care ar corespunde descrierii . Deocamdata nu mi-am facut o parere personala dar pot sa dau un copy/paste al unui articol.

Sansele lui Remus Cernea
de Dan Selaru Romania obiectiva
Duminic�, 30 august 2009, 10:35 Actualitate | Opinii

Remus Cernea, posibilul candidat la Presedintie din partea Partidului Verde, are la o prima vedere sanse nule. Omul e singur, fara un partid in spate, fara bani, prea tanar, prea netuns, cu un discurs prea sofisticat si o ideologie care nu corespunde nici pe departe cu media nationala, e prea de dreapta. In contextul actual ecologia e un moft pentru majoritatea electoratului. Un slogan in limba engleza e de neinteles pentru majoritate, scrie Dan Selaru, pe blogul sau.

Mai mult, omul se straduieste sa elimine biserica din stat. In plus, nu exista niciun primar care sa indemne cu ceva ulei, galeti sau mai stiu eu ce populatia rurala la urne in favoarea sa. Nu are nici macar o minima structura prin care sa existe un om care sa-l reprezinte la fiecare sectie de vot.

La toate astea se adauga blocajul mediatic la care o sa fie supus, violenta atacurilor care o sa apara si eventualele bube reale din biografie care o sa fie fluturate ca un stindard. Plus lipsa unei echipe profesioniste care sa-l sprijine in deciziile pe care trebuie sa le ia. In cele trei luni pana la alegeri e posibil nici sa nu ajunga vestea candidaturii sale pana la urechile majoritatii electoratului.

Sa trecem la atuurile sale. Nu are legatura cu sistemul. E energic, daca te uiti la cate a organizat pana la cei 35 de ani pe care-i are e clar ca ajutat e capabil sa bantuie prin tara. Nu are probleme cu limba engleza.

Cat de bun comunicator e, cat de credibil, ce strategie o sa incerce pentru a sparge barajul mediatic, ce strategie are in abordarea contracandidatilor si multe altele raman o necunoscuta. Sa presupunem ca are toate calitatile de care are nevoie la un nivel superior lui Geoana sau Antonescu.

Sansa sa este Internetul. Si faptul ca trebuie sa intre in turul doi. Ca sa intre in turul doi are nevoie de 30 de procente din electoratul care participa la vot, sa zicem 45 de procente din intreg electoratul, adica 13.5 procente din total sau 2.4 milioane voturi. Cred ca sunt de ajuns 2 milioane. Asta inseamna ca trebuie sa aduca 2 milioane de cetateni care nu ar veni la vot in lipsa candidaturii sale.

Mai multe despre aceasta formatiune gasiti pe www.partidulverde.ro si despre Remus Cernea pe Youtube si Google. Cam atat, nu stiu mai mult.

All Things Grow With Love
darksethstorm

60 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 17:49

salut super_green_frog :)
nu inteleg.. in legatura cu ce anume vrei sa-ti faci o parere ?
cu nenea care a scris ce ne-ai citat aci ?
daca da, atunci nu cred ca topicul asta e cel mai bun loc pentru pareri despre posibili sau imposibili candidati la mai stiu eu ce functii mai stiu eu unde. mai multe raspunsuri gasesti la 'nealui pe blog decat aici, cred :)
daca e doar o reclama la blogul acelui nene, atunci e altceva.

eu unul sunt convins ca in ziua de azi NIMENI nu intra in cloaca asta de politica pentru altceva decat interesele proprii.
de-ia am inceput topicul asta "o schimbare ?" cu indemnul ignorati-i in alegeri pe toti.. ori gasiti altceva mai bun de facut si nu va pierdeti vremea la sectii ori anulati buletinul de vot.
din cate am inteles de la cineva de pe acest topic, varianta cu anulatul buletinului trimite un mesaj mai clar si e posibil sa scada probabilitatea ca unu sau altu din gastile astea de hoti sa fure voturi.
apoi "o schimbare ?" as vrea sa se adreseze individului si nu sistemului, pentru ca individul are capacitatea sa gandeasca singur si sa-si faca alegerile in viata. un individ mai constient si mai responsabil fata de ce se intampla in jurul lui isi lasa amprenta pe societatea noastra dezbinata si dezumanizanta mai puternic decat unul care urmeaza turma si se complace in jigniri, vaicareli si nesimtire. e ca atunci cand arunci o piatra in apa.. daca ai noroc si-o arunci unde trebuie ai sansa sa propagi unde pana la mal, pe tot luciul apei :)
de-ia am apreciat foarte tare discutiile despre poezie, despre respectul pentru munca sau despre tinerete.
discutiile despre politica nu le apreciez.

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 15:39

Te asigur ca nu e un mod de a face reclama acelui blog iar reactia ta e binevenita. Nu am nici o orientare sau culoare politica asa incat nu pot fi banuita ca promovez cine stie ce formatiune. Din cand in cand imi pun si eu ca tot omul niste intrebari atunci cand intalnesc ceva despre care nu pot sa-mi fac o parere din prima. Scuze pentru nepotrivirea cu topicul pe care ai reclamat-o. Mi-am permis in dorinta de a primi niste reactii, nimic mai mult. Apoi nu e total nepotrivit daca nu pleci de la premiza ca am vrut sa propun un candidat sau un partid politic. Repet, nu asta era demersul dar aveti dreptul sa credeti ce doriti si nu ma deranjeaza atata timp cat nu ma simt patata.

All Things Grow With Love
darksethstorm

60 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:41

hello super_green_frog :)
m-am tot interesat de remus cernea dupa ce ai adus vorba de el si de ce reprezinta. am urmarit felul in care se prezinta si conceptele lui si sa fiu sincer am fost placut surprins. ba chiar am luat parte si la strangerea de semnaturi, mai mult ca un exercitiu de implicare, un fel de "miscare contra statului".
in final, ma gandesc ca un vot lui cernea e la un anumit nivel egal cu exprimarea silei fata de clasa politica romaneasca.
oricum, mersi ca m-ai pus pe orbita si am mai aflat cate ceva
in orice caz, mult mai interesanta decat candidatura asta mi se pare atitudinea lui fata de societate si accentul pus pe secularitate, toleranta, respect si civilizatie.
sincer, de fiecare data cand mai deschid tembelizorul si aud de "parteneriate intre stat si biserica" imi vine o greata subita.
in fine :) iti doresc sa ai parte de cat mai mult verde

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului o schimbare ?
Mergi la: