Info
x
Studiu salarial?
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 August 2009, ora 01:58
De la: nastasemihail, la data 2009-08-16 02:26:17Eu am f mare incredere in piata. Am observat ca in privinta preturilor, la particulari, s-au produs niste reglaje bune. Adica de la preturi f mari, la inceputul anilor 90, s-a ajuns in citiva ani la preturi perefc accesibile la marea majoritate a produselor. Poate mai putin la servicii. Mihaita, hai sa nu incercam dezbatere complexa a tot ceea ce inseamna piata libera . nu doresc sa discutam decat pretul "mainii de lucru" pe piata muncii in Romania. Exista asa ceva sau nu ?... Cat investeste statul prin institutiile sale de invatamant intr-un individ,si, cu cat dioreste a fi platit acel individ intr-o piata concurentiala a fortei de munca si-a. "mainii de lucru" hai s-o luam cainel si sa-ncepem c-un individ necalificat care a petrecut cel putin 8-10 ani in sistemul de invatamant. Cat a cheltuit statul cu acel individ si-n cati ani poate statul sa-si recupereze suma investita in urma impozitelor pe salariu ce-i vor fi oprite de catre stat individului respectiv din salariul ce-l va primi in urma muncii prestate catre stat, sau catre o firma privata.( nu uita si celelalte procente din salariu ce vor fi platite de catre individ statului / indirecte: e.g. tva pt. alimente si bunuri etc. etc ).. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 August 2009, ora 02:08
Imi dau seama ca pretul miinii de lucru in Rominia va creste, datorita circulatiei oamenilor. Cu cit se iese din tara mai mult, cu atit nu mai e posibil a se mai da salarii atit de mici cum au fost si sint inca.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 02:27
De la: nastasemihail, la data 2009-08-17 02:08:44Imi dau seama ca pretul miinii de lucru in Rominia va creste, datorita circulatiei oamenilor. Cu cit se iese din tara mai mult, cu atit nu mai e posibil a se mai da salarii atit de mici cum au fost si sint inca. ...Mihaita, atunci te-ntreb: Pentru cine pproduce sistemul de invatamant romanesc "mana de lucru"...pt. Romania ?... Ce fel de mana de lucru pt. export produce Romania ?...in prop. de peste 90% mana de lucru deprofesionalizata si salb profesionalizata !... |
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 August 2009, ora 02:32
De la: nastasemihail, la data 2009-07-06 14:46:37De la: 9am044905, la data 2009-07-06 14:41:51 a, si sa adaug, foarte important: LEGEA SALARIZARII UNICE SA SE REFERE NU LA BUGETARI IN EXCLUSIVITATE, CI LA TOT SISTEMUL, ASTFEL INCAT UN PATRON SA NU-SI PERMITA SA TE ANGAJEZE PE BANI CAT MAI PUTINI, CI PE UN SALARIU CONFORM PREGATIRII PE CARE O AI SI DE CARE EL ARE NEVOIE.....cine poate sa dea mai mult, bine, cine nu.....dar macar sa nu puna in pericol integritatea fiecaruia ca om, pe refrenul : sa zici mersi si de atata.....pentru ca, altfel, se vor trezi, peste inca o generatie, ca nu mai da nimeni nici 2 bani pe scoala....SI ATUNCI VA FI RAU PENTRU TOATA TARA! Nu s-al obligi pe patron sa-ti dea un anumit salariu dar sa existe posibiliteatea reala de a-ti negocia salariul. Darile actuale catre stat te obliga "sa-l intelegi pe angajator". E perfect justificat si de bun simt ssa-ti duci crucea mai departe cand stii cat "il costi" tu pe angajator. Trebuie umblat la grilele de iimpozitare tinandu-se cont de necesitatile minime de trai. Statul trebuie sa creeze un mediu de lucru motivant pentru toate categoriile sociale. Nu e vorba de egalitarism ci de egalitate de sansa. Fiecare om trebuie sa aiba constiinta faptului ca munceste pentru a-si asigura cel putin un trai decent, in felul asta se creeaza cultul muncii bine facute. Apoi legislatia trebuie sa preintimpine situatiile discriminatorii chiar daca nu poti si nu trebuie sa obligi patronul sa plateasca un anumit salariu, ca stat poti sa-l obligi sa respecte legislatia cu privire la fondul de salarii, la anumite echitati in cuantum raportat la acest fond de salarii. Altfel poti intalni situatia hilara ca accepti un anumit salariu fara ca tu sa stii nivelul real de salarizare al firmei. Te trezesti din nestiinta prostul satului cand afli ca lucrezi intr-o firma in care nivelul de salarii e in general foarte ridicat, dar tu ai picat in plasa de a accepta un salariu meschin prin comparatie. Frustrarea si inechitatea nu face decat sa te demotiveze, sa nu ai randament, sa-ti cultivi pe fondul asta un mod de lucru "in dorul lelii" pana cand ajungi sa-ti cauti un alt loc de munca. Apoi, multe firme aplica salarizarea "carnii de tun". Platesc bine doar cateva persoane din firma , eventual rude sau prieteni iar restul sunt carne de tun, ii folosesc pana la epuizare, pe o schema de personal redusa si supraincarcata, tu accepti presupunand ca situatia va putea fi re-negociata, apoi dupa doi ani cand ai dat totul, ai muncit cat trei si consideri normal sa-ti renegociezi salariul sau conditiile de lucru afli ca tot eforul tau a fost in zadar fiindca la usa mai sunt o gramada de prosti care pica in aceeasi plasa. Dupa ce explici patronului ca ti-ai neglijat sanatatea, copii, familia si celelalte prioritati pentru ca ti se parea logic ca la un moment dat sa fie apreciat efortul tau de a lucra de dimineata pana in noapte, uneori fara week-end, fara concediu, ca ai acoperit sarcini care nu tineu de job-ul tau din lipsa de personal, contstati la final ca ai fost fraierit in mod voit. Practica e clara, nu mai poti, gasim imediat pe cineva care accepta. Mediul general de munca se degradeaza lasand la liber astfel de practici. Unei firme care isi permite sa plateasca cel mai mare salaariu din firma de 10.000 de Euro, altele de 3000 Euro pe luna, nu ar trebui sa ii fie permis ca celelalte salarii sa fie de 300 de Euro. Asta nu e egalitate de sansa, este exploatare curata. Cand e o firma mica, stii ca e mica si stii in ce te-ai bagat dar cand o firma are un nivel ridicat, esti indus in eroare de prestigiul ei si stii sigur ca nu te-ai angajat la Gica s.r.l. Cu toate astea, ajungi in scurt timp sa regreti ca nu te-ai angajat din capul locului la Gica.s.r.l. fiindca pretentiile ar fi fost mai mici exact pe masura salariului oferit. E multa bataie de joc in domeniul muncii si prea multe situatii la dicretia arbitrariului iar tu ca angajat nu ai sanse saa-ti renegociezi corect salariul din cauza costurilor foarte ridicate. Eu am plecat de la ultimul loc de munca fiindca au refuzat sa-mi treaca pe cartea de munca salariul real. Am considerat ca dupa doi ani pot avea pretentia de a cere macar sa mi se inregistreze pe cartea de munca salariul real. Toti fug de impozitele inrobitoare iar angajatul e cel care e nevoit sa suporte consecintele arbitrariului. Am decis sa nu mai lucrez in aceste conditii inechitabile. Statul a primit de peste douazeci de ani pe spinarea mea sume considerabile iar eu din ziua in care raman fara servici sunt un om mort fiindca nu mai am dreptul nici la ingrijire medicala. La spital ti se spune ca beneficiezi doar de urgente iar urgenta inseamna capete zdrobite, oase rupte, aciidente grave. Sa mori cu zile de la o banala infectie urinara, sau raceala la plamani netratata, dupa ce ai contribuit o viata cu sume importante la bugetul de sanatate si asigurari sociale ? Asta suna a fascism, imi pare rau ca ma repet. Sistemul inechitabil de asigurari sociale si sanatate a umplut tara de ASISTATI fiindca am fost folositi drept carne de tun la discretia angajatorului iar daca nu mai poti, a doua ai viata in pericol daca te inbolnavesti fiindca nu mai ai dreptul la ingrijire medicala. Cui ii pasa? In mod sigur nu acelora care se ocupa de legislatia in domeniu. Ei au alte preocupari, nu stiu care dar altele cu totul pe de laturi. Altfel nu se explica de ce situatia treneaza cu succes de o viata de om. Generatii irosite si cativa inavutiti pe spinarea noastra a tuturor fiindca noi toti platim pe cei care ajung buni de aruncat, adica asistati.
All Things Grow With Love
|
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 03:00
De la: super_green_frog, la data 2009-08-17 02:32:44 Cele 7minuni ale Romaniei de dupa 1. Toata lumea n-are de lucru ,dar, se afla-n treaba. 2. Desi toata lumea se afla-n treaba, nimeni nu se pricepe la nimic. 3. Desi nimeni nu se pricepe la nimic, toti vor salarii,sporuri si prime. 4. Desi toti primesc salarii, sporuri si prime, nu le ajung banii sa-si cumpere tot ce vor. 5. Desi nu le ajung banii sa cumpere tot ce vor, ei tac. 6. Pentru ca ei tac, "baietii destepti" fura. 7.Desi "baietii destepti" fura, niciodata nu-s vinovati. epilog. "Neam" obisnuit !... |
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 15:11
Cine ti-a comandat studiul asta salarial?
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 15:13
Exact ce spuneam si eu. Cind e polarizare in venituri, nimanui nu-i ajunge venitul. La unii real, la altii inchipuit. Ghici la cine inchipuit...
|
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 17:16
De la: nastasemihail, la data 2009-08-17 15:11:44Cine ti-a comandat studiul asta salarial? ..... mademoiselle pissscopessco !. ...logica damboviteana made by pogea . "scutirea profitului reinvestit in economia reala;" |
|
|
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 August 2009, ora 23:00
Scuze pentru greselile de ortografie facute din graba. Acum le-am remarcat. Sorry.
Desi toate "minunile" tale suna urat, strambam din nas si trecem cu vederea dar Imi permit sa modific blasfemia de la pct. 7 : Desi "baietii cah" fura, niciodata nu sunt vinovati. Unii nu ne-am obisnuit iar copiii nostri vor fi si mai putin obisnuiti tocmai de aceea "baietii cah" se vor vaporiza din peisaj, incet, incet.
All Things Grow With Love
|
|
mirela_regneala 9 mesaje Membru din: 3/10/2009 |
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 16:13
Pai, vorbim de studiu? de ce oare cand in tara noastra se merge dupa sistemul munceste pentru mine(patron) ca de eu sa traiesc bine si sa primesc laurii iar voi luati de ici putin ca doar e criza si nu pot sa maresc salariile dar va pot da atributii si a altor compartimente ca aveti pregatirea necesara. Cand intrebi pentru suplimentarea atributiilor cat mai primiesc? Raspunsul sec nu pot sa-ti dau decat 10% la salar si vedem luna urmatoare. Pentru cel care indeplinea aceste atributii pentru 4 ore/zi platea un salariu de 8 ore/zi de-al tau si tie iti da doar 10% la salariu. Pai oameni buni in primul rand exista discriminare intre salariatii calitativi si cei cantitativi si fara atributii. Cei mai slabi primesc salarii de doua ori mai mari decat al tau si tu numcesti pentru trei posturi si ai un salariu de 1.000 lei.
Vorbim de studii si cum este previzionat bugetul societatii dar nu ne intrebam ce ar trebui sa facem sa stopam discriminarea intre noi. Da mai exista si astazi tradatori care se duc si tot ce aud sau ce raport de activitate incerci sa-l expui ii este furat si cu o nonsalanta il prezinta chiar de fata cu tine Tradatorul care nici macar nu stie sa aplice planul prevazut in raport.Vorbim de studii privind salariul in functie de pregatirea pe care o ai si constati cu supoare ca nu ai salariul din studiu ce faci? Calitatea lasa de dorit pentru uni iar pentru alti este apreciata pe la spate caci meritele si le asuma doar cel ce este patron fara sa multumeasca oamenilor care au contribuit la bunul mers al societatii. Sarbatori fericite tuturor!
|
|
Fosta membra 9am.ro 4 mesaje Membru din: 25/08/2009 |
Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 23:23
De la: nastasemihail, la data 2009-07-06 14:46:37De la: 9am044905, la data 2009-07-06 14:41:51 a, si sa adaug, foarte important: LEGEA SALARIZARII UNICE SA SE REFERE NU LA BUGETARI IN EXCLUSIVITATE, CI LA TOT SISTEMUL, ASTFEL INCAT UN PATRON SA NU-SI PERMITA SA TE ANGAJEZE PE BANI CAT MAI PUTINI, CI PE UN SALARIU CONFORM PREGATIRII PE CARE O AI SI DE CARE EL ARE NEVOIE.....cine poate sa dea mai mult, bine, cine nu.....dar macar sa nu puna in pericol integritatea fiecaruia ca om, pe refrenul : sa zici mersi si de atata.....pentru ca, altfel, se vor trezi, peste inca o generatie, ca nu mai da nimeni nici 2 bani pe scoala....SI ATUNCI VA FI RAU PENTRU TOATA TARA! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4 mesaje Membru din: 25/08/2009 |
Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 23:58
Dar cum se explica faptul ca angajatorii romani dar,culmea si multinationalele ofera pe cartea de munca salarii minime sau chiar incadrari cu jumatate de norma iar in realitate salariile sunt oarecum decente sau chiar bune ? De unde acei bani negri si de ce se tace? Nu sunt bani la Buget, la Sanatate si Asigurari ??? Nu aveti posibilitatea accesarii unui credit pentru casa sau orice altceva ??? LOGIC ca NU !!! Dar, intrebarea este cum de-si permit acesti patroni ce se vor liberi sa stabileasca salariile, sa "oblige" tinerii sa fie partasi la evaziune si sa-i umileasca fara drept de replica ??? Vorbim de legea salarizarii si de studii dar acest abuz de ce este acceptat tacit, permis si chiar promovat de insasi initiatorii de legi in propriile firme ?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am141713 5 mesaje Membru din: 24/09/2009 |
Postat pe: 21 Ianuarie 2010, ora 20:14
Domnule Florin Sirbu!
Unde ai vazut dumneata salariile bugetarilor?in Pampas?Te-ai interesat vre-o data cit primeste un bugetar?Nu?I-ti spun eu!Am studii superioare si salariul net dupa 30 de ani de munca este 1020 lei.Ti se pare maret dupa atita amar de vreme lucrat?Ce tot bati cimpii atita? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Lara33 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Campina |
Postat pe: 22 Ianuarie 2010, ora 13:10
Tot vorbiti de bugetari...
Un profesor debutant are salariu de 900 lei, un functionar public cu studii superioare are salar de 650lei...hai 705 lei cu legea unica a salarizarii. Profesorul are dreptul sa lucreze si altceva, inclusiv sa dea meditatii sau sa lucreze si la alte scoli, pe cand functionarul public are doar obligatiii (cum ar fi aceea de a nu lucra in alta parte). Cum traieste un asistent social sau psiholog cu un salariu ca asta fiind functionar public??? Va spun eu... i se spune " Lasa, draga, ca te intretine barbatu-tau!!! ". Astea sunt salariile in asistenta sociala - care culmea desi face parte din sistemul bugetar, majoritatea sunt functionari publici. Un asistent social nu-si poate presta meseria si in alta parte decat la locul de munca, daca vrea un ban in plus fie trebuie sa devina profesor, fie sa scrie carti... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2010, ora 09:14
De la: laurasaplacan, la data 2010-01-22 13:10:08Tot vorbiti de bugetari...Eu cind m-am angajat ca inginer stagiar am avut un salariu de 1800 lei. Sal mediu era 2500. Mi-a crescut la mediu pe tara in vreo 7 ani. Nu am trecut peste medie niciodata, ca a venit bulibaseala din 1990, si s-a terminat cu acea salarizare. Si nu mai facea nimeni galagie. Eu si sotia am intrat si la rate. Am luat toata mobila din casa odata. cu un acont de la parinti, intr-adevar. Dar mai ramineam 2 persoane cu 900 lei. Asa am dus-o un an si jumatate. Mai mincam pe la parinti, ca de-abia ne ajungea la cheltuielile fixe. Acum se poate face greva, atunci nici prin gind nu trecea nimanui. Si oricum era un echilibru social. In ceeasi institutie sau intreprindere diferentele intre sal minim si maxim era de maxim 3-3,5. Muncitor necalificat 2200, director 6000. Deci chiar sub 3. La aceeasi vechime. Iar stagiarii "spargeau' in jos aceste diferente. Aveau cele mai mici salarii in locul respectiv. Dar doar un an. Crestea. Dupa 3 ani, aveam bani sa ne luam si masina pe rate, si chiar sa ne cumparam casa, in rate. Acum s-a revenit la situatia aceea. Daca veti rabdare, va fi bine. Daca nu,....nu. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
violeta1964 40 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 23 Ianuarie 2010, ora 15:19
Chiar crezi ce spui? Am fost atat in Ungaria, cat si in Germania si am vazut cum se lucreaza acolo. Este o diferenta foarte mare si anume: germanii lucreaza mult mai incet si mai prost ca noi, insa pretentii au pemtru ca statul ii apara pe cei direct productivi (aici nu ma refer la o gramada de tehnicieni si ingineri care se plimba agale parca sunt la corso , dar in cap au cam putina materie cenusie), iar in Ungaria se castiga ma refer aici la automotive cam 450-500 de euro si tot asa lucreaza mai incet, calm nu trag ca noi in Romania. Tocmai pentru asta vroiam sa stii ca in Romania se lucreaza, cel pution unde sunt eu se lucreaza mult si bine (nu am avut nici un retur din Germania) si suntem platiti prost, pentru ca statul nu intervine, nu protejeaza salariatii. Asa ca te rog sa cobori de pe pidestal si vezi si tu realitatea Raporteaza abuz de limbaj |
|
violeta1964 40 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 23 Ianuarie 2010, ora 15:20
De la: laurasaplacan, la data 2010-01-22 13:10:08Tot vorbiti de bugetari... Raporteaza abuz de limbaj |
|
firanmarian 7 mesaje Membru din: 23/01/2009 |
Postat pe: 23 Ianuarie 2010, ora 16:29
eu nu inteleg statul si bugetarii......
Dak ar fi cateva mintzi luminoase in parlament nu ar mai fi atatia bugetari si ar lucra cu firmele private si sigur ar iesi mai ieftin si economic 50%-70% din bugetari isi iau salariile pe ochi frumosi sau pe stat Raporteaza abuz de limbaj |
|
anca_relu_upcmail_ro 477 mesaje Membru din: 18/12/2009 |
Postat pe: 3 Iulie 2010, ora 13:42
Realitatea cruda???
Nu marimea salariului conteaza ci puterea de cumparare Dupa ce achiti toate facturile la stat tragi linia si vezi ce se mai poate face cu ce ramane???
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 3 Iulie 2010, ora 15:51
De la: 9am178850, la data 2010-07-03 13:42:06Realitatea cruda??? De multe ori ....nu poti achita tot....... cate impozite mai apar....... fara sa sti de ele..... si apoi ....le platesti cu penalitati ....
Raporteaza abuz de limbaj
GINA
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2010, ora 12:32
De la: 9am076753, la data 2010-07-03 15:51:53De la: 9am178850, la data 2010-07-03 13:42:06Realitatea cruda??? Cheltuieli ..pentru neprevazute... ...intra in calcul inainte de linie
|
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 11:50
De la: mirela_regneala, la data 2009-12-29 16:13:50Pai, vorbim de studiu? de ce oare cand in tara noastra se merge dupa sistemul munceste pentru mine(patron) ca de eu sa traiesc bine si sa primesc laurii iar voi luati de ici putin ca doar e criza si nu pot sa maresc salariile dar va pot da atributii si a altor compartimente ca aveti pregatirea necesara. Cand intrebi pentru suplimentarea atributiilor cat mai primiesc? Raspunsul sec nu pot sa-ti dau decat 10% la salar si vedem luna urmatoare. Pentru cel care indeplinea aceste atributii pentru 4 ore/zi platea un salariu de 8 ore/zi de-al tau si tie iti da doar 10% la salariu. Pai oameni buni in primul rand exista discriminare intre salariatii calitativi si cei cantitativi si fara atributii. Cei mai slabi primesc salarii de doua ori mai mari decat al tau si tu numcesti pentru trei posturi si ai un salariu de 1.000 lei. Ai mare dreptate. Si inainte turnatorii erau mai bine platiti si astazi istoria se repeta. Muncesti si te intrebi singur...DE CE?? Nici la pensie nu stii daca sa te mai astepti??? De pregatire nici vorba.... patronul a avut bani si a deschis o afacere... Nu este un bun psiholog... si mai mult are mai mare incredere in ligusitori.. si turnatori.. Restul...
|
|
Bebeitza 56 mesaje Membru din: 16/11/2009 |
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 11:56
Și nu facem altceva decât sã ne plângem.
|
Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 14:44
De la: Bebeitza, la data 2010-07-10 11:56:19Și nu facem altceva decât sã ne plângem. Ce propui??? La ce au ajutat EROII din 1989??? Am deschis toate usile si hotilor straini si hotilor romani...
|
|
|

mademoiselle pissscopessco !.