back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Studiu salarial?

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 17:01

Stiti vreun studiu salarial in derulare?

Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 6 Octombrie 2008, ora 13:59

SINGURUL STUDIU SALARIAL APLICAT DE PATRONII ROMANI,...CU CAT MUNCESTI MAI MULT CU ATAT PRIMESTI MAI PUTIN, TRAIASCA CAPITALISMUL ROMANESC

konkurs

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 15:36

desprefirme.com, check it out. au o baza de date cu salariatii din ro si daca esti inregistrat primesti o estimare de salariu pe domeniul tau, la nivelul tau de cariera

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 17:35

;;;;;;;;;;Salariile in ;Romania; sunt, confidentiale! In trecut, erau ;grile; de salarizare, dupa , studii, vechime,, competenta;! Azi salariile, sunt,, facute, dupa persoana!

Fosta membra 9am.ro

11 mesaje

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 16:42

4 Power – putere pe piata de Resurse Umane

Studiul de resurse umane la nivel national 4 Power, lansat de Skill Team - Human Resources Company, aduce control pe piata HR prin cele patru tipuri de putere pe care le confera utilizatorilor sai:

1. Puterea de a previziona
- ce buget trebuie alocat costurilor salariale pe urmatorul an
- ce eforturi de recrutare sunt necesare mentinerii si dezvoltarii fortei de munca
- care sunt riscurile de pierdere a fortei de munca de pe anumite pozitii
- ce pachete de beneficii si compensatii pot fi oferite angajatilor in comparatie cu ceea ce ofera piata.
De ce angajatul roman sa fie de 10 ori mai putin profitabil decat media europeana?

2. Puterea de a alege
- care sunt oamenii care pot si merita sa fie integrati in echipa
- ce primesc angajatii ca rasplata pentru munca performanta
De ce sa nu ai cei mai buni oameni in echipa?

3. Puterea de a pastra
- angajatii aflati pe pozitii cheie
- angajatii cei mai eficienti si motivati
De ce sa pierzi oameni eficienti?

4. Puterea de a oferi
- pachete salariale ce securizeaza forta de munca
- programe de dezvoltare profesionala profitabile pentru angajator si motivante pentru angajat
De ce crize de personal?

Get control in HR market - www.4power.ro

Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la:
Skill Team – Human Resources Company
Strada Sandu Aldea nr. 95
Sector 1, Cod postal: 012062, Bucuresti
Tel: +4021 314.25.60/+4021 318.55.58/+4031 405.57.89
Fax: +4031 405.57.90
Email: da@skillteam.ro
www.4power.ro

Fosta membra 9am.ro

11 mesaje

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 16:43

4 Power – putere pe piata de Resurse Umane

Studiul de resurse umane la nivel national 4 Power, lansat de Skill Team - Human Resources Company, aduce control pe piata HR prin cele patru tipuri de putere pe care le confera utilizatorilor sai:

- ce eforturi de recrutare sunt necesare mentinerii si dezvoltarii fortei de munca
- ce pachete de beneficii si compensatii pot fi oferite angajatilor in comparatie cu ceea ce ofera piata.
De ce angajatul roman sa fie de 10 ori mai putin profitabil decat media europeana?

2. Puterea de a alege

3. Puterea de a pastra

4. Puterea de a oferi
- programe de dezvoltare profesionala profitabile pentru angajator si motivante pentru angajat
De ce crize de personal?

www.4power.ro

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 14:56

Portalul YourJobs a facut un studiu privind stadiul salariilor din Romania, iar rezultatele nu sunt foarte favorabile. Puteti sa vedeti rezultatele acestui sondaj pe blogul meu: www.alinablaga.com/resurse-umane/romanii-continua-sa-munceasca-p...

Alina Blaga Dream a little Dream of Me - alinablaga.com
doinita67

96 mesaje
Oras: Calarasi

Postat pe: 29 Noiembrie 2008, ora 14:20

OAMENI BUNI CEI CE AU GUVERNAT PINA ACUM NU AU FACUT ALTCEVA DECIT SA PROMOVEZE LEGI CARE SA PERMITA PATRONILOR SA DEA CU BICIUL SI MUNCA MULTA BANI PUTINI.m-am saturat de acesti oameni in concluzie se poate numi in momentul de fata sclavagism modern.Sa traiest cu sal de 600 ron este jalnic mai ales sa ai si copii la scoala.Cine face acst studiu si dupa muschii cui se da rezultatele care de cele mai multe ori arata ca nu mai putem de bine .Rusine tuturor care incearca sa coloreze nivelul de trai in bine sau f. bine

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 01:16

Nu prea e asa cu salariile...
Nici in Romania nici in alte parti...
Chestia asta cu salariile nu e asa simpla cum crede lumea ...

Acum nu e momentul !
somogyi_a

2 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 14:05

ALINA CHIAR ESTI MEBRU DIN 1970 ????

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 21:19

De la: alinablaga21, la data 2008-11-20 14:56:41Portalul YourJobs a facut un studiu privind stadiul salariilor din Romania, iar rezultatele nu sunt foarte favorabile. Puteti sa vedeti rezultatele acestui sondaj pe blogul meu: www.alinablaga.com/resurse-umane/romanii-continua-sa-munceasca-p...

Andreea, raspunsul tau este profesional si foarte util. Vom consulta cele recomandate de tine. Iti spun insa ca majoritatea managerilor cu studii gen "Stefan Gheorghiu" nu pun nici un pret pe managementul resurselor umane. In general selectia si evaluarea personalului este facuta de personaje din "Twin Peacks". Sper sa nu te insult daca pun cu "copy/paste" un mesaj al meu postat la un alt topic. Consider util sa ma repet ori de cate ori am ocazia :

Va spun ceva nostim : anul trecut la masa de Craciun, seful firmei l-a apostrofat la modul serios, pe Directorul de Vanzari ca si-a comandat o inghetata la desert. Asta de fata cu toti angajatii. A fost un moment penibil si am facut tot posibilul sa ne ajutam colegul sa treca peste rusinea momentului, fiecare cum ne-am priceput. Putea sa-i spuna intr-un mod mai discret, dar sigur asa ceva nu se face la masa de Caciun,in nici un mod. Am multe perle si va mai spun doar una: m-am dus sa-mi renegociez salariul in urma unui val de plecari fiindca fisa postului meu s-a dublat in responsabilitati, i-am spus foarte politicos acelui "aparent domn" ca am inteles foarte bine ce voi avea de facut si imi asum noile responsabilitati dar ca nu mi-a spus nimic despre re-evaluarea salariului meu care si asa era cel mai mic din firma si acum e o foarte buna ocazie sa discutam despre asta. (fiindca timp de doi ani tacusem in speranta ca am de a face cu oameni de bun simt si vor aprecia decenta mea in acest sens). Mi-a raspuns: DE CE ? NU TI-AM CERUT SA MA SPELI PE PICOARE FATA DE CE AVEAI DEJA DE FACUT. A considerat firesc sa lucrez din spirit de sacrificiu.
Acum gata cu gluma. Asa se face ca la 42 de ani am decis sa nu ma mai pun la discretia niciunui angajator. De la revolutie am lucrat in patru firme de top, timp in care atunci cand am avut probleme grave de sanatate a trebuit sa-mi salvez viata pe mila familiei. Cand te imbolnavesti esti bun de dispret si atat, de parca o faci intentionat. Ce vina au ei ca tu te-ai imbolnavit? Bilantul la ultimul loc de munca intr-o multinationala : datorii, trei masele extrase, un copil in clasele primare total neglijat. N-am asteptat continuarea ca nu-mi mai permit. Mi-am permis asta pana sa am un copil. Acum reactionez mai inscurt. Abia la aceasta varsta am invatat ca trebuie sa le spun: "BANII SUNT LA FEL DE IMPORTANTI SI PENTRU MINE, CUM SUNT SI PENTRU DVS". Daca in firme de top am intalnit fel si fel de specimene, ma intreb care e situatia intr-un "Gica s.r.l." fiindca legislatia nu le ptretinde nimic cu privire la gestionarea resurselor umane, pastrarea sanatatii si integritatii angajatilor (controale medicale, tratamente stomatologie, pachete de sigurare). Ei ne consuma fara discernamant si societatea plateste tratamente, concedii medicale, pensii medicale, etc. Daca iti dai demisia,nu plateste nici societatea, ca dupa 20 de ani de cotizatii la toate fondurile, mori cu zile daca nu ai adeverinta de salariat. Ajungi la mila familiei ca sa-ti salvezi viata. Cu riscul sa ma repet tot spun aceste lucruri fiindca "sunt Stan Patitul". Sunt mari lacune legislative si in acest domeniu.
Deasemenea am mai invatat ca: " Nimeni nu te poate dispretui fara acordul tau". Pretuiti-va asa cum trebuie inainte sa ajungeti fara dinti in gura. Nimeni nu va fi vreodata recunoscator ca ti-ai anulat programarea la dentist de nenumarate ori sau ca ti-ai neglijat copiii care uneori pe nestiute ajung sa aiba diverse probleme. Vad pe la TV cazuri infricosatoare. Tot ei vor spune ca nu ai stiut sa-ti educi copilul, nu ca il vezi doar o ora pe seara sau nici atat ca sa-ti castigi painea. Ma repet: "Pretuiti viata voastra si a celor din jur!"

All Things Grow With Love
super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 21:28

De la: 4power, la data 2008-10-29 16:43:064 Power – putere pe piata de Resurse Umane

2. Puterea de a alege

3. Puterea de a pastra

4. Puterea de a oferi
De ce crize de personal?

www.4power.ro

Legislatia poarta lacune iar profesionistii in domeniu nu se pot face utili intr-o masura necesara. Programele de gestiunea resurelor umane sunt complet ignorate sau haotic implementate. Nu exista o conceptie unitara prevazuta prin lege. Se lucreaza dupa ureche in defavoarea noastra a tututror. Acest lucru este si in defavoarea angajatorilor fara sa stie ca un angajat prost gestionat e platit degeaba, eficienta zero si astfel ajung in sapa de lemn.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Decembrie 2008, ora 13:35

1. Sistemul de salarizare prin rating
2. Sistemul de salarizare netarifar.
3. Sisteme mixte de salarizare
4. Sisteme de participare la profit

1

Sistemul de retribuire a muncii prin rating a luat naștere în Japonia ca o variantă alternativă a sistemului de angajare pe viață, care urmărește scopul individualizării salariilor în funcție de capacități, aptitudini și efortul fiecărui angajat în parte. Diversificarea salariilor permite angajaților să-și formeze nivelul salariului, să realizeze potențialul propriu la un nivel superior, să fie cointeresați în ridicarea continuă a nivelului de pregătire profesională, ceea ce asigură întreprinderii realizarea obiectivelor propuse.

Sistemul prin rating poate fi legiferat prin contractul individual de muncă, de aceea este numit sistem contractual în literatura de specialitate.

Sistemul se aplică prin estimarea lunară a părții variabile a salariului și anual㠖 a părții de bază (fixe) a salariului. Salariul stabilit prin rating va fi calculat prin aplicarea unui sistem de coeficienți.

Partea fixă a salariului va depinde de:

* Nivelul de studii (0,8-2)
* Coeficientul vechimii (2-4,5)
* Coeficientul performanței pentru muncitori va coincide cu coeficientul tarifar, pentru specialiști și funcționari poate fi prezentat ca raportul salariilor din perioada precedentă la salariul muncitorilor de categoria 6.

Produsul acestor 3 coeficienți va forma partea de bază a salariului fiind înmulțită cu prețul unui rating. Prețul se calculează ca raportul fondului de remunerare a muncii destinat distribuirii la suma ratingurilor acumulate de fiecare angajat.

Pret Ri=FS/Suma Ri; Ri=Ks*Kv*Kp; Sfix=Ri*Pret Ri

Partea variabilă a salariilor se formează prin aplicarea a 2 coeficienți:

* Îndeplinirea cantitativă a sarcinii normate poate fi egală cu gradul de îndeplinire a normei pentru muncitori, pentru funcționari – coeficientul de utilizare productivă a timpului de muncă
* Calitatea muncii prin evaluarea calității produsului sau a serviciului prestat. Pentru evaluare se aplică tehnicile și metodele în cadrul sistemului de calitate, dacă funcționează la întreprindere, reducerea lunară a rebutului și a producției neconforme sau economisirea resurselor energetice.

2

Sistemul netarifar constă în retribuirea muncii diferitor categorii de personal din întreprindere grupați pe nivele de calificare și nu după pregătirea profesională, ci după nivelul salariului din perioada de bază.

Avantajul: stimulează angajații pentru trecerea mai ușoară de la un nivel de calificare la altul, respectiv mărindu-și nivelul salariului.

Dezavantajul: poate avea influență factorul subiectiv în evaluarea angajaților.

Salariul lunar al unui angajat se stabilește prin relația:

Slun=(Ki/Suma Ki)*FS, unde

Ki – coeficientul nivelului salariului muncitorilor i;

Suma Ki – suma coeficienților tuturor angajaților din întreprindere

FS – fondul de salarii.

Ki=Salariul lunar tarifar/Salariul minim lunar
Rețeaua nivelelor de calificare în sistemul netarifar pe categorii de personal

Categorii de personal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Diapazonul coeficienților K 0,6-1,4 1-1,8 1,2-2,4 1,9-3,1 2,5-3,9 3,2-4,8 4,0-5,0 4,5-5,0 5,0-6,0
1 Muncitori x x x x x
2 Tehnicieni x x x
3 Specialiști și funcționari x x x x
4 Conducătorii de secții x x x
5 Top-managerii pe funcții x x
6 Managerul General x x x

Drept bază de calcul servește salariul de bază minim din perioada de bază a întreprinderii respective și coeficientul nivelului de calificare calculat prin relația de mai sus. Coeficienții ce arată limitele nivelului de calificare se suprapun, ceea ce dă posibilitatea recuperării nivelului salariului, care a coborât din diferite motive fără să scadă nivelul calificării. Prin acesta sistemul este flexibil.

În cadrul sistemului netarifar, care determină partea de bază a salariului se pot aplica și prime, sporuri, adaosuri sau alte retribuții cu caracter compensațional.

Se recomandă pentru aplicare echipelor manageriale.

3

În calitate de noi sisteme de remunerare a muncii putem evidenția sisteme mixte: de comision și de dealer.

Sistemul de comision presupune remunerarea muncii lucrătorilor la încheierea contractului din numele întreprinderii se efectuează în procente din suma totală a tranzacției. Această sistemă de remunerare este convenabilă pentru lucrătorii secției de vânzări și relații externe.

Sistemul de remunerare de dealer presupune procurarea de către lucrător a unei cantități de marfă pe contul său cu comercializarea ulterioară. Cu alte cuvinte, este achitarea salariului în avans în formă naturală.

4

În calitate de instrument de stimulare materială pot fi folosite sisteme de participare la profitul întreprinderii. Aceasta constă în divizarea profitului firmei între angajați, care a fost obținută în rezultatul creșterii productivității muncii, îmbunătățirea calității producției etc. Există câteva sisteme de participare la profit. În calitate de exemplu este sistemul Raker elaborat în anii 50 și constă din 3 etape:

1. Se determină volumul producției nete: din volumul de vânzări se scade dobânda, stocurile, valoarea materiei prime și a materialelor, precum și alte plăți
2. Se determină standardul Raker adică ponderea fondului de salarii în volumul total de producție netă (media anilor precedenți). Acest standard este constant
3. Se determină fondul de premii: volumul efectiv al producției nete se înmulțește cu standardul Raker și se scade salariul efectiv achitat angajaților

Metode de participare a angajaților la profit:

1. Bazate pe nivelul salariului
2. Bazate pe salariu și vechimea de muncă
3. Bazate pe investiții de capital

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 21 Decembrie 2008, ora 15:11

Prevede legea cu aceste norme se aplica corect si conform cu organigrama, fisele de post, programul de lucru si respectarea acestora? Iti spun eu. NU! NU VERIFICA NIMENI. NICI O INSPECTIE A MUNCII ! NIMENI NU PUNE PICIORUL IN FIRME ! NICI IN CELE MARI SI NICI IN CELE MICI. TOTUL ESTE LA DISCRETIA ANGAJATORULUI DUPA BUNUL SAU PLAC PANA NE FAC PRAF ! SUNTEM CARNE DE TUN ! APOI AJUNGEM LA MILA FONDURILOR DE PROTECTIE SOCIALA SI FARA DINTI IN GURA! LA ASTA NE REFERIM NU LA BIROCRATIA IMPUTITA CAREIA II TOT DAI PASTE CU SUCCES! Poate nu vrei sa stii ca multi angajatori isi platesc din buzunar angajatii si trec pe cartea de munca salariul minim, poate vrei sa stii ca unii angajati muncesc peste 300 de ore pe luna in baza unui contract normal de 8 ore pe zi (in medie 170 de ore). La ce folosesc normele tale "impaunate" daca nu se fac verificari si anchete in cadrul firmelor. Angajatorii se stiu "de capul lor" din lipsa totala a inspectiilor si de asta isi permit toate aceste abuzuri in favoarea beneficiului lor personal si in detrimentul social. Aveti ochelari de cal si va ascudenti in spatele unor cifre si grile de calcul. La asta se rezuma profesionalismul inspectorilor ITM. Ne intrebam de ce mai exista si daca exista ne intrebam cat sunt de pregatiti sa faca fata sacalilor. Pentru tine, toate bune si frumoase dupa cum vad.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 09:28

In Ro. poate nu, dar cine-si respecta capitalul profesional ori pe cel intelectual, ...Da !

DenisaC

35 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 7 Februarie 2009, ora 22:40

studiu salarial? in romania?cred ca ai glumit cu topicul asta

iulidan2

156 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 27 Martie 2009, ora 14:32

Sustin cele afirmate de spiridus, nu din auzite, din experienta de la societati mari, totul e o porcarie, la discretia totala a angajatorului, care beneficiaza de sprijinul legislatiei, facute in mod special in acest mod.

silviu_m74

118 mesaje

Postat pe: 28 Martie 2009, ora 16:25

www.solutiidecriza.com vezi filmuletul din mijlocul paginii !!!!!

www.4life-romania.ro
9am044905

125 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 10 Mai 2009, ora 18:52

De la: Marinescu_alina, la data 2008-10-03 17:01:20 Stiti vreun studiu salarial in derulare?

da, toate site-urile cu locuri de munca au asa ceva, nu ca ar interesa pe cineva. pentru orientare, cat de cat, ar fi bune, dar cel mai bun lucru ar fi sa se faca o data legea salarizarii unice, care exista pe vremea lui ceausescu, dar.....avem o tara frumoasa si bogata si inca mai e ceva de furat !

9am044905

125 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 14:41

a, si sa adaug, foarte important: LEGEA SALARIZARII UNICE SA SE REFERE NU LA BUGETARI IN EXCLUSIVITATE, CI LA TOT SISTEMUL, ASTFEL INCAT UN PATRON SA NU-SI PERMITA SA TE ANGAJEZE PE BANI CAT MAI PUTINI, CI PE UN SALARIU CONFORM PREGATIRII PE CARE O AI SI DE CARE EL ARE NEVOIE.....cine poate sa dea mai mult, bine, cine nu.....dar macar sa nu puna in pericol integritatea fiecaruia ca om, pe refrenul : sa zici mersi si de atata.....pentru ca, altfel, se vor trezi, peste inca o generatie, ca nu mai da nimeni nici 2 bani pe scoala....SI ATUNCI VA FI RAU PENTRU TOATA TARA!
eu am zis, urechi de auzit sunt mai greu de gasit....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 14:46

De la: 9am044905, la data 2009-07-06 14:41:51 a, si sa adaug, foarte important: LEGEA SALARIZARII UNICE SA SE REFERE NU LA BUGETARI IN EXCLUSIVITATE, CI LA TOT SISTEMUL, ASTFEL INCAT UN PATRON SA NU-SI PERMITA SA TE ANGAJEZE PE BANI CAT MAI PUTINI, CI PE UN SALARIU CONFORM PREGATIRII PE CARE O AI SI DE CARE EL ARE NEVOIE.....cine poate sa dea mai mult, bine, cine nu.....dar macar sa nu puna in pericol integritatea fiecaruia ca om, pe refrenul : sa zici mersi si de atata.....pentru ca, altfel, se vor trezi, peste inca o generatie, ca nu mai da nimeni nici 2 bani pe scoala....SI ATUNCI VA FI RAU PENTRU TOATA TARA!

Adica sa obligi un patron sa dea un salariu, obligatoriu? atunci este sistem integral de stat, comunist.
Cine nu-i convine, deschide afacere proprie, cum se si intimpla. La stat e un buget unitar. Patronii au afaceri f diverse. Nu ai cum sa-i obligi pe toti sa dea aceleasi salarii. E aberatie.
Adsica statul nu poate tine nici un milion de someri iar pe altii sa-i oblige sa aibe nu stiu ce venituri?
Piata e cea care face veniturile la particulari.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
silviu_m74

118 mesaje

Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 19:18

Draga Prietene,

In ultima perioada am descoperit secretul prin care putem ajuta oamenii sa aiba succes financiar, ajutand zeci de mii de oameni sa-si realizeze visele. Vrem acum sa-ti impartasim un secret care este asa de banal, incat dupa ce vei citi aceasta scrisoare vei spune: "Cum de nu m-am gandit si eu la asa ceva?"
Daca vei aprecia cele scrise de noi, vei incepe sa intelegi cum sa fi stapanul propriei tale vieti.

Ce intelegem prin " a fi stapanul propriei tale vieti " ?

Haide sa urmarim o zi obisnuita a unei persoane angajate, care poti fi chiar tu, prietene. Scade timpul in care dormi, lucrezi, te deplasezi si tot ceea ce ai de facut in fiecare zi. Cate ore ti-au mai ramas la dispozitie? Acestea sunt orele tale libere. Dar, ti-ar place sa le poti folosi si pe celelalte dupa bunul tau plac?
"A reusi" cu adevarat inseamna sa ai mai multi bani decat poti cheltui si sa ai timp la dispozitie ca sa-i cheltui. Mai pune la socoteala o afacere care-ti ridica calitatea vietii si atunci se poate spune ca intr-adevar ai reusit !
Majoritatea oamenilor pensionati la 65 de ani au timp la dispozitie, dar nu dispun de banii necesari. Acestia sunt aproape de disparitie si vor trece pe lumea cealalta in jurul varstei de 75 de ani.Ei bine, exista multimea tinerilor care au locuri de munca, au putini bani si n-au nici timp liber.
Mai exista cei care dezvolta afaceri clasice, au banii necesari, muncesc de se spetesc, la 40-45 ani au primul infarct sau comotie cerebrala, si n-au nici timpul necesar pentru ai cheltui si a se bucura de viata.
De ce nu calatoresti mai mult? Sa fie timpul tau liber de vina? Sau banii? Sau ambele? Nu ar fi mai bine sa ai timpul si banii necesari cand esti tanar, ca sa poti savura intr-adevar calatoriile in diverse tari ale lumii?
De curand, am vizitat incredibilele asezari din Delta Dunarii. Inaintea excursiei, ghidul ne-a explicat ca ar trebui sa parcurgem pe jos o distanta considerabila, ca sa ajungem la acele asezari; in acel moment, multe din persoanele in varsta care doreau sa mearga in excursie au considerat ca nu mai pot face acest efort.
Acestia au asteptat prea mult timp ca sa-si permita o astfel de calatorie …..
Atunci cand fiul nostrum a participat la competitiile importante de atletism din vara ce a trecut,ne-am permis sa-l insotim si sa-l sprijinim peste tot pe unde a concurat.Era printre putinii atleti juniori care era insotit de ambii parinti.
Multi dintre parintii pustilor castigau mai multi bani decat castigam noi, insa nu dispuneau de timp liber. Pentru noi, "sa fi stapanul propriei vieti" inseamna sa avem timp si bani la dispozitie pentru a putea fi alaturi de copiii nostri, astfel incat sa-i ajutam sa-si realizeze visele.

continuarea acestei interesante scrisori o pot furniza celor interesati la o adresa de mail...!!!

www.4life-romania.ro
florin_sabau

2 mesaje
Postat pe: 14 August 2009, ora 05:21

studiu salarial unde dragilor?intr-o tara in care exista salarii de 150 de euro si chiar de mai putin si astea reprezinta cam 80 la suta din total?intr-o tara unde bugetarii au salarii mai mari decat privatii?intr-o tara unde se fura si ouale de sub closca?intr-o tara care ne-a exilat pe noi,cei care am apucat sa invatam o meserie pe timpul nemernicilor de comunisti ca sa le aducem bani la buget?faceti un studiu salarial la justitie si la mi si veti vedea ca aia castiga zeci si sute de milioane lunar din banii vostri si nici vorba de restructurare sau micsorari de salarii la ei!cei care traiti acolo,tganditi-va ca toate lucrurile se fac la timpul lor

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 August 2009, ora 05:31

La cum evolueaza ostilitatile in domeniul salarizarii in domeniul bugetar, sint de prisos comentariile.

Probabil cind vor avea in familie "sarantoci" cu 600 ron, cei cu salarii de 20-30 ori mai mari decit media, isi vor da seama ce au facut cu toata tara.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 August 2009, ora 05:33

Si orice studiu salarial este ca o tichie de margaritar........

danielatitaru

1 mesaj
Oras: Bacau

Postat pe: 14 August 2009, ora 20:38

Grile salariale publice nu mai gasesti acum decat in sistemul bugetar dar si acolo, mai esista tot felul de anexe cu privire la salarii ratacite in alte acte normative (cu subiect diferit de cel salarial).

Orice societate comerciala isi alcatuieste propria grila si o actualizeaza dupa normativele ITM si Codul Muncii dar marea majoritate nu le fac publice din motive obiective.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 August 2009, ora 14:30

De la: nastasemihail, la data 2009-07-06 14:46:37
Adica sa obligi un patron sa dea un salariu, obligatoriu? atunci este sistem integral de stat, comunist.
Cine nu-i convine, deschide afacere proprie, cum se si intimpla. La stat e un buget unitar. Patronii au afaceri f diverse. Nu ai cum sa-i obligi pe toti sa dea aceleasi salarii. E aberatie.
Adsica statul nu poate tine nici un milion de someri iar pe altii sa-i oblige sa aibe nu stiu ce venituri?

...nu pot fi de acord Mihaita !...

...o firma ce nu-si poate plati un angajat la un nivel salarial minim acceptat din punctul de vedere al politicilor socio-economice al " statului arbitru "... n-are ce cauta intr-o piata concurentiala adevarata .

Ana_carmen_baciu

989 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 18:59

De la: 9am044905, la data 2009-07-06 14:41:51 a, si sa adaug, foarte important: LEGEA SALARIZARII UNICE SA SE REFERE NU LA BUGETARI IN EXCLUSIVITATE, CI LA TOT SISTEMUL, ASTFEL INCAT UN PATRON SA NU-SI PERMITA SA TE ANGAJEZE PE BANI CAT MAI PUTINI, CI PE UN SALARIU CONFORM PREGATIRII PE CARE O AI SI DE CARE EL ARE NEVOIE.....cine poate sa dea mai mult, bine, cine nu.....dar macar sa nu puna in pericol integritatea fiecaruia ca om, pe refrenul : sa zici mersi si de atata.....pentru ca, altfel, se vor trezi, peste inca o generatie, ca nu mai da nimeni nici 2 bani pe scoala....SI ATUNCI VA FI RAU PENTRU TOATA TARA!

"conform pregatirii pe care o are"..si cum iti dovedesti pregatirea asta asa buna? Cu multe diplome?
De "ce stii sa faci" ai auzit?
Nu poti cere salariu, unui angajator particular, doar pentru ca prezinti diplome. Chiar trebuie sa stii sa faci ceva. Adica il ceri, si poate chiar il primesti, dar nu pentru mult timp..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 02:15

De la: mytcor, la data 2009-08-15 14:30:09
De la: nastasemihail, la data 2009-07-06 14:46:37

...nu pot fi de acord Mihaita !...

...o firma ce nu-si poate plati un angajat la un nivel salarial minim acceptat din punctul de vedere al politicilor socio-economice al " statului arbitru "... n-are ce cauta intr-o piata concurentiala adevarata .
De aceea si exista salariu minim. Si merg pe minim procente mari din salariatii la particular.
La particular cererea si oferta e cea care regleaza veniturile. Daca obligi la niste venituri hotarite intr-un birou, se ajunge iar ca in comunism cu toate preturile si salariile fixate de citeva persoane. Statul ar face bine sa regleze impozitele ca sa nu sufoce domeniul particular.
Eu am observat din 1992 ca erau salariile la stat cu 30% mai mari, pe medie, decit la particulari. Acum s-a ajuns la 100% mai mari.
Si in privinta acelui minim sa nu uitam ca insasi statul plateste f prost produse si servicii de la firme. Vezi griul, laptele, faptul ca platesc f greu lucrari executate de firme catre stat. Asta eu le vad de la tv, ca nu am alta sursa de informare.
Spun drept si eu as vrea sa lucrez la stat pe astfel de salarii. Nu sa le scada lor salariile, ci sa cresca si in domeniul particular. Dar sa fie sustinuta de piata. Nu sa oblige cineva firmele sa faca ce se hotaraste nu stiu unde. Firmele inchid in cazul in care nu pot satisface cerinta. Si creste somajul. Nu sufera patronii.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 02:26

Eu am f mare incredere in piata. Am observat ca in privinta preturilor, la particulari, s-au produs niste reglaje bune. Adica de la preturi f mari, la inceputul anilor 90, s-a ajuns in citiva ani la preturi perefc accesibile la marea majoritate a produselor. Poate mai putin la servicii.
Daca s-ar avea rabdare, sint sigur ca in citiva ani s-ar produce reglaj si in domeniul asta. E vorba si de circulatia oamenilor, care influenteza negocierea salariilor. Daca impui cu forta, s-ar putea mai mult sa se strice.
La bugetari e altceva, acolo e un buget unitar, ca intr-o firma.

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Studiu salarial?
Mergi la: