back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Uninominalul sprijina un parlament plin de "vedete"???

Corinash

34 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 August 2008, ora 11:45

Am si eu o problema legata de tendinta asta disperata a partidelor de a atrage atatea vedete, staruri pe listele lor pentru uninominale. ... Oana Zavoranu, Furdui Iancu, Caramitru, etc...si alte nume vehiculate in presa ca vor candida sub diverse sigle ale pertidelor. Intrebarea se pune: intra in calcul competenta pentru a fi in Parlament, pentru a lua decizii si a legifera?... Ii pasa cuiva de aceasta competenta?

E nevoie de "vedete" in Parlament, insa de alt tip, eficiente, competente, care sa posede cunostinte despre ce se intampla si sa aiba minimum de studii politice. Nu e normal ca ele sa se bucure de acest statut dupa

Nu stiu..imi pun intrebarea daca in faza incipienta, uninominalul nu va face mici ravagii prin legislativul nostru sau imi fac eu griji de pomana...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 August 2008, ora 01:51

/ ......

alexandru_agavriloaei

6 mesaje
Postat pe: 2 August 2008, ora 12:01

nu iti faci griji de pomana pt ca asa va fi

tnicuro

1086 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 2 August 2008, ora 13:07

ce sa zic decat ca e aiurea cu asta si mai ales cine voteaza personaje si nu un program concret.Dar asta e Romania astia nu vor decat sa faca bani si nu sa mearga totul bine in tara.Asa ca chiar nu am pe cine sa votez dupa cum se comporta astia.

Iuliaa

4 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 2 August 2008, ora 13:51

De la: Corinash, la data 2008-08-01 11:45:41 Intrebarea se pune: intra in calcul competenta pentru a fi in Parlament, pentru a lua decizii si a legifera?... Ii pasa cuiva de aceasta competenta?

Nu. pentru ca vedetele sunt puse la inaintare ca sa le voteze lumea, pt. ca in politicieni nimeni nu mai crede. dupa aia, vedetele vor deveni marionetele celor pentru care au intrat in parlament, ce-i asa greu de vazut?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 August 2008, ora 16:14

Imi vine sa RADE .
Deci CARE ESTE solutia? Se pare ca uninominalul este cea mai proasta solutie a democratiei cand vb. de parlament.

andreea_vass

2 mesaje
Postat pe: 3 August 2008, ora 00:28

Uninominalul spijina oferta pe care o propun tot partidele: vedete, amante, hoti, impostiri, imbecili, si pe ici colo cate o persoana competenta. Mult prea rare cele din urma ca sa facem primavara. Haideti sa le ajutam macar sa infloreasca!

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 August 2008, ora 01:23

lui dorinel ilie ii vine sa RADE ! si mie ...cand va citesc pe voi .suntetzi analishti politici de marca ...unul si unul ...(cateodata si ...una ).

si electronica !
mamalucy43

24 mesaje
Postat pe: 3 August 2008, ora 01:27

ma intreb ce legi o propune Oana,Loredana,Furdui,toti cantaretii astia doamne ce-o mai fi cu n oi ,.cu ce am gresit nici nu o sa ai pe cine sa votezi.

diaconuedy

10 mesaje
Postat pe: 7 August 2008, ora 13:12

Eu cred ca e un pas inainte. Macar asa stii cat de cat ce alegi. Exista si probabilitatea sa intre si independenti. Sa fim seriosi aia cu 2 facultazi cum spuneti voi facute pe timpul lu ... de economia de piata(cea adevarata) ce inteleg. NIMIC va zic eu. Sunt in afara de 7 ani si probabil incep sa inteleg ceva acum.Ma refer la care ar fi mecanismele corecte sa o faci sa mearga bine.Cum sa demontezi o explicatie inacalcita a cuiva . Se apuca deputatul XXXX care are 7 firme sa explice de ce tre sa faci legae xx. Tu de unde sa realizezi daca

1.Nu ai avut firma
2. Nu ai fost pus in situazia sa dai faliment datorita concurentei neloiale
3.Nu ai fost la licitazii sa vezi cum decurg.

si mai ales ce sa spui contra. Ce sa propui.

Ex sunt State unde licitatii sunt facute pe net. Se poat inscrie cate firme sunt autorizate si in arcul de 48 de ore catiga cea mai buna oferta.
Ofertele le vede toata lume.
avantaje.
a) patronul xxx din orasul yyyy poate sa vada in orice moment cum se deruleaza licitazia si sa supraliciteze
b)concurenza este la vedere
c) timp dedicat noua.

poate nu stiti dar daca comuna zzz tre sa faca o licitatie tre sa se reuneasca la deschiderea plicurilotmai multe persoane( primarul, etc, etc.) Ca sa pui sa se intalnesaca tozi astai tre sa isi amane intlaniri etc.etc. deci doar pentru deschiderea plicurilor tu platesti 10 persoane ( cu salarii serioase) sa stea 2-3 ore. Cat economisesti cu chestia asta.In jur de o saptamana pe luna din munca DOMNULUI PRIMAR. Poate sa faca altceva. Sa verifice lucrarile de canalizare. etc etc.

d) preturile se reduc ff mult.

Sunt de acord cu uninominalul. Sunt convins ca in 4 ani nu se schimba mare lucru. Este un pas inainte.

Si SUA merge bazanduse pe VEDETE. si se pare ca nu gresesc.
La noi cine termina o facultate crede ca stie tot.E plina tara de infumurati care nu accepta sfaturi. Ati vazut ca personaje ca ...care au acceptat profesionisti in echipa merg inainte.
TREBUIE VEDETE CU PROFESIONISTI IN SPATE.
O vedeta adevarata vrea sa fie laudata. Sa iasa in fata.Lucrul asta sper ca ii va impinge sa faca ceva. Pana acum baietii destepti au furat tot ce s-a putut

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 18 August 2008, ora 11:22

Bai fratilor! Daca NOI vrem ca niste cantareti sa faca politica, bucatarii sa picteze iar politicienii sa joace fotbal, ne va fi "foarte bine".
Ce ar fi daca FIECARE din noi s-ar pregati sa analizeze (asa cum stie) cine sunt candidatii la el in colegiu, sa stabileasca pe cine sa voteze si de ce.

Vrem sa facem mai mult decat atat? Haideti sa ii sprijinm pe cei care promoveaza votul uninominal (desi nu e cea mai buna metoda, e singura dupa care vom vota) ca mod de selectare a competentelor, sau chiar sa avem intiative.

Este un prim pas cand "prostimea" va (putea) vota in cunostinta de cauza, fara sa mai voteze personaje dubioase ascunse dupa o sigla de partid.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 4 Octombrie 2008, ora 07:54

Uninominalul nu va aduce nici o imbunatatire a peisajului politic . Dimpotriva ! In Parlament vor ascede fel de fel de neaveniti ! Poporul roman , nu mai are simtul valorilor ! Mai grav , toti acesti manelisti , lalaitori , fotbalisti , vidanjori , angrosisti , tubagii si toate aceste dizeuze si prostituate , nu se vor supune controlului unui partid !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Octombrie 2008, ora 12:12

La mizeria din ;;Romania, acum , nimic, nu-i bun!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 20:23

Ai dreptate!Cei care au bani vor fi alesi de cei prosti fiindca vor fi cumparati.Eu am sa votez cu cine este mai necunoscut si cu cel mai inteligent,nu cu cei plini de bani-pnl,psd,pd-l-niciodata.
Dodo

tudorasdanut

4 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 6 Octombrie 2008, ora 14:29

Bune intrebari...asteptam poate o sa avem o constitutie cantata!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 01:10

De la: tudorasdanut, la data 2008-10-06 14:29:32Bune intrebari...asteptam poate o sa avem o constitutie cantata!
;;;;;;;;;; IN ;;MARAMURES, DE ;;ANGELA BUCIU;;!!!!!!!! Ca n-au castigat destul;; cutreierand ;lumea;!!;;Acum ;;vrea si ea ;;osul cel mare;;!;;;;;;; Canta, prostia, in ea;;!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

394 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 18:02

da

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 10:59

Cu uninominalul in Parlament vor intra un numar mare de excroci , tepari , saltimbaci , tubagii , actori , dizeuze , prostituate . Poporul roamn nu are intelepciunea sa aleaga si sa aprecieze valori adevarate !

iulidan2

156 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 3 Noiembrie 2008, ora 15:47

valoarea adevarata, e data in Romania, de averea acumulata.
ma abonez la parerea exprimata mai sus, candidatii se vor transforma in marionete ale grupurilor de interese, nimeni nu i-a propus pentru deosebitele lor calitati de a elabora legi, legile le va face cine trebuie, ei vor ridica mana, atunci cand li se ordona.

conpr_arges

3 mesaje
Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 17:20

Ehei.........draga Corina se vede ca erai micuta cind revolutia din "89 a luat prin surprindere Romania,tara noastra draga,si atunci tot vedetele au aparut pe micul ecran sa ne spuna ca totul a luat sfirsit ,si dupa atita amar de timp ei incearca sa ne mai pacaleasca inca odata .Poate asta meritam!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 07:22

De la: AZAZEL, la data 2008-08-03 01:23:55lui dorinel ilie ii vine sa RADE ! si mie ...cand va citesc pe voi .suntetzi analishti politici de marca ...unul si unul ...(cateodata si ...una ).

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 07:27

AI DREPTATE,TOTI DE AICI ESTE MATURI,GANDESTE BINE,STIE SA CITESTE,SA SCRIESTE DELOC NU BARFESTE,TOTI ARE SCOLI INALTE DE DOI-TREI METRI,VORBESTE ASA CUM CITESTE,ADICA DE LA FFFBINE IN SUS,TOTI STIU SA COBOARE JOS CAND VOR SA URCE SUS SI MAI PRESUS DE ORICE ARE SI SUCCESURI.

budamafiotu

2 mesaje
Oras: Caracal

Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 02:58

vedete? Daca astia se pot numi vedete sa fiu orice. Toti homosexualii si lesbienele sunt vedete. De unde si pana unde?

budamafiotu

2 mesaje
Oras: Caracal

Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 03:00

| Varianta pentru tiparire a topicului Uninominalul sprijina un parlament plin de "vedete"???
Mergi la: