Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 22:24
NEA... .@XYW,, NE FACI POFTA...CU ATATEA RETETE....
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 22:31
De la: Marin56, la data 2010-09-30 22:24:40NEA... .@XYW,, NE FACI POFTA...CU ATATEA RETETE.... Iar esti pe-aici? vezi ca se prajeste ibricul
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 13:34
Nu-ti face probleme ca de acu am invatat lectia .Intai fac mancarea si dupa aia....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Octombrie 2010, ora 08:45
As fi vrut sa va povestesc niste `episoade` stiintifice din viata mea ....Nu stiu daca v-ar interesa....Despre pasarele, furnici , muste si pisici, precum si alte animalute....Nu sunt minuni.... Dar rezolvarea acestora ... ar duce la minuni.
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 22:08
De la: _KARPOV, la data 2010-09-27 03:03:24De la: DanubianKnight, la data 2010-09-26 22:24:50Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania. Toate la timpul lor. Incapatanarea m-a ajutat mult in viata. Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania. Raporteaza abuz de limbaj
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 12:04
Inca ,pe cand eram mic ,mi-a placut sa observ , activitatea diferitelor vietuitoare. Asta ,poate si din cauza ca nu aveam cu ce sa ma joc. Parintii mei erau saraci si nu prea imi luau jucari. Asa ca , atunci ,ma jucam cu diferite insecte, pasari si altele, animalute, pisici , caini etc. Asta m-a facut sa le observ mai bine viata lor. Am facut tot felul de studii pe ele. Mi-ar fi placut sa pot comunica cu ele , sa poata sa vorbeasca si ele. Dar am observat ca ele pot comunica intre ele printr-un anumit mod, numai de ele stiut, un fel de `telepatie`. Pentru ca aveam in casa destule muste, le prindeam cu mana din zbor , si le aruncam intr-un lighean cu apa. Unele aterizau in apa, altele nu apucau sa-si ude aripile si o stergeau de pe apa. Ce am constatat : Ca in apropiere , la inceput nu erau prin preajma nici o musca. Apoi , in timp ce mustele mele, faceau baie, au aparut ca din senin , altele care se plimbau pe marginea ligheanului incercand sa le ajute sa scape, pe celelalte. . Una chiar ,in incercarea ei de a o salva pe una din ele , a platit scump, ca a ramas si ea prizoniera in apa. De aici am tras concluzia ca ele au comunicat intre ele, trimitandu-le la celelalte surate, un S.O.S. Dar asta nu a fost decat un experiment. La urma am ajutat toate mustele sa iasa din apa cu un chibrit, si apoi le-am uscat si cu fionul. Dupa care au zburat ,si si-au vazut de treaba lor. Urmeaza episodul furnicile...
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 12:09
Se uscau si singure, la soare. Cu ,,fionul'' le-ai facut mai mult rau!
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 13:26
Ei si voi chiar a-ti crezut ca le-am uscat cu fionul. Nici nu cred ca era asa ceva pe atunci sau chiar daca erau , nu aveam eu. Am spus-o si eu tin top....Stiu ca se uscau si singure la soare... Si chiar daca lke uscam cu fionul , nu cred ca le puteam face rau. Poate chiar le placea. .... Odata ma jucam in curte si am vazut mai multe musuroaie de furnici care mai de care, de toate marimile si culorile. Si cum ma uitam eu asa la ele, imi vine un gand: `ia sa iau eu una mica si s-o pun la un musuroi cu furnici mari. Am luat una mijlocie de asta normala , si am puso langa musuroiul cu furnici mari. Trebuie sa spun ca nu a durat nici o secunda ca au si inceput sa iasa mai multe furnici din muuroi si sa tabare pe biata furnicuta. Ea , probabiul ca stia ceva ca in momentul cand i-am dat drumul jos , a incercat s-o rupa la fuga. Dar au ajuns-o alea mari si nu s-au lasat pana nu au omorato. Atunci am luat o furnica mare si am dus-o la un musuroi cu furnici mici. Aceeasi treaba, paca stia si ea ,ce o asteapata, incercand sa-si i-a talpasita. Numai ca s-au petrecut lucrurile la fel ca la celalalt musuroi. Au iesit cateva si au fugit dupa furnica mare , si unde nu a inceput o lupta pe viata si moarte. Furnica mare se lupta din rasputeri sa scape, Dar nici furnicile mici nu se lasau. pe una mica a taiat-o pur si simplu in doua cu falcile ei mari. Una se urcase in spate si mergea cu ea. Pana intr-un final furnica mare a fost doborata si victorioase furnicile mici au carat-o inauntru in musuroi. - probabil s-o prepare felul 1 de mancare. Si de aici am tras concluzia ca si ele si toate vietuitoarele ,indiferent de forma si marime, au in ele o gena ,de a se apara de vrasmasi. Ca si noi de altfel. Am vazut ca furnicile erau si de dimensiuni mai mici erau pitice Am crezut la inceput ca erau pui ,dar nu, faceau parte dintr-o alta specie. Am pus o picatura de vin in fata unei furnici, care mergea pe acolo la intamplare, in zig -zag, iar aceasta dupa ce s-a oprit in fata picaturii , probabil ca a baut ,ca dupa ce a plecat nu mai putea merge ,si cadea mereu pe partea dreapta - curios nu?. Intamplarea sau nu a trecut o alta furnica prin prajma si a luat-o pe aceasta in spate. poate era nevasta-sa....Urmeaza pasarelele.....
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 17:33
Sa nu imi spui ca prindeai pasarele si le vopseai penele cu vopseaua de par a mamei tale. Treaba asta a patentat-o fi-miu!
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 17:37
NU!
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 17:38
Un taciune si-un carbune,
Hai Marine, spune, spune! Numai sa nu cumva sa fie cu chinuirea pisicii........
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 18:10
Nu cu pasarelele este altfel. Intr-o zi tata mi-a cumparat ,sau i la dat cineva , nu mai stiu, un scatiu. De ala verde cu galben pe burta. Era frumos si canta cand avea chef. Am incercat sa-l imblanzesc, dar de abia dupa vreo 6 luni s-a mai dat pe brazda. La inceput era sperios. Cand ii puneam mancare - asta era sarcina mea- fugea intr-o parte si se agata de gratii pe peretele opus. Mai tarziu nu mai fugea. Ii lasam usita deschisa si facea turul camerei. Cand vroiam sa-l prind era greu , asa ca asteptam cand intra sa manance, si `tranc` - ii inchideam usa. Sa vezi ce scene facea. Se supara numai manca si statea imbufnat si cu penele infoiate. Daca te uitai la el se intorcea cu spatele.- adica nu-l vezi. Pana la urma ii deschideam usa. Sa fi vazut ce bucurie pe capul lui. Facea vreo 3 ture de camera , `cantand`si apoi se oprea pe cusca ,si isi stergea ciocul de ea. Mai tarziu bagam degetul aratator , si il miscam in fata lui cand se afla in cusca. La inceput se ferea ,dar apoi , nu stiu ce era in capul lui, ca deschidea aripile , casca ciocul se avanta in jos ca un hultan si caraia ca o cioara, dand si din aripi si ciupindu-ma de deget. Pentru el , degetul meu era un inamic. apoi ii spuneam : `hai ial si manancal` apoi imi cuprindea varful degetului in ciocul sau, si statea asa, un timp. Apoi ma retrageam , iar el ca a invins , isi stergea vesel ciocul- ce vreti il murdarisem. Cand stateam la masa venea si el la masa si manca si el cu noi. Ciugulea si el ,ce gasea ,si se suia pe mamaliga, cand era. Pana intr-o zi cand i se intrezarea sfarsitul. Ai mei , pentru ca aveam multe muste , si ca sa nu le mai dea afara, punea niste `zepelin` un fel de hartie cu o substanta lipicioasa, care ajuta la prinderea mustelor de ea.Intr-o zi zboara prin casa si se lipeste de acea hartie. Cat nu am incercat sa-l curat.Bietul de ele incerca sa se ciuguleasca, dar in zadar ,mai rau isi facea.Ei de atunci nu a mai putut zbura. Cadea intr-una pe jos, pana intr-o seara cand ne intorceam acasa era intuneric , caci ne luase lumina, si cred ca cineva la atins din greseala , ca l-am gasit mort. Mi-a parut rau dupa el. De aici am vrut sa scot faptul ca si o pasarica cat de mica are si ea simtul practic. Are gena inteligentei. Pacat ca nu putem comunica cu ele, poate am avea ceva de invatat, si de la ele. Dupa aia am avut pisica `Brandusa` care facea pui.......
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 19:59
..scatiu...arata cam ca o vrabiuta?
Mai povesteste. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 22:08
Da , dar e mai mic si e verde cu galben si ciocul mic. .... mi-au adus ai mei o pisica intr-o zi . De fapt era un pui de pisica cam la 3 luni. Si i-am pus numele de Brandusa. Era negru cu alb. trebuie sa spun ca aceasta mata facea numai prosti. Avea hachite. intr-o zi cand mama se puse sa se odihneasca , al naibi mata atunci o apuca-to iar. Sarea in sus , se oprea fugea iar sarea, si tot asa. Aveam un pedestal cu trei picioare de lemn , iar la mijloc era o caseta plina cu nasturi. Boala de mata in sariturile ei atinge pedestalul si rastoarna caseta cu nasturi , iar acestia se raspandira intr-un zgomot asurzitor pe jos. Mama se scoala repede ,ca de abia atipise , si tipa la mine ca de ce nu o las sa doarma. Si binenteles ca iar am luat batae din cauza pisicii. Pisica se refugiase sub pat, si nu a mai esit de acolo ,decat tarziu. Degeaba am incercat sa cersesc indurare, ca nu a fost chip. Nu a vrut sa ma creada. Cum sa faca pisica una ca asta, mi-a reprosat ea. Am indurat eu bataia aia in ziua aceea , dar dupa cateva zile cand ai mei nu erau acasa, mi-am scos parleala am batut-o si eu, de i-a mers fulgii. Cand a venit mama acasa , ma intreaba unde e pisica. Pisica se ascunse iar sub pat. Mama iar la mine ,ce i-am facut pisicii.Iar, eu normal nu-i facuse-m nimic. Dupa un timp ese boala de mata , si incepu sa se gudure pe langa picioarele ei. Mama , de colo asa ca Bebi, te-a batut, la care ia foarte mieros: Miauuu...Iar mama de colo, uite vezi mi-a zis pisica ca minti, si da-i iar batae....Trebuie sa spun ca am cam fost gazda batailor , de la 3 ani si dupa , o buna bucata de timp , atat de la ea ,cat si de la tata. Si tare ii mai placea sa ma vada ca sufar. Daca ma lasa ea, cand venea tata de la munca, ii reprosa si lui , nebuniile mele, si imi aplica si tata o serie. Nu stiu de ce trebuia eu , sa indur atat chin pentru altii. Si asta avea sa se repete mereu toata viata mea....pana acu. Eu trebuia sa fiu mereu tapul ispasitor, sau se scoteau castanele din foc cu mana mea. A fost buna de prasile Brandusa mea. In fiecare an mi se umplea casa cu noi generatii. Fta cate 3-4 chiar si 5-6 odata. Imi placea sa ma joc cu puii ei. Avea locul ei dupa soba. Ii luam seara in pat cu mine, ca sa ma joc cu ei. Drept pentru care iar luam batae si pentru mati. Odata plecase pe afara, si i-am ascuns pisicii. Cand i-am dat drumul iar in casa, s-a dus glont la feciorasii ei. Am vazut ca mare i-a fost dezamagirea cand a vazut ca nu-i mai are. Miorlaia si-i cauta toata casa. Intr-un tarziu ia-m redat puii. Vai ce bucuroasa era. intr-un an a fatat in pod. Si cand le-a dat ochi ii cara jos. Vreo doi i-a scapat jos si dusi au fost. Degeaba ii mai mirosea si miona. Intr-un alt an si ultimul o vecina m-a scapat de ea pentru totdeauna. A pus capcana. Ca cica o pisica ii manca puii de gaina. A omorat-o.degeaba ca nu era ea ,ci o alta pisica care semana cu ea.
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 22:19
Mda...si pe mine ma paruia mama foarte energic. Probabil este o traditie locala. Si eram o minune de copil
|
|
Fosta membra 9am.ro 840 mesaje Membru din: 26/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 22:36
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 22:48
De la: _xyz, la data 2010-10-04 22:36:03 .
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 22:55
De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:19:08Mda...si pe mine ma paruia mama foarte energic. Probabil este o traditie locala. Si eram o minune de copil dar cam baietoasa....ceea ce s-a observat mai tarziu ...si pe forum....
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 22:57
De la: _KARPOV, la data 2010-10-04 22:55:30De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:19:08Mda...si pe mine ma paruia mama foarte energic. Probabil este o traditie locala. Si eram o minune de copil nu, eram un ingeras...ca pe forum
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 23:10
De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:57:52De la: _KARPOV, la data 2010-10-04 22:55:30De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:19:08Mda...si pe mine ma paruia mama foarte energic. Probabil este o traditie locala. Si eram o minune de copil erai un ingeras din vechiul testament....
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 23:13
De la: _KARPOV, la data 2010-10-04 22:55:30 Eronat. Complet eronat. Pisicuta nu e deloc baietoasa...din contra: este cea mai gingasa din forum. Chiar daca mai da cateodata cu gheruta (nici nu-mi mai amintesc ultima data cand s-a intamplat) o face atat de delicat ca nici nu-ti dai seama. Ramai doar cu o usoara stare de confuzie...pe care nu ti-o poti explica.
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 23:15
De la: _xyz, la data 2010-10-04 23:13:09De la: _KARPOV, la data 2010-10-04 22:55:30 Frumos graiesti! vezi Karpov, noteaza-ti ca stie ce spune!
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 23:24
Din experienta, nu?!
Think outside the box!
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 05:08
De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:19:08Mda...si pe mine ma paruia mama foarte energic. Probabil este o traditie locala. Si eram o minune de copil Aha, ...dar tu ti-ai paruit fetita, sau fetitele?
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 05:12
De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:57:52De la: _KARPOV, la data 2010-10-04 22:55:30De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:19:08Mda...si pe mine ma paruia mama foarte energic. Probabil este o traditie locala. Si eram o minune de copil Mie mi-e frica de mitele blinde......
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 05:14
Mi s-a rupt chiuveta. In zeci de bucatele....pe picioare. Dar am scapat.
O face al de sus o minune cu chiuveta mea? De fapt nu intreb, sint sigur ca face o minune....
|
|
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 10:18
Sa nu credeti ca m-am lecuit.Nu. Urmatorul an mi-am luat un sticlete. Imi placea ca era foarte colorat, Si canta ,cat de cat. Pe asta nu am reusit sa-l domesticesc. I-am dat drumul prea curand prin casa, si mereu se repezea in geam, ca prostul, cazand pe jos. Dupa o saptamana a murit. Atunci mi-am improvizat o lada, cu un bat, legat de o sfoara, pe care o trageam de dupa colt, cand pasarelele intrau inauntru. Nu am reusit sa prind multe. Asta era iarna. Am prins totusi o pasarica colorata in verde si cu fular negru-asa ii spuneam eu- Nu stiam ca e pitigoi, si ca se omoara singur. Primul a facut greva foamei, al doilea se arunca de la `trapez` in cap si al treilea isi baga capul intre sarme, unde la-m si gasit intr-o zi. Hotarat lucru nu aveam noroc de pasari. Si m-am lasat pagubas. Intr-o zi pe cand stateam la masa,iar mama statea pe un scaun , mai in colo, in timp ce mancam, fara sa ma gandesc, sau sa realizez ca fac, am spus soptit : sa moara mama? si tot eu dupa aia : de ce sa moara?...Iar vocea m-a trezit, facndu-ma sa tresar: Daca mor eu cine o sa-ti mai dea crapelnita?...Cand mi-am data seama ce spusesem, ma cuprinse panica , ca stiam ce ma asteapta. Dar spre uimirea mea- si nu inteleg nici azi de ce nu a facut-o- nu m-a batut, si nici chiar certat. S-a dus dincolo in alta camera , unde am vazut ca plangea pe furis. Nici acum nu am sa inteleg ce m-a facut sa spun asa. Aveam sa afluy mai tarziu ca de fapt mama suferea in taina , ca era bolnava, si ca ii era frica de doctori. Uneori arata ca fiind in luna a 6 sau 7. In schimb avea trecere la cozi ca o primeau in fata, crezind lumea ca e gravida. Azi asa maine asa, timpul trecea si boala se agrava. Pe masura ce timpul trecea si eu ma faceam mai mare am observat ca si bataile se rareau, si chiar si certurile. Cand eram in clasa a 7-a tata s-a imprumutat pe unde a gasit, niste bani, si si-a luat inima in dinti , si a dus-o pe mama la doctor. A internat-o pe loc . asta era inainte de sarbatorile de iarna. A operat-o. Avea fibron. Ininte de 25 i-a dat drumul acasa. La analize i-a gasit globule albe foarte multe, in dauna celor rosii. I-a recomandat doctorul sa manance ficat in sange si sa bea vin rosu. Vinul ca vinul , nu lipsea din casa datorita lui tata, dar cu ficatul si friptura era un oic mai complicat. Asta a tinut asa pana in aprilie - mai. pana cand intr-o zi a inceput sa dea fara ficatul. Avea si ciroza lichida. Exact cand terminam eu clasa a -8-a s-a stins din viata in iunie. Nici tata nu statea bine cu stomacul , ca avea ulcer, si suferea si de inima. Dupa 5 ani i-a venit si lui randul. Eram in anul 4 de liceu. Dupa moartea lor am tras la o matusa de amea care mi era si nana. Dar grijile mele nu aveau sa se sfarseasca , nu , de unde, Parca eram blestemat. In fiecare an ma pricopseam cu cate ceva. cand eram in clasa a 3-a m-am imbolnavit de congestie pulmnonara, apoi bronsita, in fiecare an apoi imi luxam piciorul In a 6-a, a7-a iar in a 8-a l-am rupt de tot cu concursul unui coleg. Decte ori am fost bolnav erau foarte grijulii cu mine. Dar dupa ce ma insanatosam , o luau de la inceput......urmeaza aventurile mele in armata.....
|
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 10:24
De la: nastasemihail, la data 2010-10-05 05:08:53De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:19:08Mda...si pe mine ma paruia mama foarte energic. Probabil este o traditie locala. Si eram o minune de copil Nu le-am paruit..le-am facut proces de constientizare a greselii. Ma rugau sa le bat, ca e mai usor
|
|
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 10:25
De la: nastasemihail, la data 2010-10-05 05:14:23Mi s-a rupt chiuveta. In zeci de bucatele....pe picioare. Dar am scapat. Stai linistit, ti-o inlocuieste cu un lighean.
|
|
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 10:27
De la: nastasemihail, la data 2010-10-05 05:12:35De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:57:52De la: _KARPOV, la data 2010-10-04 22:55:30De la: Ingrid, la data 2010-10-04 22:19:08Mda...si pe mine ma paruia mama foarte energic. Probabil este o traditie locala. Si eram o minune de copil Iata un barbat adevarat! Are taria sa-si recunoasca slabiciunile!
|
|
|
|

Numai sa nu cumva sa fie cu chinuirea pisicii........