back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Miscarea legionara, o solutie pentru viitor?

 


 
 
netmediacluj

3 mesaje
Membru din: 6/01/2009
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 17:06

"Fiecare din noi este în situatia lui Adam. Sau poate conditia noastrã este si mai nenorocitã, fiindcã n‑avem nimic înapoi, pentru a avea regrete. Totul trebuie început, absolut totul. Noi n‑avem de lucrat decît cu viitorul. Adamismul în culturã nu înseamnã altceva decît cã fiecare problemã de viatã spiritualã, istoricã si politicã se pune pentru întîia oarã, cã tot ceea ce trãim se determinã într‑o lume de valori nouã, într‑o ordine si un stil incomparabil. Cultura româneascã este o culturã adamiticã, fiindcã tot ce se naste în ea n‑are precedent. (Si în sens peiorativ.) Fiecare reeditãm destinul lui Adam; decît, acesta a fost scos din paradis, iar noi dintr‑un mare somn istoric.

Adamismul poate paraliza numai sufletele slabe, fãrã elan profetic, fãrã instinct combativ si vointã de afirmare personalã. Nu cã el n‑ar fi susceptibil de a provoca crize si îndoieli, ci faptul de a rãmîne înmãrmuriti în fata lui este revoltãtor.

Trebuie sã suportãm cu avînt agresiv tragedia culturii nule, sã ofensãm prin proprie fortã vidul trecutului si sã încercãm a realiza, dintr‑o initiativã neasteptat de mare, tot ceea ce a vegetat în somnul nostru istoric. Orgoliul nostru trebuie sã se satisfacã în faptul cã totul este de fãcut, cã fiecare putem fi dumnezeul istoriei noastre, cã nu existã o linie pe care‑am fi siliti sã mergem, cã linia noastrã este destinul tãrii. Existenta feicãruia sã constituie un element la temelia României. Aceasta sã ne fie menirea. Tot ce nu e profetie în România este un atentat împotriva României." - E. Cioran, Schimbarea la fata a Romaniei, Paris 1990

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Membru din: 13/01/2009
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 14:42

N-AS CREDE, DACA-MI SPUI SI CE A FACUT BUN ACEA MISCARE LEGIONARA, SAU CE A MUNCIT CIORAN IN TOTI ANII PETRECUTI IN FRANTA POATE REUSIM SA INCROPIM O DISCUTIE DAR NICI DECUM EU N-AS DORI CA SOARTA ROMANIEI SA FIE DIN NOU PECETLUITA DE O ASTFEL DE MISCARE.


Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Membru din: 13/01/2009
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 16:40

DE CE VA MAI OBOSITI SA SCRIETI PE TOPICURILE ECESTUI SITE?
TOT CEEA CE NU LE COMVINE SI NU CORESPUNDE POLITICII LOR STERG.
INCLUSIV COMENTARIILE DE LA ARTICOLELE APARUTE PRIN ZIARE. ALEGETIVA UN ALT SITE SI SA MERGEM ACOLO. ASTIA CHIAR SUNT NESERIOSI DEABINELEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


adyhd1969

773 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 14:48

www.variantacojocaru.ro 20 000 EURO pt FIECARE roman MAJOR

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului Miscarea legionara, o solutie pentru viitor?
Mergi la: