Info
x
Poezie crestina
|
9am243671 3 mesaje Membru din: 16/11/2010 |
Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 12:30
ooooooooooooo dragilo decind caut caut poezia asta cu doua pahare de 15 ani .... va multumesc,va pup,nu stiu cine esti dar te pup,mersii mult am avuto si eu cind eram mica dar am pierduto. sint tare fericita acum ..o DNE CE MINUNAT ESTI ..
|
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 12:32
am uitat sa va zic ,ca mai caut una cu rapirea dar e mai lunga cine o are il pupici.si ma rog ptru voi. ad de mail sisuvaly@yahoo.com
Raporteaza abuz de limbaj |
|
BLAGOSLOVUL 130 mesaje Membru din: 12/03/2010 Oras: Braila |
Postat pe: 19 Noiembrie 2010, ora 12:26
CELE SAPTE PACATE DE MOARTE.
Cele ºapte rãni de moarte Care m-au vânat mereu ªi slãbãnogit-au foarte Sufletul smerit al meu! I. Mândria Dacã mai doreºti acuma Suflete sã ne mândrim, Vino de pogoarã numa Pânã jos la þintirim! Ca sã vezi mai bine-acolo Pentru cine te mândreºti, Care este slava lumii ªi a vieþii pãmânteºti! Iatã, hârca asta slutã Este a unui boier, Care petrecea cu slavã Ca un mândru Lucifer. Mai încolo este alta, A unui om cerºetor, Care ºi-a târât viaþa Umilit ºi rãbdãtor. Care dintre ei acuma Îl gãseºti mai fericit? Rãsfãþatul cel prea mândru Ori sãracul umilit? Iatã colo proestosul, Ce era ca un butoi ªi-i gonea pe bieþii pustnici Defãimându-i ca pe boi. Mai la vale iatã capul Unui biet nevoitor, Care sta ascuns prin peºteri Gol, tãcut ºi postitor. Ce cunoºti acum din slava Celor graºi de la Vasan, Iatã numai ce rãmâne De la bietul pãmântean! II. Zavistia De zavistie urâtã Dacã vezi cã eºti luptat, Aflã cã aceastã boalã Este greu de vindecat. Toate celelalte patimi Sunt din fire omeneºti ªi lucrându-le îþi pare Cã din ele te-ndulceºti. La zavistie din contra, Simþi cã eºti ca otrãvit, Cãci la inimã te roade Viermele neadormit. Deci, pe gânduri tu adesea Spovedeºte-le curat ªi te roagã pentru care Urâciunea te-a luptat. A zavistiei meteahnã Este lucru diavolesc, Care nu te lasã-n pace, Când vezi alþii cã sporesc. Nu lãsa ca sã mocneascã Rãul nemãrturisit, Nu cumva sã putrezeascã Binele agonisit. III. Iubirea de Argint Când te prinde în capcanã Lãcomia de arginþi S-o vãdeºti ca pe o ranã La duhovniceºti Pãrinþi. Cãci fiind nãravul tainic, Este greu de priceput ªi pe mulþi din cei cu râvnã Lãcomia i-a pierdut. Rãdãcina rãutãþii La pãgâni ºi la evrei; Ai pe Iuda doar ca pildã ªi începãtor al ei. IV. Desfrâul La dulceaþa desfrânãrii Dacã eºti obiºnuit, Vino tainic, ticãloase, Pân-la Poarta lui David. Sã-þi închipui tu acolo Cum la ziua cea de-apoi, Scaun greu de judecatã Se va pune pentru noi. Cum vei suferi mânia Dreptului Judecãtor? Cum vei trece peste râul Cel cu focul arzãtor? Cum vei suferi osânda Care se va hotãrâ? Cum vei suferi pe demoni Când la munci te vor târâ? V. Lãcomia pântecelui Dacã ai din nesimþire Pântece nesãþios, Vino pânã la Golgota Lângã Crucea lui Hristos! Iatã, suflete, priveºte Stânca cum s-a despicat La vederea rãstignirii Pentru cel necumpãtat! Deci, în tainã mergi adesea La Golgota cugetând, Ca sã capeþi înfrânare Umilindu-te în gând. VI. Trândãvia Iarã duhul trândãviei Dacã vezi cã te-a cuprins, Cugetã la ceasul morþii ªi la focul cel nestins. VII. Mânia Suflete, de ai mânie, Dacã lesne te iuþeºti, De a treia fericire, Ticãloase, te lipseºti! Nu vei moºteni pãmântul Fericiþilor de sus! Celor blânzi le este partea Dupã cum Domnul a spus! - Vino, fire mânioasã Ca sã vezi pe Mielul blând Cum Se junghie pe Cruce, Toate pentru noi rãbdând. Deci, primeºte cu blândeþe De la oameni câte vin, Ca sã moºteneºti pãmântul Celor blânzi, în veci, AMIN. Sfântul Ioan Iacob Românul-Hozevitul Raporteaza abuz de limbaj |
|
lyly 500 mesaje Membru din: 20/08/2008 Oras: Petrosani |
Postat pe: 19 Noiembrie 2010, ora 13:46
Sa mergi cu capul sus mereu!
Georgiana Dumitrescu Ai curajul sa mergi mai departe, Ia-o de fiecare data de la capat Atunci cand in drumul tau vei cadea! Bate la fiecare poarta. Poate o deschide cineva Daca nimeni nu te va auzi Nu te ingrijora; Fi optimist si nu te lasa Sterge-ti lacrima ,grea, De pe fata ta Priveste numai in fata Si fa-ti ca tovaras de drum speranta si dragostea Nici credinta tie sa nu iti lipseasca , Caci cu ea vei urca Drumul iti este ales de El Asta nu uita! Pune-ti nadejdea numai in Dumnezeu, Si toate iti vor parea mai usoare mereu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 80 mesaje Membru din: 4/10/2010 |
Postat pe: 19 Noiembrie 2010, ora 16:06
Sint ca un riu ce vrea sa urce
Pe munte, sus, la al sau izvor, Dar, ma preling pe a mea cruce A neputintei, curg usor. Un pelerin mereu ratacitor, In viata care miine-i amintire, Pun pret pe trup, insa mereu mi-i dor De-acea tacere, plina de iubire. Ca frunza-n vint, ca o durere, Ma zbat pe-un drum fara temei Ma vind pe-un ban pe orice vrere, Si lor le-nchin toti anii mei. Credinta mea se fringe-n lacrimi Ce cad in sufletu' inghetat, Cind eu o dau pe-atitea patimi, Gol, nu urc la izvoru-mi curat. Nu-s vrednic DOAMNE, dar tac, nu zic, Ca taina ta in mine nu incape, Iubire am in suflet doar un pic, N-am invatat ca sa ma tem de moarte. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2010, ora 21:10
draga mea sint noua pe aici si nu ma prea pricep dar vreau sati multumesc de aceasta poiezie ,,doua pahare,, ca o caut de 15 ani . am avuto si eu dar am pierduto decind eram copil.dar slavit sa fie dzeu ca ma iubeste si a pus pe inima ta so pui aici.te pup oricine aifi, am avut un soc..... de bine... e super... multumesc ffffffffffffffffff mult.
|
Fosta membra 9am.ro 2146 mesaje Membru din: 7/07/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 00:30
Ce
se intampla de nu va ajuta dumnezeu sa luati un premiu nobel pentru literatura ...religioasa.... ?
Raporteaza abuz de limbaj
originala ...nu-mi plac copiile .
|
|
ga_lin_a 207 mesaje Membru din: 8/11/2010 Oras: Iasi |
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 06:47
De la: ana__totir, la data 2010-11-25 00:30:00Ce Pentru ca nu-s originale ci doar copiate! Mereu am zis ca o sa imprumut o carte cu cantecele din biserica si ca un facut de , uit. Sper sa revin curand cu ceea ce se canta la morti in catolica mea biserica! Raporteaza abuz de limbaj
Prin gesturi de gelozie niciodata nu vom reinvia iubirea! Galina
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 80 mesaje Membru din: 4/10/2010 |
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 11:01
De la: ga_lin_a, la data 2010-11-25 06:47:08De la: ana__totir, la data 2010-11-25 00:30:00Ce Premiul Nobel?!?.... vreau si eu, vreau si eu. Cum, voi l-ati luat si eu nu!...il vreau si eu, mai ales ca versurile mele sint originale....da, vreau premiu. Cine mi-l acorda?!?
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 15:34
Ienecata, pana ti-l acorda cineva, iti transmit eu un Psalm de dor...
E linistitor.. www.youtube.com/watch?v=zBNbfL7Ht6w
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 15:59
De la: M_Elody, la data 2010-11-26 15:34:47Ienecata, pana ti-l acorda cineva, iti transmit eu un Psalm de dor... Un psalm ...de pahar ...nu ai ?

se intampla de nu va ajuta dumnezeu sa luati un premiu nobel pentru literatura ...religioasa.... ?