back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

De ce nu reactioneaza nimeni in legatura cu delta dunarii?

Cosmin_Cosmin

27 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 19 Mai 2011, ora 15:28

De cateva zile a aparut in mass media stirea legata de caii salbatici care sunt macelariti la propriu de catre localnicii din Delta, impreuna cu autoritatile locale?

Daca nu stiati, Delta este printre putinele locuri din Europa unde mai exista cai salbatici autentici. Si totusi vad ca stirea nu intereseaza pe nimeni, nimeni nu se exprima ca acolo se intalmpla lucruri grotesti.

Chiar nu intereseaza pe nimeni ca din 300,000 de cai se doreste sa se reduca pana la cateva sute?

Raporteaza abuz de limbaj
rothmans_yuppy

7870 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 19 Mai 2011, ora 15:44

De la: Cosmin_Cosmin, la data 2011-05-19 15:28:08De cateva zile a aparut in mass media stirea legata de caii salbatici care sunt macelariti la propriu de catre localnicii din Delta, impreuna cu autoritatile locale?

Daca nu stiati, Delta este printre putinele locuri din Europa unde mai exista cai salbatici autentici. Si totusi vad ca stirea nu intereseaza pe nimeni, nimeni nu se exprima ca acolo se intalmpla lucruri grotesti.

Chiar nu intereseaza pe nimeni ca din 300,000 de cai se doreste sa se reduca pana la cateva sute?

de fapt e singurul loc din europa, problema e anemia infectioasa, care din pacate se raspandeste relativ repede asa ca singura modalitate ar fi prinderea si testarea A.I.E. a tuturor cailor salbatici si excluderea celor pozitivi.
sigur nu o sa se faca deoarece costurile sunt destul de mari si rezultatele nu sunt 100% dupa doar una-doua testari

fragoli

3 mesaje
Postat pe: 22 Mai 2011, ora 09:19

Oricum pe vine ar trebui sa intereeze se ocupa de impartit dulciuri si pantofi cu toc la sinistrati

fragoli

3 mesaje
Postat pe: 22 Mai 2011, ora 09:20

Scuze in loc de cine am pus vine

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 22 Mai 2011, ora 09:45

Se intereseaza lumea, deja transportul celor selectati pentru abator a fost deturnat.

Daca nu te deranjeaza as veni cu niste precizari...numarul pe care-l stii tu e usor exagerat, de fapt sunt cam 2000. Sunt proveniti din caii domestici abandonati de stapanii lor ajunsi la sapa de lemn.
Locuitorii Deltei lasa si porcii in libertate sa manance in natura si ei doar le duc periodic un cos de raci sau -daca au- laturi, mai mult ca sa pastreze legatura in vederea Craciunului

Oricum, la cum saraceste populatia, in afara de caini, pisici si - iata - cai salbaticiti, probabil ca vom apuca sa auzin si de vaci salbatice cat de curand

Am gusturi simple. Mã mulþumesc cu ce-i mai bun. Oscar Wilde
ryosumy

18 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Mai 2011, ora 09:53

Întrebãri retorice: De ce nu reacþioneazã nimeni în legãturã cu nimic? De ce poporul român este o turmã de oi care se lasã conduse aºa de uºor spre abator?

Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 22 Mai 2011, ora 10:24

E de plans ce se intampla cu cai salbatici din Delta ..problema e ca e singurul loc de prin Europa cu cai salbatici si din cate stiu eu mai sunt vreo 4 locuri unde traiesc pe planeta asta cai salbatici in libertate dar Rothmans are dreptate trebuie separati cai bolnavi de cei sanatosi si facut un plan pentru rezervatia aia Dar in primul rand trebuie trasi la raspundere dobitocii aia care au luat decizia de ai baga in abatoare impreuna cu autoritatile locale care au decis ca aceai caluti le distrug padurea..o scuza puerile..Oricum inca odata am ajuns pe primele pagini ale ziarelor din europa ca fiind o tara cu cruzime iesita din comun.Cu caini vagabonzi mai inteleg eutanasierea dar sa distrugi o rezervatie intreaga si o populatie de cai ca la un idiot i se pare ca acestia rod scoarta de copaci e nasol.Ca unii aratau mai rau si loviti ..asa se comporta caii ce traiesc liberi laolalta se lupta intre ei in special armasarii si clar se ranesc ca nu-s nici ei sfinti..dar cu un plan bine pus la punct rezervatia aia poate sa aduca un venit foarte bun din turism si calutii aia pot traii foarte bine..Oricum suntem o tara care avem niste linii de sange la diferite rase de cai fantastice si habar nu avem sa profitam de asta ...comunistii trebuie felicitati pt ce au facut cu pepiniera romaneasca de cai si cum au dezvoltat-o in schimb cei dupa 90 trebuie impuscati cau au distrus cea mai mare crescatorie de lipitan din europa si au distrus tot ce insemna cal de rasa in romania.

“You either die as a hero, or live long enough to see yourself become the villain ”
Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 22 Mai 2011, ora 10:30

De la: Nigma, la data 2011-05-22 10:24:25E de plans ce se intampla cu cai salbatici din Delta ..problema e ca e singurul loc de prin Europa cu cai salbatici si din cate stiu eu mai sunt vreo 4 locuri unde traiesc pe planeta asta cai salbatici in libertate dar Rothmans are dreptate trebuie separati cai bolnavi de cei sanatosi si facut un plan pentru rezervatia aia Dar in primul rand trebuie trasi la raspundere dobitocii aia care au luat decizia de ai baga in abatoare impreuna cu autoritatile locale care au decis ca aceai caluti le distrug padurea..o scuza puerile..Oricum inca odata am ajuns pe primele pagini ale ziarelor din europa ca fiind o tara cu cruzime iesita din comun.Cu caini vagabonzi mai inteleg eutanasierea dar sa distrugi o rezervatie intreaga si o populatie de cai ca la un idiot i se pare ca acestia rod scoarta de copaci e nasol.Ca unii aratau mai rau si loviti ..asa se comporta caii ce traiesc liberi laolalta se lupta intre ei in special armasarii si clar se ranesc ca nu-s nici ei sfinti..dar cu un plan bine pus la punct rezervatia aia poate sa aduca un venit foarte bun din turism si calutii aia pot traii foarte bine..Oricum suntem o tara care avem niste linii de sange la diferite rase de cai fantastice si habar nu avem sa profitam de asta ...comunistii trebuie felicitati pt ce au facut cu pepiniera romaneasca de cai si cum au dezvoltat-o in schimb cei dupa 90 trebuie impuscati cau au distrus cea mai mare crescatorie de lipitan din europa si au distrus tot ce insemna cal de rasa in romania.

Megieee

279 mesaje
Postat pe: 22 Mai 2011, ora 10:32

reactioneaza, uite deja calutii au fost salvati, nu esti la curent cu noutatile............

emil_codreanu

1 mesaj
Postat pe: 22 Mai 2011, ora 10:35

Eu unul anul acesta am vrut sa-mi fac concediu in delta pentru a vedea acesti cai. In alte tari se investesc milioane de Euro pentru a a salva o specie pe cale de disparitie...da r la noi tare lui Papura Voda, nu se intampla NIMIC. Totul se rezuma la bani. Cine stie ce vila sau complex hotelier va aparea in padurea Letea si acesti cai ar fi deranjat!!! Pacat de ei, sunt totusi niste suflete!!!

Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 22 Mai 2011, ora 10:53

De la: Patrycia, la data 2011-05-22 10:32:28 reactioneaza, uite deja calutii au fost salvati, nu esti la curent cu noutatile............

Inca nu sunt salvati ...e doar o picatura din ce-au facut..ai rabdare sa vezi si rezultatul..

“You either die as a hero, or live long enough to see yourself become the villain ”
adnas

152 mesaje

Postat pe: 22 Mai 2011, ora 12:02

Poate sunt egoista dar stirea pe mine m-a oribilat,chiar din cauza imaginilor date pe post pe care nu am putut sa le privesc si m-au facut sa mut canalul,dar asta nu inseamna ca nu sunt revoltata,dar spre rusinea mea am devenit atit de pesimista incit am inteles ca nu pot face nimic si societatea s-a inchis in fuga spre problemele cotidiene care aproape ca nu-ti mai dau timp sa vezi si sa te bucuri de ce e in jurul tau.Daca as avea cu cine si as avea si timpul necesar poate as protesta,dar cu cine si ce efect ar avea.Exemplu de reactie civica :Ma plimbam cu catelul pe strada si nu o data am fost apostrofata de cite cineva "un copil nu ai creste " am si copil si nepot dar am si mult suflet dar la ce-mi serveste daca nu pot sa fac nimic concret(sunt satula de vorbele goale )Ai tu vre-o idee mai buna eu te ascult.

horia_coman2002

33 mesaje

Postat pe: 22 Mai 2011, ora 15:54

Dar voi de ce nu mergeti pe retelele de socializare mari si nu dati vestile astea pe net si doar comentati aici cu copy paste ?????? pt.ca sunteti cateodata la fel ca cei pe care ii vedeti la tv si nu va implicati oricum daca intr-adevar vreti sa faceti ceva hai pe Facebook si vedem rezultatele dupa.............

danielpetrican

2 mesaje
Postat pe: 23 Mai 2011, ora 05:48

Daca problemele oamenilor Deltei ar fi rezolvate nu s-ar mai intampla asa ceva.Pentru hranirea familiilor lor procedeaza asa cei din Delta.Bruma de bani obtinuta de pe cai le asigura traiul familiilor lor pentru un timp in conditia in care pescuitul pentru propriul folos le-a fost restrans.De mii de ani de fondul piscicol avea grija locuitorul deltei si nu autoritatile si se gasea peste din belsug.Acum ,cand se acest fond are "grija'statul nu se mai gaseste peste.Problema padurii Letea este complexa.Caii nu sunt cu adevarat salbatici ci doar cai salbaticiti.Pe de alta parte si Padurea Letea este unica in Europa,ea continand specii de flora declarate monumente ale naturii (vezi lianele,etc.) si aceasta flora este hrana favorita a acestor cai.Cum o dai tot rau este.ONG-urile care fac doar scandal si nu vin cu solutii ar trebui sa gaseasca aceste solutii din moment ce autoritatile nu le gasesc.
Cred ca pe primul plan trebuie pus omul si apoi animalele.

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 23 Mai 2011, ora 07:22

De la: daniper, la data 2011-05-23 05:48:58Daca problemele oamenilor Deltei ar fi rezolvate nu s-ar mai intampla asa ceva.Pentru hranirea familiilor lor procedeaza asa cei din Delta.Bruma de bani obtinuta de pe cai le asigura traiul familiilor lor pentru un timp in conditia in care pescuitul pentru propriul folos le-a fost restrans.De mii de ani de fondul piscicol avea grija locuitorul deltei si nu autoritatile si se gasea peste din belsug.Acum ,cand se acest fond are "grija'statul nu se mai gaseste peste.Problema padurii Letea este complexa.Caii nu sunt cu adevarat salbatici ci doar cai salbaticiti.Pe de alta parte si Padurea Letea este unica in Europa,ea continand specii de flora declarate monumente ale naturii (vezi lianele,etc.) si aceasta flora este hrana favorita a acestor cai.Cum o dai tot rau este.ONG-urile care fac doar scandal si nu vin cu solutii ar trebui sa gaseasca aceste solutii din moment ce autoritatile nu le gasesc.
Cred ca pe primul plan trebuie pus omul si apoi animalele.

In sfarsit cineva care stie despre ce este vorba Deci se confirma ca de vina este saracia, atat pentru salbaticirea cailor cat si pentru vinderea si sacrificarea lor.

diacritica.wordpress.com/2011/05/21/oamenii-de-la-letea/

rothmans_yuppy

7870 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2011, ora 18:42

nu emm, eu vad altfel lucrurile, e cam mare si dezinteresul nu numai saracia, e de vina si dezinteresul...cu acei cai se poate si munci, acei cai daca ar fi domesticiti si ingrijiti s-ar putea valorifica si nu la abatoare dar acei saraci ii prindeau si munceau cu ei cat aveau nevoie iar dupa aia ii alungau sa se descurce ceea ce e greu fiindca in fiecare grup e o ierarhie iar un cal abandonat isi gaseste foarte greu locul intr-un grup (la ei grupurile sunt conduse de iepe, deci pentru una e greu sa se poata introduce in gasca, de multe ori umbla solitari pana reusesc sa se faca acceptati).
pe langa asta oamenii de acolo ar putea face bani din turism, cred ca ar fi multi care ar vrea sa vada asa ceva, dar asa cum am spus mai sus prima data ar trebui aliminate animalele bolnave, doar ca pentru asta ar fi nevoie de anumite cheltuieli, un test AIE costa cam 82 ron, dar in campanii de vaccinare iese undeva sub 5 ron, deci de aici se pot trage multe invataminte

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2011, ora 19:47

Nu te contrazic @rothmans, incerc sa inteleg ce se intampla acolo...eu am fost in Delta cand eram copl si oamenii traiau ca la facerea lumii, numai din ce le dadea natura, apa. Erau saraci crancen, dar nu parea sa-i deranjeze caci asa erau obisnuiti. A trebuit sa beau si eu apa din Dunare pusa la decantat sau in cel mai fericit caz, apa de pe fundul unui canal scoasa cu o canita cu capac, lasata in adanc cu o sfoara - un sistem ingenios. Semanau mai mult cu indienii inainte de Columb ca mod de viata.
Acum daca o duc mai rau decat atunci...nu stiu ce fel se pot descurca fara un ajutot organizat.

rothmans_yuppy

7870 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2011, ora 20:04

De la: Emm_, la data 2011-05-29 19:47:26Nu te contrazic @rothmans, incerc sa inteleg ce se intampla acolo...eu am fost in Delta cand eram copl si oamenii traiau ca la facerea lumii, numai din ce le dadea natura, apa. Erau saraci crancen, dar nu parea sa-i deranjeze caci asa erau obisnuiti. A trebuit sa beau si eu apa din Dunare pusa la decantat sau in cel mai fericit caz, apa de pe fundul unui canal scoasa cu o canita cu capac, lasata in adanc cu o sfoara - un sistem ingenios. Semanau mai mult cu indienii inainte de Columb ca mod de viata.
Acum daca o duc mai rau decat atunci...nu stiu ce fel se pot descurca fara un ajutot organizat.

asta e delasare, s-au obisnuit cu alocatii si ajutoare sociale in loc sa faca ceva, daca ar putea sa vanda niste cai ce crezi ca ar face cu banii??? iti spun tot eu, alcool cat incape, iar urmarea...o noua generatie de copii tampiti facuti in aburi de alcool, mai multa saracie etc. si sa nu crezi ca nu imi pasa, sincer mi-e mila de ei, doar ca singura cale pentru acei oameni ar fi educatia si sa fie invatati sa se descurce intr-un mod cat mai civilizat. cat despre cai....sustin in continuare, cei sanatosi au tot dreptul sa traiasca

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2011, ora 20:17

Caii sunt ..victime colaterale ale starii de acolo, si cred ca reprezinta problema care se poate rezolva cel mai usor.Probabil de altii, intr-o ,,frumoasa traditie" de rezolvare a acestor probleme. Vor veni sigur niste organizatii iubitoare de animale si vor face ceea ce trebuie, in timp ce localnicii vor privi cu candoare. Si ei vor castiga nesperat din gazduirea strainilor.

DAR problema care a generat aceasta situatie, problema acelor comunitati ramane. Am postat mai sus niste articole, din care se vede ca nu au nici profesori nici doctori. Daca ar fi mai putin delasati ar avea, oare? Imi aduc aminte ca acolo unde am fost eu, numele majoritar era Cernomoretz, iar limba vorbita-rusa. Nu stiu daca majoritatea, dar in mod sigur foarte multi sunt lipoveni. Nu ca ar avea vreo relevanta, doar ca intarea impresia mea ca sunt in alta lume.

rothmans_yuppy

7870 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2011, ora 20:35

De la: Emm_, la data 2011-05-29 20:17:55Caii sunt ..victime colaterale ale starii de acolo, si cred ca reprezinta problema care se poate rezolva cel mai usor.Probabil de altii, intr-o ,,frumoasa traditie" de rezolvare a acestor probleme. Vor veni sigur niste organizatii iubitoare de animale si vor face ceea ce trebuie, in timp ce localnicii vor privi cu candoare. Si ei vor castiga nesperat din gazduirea strainilor.

DAR problema care a generat aceasta situatie, problema acelor comunitati ramane. Am postat mai sus niste articole, din care se vede ca nu au nici profesori nici doctori. Daca ar fi mai putin delasati ar avea, oare? Imi aduc aminte ca acolo unde am fost eu, numele majoritar era Cernomoretz, iar limba vorbita-rusa. Nu stiu daca majoritatea, dar in mod sigur foarte multi sunt lipoveni. Nu ca ar avea vreo relevanta, doar ca intarea impresia mea ca sunt in alta lume.

se poate, nu am fost niciodata in delta, ce stiu e doar din reportajele de la tv., dar nu cred ca nu s-ar putea face ceva daca nu sunt ca si tiganii sa le faca altii case iar ei sa bage caii in ele.

Razzyy

1194 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 21:28

De la: Emm_, la data 2011-05-22 09:45:04Se intereseaza lumea, deja transportul celor selectati pentru abator a fost deturnat.

Daca nu te deranjeaza as veni cu niste precizari...numarul pe care-l stii tu e usor exagerat, de fapt sunt cam 2000. Sunt proveniti din caii domestici abandonati de stapanii lor ajunsi la sapa de lemn.
Locuitorii Deltei lasa si porcii in libertate sa manance in natura si ei doar le duc periodic un cos de raci sau -daca au- laturi, mai mult ca sa pastreze legatura in vederea Craciunului

Oricum, la cum saraceste populatia, in afara de caini, pisici si - iata - cai salbaticiti, probabil ca vom apuca sa auzin si de vaci salbatice cat de curand

vad ca esti in tema!vaci salbatice nu vor fi niciodata.pe alea le taie si le mananca!

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 21:38

De la: nico_tnt, la data 2011-06-11 21:28:01
De la: Emm_, la data 2011-05-22 09:45:04Se intereseaza lumea, deja transportul celor selectati pentru abator a fost deturnat.

vad ca esti in tema!vaci salbatice nu vor fi niciodata.pe alea le taie si le mananca!

Sincer, sunt putin surprinsa ca nu au mancat caii...

Razzyy

1194 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2011, ora 10:16

De la: Emm_, la data 2011-06-11 21:38:52
De la: nico_tnt, la data 2011-06-11 21:28:01

Sincer, sunt putin surprinsa ca nu au mancat caii...

nu exista in traditie ca in gospodaria taraneasca sa fie sacrificati caii....probabil ca in perioada in care au fost lasati liberi nu primeau nici abatoarele.caii nu sunt vinovati......oamenii sunt vinovati.

| Varianta pentru tiparire a topicului De ce nu reactioneaza nimeni in legatura cu Delta Dunarii?
Mergi la: