Info
x
Avantajele internetului
|
9am_1778 2 mesaje Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 17:41
Pentru mul�i dintre noi internetul a devenit partea vie�ii noastre sociale, �n care cunoa�tem oamenii noi prin intermediul chat-urilor, forum-urilor sau a re�elelor sociale. Majoritatea tinerilor �i a copiilor utilizeaz� Internetul pentru c�utarea informa�iei. Deci, Internetul este un instrument cu o multitudine de scopuri: profesionale, de cercetare, comunicare, de petrecere a timpului liber. Totu�i, care sunt avantajele internetului?
|
|
9am_1776 4 mesaje Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 17:43
Avantajele folosirii internetului pot fi bine eviden�iate �n baza studiului, analizei serviciilor oferite de c�tre acesta. Internetul ofer� utilizatorilor o gam� larg� de servicii ca:
� C�r�i electronice; � Serviciul Telnet; � Serviciul e-mail; � Blog; � Chatul; � Forumul de discu�ii; � �nv��area online; � Servicii google; � Google docs; � etc; Toate aceste servicii oferite de Internet duc la accesul liber la informa�ie, la schimbul de informa�ie dintre persoane, �mp�rt�irea informa�iei, comentarea acesteia, cu alte cuvinte participarea activ� �n cadrul actualiz�rii �i r�sp�ndirii acesteia. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:12
Avantaje, anvantaje...eu consider c� internetul are �i dezavantaje, �n special ce �ine de �nv���m�n �i educa�ie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:15
Consider c� dezavantajele despre care men�iona�i se refer� mai degrab� la faptul cum p�rin�ii educ� copii, cum din start este organizat timpul �i activit��ile copiilor.
Dac� vorbim de importan�a internetului �n cadrul pred�rii, �nsu�irii materialului de c�tre copii/elevi/liceeni/studen�i/masteranzi , precum �i de alte persoane care sunt implicate �n procesul de �nv���m�nt atunci putem eviden�ia urm�toarele avantaje. Introducerea Internetului �i a tehnologiilor moderne duce la schimb�ri importante �n �nv���m�nt. Reiese c� actul �nv���rii nu este doar rezultatul perseveren�ei �i muncii cadrului didactic, ci rezultatul interac�iunii elevilor cu calculatorul �i respectiv colaborarea cu cadrul didactic. Utilizarea calculatorului �i internetului permit �n�elegerea materialului �ntr-un interval de timp minimizat. �n cazul evalu�rii se elimin� subiectivitatea uman�, elevul fiind protejat de capriciile profesorului. Se pot realiza recapitul�ri, sinteze, scheme atractive, animate care s� duc� la re�inerea mai rapid� a informa�iei esen�iale. Cu ajutorul serviciilor oferite de Internet elevii pot creea pagini web, ini�ia discu�ii/dezbateri pe forum-uri. Cadrele didactice de asemenea pot realiza un material didactic atractiv, �l pot posta online pentru a fi accesat de fiecare elev c�nd dore�te etc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_1778 2 mesaje Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:33
Va fi un �nv���m�nt interactiv pe internet. E o chestiune de ordinul anilor p�n� se va implementa �n toata lumea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:38
Sunt de acord...Trebuie de �n�eles faptul c� pentru realizarea unui �nv���m�nt de calitate, c�t �i pentru ob�inerea unor rezultate mai bune trebuie s� folosim �n procesul pred�rii at�t metode clasice de predare, �nv��are �i evaluare c�t �i metode moderne.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Martie 2013, ora 19:36
De la: 9am_1778, la data 2013-03-16 18:33:00 Am si eu o intrebare. Comentariul meu este acelasi cu cel pus de tine. Si normal e inaintea ta spus.. Eu sint sters si ai aparut tu. Cum se face? Deci ceea ce ai comentat tu am comentat eu. Deci stergeti comentariile oamenilor si va insusiti v oi ce spun altii. Repet, eu am spus asta. Initiatoarea topicului a spus ca e ceva negativ cu internetul si educatia. Eu am spus exact contrariu ei. Voi repetati ca papagalii? De fapt cine sterge comentariile normale? Daca ar fi spus initiatoarea topicului ce ai spus tu si eu inaintea ta, as fi aprobat doar. Dar....sa nu mai repet. Am senzatia ca sinteti cadre din invatamint ce aveti o oarecare frica....ca implementarea internetului in invatamint prin net interactiv va va afecta. Nu numai ca nu va va afecta dar se va usura munca tuturor. Daca mai stergeti, sa stiti ca fac o poza cu postarea. ca nu suport sa mi se stearga comentariile normale. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|