back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

la ce virsta poti avea o familie >?

Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

palcaualin

3 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 17:18

Multi tineri si tinere se casatoresc la virste fragede ,avind ca motiv dragostea instantanee.Dar dragostea nu este suficienta intr-o casatorie.Trebuie mai intai sa-ti faci o meserie ,sa-ti asiguri un servici ,o activitate din care sa obtii venturile necesare sustinerii familiei si viitorilor copii.Sint tinerii de astazi capabili sa inteleaga rostul familiei ?

Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 01:40

faptul ca in soietatea de astazi,tineretul se hotaraste mai greu sa injebeze o famile,se datoreaza nesigurantei materiale.Pina in 1989 erau asigurate locurile de munca,astazi este asigurat dupa absolvirea unui grad de invatamint locul la somaj.In asemenea societati unde saracia predomina ,se dezvolta prostitutia,camataria,traficul de persoane,familia are putine sanse,copii nu mai au posibilitate de invatatura,parintii au cistiguri insuficiente,am ajuns ca in tarile occidentale.

palcaualin

3 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 02:29

normal ca barbatul este cel care sustine material familia,dar trebuie si sotia sa aiba venituri,daca se imbolnaveste barbatul ?

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 08:35

Femeile pot avea o familie la varsta de la care din punct de vedere biologic , au capacitatea de procreere . Cu cat sunt mai tinrere , cu atat copii vor fi mai sanatosi si mai numerosi . Pentru barbati varsta minima , este cea a deplinei maturitati , din momentul cand au o calificare si un venit stabil si suficient . In Ungaria pentru femei varsta minima de casatorie , este 12 ani . In Romania , a fost 15 ani , sau mai mica cu dispensa in situatie de graviditate . Actuala lege in Romania , impinge varsta minima de casatorie la femeii , catre cea a senectutii .

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 18:44

Avand in vedere" ritualurile " care se practica in zilele de acuma ...... normal ar fi dupa absolvirea unei facultati, un job sa te poti intretine, mai bine zis sa ai siguranta zilei de maine ..................

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 18:51

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-01-02 08:35:21Femeile pot avea o familie la varsta de la care din punct de vedere biologic , au capacitatea de procreere . Cu cat sunt mai tinrere , cu atat copii vor fi mai sanatosi si mai numerosi . Pentru barbati varsta minima , este cea a deplinei maturitati , din momentul cand au o calificare si un venit stabil si suficient . In Ungaria pentru femei varsta minima de casatorie , este 12 ani . In Romania , a fost 15 ani , sau mai mica cu dispensa in situatie de graviditate . Actuala lege in Romania , impinge varsta minima de casatorie la femeii , catre cea a senectutii .

... as adauga ca in felul asta copii nu isi mai vad prea mult parintii ... deci ramin ''singurei'' in fata vietii ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 18:58

De la: cordeluta, la data 2009-01-02 01:40:40faptul ca in soietatea de astazi,tineretul se hotaraste mai greu sa injebeze o famile,se datoreaza nesigurantei materiale.Pina in 1989 erau asigurate locurile de munca,astazi este asigurat dupa absolvirea unui grad de invatamint locul la somaj.In asemenea societati unde saracia predomina ,se dezvolta prostitutia,camataria,traficul de persoane,familia are putine sanse,copii nu mai au posibilitate de invatatura,parintii au cistiguri insuficiente,am ajuns ca in tarile occidentale.

... nu e vorba de nesiguranta materiala ... E VORBA DE FRICA, NEINCREDERE, LIPSA DE RESPONSABILITATE, IGNORANTA SI CINISM ... din partea parintilor ... EI ISI CRED COPII MULT MAI PROSTI DECIT EI ... lucru total neadevarat si indoctrinator ... majoritatea au plecat de la lingura si foarte putini s-au oprit aici ... cu foarte mici exceptii, repet foarte mici TOTI AU REUSIT IN VIATA ... de fapt secretul reusitei e tocmai o familie creata cit mai devreme ... gindesti si folosesti oportunitatile in viata mult mai bine in doi sau cind gindesti pentru mai multi decit singur ... asta e clar ...
... se pare ca multi romani au ramas cu nostalgia spurcata a comunismului ... pina la comunism si in restul tarilor necomuniste, NIMENI nu astepta sa vada ce li se da ... isi faceau singuri ... comunismul a creat o gramada de CERSETORI cu sau fara diploma care sint incapabili sa traiasca daca nu li se spune ce sa faca ... iar familia este tot ceva pentru care isi inchipuie ca trebuie sa fie platiti ca sa o faca ... ca si copii .... ca si ...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 09:13

Intrebari "grele" in ultima vreme ........ "la ce varsta poti avea o familie" ....... si ceva de genul "la ce varsta poate avea o femeie familie" sau cam asa ceva ...

Simplu ...... intemeiezi o familie atunci cand esti pregatit sa porti pe umeri responsabilitatea unei familii.
Nu te casatoresti deoarece toate prietenele tale sunt casatorite sau deoarece este trendy sau deoarece straluceste frumos aurul din verighete.
Te casatoresti atunci cand iubesti profund perechea ta, atunci cand esti hotarat/hotarata sa mergi pana la capat , mana in mana , alaturi de partenera/partenerul tau.
Casatoria nu este nici o afacere in care, daca nu iti mai convin conditiile, reziliezi contractul ..... si nici un joc in care, atunci cand te plictisesti, iti iei jucariile si pleci la mama.
Casatoria inseamna zile de iubire si zile de incercari, zile pline de bucurie si zile triste ..... inseamna tandrete si grija fata de perechea ta ..... inseamna fericirea de a avea copii si grija pentru viitorul acestora.

Nu exista o sala in care poti sa te antrenezi pentru a deveni o buna sotie / un bun sot sau un bun parinte.

Ai nevoie de rabdare, de iubire, de intelegere si toleranta, de responsabilitate si uneori de tenacitate .... si astfel zi dupa zi ajungi pana la nunta de aur !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 10:31

3 mesaje

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 17:18
Citeaza Raspunde

Multi tineri si tinere se casatoresc la virste fragede ,avind ca motiv dragostea instantanee.Dar dragostea nu este suficienta intr-o casatorie.Trebuie mai intai sa-ti faci o meserie ,sa-ti asiguri un servici ,o activitate din care sa obtii venturile necesare sustinerii familiei si viitorilor copii.Sint tinerii de astazi capabili sa inteleaga rostul familiei ?

palcau_lavinia
1 mesaj

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 19:25
Citeaza Raspunde

Multe fete se casatoresc de la virste fragede,vin copii si incep greutatile,multe in disperare renunta la familie,astfel apar copii vitregiti de parintiii inconstienti care nu le ofera caldura unei familii.

Ce-i cu tine ??? Ai o obsesie, ai o nelamurire ???
Deschizi doua topicuri ...... ca sa afli ce ???

Fosta membra 9am.ro

46 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 10:40

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 14:33

sint doi frati ,fiecare cu nelamuririle lui,ca si la guvernare

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 18:58

De la: batmandimbovitean, la data 2009-01-04 14:33:06sint doi frati ,fiecare cu nelamuririle lui,ca si la guvernare

da ... la asta nu ma gandisem

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 03:55

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-01-02 08:35:21Femeile pot avea o familie la varsta de la care din punct de vedere biologic , au capacitatea de procreere . Cu cat sunt mai tinrere , cu atat copii vor fi mai sanatosi si mai numerosi . Pentru barbati varsta minima , este cea a deplinei maturitati , din momentul cand au o calificare si un venit stabil si suficient . In Ungaria pentru femei varsta minima de casatorie , este 12 ani . In Romania , a fost 15 ani , sau mai mica cu dispensa in situatie de graviditate . Actuala lege in Romania , impinge varsta minima de casatorie la femeii , catre cea a senectutii .

Da ! Adevarul este ca si eu simteam ca la 12 ani eram pregatit sa-mi intemeiez o familie ! Bani aveam -serviciul mi-l rezolva tatal meu iar cu cariera ma descurcam-cumparam o cariera de piatra !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 04:07

Virsta de jos sau de sus

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 10:30

De la: nastasemihail, la data 2010-04-03 04:07:52Virsta de jos sau de sus

Cred ca e vorba de varsta de mijloc !

BOBITA

638 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 11:21

De la: karpov, la data 2010-04-03 10:30:45

Eu la 30 vreu unul de 28 ,poate este si viril !

Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 12:39

De la: BIOBITA, la data 2010-04-03 11:21:44
De la: karpov, la data 2010-04-03 10:30:45

Eu la 30 vreu unul de 28 ,poate este si viril !

Dar am pretentii ! Sa fie tot fara minte !

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 17:59

Fara minte, nu-i greu de gasit. E mai greu de ,,tinut''

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 09:31

De la: palcaualin, la data 2009-01-01 17:18:14Multi tineri si tinere se casatoresc la virste fragede ,avind ca motiv dragostea instantanee.Dar dragostea nu este suficienta intr-o casatorie.Trebuie mai intai sa-ti faci o meserie ,sa-ti asiguri un servici ,o activitate din care sa obtii venturile necesare sustinerii familiei si viitorilor copii.Sint tinerii de astazi capabili sa inteleaga rostul familiei ?

Dragostea este suficienta. Nu ai dreptate dupa mine ,nu poti sa prevezi viitorul .O meserie nu iti garanteaza ca nu ajungi candva somer, ca nu dai faliment daca ai afacerea ta indiferentent cat de competent esti (si oricum nu doar competentii au dreptul sa-si intemeieze familii ) ,nici nu iti garanteaza ca nu te vei imbolnavi grav sau ca nu vei avea mari necazuri in viata. Este dificil sa astepti intai sa strangi "avere" pentru copii iar apoi sa te casatoresti si sa ii faci .Risti sa ajungi fie cel mai batran tata din lume fie , si mai rau,doar sa strangi in numele unui ideal la care nu vei mai ajunge poate niciodata. Lucrurile stau mai simplu dupa mine, daca te indragostesti si esti sigur ca este persoana langa care vrei sa-ti traiesti restul vietii nu ezita .Restul vin de la sine sau, daca nu vin, inseamna ca asta ti-a fost soarta. Tu trebuie doar sa incerci cu curaj fara sa iti faci griji inutile legate de ziua de maine pe care oricum,nu poti sa o prevezi.

PS:Nu uita ca aceste venituri "necesare intemeierii" unei familii se modifica in functie de standardul tau de viata. Pe masura ce castigi mai mult vei si considera ca iti trebuie venituri mai mari pentru a-ti asigura viitorul familiei.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 14:59

Noi cu totii avem o familie de la 0 ani.....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 15:41

De la: nastasemihail, la data 2010-04-04 14:59:55Noi cu totii avem o familie de la 0 ani.....

O familie o poti intemeia ori de cate ori esti singur si ai cu cine!

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 15:45

o familie are fiecare persoana, de la nastere pna la moarte.
se schimba doar pozitia si rolul persoanei in familie

formularea subiectului mi se pare superficiala.

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 15:48

De la: bad, la data 2010-04-04 15:45:32o familie are fiecare persoana, de la nastere pna la moarte.

Si cine te opreste sa-i aduci imbunatatiri? Ori nu te ai bine cu proprietarul?

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 15:50

De la: bad, la data 2010-04-04 15:45:32o familie are fiecare persoana, de la nastere pna la moarte.

NOI, SUBANTELEGEM CA EL A DORIT SA INTREBE LA CE VARSTA POATE SA-SI INTEMEIEZE PROPRIA FAMILIE.-- parerea mea e ca atunci cand se considera ,,capabil '' sa o intemeieze dar si capabil sa o intretina.....

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 15:51

De la: norinmunti, la data 2010-04-04 15:48:37

nu e tocmai cel mai interesant subiect pentru mine

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 16:05

De la: bad, la data 2010-04-04 15:51:07
De la: norinmunti, la data 2010-04-04 15:48:37

nu e tocmai cel mai interesant subiect pentru mine

Nu am vrut sa aduc un afront personalitatii tale, dar tu ai fost acela care a observat si te imbiam si eu, asa fara ranchiuna.

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 16:07

nu-i nici un afront, norisor
eu mi-am spus o parere, apoi am observat ca spusese si mihai cam acelasi lucru

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 16:15

vezi tu...mai deschizatorul topicului....s/ar putea ca pentru unii care nu sunt lasati sa faca pasul atunci cand afirma ca sunt indragostiti si simt ca e momentul lor...spunanduli/se ca nu e suficienta dragostea....s/ar putea ca pentru aceia momentul ala sa nu mai vina niciodata....si ar fi mai bine sa fie lasti in pace....daca nu au fost lasati candva....!!!

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 16:19

...unii niciodata...altii prea devreme...altii prea tarziu...iar altii doar...temporar!!!

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 16:20

ahh...aia cu temporaru...si doar in secret sa nu ii stie nimeni....ca daca ii stie toata lumea...nici o familie nu mai e pentru ei!

Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului LA CE VIRSTA POTI AVEA O FAMILIE >?
Mergi la: