Info
x
Salariu, pensie sau amandoua cumulat?
|
prietenn 12 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Suceava |
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 12:59
Am citit multe comentatrii in care este infierata cu manie ploretara cumularea "salariului de la stat" cu "pensia de la stat" Ma intreb daca cei ce care folosesc cu atata ardoare sintagma "pensie de la stat" s-au gandit macar o clipa ca pensia este un drept castigat si platit in timpul activitatii chiar de catre pensionar si de firma la care a lucrat. In fiecare luna se opreste o suma de bani atat salariatului cat si firmei (indiferent de forma de proprietate). Pentru fiecare salariat se opreste din salariu un procent apropiat de 20% (si mai da si firma cam tot atat) pentru o perioada de 30 - 40 de ani, pentru ca "statul" sa plateasca dupa pensionare 5-10 ani o suma care nu acopera nici 50% din "contributia" cumulata. Deci fiecare isi plateste propria pensie, nu staul care se alege cu un castig gras din aceasta pensie! Am muncit si am platit pentru ca la o anumita varsta sa am o pensie, vreau sa o am. Si daca mai pot munci in continuare, cine ma poate opri sa mai muncesc? La "stat" sau la particular, e totuna, acolo unde e nevoie de mine si unde stiu sa fac ceva util. Si nu e normal ca pentru cateva sute de judecatori si functionari superiori sa plateasca niste sute de mii de pensionari care si-au platit in avans dreptul la pensie si care mai vor inca sa munceasca! In mod cert dupa interzicerea cumlului salariu bugetar - pensie, va aparea o ordonanta de interzicere cumul in general. Ce parere aveti, este moral si benefic pentru societate sa impiedici pe cineva sa munceasca si, in acelasi timp, sa beneficieze de niste drepturi pentru care a platit o viata? Raporteaza abuz de limbaj |