back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religia-mit sau realitate

miky_je

25 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 9 Mai 2009, ora 01:30

din cele mai vechi timpuri si pana in ziua de azi au existat oameni care cred si oameni care nu cred in existenta unui Dumnezeu atotputernic.argumente sunt de ambele parti,voi ce credeti?exista un Dumnezeu acolo sus sau biserica ne manipuleaza dupa bunul plac?e oare mai simplu sa crezi decat sa iti pui semne de intrebare si sa te consideri singurul raspunzator de faptele tale si de consecintele lor?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

382 mesaje
Postat pe: 9 Mai 2009, ora 12:00

De la: miky_je, la data 2009-05-09 01:30:39din cele mai vechi timpuri si pana in ziua de azi au existat oameni care cred si oameni care nu cred in existenta unui Dumnezeu atotputernic.argumente sunt de ambele parti,voi ce credeti?exista un Dumnezeu acolo sus sau biserica ne manipuleaza dupa bunul plac?e oare mai simplu sa crezi decat sa iti pui semne de intrebare si sa te consideri singurul raspunzator de faptele tale si de consecintele lor?

intrebarea e alta ... de ce toti oamenii cand dau de greu spun macar un :"Doamne ajuta!!!" ... in cazuri grave alearga pe la preoti ... pe la manastiri ... sunt multi "eroi" pana dau de greu ... dope aceea se martirizeaza ...

miky_je

25 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2009, ora 16:07

pentru ca e mult mai simplu sa te rogi sa iti rezolve cineva problemele decat sa te gandesti cum sa faci sa le rezolvi singur.in plus,daca nu se indeplineste ruga-"asa a fost sa fie!" sau "asa a vrut Bunul Dumnezeu-stie el de ce",in schimb daca incerci sa iti rezolvi problemele si nu reusesti,inseamna ori ca nu esti in stare,ori ca nu ai luat decizia potrivita-ceea ce e de rau!!!;))...
deci...apeleaza la preoti si la Dumnezeu cei care sunt incapabili sa isi rezolve singuri problemele

Fosta membra 9am.ro

382 mesaje
Postat pe: 9 Mai 2009, ora 16:12

De la: miky_je, la data 2009-05-09 16:07:56pentru ca e mult mai simplu sa te rogi sa iti rezolve cineva problemele decat sa te gandesti cum sa faci sa le rezolvi singur.in plus,daca nu se indeplineste ruga-"asa a fost sa fie!" sau "asa a vrut Bunul Dumnezeu-stie el de ce",in schimb daca incerci sa iti rezolvi problemele si nu reusesti,inseamna ori ca nu esti in stare,ori ca nu ai luat decizia potrivita-ceea ce e de rau!!!;))...
deci...apeleaza la preoti si la Dumnezeu cei care sunt incapabili sa isi rezolve singuri problemele

pe bune ca ai talent ... de fapt cred ca sunt doar talente ... la varsta ta ce probleme ai putea avea ??? eventual sa nu aibe parintzii bani ... dar daca te imbolnavesti de ceva grav si fara de leac ??? ce draq o sa faci atunci ??? e clar ... o sa iti rezovi problema ... MURIND ... nu iti scriu ca sa te contrazic ... doar te pun in fatza situatiei ...

miky_je

25 mesaje

Postat pe: 10 Mai 2009, ora 02:26

nu cred k se pune problema de talente.asta gandesc eu,pur si simplu.daca tu nu ma cunosti si crezi ca sunt doar o alta pitzipoanca,nu ma chinui sa te contrazic,nici sa-ti aduc argumente-cine se scuza se acuza.nu tin neaparat sa te conving de nimic.eu nu stiu ce varsta ai tu de te iei de varsta mea,dar nu crezi ca,cu cat esti mai mic,cu atat ti se par mai mari problemele si mai greu de rezolvat?
maturitatea vine odata cu varsta dar si cu experienta de viata.
knd vorbeam de cei care se duc la biserica doar cand au nevoie de ceva si se roaga doar doar le-ar rezolva cineva problemele,ma refeream la situatiile pe care indiferent de poti sau nu sa le rezolvi tu,preferi sa te rogi si sa astepti sa se intample.crezi k,atunci cand au divortat ai mei,rezolvam cu ceva daca ma duceam la preot si il plateam sa puna acatiste sa nu se iintample???sau cand mi s-a furat telefonul mi-l aducea cineva inapoi daca ma rugam???cand am pierdut persoana iubita,rezolvam ceva cu un acatist???nu cred.tot ce iti ramane de facut in situatii criza este sa te resemnezi cu ideea si sa vezi cum faci sa depasesti momentul.
referitor la situatia pe care mi-ai zis-o,aceea cu boala letala,nu pot sa iti sp exact ce as face daca mi s-ar intampla,deoarece nu am de unde sa stiu ce reactie voi avea atunci-in principiu as aceepta soarta si as incerca sa traiesc la maxim viata ce mi-a mai ramas.acum,ca sunt constienta ca in asemenea situatii te agati in general de orice speranta,cat de mica pt a supravietui-de-asta nu-ti pot spune exact ce as face.pana knd nu sunt pusa in situatie,nu iti pot raspunde la intrebare.acum,eu sper sa nu fie nevoie sa iti raspund:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Adrian_S

137 mesaje
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 18:01

In ziua de azi nu te poti casatori, nu-ti poti boteza copii si nu ti se tine slujba de imormantare daca nu platesti preotul, desi biserica primeste bani de la stat din bugetul public . Sa fim seriosi! Dupa spusele bisericii noi trebuie sa credem ca acolo sus in nori exista un moshuletz invizibil care ne vegheaza zi de zi, acesta a creat 10 legi pe care daca le respecti vei ajunge in rai, dar daca nu respecti aceste 10 legi te va trimite in iad unde vei trai in chinuri o eternitate....dar el ne iubeste

blackpanther

347 mesaje
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 18:30

Te-ai exprimat putin gresit in titlu.....suna mai bine...Dumnezeu..mit sau realitate
Religia e realitate...si o realitate destul de dura...uita-te in jur si o sa gasesti o gramada de "intoxicati" de biblie si religie.
Nu sunt atee..dar nu sunt de acord cu dogmele bisericilor...
Cum pot iubii biserica.....tocmai cea care a condamnat la moarte atatia oameni nevinovati....in timpul inchizitiei.
Din punctul meu de vedere,religia e cea mai buna forma de control a maselor sau politica sau orice altceva...dar nimic bun

Ca sa-ti atingi obiectivele trebuie sa fii un visator…. Asa ca nu mai pierde vremea, trimite totul la naiba si du-te sa te culci !!!
radhookoo

1009 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 14:36

De la: blackpanther, la data 2009-06-24 18:30:45Te-ai exprimat putin gresit in titlu.....suna mai bine...Dumnezeu..mit sau realitate
Religia e realitate...si o realitate destul de dura...uita-te in jur si o sa gasesti o gramada de "intoxicati" de biblie si religie.
Nu sunt atee..dar nu sunt de acord cu dogmele bisericilor...
Cum pot iubii biserica.....tocmai cea care a condamnat la moarte atatia oameni nevinovati....in timpul inchizitiei.
Din punctul meu de vedere,religia e cea mai buna forma de control a maselor sau politica sau orice altceva...dar nimic bun

Oamenii ca oamenii, ca oricum mureau. Da' cate carti s-au pierdut. Carti care ne-ar fi ajutat sa fim mai sus cu tehnologia, medicina, orice.

Doua dureri mari am eu - ca viitor inginer - biblioteca de la Alexandria [egipt nu romania], si Bibliotecile arse in inchizitie...

OffTopic:
vikingii aveau drakkarele cu care calatoreau pe mare. un grup de cercetatori au luat un drakkar si un iaht modern cu tehnologie de ultima generatie de aceleasi dimensiuni si le-au pus sa se intreaca. drakkarul a ajuns la destinatie doar cu 5 minute mai tarziu.

Nu mai vorbesc de bateria antica din irak si bec facut din scoarta de copac... etc.. multe multe chestii s-au pierdut.

on topic:
Concluzia mea e ca: Biserica a oferit umanitatii linistea de care au avut nevoie oamenii prosti. A furat umanitatea prin vehementa cu care s-a opus stiintei si progresului.

Aleg sa nu cred. [sa nu va basicati acu toti credinciosii ca nu e de bun simt]

daca m-am obosit sa-ti raspund, inseamna ca ai scris o imbecilitate.
papyan

21 mesaje
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 10:39

sa credem ca un nene sta de o eternitate si ne hotareste pedepsele?
cam dur nenea acesta...dar cand facem ceva bine cu ce ne rasplateste? nu o avea el alte lumi de construit? sau poate ca asta este cauza ca nu ne-a exterminat pana acum? atunci pe aia de la sodoma/gomora de ce i-a terminat pentru asa de putin?
iar pe popii astia homosexuali si orgiile lor de ce nu ii trasneste? dar vorba lor: Crede si nu cerceta....fa ce zice popa nu ce face el...

mihaist25

73 mesaje
Postat pe: 19 August 2009, ora 17:16

In esenta topicul e bun. In esenta si religia e buna. Ceea ce e mai putin bine e ca oamenii "fac" religia. Si de aici ajungem la partea aceea a prostiei, ignorantei, samd. Religia, pe langa partea buna, de a oferi liniste, pace etc, mai are si partea mai putin buna gen dementii care se folosesc de ea ca sa castige putere, supusi (adepti), si sa-si mascheze astfel scopurile, si fanatici din astia sunt cu sutele de mii. Dar, cum au mai sustinut si altii, si biserica are nevoie de tampiti, indiferent daca sunt ortodocsi, catolici, protestanti sau musulmani. Esti tampit de-a dreptul daca vei considera ca a ucide e un drept al tau si vei ajunge in Rai (daca exista!) pentru asta. Totul trebuie sa fie moderat si nu trebuie luat totul mot-a-mot. E simplu sa spui ca Dumnezeu te ajuta, dar trebuie sa si faci ceva sa te ajuti singur, altfel e de prisos orice comentariu.Nu trebuie nici sa fim batuti in cap ca in Evul Mediu, cand biserica spunea ca "Asa a fost voia lui Dumnezeu!" cand nu avea raspuns.Apoi Inchizitia, cea mai mare crima a umanitatii.Biserica a servit mereu celor avizi de putere pana cand a dorit sa capete putere ea insasi, prin cavaleri si ordine interne militare, prin masoni si alti "simpatici" din astia. Daca tot crede cneva ca toate s-au facut "Din voia Domnului", se inseala sau are o problema...la mansarda. Asa cum spunea si altcineva, s-au pierdut resurse, inventii si bani, din cauza bisericii, dar s-au prostit popoare pentru sute de ani."Crede si nu cerceta!" este cea mai mare minciuna.Oare nu cumva biserica acopera faradelegile comise de clerici cu aceste cuvinte?
Sa va intre bine in cap, Dumnezeu e in fiecare dintre noi, iar Raiul si Iadul nu exista, sunt unelte de subjugare a maselor. Trebuie sa mai si citim, nu-i asa?, nu doar sa credem ca oile.

| Varianta pentru tiparire a topicului religia-mit sau realitate
Mergi la: