Info
x
Poezie crestina
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 15:19
O invitatie la poezie. Poezii crestine care au un ecou deosebit in sufletul si inima ta. Poezii crestine care te-au impresionat, care simiti ca sunt scrise special pentru tine.
|
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 15:27
COSTACHE IOANID
Un vierme mic E noapte. La o mas�, aplecat peste h�rtie, Cu-abecedaru-n fa��, st� un copil �i scrie. Dar l�ng� el, viclean�, din luciul filei roze, Z�mbe�te o �op�rl� din cartea lui cu poze. Acum copilu-�i pune creionul �ntre din�i. "...�op�rlele-s frumoase... �i-s repezi... �i-s cumin�i." U�or el d� o foie. �i alta... �i-nc� una. Apare papagalul... p�unul �i p�una... �i un coco� cum scurm�, hr�nind o g�inu��, �i un... Dar stai... afar�... cine-a sc�ncit la u��? Baiatul st� �i-ascult�. E-o voce sau p�rere? Se duce-n prag �i strig�: "E cineva?" T�cere. Ba nu. E-o voce sub�ire. Auzi? Mi-e frig... �nghe�... Copilule, deschide pentr-un s�rman drume�! Dar cine e�ti? Mi-e fric�. Sunt mic... S�-ntreb pe tata! Nu-l �ntreba! Deschide c� ploaie cu g�leata! Dar cine e�ti? Un vierme... O, viermii nu prea-mi plac. Dar eu sunt mic... o scam�... �i, c�nd m� fac covrig, Abia m� vezi. Hai trage z�vorul c� mi-e frig! �i i-a deschis baiatul: Noroc �i seara bun�! Noroc... Dar unde-i ploaia? A stat... Nu vezi c�-i lun�? Hi-hi! A fost o glum� ca s� m� la�i pe prag... Dar stai, nu-nchide u�a, c� dup� mine trag Un vechi �i bun amic, un �oricel din pod... Sunt eu! Dar cartea unde-i! Ia d�-mi-o s� �i-o rod! Apoi o s� d�m fuga prin mese �i prin blide S� facem mii de pozne. Dar stai, m� rog, nu-nchide, C� trag �i eu cu coada o bufni�� fl�m�nd�! O bufni��? Mi-e fric�! Dar bufni�a e bl�nd�... Sunt bufni�a! Prive�te �n ochii mei rotunzi. De-acum s� umblii noaptea �i ziua s� te-ascunzi! S� fii ascuns de mama, de tata... Stai pu�in. Ia mai l�rge�te u�a s� intre �i-alt vecin... Eu! M� cuno�ti. Sunt vulpea. �i cred c� m� iube�ti... Eu �tiu c� vulpea stric�... Ce? Viile? Pove�ti! Dac� ascul�i de mine am s� te-nv�� s� furi! Dar e p�cat... N-ai team�! Nu spune �n Scripturi C� apele furate mai dulci sunt, mai pl�cute? �i-acum...deschide-n l�turi, c� vine...vine iute... O z�n� f�r� seam�n! Z�mbind s�-i ie�i �n cale Sl�vitei caracati�i! �ncol�cimii sale! Nu, n-o primesc! Mi-e fric�! Afar�! Prea t�rziu... C�ci bufnita �i vulpea �i soarecul cenu�iu Dau u�a de perete. �i umede ventuze Se prind �n rotocoale pe umeri, peste buze... Ce rece-mbr��i�are! Cum i se fr�nge trupul! �A�a! Sunt desperarea! Acum apare lupul!� Vai! �n chenarul u�ii doi ochi de foc se-arat�... E lupul ce r�nje�te... �i vine... vine..."Tat�!" Ca tr�znetul love�te o flac�r� pe lup. Iar umedele bra�e de pe copil se rup. �Tu dormi?� �i spune tata.��i lec�ia n-ai scris!� Ce bine-i l�ng� tata! Ce bine c-a fost... vis... "Minciuna nu-i o crim�", se spune c�teodat�. "E-un vierme mic, ce trece. �i floarea-i tot curat�..." Nu floarea nu-i curat�! Un vierme nu-i ca roua. �nt�ia ta minciun� aduce pe a doua. �nt�i e-o verig�, apoi un lan�: robia. Visarea trage lenea, �i lenea l�comia. Apare b�utura, desfr�ul, furti�agul. �i-apoi c�nd desn�dejdea, trec�nd �n fug� pragul, Te face s�-�i curmi via�a sau s� te-mbete crima, Cine-a deschis z�vorul? Doar o minciun�... Prima. Minciuna e o crim�! E-o crim� orice pat�! C�nd vine micul vierme, tu strig�-n grab�: "Tat�!" Prin s�ngele salv�rii love�te-l pe du�man! Alung� primul oaspe, c�ci ultimu-i Satan! |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 21:00
Maria, multumesc pentru invitatia directa pe care mi-ai facut-o pentru a posta aici. Ai o parere mult prea buna despre cultura mea crestina (in realitate sunt foarte ignoranta
). Abia acum incep si eu (sa ma desprind de interpretarile seci din scoala si) sa (re)descopar poezia.De exemplu, am simtit intotdeauna ca Blaga este un poet crestin.. te las pe tine sa apreciezi: Psalm Iubind - ne-ncredin��m c� suntem. C�nd iubim, oric�t de-ad�nc� noapte-ar fi, suntem �n zi, suntem �n tine, Elohim. Sub lumile de aur ale serii tu vezi-ne - cutreier�nd livezile. Umbl�m prin marea s�pt�m�n� g�nd cu g�nd �i m�n�-n m�n�. �i cum am vrea s� te sl�vim pentru iubirea ce ne-o-ng�dui, Elohim! Dar numai ran� a t�cerii e cuv�ntul ce-l rostim. |
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 21:07
De la: marinescuirina, la data 2009-02-01 21:00:38Maria, multumesc pentru invitatia directa pe care mi-ai facut-o pentru a posta aici. Ai o parere mult prea buna despre cultura mea crestina (in realitate sunt foarte ignoranta Stiu ca i-ai raspuns Mariei tu...dar iti raspund si eu..il iubesc pe Blaga enorm de mult! ca sa nu ami zic de Mircea Eliade..iti recomna "intoarcerea din rai" acolo sa vezi Irina tot felul de trairi umane! |
|
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 22:30
Invitatia e pentru toti iubitorii de poezie crestina.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 23:08
Tudor Arghezii
Te dr�muiesc �n zgomot �i-n t�cere �i te p�ndesc �n timp, ca pe v�nat, S� v�d: e�ti �oimul meu cel c�utat? S� te ucid? Sau s�-ngenunchi a cere. Pentru credin�� sau pentru tagad�, Te caut darz �i f�r� de folos. E�ti visul meu, din toate, cel frumos �i nu-ndr�znesc s� te dobor din cer gr�mad�. Ca-n oglindirea unui drum de ap�, Pari c�nd a fi, pari c�nd ca nu mai e�ti; Te-ntrez�rii �n stele, printre pe�ti, Ca taurul s�lbatec c�nd se adap�. Singuri, acum �n marea ta poveste, R�m�n cu tine s� m� mai m�sor, F�r� s� vreau s� ies biruitor. Vreau s� te pip�i �i s� urlu: �Este!� |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 23:12
Ruga mea e f�r� cuvinte,
�i c�ntul, Doamne, �mi e f�r� glas. Nu-�i cer nimic. Nimic �i-aduc aminte. Din ve�nicia ta nu sunt m�car un ceas. Nici rug�ciunea, poate, nu mi-e rug�ciune, Nici omul meu nu-i, poate, omenesc. Ard c�tre tine-ncet, ca un t�ciune, Te caut mut, te-nchipui, te g�ndesc. Ochiul mi-e viu, puterea mi-e �ntreag� �i te scrutez prin albul t�u ve�m�nt Pentru ca mintea mea s� poat� s�-n�eleag� Nengenunchiata firii pe p�m�nt. S�geata nop�ii zilnic v�rfu-�i rupe �i zilnic se-ntrege�te cu metal. Sufletul meu, deschis ca �apte cupe, A�teapt� o ivire din cristal, Pe un �tergar cu br�ie de lumin�. Spune tu, Noapte, martor de smarald, �n care-anume floare �i tulpin� Dospe�te sucul fructului S�u cald? G�tit� masa pentru cin�, R�m�ne pus� de la pr�nz. Sunt, Doamne, prejmuit cao gr�din�, �n care pa�te-un m�nz. |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 23:41
www.crestinortodox.ro/Asculta__Cu_noi_este_Dumnezeu-766.html
MATEI 4:16 Poporul care st�tea �n �ntuneric a v�zut lumin� mare �i celor ce �edeau �n latura �i �n umbra mor�ii lumin� le-a r�s�rit".
Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
|
|
|
|
|
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 23:51
Sl�vit Iisus
poezie [ ] - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - de TRAIAN DORZ Sl�vit Iisus Sl�vit Isus � ce grabnic vine r�splata Zilei de Apoi �i nu noi Te-a�tept�m pe Tine, ci Tu, tot Tu, ne-a�tep�i pe noi! Iubim tot praf �i tot ruine �i vrem �n p�m�nte�ti nevoi nu noi s� Te slujim pe Tine, ci Tu s� ne sluje�ti pe noi. O, Doamne, cu ad�nci suspine �ntoarce-ne dinspre noroi �i f�-ne s� dorim de Tine a�a cum Tu dore�ti de noi. Revars�-n noi �n to�i divine sim�iri cere�ti �i g�nduri noi. Nu noi s� vrem s� fim prin Tine, ci Tu s� vrem s� fii prin noi. F� ale noastre inimi pline de-al dragostei ceresc �uvoi; nu noi s� ne vestim prin Tine, ci Tu s� Te veste�ti prin noi. C�ci doar atunci e cel mai bine c�nd suntem unul �i nu doi, c�nd �i noi suntem una-n Tine, cum �i Tu unul e�ti �n noi. Traian Dorz www.poezie.ro/index.php/author/4249/index.html |
|
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 16:56
E�TI CRE�TIN ? S�nt oameni mul�i �n lumea asta, Cari st�ruiesc �n greu p�cat. Ucid �i-njur, s�nt r�i la suflet, �i totu�i de i-ai �ntreba, S� spun� care li-e credin�a, Ei ��i r�spund u�or, senini, Pe-un ton de superioritate, "Fire�te c� s�ntem cre�tini". Ehei! De-ar �ti s�rmanii oameni, C�t se �n�eal� de amar, C� nu-s cre�tini cum nu e g�sca, Un stru� sau leb�d� m�car. La ei e totul vorb� goal�, Credin�� �ns� n-au un pic, De rostul jertfei de pe cruce, Ei n-au habar, nu �tiu nimic. De vrei s� �tii dac� e�ti vrednic, S� te nume�ti al lui Hristos, Atunci �ncearc� de r�spunde, Cu NU, la cele de mai jos: �i-e greu s� rabzi �n s�r�cie, Doar ca drept��ii s� sluje�ti, C�nd ai putea servi minciuna, Ca altii, s� te-nbog��e�ti? �i-e greu s� ier�i pe unul care Te-a umilit sau �i-a gre�it, Sau c�nd te �tii un om de seam� S� nu te-ng�mfi, s� fii smerit. �i-e greu s� rabzi o nedreptate, O pagub� sau un afront, O palm� f�r� s� te superi, F�r� s�-ntorci m�car un ghiont. �i-e greu s� ocole�ti iubirea, �n cale c�nd o �nt�lne�ti, Doar ca s-ascul�i pe Domnul care, A spus c�ndva s� nu pofte�ti. �i-e greu s� ��i iube�ti vr�jma�ul, S� nu-nvidiezi pe cel bogat, S� dai s�racului �n lips�, �i-atunci c�nd e�ti �nstr�mtorat. �i-e greu �n mijlocul durerii, �n inim� c�nd ai un spin, S� c�n�i spre cer un imn de slav�. �i-e greu? Atunci nu e�ti cre�tin. Dar c�nd �n via�a ta predat�, Din sf�ntul nume faci un crez, �i nu un titlu pe h�rtie, �nscris c�ndva la un botez, C�nd por�i mereu �n amintire, Jertfirea Lui, ad�ncu-I chin, Atunci le faci u�or pe toate, �i-ai dreptul s� te chemi cre�tin. C� nu-i destul s� spui din gur�, Duc�nd o via�� de p�g�n, Purtarea ta doar ea ne spune, In via�� cine �i-e st�p�n. Dac� Isus ��i e St�p�nul, Fii bun si bl�nd, ca El, smerit, Gone�te ura si trufia, Ce p�n' acum te-au st�p�nit. C�ci dac�-njuri, e�ti r�u, por�i ur� Zadarnic por�i Numele S�u, Isus de tine se dezice, Satana e st�p�nul t�u. Zadarnic vrei cu acte scrise, S� dovede�ti c� e�ti cre�tin; De-ai fi cre�tin, �i-ai pune via�a, �n slujba Fiului Divin. Ai merge tot pe-aceea�i cale, Ai �mplini al S�u Cuv�nt, N-ai duce-o via��-at�t de trist�, N-ai p�ng�ri numele-I sf�nt. A fi cre�tin, nu-i o h�rtie, Un nume mo�tenit c�ndva, Ci e titlu sf�nt �i nobil, Pl�tit cu �ns�i via�a Sa, Pl�tit cu lacrimi multe, grele, Cu renun�are, s�nge, chin, Cum a pl�tit Isus odat� Faci astfel: te nume�ti cre�tin. www.crestinul.org/Poezii/ |
|
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 17:08
TREZI�I-V� ! Sunt tot mai clare semnele din urm�, Dar, oare, le-n�elegi cu-adev�rat? E�ti credincios �i cre�ti �n mica turm� Sau e�ti pierdut �n lumea de p�cat? - "E�ti m�ntuit, deci du-te la-nchinare" (�opte�te, sur�z�nd, Satan discret) "�i roag�-te, dar nu �n adunare, Cu c�t mai rar cu-at�ta mai �ncet." - "E�ti t�n�r, deci fii liber �i g�nde�te, Tu poti s�-�i �mpline�ti multe dorin�i. Treci peste "NU"-ul care te opre�te, E demodat s-ascul�i azi de p�rin�i." Pl�cerile din lume te �nc�nt� Pe nesim�ite e�ti ademenit, �i-o voce "dulce" la ureche-�i c�nt�: - "Danseaz�, nu-i p�cat, fii lini�tit!" Bijuterii �i hainele la mod� �mbrac� trupul unui suflet gol Ce e mascat prin clasica metod�, Poz�nd c� e cre�tin �n al s�u rol. �ncet, �ncet se dilueaz� crezul, Str�jerii, obosi�i, adorm �n post. Ne am�gim cu coji, neglij�nd miezul Cuv�ntului ce la-nceput a fost. Biserica �i pierde-n timp menirea �nv�luit� de al lumii val, Cu modernisme ce �nc�nt� firea Satan ascunde scopul lui real. Eu sunt dator s� spun cu voce tare: "S� ne �ntoarcem ast�zi la Scripturi, Trezi�i-v�, pericolul e mare S� fim cuprin�i de-a lumii �nv���turi!" 29/05/02 www.crestinul.org/Poezii/ |
|
cadrian52 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 17:26
Frumos mesaj , plin de continut . Felicitari !
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 18:16
UN BOB DE GR�U Un bob de gr�u e-o lume minunat� O, de-am putea �n taina lui p�trunde, Spre a putea vedea �i �n�elege, Puterea de via�� ce-o ascunde. �l iei pe bob, �i-l pui �n huma neagr� Din brazda-ntoars� �i a�terni morm�ntul, �l �nvele�ti �n ��r�n� ca-n-scutec, S� nu-l ajung� soarele �i v�ntul. Trec zile, nop�i, �i alte zile �nc� �nve�m�ntat �n z�pezita hain�, P�m�ntu-i sterp! Cine-ar putea s� spun�, C�-n s�nul lui ascunde-o mic� tain�. Dar �ntr-o zi, o raz� aurit�, P�trunde-nvelitoarea cenu�ie, Ce �ine ferecat� ca-ntr-o cript�, S�m�n�a de culoare aurie. �i vezi un fir sfios cu dou� frunze, Cum fa�a �nspre soare o ridic�, Te minunezi: "Din boaba putrezit�, Ivitu-s-a aceast� plant� mic�"? E-un fir de gr�u! Ei �i? E mare lucru? Nu-i ceva nou! A fost, va fi �i m�ine! E-adev�rat. Dar �tii c� paiul verde, Ascunde-un spic aduc�tor de p�ine? La fel e omul. Vine-o zi �n care Adoarme; �i e pus �n lumea rece. Oricine poate trece pe morm�ntu-i, El nici nu �tie ce se mai petrece. �i anii trec, a�a cum trec to�i anii Necru��tori, mereu spre-acela� �el; �n cimitir �i doarme omul somnul, Vegheat de-o cruce, singur, singurel. Dar, �ntr-o zi departe peste veacuri, C�nd �ngerii din tr�mbi�i vor suna, La fel ca bobul ce-a stat �n ��r�n�, Cu noul trup, cel mort va �nvia. C�ci ce �n corp de muritor azi semeni, �nve�tm�ntat �n p�m�nteasca fire, M�ine umplut tot de n�dejdea slavei, Va �nvia, dar, �n neputrezire. Un bob de gr�u, e-o lume minunat�, O, dac� i-am putea p�trunde taina, C�ci omul este-ntocmai ca �i gr�ul, �i doar morm�ntu-i schimb�, numai haina. ADAME Trec�nd at��ia secoli de c�nd �i-e h�r�zit, S� vie�uie�ti pe lume de Cel ce te-a iubit, Privind �n urma vremii fr�ntura de-o clipit�, �n care-ai fost Adame, f�ptura fericit�. Coroan� a naturii, st�p�n pe acest p�m�nt, Puternic �n t�rie, puternic �n cuv�nt, A�a cum pana slab� nu poate s� descrie, Nici minte s� conceap� at�ta armonie. A Ve�niciei Tat�, Suprem St�p�nitor, F�cutu-te-a tovar�, n-a fost p�rtinitor, C�ci din f�ptura-I sf�nt� �i-a dat o parte �ie, Iubirea lui de tat�, �i-a dat-o pe vecie. Iar tu, ca fiu al Celui ce-a zis �i a f�cut, Din fericirea sf�nt�, vezi unde ai c�zut... Coroana �i-i luat�, e�ti robul josniciei, F�ptura ta jertfit�-i pe-altarul nebuniei. �i-e mintea-ntunecat� privind �n jurul t�u, Nu-L recuno�ti pe-acela ce-�i este Dumnezeu. Te zba�i �n gheara mor�ii, �n cruda disperare, Te desp�r�e�ti Adame de singura salvare. El te-a chemat pe nume, tu azi �l izgone�ti, El datu-�i-a via��, tu cui �i d�ruie�ti? Dar n-a sf�r�it iubirea c� s-a jertfit pe Sine, Al p�cii Prin�, Adame, murit-a pentru tine. Sunt secoli mul�i de c�nd El pe cruce r�stignit, Pe Golgota, Adame, murind te-a m�ntuit. A-mp�rt�it cu tine, durere, suferin�� �i jugul t�u asupra-I l-a luat cu umilin��. Din lacrimi �i suspine un drum �i-a f�urit, O cale de salvare s� po�i fi m�ntuit. Atunci �i azi, Adame, iubirea-I nesf�r�it�, Atunci �i-a dat via�a, azi pacea mult dorit�. Iar tu te osp�tezi �i-nchini, �nchini mereu, Pahar �n cinstea Celui ce-a dus calvarul t�u. Din nou un �ir de zile �i-apoi o nou� zi, Prilej de desf�tare, c�nd oare te-i trezi? C�nd va c�dea n�frama ce-at�ta te-a orbit? C�nd vei pleca genunchiul ca fiul r�t�cit? C�nd vei pr�nzi un Pa�ti ca ucenic al S�u? Jertfit de-acum e Mielul, M�ntuitorul t�u! Prime�te-L c�t e vreme, c�ci va veni o zi, C�nd vei c�uta zadarnic �i nu-L vei mai g�si. Azi Haru-I te cuprinde, �ndreapt�-�i pasul t�u, �i inima �i g�ndul de-acum spre Dumnezeu. www.crestinul.org/Poezii/ |
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 10:06
TOTU�I BIBLIA E ADEV�RAT�
At�t de aproape-i revenirea A lui Isus �n care zici c� crezi, Dar ocupat s� ��i hr�ne�ti doar firea Tu semnele din urm� nu le vezi. Nu mai cite�ti evlavios Scriptura Nici nu mai �tii ce e adev�rat. Istoria e alta, iar cultura De-atunci �i p�n� ast�zi s-a schimbat. Ce spune Biblia nu mai conteaz�, E important ce spun cei �nv��a�i, Mul�i oameni �nc�nta�i azi �i urmeaz� L�s�ndu-se u�or de v�nt purta�i. Necercet�nd Cuv�ntul din Scriptur� Vorbiri me�te�ugite i-au furat Urm�nd u�or o alt�-nv���tur� Prin care multe fapte nu-s p�cat. Oare zadarnic a murit pe cruce Domnul Isus �ntre cer �i p�m�nt? Oare azi Biblia nu ��i aduce O veste-a m�ntuirii prin Cuv�nt? E Biblia at�t de �nvechit� Ca s� lu�m din ea numai ce vrem? C� prin traducere e dep�it� De timpul nou, de-al lumii nou sistem! V� �n�ela�i c�nd neglija�i Cuv�ntul �i v-am�gi�i cu vorbe goale, seci. Vor arde-n foc �i cerul �i p�m�ntul, Cuv�ntul S�u va d�inui �n veci. Va fi o zi c�nd judecata dreapt� Va condamna sau �i va r�spl�ti Pe vii �i mor�i dup� cuv�nt �i fapt�, Oare pe tine cum te va g�si? Veni�i voi �nseta�i la ape, La Cel ce-a fost str�puns de cui. El poate s� hr�neasc� �i s-adape Pe cei ce ast�zi cred �n jertfa Lui. Orice-ar spune ast�zi �nv��a�ii Nu-i alt�-nv���tur� mai curat� �i vreau s� �tie multe genera�ii C� totu�i Biblia e adev�rat�. 11/09/02 |
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 10:08
GLASUL DIN PUSTIE Ca-n zilele trecute a lui Noe Lumea e plin� de nelegiuiri Ea nu-�i cunoa�te propria-i nevoie �i se hr�ne�te doar cu am�giri. �i azi zidesc, se-nsoar�, se m�rit�, Alearg� s� adune c�t mai mult. T�njesc s� aib� via�a fericit�, Pierz�ndu-se-n al vie�ii greu tumult. Scriptura se-mpline�te sub privirea Acelora ce cred numai �n Ea. Sun� trompe�ii anun��nd R�pirea, Dar ce pu�ini de ea s-or bucura. Te lauzi c� ai coiful m�ntuirii, Dar adev�rul de la br�u s-a dus, E�ti �nc�l�at cu r�vna roab� firii �i �i-ai pierdut �i pacea lui Isus. Neprih�nirea, plato�� �n lupt�, Abandonat�, st� �ntr-un ungher. Plin� de praf, mototolit�, rupt�, Tu n-o mai por�i pe drumul c�tre cer. Credin�a ta, un scut �n vijelie, A mai sl�bit, c� nu mai e modern S-o �ii curat�-n drum spre ve�nicie, Tot mai �nfr�nt tu luneci spre infern. Suna�i str�jeri, urca�i pe-nt�ritur�! S�ri�i cre�tini la arme, nu mai sta�i! Sus �ine-�i Adev�rul din Scriptur� �i-n lupt� cu cel r�u s� nu ceda�i. Iubi�i cre�tini, trompetele r�sun�, E Mirele la u��, n-auzi�i? �n Sala tronului pe-ale�i-adun� Ave� candelele aprinse s�-l primi�i? C�t mai dormi�i? Ie�i�i din amor�eal�, Isus Cristos ca m�ine va veni La Judecata dreapt� �i final�. Ce vei r�spunde? Cum te va g�si? Biseric�, s� ��i preg�te�ti haina Alb�, curat�, f�r� compromis, �n ziua revenirii vei �ti taina R�pirii tale sus �n Paradis. M� tem c� sunt doar glasul din pustie Ce-avertizeaz� pe cre�tini mereu. Mai spun o dat� : "Vremea e t�rzie!" ,,Isuse vino, vino, Domnul meu!" 30/06/02 |
|
Calatorul 68 mesaje Membru din: 31/01/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 10:09
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 10:41
cristianet.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=492&Itemid=83
Cerul si pam�ntul Trece-vor graiurile universului Se va stinge-n tarana seara Pamantului. Lampile vor orbi Si-n vazduh va amuti larma Cucuvailor. Vulturii se vor retrage In nevazut si taria vederii Se va preface-n amurg. Toate Se vor aduna in acea matca Usoara de nimic din care Smulse-au fost de Duh la inceputuri. Atunci te voi vedea pe Tine Cum ma vezi si ne-om cunoaste Indeaproape cuvant din cuvant Putere din putere. Dimineata fi-va, Fi-vor ani fi-va si reveni-vor blande -N vested vant aprinsele tulburatoarele zari Ce ne hraneau nadejdea altadata. Pamant si cer vor trece ca o facla Din umbra sfantului mormant Ramane-va lumina din vapaie Ramane-va uitarea din cuvant Ramane-va iubirea iubitoare Din saraciile ce sunt Ioan Alexandru |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 09:06
www.crestinul.org/Poezii/
DOU� PAHARE Pe masa unui om bogat, la o serbare, St�teau �i discutau c�ndva, dou� pahare. La fa�� unul era ro� ca �i bujorul, �i foarte guraliv era am�gitorul Dar celalalt, curat �i limpede la fa��, Vorbea modest �i rar, ca cel ce d� pova��. Paharul plin de vin zicea cu �ng�mfare: "N-ai vrea s� ne-auzim isprava fiecare?" "Ba da", r�spunse-atunci paharul cel cu ap�, �i-at�ta fu de-ajuns ca vinul s� �nceap�: "De c�te ori �i unde, s� nu m�-ntrebi vecine C�-s tare multe-n lume, ce nu merg f�r� mine. Banchete, chefuri, petreceri c�te toate, Au fost �ntotdeauna de mine prezentate. Cea mai m�ndr� fa�� �i scumpa ei onoare, Plecatu-s-au umile la mine la picioare. Chiar regi, ce-s gata pentr-o nimica toat�, S�-�i apere onoarea cu-ntreaga lor armat�, Eu f�r�-mpotrivire i-am dobor�t sub oal� Batjocorind coroana, l�s�ndu-le cinstea goal�. C��i oameni, care o via�� luptau pentru renume, Ei i-am f�cut s-ajung� obiect de proaste glume. La tot cea fost so�ie, mam� sau fecioar�, Eu scrisu-le-am pe frunte ru�ini, desfr�u, ocar�. Dar stai n-am ispr�vit cu vraja-mi vis�toare N-am dobor�t doar oameni din cei din lumea mare, Ci-n multe cazuri �i-n �nt�mpl�ri mai dese, Eu dat-am �n gr�mad� �i am lovit pe-alese. C�ci trenuri de pe �ine �i vase-n fund de mare, Am asv�rlit mai multe dec�t simpla-nt�mplare. Pentr-un pahar �n care vrea a�i uita necazul, Unul gre�it-a fr�na, altu-a gre�it macazul. �i uite a�a vecine cu oameni f�r� "doct�", Eu mi-am f�cut tot gustul, �i-am r�s de ei cu poft�. �i-acum s� nu-�i �nchipui c� a�a isprave mare, Sau altele de-acestea au loc doar la-nt�mplare. O nu, c� influen�a mi-e mult mai general�, C�ci cei ce-ncep cu vinul ajung la �uicu�oar� Atunci s� vezi vecine, atunci s� vezi dezastru, R�z�nd de-at�ta lume m� fac din ro�, albastru. Adeseori �n case intr�nd cu-a-mea putere, Adus-am s�r�cie, ru�ine �i durere. Multe so�ii s�rmane ajuns-au cer�etoare, �i mul�i copii pierdut-au, �i p�ine �i suflare C�ci le-am atras p�rin�ii la dou�, trei pahare �i-a�i spune chiar mai multe, dar s� nu te superi C� mul�i merg �n spitale iar mul�i �n pu�c�rie, O crede-m� vecine, �-astea mi se datoresc mie". - Dar tu ce ispr�vi mari f�cu�i �n ast� lume, Cu ce putea-vei oare ajunge la-l meu renume?" "E drept, r�spunse scurt paharul cel cu ap�, C� de�i lumea-ntreag� din mine se adap�, Eu n-am f�cut, vecine, nici o isprav� mare, C�ci vezi, faptele mele sunt toate naturale. Din munte p�n� la mare eu �nveselesc f�ptura, La oameni, vite, p�s�ri, le sunt eu b�utura. �i b�nd din mine, toate sporesc �n cele bune, �i omul de la munc�, �i mielul din p�une, Vezi, sunt cuprinse toate de-o bun� veselie, �i omul care c�nt� �i pas�rea-n c�mpie. C�nd m-au b�ut au toate cugetul de bine, C�ci mintea li-e curat� �i limpede ca mine. Tu, ce-aduci doar dezastru la trenuri �i vapoare, Ui�i doar c� eu sunt aceea ce le-am pus �n mi�care. �i ro�ile de moar� le mi�c, �i-ntreaga via��, De�i-s a�a modest� �i limpede la fa�� �i buna mea lucrare e tot spre fapte bune, Dar tu aduci ru�ine �i mult� stric�ciune." A�a vorbir-odat� pe-o mas� la o serbare, �i-a�a vorbesc �i-acuma vecinele pahare; Dar cine le ascult� iubite-ascult�tor? Fere�te-te o via�� de vinu-am�gitor. �i de- orice b�utur� din cele care-mbat�, �i bea doar ap� bun�, limpede, curat�. C� apa-i b�utura cea bun�, de folos. Bea-o �i tu frate, ca s� fii s�n�tos. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 09:08
www.crestinul.org/Poezii/
CARE E R�SPUNSUL T�U? De-ar veni Domnul acum, oare ce I-ai spune? Este marea �ntrebare pentru-ntreaga lume Dar personal e �i-a ta, te-ai g�ndit cum sun�? �i ce r�spuns vrei s� dai. Serios, nu-n glum� Poate zici: �nc� nu-s gata, cer o am�nare Te implor Doamne Isuse f�-mi ast� favoare Promit c�-n scurt timp sunt gata, po�i s� vii oric�nd Am s� m� desbrac de rele, m�-ntorc iar pl�ng�nd N-am r�scump�rat eu vremea cum Tu mi-ai cerut Am uitat de priveghere �i de-al meu trecut M-am bazat c�-s oarecine, sunt bine, pot sta... �i c�nd va fi clipa asta, gata voi pleca Dar nu e ce eu credeam, totul e contrar O, Doamne treze�te-m�, mai d�-mi pu�in har Las� dragostea dint�i iar s� �ncol�easc� �i-ntreaga fiin�a mea s� te prosl�veasc� Alt r�spuns poate ar fi: Doamne mai a�teapt� C�ci �nc� cei dragi ai mei, nu-s pe calea dreapt� Adev�ru-i dureros, vina-i doar a mea N-am prea stat �n rug�ciune �naintea Ta G�ndeam, totul se rezolv� a�a de la sine C�ci se vor �ntoarce ei cu fa�a spre Tine Dar n-a fost a�a Isuse, acum m�-ngrozesc Nu vreau s� ne desp�r�im, asta n-o doresc M� voi jertfi �i mai mult �i insist mereu P�n� ei se vor �ntoarce, oric�t e de greu �i vreau pentru Tine, to�i s� fim ai T�i �i c�nd vei veni, po�i ca s� ne iei R�spunsuri sunt multe, dar nu toate-s bune Ci exact cu starea ce domne�te-n lume Dar eu a� dori ca r�spunsul t�u S� fie cel bun, nicidecum cel r�u C�nd El va veni tu s�-I po�i r�spunde: �_ Te-am dorit de mult, Te vedeam oriunde Te strigam s� vii, s� m� ia-I cu Tine M� rugam, c�ntam, cu lacrimi, suspine" O, acum e gata, Tu ai ap�rut O, ce fericire de neconceput Voi fi tot cu TINE, m� vei lumina �i din ochii mei �tergi Tu lacrima E�ti gata amice? Isus va veni Clipa e aproape, poate-n zori de zi Sau imediat! Dar tu ce-o s� faci? Prime�te-L acum, cu El s� te-mpaci. Amin |
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 12:35
LAMURIRE
DACA ASTEPT CERUL IL ASTEPT-NU PENTRU CA MI-AM ISPRAVIT ASTEPTARILE SAU PENTRU CA UNDEVA MI S_AU PROPTIT CAUTARILE; DACA VISEZ ACASA NU VISEZ,PENTRU CA SE INTUNECA ZAREA SAU PENTRU CA NOPTILE LUNGI IMI BINTUIE CARAREA; SI DACA PLING NU PLING NICIDECUM CA LA POMANA NICI NU MA CAIN PENTRU VIATA SCURTA SAU DUSMANA; DACA-S SATUL NU SINT ASA DE BINE ORI DE RAU SI NU M-AM SATURAT ORICIT DE MULT E GREU; DACA ASTEPT DACA VISEZ SI DACA PLING N-O FAC DE SATUL,NICI DE FLAMIND O FAC FIINDCA MI-E DOR DE ACASA SI DE TATA MI-E PUR SI SIMPLU DOR SI GATA.....(d.c.)
Maranatha
|
|
mariatu 320 mesaje Membru din: 4/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 09:36
Eu ce �i-am dat ...
Eu ce �i-am dat a fost o via�� Distrus�-n pofte �i p�cat; Iar Tu ai fost P�storul care Din m�r�cini m-ai ridicat. Eu ce �i-am dat a fost gunoiul, Din traiul irosit, murdar; Iar Tu, Isus, mi-ai dat parfumul �i bucuriile de har. Eu ce �i-am dat au fost doar zdren�e, Din zdren�ele acestei lumi; Iar Tu mi-ai dat un strai de nunt�, �i str�lucitele cununi. Eu ce �i-am dat a fost un pl�nset, �i gemete prelungi de chin; Iar Tu, Isus, mi-ai dat c�ntarea Cu armonii de cer senin. Eu ce �i-am dat au fost doar cioburi, Doar h�rburi dintr-un vas stricat; Iar Tu m� fad un vas de cinste, De alabastru minunat! VALENTIN POPOVICI
Domnul este Pastorul meu.
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 10:35
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 10:44
Un z�mbet cald �i �n�elept,
Mi-a luminat copil�ria �i m-a-nv��at s� �tiu s�-a�tept Din aspre neguri bucuria. Doi ochi ginga�i, �nc�nt�tori, Ca str�lucirile din stele, Mi-au dat lumini de s�rb�tori, In nop�ile cele mai grele. Un grai cu sfinte desf�t�ri, De adiere �ngereasc� Mi-a umplut via�a de c�nt�ri In limba noastr� rom�neasc�. �i doi obraji de catifea Cu lacrimi calde, iubitoare, Mi-au fost altar �n vreme rea, Cu rugi �i binecuv�ntare. O, mam�, chipul t�u va fi Icoan� scump�, neuitat�, P�n� c�nd sus �n ve�nicii L�ng� Isus vom fi odat�! Margaritare Volum de poezii colectionate de Valentin Popovici
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 10:49
Symy, multumesc pt flori si pupici.
De 8 martie, pentru mama ta si sotia ta, toate florile din lume si multi pupici de la mine.
|
|
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 13:19
Priveste curcubeul dintre nori, La noi, cei care ne uitam menirea Si-nfasurati in patimi si erori Uitam ce rost mai are omenirea� Priveste si se-ntreaba ganditor De ce-i atata haos pe planeta Si de ce omul nostru muritor Crede in curcubeu, prin eprubeta. De ce nu vrea raspunsul din Scriptura Si nu accepta fara pipaire? De ce vorbeste numai de natura Si uita Creatorul de iubire? De ce arunca vina pe legenda, Pe mitul invechit si fara miez? Cand moartea te loveste cu amenda Nu e mai important sa ai un crez? Cand curcubeul a fost dat dovada A unui legamant-promisiune Cum sa te-ntorci cu fata spre sarada, Spre teorii cu iz de-nselaciune? Cand Dumnezeu a dat, n-a regretat! Si cand a spus, a spus, ce a gandit! Potopul n-a mai fost reeditat Pentru ca Dumnezeu te-a tot iubit� Intreb si eu ca un nedumerit: Dac-ai promis un crez� de ce-ai mintit? |
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 22:59
Mama coace paine
www.youtube.com/watch?v=GuZvmh0S16Y 209.85.129.132/search?q=cache:JcGA1xmtG7YJ:www.versuri.ro/versur... Tudor Gheorghe - Mama coace paine Mama coace paine Soare in ferestre Soarele e unu Mama una este (*2) Canta un greier din aripa Greierus, nu tarai Mama s-a culcat o clipa Si o poti trezi, trezi Greierusul fara casa Uite nu mai tarai,jur Dar nici frunza sa nu caza De ce cade ea zurzu. Mama coace paine Soare in ferestre Soarele e unu Mama una este (*2) Stea, stea logostea Leagana fetita mea (*2) Ca eu-s tare ocupata Si ea vrea mult leganata Stea, stea logostea Leagana fetita mea Leagan-o blind si mereu Stea, stea leganea Sa creada ca o legan eu Stea,stea leganea Leagana fetita mea Ca eu-s tare ocupata Si ea vrea mult leganata Stea, stea logostea Leagana fetita mea Mama coace paine Soare ïn ferestre Soarele e unu Mama una este (*2) Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 20:43
Cand traiesc cu Oxigenul Tau sufletul meu Te respira! Cand stau in prezenta Ta eu devin tot mai mic, iar Tu tot mai mare! Cand privirea mea e indreptata spre cer... incercarile vietii imi par doar trepte ce ma duc mai aproape de Tine! Cand aud soapta Ta, inima mea se linisteste! Cand simt atingerea Ta totul in mine prinde viata! Cand ma las condus de Cuvantul Tau in mine Te gasesc tot mai mult! |
|
lyly 500 mesaje Membru din: 20/08/2008 Oras: Petrosani |
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 21:49
Ajuta-ma, Doamne
Sanja Cristea Tiberian O raza molatica dulce de soare mi-aprinde-o suvita in parul carunt se lasa in iarba si frunze racoare si canta un greier cu glasul marunt Isi scutura cerul petalele rosii pe palmele mele, pe crestetul meu se-aud in departe cum canta cocosii cand eu dintre arbori Te strig,Dumnezeu Un clopot se sparge si bate-ntr-o dunga farame de noapte se-aduna-n livezi cu maini impletite in ruga mai lunga Te strig ,sfinte Doamne si-astept sa ma vezi Se-aprinde o candela-n cer pentru mine purtand peste frunze miresme de frig cu pleoapele-nchise,cu fata spre Tine eu stau printre arbori si tot Te mai strig Ajuta-ma,Doamne,iubeste-ma iara- atat sunt de mica si-atat mi-e de greu� cand noaptea se-ngana cu ziua de-afara Te-astept din lumina sa-mi vii ,Dumnezeu |
|
Fosta membra 9am.ro 239 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 09:27
Am cerut putere�
Si Domnul mi-a dat greutati ca sa ma faca puternic. Am cerut intelepciune� Si Domnul mi-a dat probleme de rezolvat. Am cerut prosperitate� Si Domnul mi-a dat minte si muschi pentru a lucra. Am cerut curaj� Si Domnul mi-a dat pericole de biruit. Am cerut dragoste� Si Domnul mi-a dat oameni necajiti ca sa-i ajut. Am cerut favoruri� Si Domnul mi-a dat ocazii. N-am primit nimic din ceea ce am dorit� Am primit tot ce aveam nevoie. |
|
Fosta membra 9am.ro 239 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 09:30
www.tanarcrestin.net/gandul_lui_joy.php
Gandul lui Joy Cand traiesc cu Oxigenul Tau sufletul meu Te respira! Cand stau in prezenta Ta eu devin tot mai mic, iar Tu tot mai mare! Cand privirea mea e indreptata spre cer... incercarile vietii imi par doar trepte ce ma duc mai aproape de Tine! Cand aud soapta Ta, inima mea se linisteste! Cand simt atingerea Ta totul in mine prinde viata! Cand ma las condus de Cuvantul Tau in mine Te gasesc tot mai mult! Gandurile lui Joy Scrisoare de dragoste... Sunt atat de fericita de cand ai intrat in viata mea... tot Universul meu s-a schimbat si Tu ai devenit Centrul meu, motivul pentru care eu exist. Ma simt atat de minunat cand mana mea o tii in a Ta si ne plimbam si ne povestim totul, si stam impreuna fara sa simtim cum orele trec, de parca timpul ar sta in loc pentru noi... Nu stiu cum reusesti, dar mereu ma faci sa ma simt mai bine atunci cand sunt trista sau suparata, totul dispare cand ma uit in ochii Tai si ma vad asa cum ma vezi Tu... Totul dispare si ramanem doar noi doi: TU si cu mine. Te iubesc, pentru ca esti langa mine, pentru ca vezi ce e mai bun in mine! Te iubesc pentru ca nu renunti, ci crezi mereu in mine! Te iubesc pentru ceea ce sunt cand suntem impreuna! Te iubesc pentru tot ce ai sacrificat pentru mine! Pur si simplu... Te iubesc! Adauga comentariu |
|
|
|

). Abia acum incep si eu (sa ma desprind de interpretarile seci din scoala si) sa (re)descopar poezia.
Dana P