back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 01:11

bei,e bun isusu asta,sa-l trimiteti si la cei constipati,spun o rugaciune si gata,le vine instant ca cafeaua....

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 01:14

De la: XYW, la data 2010-09-26 01:11:40bei,e bun isusu asta,sa-l trimiteti si la cei constipati,spun o rugaciune si gata,le vine instant ca cafeaua....

mare minune e gradina ta doamne si plina-i de prosti cu sapte clase care nu stiu sa scrie,doar sa se roage si sa blesteme....asta-i topic special pt.cei care nu vor sa-nvete ci doar sa tranteasca un ,,da doamne'' in coltu' gurii...

Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 01:23

De la: XYW, la data 2010-09-26 01:11:40bei,e bun isusu asta,sa-l trimiteti si la cei constipati,spun o rugaciune si gata,le vine instant ca cafeaua....

Nu vorbi cu pacat despre i-sus ....astia sunt in stare sa-l inventeze si pe i-jos....tot cu ajutorul duhului sfant....ala care se pricepe la mesii

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 02:55

De la: sailorjupiter, la data 2010-09-11 15:47:10Se intampla minuni mereu. Insa pentru asta este nevoie de rugaciune. Din pacate oamenii din ziua de azi sunt preocupati mai mult de servici si de cum sa obtina mai multi bani si uita de Dumnezeu. Consider ca este importanta preocuparea pentru suflet pentru ca , dupa ce murim, nu luam cu noi nimic din ce am agonisit aici pe pamant. Lucrurile pe care le-am cumparat raman in aceasta lume.

Ma uit la avatarul tau si bag de seama ca ai cam slabit ! Problema e cand ( ne ) slabesti si cu religia ...cu istoria.....avem nevoie doar de putina literatura.....

dulceatamirela

112 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 14:47

De la: dulceatamirela, la data 2010-09-23 21:52:14SARACIA, nu este o minune a sec 21?

dulceatamirela

112 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 14:47

De la: dulceatamirela, la data 2010-09-26 14:47:28
De la: dulceatamirela, la data 2010-09-23 21:52:14SARACIA, nu este o minune a sec 21?

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 22:24

Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 03:03

De la: DanubianKnight, la data 2010-09-26 22:24:50Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Ar fi o minune daca te-ai satura de postarea asta........

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 11:42

De la: _KARPOV, la data 2010-09-27 03:03:24
De la: DanubianKnight, la data 2010-09-26 22:24:50Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Ar fi o minune daca te-ai satura de postarea asta........

ion00

367 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 12:06

De la: nicugh25_gmail_com, la data 2010-09-18 12:29:32Una din cele mai mari minuni ar fi sa scapam de toti politicienii.

Va fi o perioada de 1000 de ani fara politicieni.Atunci starea de moralitate a oamenilor va fi f ridicata. Din zona Israelului lumea va fi condusa cu totul diferit decat cunoastem noi oamenii in prezent.Aceasta se va intampla nu chiar imediat.Intai va fi o inviere si o rapire in vazduh a unor oameni credinciosi,care impreuna cu ceilalti credinciosi crestini care sint in viata se vor intalni cu Hristos in vazduh.Sunt unele detalii premergatoare despre aceste lucruri intr-un film din 3 parti: Left Behind

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 12:10

ileanastan

Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 07:12

Adica sa fiti idolatri. Deoarece nu exista oameni-sfinti ori locuri sfinte. Exista numai D-zeu ca Sfant Unic si 1000% Incorporal, asa cum credem noi, judeii. Si credem deoarece avem PROBE. Chiar daca Illuminatii nostri nu au nici o pofta sa le faca publice.
Va sfatuiesc sa cititi si sa recititi cartile scrise de domnul Pavel Corut si de mine, caci la sorgintea acestora se afla informatii confidentiale. Si ar fi maare pacat de dvs. sa persistati in eroarea idolatriei. Indeosebi in proximitatea contactului cu civilizatiile extraterestre. Tineti biiiine minte ca Mesia e-n noi si ca nu aveti nevoie de mantuire exterioara! Judeii asa au fost sfatuiti sa gandeasca de catre niste psihologi extrem de inteligenti, culti si informati. Mesia e-n voi, iar D-zeu este un Spirit Unic, 1000% Incorporal, Etern, omnipotent, Omniprezent, Atoatecunoscator, care Nu Poate Avea fii humani in genul lui Jeshua/Iisus. Ne puteti acuza de satanism, dar nu de prostie. Pe judei nu-i deranjeaza acuzatia de satanism, caci demonii nu exista decat in imaginatia celor care cred in ei.

Ileana Adriana Stan
Urmareste topicul 'De ce nu trebuie sa credeti in zeii-oameni?'

Fosta membra 9am.ro

354 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 12:17

De la: XYW, la data 2010-09-27 12:10:10ileanastan
Pe judei nu-i deranjeaza acuzatia de satanism, caci demonii nu exista decat in imaginatia celor care cred in ei.

asta am auzit-o cand eram mic si am trecut prin viata tot cu aceasi gandire

Bravo

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 12:55

De la: ion00, la data 2010-09-27 12:06:56
De la: nicugh25_gmail_com, la data 2010-09-18 12:29:32Una din cele mai mari minuni ar fi sa scapam de toti politicienii.

Va fi o perioada de 1000 de ani fara politicieni.Atunci starea de moralitate a oamenilor va fi f ridicata. Din zona Israelului lumea va fi condusa cu totul diferit decat cunoastem noi oamenii in prezent.Aceasta se va intampla nu chiar imediat.Intai va fi o inviere si o rapire in vazduh a unor oameni credinciosi,care impreuna cu ceilalti credinciosi crestini care sint in viata se vor intalni cu Hristos in vazduh.Sunt unele detalii premergatoare despre aceste lucruri intr-un film din 3 parti: Left Behind

nea ioane,mai taie bre din poveste,zi si talica ceva mai pe-ntelesu' nostru,cum adica vine IHDN-ul si ne rapeste ,io ma fac crestin la foc automat bre,da' numa' daca talica imi aduci scris de la IHDN ca ma ia-n vazduh cu el sa vad si io cum arata pamantu' vazut de sus si celelalte stele si planete

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 11:33

ARE DREPTATE ANA .. SI SUBSCRIU, MINUNILE APAR IN MINTEA NOASTRA ,ATUNCI CAND NU LE INTELEGEM PE DEPLIN. ASA CUM ,INCA DIN COMUNA PRIMITIVA SAU POATE SI MAI DE MULT, OAMENII NU AU INTELES UNELE FENOMENE ALE NATURII, SI ALTE LUCRURI SI LE-AU CATALOGAT CA FIIND `MINUNI`. SUNT MULTE `MINUNI` PE CARE NU LE INTELEGEM NICI IN ZIUA DE AZI , CU TOATE AVANTAJELE STIINTEI SI TEHNOLOGIEI. TREBUIE SA MAI TREACA MULT PANA V-OM GASI RASPUNS LA TOATE INTREBARILE NOASTRE. DAR SA INCERCAM SA VEDEM SI ALTFEL LUCRURILE. CUM PUTEM EXPLICA CA , ATUNCI CAND UN OM TRECE PRINTR-O CUMPANA , UN ACCIDENT DE MASINA , SAU UN CUTREMUR ,SAU SA NU TE ASCULTE LA SCOALA IN ZIUA ACEEA , PENTRU CA NU AI INVATAT, SAU UN OM CARE SE ZBATE INTRE VIATA SI MOARTE, INTR-O OPERATIE DIFICILA, UN SOLDAT CARE LUPTA , PRINTRE SUTE DE GLOANTE, SI IN MAI TOATE CAZURILE -`VIATA` INVINGE.? SAU NU LA TOTI. ASTA DE CE APARTINE DE `NOROC` SAU CE ESTE? DE CE UNII TREBUIE SA MOARA SI ALTII SA TRAIASCA. SUNT INCA MULTE ENIGME. INCA NU NE STIM ADEVARATUL ROL PE ACEST PAMANT. SI ASTA E VALABIL SI LA CELELLALTE VIETUITOARE INDIFERENTA DE MARIMEA LOR. OARE ,ACOLO SUS CINEVA NE IUBESTE? NU SUNT NICI EU DE ACORD CU NUMELE DE DUMNEZEU - POATE NUI BINE ALES-, DAR CEVA ESTE CARE NE CONTROLEAZA SI NE APARA. SI ACEL LUCRU NU POATE FI DECAT UN `FLUID` CARE NE APARA.ASA CUM A ZIS IN ANTICHITATE ,CA PAMANTUL TOTUSI SE INVARTE, ASA SI NOI ACU DESPICAM FIRUL IN PATRU IAR PENTRU TOATE NECAZURILE SAU BUCURIILE NOASTRE DAM VINA PE DUMNEZEU , CARE NU ARE NICI O VINA. NOI SUNTEM CEI CARE TREBUIE SA STIM SA NE CONTROLAM . SA CREDEM IN NOI INSINE.SA STIM SA NE AUTOCONTROLAM. CREDETI CA MIRCEA DACA NU VROIA SA TRAIASCA , AR FI MURIT , DAR EL A VRUT SA TRAIASCA, INVOCAND-UL PE DUMNEZEU CARE L-A APARAT. MAI SUNT SI MULTI ALTII CARE IN DORINTA LOR DE A FI MAI CONVINGATORI , FAC DEMERS LA DUMNEZEU, SI ISI FABRICA `MINUNI` PE CARE NICI NU LE-A TRAIT, SAU LE-A AUZIT DE LA ALTII.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 11:44

UITE AM FACUT SI EU O MINUNE M-AM LUAT CU SCRISUL SI AM REUSIT SA ARD MASNCAREA , AM FACUT-O CA LA MAMA ACASA.ACUM CINE E DE VINA?

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 11:47

De la: Marin56, la data 2010-09-30 11:44:34UITE AM FACUT SI EU O MINUNE M-AM LUAT CU SCRISUL SI AM REUSIT SA ARD MASNCAREA , AM FACUT-O CA LA MAMA ACASA.ACUM CINE E DE VINA?

Aragazul!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 11:51

De la: Ingrid, la data 2010-09-30 11:47:11
De la: Marin56, la data 2010-09-30 11:44:34UITE AM FACUT SI EU O MINUNE M-AM LUAT CU SCRISUL SI AM REUSIT SA ARD MASNCAREA , AM FACUT-O CA LA MAMA ACASA.ACUM CINE E DE VINA?

Aragazul!

mama...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 11:54

Aragazul!

sau chibritele...de la ele a plecat focul...io zic sa le dai in judecata....sa le ceri daune materiale...sa-i improsti cu noroi...sa-i injuri ca la usa cortului...sa le dai foc....nuuu,stai ca asta-i facut-o deja si n-a fost bine....

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 11:55

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-30 11:51:42

Aragazul!

mama...

....cui...???

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 12:01

De la: XYW, la data 2010-09-30 11:55:23
De la: daniela_iasi, la data 2010-09-30 11:51:42

Aragazul!

mama...

....cui...???

cui l-o invatat sa faca mancarea....

Daniela
gugulanul

54 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 12:10

Oala, ca nu este oala minune
La mine cand a ars mancarea s-a facut un fum gros si am :
1. Afumat bucataria
2 Am distrus oala
3. am salvat capacul (era de sticla)
4. Cand am spalat capacul l-am scapat din mana si s-a facut praf
5 M-a certat nevasta
6. Am salvat manerul de la capac
7. Am dat manerul de la capac vecinei de la IV
8. Vecina m-a recompensat corespunzator
9. Si nu inteleg de ce nevasta imi da conserve si ma tine la usa cu bagajul
10.Sfatuiti-ma cum sa ma impac cu nevasta
11. Dormind la et. IV, sau la usa ???

Viki
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 12:24

De la: gugulanul, la data 2010-09-30 12:10:38Oala, ca nu este oala minune
La mine cand a ars mancarea s-a facut un fum gros si am :
1. Afumat bucataria
2 Am distrus oala
3. am salvat capacul (era de sticla)
4. Cand am spalat capacul l-am scapat din mana si s-a facut praf
5 M-a certat nevasta
6. Am salvat manerul de la capac
7. Am dat manerul de la capac vecinei de la IV
8. Vecina m-a recompensat corespunzator
9. Si nu inteleg de ce nevasta imi da conserve si ma tine la usa cu bagajul
10.Sfatuiti-ma cum sa ma impac cu nevasta
11. Dormind la et. IV, sau la usa ???

Mai greu, ai dat de naiba....
Trebuie sa excelezi la IV...vecina sa moara dupa tine.Tu-i zici sa nu moara, dar sa-ti dea niste bani, fugi si cumperi oala noua si te prezinti acasa cu ea. Vezi ca nu ajunge, ca deja mirosi a vecina, deci trebuie sa plusezi cu promisiunea unui zugravit in saptamana de vacanta pe care o petreceti la soacra-ta.
Nu mai bine erai tu atent la oala aia nenorocita?

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 16:49

Uite vezi , curat ghinion...minune era daca nu se ardea mancarea....

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 17:03

De la: Marin56, la data 2010-09-30 16:49:44Uite vezi , curat ghinion...minune era daca nu se ardea mancarea....
Nu te necaji maestre! Se mai intampla si la altii. Ne ,,luam cu vorba'' pe forum si mai ardem mancarea, asta e . Facem o salata de cruditati si zicem ca e zi de dieta!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 20:22

Eu am invatat sa fac singur mancare inca din vechi timpuri , problema e ca mai trebuie si pazita, din cand in cand.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 20:26

De la: Marin56, la data 2010-09-30 20:22:06Eu am invatat sa fac singur mancare inca din vechi timpuri , problema e ca mai trebuie si pazita, din cand in cand.

Daca te fura forumul greu cu paza mancarii..mamaliga stii sa faci?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 21:08

Azi s-au implinit 3 ani de cand a urcat pe tronul "patriarchiei ",actualul" patriarch",daca te uiti la cum arata soborul ala de fatarnici ....parca ai impresia ca suntem cu 3000 de ani in urma....undeva prin Mesopotamia sau Asiria ....Te ia cu frisoane cand le vezi toalele alea inflorate parca sunt niste vrajitoare sau magi ....de la rasarit....veniti din trecutul indepartat .....Multe am vazut pe lumea asta dar prostia ortodoxiei le-a pus capac......Iti vine sa-i trimiti la locul lor ....in pesteri....

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 21:15

De la: _KARPOV, la data 2010-09-30 21:08:46

Azi s-au implinit 3 ani de cand a urcat pe tronul "patriarchiei ",actualul" patriarch",daca te uiti la cum arata soborul ala de fatarnici ....parca ai impresia ca suntem cu 3000 de ani in urma....undeva prin Mesopotamia sau Asiria ....Te ia cu frisoane cand le vezi toalele alea inflorate parca sunt niste vrajitoare sau magi ....de la rasarit....veniti din trecutul indepartat .....Multe am vazut pe lumea asta dar prostia ortodoxiei le-a pus capac......Iti vine sa-i trimiti la locul lor ....in pesteri....

MENIU

Delta Dunarii este renumita atat in tara, cat si peste hotare, pentru specificul culinar care constituie deliciul vizitatorilor. Toate preparatele sunt proaspete, naturale, foarte sanatoase si, de asemenea foarte gustoase. Meniul preponderent pe baza de peste este unul dintre secretele longevitatii si sanatatii uimitoare a localnicilor.

Orice oaspete va fi incantat de bucataria dobrogeana. Exotice prin imbinarea armonioasa a influentelor din diversele culturi ale zonei, fiecare cu specificul sau culinar, clasice prin naturalete si prospetime, preparatele culinare din bucataria G G Gociman/Danube Delta Resort va vor incanta simturile.

MENIU STANDARD:

GUSTARE PESCAREASCA: 15 euro/pers: cocktail de cruditati cu salau, chiftelute de peste, gujoane de salau cu sos a la grec, peste marinat, peste afumat, icre de crap, tarte cu icre de stiuca, salata de ceapa, rosii, ardei, castraveti, fructe ( celor ce nu servesc preparate din peste li se vor servi branzeturi, mezeluri, salate).

DUMINICA:

MIC DEJUN: oua, salam, branza, gem, unt, miere, rosii, castraveti, iaurt, cereale, lapte, ceai, cafea, apa plata.

PRANZ:

Storceag de somn

Salau cu ciuperci si smantanta

sau pentru cei care nu servesc preparate din peste

Cotlet de porc la gratar cu sos de rosii si chipsuri de cartofi

Desert: inghetata

CINA:

Rulada de peste

Crap pescaresc cu mamaliguta

Sau, pentru cei ce nu servesc preparate din peste

Pui cu smantana si ciuperci

Desert: papanasi

LUNI:

MIC DEJUN: oua, salam, branza, gem, unt, miere, rosii, castraveti, iaurt, cereale, lapte, ceai, cafea, apa plata.

PRANZ:

Bors pescaresc facut la ceaun pe pirostie

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Frigarui de pui cu legume

Desert: cocktail de fructe cu inghetata

CINA:

Peste marinat

Zacusca se somn

Sau pentru cei ce nu servesc preparate din peste

Muschi de porc impanat cu cartofi romanesti

Desert: crema caramel

MARTI:

MIC DEJUN: omleta sunca, cabanosi, gem, unt, miere, rosii, castraveti, iaurt, cereale, lapte, ceai, cafea, apa plata.

PRANZ:

Ciorba de pui a la grec

Plachie de peste cu mamaliguta

Pulpa de pui dezosata la gratar cu cartofi prajiti si salata

CINA:

Malasolca

Salau pane cu cartofi nature

Sau

Tochitura dobrogeana

Desert: placinta dobrogeana

MIERCURI:

MIC DEJUN: oua ochiuri, cabanos, gem, unt, miere, rosii, castraveti, iaurt, cereale, lapte, ceai, cafea, apa plata.

PRANZ:

Ciorba de vacuta

Saramura pescareasca

Snitel de pui cu susan cu garnitura de cartofi nature

Desert: clatite

CINA:

Peste pe saslac fript la focul de tabara

Mixt de peste pe gratar cu sos de lamie sau de usturoi

Mixt grill cu legume sote

JOI

MIC DEJUN: omleta cu cascaval, cremwursti, gem, unt, miere, rosii, castraveti, iaurt, cereale, lapte, ceai, cafea, apa plata.

PRANZ:

Storceag de somn

Salau cu smantana si ciuperci

Sau pentru cei ce nu servesc preparate din peste,

Cotlet de porc la gratar cu sos se rosii si chipsuri de cartofi

CINA:

Rulada de peste

Crap pescaresc cu mamaliguta

sau, pentru cei ce nu servesc preparate din peste,

Pui cu ciuperci si smantana

Desert: papanasi

VINERI:

MIC DEJUN: omleta cu cascaval, cremwursti, gem, unt, miere, rosii, castraveti, iaurt, cereale, lapte, ceai, cafea, apa plata.

PRANZ:

Bors pescaresc facut la ceaun pe pirostie

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Frigarui de pui cu legume

Desert: cocktail de fructe cu inghetata

CINA:

Peste marinat

Zacusca se somn

Muschi de porc impanat cu cartofi romanesti

Desert: crema caramel

SAMBATA:

PRANZ:

Ciorba de vacuta

Saramura pescareasca

Snitel de pui cu susan cu garnitura de cartofi nature

Desert: clatite

CINA:

Peste pe saslac fript la focul de tabara

Mixt de peste pe gratar cu sos de lamie sau de usturoi

Mixt grill cu legume sote

SPECIALITATI PESTE PIESE INTREGI

(comanda anticipata minim 4 ore)

1. stiuca umpluta ornata cu piftelute de peste si gujoane de salau alaturate de tarte cu icre de crap si de stiuca

2. crap pescaresc cu mamaliguta si sos pescaresc

3. crap protap cu mamaliguta

4. crap la cuptor cu legume

5. salau cu sos de maioneza pe pat de legume

6. sturion cu sos de ciuperci

7. sturion pe pat de cartofi cu legume sote cu sos de smantana si castraveti murati

8. crap in aluat cu ciuperci si legume

SPECIALITATI PIESE INTREGI

(comanda anticipata minim 3 zile)

1. batal la cuptor

2. purcelusi de lapte la tava

3. berbecuti in blana la groapa de lut

SPECIALITATI PESTE - PORTIE

1. frigarui de stiuca cu garnitura asortata

2. somn la gratar pe pat de ceapa cu sos de tomate pescaresc

3. salau cu ciuperci si smantana

4. salau tras in unt cu legume asortate

5. rulouri de salau pe pat de legume cu sos a la grec

5. calcan la gratar cu sos de lamaie

6. sturion cu sos de ciuperci

7. sturion pe pat de cartofi cu legume sote

8. anghila la gratar cu sos de hrean

9. somn pescaresc cu mamaliguta si sos pescaresc

SPECIALITATI PORC/VITA/PUI

1. antricot de vita cu sos vanatoresc

2. muschiulet de vita impanat la gratar cu piure de cartofi

3. muschi de vita la gratar cu sos de mustar si cartofi nature

4. muschiulet de porc impanat cu cartofi romanesti

5. cotlet de porc la gratar cu sos de rosii si chipsuri de cartofi

6. rulada de porc cu bacon si cascaval

7. rulada de muschiulet de porc cu cartofi taranesti si cascaval

8. rulada din piept de pui cu piure de spanac

9. piept de pui impanat cu cartofi gratinati

In Danube Delta Resort 4****, meniul de baza satisface gusturile oricarui gurmand:

Ciorbe, supe, creme

Bors pescaresc la ceaun pe pirostrie cu mujdei de usturoi
Degeaba ii spune lumea �bors�, pentru ca niciodata pescarii Deltei, cazacii pescari, cum ii numea Sadoveanu, fie ei lipoveni barbosi sau haholi, nu pun in ciorba de peste zeama fermentata de tarate de grau (bors). Dar asa a ramas din vechime si din slava gastro-cazaceasca � bors. Deci bors de peste i se spune.
Si borsul de peste e bors daca pestele e foarte proaspat si din vreo 9 sortimente: caras cu icre cu tot, platica, biban cu tesatura carnii alba si sarata, rosioara, un lin dulceag, avat, crap, somn cu gust de castane prajite, stiuca cu miros de iarba de mare si cu gust de migdale - toate se combina in borsul pescaresc ca intr-o simfonie.
Recomandare: la borsul de peste ii musai sa servesti o vodka mica.

Supa de cocos cu taitei de casa

Ciorba de vacuta

Ciorba de perisoare

Meniu pe baza de peste

Crap pescaresc la cuptor
Recomandare: Aligote-ul de Niculitel, zburdarnic dar ferm se leaga de peste ca solzii de biban

Crap la protap

Chiftelute de peste

Grujoane de salau cu sos a la grec

Malasolca - cartofi fierti cu peste sarat si mujdei de usturoi

Stiuca umpluta

Gratar de peste

Saramura de peste cu mamaliguta � carnea coapta pe sare intre solzii ei are savoare
Recomandare: cere un vin sprinten si infipt, de pilda Columna de la Mulfatlar

Plachie de peste cu mamaliga - nu-i mancare din Delta si nici la artelurie pescaresti de pe Dunare nu se gaseste. E lucratura de targ valahic, de cucoana cu musafiri joia si ifose in fiecare zi, dar care trebuie neaparat gustata.
Recomandare: Saugvinon sau Feteasca regala, vin alb si sec insoteste acest fel de mancare

Peste prajit cu mamaliga si mujdei de usturoi
Recomandare: sa fie insotit de un vin sec, ferm - Riesling

Rasol de stiuca cu legume, cartofi nature si maoineza - o mancare rafinata, cere un vin rafinat

Salau cu ciuperci si maioneza

Calcan la gratar cu sos de lamaie

Gustare pescareasca pe baza renumitelor preparate din peste: Cocktail de cruditati cu salau, chiftelute de peste, gujoane de salau cu sos a la grec, peste marinat, peste afumat, icre de crap, tarte cu icre de stiuca, salata de ceapa, rosii, ardei, castraveti, fructe

Scordolea - specialitate locala preparata din peste sarat, uscat, fiert, servit cu piure de cartofi amestecat cu nuci si usturoi
Recomandare: sa fie insotit de un vin sec, ferm � Riesling

Scrumbie la gratar
Recomandare: se serveste cu vin alb si sec - Riesling-ul , fie de la Aliman, impetuos, racoritor si vioi, cu gust discret de piersica, fie de la Valea Nucarilor cu putin catran picurat pe tesatura de fructe, fie de la Medgidia, care are o fragezime si o mireasma mai pregnante si mai atasate, mai legate de bobul copt de strugure decat oriunde in Dodrogea.

Salata de scrumbie

Salata de hamsie

Salata de vinete

Tarte cu icre negre

Tarte cu icre de Manciuria

Varenische

Humus

Ayran

Deserturi

Placinta dodrogeana

Inghetata asortata

Coupe Jack

Coctail fructe

Cocktail fructe si inghetata

Clatite cu duceata

Clatite cu finetti

Clatite cu branza proaspata si stafide

Papanasi cu dulceata si smantana

Savarine

Turistii ce doresc sa se rasfete cu preparate mai exotice pot comanda delicatesele din meniul nostru la cerere: caviar, batal la protap, fruncte de mare, pui de balta, preparate vanatoresti etc.

*Pentru cei care nu servesc preparate din peste se vor pregati preparate de pui, porc sau vita

cam asa-i si cu cei trei ani de domnie ai patrihotului din dealu patrihotilor

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 22:20

Da stiu sa fac, si nu numai...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 22:22

Borsul pescaresc se face cu apa de Dunare , este mai gustos...

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: