Info
x
Cine este sau ce este dumnezeu?
|
yonex84eu 90 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 19:43
Salut la toata lumea.Am citit un post care mi s-a parut interesant,am raspuns si in acelasi moment mi-a venit o intrebare.Cum il vedeti voi pe Dumnezeu?Ce inseamna ptr. voi Dumnezeu:este o entitate,este un concept,este o idee, este o dorinta,ce este?Aceasta intrebare este adresata nu numai celor credinciosi si acelora cu alte idei.Ce rol are Dumnezeu in viata voastra?Ce vedeti voi prin Dumnezeu?
Dumnezeu cu d mic nu l-am pus eu ca asa am vrut.Din sistem imi da aceasta greseala. Raporteaza abuz de limbaj |
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 01:10
De la: yonex84eu, la data 2009-04-14 19:43:52Salut la toata lumea.Am citit un post care mi s-a parut interesant,am raspuns si in acelasi moment mi-a venit o intrebare.Cum il vedeti voi pe Dumnezeu?Ce inseamna ptr. voi Dumnezeu:este o entitate,este un concept,este o idee, este o dorinta,ce este?Aceasta intrebare este adresata nu numai celor credinciosi si acelora cu alte idei.Ce rol are Dumnezeu in viata voastra?Ce vedeti voi prin Dumnezeu? Eu consider ca Dzeu(scriu cu majiuscule chiar daca sunt ateu convins) este mai mult o dorinta , decat o ideie. este dorinta celor slabi spihic si care simt nevoia sa se lege de ceva atot puternic, cev ace sapi ocroteasca s, dece nu , sa le indeplineasca cele mai nesabuite dorinte. prin cele spuse nu doresc sa ii insult sau sa ii jignesc pe cei care sunt credinciosi convinsi . Sunt convins ca exista oameni cu totul deosebiti care sunt credinciosi, (nu in mod special crestini) , a caror credinta o respect si nu o blamez NICIODATA, Dar am pretentia sa-mi fie, si respctata obtiunea de a fi ateu ! Sa auzim numai de bine ! |
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 02:14
Pentru lorduljohn
De ce ești ateu ? Sunt foarte multe argumente și dovezi că există Dumnezeu și viață dincolo de moarte, dar nu este nici un argument și nici o dovadă că nu există. Intră te rog pe blogul următor: www.cezar-iasi.blogspot.com/ Blogul conține: Argumente și dovezi ale existenței lui Dumnezeu și a vieții de dincolo de moarte; înregistrări video cu miracole; videoclipuri ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio) ; cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole ; adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii caritative, etc. Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe ca să folosească și altora. Chiar se merită. |
|
Fosta membra 9am.ro 191 mesaje Membru din: 18/12/2008 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 02:27
Cred ca intrebarea corecta ar fi: cine este Dumnezeu? Ce este se refera la lucruri.
Depinde cine raspunde la aceasta intrebare. Un crestin, un musulman, un budist, un ateu, un om de stiinta, un doctor, un filosof, un preot, un teolog etc. fiecare va scoate in evidenta anumite aspecte ale lui Dumnezeu. Cineva poate cadea in panteism afirmand ca Dumnezeu este totul, asemenea lui Spinoza.Cred ca fiecare persoana il simte pe Dumnezeu in felul sau, in functie de experienta pe care o are cu El. In Biserica Catolica o definitie a lui Dumnezeu din Catehism ar suna in felul urmator: Dumnezeu este un duh desavarsit. Este format din trei persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. A doua persoana dumnezeiasca s-a facut om ca sa ne rascumpere si ssa ne mantuiasca. Dumnezeu este Creatorul cerului si al pamantului. Dupa cum spuneam aceasta ar fi in cateva cuvinte o definitie sau o explicatie la intrebarea cine este Dumnezeu. Nu este batuta in cuie si se pot spune multe despre cine este El. Pentru mine este un prieten fidel, care m-a ajutat intodeauna si care ma sustine in momentele mai dificile ale vietii, dar si in momentele placute. Stie sa se faca cunoscut mie prin persoanele din jurul meu. Cred ca El este singurul care ma cunoaste cel mai bine si ma poate ajuta. De cate ori sunt trsit sau plin de probleme stie sa-mi trimita in viata mea persoane care sa ma faca sa privesc bucuria vietii si sa-mi regasesc calmul. Aceasta este in cateva cuvinte experienta mea despre cine este Dumenzeu pentru mine. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 07:57
sa-l lasam pe el sa explice...
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 09:01
Dumnezeu este doar o minunată experiență imaginativă si un concept prin care ne măsurăm durerea
|
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 09:37
inainte de a stii ce este Dumnezeu ar trebui,,sa te cunosti pe tine insuti".
posibil sa fie chiar mai greu...cu toate ca existenta nostra este evidenta. |
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 10:53
vieru cezar acele "dovezi" pe mine nu ma pot convinge! Imi pare rau, nu vreau sa te jignesc!
Miracolele nu sunt argumente pro. Pur si simplu se intampla, desi unele sunt farse. |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1341 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Dej |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 15:51
De la: blagaiulia, la data 2009-04-15 10:53:35vieru cezar acele "dovezi" pe mine nu ma pot convinge! Imi pare rau, nu vreau sa te jignesc! Ei hai,stimata doamna,in Ierusalem la o anumita biserica in Noaptea Invierii iti vine lumina din cer,poti sa o iei in palme ca un foc care nu te arde ,si asta se intimpla de foarte demult si s-a demonstrat ca nu e nici o farsa,chiar se intimpla,e din ceruri ,asta ce inseamna?Oricit de ateu ai fi ajuns acolo iti dai seama ca exista o forta divina. |
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 17:39
De la: vasix, la data 2009-04-15 15:51:14De la: blagaiulia, la data 2009-04-15 10:53:35vieru cezar acele "dovezi" pe mine nu ma pot convinge! Imi pare rau, nu vreau sa te jignesc! |
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 18:55
De la: lorduljohn, la data 2009-04-15 01:10:46De la: yonex84eu, la data 2009-04-14 19:43:52Salut la toata lumea.Am citit un post care mi s-a parut interesant,am raspuns si in acelasi moment mi-a venit o intrebare.Cum il vedeti voi pe Dumnezeu?Ce inseamna ptr. voi Dumnezeu:este o entitate,este un concept,este o idee, este o dorinta,ce este?Aceasta intrebare este adresata nu numai celor credinciosi si acelora cu alte idei.Ce rol are Dumnezeu in viata voastra?Ce vedeti voi prin Dumnezeu? Toata stima din lume.Din pacate sistemul mi-a dat Dumnezeu cu "d" mic.Asta este.Daca esti ateu ai totusi o viziune a vietii ,nu?Exista un Tipar,sa zic asa,dupa care ti-ai format o personalitate sau
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 18:59
De la: vasix, la data 2009-04-15 15:51:14De la: blagaiulia, la data 2009-04-15 10:53:35vieru cezar acele "dovezi" pe mine nu ma pot convinge! Imi pare rau, nu vreau sa te jignesc! Dumnezeul exista CLAR...nu mai ca nu avem OCHI SA-L VEDEM! |
|
De la: eclaudesvd, la data 2009-04-15 02:27:01Cred ca intrebarea corecta ar fi: cine este Dumnezeu? Ce este se refera la lucruri. Am pus si "de ce" ptr. ca multi poate cred si in ceva material,cine stie?Intrebarea este adresata tuturor. Cine este acest prieten fidel,o persoana,o entitate,un gind de-al tau....)?
|
|
De la: nastasemihail, la data 2009-04-15 07:57:48sa-l lasam pe el sa explice... El cine?
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:01
De la: CAMELYA_, la data 2009-04-15 09:01:40Dumnezeu este doar o minunată experiență imaginativă si un concept prin care ne măsurăm durerea Foarte frumoasa definitie.
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:02
De la: tell, la data 2009-04-15 09:37:23inainte de a stii ce este Dumnezeu ar trebui,,sa te cunosti pe tine insuti". Deci sa inteleg ca Dumnezeu ar fi in fiecare dintre noi?
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:03
De la: yonex84eu, la data 2009-04-15 19:02:03De la: tell, la data 2009-04-15 09:37:23inainte de a stii ce este Dumnezeu ar trebui,,sa te cunosti pe tine insuti". DAAAAAAAA...AM OBOSIT SA TOT REPET ASTA PE FORUM! |
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:03
De la: mari_uka, la data 2009-04-15 18:59:00De la: vasix, la data 2009-04-15 15:51:14De la: blagaiulia, la data 2009-04-15 10:53:35vieru cezar acele "dovezi" pe mine nu ma pot convinge! Imi pare rau, nu vreau sa te jignesc! Stim mai mult sau mai putin ca exista.Cine este?
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:19
Acum este si rindul meu sa zic parerea mea.Nu prea am citit multe carti ale Bisericii,tot cea ce apartine de crestinism ect..dar o anumita idee mi-am format-o si din anumite experiente si poate din pacate si din anumite opere,oricum importanta este experienta.Mi-am dat totusi un raspuns.La anumite fenomene ale naturii,cresterea unei plante ,de ex,tot cea ce apartine de psicologie,poate insa-si idea de concept,natura umana ascunsa(mai mult sau mai putin pozitiva)tot cea ce apartine de non material m-au dus la idea ca cineva sta in spatele lor.Tot cea ce apartine de natura si este inexplicabil omului m-a dua la idea de existenta a ceva ce totusi le coordoneaza.Pentru cei care ati mai citit Leopardi,Foscolo,Aristotel... si multi latini...exista un anumit raport intre toate tot cea ce exista in natura(om-animal:nori-ploaie:animalele intre ele...etc)si totul merge intr-un anumit sens(creare-moarte si invers).Aceata legatura care da un sens naturii(cred un sens circular dupa mine)este creata de ceva.Perfectiunea naturii este creata de cineva.Cine nu se stie.As fi curioasa sa mai vad ce mai ziceti si voi.
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:20
De la: mari_uka, la data 2009-04-15 19:03:18De la: yonex84eu, la data 2009-04-15 19:02:03De la: tell, la data 2009-04-15 09:37:23inainte de a stii ce este Dumnezeu ar trebui,,sa te cunosti pe tine insuti". Si "tell" este de acord?
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:22
Dumnezeul este lumina noastra..este mangaierea noastra..este speranta noastra...este mai mult decat putem noi sa-l percepem.
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:24
Dumnezeu este o Fiintă spirituală și nu una fizică (Ioan 4,24; 2 Cor. 3,17-18
|
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 20:06
De la: mari_uka, la data 2009-04-15 19:24:32Dumnezeu este o Fiintă spirituală și nu una fizică (Ioan 4,24; 2 Cor. 3,17-18 Si ce anume prin acea Fiinta spirituala? (sa nu te enervezi )
|
|
Fosta membra 9am.ro 637 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 23:27
De la: mari_uka, la data 2009-04-15 19:22:07Dumnezeul este lumina noastra..este mangaierea noastra..este speranta noastra...este mai mult decat putem noi sa-l percepem. Mariuta scumpita , tu gasesti mereu cuvintele potrivite ! Insa nu sunt multi cei ce au sensibilitatea si bunatatea ta
Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 04:30
Pentru Voronin, Iisus este primul comunist
Președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a afirmat că "Iisus Hristos a fost primul comunist". Declarația a fost făcută la o întâlnire recentă pe care șeful statului a avut-o cu mai mulți lideri religioși din Moldova. Totodată, Voronin a declarat că singurul partid care a ajutat biserica a fost cel comunist, iar "comuniștii de acum nu-s acei care au persecutat biserica, ci cu totul altfel de comuniști". "Nicăieri în Vechiul sau în Noul Testament nu veți găsi nimic de rău despre comuniști", a mai argumentat Voronin. Liderul politic de la Chișinău a mai spus că "între ideologia comunistă și doctrina creștină sunt foarte multe asemănări și după părerea noastră, a comuniștilor, Iisus Hristos a fost primul comunist". Aprecierea președintelui a stârnit stupefacție printre capii bisericii Moldovei prezenți la întâlnire, de la care a lipsit Mitropolitul Basarabiei Petru. Cotidianul "Flux" relatează că în biserică s-a lăsat o liniște de mormânt. Mitropolitul Vladimir a zâmbit, unii preoți au făcut o grimasă neplăcută, dar nimeni nu a îndrăznit să spună vreun cuvânt.
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 11:00
De la: mari_uka, la data 2009-04-15 19:24:32Dumnezeu este o Fiintă spirituală și nu una fizică (Ioan 4,24; 2 Cor. 3,17-18 ESTI CONVINSA DE LUCRUL ASTA...? CHIAR CREZI CA E SPIRIT DOAR... Versetele ce le-ai dat face referire la DUH ce D mare,adica la cea de-a 3 persoana a DUMNEZEIRII.. Ce faci cu versetele in care se scrie..." Sa facem pe OM dupa chipul si asemanarea noastra.."? la creatiune... Doamne...cum puteti sa va ratacici atit de mult cu BIBLIA in mina...? Referitor la cine este DUMNEZEU....raspund..... CREATORUL,SUSTINATORUL,STAPINUL(in sens de DUMNEZEU) al UNIVERSULUI... La intrebarea ..ce este DUMNEZEU....este TATAL meu care mi-a dat viata si, acum ma ajuta sa reajung ACASA
Maranatha
|
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 19:48
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-17 04:30:22Pentru Voronin, Iisus este primul comunist Nu este primul care a zis-o,mi se pare ca Mrx sau Hegel a mai zis-o si pe de o parte asa este.Eu una cred ca insusi partidul comunist se foandeaza pe ideologia lui IIsus.
|
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 05:46
De la: blagaiulia, la data 2009-04-15 10:53:35vieru cezar acele "dovezi" pe mine nu ma pot convinge! Imi pare rau, nu vreau sa te jignesc!Pentru blagaiulia Miracolele pe care le-am postat pe blog nu sunt farse, oamenii de știință au confirmat autenticitatea lor și faptul că depășesc naturalul și țin de supranatural! Și în afară de miracolele evidente, în natură sunt miliarde de miracole mai puțin evidente, « discrete », dar sunt tot intervențiile lui Dumnezeu. Iar dacă citeai primul articol de pe blogul pe care l-am recomandat, ai fi văzut că, în afară de miracole, sunt acolo foarte multe tipuri de argumente și dovezi ale existenței lui Dumnezeu și a vieții de dincolo de moarte, precum și cărți foarte bune care pot fi citite direct pe internet. Se poate intra pe blog accesând linkul următor: www.cezar-iasi.blogspot.com/ Blogul conține: Argumente și dovezi ale existenței lui Dumnezeu și a vieții de dincolo de moarte. Înregistrări video cu miracole. Videoclipuri. Legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio). Cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator). Articole. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii caritative, etc. Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe ca să folosească și altora. Chiar se merită. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 12:30
De la: yonex84eu, la data 2009-04-15 18:59:54De la: nastasemihail, la data 2009-04-15 07:57:48sa-l lasam pe el sa explice... Cum el cine? Dumnezeu. Ca daca explicam noi ceva superior noua, atunci noi ii sintem superiori. Sau ne vrea egal cu el. Probabil aici e esenta tuturor religiilor. Revelarea adevaratei notiuni divine si iesirea din aceasta ignoranta ce tine de copilaria omenirii. Conform unei explicatii ce vine din antichitate ar fi vorba de o ierarhie de fiinte superioare, dar cu capacitati din ce in ce mai superioare. O ipoteza.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 20:19
Hmm dragii mei, CINE ESTE SAU CE ESTE DUMNEZEU ? Isus e principiul trait in mod absolut.Radicalismul Lui Isus e bazat pe principii, pe care chiar El le-a creat.Si iubirea, si binele si credinta sunt principii,dar toate sunt inglobate si armonizate in persoana Lui.Isus de fapt ,poate nici nu e inteles in profunzimea adevarului Sau.Si de aceea se cauta subiecte adiacente (dezbatute in biserici) care sa compenseze lipsa intelegerii si sa constituie totusi o vietuire crestina.Ori acest lucru nu se poate pentru ca am priva continutul de substanta.Esenta crestinismului e Isus si poate de aceea a esuat crestinismul,ca nu a tinut cont de esenta. Cel mai important aspect ,e sa gasim Viata.Si aici e un paradox,pentru ca de fapt nu ne deosebim mult de evrei.Ei cautau un Mesia potrivit conceptiilor lor,dar noi pe care Isus Il cautam? Cred ca cea mai mare reforma pe care o poate face o religie nu e aceea legata de simboluri,zile,alimentatie etc.,ci aceea a redescoperirii Lui Isus.Si cum toate se implinesc in Isus ,vom gusta din imparatia cerului eliberati de desertaciunea unei gandiri stereotipe. Cu alte cuvinte Hristos insusi este Dumnezeu... |
|
|
|

Toata stima din lume.Din pacate sistemul mi-a dat Dumnezeu cu "d" mic.Asta este.Daca esti ateu ai totusi o viziune a vietii ,nu?Exista un Tipar,sa zic asa,dupa care ti-ai format o personalitate sau
)