back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

"dati cezarului,ce-i al cezarului " !

Far_Cry

305 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 13 August 2010, ora 14:48

Redati-i Cezarului,"Casa Regala" !... Blestemul din 47' ,pogorat odata cu instauratia comunista (adusa prin intermediul trupelor rusesti )pe teritoriul Romaniei si izgonirea dupa 2500 de ani a regalitatii ce-i impamantenita inca de pe vremea "Marelui Burebista" ,ne bantuie si astazi ! Nu exista in lume vreo tara monarhica care s-o duca din "criza-ncriza",ca noi de ...20 de ani ! Tarile "regale" se ajuta neconditionat intre ele !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

568 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 August 2010, ora 17:03

De la: sotto077388, la data 2010-08-13 14:48:37Redati-i Cezarului,"Casa Regala" !... Blestemul din 47' ,pogorat odata cu instauratia comunista (adusa prin intermediul trupelor rusesti )pe teritoriul Romaniei si izgonirea dupa 2500 de ani a regalitatii ce-i impamantenita inca de pe vremea "Marelui Burebista" ,ne bantuie si astazi ! Nu exista in lume vreo tara monarhica care s-o duca din "criza-ncriza",ca noi de ...20 de ani ! Tarile "regale" se ajuta neconditionat intre ele !

Care "casa regala' inca nu a fost restituita? Asta a fost un preambul dar stiu ca va referiti la functie . Sa presupun ca eu sunt de acord si am si puterea dumnezeasca sa-l investec din nou pe rege cu asemenea insarcinare. Dar uitam ce varsta are regele si pana s-ar face toate demersurile, s-a putea sa se faca in zadar. Si inca ceva: De la alegerea domnitorului Ioan Cuza s-au tot ioncercat expermente si nici unul din ele nu ne-a satisfacut intr-o proportie care sa merite a fi reluat. Eu cred totusi sa fim atenti la tarille monarhice pentru ca observ ca popoarele respective s-au cam saturat de regi si mai mult, nu regele conduce ci doar cheltuie. Dezvoltarea unei tari sau distrugerea ei depinde de guvernanti. E clar ca la noi e o exceptie dar stiti ca "exceptia intareste regula". Daca am privi mai atenti la tarile care au avut acelasi statut cu al nostru dupa al doilea razboi mondial, am vedea ca nu capitalismul e de vina ci numai clasa politica! Aceea pe care ne-o alegem la patru si respectiv cinci ani.
Eu nu combat ideea topicului ci mi-am expus gandurile proprii. Succes!

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
dandragos69

201 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 15 August 2010, ora 17:16

De la: dor_de_dor, la data 2010-08-13 17:03:58
De la: sotto077388, la data 2010-08-13 14:48:37Redati-i Cezarului,"Casa Regala" !... Blestemul din 47' ,pogorat odata cu instauratia comunista (adusa prin intermediul trupelor rusesti )pe teritoriul Romaniei si izgonirea dupa 2500 de ani a regalitatii ce-i impamantenita inca de pe vremea "Marelui Burebista" ,ne bantuie si astazi ! Nu exista in lume vreo tara monarhica care s-o duca din "criza-ncriza",ca noi de ...20 de ani ! Tarile "regale" se ajuta neconditionat intre ele !

Care "casa regala' inca nu a fost restituita? Asta a fost un preambul dar stiu ca va referiti la functie . Sa presupun ca eu sunt de acord si am si puterea dumnezeasca sa-l investec din nou pe rege cu asemenea insarcinare. Dar uitam ce varsta are regele si pana s-ar face toate demersurile, s-a putea sa se faca in zadar. Si inca ceva: De la alegerea domnitorului Ioan Cuza s-au tot ioncercat expermente si nici unul din ele nu ne-a satisfacut intr-o proportie care sa merite a fi reluat. Eu cred totusi sa fim atenti la tarille monarhice pentru ca observ ca popoarele respective s-au cam saturat de regi si mai mult, nu regele conduce ci doar cheltuie. Dezvoltarea unei tari sau distrugerea ei depinde de guvernanti. E clar ca la noi e o exceptie dar stiti ca "exceptia intareste regula". Daca am privi mai atenti la tarile care au avut acelasi statut cu al nostru dupa al doilea razboi mondial, am vedea ca nu capitalismul e de vina ci numai clasa politica! Aceea pe care ne-o alegem la patru si respectiv cinci ani.
Eu nu combat ideea topicului ci mi-am expus gandurile proprii. Succes! [/quot

Regele DOMNESTE, Regele nu guverneaza. Asa s-a intamplat si la noi pana in 1947 sau mai exact pana in '45, si asta se intampla si in tarile cu monarhii constitutionale.
Habar n-am la ce va referiti atunci cand spuneti ca unele popoare care au regi s-au cam saturat de ei fiindca DOAR cheltuie. Poate n-ar fi rau sa vina si sa stea in Romania unii dintre cei care s-au saturat, ca sa vada CAT se cheltuie intr-o republica, mai cu seama intr-una ca a noastra.
Ar fi un lucru extraordinar sa reanodam firul istoriei si sa revenim la Constitutia din 1923.

9am188648

241 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Octombrie 2010, ora 17:43

De acord cu monarhia constitutionala dar intrebati pe comunistii din 1990, cand regele era inca in putere ce propaganda negativa i_a facut. Si eu am dorit , restaurarea monarhiei in special ca Romania are traditie in aceasta forma de conducere si intradevar este si costa mai putin intretinerea si nu_i nevoie de alegeri din patru in patru ani ci numai pentru guvern.
Singura solutie acum este printul NICOLAE.

| Varianta pentru tiparire a topicului "Dati Cezarului,ce-i al Cezarului " !
Mergi la: